Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΣΤΗΝ ΖΟΥΓΚΛΑ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ ΜΑΣ

Χαλάνδρι: Η προχειρότητα των δημοτικών έργων διακυβεύει την ασφάλεια των οδηγών!

Αναγνώστης του zougla.gr απέστειλε μαζί με οπτικοακουστικό υλικό την παρακάτω καταγγελία, που αφορά στα έργα εγκατάστασης αγωγού ομβρύων υδάτων στο Χαλάνδρι και έχουν προκαλέσει -όπως θα δείτε και από τις φωτογραφίες- εγκληματικά... προβλήματα:

«Εδώ και περίπου δύο εβδομάδες στην οδό Γαρδενίων στο Χαλάνδρι γίνονται έργα - απ΄ότι μου είπαν οι εργάτες περνάνε αγωγό ομβρύων υδάτων. Στη διασταύρωση της Ηρακλείτου με την Γαρδενίων λοιπόν θα έπρεπε να υπάρχει ειδική σήμανση και απαγορευτικά ώστε να μην στρίβουν αυτοκίνητα - κάτι που δεν υπήρχε.


Έτσι σήμερα γύρω στις 2 το μεσημέρι το αυτοκίνητο που φαίνεται στις φωτογραφίες και στα βίντεο επιχείρησε να στρίψει, προφανώς χωρίς να γνωρίζει ο οδηγός ότι γίνονται έργα στο συγκεκριμένο δρόμο.Στο σημείο υπήρχε "γούβα" που είχε καλυφθεί από τα νερά της βροχής, με αποτέλεσμα να "εγκλωβιστεί" το αυτοκίνητο στο σημείο. Εκτός από τον οδηγό στο όχημα βρίσκονταν μια γυναίκα και ένα παιδί, το οποίο όπως είναι λογικό φοβήθηκε, έκλαιγε κλπ.


Στο σημείο έσπευσαν εργάτες με όχημα από τα έργα, "έδεσαν" με έναν ιμάντα το αυτοκίνητο και επιχείρησαν να το τραβήξουν προς τα πίσω, κάτι που έγινε με επιτυχία με τη δεύτερη προσπάθεια.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, μετά το ατύχημα, κατόπιν εορτής δηλαδή, κάλυψαν το σημείο με χώμα κλπ...


Απαράδεκτο να γίνονται έργα με τέτοιες παραλείψεις που θα μπορούσαν να αποβούν μοιραίες για τη ζωή διερχόμενων οδηγών και πολιτών».

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΒΟΡΕΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ: Λουκέτο στα εργοτάξια βάζει ο Δήμος Αμαρουσίου/χωρίς ασφαλιστική ενημερότητα

"Τα έχει φορτώσει στον κόκορα ο κ. Πατούλης"  
Χωρίς ασφαλιστική ενημερότητα ο Δήμος Αμαρουσίου, βάζει λουκέτο στα εργοτάξια.   

Με αφορμή μια ακόμη απρόκλητη επίθεση του κ. Πατούλη προς την Περιφέρεια Αττικής είναι ανάγκη να ενημερώσουμε τους Δημότες Αμαρουσίου για το τι πραγματικά συμβαίνει σε μια σειρά ζητημάτων που έχουν να κάνουν ή σκοπίμως συνδέονται με τις αρμοδιότητες της Περιφέρειας επισημαίνοντας παράλληλα ότι ο ιστορικός Δήμος Αμαρουσίου κινδυνεύει εγκαταλειμμένος διοικητικά 3 χρόνια πριν το τέλος της τρίτης θητείας της σημερινής του διοίκησης
Από όσα μάλιστα τεκμηριώνονται πιο κάτω εκφράζουμε τον έντονο προβληματισμό μας για την "διάλυση" στον Δήμο Αμαρουσίου ενώ είναι απορίας άξιον πως είναι δυνατόν Δήμαρχος που διαλύει έργα, δεν έχει ασφαλιστική ενημερότητα,
 και δεν μπορεί αν κάνει μια μελέτη της προκοπής, να είναι σε θέση να εκπροσωπεί τους Δημάρχους όλης της χώρας από την θέση του προέδρου της ΚΕΔΕ σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο; 
Συγκεκριμένα και αναλυτικά.


Για τα έργα

   Η Περιφέρεια Αττικής, χρηματοδοτεί αντιπλημμυρικά έργα σε γειτονιές του Δήμου Αμαρουσίου ύψους 7,5 εκατομμυρίων ευρώ τα οποία ως τώρα δημοπρατούσε και εκτελούσε ο Δήμος (Πολύδροσο, Άγιος Θωμάς, Νέα Λέσβος, Ψαλίδι, Στούντιο Α κλπ).
Οι υπόλοιπες μελέτες που έχουν κατατεθεί για άλλα έργα στην Περιφέρεια Αττικής προς χρηματοδότηση είναι ιδιαιτέρως προβληματικές σύμφωνα με τους μηχανικούς, μολονότι όπως μαθαίνουμε κόστισαν "χρυσάφι" στους Δημότες του Αμαρουσίου αλλά αυτό είναι θέμα που πρέπει να το εξηγήσει ο κ. Πατούλης ως ειδικός στο χρυσό.
Ως προς τα εκτελούμενα έργα η Περιφέρεια Αττικής  προβαίνει άμεσα και εμπρόθεσμα σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες και διαδικασίες στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της και υποχρεώσεών της, όπως αυτές περιγράφονται αναλυτικά και στους όρους των Προγραμματικών Συμβάσεων μεταξύ Περιφέρειας Αττικής  & Δήμου Αμαρουσίου, προκειμένου να προχωρούν απρόσκοπτα οι διαδικασίες πληρωμής.
Πρόσφατα όμως ο Δήμος, απεδέχθη την διάλυση των εργοταξίων σε Στούντιο Άλφα και Ψαλίδι μετά από αίτημα του εργολάβου
λόγω μη έγκαιρης εξόφλησης των λογαριασμών, καθώς ο Δήμος Αμαρουσίου έχει αδυναμία είσπραξης χρημάτων λόγω μη προσκόμισης Ασφαλιστικής Ενημερότητάς του.
Το ιστορικό των έργων που διέκοψε ο Δήμος Αμαρουσίου (με υπογραμμισμένα τα κρίσιμα σημεία):

1. ΑΠΟΡΡΟΗ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΑΛΦΑ (ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ), Προϋπολογισμού 1.758.900,00 ευρώ.
Στο έργο έχει γίνει διακοπή εργασιών λόγω μη πληρωμής του 3ου λογαριασμού, ο Ανάδοχος όμως δεν είχε εκδώσει το απαιτούμενο τιμολόγιο προκειμένου να γίνει η πληρωμή. Στην συνέχεια έγινε η έκδοση και προχώρησε η διαδικασία πληρωμής.
Έχει υποβληθεί και 4ος λογαριασμός.
Έγινε αίτηση διάλυσης της εργολαβίας από τον Ανάδοχο η οποία έγινε δεκτή από τον Δήμο Αμαρουσίου.
Ειδικότερα ο 3ος & 4ος λογαριασμός της σύμβασης του Στούντιο Α είναι έτοιμοι προς πληρωμή στην Ταμειακή Υπηρεσία της Διεύθυνσης Οικονομικών
της Περιφέρειας Αττικής, αλλά δεν μπορούν να εισπραχθούν από τον Δήμο Αμαρουσίου και στην συνέχεια να εξοφληθούν οι υποβληθέντες λογαριασμοί του Αναδόχου, διότι ο Δήμος δεν έχει προσκομίσει την απαραίτητη, για είσπραξη χρημάτων ασφαλιστική ενημερότητα, παρά και τις έγγραφες υπενθυμίσεις της Ταμειακής Υπηρεσίας (το με αρ. πρωτ. οικ 79571/22-4-2016 έγγραφο).

2. ΔΙΚΤΥΟ ΑΓΩΓΩΝ ΟΜΒΡΙΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΨΑΛΙΔΙΟΥ,  προϋπολογισμού 726.000,00 ευρώ.

Υπήρχε εξ’ αρχής πεντάμηνη καθυστέρηση διαβίβασης των λογαριασμών, από το Δήμο προς την Περιφέρεια Αττικής.
Στο έργο έχει γίνει διακοπή εργασιών λόγω μη πληρωμής του 1ου & 2ου λογαριασμού, ο Ανάδοχος όμως δεν είχε προσκομίσει ως όφειλε ασφαλιστήριο συμβόλαιο του έργου. Αφού το προσκόμισε, προχώρησε η διαδικασία πληρωμής των λογαριασμών.
Έχει υποβληθεί και 3ος λογαριασμός.
Υπάρχει πρόβλημα κάλυψης του κόστους της δαπάνης της αρχαιολογίας, το ύψος της οποίας έχει ανέβει πολύ λόγω της απαίτησης συνεχούς παρουσίας αρχαιολόγου καθώς η μελέτη του Δήμου Αμαρουσίου δεν είχε προβλέψει ότι εκεί υπάρχουν αγωγοί του Αδριάνειου υδραγωγείου!! (ενδεικτικό των πρόχειρων και ανεφάρμοστων μελετών που προαναφέραμε). Η κάλυψη της δαπάνης σύμφωνα με τους όρους της Προγραμματικής Σύμβασης είναι υποχρέωση του Δήμου (άρθρο 8.2).
Ο Ανάδοχος έκανε αίτηση διάλυσης της εργολαβίας στις 1/3/2016.
Ειδικότερα ο 1ος & 2ος λογαριασμός της σύμβασης του Ψαλιδίου, είναι έτοιμοι προς πληρωμή στην Ταμειακή Υπηρεσία της Διεύθυνσης Οικονομικών της Περιφέρειας Αττικής, ενώ ο 3ος λογαριασμός έχει υποβληθεί από την Περιφέρεια Αττικής στην Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου του Υπουργείου Οικονομικών για έλεγχο και έγκριση και αναμένεται εντός των αμέσως επόμενων ημερών να διαβιβαστούν στην Ταμειακή Υπηρεσία της Περιφέρειας. Είναι προφανές ότι για να ολοκληρωθεί η διαδικασία πληρωμής και να εξοφληθούν οι λογαριασμοί του Αναδόχου και για αυτό το έργο, πρέπει ο Δήμος Αμαρουσίου να προσκομίσει την απαραίτητη, για είσπραξη χρημάτων, ασφαλιστική ενημερότητα και δυστυχώς ο Δήμαρχος δεν φρόντισε να την έχει, παρά το γεγονός ότι η προηγούμενη κυβέρνηση  (επί υπουργίας Νίκου Βούτση) προχώρησε ορθώς σε ευνοϊκότατη ρύθμιση των χρεών του Δήμου προς το ΙΚΑ, ύψους 53 εκατ ευρώ!!
Συμπερασματικά.
Πώς να χρηματοδοτήσουμε έργα σε μια διοίκηση απούσα και ανίκανη να τα εκτελέσει;
Γι αυτό και τα προγραμματισμένα αντιπλημμυρικά (Πολύδροσο, Άγιος Θωμάς κλπ, ) θα τα δημοπρατεί και εκτελεί η Περιφέρεια Αττικής στο εξήςΓια τα πάρκινγκ κλπ

      Ο απών από το Μαρούσι πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου (έχει να εμφανιστεί από το σούβλισμα των αρνιών) τολμά να συνδέσει ακόμα και θανάτους από τροχαία ή άλλα εγκλήματα με τις αρμοδιότητες της Περιφέρειας Αττικής την ώρα που δεν απαντά στις σοβαρές καταγγελίες διοικητικής αμέλειας που διατυπώνονται στο Δημοτικό συμβούλιο Αμαρουσίου, όπως αυτή σε σχέση την υπόθεση δολοφονίας Αγραφιώτου που συνέβη σε χώρο στάθμευσης του Δήμου Αμαρουσίου στην οδό Χατζηαντωνίου που παρέμενε κλειστός και σκοτεινός από το 2013 μολονότι  είχε παραληφθεί σε συμφωνία δωρεάς με το υπερκείμενο σουπερμάρκετ που ο Δήμαρχος "διευκόλυνε" πριν χρόνια ανεχόμενος να κοπούν υπεραιωνόβια πεύκα, βράδυ Παραμονής Χριστουγέννων του 2009!!

Την ίδια ώρα έχει παραλύσει το κέντρο του Αμαρουσίου έχοντας κλείσει για 2 χρόνια τουλάχιστον με παραπετάσματα την πλατεία Ευτέρπης (δίπλα στον ΗΣΑΠ Αμαρουσίου) προκειμένου να κατασκευάσει (;) ένα πάρκινγκ 35 θέσεων που θα εκμεταλλεύεται ιδιώτης. Να επισημάνουμε ότι με το έργο της Πλατείας Ευτέρπης ουδεμία σχέση έχει η Περιφέρεια Αττικής καθώς ποτέ δεν θα υπέβαλλε σε τέτοιο μαρτύριο και σπατάλη πόρων τους πολίτες. Δεν δώσαμε δε, καμία άδεια για αυτό καθώς ο Δήμος Αμαρουσίου είχε φροντίσει πριν χρόνια να πάρει από τις τότε διοικήσεις του υπουργείου Δημοσίων Έργων κάποιες άδειες.
Καλούμε τον Δήμαρχο να ανοίξει το κέντρο και να διευκολύνει την αγορά και την επιχειρηματικότητα επί της ουσίας και όχι με "λευκές νύχτες".
Αυτή είναι και η απαίτηση εκατοντάδων δημοτών που καταφεύγουν στην Περιφέρεια θεωρώντας ότι εμείς κάνουμε το έργο!
Τον καλούμε επίσης να ασχοληθεί με την δήθεν βιοκλιματική ανάπλαση και τους ποδηλατόδρομους - πάρκινγκ στις περιοχές Πολυδρόσου,  Παραδείσου και Αγίου Θωμά μαζεύοντας τα μπάζα του έργου και ρυθμίζοντας την κυκλοφορία που έχει κάνει την ζωή των κατοίκων αφόρητη αλλά και εξόχως επικίνδυνη.

Με δεδομένη λοιπόν την αδυναμία του Δήμου Αμαρουσίου και τις παλινωδίες όπως αυτές περιγράφονται, η Περιφέρεια Αττικής ενημερώνει τους Μαρουσιώτες ότι εδώ και 2 χρόνια, όπως λέει και ο σοφός λαός ο Δήμαρχός τους "τα έχει φορτώσει στον κόκορα" όπως αποδεικνύεται από τα παραπάνω.

ΣΟΚ ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ! ΕΦΥΓΕ Ο ΤΡΙΔΗΣ! Ο ΝΙΚΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ - (ΤΡΙΔΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΣΑΤΕ ΤΟ ΝΙΚΟ)Σε ηλικία 49 ετών έφυγε από τη ζωή ο σκηνοθέτης, γιος του Χάρυ Κλυν, ιδρυτής και υπεύθυνος μεγάλων παραγωγών στο Gagarin.
Ο Νίκος Τριανταφυλλίδης γεννήθηκε στο Σικάγο. Μετά τις σπουδές κοινωνιολογίας και επικοινωνίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών, συνέχισε στην Διεθνή Σχολή Κινηματογράφου του Λονδίνου. Η πρώτη μικρού μήκους ταινία ήταν το μικρού μήκους ντοκιμαντέρ "Momus: Amongst Women Only", ενώ η πτυχιακή του ταινία Dogs Licking My Heart (τα Σκυλιά Γλείφουν Την Καρδιά Μου) με τον τζαζίστα Μπλέιν Ρέινινγκερ και Παναγιώτη Θανασούλη κέρδισε το Πρώτο Βραβείο Μυθοπλασίας στο 7ο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας το 1993. Η ταινία προβλήθηκε και σε διεθνή φεστιβάλ.
Το 1995 ολοκλήρωσε την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του "Ράδιο Μόσχα" η οποία βραβεύτηκε με το Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη στα Κρατικά Βραβεία του ΥΠΠΟ. Το "Ραδιο Μόσχα" ταξίδεψε σε πολλά διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ.
Το 1996 γύρισε για λογαριασμό της ΕΤ2 την τηλεταινία "Το Παλτό", μια ελεύθερη διασκευή του ομώνυμου διηγήματος του Νικολάι Γκόγκολ και το ντοκιμαντέρ για το συγκρότημα Tuxedomoon με τον τίτλο "No Tears". Παράλληλα συνεργάστηκε με τον συγγραφέα Χρήστο Χωμενίδη για το σενάριο της ταινίας "Μαύρο Γάλα",  εργάστηκε ως παραγωγός ραδιοφώνου στον πρώτο ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό TOP FM και στο BBC World Service, όταν ζούσε στην Αγγλία. Αργότερα, επανήλθε στο ραδιόφωνο με την εκπομπή "Αισθηματική Αγωγή" μέσα από την συχνότητα του 902 Αριστερά και στον ραδιοσταθμό "Στο Κόκκινο" 105,5 FM.
Υπήρξε μουσικός παραγωγός και ιδρυτής της οπτικοακουστικής εταιρίας «Astra Tv» ενώ το 2002 εγκαινίασε τον συναυλιακό χώρο Gagarin 205. 

 http://www.clickatlife.gr

To link μου έστειλε μόλις o Άκης, ο φίλος του  και συμμαθητής του από το ΔΕΥΤΕΡΟ ΛΥΚΕΙΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ και έπαθα ΣΟΚ!

Δεν μπορώ να σχολιάσω περισσότερο.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΖΗΜΟΠαναγιώτη Τζήμο,

Επειδή στην επιστολή σου αλλού αναφέρεσαι σε μένα στον ενικό και αλλού στον πληθυντικό, αναδεικνύοντας ότι βρίσκεσαι σε σύγχυση, επειδή μιλάμε στον ενικό εδώ και τριάντα χρόνια χωρίς αυτό να έχει εκληφθεί ποτέ από τον ένα ως έλλειψη σεβασμού προς τον άλλο και επειδή εγώ είμαι ο ίδιος αυτά τα τριάντα χρόνια, δεν διαλέγω το κουστούμι που θα φορέσω κάθε φορά, ανάλογα με την συγκυρία θα σου αναφέρομαι στον ενικό όπως γίνεται χρόνια τώρα μεταξύ συντρόφων.

Άκου λοιπόν Παναγιώτη, μερικές αλήθειες από αυτές που ΕΜΑΣ μας αρέσουν, αλλά που πολλές φορές χάνονται, ξεθωριάζουν ή μπερδεύονται μέσα σε συγκυριακά προτάγματα.

ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ από την φωτογραφία σου που έρχεται ακριβώς να επιβεβαιώσει την δική μου:
Αυτή του ΥΠΟΒΟΛΕΑ που σου υπαγορεύει αυτά που μου έλεγες στο τηλέφωνο.

ΞΕΡΕΙΣ ΓΝΩΡΙΖΟΜΑΣΤΕ.

Υπονοείς κάτι για την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΟΥ ή την έβαλες έτσι για πλάκα την φωτογραφία;
Ελπίζω να μην υπονοείς κάτι για την αξιοπρέπειά μου και να το διευκρινίσεις αυτό, αλλιώς αφήνεις ΑΝΕΞΙΤΗΛΗ σκιά.
Μήπως έχουμε κανέναν λογαριασμό μεταξύ μας και δεν το θυμάμαι;

Πάντως σου θυμίζω ότι εγώ ΟΜΙΛΩ περί των δημοσίων θεμάτων και την διαχείριση του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΩΡΟΥ βασιζόμενος ΑΚΡΙΒΩΣ στις δικές μου δυνάμεις, αυτές που με εκλέγουν ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ δια να ομιλώ και να καταθέτω την άποψή μου, χωρίς να ζητώ την άδεια κανενός.
 Αυτή την εξουσιοδότηση ξαναζήτησα άλλωστε από τους συνδημότες μου και παρά την αντίθετη άποψη που είχατε όσοι έχετε συνταχθεί υπό  τον Στάθη Ανδρεόπουλο, οι συνδημότες μου δεν μου αρνήθηκαν αυτή την εξουσιοδότηση, έστω και με μικρές δυνάμεις.
ΠΑΝΤΩΣ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ!

Πάμε τώρα στα αριθμημένα σχόλιά σου:

1. Αν κατάλαβα καλά δηλώνεις ότι άλλαξες άποψη από όσα μαζί λέγαμε περί της υποχρέωσης του δήμου να κάνει κυρίως και πρωτίστως ΜΑΖΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ και ότι τα σωματεία πρέπει να βρίσκουν τρόπο να αυτοχρηματοδοτούνται, οι παράγοντες να βάζουν και κανέναν  φράγκο από την τσέπη τους για να είναι παράγοντες και να μην τα περιμένουν όλα  από τον δήμο και την φορομπιξία στους δημότες και προσχωρείς - για να μην έχει ιδεοληψίες μάλλον - στην αντίληψη του Νίκου Πανταζή που κάποτε κατακεραύνωνες.
 Η νέα σου άποψη λοιπόν περί "σωματειακού αθλητισμού" συμπεραίνω ότι γίνεται η γνωστή χρόνια στον δήμο: "Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ που παράγουν αθλητικό έργο και αν περισσέψει καμιά ώρα στους δημοτικούς αθλητικούς χώρους κάνουν και κανέναν πρόγραμμα μαζικού αθλητισμού."
 Προσχώρησες στην άποψη "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΦΡΑΓΚΟ για τους δημοτικούς χώρους που χρησιμοποιούμε για να εισπράττουμε από τους δημότες,  παρά τις αποφάσεις του ΔΣ".
Δεν είναι κακό βέβαια να αλλάζεις άποψη, αλλά σου δηλώνω ότι εγώ παραμένω σταθερός σε όσα λέγαμε το 2002.
Μάλιστα κανένα βίωμα δεν μου έχει προστεθεί από τότε για να μεταβάλλω την άποψη αυτή.
Μόνο για να την ενισχύσω περαιτέρω.
Ας πούμε δεν είδα κανέναν "ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ βασιζόμενο στις δικές του δυνάμεις"  αθλητικό παράγοντα να αναρτήσει στην ιστοσελίδα του τον οικονομικό απολογισμό μιας ετήσιας χρήσης του για να δείξει στην κοινωνία που χρηματοδοτεί την δράση του σε χρήμα και είδος, ότι είναι ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ και δεν είναι ..... "ΔΕΘΕΛΟΝΤΗΣ".
 Επίσης ξανάκουσα πριν δυο τρία χρόνια από τον Πρόεδρο του  ΕΦΑΧ ακριβώς τα ίδια που άκουσα κάποτε από τον Πρόεδρο ενός νεοϊδρυθέντα τότε συλλόγου, του ΠΑΚ, για το πώς γίνεται το παιχνίδι.
Όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν, λέει ο ποιητής.

2. Μια συζήτηση για το τι προάγει τον δημόσιο διάλογο, ποια θα έπρεπε να είναι η θεματολογία του και με ποιους  τρόπους θα αναδειχθούν για να ανατραπούν παθογένειες που κρατούν αιχμάλωτη την κοινωνία - ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ - κατά την γνώμη μου θα ήταν πολύ χρήσιμη. Και δεν είναι βεβαίως ένα θέμα στο οποίο κανείς μπορεί να θεωρήσει ότι κατέχει την ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ. Οπότε σεβαστή η άποψή σου αλλά έχω και την δική μου.

3. Συμφωνώ στα περί υπομονής να ακούσεις τον άλλο.
Στον εαυτό σου τα λες;
Διότι αφού εσύ επέλεξες να δημοσιοποιήσεις και άλλο μέρος της συνομιλίας μας και μάλιστα επώνυμα, θα σου θυμίσω ότι ΕΣΥ ΔΙΕΚΟΨΕΣ ΤΗΝ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ και έκλεισες το τηλέφωνο όταν δεν σου άρεσαν αυτά που άκουγες περί του θέματος και του τρόπου λειτουργίας σας.

4. Θα σου εξηγήσω τι εννοώ "λογοκρισία" λοιπόν Παναγιώτη, αν και πίστευα ότι σε έναν δημοκράτη πολίτη που πιστεύει στην ελευθερία του τύπου αυτό θα ήταν αχρείαστο:
Λογοκρισία είναι να δηλώνεις ΕΣΥ ότι δεν στέλνεις τα δελτία τύπου στην ΠΛΑΤΕΙΑ - που ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΕΙ ό,τι της στέλνουν  και αν χρειαστεί απαντάει - γιατί οι απόψεις που διατυπώνω ως δημοτικός σύμβουλος επί του θέματος των αθλητικών σωματείων δεν είναι αυτή που ΕΣΥ θα ήθελες.
Αν δεν το καταλαβαίνεις ότι αυτή η πρακτική εμπεριέχει ΧΥΔΑΙΟ ΕΚΒΙΑΣΜΟ και αναδεικνύει σοβαρό δημοκρατικό έλλειμμα και μάλιστα από παράγοντες που διαπαιδαγωγούν τα παιδιά της πόλης μας σε δημόσιους χώρους ρε Παναγιώτη, δεν έχω να σου πω τίποτα παραπάνω.
Είμαι σίγουρος πάντως ότι όταν θα ξανασκεφτείς τι παραδέχτηκες θα κατανοήσεις ότι ΕΧΩ ΔΙΚΙΟ.

5. Δεν μου ανέφερες ότι η τηλεφωνική μας επικοινωνία είχε "θεσμικό υπόβαθρο". Αυτά τα λες τώρα.
Εγώ νόμιζα ότι μιλάγαμε φιλικά και ελεύθερα.
Σε όσα λες επί του θέματος του νερού έχεις ατυχήσει πανηγυρικά διότι για το θέμα τοποθετήθηκα δημόσια την ίδια ημέρα που ο Νίκος Πανταζής ενημέρωσε του δημοτικούς συμβούλους.
Αν δεν το έχεις δει ΙΔΟΥ: ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΒΙΑΣ: ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΝΤΑΖΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ
Βλέπεις δεν περιμένω την γραμμή εγώ. Έχω γρήγορα αντανακλαστικά γιατί κάνω ό,τι ακριβώς πιστεύω.
Άκου Παναγιώτη: Καταλαβαίνω την ανάγκη μερικών μερικών να βρουν τρόπο να  "τσουβαλιάσουν' την αντιπολίτευση στο δημοτικό συμβούλιο υπό την ηγεσία τους αλλά δεν θα πάρω.
 ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΥΤΟΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΑΡΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ.

6. Πραγματικά δεν θυμάμαι τι έγινε τον Απρίλιο του 2014, δεν θυμάμαι αν είχε έρθει email αν έφτασε, αν δεν έφτασε, αν έγινε λάθος ή αν το ξέχασα να το ανεβάσω. Ξέρουν ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ ότι η ΠΛΑΤΕΙΑ δεν κόβει δελτία τύπου αν της τα στέλνουν.
Μην εκτίθεσαι έτσι ρε Παναγιώτη με τέτοιου είδους επιχειρήματα.

7. Ναι καλά όλα αυτά τα ηρωικά, αλλά εσύ παραδέχτηκες ότι δεν στέλνεις στην ΠΛΑΤΕΙΑ τα δελτία τύπου του φορέα σου. Άρα ό,τι λες εδώ αυτοαναιρείται. Σε καλώ λοιπόν να διακόψεις αυτή την πρακτική που δεν συνάδει με το δημοκρατικό σου ήθος και να μην παρασύρεσαι.

8. Καθόλου αντιφατική. Εσύ άλλωστε άλλαξες απόψεις. Γιατί πάντα να θυμάσαι ότι δεν τα βάζω με πρόσωπα, τα βάζω με απόψεις και αντιλήψεις που εκφράζουν επί ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ.
Προσωπικά με ΄σους έχω - και είναι ελάχιστοι - το ξέρουν.
Και προσωπικά προερχόμενα από την πολιτική έχω μόνο με όσους ενέπλεξαν την ΠΟΛΙΤΙΚΗ με την δουλειά μου ή την οικογένειά μου. 
 Ως πρόσωπο άλλωστε εξακολουθώ να σε υπολήπτομαι και να μην ξεχνώ ότι υπήρξαμε συνεργάτες όταν οι απόψεις μας ήταν κοινές. Καμία προσωπική αιχμή από τον Νταβία για τον Τζήμο. Μόνο έντονες πολιτικές διαφωνίες για επιλογές του.
ΜΗΝ ΜΠΕΡΔΕΥΕΣΑΙ και να θυμάσαι αυτό που ξέρεις ΟΤΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΜΠΕΡΔΕΥΟΜΑΙ.

9. Επειδή αυτό ακριβώς πίστευα για σένα μου κάνουν εντύπωση οι μετατοπίσεις σου. Ίσως είναι προϊόντα της κρίσης.

10. Πιστεύω ότι θα τα σκεφτείς αυτά μετά την απάντησή μου και θα κατανοήσεις ότι αυτό που αναδείχτηκε από την συζήτησή μας, την συζήτηση που διέκοψες βίαια ακριβώς όταν σου επισήμανα ότι αυτό που αναδείχθηκε από την τοποθέτησή σου μυρίζει εκβιασμό, ΔΕΝ ΣΥΝΑΔΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ - γνωστή σε εμένα - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΟΥ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Χαίρομαι που επιβεβαιώθηκες λοιπόν για τις πολιτικές επιλογές σου τα τελευταία χρόνια.

Αν δεν δικαιώθηκαν και τόσο όμως κάποια στιγμή θα ξανακουβεντιάσουμε.

ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΚΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΖΗΜΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΜΙΑ "ΑΠΑΝΤΗΣΗ" ΤΟΥ ΣΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΑΣ.

Η "απάντηση" του κ. Τζήμου αφορά αυτή την ανάρτησή μας: 

ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ! ΔΥΟ ΓΑΪΔΑΡΟΙ ΜΑΛΩΝΑΝ ΣΕ ΞΕΝΟ ΑΧΥΡΩΝΑ. ...

 Στο άρθρο μου αναφέρομαι - ΧΩΡΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ - σε ένα τηλέφωνο που μου έγινε - ΑΝΩΝΥΜΑ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, όπως μπορείτε να δείτε - και σε όσα άκουσα και όσα εξέλαβα από τον συνομιλήτή μου.
Ο οποίος ήταν ο παλαιός συνεργάτης μου Παναγιώτης Τζήμος ο οποίος ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ επιλέγει να δημοσιοποιήσει ότι ήταν το πρόσωπο στην άλλη άκρη της γραμμής, δεν το έκανα εγώ.
Από πού και ως πού θα ζήταγα άδεια για να διατυπώσω τις απόψεις μου και τα συμπεράσματά μου και να δημοσιοποιήσω αυτά ΠΟΥ ΕΓΩ είπα απέναντι σε ένα αίτημα - του όποιου συνδημότη μου - να στηρίξω το όποιο αίτημά του από τον δήμο - ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΥΝΟΜΙΛΟΥΣΑΜΕ, ΟΧΙ ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗ -  δεν καταλαβαίνω.
Ανέντιμο θα ήταν να αναφερθώ στον κ. Τζήμο και την ιδιωτική μας συνομιλία ΕΠΩΝΥΜΑ, βεβαίως, χωρίς να τον ρωτήσω.
Το έκανα  όμως ΑΝΩΝΥΜΑ και διατύπωσα δημόσια κάποιες σκέψεις ΜΟΥ! ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ!

Από πού και ως πού θα ζήταγα άδεια και πολύ δε περισσότερο πώς γίνετια αναφορά σε "ΑΝΕΝΤΙΜΗ" πράξη κε Τζήμο;
Μήπως έχετε χάσει τα μέτρα σας και πρέπει να τα αναζητήσετε;

Στον παλιό συνεργάτη μου θα απαντήσω αναλυτικά - και στα 10 σημεία στα οποία αναφέρεται στην επόμενη ανάρτηση.

Αν ήταν οποιοσδήποτε άλλος θα του ζήταγα πρώτα να ανακαλέσει περί ανεντιμης πράξης" πριν συνεχίσω να έχω διάλογο - έστω και διαφωνώντας, μαζί του.

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ του Π. ΤΖΗΜΟΥ ΣΤΟ FB ΣΥΝΟΔΕΥΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΕΠΕΛΕΞΕ ΝΑ ΤΟ ΣΥΝΟΔΕΥΣΕΙ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ κ. ΑΓΓΕΛΟ ΝΤΑΒΙΑ.Κύριε Άγγελε Νταβία, με αφορμή τη μονομερή σου, αυθαίρετη και κυρίως την ανέντιμη πράξη σου, να δημοσιεύσεις επιλεκτικά αποσπάσματα της τηλεφωνική μας επικοινωνίας που πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 4 Ιουνίου 2016 και ώρα 18:45, χωρίς την συναίνεση μου, επειδή δεν με έβρισκαν σύμφωνο οι εσφαλμένες δογματικές σου θεωρήσεις, για τη λειτουργία του Σωματειακού αθλητισμού, αναγκάζομαι να επισημάνω τα ακόλουθα, προ-ασπιζόμενος την τιμή και την υπόληψη μου.

1. Είναι γνωστό ότι οι απόψεις, οι αντιλήψεις και οι θεωρήσεις όλων μας για συγκεκριμένα θέματα του κοινωνικού βίου, εδράζονται στην ερεύνα, τη μελέτη, την ενασχόληση και κυρίως στη βιωματική μας σχέση με την πραγματικότητα και σε καμιά περίπτωση δεν ανακτώνται μέσα από ιδεοληψίες και προκαταλήψεις.
2. Η προσφιλής πρακτική να προβοκάρεις και στη συνέχεια βγάζεις στη σέντρα όποιον διαφωνεί μαζί σου, είναι μια παρωχημένη τακτική, που θεωρώ ότι σήμερα κανείς δεν δίνει σημασία και ασφαλώς δεν προάγει τον πολιτικό βίο.
3. Επιβάλλεται να βρίσκεις την αντοχή και την υπομονή να ακούς το συνομιλητή σου, ακόμη και όταν διαφωνείς μαζί του, πριν τον απαξιώσεις, τον περιφρονήσεις και τον χαρακτηρίσεις με απαράδεκτους προσδιορισμούς του τύπου χυδαιότητες, νταβατζιλίκια και άλλα παρόμοια.
4. Ειλικρινά δεν σε κατανοώ τι θέλεις να πεις με την λέξη λογοκρισία, μήπως θεωρείς ότι οι απόψεις σου είναι υπεράνω κριτικής και αξιολόγησης από τους δημότες και τους πολίτες της πόλης.
5. Η τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε, εντάσσεται σε μια πρωτοβουλία μου να ενημερώσω όλους τους αρχηγούς των Δημοτικών Παρατάξεων για το σοβαρό θέμα της διακοπής πάσης φύσης ύδρευσης στο αθλητικό κέντρο «Αποστολοπούλου». Εάν δεν επιθυμούσες, για δικούς σου λόγους, να εκφράσεις τη θέση σου, μπορούσες ευγενικά να αρνηθείς την επικοινωνία, αντί να ζητάς εξηγήσεις γιατί ο Σύλλογος που εκπροσωπώ δεν στέλνει τα δελτία τύπου «στην πλατεία».
6. Για την ορθότητα της ενημέρωσης, θέλω να σου θυμίσω ότι τον μήνα Απρίλιο του 2014, το Σωματείο μας σου έστειλε ενδεικτικά μια ανακοίνωση του, που ουδέποτε όμως την ανάρτησες. Κατά συνέπεια η σημερινή σου παρελκυστική πρακτική μου είναι εντελώς ακατανόητη.
7. Η πάγια πρακτική μου να επικοινωνώ με τα ηλεκτρονικά μέσα που ευγενώς ανταποκρίνονται και φιλοξενούν τις ανακοινώσεις του Φορέα που εκπροσωπώ, ασφαλώς και δεν υποκρύπτει συμφέροντα όπως ατυχώς αναφέρεσαι. Προφανώς και διαφεύγει της προσοχής σου, ότι εδώ και 29 χρόνια, στο Χαλάνδρι, είμαι διαχρονικός εθελοντής και υπηρέτης του συλλογικού συμφέροντος.
8. Τυγχάνει ουδόλως αντιφατική η τακτική σου, στο παρελθόν να εκθειάζεις και να εξυμνείς το Π.Α.Κ Χαλανδρίου για τη λειτουργία του και τις επιτυχίες του και σήμερα να το θάβεις και να το παρομοιάζεις με αχερώνα και γάιδαρο. Μήπως τότε με είχες ανάγκη, ως ευκολόπιστο ενεργό δημότη, να στελεχώσω το εκλογικό σου ψηφοδέλτιο; Μάθε λοιπόν ότι ο καιροσκοπισμός έχει και τα όρια του και δηλώνω ευθαρσώς μετανιωμένος που σε πίστεψα.
9. Στη ζωή μου πάλεψα και παλεύω για αξίες, που είναι μακριά και έξω από τη λογική των Μαυρογιαλούρων, του τοπικού πελατολογίου και των εξαρτήσεων. Κατά συνέπεια αναφέρεσαι για άλλη μια φορά σε λάθος άνθρωπό.
10. Ομολογώ ότι δεν μπορούσα να φανταστώ τον εαυτό μου, «χυδαίο εκβιαστή της συνείδησης σου», όπως λες, όταν σου μεταφέρω ένα εύλογο και αυταπόδεικτο πρόβλημα ζωτικής σημασίας, με την ιδιότητα, «εκλεγμένου εκπροσώπου στον δήμο», που είναι η σκόπιμη διακοπή της υδροδότησης, για 108 ημέρες, από τη διοίκηση του Δήμου Χαλανδρίου. Αναφορικά με το ξύδι, κράτα το για προσωπική χρήση, δεδομένου ότι είμαι αξιοπρεπής και όχι παρεξηγημένος και αισθάνομαι απόλυτα επιβεβαιωμένος για την πολιτική σου λειτουργία.
Κλείνοντας ως «χυδαίος εκβιαστής της συνείδησης σου», οφείλω να σου ζητήσω συγνώμη, για την όχληση και να σου δηλώσω ότι δεν πρόκειται να ξανά-ασχοληθώ ή να ανταποκριθώ στα γραπτά σου.
Ευχαριστώ για την επικοινωνία, αντιπαθώντας την ανέξοδη σπέκουλα.

Παναγιώτης Τζήμος.

ΚΑΛΑ ΝΕΑ: Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΕΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, ΠΑΕΙ ΚΑΛΑΟ φίλος της Πλατείας Γιώργος Παπαδιάς - πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 4ου Γυμνασίου μας έδωσε τις τελευταίες πληρφορίες του για το πώς εξελίσσεται η πορεία της υγείας του μικρού στο fb της ΠΛΑΤΕΙΑΣ.
Το αναπαράγουμε γιατί το ενδθαφέρον των αναγνωστών μας για τον μικρό είναι πολύ μεγάλο και αρκετοί μας ζήτησαν να τους ενημερώσουμε για την πορεία της υγείας του.

Να τι μας έγραψε ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων:

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΙΑΣ Οι πληροφορίες μας είναι καλές , ο Κων/νος θα βγει νικητής

Ἄλλο πιὸ θλιβερὸ ἀπ' αὐτὸ τὰ μάτια μου δὲν εἶδανἐπιμελεία τοῦ
ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΕΩΡ. ΚΑΤΣΟΥΛΗ

-πτυχιούχου κλασσικῆς φιλολογίας
πανεπιστημίου Ἀθηνῶν
-μεταπτυχιακοῦ ἐφηρμοσμένης παιδαγωγικῆς
πανεπιστημίου Ἀθηνῶν

Σας παραθέτω την είδηση: «Η Αθηνά Λινού[1], καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Prolepsis χαρακτήρισε σοβαρότατες τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης σε ευπαθείς περιοχές της χώρας καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε το Ινστιτούτο την σχολική περίοδο 2014-2015 προέκυψε ότι τα μισά από τα παιδιά ευπαθών περιοχών, αντιμετωπίζουν επισιτιστική ανασφάλεια ενώ το 21% εξ αυτών, πεινάει!!!!»

Μου θύμισε αυτή η είδηση την Σκύλλα της Οδύσσειας… το τέρας εκείνο που κατέφαγε άσπλαχνα πολλούς συντρόφους του Οδυσσέα. Σας παραθέτω την αποκρουστική σκηνή…

Κι ὅπως ψαρὰς μ' ἕνα μακρὺ ραβδὶ ἀπ' τὸν κάβο ρίχνει

στὰ μικρὰ ψάρια δόλωμα, καὶ κέρατο τινάζει

καλοῦ βοδιοῦ στὴ θάλασσα, κι ἅμα πιαστῆ τὸ ψάρι

στὴ γῆς ἀπάνω τὸ πετάει κι ἐκεῖνο σπαρταρίζει,

κι αὐτοὶ ἔτσι σπαρταρίζοντας στὸ βράχο κουβαλιόνταν,

καὶ τὸ θεριὸ τοὺς ἔτρωγε, καὶ ξεφωνίζαν ὅλοι,

σ' ἐμὲ τὰ χέρια ἁπλώνοντας στοῦ χάρου τὸν ἀγώνα.


Ποιο είναι το θεριό που τρώγει αθώες πρωτίστως παιδικές ψυχές, ανελέητα και δίχως οίκτο τους στερεί την αθωότητα και τους γεμίζει αβεβαιότητα και τραυματίζει τις καρδιές τους[2] αλλά ύστερα κι όλους εμάς, συντρόφους στο ταξίδι της ζωής; Η Ευρώπη είναι είτε θέλομεν να το πιστέψωμεν είτε όχι. Μία εξοχώτατη περιγραφή[3] της σύγχρονης Σκύλλας σας την δώσαμε και άλλοτε. Εδώ θα εμμείνω στο αντίστοιχο χωρίο της Οδύσσειας.

Το πλοίο της ζωής μόλις είχε φύγει από το μέρος των Σειρήνων[4] όπου μας είχε ρίξει η Μοίρα, από κεί όπου τα πάντα φάνταζαν ονειρικά και που όλοι νομίζαμε ότι το θέλγον είναι και αγαθό, ενώ στην ουσία ήτο μόνον θάνατος. Τι συμβαίνει όμως όταν σαν από όνειρο ξυπνά κανείς στην ζοφερή πραγματικότητα;

Μὰ ὅταν ἐκεῖνο τὸ νησὶ τ' ἀφήκαμε πιὰ πίσω,

βλέπω ἕνα κῦμα καὶ καπνὸ, κι ἀχὸ μεγάλο ἀκούγω.

Τρομάξαν ὅλοι, τὰ κουπιὰ τοὺς φύγαν ἀπ' τὰ χέρια,

καὶ στὰ νερὰ βροντήξανε· καὶ στάθη τὸ καράβι,

ποὺ δὲν κρατοῦσαν πιὰ κουπιὰ μακριὰ γιὰ νὰ τὸ σπρώξουν.

.............................................

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ
http://www.filologos-hermes.info/2016/06/europe-sighroni-skylla.html

Cine Αργώ: ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ "Dark city"

Το Cine Αργώ συνεχίζει να σας χαρίζει αξέχαστες
κινηματογραφικές εμπειρίες.
Αυτή την Πέμπτη 9/6 και ώρα 20:30 σας προσκαλούμε στο
Κέντρο Νεότητας Χαλανδρίου (Αντιγόνης 56 & Δαναϊδων)
στην προβολή της εντυπωσιακής ταινίας επιστημονικής φαντασίας του 1998
σε σκηνοθεσία του Ελληνικής καταγωγής Alex Proyas

"Dark city"
(Σκοτεινή πόλη)
 
 
 
Παραγωγή: Αυστραλία, ΗΠΑ - 1998
Σκηνοθεσία: Alex Proyas
Σενάριο: Alex Proyas, Lem Dobbs, David S. Goyer
Πρωταγωνιστούν: Rufus Sewell, Kiefer Sutherland, William Hurt,
Jennifer Connelly
Μουσική: Trevor Jones
Διεύθυνση παραγωγής: Patrick Tatopoulos, George Liddle
Φωτογγραφία: Dariusz Wolski
Κουστούμια: Liz Keogh


ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ