Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ: ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΓΡΗΓΟΡΟΥ ΣΚΑΚΙΟΥΤουρνουά γρήγορου σκακιού για παιδιά θα διοργανώσει το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015 στις 18:30 ο Σκακιστικός Όμιλος Χαλανδρίου στο εντευκτήριό του (Αβέρωφ 4, Χαλάνδρι).

Οι αγώνες απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας έως 16 ετών και θα γίνουν σε δύο ομίλους. Στον 1ο όμιλο θα συμμετάσχουν παιδιά που φοιτούν στην Δ' Δημοτικού και πάνω, ενώ στον 2ο όμιλο θα συμμετάσχουν παιδιά που φοιτούν στην Γ’ Δημοτικού και κάτω. Κατόπιν δήλωσης των συμμετεχόντων, παιδιά που ηλικιακά ανήκουν στον 2ο όμιλο μπορούν να αγωνιστούν στον 1ο.

Το σύστημα αγώνων θα είναι ελβετικό τεσσάρων ή πέντε γύρων (ανάλογα με τον αριθμό συμμετοχών) και ο χρόνος σκέψης 12 λεπτά ανά παρτίδα για κάθε σκακιστή.


Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν με αποστολή email στον Σ. Ο. Χαλανδρίου (halandri@halandrichess.gr) ή στον χώρο των αγώνων λίγο πριν την έναρξη του τουρνουά.
Μπορείτε να δείτε την προκήρυξη του τουρνουά στην ιστοσελίδα του Σ. Ο. Χαλανδρίου www.halandrichess.gr , ενώ για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία μπορείτε να τηλεφωνήσετε στο 210.6846.693 ή να στείλετε email στο halandri@halandrichess.gr

ΠΕΥΚΟ ΠΟΛΙΤΗ: ΔΕΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΑΝ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ 80-90% ΟΣΑ ΕΧΟΥΜΕ ΓΡΑΨΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ....

 

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΑΝ 110%!

Από τον ίδιο τον μελετητή Νίκο Ιωνά.

Που κατ' εντολή της ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΚΗΣ και ΑΥΤΙΣΤΙΚΗΣ διοίκησης του δήμου προχώρησε εχθές στην πιο άθλια απόφαση που έχει ληφθεί ποτέ για το Πεύκο Πολίτη.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ & friends ΨΗΦΙΣΑΝ ΕΧΘΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ - ΜΑΪΜΟΥ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΚΑΙ  ΗΤΑΝ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟΤΑΤΗ.

ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ - Ο Μ. ΑΝΔΡΙΑΝΑΚΗΣ ΚΑΙ Ο Ν. ΠΑΝΤΑΖΗΣ ( Ο Γιάννης Λαδόπουλος προστατεύτηκε και δεν ήρθε, αφού όλοι ξέρουν ότι έχει άλλη άποψη επί του θέματος από τους συμβούλους του) ψήφισαν να γίνει αυτή η ανάρτηση μετά την εκδίκαση των ενστάσεων που είχαν γίνει .... στην προηγούμενη φάση, όταν στην πολεοδομική μελέτη υπήρχε η ζώνη της Ελ. Πεντέλης.

ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ και εχθές παίχτηκε ένα κακόγουστο θέατρο!

Η Λούλα Καρατζά τοποθετήθηκε υπέρ αυτής της ανάρτησης. Αλλά με πρόσχημα την ιδιοκτησία οικοπέδου στην πειροχή και από τους δύο συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης, δεν ψηφίσε.

Ολόκληρη η παράταξη Κουράση, ο Γιώργος Θωμάς και ο Άγγελος Νταβίας αποχώρησαν αρνούμενοι να συμπράξουν σε αυτή την απρoκάλυπτη εξαπάτηση των κατοίκων του Πεύκο Πολίτη.

ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ:
  
Ο Νίκος Ιωνάς:

1. Επιβεβαίωσε ότι η πολεοδομική μελέτη για να εγκριθεί προϋποθέτει να "επικαιροποιηθεί" (sic) το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Χαλανδρίου - όπως είπε αρχικά ο Νταβίας στην τοποθέτησή του.
Το ΙΣΧΥΟΝ ΓΠΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ  που προβλέπει την Ελ. Πεντέλης στο Βασικό Οδικό Δίκτυο της πόλης ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. 

Άρα η τωρινή ανάρτηση γίνεται απλά  "για να είμαστε έτοιμοι μόλις γίνει η αναθεώρηση του ΓΠΣ" - όπως είπε ο ΔΗΜΑΡΧΑΡΑΣ.
"Τι να κάνουμε, να μην κάνουμε τίποτα;" αναρωτήθηκε ο ΔΗΜΑΡΧΑΡΑΣ για να ακούν οι μπαμπουϊνοι ιθαγενείς.

Βέβαια ο Νταβίας είχε πει τι να κάνει ο δήμος  - δηλαδή να ξεκινήσει ΤΩΡΑ από την αναθεώρηση του ΓΠΣ και ΜΕΤΑ, αφού πάρει έγγραφες διαβεβαιώσεις από τους "από πάνω" να προχωρήσει στην πολεοδομική μελέτη του Π. Πολίτη.
Τα ίδια περίπου είπαν ο Κουράσης και ο Θωμάς.

Αλλά ο ΔΗΜΑΡΧΑΡΑΣ τώρα ήθελε σου λέει "να τελειώνει", "να ξεμπερδεύει".

Το τι θα γίνει ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΔΕΚΤΗ από το ΣΥΠΟΘA της Περιφέρειας ή την διεύθυνση Πολεοδομικού Σχεδιασμού του ΥΠΕΚΑ ή το ΣτΕ η προτεινόμενη κατάργηση  δρόμου και μάλιστα από το Βασικό Οδικό Δίκτυο ( ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣτΕ - ΝΤΑΒΙΑΣ μιλάει και γράφτε το, από τα άλλα άντε παλεύεται) δεν έχει καμία σημασία για την διοίκηση του δήμου που έδωσε την εντολή στον Ιωνά.
Που δεν είναι κανένας μάπας να μην κάνει ό,τι του λένε ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ! 
(Και εγώ στην θέση του άμα μου δίνανε λεφτά θα τα έπερνα, δεν τον κατηγορώ).

ΑΛΛΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΕΛΕΤΗΤΕΣ ΟΙ ΚΑΡΓΑΡΙΣΤΕΡΟΙ;
ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΕΦΤΑ ΕΙΝΑΙ!

ΣΤΑ ΕΠΑΝΑΝΣΤΑΤΙΚΑ ΤΟΥΣ .... ΦΡΥΔΙΑ!
Θα ξαναδώσουν και τότε, μόλις τους πούνε ότι αυτό δεν περνάει,  μια εντολή στον Ιωνά ΝΑ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΞΑΝΑΠΛΗΡΩΣΟΥΝ.

ΕΣΥ ΑΜΑ ΗΣΟΥΝ ΙΩΝΑΣ ΘΑ ΧΑΛΙΟΣΟΥΝΑ;

Σε δουλειά να βρισκόμαστε και να κοροϊδεύουμε τους χωριαταρέους.

2. Ο Νίκος Ιωνάς όμως ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ τον Νταβία ότι οι ιδιοκτησίες στην πρώην ζώνη απαλλοτρίωσης της Ελ. Πεντέλης που από κάτω τους περνάει το ΜΕΤΡΟ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΕΙΔΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΜΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ - δηλαδή θα είναι ΑΣΥΜΦΟΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΝΑ ΧΤΙΣΕΙ και οι μισοί θα οδηγηθούν να ξεπουλήσουν - όσοι δεν το έκαναν ακόμα, πενήντα χρόνια που τους παιδεύουν. (Μιλάμε για τους Χαλανδραίους, όχι για τις εξωχώριες).

Και τον επιβεβαίωσε τον ΑΚΑΤΑΝΟΜΑΣΤΟ, ο Ιωνάς - παρά την απόπειρα του ΔΗΜΑΡΧΑΡΑ, με το γνωστό - στυλ bullying με το οποίο νομίζει ότι θα ψαρώσει .... τον "παλιό"  - Ο  ΨΑΡΑΚΛΑΣ - να εμφανίσει ότι "δεν τρέχει μία" που από κάτω περνάει ένα τρένο και μάλιστα σε βάθος που δεν είχε υπολογιστεί όταν γινόταν η σύραγγα για να έχει από πάνω σπίτια αλλά δρόμο.

Μιλάμε για τους έρημους κατόχους των ιδιοκτησιών στην ζώνη της Ελ. Πεντέλης - που περίμεναν 50 χρόνια να αποζημιωθούν, που κάποιοι ΑΠΕΡΙΣΚΕΠΤΟΙ ΝΤΟΥΝΤΟΥΚΟΦΟΡΟΙ δεν άφησαν κάποτε να αποζημιωθούν από τα λεφτά των Ο.Α. στα τέλη της δεκαετίας του 90, όταν έδεναν τα σκυλιά με τα λουκάνικα, για να κάνουν "οικονομία" στο κράτος και να έχουν παραπάνω λεφτά να παίρνουν οι εργολάβοι (όχι συνειδητά, από μαλακία το έκαναν). ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΘΡΑΣΟΣ ΣΗΜΕΡΑ!

Αυτά δεν θα περάσουν έτσι!

"Για απροκάλυπτη εξαπάτηση των κατοίκων μίλησε ο Γιώργος Κουράσης στον Νταβία, με τον οποίο τηλεφωνήθηκε μετά την αποχώρηση των τριών παρατάξεων, για να διερευνήσει - ως επικεφαλής της μείζονος - αν έχει ο "τρελός" την διάθεση να συντονιστεί η δράση των τριών που αποχώρησαν (Κουράσης, Θωμάς, Νταβίας) "για το καλό του Χαλανδρίου" .
Προοπτική - που παρά τις αντιθέσεις που υπάρχουν - ο Νταβίας άφησε ανοικτό να συζητηθεί,  αφού "η πόλη και οι κάτοικοι είναι πάνω από όλα" - όπως είπε στον πρώην δήμαρχο. 

Να επισημάνουμε ότι τεράστια εντύπωση στον Γιώργο Κουράση - όπως τόνισε ο ίδιος στον Νταβία (και έχει βέβαια δίκιο)  - προκάλεσε μια αποστροφή του λόγου της διευθύντριας της Τεχνικής Υπηρεσίας Κατερίνας Νότα - που έκανε την γιορτή της στο δημοτικό συμβούλιο  να τα λέμε και αυτά, μην βρίζουμε μόνο τους δημόσιους υπαλλήλους, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ - ότι το σχέδιο τροποποίησηςτου  ΓΠΣ χωρίς την Ελ. Πεντέλης είναι ΕΤΟΙΜΟ.

ΠΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΕ ΕΤΟΙΜΟ;
ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΤΟΙΜΑΣΕ;
ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΧΕΙ ΔΕΙ;
ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ ΠΑΛΙ; 
ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ Η ΠΟΛΗ, ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ;;;

Και αν είναι έτοιμο γιατί δεν προηγήθηκε η συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο και μπήκε το κάρο μπροστά από το άλογο;

ΑΥΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟΑΦΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ!

ΥΓ 1: Εξαιρετική η παρέμβαση του Γ. Θωμά στο χθεσινό συμβούλιο, θα την ανεβάσουμε ολόκληρη μόλις έχουμε τα πρακτικά. ΕΓΡΑΨΕ!

ΥΓ 2: Δεν καταλάβαμε μια αποστροφή του λόγου της Λούλας, όταν μίλησε για ... στημένους. Θα την ρωτήσουμε τι ήθελε να πει ο ποιητής ή μάλλον η ποιήτρια.

ΥΓ 3: ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΕΙ ΣΕ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ "ΜΕΛΕΤΗΣ" ΑΚΟΜΑ ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΣΤΑ ΠΡΟΧΕΙΡΑ ΔΥΟ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΡΙΣΕΩΣ: 
ΜΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ Ω ΔΗΜΑΡΧΕ; 
Ο ΚΑΛΑΜΙΩΤΗΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕΣ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ.
Πού στο διάολο θα το υλοποιήσετε;
Γιατί στην μελέτη ..... ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

ΥΓ4: Η ΕΣΤΙΑ ΠΑΙΔΙΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΡΩΜΑ - ΧΡΗΣΗ "ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ" ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ. ΓΙΑΤΙ;
ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ; 

ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ, ΣΑΣ ΤΟ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΛΕΤΕ ΜΕΤΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΑ ΕΙΠΑΜΕ!

"ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ, ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ: ΝΑ ΠΙΕΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ"


Μιλάμε για απροκάλυπτα ΑΝΕΥΘΥΝΟΥΣ, για ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ της δεκαετίας του ΠΕΝΗΝΤΑ που πλέον λειτουργούν χωρίς καν φερετζέ.

Η τοποθέτηση του δημάρχου Χαλανδρίου στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο για το ΜΕΙΖΟΝ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΠΕΥΚΟ ΠΟΛΙΤΗ αποτελεί ΜΝΗΜΕΙΟ που δεν πρέπει να "χαθεί" από την τοπική ιστορία και γι' αυτό μόλις βγουν τα πρακτικά θα την δημοσιεύσουμε ΟΛΟΚΛΗΡΗ.

"Να αναρτήσουμε ό,τι νάναι, να τελειώνουμε, να φύγει πό εδώ η μελέτη, να πάει στο ΣΥΠΟΘΑ και στο ΥΠΕΚΑ και εμείς θα κάνουμε αυτό που ξέρουμε για να περάσει: ΘΑ ΑΣΚΟΥΜΕ ΠΙΕΣΗ!"

ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΠΕ Ο ΝΤΑΒΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΤΡΙΑ ΤΟΥ (τοις εκατό) ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΙΠΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ!

Που πρέπει - κανονικά - να κάνει σωστά την δουλειά, να τα έχει όλα επιστημονικά τεκμηριωμένα και έτοιμα όταν θα πάνε στους "από πάνω", όπως τα θέλε ικαι συμφέρει καλύτερα την πόλη και την τοπική κονωνία, για να εγκριθούν.

Ο ΤΣΑΤΡΑ -ΠΑΤΡΑΣ είπε στο δημοτικό συμβούλιο ότι θα διώξει τα πολεοδομικά θέματα από τον δήμο για να ..... ξαναγίνει ΝΤΟΥΝΤΟΥΚΑΡΧΗΣ που το ξέρει καλά το άθλημα γιατί αυτό το καινούργιο με το οποίο έμπλεξε είναι δύσκολο.

ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΣΗΚΩΝΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΨΗΛΑ!

ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ ΟΜΩΣ!

ΚΑΙ Ο ΜΑΥΡΟΓΥΑΛΟΥΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ ΕΔΩ!

Χρόνιες Ηλιακές Βλάβες. Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε. Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015 Δήμος Χαλανδρίου


Ο Δήμος Χαλανδρίου και το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, διοργανώνουν ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση πολιτών με θέμα: «Χρόνιες Ηλιακές Βλάβες. Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε», τη Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 17:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων Δήμου Χαλανδρίου (Παπάγου 7 – 2ος όροφος). Χορηγός της εκδήλωσης είναι η LEO Pharma Ελλάς.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Δήμου Χαλανδρίου και του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων στα πλαίσια προαγωγής της υγείας των πολιτών. Για το θέμα μιλά η κ. Μαρία Πολίτου, Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος, Επιμελήτρια Β΄ Πανεπιστημιακής Κλινικής, Νοσοκομείο Αφροδισίων & Δερματικών Νόσων "Α. Συγγρός". Τη συζήτηση θα συντονίσει η Δημοτική Σύμβουλος Χαλανδρίου, κ. Ευγενία Κατούφα, Δημοσιογράφος, Κοινωνικός Επιστήμονας.

Είσοδος Ελεύθερη.

ΧΑΛΑΝΔΡΙ - ΕΘΝ. ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ: Μέλη της ομάδας «Ρουβίκωνας» εισέβαλαν στο σπίτι του Γερμανού Πρέσβη – Σήκωσαν πανό και πετάξαν τρικάκια

(το ρεπορτάζ είναι από το ΠΟΝΤΙΚΙ)


Μέλη της αναρχικής ομάδας Ρουβίκωνας εισέβαλαν το απόγευμα της Τετάρτης στο προαύλιο της οικίας του Γερμανού Πρέσβη, πέταξαν φέιγ βολάν και ανήρτησαν πανό με συνθήματα υπέρ των προσφύγων και κατά της πολιτικής της ΕΕ.

Δεν έγιναν προσαγωγές ή συλλήψεις από την αστυνομία, που ειδοποιήθηκε και έσπευσε στο σημείο.

Οι 10 περίπου νεαροί εγκατέλειψαν το πανό στο σημείο κατά τη διαφυγή τους.Αργότερα με κείμενό της, η ομάδα «Ρουβίκωνας» γνωστοποίησε τους λόγους της παρέμβασής της:

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ: «Ένα κροκοδείλιο δάκρυ κύλησε για το προσφυγικό...

Συνάντηση της Περιφερειάρχη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Ρ. Δούρου: "Ανάγκη άμεσης θεσμικής θωράκισης των Περιφερειών"φωτο: ZOUGLA.GR
 Σε προγραμματισμένη συνάντησή της με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο,
ενόψει της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, που πραγματοποιείται στη Λευκάδα την Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου, η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου ενημέρωσε τον Πρόεδρο σχετικά με τα προβλήματα που απασχολούν τις Περιφέρειες γενικά και την Περιφέρεια Αττικής. Η Περιφερειάρχης τόνισε μεταξύ άλλων:

- Ενόψει της 3ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, ενημέρωσα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για όλο το πλέγμα των θεμάτων που αφορούν στη λειτουργία της Περιφέρειας Αττικής αλλά και γενικότερα στα κρίσιμα θεσμικά και όχι μόνο προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Περιφέρειες της χώρας.

· Οι περιφέρειες των οποίων ο ρόλος, όπως έχει τονίσει πολλές φόρες και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είναι ρόλος εθνικής σημασίας. Διότι οι περιφέρειες μπορούν και οφείλουν να λειτουργήσουν καταλυτικά σε δύο επίπεδα. Εκείνο της κοινωνικής συνοχής κι εκείνο της επανεκκίνησης της οικονομίας. Οι Περιφέρειες μπορούν και οφείλουν να είναι οι ατμομηχανές και ο συνεκτικός ιστός της χώρας.

· Ειδικά σήμερα. Σήμερα που η διεθνής συγκυρία είναι τόσο ασταθής, Σήμερα που η Ευρώπη δοκιμάζεται από την τυφλή τρομοκρατική βία. Σήμερα που η πατρίδα αγωνίζεται, μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, να ορθοποδήσει, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, και ειδικότερα ο β’ βαθμός της έχουν μπροστά τους όχι απλά ένα έργο αλλά μια αποστολή. Την αποστολή να συμβάλλουν καθοριστικά στη στήριξη της κοινωνίας και την επιβίωση του τόπου.

· Αυτή την αποστολή καλούνται να τη φέρουν σε πέρας οι Περιφέρειες συχνά με ελλιπή μέσα, κυρίως σε θεσμικό επίπεδο – εξ ου και η άμεση ανάγκη θεσμικής τους θωράκισης, μέσα από τη μεταρρύθμιση του σχετικού νομοθετικού πλαισίου, προκειμένου να αρθούν στο ύψος που απαιτεί η συγκυρία.

· Αυτούς τους προβληματισμούς έθεσα υπόψη του Προέδρου, που ως βαθύς γνώστης της δημόσιας διοίκησης αντιλαμβάνεται άριστα τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα οι Περιφέρειες, και ειδικότερα η μεγαλύτερη εξ αυτών, η Περιφέρεια Αττικής.