Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019

ΣΗΜΕΡΑ Η ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

 Στις 7.30 το απόγευμα. στον χώρο του παλιού δημαρχείου, ορκίζεται το νέο δημοτικό συμβούλιο.

Πέρα από το "πανηγυρικό" της διαδικασίας - ειδικά για τους νεοεκλεγέντες, από το απόγευμα θα αρχίσουν να ξεδιπλώνονται όλα αυτά που γίνονται ή ακούγονται στο παρασκήνιο περί του τρόπου που θα επιλεγεί να διοικηθεί ο δήμος Χαλανδρίου την επόμενη τετραετία, με δεδομένο ότι είναι το πρώτο δημοτικό συμβούλιο που δεν έχει την τεχνητή πλειοψηφία για την διοίκηση.

Υπάρχει μεγάλο παρασκήνιο με διαπραγματεύσεις και διερευνήσεις που ξεκινάνε από την πολιτική διαπραγμάτευση και καταλήγουν στο .... ανατολίτικο παζάρι το οποίο βέβαια θα επικρατήσει.

Δεν θα χαλάσω σήμερα το "πανηγυρικό" κλίμα, ειδικά για τους νέους συναδέλφους που θα ορκιστούν πρώτη φορά να με λέτε γκρινιάρη που χαλάει το κλίμα του ολοιμαζιδισμού που τόσο αρέσει στους υποκριτές.

Από αύριο θα μπορούμε να μιλάμε περισσότερο συγκεκριμένα και πολιτικά.

Σήμερα το ενδιαφέρον των συστεμικών δημοσιολόγων θα επικεντρωθεί στο .... είδος του όρκου που θα επιλέξει ο κάθε σύμβουλας. Πολιτικός ή Θρησκευτικός.

Ως ριζοσπάστης, που αρνείται όμως να ακολουθήσει πολιτικές μόδες δήλωσα στην υπηρεσία που προετοιμάζει την ορκωμοσία  ότι θα δώσω θρησκευτικό όρκο, όπως πάντα.

Διότι - παρά τις αντιθέσεις μου με διοικητικές πρακτικές της εκκλησίας και ιδιαίτερα τα όσα έχουν γίνει με το Κουρτέση και έχουμε στηλιτεύσει και στηλιτεύουμε μόνοι μας, ο όρκος είναι μια  προσωπική υπόθεση και προσωπικά δεν έχω απαρνηθεί την θρησκεία μου χάρη .... της μοδός.
Και δεν θα το κάνω.

Το δηλώνω διότι αύριο , που γνωρίζω ότι όλα τα παπαγαλάκια θα κάνουν φασαρία για το πώς επέλεξε να ορκιστεί ο καθένας, εμείς δεν θα μετάσχουμε στην συζήτηση γνωρίζοντες ότι πολλοί που θα ορκιστούν θρησκευτικά είναι βαθιά υποκριτές ενώ πολλοί που θα ορκιστούν πολιτικά είναι ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΕΚΛΗΣΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ κατά την άσκηση των καθηκόντων τους και ορκίζοναι πολιτικά για .... φερετζέ.

Οπότε η συζήτηση που θα γίνει ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ, όχι γιατί έχουμε λόγο να κρυφτούμε από αυτή. Βγαίνω σήμερα και την ανοίγω ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΣΤΑΣΗ για να μην πεταχτεί κανένας ΒΛΑΚΑΣ και πει ότι έχω κάτι να κρύψω.

Όμως δεν θα αφήσω σήμερα τον αναγνώστη της ΠΑΛΤΕΙΑΣ χωρίς ένα πραγματικά, ουσιαστικά ενδιαφέρον θέμα για το απόγευμα. Ή τουλάχιστον την .... προετοιμασία του.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΟΡΚΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ αλλά ΠΟΙΟΙ θα ορκιστούν.

Θα είναι όλοι οι 41 που εξέλεξε η κάλπη ή θα υπάρξουν εκπλήξεις και αλλαγές στις παρατάξεις που δεν έχουν ανακοινωθεί;
Ή θα υπάρξουν αλλαγές που έχουν ανακοινωθεί αλλά τελικά δεν θα υλοποιηθούν;

Και το πιο μεγάλο ερώτημα: Στην παράταξη της διοίκησης υπάρχει κάποιο μυστικό;;;;

 Ες αύριο περισσότερα, διότι η πηγή μου δεν είναι και τόσο τσεκαρισμένη για να αναλάβω το ρίσκο της δημοσίευσης.

 Ενίοτε .... ψηφίζει λεφτά για τον ΣΒΑΠ που καταγγέλλει αν αφορούν .... σοπράνο και τρομπόνια.

Ες αύριο ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!