Πέμπτη, 4 Αυγούστου 2011

ΚΑΙ ΤΩΡΑ .... Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ : ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΕXΘΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΡΙΣΕΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ!

Νομίζετε ότι μας βάρεσε ο ήλιος Αυγουστιάτικα, έτσι;
Ότι ήπιαμε κανένα μπάφο πρωί πρωί τώρα που απελευθερώνεται η χρήση εεε;;;
Και όμως ΕΙΜΕΘΑ ΝΗΦΑΛΙΟΙ ΚΥΡΙΟΙ. Ούτε τσιπουράκι! Με φραπεδάκι και κρύο πρωινό ντουζ.

Εχθές όμως στο δημοτικό συμβούλιο, και κατά την διάρκεια της συζητήσεως περί του νέου επιχειρησιακού σχεδίου του δήμου, που γίνεται δια την προστασίαν των ασθενεστέρων τάξεων του πληθυσμού της πόλεως, όπως σαφώς κατέθεσαν αι εισηγηταί και πρωτίστως ο αντιδήμαρχος κος Βάσιος, η κα Λούλα Καρατζά, λαβούσα τον λόγον κατά την τοποθέτησιν του αντιδημάρχου, όστις επιχειρούσε με ατράνταχτα  επιχειρήματα να αποδείξει την σοφία  των ισχυρισμών του και να αναδείξει τους κοινωνικούς στόχους που θα επιτευχθούν μετά της εγκρίσεως του στρατηγικού σχεδίου του δήμου, κυρίως προς όφελος των ασθενεστέρων, ανακοίνωσε, χλευάζουσα, την απόφαση του Συμβουλίου Κρίσεων Υπαξιωματικών του Δήμου Χαλανδρίου:

Κε ΔΕΚΑΝΕΑ, ε, Κε ΔΕΚΑΕΝΕΑ - του  είπε η κα Καρατζά - ΑΝΤΕ, ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΙΚΟΣΗΣ!

Στάσιμος λοιπόν και από το Σ.Κ.Υ. Δ. Χαλανδρίου παρέμεινε για φέτος. ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΙΚΟΣΗΣ.

Υ.Γ. Είπαμε να σταματήσουμε αλλά μας αφήνει και αυτή η Καρατζά να αγιάσουμε με αυτά που λέει στο δημοτικό συμβούλιο. Τι να κάνουμε δηλαδή; Να μην κάνουμε ρεπορτάζ;

ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ: ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Η "νέα" διοίκηση του δήμου είναι μια ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΝΑΛΓΗΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ.
Μια διοίκηση περιορισμένης πολιτικής και κοινωνικής ευθύνης.

Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΟΥ ΠΛΑΦΟΝ ΤΩΝ 15000 ΕΥΡΩ ΑΝΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΡΟΦΕΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ, ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΟΝΕΙΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΗΣΗ.

Η επιβολή τροφείων στους παιδικούς σταθμούς για οικογένειες με εισόδημα 3000 ή 5000 ευρώ, για άνεργες μητέρες ή άνεργους πατέρες μονογονεϊκών οικογενειών, για εκείνα τα κοινωνικά στρώματα που - υποτίθεται - όπως είπαν ΕΧΘΕΣ - ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ -οι εισηγητές του - ότι εκπονείται το νέο υπηρεσιακό σχέδιο για να προστατευτούν από την ύφεση (τρομάρα τους), θα αποτελεί ΔΙΑΡΚΕΣ ΟΝΕΙΔΟΣ, μαύρη σελίδα στην διαδρομή του Γιάννη Λαδόπουλου και του Γιώργου Κουράση, αλλά και όσων την ψήφισαν, αν δεν επανεξεταστεί ΑΜΕΣΩΣ.

Είναι προφανές ότι την συγκεκριμένη απόφαση δεν την ψήφισε καμία άλλη παράταξη στο δημοτικό συμβούλιο.

Η ένταση όμως της αντίδρασης σε αυτή θα ξεχωρίσει πραγματικά την ΗΡΑ από το ΣΤΑΡΙ.
Αντίδραση από παρατάξεις, γυναικείες οργανώσεις, φορείς εργαζομένων, συλλογικότητες, πολίτες που δηλώνουν "κοινωνικά ευαίσθητοι".

Εκτός αν η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου, η διοίκηση του δήμου, κατανοήσει γρήγορα το λάθος και το διορθώσει, οπότε εμείς ΠΡΩΤΟΙ θα χειροκροτήσουμε.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 Το επιχειρησιακό σχέδιο ΔΕΝ εγκρίθηκε διότι το θέμα δεν είχε έρθει σωστά προετοιμασμένο στο Δημοτικό Συμβούλιο, αφού δεν είχε συνεδριάσει πριν η εκτελεστική επιτροπή του δήμου, όπως προβλέπει ο Καλλικράτης  (τι περίεργο άραγε;).

 Έγινε συζήτηση και ενημέρωση όπου φάνηκαν μερικά ακόμα από τα ωραία στον δήμο μας:

 Από το προηγούμενο υπηρεσιακό, που έγινε πριν 3 χρόνια και κόστισε (η μελέτη του, έτσι, μην μπερδευόσαστε) 250.000 εύρώπουλα, έχει υλοποιηθεί περί το 20-30 % των δράσεων που πρότεινε.

Το νέο επικαιροποιημένο επιχειρησιακό, για το οποίο δαπανήθηκαν ήδη 20.000 ευρώ (ψίχουλα) προτείνει νέες δράσεις "για την αντιμετώπιση των συνεπειών της ύφεσης και την ενίσχυση των ασθενεστέρων", όπως είπε ο Ανδρέας Νεφελούδης, που εκπονεί την μελέτη. στο δημοτικό συμβούλιο αλλά και ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος για το νέο επιχειρησιακό .... (ναι, ναι, σωστά μαντέψατε) ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΑΣΙΟΣ.

Η συζήτηση μονοπωλήθηκε μεταξύ των εισηγητών και της Λούλας Καρατζά, (όπως πάντα) και βέβαια κατέληξε πάλι στο γνωστό συμπέρασμα: ΒΡΑΚΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ Ο ΚΩΛΟΣ ΜΑΣ, ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΘΕΛΕΙ Ο ...................  ΜΑΣ.

Και για να δείτε την αλήθεια των λεγομένων μας, δείτε την επόμενη ανάρτηση (που δυστυχώς, ελέω blogger θα είναι από πάνω από αυτή)

«Μυτιληνόσημο» στους λογαριασμούς της ΔΕΗ (ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΔΕΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ 2

Μια τεράστια αλλά και αλληλοσυγκρουόμενη (από πλευράς συμφερόντων) λίστα αναμονής αιτημάτων υπάρχει στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, που στο μεγάλο της μέρος θα εκπληρωθεί με διαδικασίες fast track.
Αυτό υποστηρίζουν πολιτικά στελέχη που γνωρίζουν «τις εκκρεμότητες» και το βεβαιώνουν και επιχειρηματίες που έχουν διατυπώσει τα αιτήματα, «τα οποία δεν ήταν σε θέση να διεκπεραιώσει η προκάτοχος του Γ. Παπακωνσταντίνου, η κυρία Τίνα Μπιρμπίλη…»
Το παιχνίδι είναι ωμό πλέον. Με αφορμή, δε, τον κορσέ της επιτήρησης και την κηδεμονία του μνημονίου, τα επιχειρηματικά συμφέροντα παραγγέλνουν στην πολιτική. Στέλνουν εντολές για νόμους αλά καρτ και αποφασίζουν κατά τη βολή τους, με το Κοινοβούλιο να έχει καταστεί ενδιάμεσο νομιμοποιητικό όργανο.
Τα διαπλεκόμενα συμφέροντα κερδίζουν και εν μέσω χρεοκοπίας και ο πολίτης χρεώνεται και με νέα «διαπλοκόσημα» και για τις επόμενες γενιές.
Η διαφάνεια παραμένει μόνο στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ.GR και στον προσχηματικό πολιτικό λόγο.
Ενα δείγμα του νέου βάρβαρου μοντέλου «ανάπτυξης» δόθηκε και με τη νομοθετική πρωτοβουλία εξπρές που ανέλαβε και ολοκλήρωσε ο υπουργός ΠΕΚΑ, Γ. Παπακωνσταντίνου.
Με νομοσχέδιο-σκούπα προωθήθηκε το τρίτο πακέτο απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας, άνοιξε ο δρόμος για γρήγορες εκποιήσεις πηγών, παρασχέθηκαν διευκολύνσεις σε επιχειρηματίες για φτηνή και γρήγορη αξιοποίηση ορυκτού και μεταλλευτικού πλούτου, ενώ πίσω από δυσνόητα άρθρα κρύφτηκαν φωτογραφικές ρυθμίσεις για παλαιούς μεγάλους παίκτες του τομέα, ίσως και για νέους.
Οπως έγραψε η «Ε» στις 27, 28 και 29 Ιουλίου, από μία μόνο ρύθμιση στο νομοσχέδιο (του άρθρου 197) προκύπτει ένας κρυφός λογαριασμός -μια επιβάρυνση που εφεξής θα στέλνεται στους καταναλωτές με τη μορφή «καπέλου» στο ειδικό τέλος ΑΠΕ (έτσι γράφεται πλέον στους αναλυτικούς λογαριασμούς της ΔΕΗ).
Επιστημονικοί και επαγγελματικοί φορείς (αιολικής ενέργειας, φωτοβολταϊκών, υδροηλεκτρικών έργων κ.ά.) αντιλήφθηκαν ότι με το πρόσχημα της εναρμόνισης του εθνικού δικαίου σε οδηγία της Ε.Ε. ο νομοθέτης έσπευσε να κολλήσει στον νόμο και μια χαριστική τιμολόγηση (που δεν επιβάλλει η οδηγία), το κόστος της οποίας μετακυλίεται στον καταναλωτή.
Η οδηγία που υιοθετήθηκε με τον νόμο λέει ότι ο διαχειριστής του Ενεργειακού Φορτίου πρέπει να απορροφά κατά προτεραιότητα το ρεύμα που δίνουν μονάδες ΣΗΘΥΑ, δηλαδή μονάδες συμπαραγωγής υψηλής απόδοσης, με καύσιμο φυσικό αέριο ή πετρέλαιο και να αρθεί ο περιορισμός που έδινε προτεραιότητα σε μονάδες μέχρι 35 MW.
Και η υπόθεση μέχρι εδώ είναι καθαρή.
Ομως στις λοιπές διατάξεις χώθηκε και μαθηματικός τύπος βάσει του οποίου το ρεύμα από τις μεγάλες μονάδες που θα απορροφάται κατά προτεραιότητα θα πληρώνεται με τιμολόγιο αιολικής ενέργειας συν τη ρήτρα φυσικού αερίου, δηλαδή 130 ευρώ ανά MWh αντί 55 ευρώ, οριακή τιμή που δίνει το σύστημα σε μονάδες αυτής της κατηγορίας.
Με έναν λόγο η πράσινη ενέργεια πληρώνεται όσο και η ρυπογόνος.
Η επιβάρυνση όμως που προκύπτει από αυτή την τιμολογιακή εξομοίωση των ΑΠΕ με τις ΣΗΘΥΑ θα περάσει στο τέλος ΑΠΕ, έτσι ώστε να συγκεντρωθούν τα χρήματα για να καλοπληρωθεί ο παραγωγός.
Ποιος είναι όμως ο παραγωγός;
Ο εξής ένας: ο όμιλος Μυτιληναίου με τη μονάδα Αλουμίνιον, τη μόνη μονάδα συμπαραγωγής υψηλής απόδοσης που υπάρχει σήμερα στη χώρα, με εγκατεστημένη ισχύ 334 MW, η οποία σήμερα πουλάει το ρεύμα της στα 55 ευρώ ανά MWh συν 20 ευρώ cost recovery, για τις ανάγκες της αγοράζει από τη ΔΕΗ με 40,7 ευρώ ανά MWh και τώρα θα μπορεί να πουλάει με 130 ευρώ ανά MWh όλη της την παραγωγή.
Από μια τέτοια τιμολογιακή μεταχείριση, που επισφραγίστηκε με τον νόμο που ψηφίστηκε την Πέμπτη -και παρά τους τακτικούς ελιγμούς του υπουργού ΠΕΚΑ, Γ. Παπακωνσταντίνου, με τις νομοτεχνικές βελτιώσες- η συνολική ετήσια επίπτωση στο ειδικό τέλος ΑΠΕ (δηλαδή των καταναλωτών) θα είναι 175 εκατ. ευρώ.
Και επειδή ο κύκλος ζωής μιας τέτοιας μονάδας είναι 25 χρόνια, ο λογαριασμός θα φτάσει συνολικά τα 4,3 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τους υπολογισμούς των επαγγελματιών του κλάδου της ενέργειας, που τους έστειλαν στον υπουργό και τους δημοσιοποίησαν στη συνέχεια.
Ο υπουργός πήγε τη διάταξη αυτή χωρίς έκθεση για το κόστος της.
Ομως ανεπίσημα στο ΥΠΕΚΑ εκτιμούν ότι η ετήσια επιβάρυνση για να πληρωθεί μια μονάδα 130 MW (το 1/3 της ισχύος της Αλουμίνιον) με αυτά τα super τιμολόγια είναι 57 εκατ. ευρώ ή 1,5 δισ. ευρώ σε μία 25ετία.
Βεβαίως και αυτό το κρύβουν, μάλλον το αφήνουν να το βρουν μπροστά τους οι επόμενοι και οι καταναλωτές, που εκτός των άλλων θα νομίζουν ότι πληρώνουν και για ΑΠΕ.
Service στον όμιλο Μυτιληναίου, περιφρόνηση και νέο χαράτσι στους πολίτες, κοινοβουλευτικό πλυντήριο για τους νόμους-φωτογραφίες και, κατά τ’ άλλα, λόγια δημαγωγίας για την πολιτική υπέρ του λαού.
 
Η κυβέρνηση εκπληρώνει τα δικά της «μνημόνια» με επιχειρηματικούς ομίλους, εν προκειμένω με τον όμιλο Μυτιληναίου, που σπεύδει να κάνει την τρίτη μετάλλαξη στη μονάδα της Αλουμίνιον.
*Επί υπουργίας Ακη Τσοχατζόπουλου επιδοτήθηκε τριπλά (της δόθηκαν 3 ξεχωριστές άδειες) για μονάδα αυτοπαραγωγού.
*Επί υπουργίας Φώλια, το 2008, μετέτρεψε σκανδαλωδώς την άδειά της σε μονάδα ανεξάρτητου παραγωγού και πουλάει το ρεύμα της.
*Επί υπουργίας Παπακωνσταντίνου αιτείται να υπαχθεί στις μονάδες υψηλής απόδοσης (ΣΗΘΥΑ) για τα υψηλής απόδοσης τιμολόγια που της δίνει ο νέος νόμος.
Από υπηρεσιακούς παράγοντες του ΥΠΕΚΑ υποστηρίζεται ότι την επίμαχη φωτογραφική ρύθμιση του άρθρου 197 την αιτήθηκε εγγράφως εδώ και κάποιους μήνες η Αλουμίνιον, η Τ. Μπιρμπίλη δεν την προώθησε, ενώ ο Γ. Παπακωνσταντίνου θα είναι ο υπουργός που θα σφραγίσει την άδεια μετεξέλιξης.
Κατά τα άλλα ο όμιλος Μυτιληναίου, κορυφαίος στον χώρο της ενέργειας και ωφελημένος και από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και από της Ν.Δ., παρά τη ρύθμιση των οφειλών της Αλουμίνιον προς τη ΔΕΗ που επετεύχθη πέρσι τον Ιούλιο για υποχρεώσεις μιας διετίας,
Εξακολουθεί να χρωστάει 68 εκατ. ευρώ.
Ακόμα δεν έχει υπογραφεί (παρήλθε ένας χρόνος) η συμφωνία μεταξύ των δύο μερών, αν και η Αλουμίνιον ωφελήθηκε και από διαγραφή χρέους αλλά και από τη ρύθμιση τμηματικής καταβολής σε μηνιαίες δόσεις με επιτόκιο Euribor μηνός συν 1%.


ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΔΕΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ

Point system εξόφλησης λογαριασμών της ΔΕΗ προτείνει η ΡΑΕ

Της ΝΕΦΕΛΗΣ ΤΖΑΝΕΤΑΚΟΥ
Την κατάταξη των καταναλωτών βάσει τιμολογιακής συμπεριφοράς προτείνει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας στη ΔΕΗ με την καθιέρωση ενός μοντέλου με πόντους, με στόχο τον περιορισμό των ανεξόφλητων οφειλών (υπολογίζονται στα 423 εκατ. ευρώ) που προκαλούν μείζον ταμειακό πρόβλημα στην επιχείρηση.
Ανάλογα με τη συνέπεια στην αποπληρωμή των λογαριασμών σκέφτεται να κατηγοριοποιήσει τους καταναλωτές η ΔΕΗ
Το νέο σύστημα, που βρίσκεται υπό μελέτη προς το παρόν, θα προβλέπει την κατανομή των πελατών σε συνολικά έξι κατηγορίες ανάλογα με το βαθμό συνέπειάς τους στην αποπληρωμή των λογαριασμών κατά τον προηγούμενο χρόνο:
1. Συνεπής χωρίς διακανονισμούς.
2. Συνεπής σε πληρωμές και διακανονισμούς.
3. Περισσότερες από μία ενσωματώσεις λογαριασμών σε επόμενους λογαριασμούς ή και
μία αθέτηση διακανονισμού.
4. Πολλαπλή αθέτηση διακανονισμών.
5. Παραβίαση μετρητή ύστερα από διακοπή λόγω χρέους.
6. Επαναλαμβανόμενες παραβιάσεις μετρητή έπειτα από διακοπή ή και ρευματοκλοπή.
Είναι στα πρότυπα της αξιολόγησης των Οίκων (ΑΑΑ, ΑΑΒ, BBΒ, CCC, χρεοκοπία)
Σε κάθε κατηγορία θα αντιστοιχούν οι ανάλογες διευκολύνσεις αλλά και οι ανάλογες ποινές.
Πιο συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά την πρώτη κατηγορία θα προβλέπεται η δυνατότητα ρύθμισης του ληξιπρόθεσμου λογαριασμού έως και σε τέσσερις διμηνιαίες δόσεις, με ανάλογες κλιμακώσεις για τις υπόλοιπες κατηγορίες.
Ειδική κατηγορία θα αποτελέσουν οι πελάτες του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (άτομα με χαμηλά εισοδήματα και άνεργοι, ηλικιωμένοι, πολύτεκνοι, άτομα με μηχανική υποστήριξη).
Προβλέπονται περισσότερες δόσεις και χαμηλότερες προκαταβολές, ενώ σε περίπτωση μη αποπληρωμής του λογαριασμού δεν θα κόβεται το ρεύμα κατά τους χειμερινούς και καλοκαιρινούς μήνες. (άντεε μπράβο! θα το έχουν κόψει από την άνοιξη;)
Για επιχειρήσεις και κράτος
Προβλέψεις διακανονισμών, υπό προϋποθέσεις, θα υπάρξουν ωστόσο και για τις υπόλοιπες κατηγορίες πελατών, όπως τις επιχειρήσεις και τους φορείς του Δημοσίου.


Τα αφτιά της ΕΥΠ τα ακούν όλα - Από το ΒΗΜΑ

    Αύξηση 70% παρουσίασαν τον τελευταίο χρόνοι «κρατικές υποκλοπές»!
Οι «μεγάλοι αδελφοί» της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας κατέγραψαν το 2010 συνομιλίες πολιτών σε 3.450 υποθέσεις, σε σχέση με 2.031 το 2009!
Υπολογίζεται ότι σε καθημερινή βάση για λόγους δημόσιας ή και εθνικής ασφάλειας παρακολουθούνται συνολικά τα τηλέφωνα τουλάχιστον 1.500 ατόμων και υπολογίζεται ότι κάθε 24ωρο καταγράφονται περίπου 50.000 συνομιλίες.
Γύρω στους 130 αστυνομικούς και κρατικούς υπαλλήλους δίνουν το «παρών» στα δύο κέντρα υποκλοπών, τα οποία βρίσκονται στον 15ο όροφο του κτιρίου της λεωφόρου Κατεχάκη και στον 12ο όροφο του αστυνομικού μεγάρου στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
Το «Βήμα» παρουσιάζει την άγνωστη πλευρά της λειτουργίας των δύο μεγάλων συστημάτων «νομίμων συνακροάσεων», τα οποία έγιναν γνωστά τους τελευταίους μήνες με την αποκάλυψη των κυκλωμάτων στημένων αγώνων, των εκατοντάδων νονών της νύχτας σε Αθήνα, Λάρισα, Θεσσαλονίκη και Ζάκυνθο, του μακελειού στου Ρέντη, της δολοφονίας του 45χρονου Μανώλη Καντάρη στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου κτλ.
Ωστόσο, όπως προκύπτει από τα επίσημα έγγραφα, υπάρχει πολύ μεγάλος αριθμός «συνακροάσεων» που δεν δημοσιοποιείται, καθώς γίνεται επίκληση λόγων εθνικής ασφάλειας...
Σύμφωνα με την τελευταία ετήσια έκθεση της ΑΔΑΕ - η οποία δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα- το 2010 εκδόθηκαν 2.281 διατάξεις του εισαγγελέα Εφετών περί άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών για λόγους «εθνικής ασφάλειας», αλλά και 1.169 βουλεύματα δικαστικών συμβουλίων (σύνολο 3.450) για παρακολουθήσεις μελών συμμοριών που εμπλέκονται σε κάθε μορφής εγκληματικές ενέργειες. Το 2009 είχαν εκδοθεί 1.061 εισαγγελικές διατάξεις και 970 βουλεύματα δικαστικών συμβουλίων (σύνολο 2.031) για παρακολουθήσεις υπόπτων.
Για να γίνει πλήρως κατανοητή η διαφοροποίηση με τη χρήση των δύο συστημάτων υποκλοπής, ας σημειώσουμε ότι το 2005 είχαν εκδοθεί μόλις 199 αποφάσεις για παρακολουθήσεις τηλεφώνων (μόνο σταθερών, τότε).
Δηλαδή η σχετική άρση απορρήτου, την τελευταία πενταετία, έχει σχεδόν εικοσαπλασιαστεί!


Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *