Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2012

Ε ΒΕΒΑΙΑ! ΠΟΛΥ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΟΥΝ ....


Α.Ν. 120/1936 vs. Ν. 4093/2012 : Ο... παλιός ήταν αλλιώς και... ο νέος είναι ωραίος (μην τρελαθούμε!!) ;

Έτοιμες οι λίστες διαθεσιμότητας – Για διαγραφή όλων των ΙΔΑΧ ΔΕ κάνει λόγο η ΠΟΕ ΟΤΑΣε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η “επιχείρηση διαθεσιμότητα” στο δημόσιο, με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης να υλοποιεί τη σχετική πράξη νομοθετικού περιεχομένου, βγάζοντας σε διαθεσιμότητα το σύνολο των υπαλλήλων αορίστου χρόνου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των φορέων που δεν έστειλαν στοιχεία.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους δήμους από την πλευρά της συγκαλεί εκτάκτως το πρωί της Τρίτης έκτακτη σύσκεψη της εκτελεστικής επιτροπής, “για να αναπροσαρμόσει και να σχεδιάσει την δυναμική αντίδραση του κλάδου”

Η ΠΟΕ ΟΤΑ κάνοντας λόγο για “φασιστική απόφαση” της κυβέρνησης, καταγγέλλει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ότι “διαγράφει όλους τους ΙΔΑΧ ΔΕ”. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε ανακοίνωσή της “με πράξεις που παραπέμπουν σε ενέργειες και εκβιασμούς μαφίας, το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προχώρησε στην διαγραφή των εργαζομένων Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Δ.Ε. Διοικητικού – Οικονομικού κ.λπ. σε όλο το Δημόσιο και τους ΟΤΑ από την λίστα δεδομένων της απογραφής. Τους απολύει με ένα delete σήμερα τα ξημερώματα από όλους τους φορείς που εμπίπτουν στις διατάξεις, του κατάπτυστου και αντισυνταγματικού Νόμου τους”. “Ο εκβιασμός τους, στόχο έχει να μπλοκάρει το σύστημα πληρωμής στη μισθοδοσία από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών και να εξαναγκάσουν τους φορείς να υπογράψουν διαπιστωτικές πράξεις απόλυσης ώστε να πληρωθούν έστω μετά από μήνες με το 75 % που προβλέπει η διαθεσιμότητα” συμπληρώνει .

Από την πλευρά του υπουργείου πάντως εξηγούν ότι δεν πρόκειται για κάτι καινούριο, αλλά υλοποίηση των αποφάσεων που έχουν ανακοινωθεί, μέσω της επικαιροποίησης της βάσης δεδομένων της απογραφής. Το γεγονός αυτό, όπως είναι γνωστό συνεπάγεται και την αντίστοιχη ενημέρωση της βάσης της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών που θα οδηγήσει στην καταβολή μόνον του 75% των αποδοχών στην επόμενη μισθοδοσία. Όπως διευκρινίζεται πάντως από το υπουργείο μόλις τα στοιχεία αποσταλούν από τους φορείς οι εργαζόμενοι που εξαιρούνται του μέτρου θα επανέλθουν κανονικά στις θέσεις τους. Επιπλέον σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί, 35 είναι οι δήμοι που δεν έχουν αποστείλει λίστες, αν και σε αυτούς συγκεντρώνεται η πλειοψηφία των υπαλλήλων που αφορά το μέτρο της διαθεσιμότητας.

Υπενθυμίζεται ότι η ΠΟΕ ΟΤΑ έχει ήδη ανακοινώσει συνέχιση των καταλήψεων των δημαρχείων και των δημοτικών κτιρίων μέχρι τη Παρασκευή, αποχή από τα καθήκοντα το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Δεκεμβρίου και 48ωρη απεργία για την Δευτέρα και Τρίτη 17 και 18 Δεκεμβρίου.

http://www.localit.gr/, 11/12/2012

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α - Τοπική Επιτροπή Χαλανδρίου, Βριλησσίων, Ψυχικού - ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ


ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α  - Τοπική Επιτροπή Χαλανδρίου, Βριλησσίων, Ψυχικού

Ανοιχτό κάλεσμα

Προς πολιτικές δυνάμεις, σωματεία εργαζομένων, συλλόγους μεταναστών, μαθητικούς συλλόγους, πολιτιστικούς συλλόγους και κάθε αγωνιστή

Για τη συγκρότηση ανοιχτής πρωτοβουλίας ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή στο Χαλάνδρι.
1.       Τη στιγμή που βιώνουμε τη φτώχεια και τη χειροτέρευση της παιδείας, της υγείας, κάθε είδους δημόσιας πρόνοιας, της ίδιας της ζωής μας, η αστυνομία οργανώνει «σκούπες» - πογκρόμ σε μετανάστες και άστεγους, εξαντλεί κάθε καταστολή ενάντια σε διαδηλωτές και απεργούς ποινικοποιώντας ουσιαστικά τους κοινωνικούς αγώνες, στήνει φράχτες στον Έβρο και στρατόπεδα συγκέντρωσης και καλύπτει ανοιχτά τη Χρυσή Αυγή όταν αυτή επιτίθεται με τις φασιστικές συμμορίες της.    
2.       Δεν δεχόμαστε οι ευθύνες για την κρίση να φορτώνονται σε αποδιοπομπαίους τράγους. Υπάρχει οργανωμένη προσπάθεια, η ανεργία, η φτώχεια, η εξαθλίωση που επικρατεί σε πολλές γειτονιές να αποδοθούν «εύκολα» στα πιο αδύναμα κομμάτια της κοινωνίας, τους μετανάστες, την «άγρια» νεολαία, τους ομοφυλόφιλους, τους «διαφορετικούς», ενώ η πραγματικότητα βρίσκεται στον αντίποδα: Είναι η κατάρρευση των συνθηκών διαβίωσης που έφεραν τα μνημόνια και η σκλήρυνση της κρατικής καταστολής που κάνει τη ζωή για όλους χειρότερη. Η απάντηση βρίσκεται στην αντίσταση και την αλληλεγγύη και όχι στο «διαίρει και βασίλευε» που προσπαθούν να μας περάσουν.
3.       Η Χρυσή Αυγή δεν είναι μέρος της λύσης αλλά μέρος του προβλήματος και στήριγμα του συστήματος. Η αντιμνημονιακή της δημαγωγία δεν μπορεί να κρύψει τη σχέση με το οργανωμένο κεφάλαιο και τις δυνάμεις καταστολής, την έχθρα για τα εργασιακά δικαιώματα, τα συνδικάτα και τους κοινωνικούς αγώνες, τα ρατσιστικά πογκρόμ και ξυλοδαρμούς κατά μεταναστών, την περιφρόνηση της ίδιας της ιστορίας όπως έδειξαν οι πρόσφατες προκλητικές και ανιστόρητες δηλώσεις για την εξέγερση του Πολυτεχνείου.  
4.       Στο Χαλάνδρι, πρόσφατα  γίναμε μάρτυρες ρατσιστικής αντιμετώπισης, με αφορμή τη συμμετοχή των παιδιών από την κοινότητα των ρομά στα δημοτικά σχολεία της περιοχής. Το αίτημα για αποκλεισμό των παιδιών αυτών, για οποιοδήποτε λόγο, ακόμη και υγείας ήταν και είναι απαράδεκτο. Είναι θετική εξέλιξη ότι αυτή τη στιγμή τα εν λόγω σχολικά τμήματα λειτουργούν. Αποτελεί όμως και σκληρή προειδοποίηση για το μέλλον.
Η άνοδος του φασιμού δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη. Απέναντι στο ρατσισμό δεν μπρούμε να μην υπερασπιστούμε ο ένας τον άλλο, χωρίς καμία διάκριση. Ο κρατικός αυταρχισμός δεν μπορεί να τρομοκρατεί και να καταστέλλει το λαό που παλεύει για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον. Τα ναζιστικά του στηρίγματα δεν μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα στις γειτονιές μας και να κάνουν πράξη την ιδεολογία του μίσους. Απέναντι σε όλα αυτά δεν γίνεται να σταθεί κανένας μόνος του. Η ενωτική, συντονισμένη και μαζική απάντηση πρέπει άμεσα να δοθεί από όλους όσους αντιλαμβάνονται ότι η αναγκαιότητα πρέπει να γίνει πράξη.
Σε αυτό το πλάισιο απευθύνουμε κάλεσμα  σε σύσκεψη την Δευτέρα 17 Δεκέμβρη, ώρα 7.30 μμ στο στέκι διαλόγου Αβέρωφ 7Α για να συντονίσουμε άμεσα αυτή την προσπάθεια. 

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου : Τακτική Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 13-12-2012

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
Χαλάνδρι 10/12/2012


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας καλούμε σε Τακτική Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 13:30 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Όπως γνωρίζεται η θητεία του διοικητικού συμβουλίου ολοκληρώνεται στο τέλος Δεκεμβρίου και όπως προβλέπει το καταστατικό του συλλόγου μας πρέπει μέσα στο Δεκέμβριο να πραγματοποιηθεί η Τακτική Γενική Συνέλευση στην οποία θα γίνει ο απολογισμός δράσης και ο οικονομικός απολογισμός του απερχόμενου Δ.Σ καθώς επίσης και η εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής και η προκήρυξη εκλογών για την ανάδειξη νέου Δ.Σ τον Ιανουάριο.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Αλέκος Βαρβέρης


Ο Γραμματέας 

Γιώργος Ανδρεδάκης

ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ SPIRO.SPERO.GR: ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΤΑΛΜΑΤΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΩΝ ΡΟΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΙΤΡΟΠΟ ΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ!

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΑΥΤΟΛΕΞΗ!!!ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: «Βόμβα» στον Δήμο Χαλανδρίου βάζει ο Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου!

Πολιτική

elegktikoΡεπορτάζ: Μπέττυ Γιάννα
Το ΣΔΟΕ και το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης στον Δήμο Χαλανδρίου ερευνούσε πριν από τον Ιούλιο ένα σκάνδαλο μεγάλων διαστάσεων ύψους αρκετών εκατομμυρίων ευρώ.
Αφορμή στάθηκαν τα κονδύλια για τον καθαρισμό περιοχής στην οποία διέμεναν ρομά, ύψους 911,000 ευρώ!
Στελέχη του δήμου τότε φέρονταν -σύμφωνα με το πόρισμα- να προχώρησαν σε παράτυπες συμφωνίες με εταιρείες μίσθωσης οχημάτων μέσα από τις οποίες ένα μεγάλο μέρος των τριών εκατομμυρίων ευρώ που προορίζονταν για τη βελτίωση χώρων που διέμεναν αθίγγανοι, έκανε... φτερά! Σύμφωνα μάλιστα με το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, σε δεκάδες ακόμη περιπτώσεις μίσθωσης οχημάτων για έργα στον δήμο, αυτό διαπιστώθηκε εκ των υστέρων. Οι κάτοχοι των οχημάτων δεν γνώριζαν τίποτε για την ανάθεση και για την υπηρεσία που υποτίθεται ότι προσέφεραν.
Σήμερα ο επίτροπος του Ελεγκτικού συνεδρίου βάζει «βόμβα» στο Δήμο Χαλανδρίου!
Σύμφωνα με τα έγγραφο-ντοκουμέντο που εξασφάλισε αποκλειστικά το spirospero.gr, ο Δήμος ανακαλεί το ένταλμα πληρωμής για την αποκομιδή σκουπιδιών στον καταυλισμό των τσιγγάνων δίνοντας έτσι αφορμές να γίνουν σχόλια όπως ότι για παράδειγμα τα 335.000 ευρώ, δεν χρησιμοποιήθηκαν για το έργο, αλλά μάλλον πήγαν στις τσέπες κάποιων από το δήμο...
Ο επιβλέπων μηχανικός βεβαίωνε ανύπαρκτα συνεργεία και εργασίες όπως αναφέρεται και στο επίσημο έγγραφο!
Ευθύνες όμως έχουν και οι αιρετοί που μετείχαν τότε στα δημοτικά συμβούλια και τις δημαρχιακές επιτροπές και ενέκριναν το ποσό ΜΑΜΟΥΘ για την αποκομιδή σκουπιδιών.
Μάλιστα κάποιοι αιρετοί που ψήφισαν στις επιτροπές, χρειάστηκαν 3 χρόνια για να καταγγείλουν αυτά που είχαν ψηφίσει και εγκρίνει. Υπήρξαν μάλιστα και κάποιοι οι οποίοι αμφισβήτησαν ακόμη και τις υπογραφές τους!
Μεγάλη είναι επίσης η ευθύνη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου. Από το 2007 έως το 2010 υπήρχε ομερτά που δεν έσπαγε με τίποτα.
Ήδη το ΣΔΟΕ εδώ και αρκετούς μήνες όπως σας προαναφέραμε, έχει αναλάβει την έρευνα σε τραπεζικούς λογαριασμούς στελεχών του δήμου Χαλανδρίου -ανάμεσα σε αυτούς και ένας αντιδήμαρχος....
Η υπόθεση έχει περάσει πλέον στα χέρια του ανακριτή και αναμένουμε τις εξελίξεις...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΟ
EPITROPOS-1
EPITROPOS-2
EPITROPOS-3
EPITROPOS-5
EPITROPOS-4

ΠΑΡΚΟΜΕΤΡΑ: ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΙΤΑΤΕ ΜΗΠΩΣ ΣΑΣ ΠΟΥΝ ... ΚΑΚΟΠΡΟΑΙΡΕΤΟΥΣ.

ΜΕΛΕΤΗ


Αυτή είναι η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου για τα παρκόμετρα!

Αναθέσαν μελέτη - θα σπαταλήσουν 11.000 ευρώ - για ΝΑ ΞΑΝΑΜΕΛΕΤΗΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΚΟΜΕΤΡΑ!

Θα μου πείτε τώρα ότι αυτό το ξέρατε, το έγραψε πρώτος ο Σίμος στην ΣΤΑΣΗ, το έχουμε ξαναγράψει και εμείς οι κακοπροαίρετοι από εδώ.

ΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΑΜΕ ΟΜΩΣ;;;;

ΟΤΙ Ο ΣΥΜΒΑΤΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ 12 ΜΗΝΕΣ!!!!

Δηλαδή από την υπογραφή της σύμβασης - που θα γίνει φαντάζομαι τις επόμενες μέρες - ο μελετητής θα μελετάει την κατάσταση στο κέντρο της πόλης για 12 μήνες!

Οπότε θα σας λένε-  καλοί μου συνάδελφοι έμποροι - από τον Σύλλογό σας, που είναι πολύ διεκδικητικός απέναντι στον δήμο (ως γνωστόν), και ανεξάρτητος και βάζει  πρώτα τα συμφέροντά σας και τίποτε άλλο αλλά και ο φοβερός μας δήμαρχος  με τον φανταστικό μας πρόεδρο, ότι "το θέμα μελετάται" και "πρέπει να δώσετε τον κατάλληλο χρόνο στον μελετητή να κάνει τις παρατηρήσεις του, το νωρίτερο τον Ιανουάριο του 2014" (αν δεν ζητήσει μια λογική παράταση του συμβατικού χρόνου 1 μήνα) και "άρα μην είστε κακοπροαίρετοι σαν αυτούς εκεί στην Πλατεία που έχουν όλο σκοπιμότητες και δεν πρέπει να τους ακούτε".

Αν αναλογιστείτε λοιπόν καλοί μου συνδημότες ότι τον Ιούνιο του 2014 έχει δημοτικές εκλογές, τότε αλλαγές στα παρκόμετρα θα κάνει η επόμενη διοίκηση του δήμου!!!

Μιλάμε για ΚΟΥΡΑΣΟΣΤΑΘΟΠΟΥΛΙΕΣ μεγάλες!

Και βέβαια αυτά ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΑ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ που τα ήξεραν "από μέσα".
Σας είπαν τα μισά και κάτι.

Και να δούμε αν θα ψελλίσουν έστω και μία λέξη τώρα που για αυτά  τα ωραία, δεν μπορεί να φταίνε "όλοι οι προηγούμενοι δήμαρχοι, από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα" (για να μην πούμε από την σύσταση του ελληνικού κράτους), αλλά ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΥΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ!

Σας τα λέμε λοιπόν πάλι, ΜΟΝΟ εμείς, σήμερα που δημοσιεύθηκε η απόφαση στο site του δήμου. (ΜΕΓΑΛΗ ΕΦΕΥΡΕΣΗ Η ΔΙΑΥΓΕΙΑ, ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΤΕ ΤΟ!)


Όσο για όσους ψήφισαν αυτό το αίσχος;;;
ΛΥΠΟΎΜΑΣΤΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΚΥΡΙΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ, ΠΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΜΠΑΜΠΟΥΪΝΟΥΣ!

ΑΠΟ ΤΟ SITE ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ! ΓΙΑ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

Γραφείο Τύπου Δήμου Χαλανδρίου
Το Γραφείο Τύπου είναι υπεύθυνο για την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση του τοπικού τύπου και των δημοτών για το έργο και τις δραστηριότητες του Δήμου.
Διεύθυνση: Αγ. Γεωργίου 30 & Αριστείδου (5ος όροφος)

Τηλέφωνο: 2132023926
Fax: 2132023925
Email: press@halandri.gr  


ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ ΕΓΚΑΙΡΑ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΑ:

1. Γιατί δεν έχουν ΑΚΟΜΑ αναρτήσει όλοι οι υπόχρεοι τα πόθεν έσχες τους στο site του δήμου;;;
Ο νόμος είναι σαφής! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΠΕΣΟΥΝ ΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ! Τι έχει κάνει ο δήμος γι' αυτό;;;

2. Έχουν έρθει σε γνώση του δήμου οι καταγγελίες του τύπου και συνδημοτών μας, οι σχετικές με την άμεση εμπλοκή υπηρεσιακών στελεχών του δήμου ΜΕ ΕΛΕΓΚΤΙΚΕΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ στην έκδοση αδειών υγειονομικού ενδιαφέροντος με την έκδοση των αδειών από συγκεκριμένο τεχνικό γραφείο,
ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ! Τι έχει κάνει ο δήμος;;;

3. Τι θα κάνει ο δήμος με τα παρκόμετρα;; Είναι νόμια ή παράνομα; Θα αναστείλει την λειτουργία τους κατά την διάρκεια των εορτών, θα τα επεκτείνει, θα τα καταργήσει, θα μειώσει το αντίτιμο, ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ; (ή βάζει παπαγαλάκια να τα προτείνουν όλα για να μαζέψει αντιδράσεις;;;)

ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ! 
ΜΟΛΙΣ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΕΓΚΑΙΡΑ και ΕΓΚΥΡΑ θα σας κάνουμε και άλλες ερωτήσεις.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ!

ΧΑΧΑΧΑ! ΤΟΥΣ ΕΣΤΕΙΛΕ! "... ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΕΧΕΙ Η ΙΝΔΙΑ ΜΕ 10 ΕΥΡΩ. ΕΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝΕ;;;;" ΑΠΑΙΧΤΟΣ!

ΑΝ ΤΟ ΕΙΧΕ ΓΡΑΨΕΙ ΑΥΤΟ ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΘΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΑΝ ΑΚΡΑΙΟ ΛΑΪΚΙΣΤΗ, ΘΑ ΤΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΙΙΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ "ΣΟΒΑΡΑ" ΤΩΝ ... ΓΕΛΟΙΩΝ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ!


Associated Press: Εάν η οικογένεια είχε λεφτά για πετρέλαιο, τα αδέρφια στην Καβάλα δεν θα είχαν καεί

Στην ανείπωτη τραγωδία της Καβάλας και τα τρία νεκρά αδέρφια εξαιτίας μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε σε σπίτι, αναφέρεται το Αssociated Press, σύμφωνα με πληροφορίες της Washington Post, ενώ ο δημοσιογράφος κάνει λόγο για "άτυχα θύματα που πλήρωσαν με την ζωή τους την οικονομική κρίση της χώρας"...


Στο δημοσίευμα - καταπέλτη για το οικονομικό αδιέξοδο που πλήττει δεκάδες οικογένειες σε όλη την χώρα, αναφέρεται:
"Τρία παιδιά έχασαν τη ζωή τους σε ένα βόρειο χωριό της Ελλάδας, το περασμένο Σάββατο, εξαιτίας πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στο σπίτι των παππούδων και γιαγιάδων τους. Τα παιδιά πλήρωσαν με την ζωή τους την οικονομική κρίση, καθώς η φωτιά ξέσπασε εξαιτίας ξυλόσομπας που χρησιμοποιούσε η οικογένεια. Άλλωστε, λεφτά για πετρέλαιο δεν είχαν, καθώς οι τιμές έχουν πάρει την ανιούσα".
Στο άρθρο περιγράφονται όλες οι σοκαριστικές λεπτομέρειες στην Ελλάδα του 2012:
"Η φωτιά ξεκίνησε από την σόμπα και γρήγορα όλο το σπίτι τυλίχτηκε στις φλόγες. Η στέγη κατέρρευσε σε δύο από τα θύματα, ηλικίας 5 και 7 ετών αντίστοιχα. Ο μεγαλύτερος αδελφός τους, ετών 15, προσπάθησε να σώσει τα μικρότερα αδέρφια του και τελικά έχασε την ζωή του από την εισπνοή καπνού".
Και αναλύει: "Ο παππούς και η γιαγιά των παιδιών, οι γονείς, καθώς και τα άλλα τρία αδέλφια - δύο κορίτσια και ένα αγόρι - δραπέτευσαν και γλίτωσαν από την φονική πυρκαγιά. Ο πατέρας υπέστη ωστόσο, ελαφρά εγκαύματα.

Η φωτιά απείλησε και τα γύρω σπίτια, με τους πυροσβέστες να καταφέρνουν να την θέσουν υπό έλεγχο μόλις 45 λεπτά αργότερα".

Ο φόρος που έκανε το πετρέλαιο "άπιαστο όνειρο"

Ο δημοσιογράφος του πρακτορείου Associated Press ήρθε σε τηλεφωνική συνομιλία με τον Βαγγέλη Μποζούδη, κάτοικο του χωριού Μεσορόπη.
"Το σπίτι είχε κεντρική θέρμανση, αλλά επειδή η οικογένεια δεν είχε λεφτά για το τσουχτερό πετρέλαιο, αποφάσισε να στραφεί σε οικονομικότερο τρόπο θέρμανσης. Τα πράγματα στην Ελλάδα είναι πολύ δύσκολα".

"Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης έχει αυξηθεί φέτος στην Ελλάδα", παρατηρεί ο συντάκτης.
"Μέχρι την περασμένη άνοιξη, το πετρέλαιο θέρμανσης πωλούνταν σε πολύ χαμηλότερη τιμή από ό, τι το πετρέλαιο κίνησης, αλλά, επειδή πολλοί χρησιμοποιούσαν το πετρέλαιο θέρμανσης αρανόμως ως ντίζελ, η κυβέρνηση αποφάσισε να εναρμονίσει τις τιμές.

Ως αποτέλεσμα, το κόστος του πετρελαίου θέρμανσης έχει αυξηθεί κατά σχεδόν 40%, μη αφήνοντας σε πολλές ελληνικές οικογένειες - των οποίων τα εισοδήματα έχουν ήδη υποστεί μεγάλη μείωση  - καμία εναλλακτική επιλογή, από το να στραφούν σε φθηνότερες μορφές θέρμανσης.
Ο κ. Μποζούδης υπογράμμισε ότι το περιστατικό αυτό δεν θα είχε συμβεί εάν η οικογένεια είχε την δυνατότητα να χρησιμοποιήσει πετρέλαιο θέρμανσης και αναρωτήθηκε πόσα περισσότερα ατυχήματα, θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί εάν οι καταναλωτές δεν στρέφονταν σε φθηνούς τρόπους θέρμανσης.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ

ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ:ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΤΗΝ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ


ΑΝΑΣΤΟΛΗ
Στην ελεγχόμενη στάθμευση
Στις γιορτέςΥποψήφιος Δήμαρχος Χαλανδρίου
2108032349 - 6944433097


Αναστολή της Ελεγχόμενης Στάθμευση στη περίοδο των εορτών.


Αναστολή της Ελεγχόμενης Στάθμευση  στη περίοδο των εορτών
Προτείνουμε στο Δήμαρχο να αναστείλει την λειτουργία της Ελεγχόμενης στάθμευσης για τις  χριστουγεννιάτικες  γιορτές. Ας κάνει σαν διοίκηση έ να δώρο στον εμπορικό κόσμο και τους καταναλωτές . Ταυτόχρονα να χρηματοδοτήσει μια διαφημιστική καμπάνια που να καλεί τους πολίτες να επισκεφθούν την αγορά  της πόλης που είναι από τις καλύτερες των Αθηνών. Ας δείξουμε επιτέλους και την ανθρώπινη πλευρά της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ο Δήμος δεν είναι επιχείρηση αλλά αντιπροσωπευτικός φορέας της κοινωνίας των πολιτών και οφείλει να τους συμπαρασταθεί
   

Με εκτίμηση
Νίκος Πανταζής

“Πρόγραμμα” κινητοποιήσεων από την ΠΟΕ ΟΤΑ για τη διαθεσιμότηταΚλιμάκωση των κινητοποιήσεων με καταλήψεις και απεργίες αποφάσισε το βράδυ της Δευτέρας η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ ΟΤΑ, μετά την Πανελλαδική Σύσκεψη των Δ.Σ. των συλλόγων μελών της Ομοσπονδίας.

Συγκεκριμένα η Ομοσπονδία αποφάσισε συνέχιση των καταλήψεων των δημαρχείων και των δημοτικών κτιρίων μέχρι τη Παρασκευή, με σημεία αιχμής τα γραφεία προσωπικού προκειμένου να μην δοθεί κανένα στοιχείο και να μη βγει καμία απόφαση για διαθεσιμότητα – απόλυση εργαζομένων στους ΟΤΑ

Το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Δεκεμβρίου οι εργαζόμενοι στους δήμους θα απέχουν από κάθε εργασία και δεν θα λειτουργήσει καμία υπηρεσία.

Παράλληλα η ΠΟΕ ΟΤΑ αποφάσισε την προκήρυξη 48ωρης απεργίας για την Δευτέρα και Τρίτη 17 και 18 Δεκεμβρίου, καθώς και την πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στις 11 το πρωί της Δευτέρας στην πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Την Τετάρτη οι εργαζόμενοι θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ.

http://www.localit.gr/, 10/12/2012

Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις