Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Τραγωδία πριν από λίγο στο Χαλάνδρι

Αυτοκτόνησε ειδικός φρουρός μετά από θανατηφόρο τροχαίο που προκάλεσε

Αυτοκτόνησε ειδικός φρουρός που ενεπλάκη σε θανατηφόρο τροχαίο

Τραγωδία πριν από λίγο στο Χαλάνδρι. Ένας ειδικός φρουρός, ηλικίας 33 ετών, αυτοκτόνησε λίγη ώρα μετά από θανατηφόρο τροχαίο που προκάλεσε, με θύμα μια ηλικιωμένη γυναίκα.

Το περιστατικό συνέβη στην οδό Παλαιολόγου, το απόγευμα της Κυριακής.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο ειδικός φρουρός, ο οποίος ήταν εκτός υπηρεσίας, επέστρεφε από το σπίτι των γονιών του με μοτοσικλέτα, και κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, παρέσυρε και χτύπησε θανάσιμα μία ηλικιωμένη γυναίκα.

Λίγη ώρα μετά το περιστατικό, ο 33χρονος πήρε το όπλο του και αυτοπυροβολήθηκε, βάζοντας τραγικό τέλος στη ζωή του.
Ο 33χρονος υπηρετούσε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών.

Μέτωπο και γεωπολιτικοί συσχετισμοί (1)
ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Όπως προσπάθησα να δείξω στα προηγούμενα άρθρα, μόνο ριζικές αλλαγές στην οικονομική και πολιτική δομή μπορούν να μας οδηγήσουν έξω από την πρωτόγνωρη καταστροφή που κτυπά αλύπητα τα θύματα της παγκοσμιοποίησης μέσα στα λαϊκά στρώματα, τα οποία αποτελούν την μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού λαού. Από την άλλη μεριά, οι βολεμένοι και μισό-βολεμένοι μέσα στην παγκοσμιοποίηση (λιγότεροι από το 1/3 του λαού) προφανώς δεν θέλουν να ακούσουν για παρόμοιες αλλαγές και είναι αυτοί που στηρίζουν βασικά τα κόμματα εξουσίας στα οποία, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, σύντομα θα προσθέσουν και τον ΣΥΡΙΖΑ που αναγκαστικά θα ακολουθήσει τις ίδιες πολιτικές ―αλλά με κάποιο ροζ περικάλυμμα― σε μια σαφή προσπάθεια νέας εξαπάτησης των λαϊκών στρωμάτων. Και αυτό, διότι κανένα από τα υπάρχοντα κόμματα, οργανώσεις και Μέτωπα (εκτός ΚΚΕ ―αλλά μετά την σοσιαλιστική επανάσταση!) δεν δεσμεύεται για άμεση και μονομερή έξοδο από την ΕΕ (και όχι απλά από το Ευρώ που είναι εξίσου απάτη) και, φυσικά, για αποδέσμευση από την παγκοσμιοποιημένη οικονομία της αγοράς. Όμως, χωρίς αυτές τις ριζικές αλλαγές, κανένα κόμμα δεν μπορεί να υιοθετήσει τις θεμελιακά διαφορετικές πολιτικές που απαιτούνται:

βραχυπρόθεσμα, για την επαναφορά των πραγμάτων στην προμνημονιακή περίοδο, με μεταρρυθμίσεις που θα επιβάλλει το κοινωνικό σύνολο και όχι οι αγορές, και

μακροπρόθεσμα, για την επαναθεμελίωση της παραγωγικής μας δομής, μέσα από μια στρατηγική αυτοδυναμίας (όχι αυτάρκειας), ώστε να καλύπτονται τουλάχιστον οι βασικές ανάγκες όλων των πολιτών.

Οι πολιτικές αυτές προϋποθέτουν τον κοινωνικό έλεγχο των αγορών κεφαλαίου, εργασίας και εμπορευμάτων, στη θέση της σημερινής «απελευθέρωσής» τους ―δηλαδή τον έλεγχό τους από τις πολυεθνικές, όπως επιβάλλει η Υ/Ε που διαχειρίζεται τη νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση, μέσω της ΕΕ, του ΔΝΤ, του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου και του ΝΑΤΟ. Ο οικονομικός και πολιτικός αυτοπροσδιορισμός μας σαν λαού προϋποθέτει οικονομική και εθνική κυριαρχία, η οποία είναι αδύνατη μέσα στην νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση γενικά, και την ΕΕ ειδικότερα. Αυτό δεν σημαίνει επιστροφή σε εθνικισμούς και «εθνικές περιχαρακώσεις, όπως προσπαθεί να δυσφημήσει παρόμοιες πολιτικές μια εκφυλισμένη «Αριστερά», σαν αυτή που εκπροσωπεί η Ευρωπαϊκή Αριστερά και το εδώ παρακλάδι της στον ΣΥΡΙΖΑ. Σε μια παγκοσμιοποιημένη οικονομία, όπως η σημερινή, είναι αδύνατοι οι εθνικισμοί του παρελθόντος, όπως και ο μπαμπούλας του φασισμού, ενάντια στον οποίο υποτίθεται αγωνίζεται η ίδια «Αριστερά». Το αίτημα για αυτοκαθορισμό σήμερα είναι μόνο αμυντικό και στοχεύει στην προστασία της οικονομικής και εθνικής κυριαρχίας από τις πολυεθνικές και τα όργανά της στην Υ/Ε και τις ντόπιες ελίτ που έχουν οδηγήσει στη σημερινή αθλιότητα και δυστυχία την συντριπτική πλειοψηφία του παγκόσμιου πληθυσμού, για χάρη της ευμάρειας μιας μικρής μειοψηφίας. Στην πραγματικότητα, η αυτοδυναμία αυτή θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα πραγματικό διεθνισμό μεταξύ λαών όπου, αφού αποκτούσαν την εθνική κυριαρχία τους, θα μπορούσαν στη συνέχεια να αποφασίσουν την μορφή κοινωνικό-οικονομικού συστήματος που θα ήθελαν να υιοθετήσουν (Περιεκτική Δημοκρατία, κρατικιστικός σοσιαλισμός, κάποια ριζοσπαστική μορφή σοσιαλδημοκρατίας κ.λπ.).

Είναι επομένως φανερό ότι η άμεση και μονομερής έξοδος από την ΕΕ, αλλά και η αποδέσμευση από την Υ/Ε και τη νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση καθώς και από τους θεσμούς που την υλοποιούν (ΕΕ, ΔΝΤ, ΠΟΕ, ΝΑΤΟ κ.λπ.) είναι αναγκαία προϋπόθεση για τη σωτηρία μας σαν λαού. Όχι μόνο την οικονομική, αλλά και την κοινωνική, διότι σήμερα η παγκοσμιοποίηση έχει αποσυνθέσει τον κοινωνικό ιστό που θεμελιωνόταν στις κοινότητες, καθώς και την πολιτισμική, αφού η παγκοσμιοποίηση σταδιακά εξαφανίζει και την ίδια την κουλτούρα μας, (ή διατηρεί μόνο κάποια διαστρεβλωμένα απομεινάρια της σαν φολκλόρ για την προσέλκυση τουριστών που αποτελούν την «βαρειάβιομηχανία» μας, κατά τις προδιαγραφές της Υ/Ε και της ΕΕ) αλλά και καταστρέφει το περιβάλλον μας, δημιουργώντας αξεπέραστες αντιφάσεις μεταξύ απασχόλησης και περιβάλλοντος (π.χ. Σκουριές).

Όμως, το εύλογο ερώτημα είναι: μπορούμε σαν λαός, σε μια μικρή χώρα στην Ευρωπαϊκή περιφέρεια, να προσπαθήσουμε παρόμοιες ριζικές αλλαγές, ιδιαίτερα όταν έχουμε δει πόσο αδίστακτες είναι οι ελίτ (ντόπιες και ξένες) που ξέρουν ότι παρόμοιες αλλαγές θα τους στερούσαν τη χλιδή και τα άλλα προνόμια μέσα στα οποία ζούνε; Το παράδειγμα άλλωστε της Χιλής, όπου ένα Λαϊκό Μέτωπο της Αριστεράς πνίγηκε στo αίμα, είναι ακόμη νωπό. Όμως, οι συνθήκες σήμερα είναι εντελώς διαφορετικές από το 1973. Αρχικά, έχει αρχίσει και γίνεται συνείδηση ότι το παλλαϊκό μέτωπο που απαιτείται σήμερα είναι μέτωπο πολιτών «από κάτω» και όχι μέτωπο πολιτικών παρατάξεων «από πάνω», όπως τα παραδοσιακά μέτωπα ―πράγμα που εγγυάται την λαϊκή υποστήριξη για ένα πρόγραμμα ριζικών μεταρρυθμίσεων για την έξοδο από την καταστροφή. Το ερώτημα όμως παραμένει: είναι δυνατό μια εκλεγμένη κυβέρνηση με παρόμοιο πρόγραμμα να επιβιώσει μιας λυσσασμένης επίθεσης της Υ/Ε μέσα από μια «πορτοκαλί επανάσταση», σαν αυτές στις οποίες έχει ειδικευθεί τα τελευταία χρόνια, με αξιοσημείωτη επιτυχία (Γεωργία 2003, Ουκρανία 2004 κλπ);
H απάντηση στο ερώτημα αυτό δόθηκε μόλις προχθές, πάλι στην Ουκρανία, όπου η πιο αδίστακτη επιχείρηση υπονόμευσης της εθνικής κυριαρχίας μιας χώρας από την Υ/Ε, με τους εκπροσώπους της να φθάνουν μέχρι στην πρωτοφανή αθλιότητα να μετέχουν σε διαδηλώσεις με συνθήματα υπέρ της ΕΕ, ενάντια στην απόφαση της εκλεγμένης κυβέρνησης, απέτυχε οικτρά. Αυτό που ουσιαστικά επιχείρησε η Υ/Ε στην Ουκρανία, (αναγκαστικά πολύ πιο «χοντρά» από ό,τι στην Ελλάδα, όπου διέθετε την κατάλληλη πολιτική και πνευματική ηγεσία), ήταν αυτό που επέτυχε στην χώρα μας πριν τριάμισι χρόνια, όταν ολοκληρώθηκε η διαδικασία καταστροφής της παραγωγικής δομής της που είχε αρχίσει βασικά με την ένταξη μας στην ΕΟΚ, σχεδόν 30 χρόνια νωρίτερα. Το 2010 ξεκίνησε η διαδικασία μετατροπής της χώρας σε πλήρες προτεκτοράτο της Υ/Ε, μέσα από την αδίστακτη εξαπάτηση του λαού ότι οι ακολουθούμενες πολιτικές ήταν μονόδρομος, παραλείποντας να προσθέσουν το αυτονόητο: μονόδρομος μέσα στην ΕΕ!

 http://inclusivedemocracy.org/fotopoulos/greek/grE/gre2013/2013_12_22.html
http://www.inclusivedemocracy.org/fotopoulos/
www.periektikidimokratia.org

Οι 7 του ΠΑΣΟΚ την «πέφτουν» στους 11, στους 58 και στον ΒενιζέλοΝέα ομαδοποίηση στελεχών του ΠΑΣΟΚ προκύπτει από επιστολή 7 μελών της Κεντρικής επιτροπής προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Την επιστολή υπογράφουν οι Γιάννης Αξαρλής, Παναγιώτης Γιακαλής ,Ντίνα Λάζαρη , Κώστας Μαμέλης , Κώστας Πούλιος , Θανάσης Παπαγεωργίου και ο Χάρης Τσιόκας.

Οι 7 διαφωνούν για τη συνεργασία με τη ΝΔ και υπογραμμίζουν «το ΠΑΣΟΚ προχώρησε σε συμμετοχή σε δικομματική Κυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία, σηματοδοτώντας την.......
άνευ όρων πλήρη συμπόρευσή του μαζί της. Χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένο δεσμευτικό πολιτικό πλαίσιο και χωρίς να γίνει διάλογος στην Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος, σε αντίθεση με τη μαζική διαδικασία που ακολουθήθηκε για την επικύρωση και το πολιτικό πλαίσιο της συμμετοχής του SPD στον μεγάλο συνασπισμό της Γερμανίας.»

Σε άλλο σημείο της επιστολής τους οι 7 τα «χώνουν» στους 11 αλλά και στους «παραθυράτους» του ΠΑΣΟΚ. «Αν λοιπόν αποτελεί πρώτιστη επιδίωξη ο ουσιαστικός διάλογος και οι απαντήσεις στα κρίσιμα προβλήματα της χώρας και του Κινήματος, αυτός δεν μπορεί να γίνει ευκαιριακά, αποσπασματικά, με επιστολές αγωνίας.

Ούτε, βέβαια, σε θέατρα και σε δελτία των 8.00. Δεν είναι υπόθεση του πολύ στενού πυρήνα της σημερινής ηγετικής ομάδας, δεν μπορεί να περιορίζεται σε μιαν ημερήσια συνεδρίαση της ΚΠΕ. Και ασφαλώς δεν μπορεί να εκφράζεται με τη συνήθη πρακτική υπέρβασης των διαφωνιών με δήθεν ενσωμάτωση των όποιων απόψεων εκφράζονται στις τοποθετήσεις του Προέδρου.»
Τι ζητούν οι 7

-Την αυτονόητη πολιτική αυτονομία της παράταξης, την απεμπλοκή της από την λεόντεια συγκυβέρνηση με τη ΝΔ και για την οριστική εκρίζωση του στείρου παρακολουθηματικού κυβερνητισμού.

-Αλλαγή της πολιτικής πλεύσης του Κινήματος προς τα Αριστερά, τη δόμηση μιας ισχυρής κοινωνικής συμμαχίας με τις δυνάμεις της εργασίας και της ανεργίας, της νεολαίας και της επιστήμης, της υγιούς αγροτικής και μικρομεσαίας παραγωγής, του εξωστρεφούς και καινοτόμου επιχειρείν.

Οι 7 σε μια επιστολή γεμάτη επιθέσεις διαφωνούν με την προσέγγιση με τους 58 για τους οποίος λένε ότι πρόκειται για «προϊόν προσπάθειας για τη διάσωση του σημερινού κυβερνητικού status quo που στηρίζεται από συγκεκριμένα κέντρα.».
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ

ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ:

Δεν έχουν ακόμα μιλήσει οι 77, οι 21 και κυρίως οι 69! Τι τέλος ....

Αφήστε τον ετοιμοθάνατο να καταλήξει,  επιτέλους, και να περάσει στην κρίση της ιστορίας!

Επιδρομή της Εφορίας στους οφειλέτες - «Έβαλαν χέρι» σε 600.000 καταθέσεις
Μπορεί η κυβέρνηση να δρομολόγησε πολύ πρόσφατα την αφαίμαξη των τραπεζικών λογαριασμών από Εφορίες, ωστόσο, η «επίθεση» σε καταθέσεις και λογαριασμούς οφειλετών έχει ήδη ξεκινήσει με τους υπολογισμούς να κάνουν λόγο για «χέρι» σε τουλάχιστον 600.000 καταθέτες.

Οπως αναφέρει η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» τα βιβλία δηλώσεων τρίτων του Ειρηνοδικείου Αθηνών μαρτυρούν 98.743 δηλώσεις τρίτων που σύμφωνα με τους υπολογισμούς ξεπερνούν τους 600.000 οφειλέτες.

Σε κάθε περίπτωση η επιδρομή σε καταθέσεις και λογαριασμούς κλιμακώνεται. Εντός του 2013 οι κατασχέσεις του Δημοσίου (δηλώσεις τρίτων) για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών φτάνουν κατά μέσο όρο τις 500 ημερησίως, ενώ υπάρχουν και μέρες που επιδόθηκαν περισσότερες από 1.000.

Δεν στρέφονται μόνο όμως εναντίον των καταθετών, αλλά και κατά των συνταξιούχων, καθώς στα βιβλία του Ειρηνοδικείου υπήρξαν συντάξεις που κατάσχονται στα χέρια ασφαλιστικών ταμείων!

Κατασχέσεις καταθέσεων οφειλετών από το Δημόσιο μέσω του Ειρηνοδικείου Αθηνών:
Κάθε αίτηση περιέχει πολλά ονόματα οφειλετών
98.749 οι αιτήσεις το 2013 έναντι 70.387 πέρσι
Συνολικά, το 2013 επιχειρήθηκαν κατασχέσεις καταθέσεων (κυρίως μισθών) σε πάνω από 600.000 οφειλέτες
Υπολογίζεται ότι κάθε μέρα οι αιτήσεις κατασχέσεις φτάνουν τις 500 κατά μέσον όρο
Το νέο σύστημα της απευθείας σύνδεσης της Εφορίας με τις τράπεζες θα διευκολύνει την αφαίμαξη των καταθέσεων χωρίς προειδοποίηση.
Αυξάνονται οι αιτήσεις της Εφορίας για κατάσχεση και των συντάξεων

ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΦΟΡΙΑΚΟΣ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΚΟΥΦΗ ΤΟΥ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ! ΧΑΧΑΧΑ!


ΥΠΟΙΚ: Έτσι πρέπει να είναι ο εφοριακός – υπόδειγμα, αλλιώς …..

Το «Κατά Στουρνάρα Ευαγγέλιον» είναι αυτό που θα πρέπει να μάθουν απέξω και ανακατωτά οι εφοριακοί! Πρόκειται για μια εγκύλιο του Υπουργείου Οικονομικών που περιλαμβάνει ένα σύνολο συμβουλών για όλους όσους εργάζονται στις εφορίες με γνώμονα τη σωστή συμπεριφορά, την εργατικότητα, την συνεργασία, την…. και όχι το φακελάκι.

Πως ΠΡΕΠΕΙ να είναι ο εφοριακός-υπόδειγμα;


1) Να είναι ευγενικός και ΟΧΙ να σε καλημερίζει με μπινελίκια, νεύρα και μούτρα!

2)Να είναι εξυπηρετικός και ΟΧΙ να σε στέλνει από γραφείο σε γραφείο για πλάκα!

3)Να είναι αμερόληπτος και ΟΧΙ να βάζει την υπογραφή του μόνο σε συγγενείς, γείτονες και σε πρόσωπα που γουστάρει!

4)Να είναι εργατικός και ΟΧΙ ειδικός σε πασιέντζες, καφεμαντείες και κους κους !!!

5)Να είναι τυπικός και ΟΧΙ να πηγαίνει στο γραφείο του αφού πρώτα περάσει από 10 καφετέριες!!!

6)Να είναι συνεργάσιμος και ΟΧΙ να κάνει διάλογο μόνο με τους deliverάδες!!!!

7)Να είναι ευσυνείδητος και ΟΧΙ να επιμελείται μόνο τα μαλλιά, τα νύχια και την τσέπη του!

8)Να είναι εχέμυθος και ΟΧΙ να βγάζει στη φόρα τις υποθέσεις των φορολογουμένων σαν άλλος πανελίστας!

9)Να είναι αδιάφθορος και ΟΧΙ με master στο φακελάκι!!!!

ΚΗΔΕ: Κώδικας Ηθικής Δεοντολογίας Εφοριακών!

Ο εφοριακός στην Ελλάδα του 2013 θα ΠΡΕΠΕΙ επίσης:

1) Να διορθώνει αμέσως το οποιοδήποτε λάθος θίγει δικαιώματα κάποιου πολίτη και ΟΧΙ να χύνει φραπέδες από την απροσεξία του πάνω στα χαρτιά των φορολογουμένων

2) Να απαντά με συνέπεια στα αιτήματα των πολιτών είτε γραπτώς, είτε τηλεφωνικώς είτε αυτοπροσώπως ακόμη και αν εκείνη τη στιγμή λύνει στο κινητό του τα προσωπικά του!

3) Να συνεργάζεται με τους συναδέλφους του και ΟΧΙ μόνο να τους κουτσομπολεύει, διότι μόνο όταν οι υπάλληλοι μιας υπηρεσίας επιλέξουν να συνεργαστούν μεταξύ τους για να κάνουν πραγματικότητα τις διατάξεις του παρόντος Κώδικα, με την καθημερινή εφαρμογή των αρχών του, θα αναδειχθεί η πραγματική του αξία!

4) Να είναι συνεπής στο ωράριό του και ΟΧΙ να πηγαίνει στη δουλειά μόνο όταν δεν έχει τι άλλο καλύτερο να κάνει

5) Να εργάζεται πέραν του ωραρίου όταν υπάρχει ανάγκη και ΟΧΙ να φεύγει μια και δύο ώρες νωρίτερα και καλά για να προλάβει ανοιχτές τις τράπεζες!!!!!!!!!!!!!!

6) Να θέτει τις ηθικές αρχές πάνω από το ατομικό κέρδος ή συμφέρον και ΟΧΙ να εργάζεται με βάση τα γλυκά, τα λεφτά και τα τελάρα με φρούτα που θα του φέρουν από το χωριό!!!!!!!!!

7) Να νουθετεί συνάδελφό του σε περίπτωση που αντιλαμβάνεται ότι είναι έτοιμος να προβεί σε μια ενέργεια, η οποία έρχεται σε αντίθεση με τον Κώδικα. Να τον βοηθά να καταλάβει ότι αυτό που πρόκειται να κάνει δεν επιτρέπεται και ότι πρόκειται για λάθος που θα μπορούσε να στοιχίσει ακριβά και στον ίδιο και στην υπηρεσία και ΟΧΙ να τον απειλεί πως θα τον καρφώσει αν δεν πάρει και αυτός το κάτι τις του!!!

8) Να χρησιμοποιεί την υλική ιδιοκτησία όπως τα τηλέφωνα, τους υπολογιστές, την πρόσβαση στο Διαδίκτυο, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και τα φωτοαντιγραφικά μηχανήματα μόνο για δουλειά της υπηρεσίας και περιστασιακά για μη επαγγελματικούς σκοπούς και μόνο εάν μια τέτοια χρήση είναι λογική και περιορισμένης διάρκειας και δεν εμποδίζει την εργασία και ΟΧΙ να βγάζει φωτοτυπίες τα βιβλία και τα βοηθήματα των παιδιών του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: http://24hathenspress.wordpress.com

ΚΟΙΤΑ ΠΑΛΙ ΧΑΡΑ ΠΟΥ ΚΑΝΑΝΕ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ!


«Ναι» στα νομοσχέδια για τα ακίνητα και τους πλειστηριασμούς

Με ψήφους 152 «ναι» και 141 «κατά» ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο με το οποίο αναστέλλονται μέχρι την 1η Ιανουαρίου 2015 οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας και δημιουργείται καθεστώς προστασίας των δανειοληπτών. Προηγήθηκαν βελτιώσεις από τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, στο άρθρο 7, που αφορά πρόστιμα σε ληξιπρόθεσμες οφειλές. Επίσης, με αλλαγές του υπουργού Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, εντάσσονται στις ρυθμίσεις για τους δανειολήπτες οι έμποροι και οι οφειλέτες με μηδενικό εισόδημα. Ψηφίστηκε το Σάββατο και το νομοσχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ).

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Έφοδος της Υπηρεσίας Οικονομικης Αστυνομίας στο Χαλάνδρι.


Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, συνεχίζονται οι έλεγχοι φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Στο πλαίσιο των ελέγχων που διενήργησαν χθες μικτά κλιμάκια της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Χαλανδρί, βεβαιώθηκαν φορολογικές παραβάσεις, αλλά και παραβάσεις που σχετίζονται με την ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία.
Ελέγχθηκαν τριάντα επτά 17) επιχειρήσεις-καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε δέκα επτά (17) σε Χαλάνδρι και διαπιστώθηκαν παραβάσεις. Επίσης, στο σύνολο των ανωτέρω επιχειρήσεων έγινε έλεγχος για την υποβολή ή μη των περιοδικών δηλώσεων απόδοσης Φ.Π.Α..

Συγκεκριμένα σε καφέ – snack bar διαπιστώθηκαν η μη έκδοση δύο (2) αποδείξεων λιανικών συναλλαγών, η μη επίδειξη των τηρούμενων Βιβλίων της εταιρείας, η μη υποβολή Περιοδικών Δηλώσεων Φ.Π.Α. για το δ’ τρίμηνο του 2012 και για τα α’ και γ’ τρίμηνα του 2013, καθώς και της Εκκαθαριστικής Δήλωσης Φ.Π.Α. για το έτος 2012. Επίσης, εντοπίστηκε μία (1) υπάλληλος, η οποία δεν ήταν καταχωρημένη στο Ε.Β.Κ.Ν.Π.
• Σε ψητοπωλείο διαπιστώθηκε η μη επίδειξη του Βιβλιαρίου Συντήρησης και Επισκευών του εν χρήσει φορολογικού μηχανισμού.
• Σε καφετέρια-πιτσαρια διαπιστώθηκε ότι ένας (1) από τους απασχολούμενους υπαλλήλους δεν ήταν καταχωρημένος στο Ε.Β.Κ.Ν.Π.
• Σε εστιατόριο στο Χαλάνδρι διαπιστώθηκε η μη επίδειξη βιβλιαρίου συντήρησης του φορολογικού μηχανισμού.
• Σε καφέ μπαρ διαπιστώθηκε η μη έκδοση τουλάχιστον μίας (1) απόδειξης λιανικών συναλλαγών.
• Σε καφετέρια – εστιατόριο διαπιστώθηκε ότι δύο (2) από τους απασχολούμενους υπαλλήλους δεν ήταν καταχωρημένοι στο Ε.Β.Κ.Ν.Π.
• Σε καφετέρια διαπιστώθηκε η μη έκδοση μίας (1) απόδειξης λιανικών συναλλαγών.
• Σε ψητοπωλείο – οβελιστήριο διαπιστώθηκε ότι ένας (1) από τους απασχολούμενους υπαλλήλους δεν ήταν καταχωρημένος στο Ε.Β.Κ.Ν.Π.
• Σε εστιατόριο διαπιστώθηκαν η μη έκδοση μίας (1) απόδειξης λιανικών συναλλαγών, η μη επίδειξη Βιβλίων και Στοιχείων, ενώ τέσσερις (4) από τους απασχολούμενους υπαλλήλους δεν ήταν καταχωρημένοι στο Ε.Β.Κ.Ν.Π.
Για τις παραβάσεις που βεβαιώθηκαν θα ενημερωθούν οι αρμόδιες Υπηρεσίες Δ.Ο.Υ , Ι.Κ.Α. και του Σ.ΕΠ.Ε., για την επιβολή των αντίστοιχων κυρώσεων.

Πηγή: zougla.gr
http://myxalandri.gr

ΣΧΟΛΙΟ: "Σε καφετέρια διαπιστώθηκε η ΜΗ ΕΚΔΟΣΗ ΜΙΑΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ για έναν διπλό ελληνικό). ΘΟΥ ΚΥΡΙΕ ...

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ (ΘΕΟΣ ΣΧΩΡΕΣΤΟΝ)

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ «ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ»
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το ΔΣ του ΝΠΔΔ «ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ» ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ
σας προσκαλεί:
στην Χριστουγεννιάτικη Γιορτούλα
που διοργανώνουμε για τα παιδιά των εργαζομένων
του ΝΠΔΔ «ΕΥΡΙΠΙΔΗ»
την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 10.00
στο Αθλητικό Κέντρο Μ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ
(Σαρανταπόρου & Σ. Βενιζέλου)
Μουσική από την Φιλαρμονική του Δήμου μας
Χορός & πολύ Κέφι
Χριστουγεννιάτικα Γλυκίσματα
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΣΧΟΛΙΟ: 
Αυτό το δελτίο τύπου το είδαμε στην πρΟΤΑση (δεν μας το έστειλαν γιατί όσα δελτία τύπου μας στέλνουν ΑΝΑΡΤΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ, ό,τι και να λένε οι καλοθελητάδες).
Περιμέναμε να περάσει η ώρα της εκδήλωσης, γιατί ΔΕΝ ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΥΜΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΤΕ, αλλά τώρα θα θέλαμε να κάνουμε μια χαζή ερώτηση:

ΠΟΙΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ "ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΕΥΡΙΠΙΔΗ";

ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΑΤΕ ΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ;
ΥΠΑΡΧΕΙ Δ.Σ.;
ΥΠΑΡΧΟΥΝ "ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΕΥΡΙΠΙΔΗ" ή ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ;
(εμείς διαφωνούμε αλλά εσείς τα καταργήσατε, έτσι δεν είναι;)

ΓΙΑΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΕ ΑΛΛΑ SITES ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΕΤΟΠΟΥΛΕΙΟ, ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ, ΤΙ ΣΤΗΝ ΕΥΧΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ;

Τι τρικυμία έχετε στο κρανίο σας και τι μικροπολιτική είναι αυτή που δουλευόσαστε μεταξύ σας, δουλεύετε και τους εργαζόμενους;

(ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΚΟΠΡΟΑΙΡΕΤΟΥΣ: Δεν αναφερόμαστε προφανώς στο περιεχόμενο της ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗΣ εκδήλωσης)

Γ. Μιχελάκης: Θα μπει «λουκέτο» στις ζημιογόνες δημοτικές επιχειρήσεις
Θα μπει «λουκέτο» στις ζημιογόνες δημοτικές επιχειρήσεις καθιστά σαφές ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης. Όπως τονίζει σε συνέντευξή του στη real news, «η διαδικασία αξιολόγησής βρίσκεται στο τελικό της στάδιο. Περιμένουμε την ολοκλήρωσή της προκειμένου να έχουμε μια σαφή εικόνα για το πόσες είναι οι ζημιογόνες δημοτικές επιχειρήσεις. Ποιες είναι αυτές που δεν μπορούν να σταθούν στα πόδια τους και αδυνατούν να φέρουν σε πέρας το έργο που ανέλαβαν», προσθέτει.

Και καταλήγει: «Είναι ανάγκη, είναι υποχρέωση και δέσμευσή μας να βάλουμε τέλος σε κάθε εστία σπατάλης και να διασφαλίσουμε τον απόλυτο σεβασμό στο δημόσιο χρήμα… Σίγουρα πάντως οι μεταρρυθμίσεις στις δομές του Δημοσίου ανάμεσα τους οι καταργήσει και οι συγχωνεύσεις θα προχωρήσουν σε κάθε περίπτωση».

Υπενθυμίζεται ότι με βάση τον «Καλλικράτη» σταματάει η χρηματοδότηση δημοτικών επιχειρήσεων από τους δήμους μετά από τρεις ζημιογόνες χρήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr ήδη έχουν συγκεντρωθεί στοιχεία για 521 νομικά πρόσωπα και επιχειρήσεις των δήμων, ενώ υπολείπονται 250 φορείς για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση.


ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: 

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΖΗΜΙΟΓΟΝΕΣ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΖΗΜΙΟΓΟΝΕΣ, ΕΝΩ ΗΤΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΚΕΡΔΟΦΟΡΕΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΡΥΒΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΒΕΛΤΗΡΙΑ, Η ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ Η ΜΙΚΡΟΨΥΧΙΑ;

ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΑΪΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ.
 
ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ Η ΑΝΤΙΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΓΡΑΜΜΗ  ή ...

.... θα πάρουμε το τιμόνι αλλιώς ΑΛΛΑΖΟΝΤΑΣ ΠΟΡΕΙΑ;

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ ΕΝΤΥΠΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ


ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΟΛΟΙ