Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

ΧΑΛΑΝΔΡΙ: Αλλαγές στα Δρομολόγια της Δημοτικής Συγκοινωνίας Λόγω Έργων


AΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11/5/2018 ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 18/5/2018 ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΔΟ ΤΥΜΦΡΗΣΤΟΥ ΕΩΣ ΤΗΝ ΟΔΟ ΟΛΥΜΠΟΥ
ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΛΕΙΣΤΟ, ΛΟΓΩ ΕΡΓΩΝ ΟΜΒΡΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ .


Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΕΙΝΑΙ :

ΓΡΑΜΜΗ Β1 (ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ-ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ) : ΟΛΥΜΠΟΥ-ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ-ΔΕΞΙΑ Λ.ΠΕΝΤΕΛΗΣ-ΔΕΞΙΑ ΠΑΡΑΔΡΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ-
ΔΕΞΙΑ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ-ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΩΣ ΕΧΕΙ.

ΓΡΑΜΜΗ Β2 (ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ-ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ) : ΔΟΥΚ.ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ-ΔΕΞΙΑ ΟΛΥΜΠΟΥ -ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ-ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΡΤΕΜΙΣΙΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΩΣ ΕΧΕΙ.
ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ

Γ.Σ. ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ: ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΠΑΝΕ ΜΑΖΙ
Πραγματοποιήθηκε θεατρική παράσταση με τίτλο: «Εκπαιδεύοντας τον παππού στο διαδίκτυο» στον Δήμο Γλυφάδας.

 

Γ. Πατούλης: «Η ασφαλής χρήση του Διαδικτύου αγγίζει όλους μας, αλλά κυρίως τα παιδιά, που θα πρέπει να αναπτύσσονται σε ένα περιβάλλον ασφάλειας»

Υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ και του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, το ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ - ΕΔΔΥΠΠΥ (Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων) σε συνεργασία με τον Δήμο Γλυφάδας, το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου Saferinternet4kids, και την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄ Αθήνας, δια της Υπεύθυνης Αγωγής Υγείας, διοργάνωσαν, την Τετάρτη 9 Μαΐου, στο Δημοτικό Θέατρο Γλυφάδας «Μελίνα Μερκούρη,» την δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης μαθητών ΣΤ΄ Δημοτικού με θέμα την ασφάλεια στο διαδίκτυο, το ρόλο της οικογένειας και τον ψηφιακό αναλφαβητισμό.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκε θεατρική παράσταση με τίτλο: «Εκπαιδεύοντας τον παππού στο διαδίκτυο», ενώ συντονιστής της συζήτησης ήταν ο κ. Γιώργος Κορμάς, Υπεύθυνος Γραμμής Βοήθειας Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου και επιστημονικός υπεύθυνος των ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ.

Την δράση παρακολούθησαν μαθητές της ΣΤ΄ Δημοτικού Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Γλυφάδας.

Ο Πρόεδρος του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ και της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου δήλωσε «είναι σημαντικό να μεταφέρονται εμπεριστατωμένες γνώσεις και συμβουλές από ειδικούς για την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου, ώστε οι μαθητές να είναι σε θέση να αξιολογήσουν τους κινδύνους του Διαδίκτυο».

Χαιρετισμό επίσης απηύθυνε η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης κα. Αναστασία Αργυροπούλου, και ο Γενικός Διευθυντής του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων.

Ο Ερντογάν και το «Ταμάμ»


Άρθρο γνώμης του Ευάγγ. Αθανασιάδη (*)

Πολλά συμβαίνουν γύρω μας και φαίνονται καταλυτικά, που θα επηρεάσουν τις εξελίξεις, το αύριο, την Ιστορία:

Ο Τράμπ και το Ιράν, η Συρία, οικονομικές ανακατατάξεις – εξελίξεις, ενεργειακά, γεωστρατηγικά, Σκοπιανό, Ελληνοτουρκικά, ο Ερντογάν.

Και ξαφνικά μια λέξη κυριαρχεί και θα μας απασχολήσει τις επόμενες ημέρες, ίσως μήνες, ίσως ανατρέψει καταστάσεις και καθορίσει μελλοντικά γεγονότα.

Μια λέξη γνωστή και συνηθισμένη: «Ταμάμ».

Μια μικρή, αμελητέα αποστροφή του λόγου του Ερντογάν, την πήρε το πλήθος, διαδόθηκε στο διαδίκτυο, την υιοθέτησε η αντιπολίτευση.

Μια λέξη «Ταμάμ», ένα νέο Pourquoi ( πουρκουά).

Μια λέξη χωρίς αναλύσεις, περιγραφές, θέσεις. Γι΄ αυτό το λόγο και χωρίς απάντηση.

Μια εύκολη μικρή λέξη, ένα μονολεκτικό σύνθημα, μια καθημερινή πολυχρησιμοποιημένη έκφραση και από την άλλη ο Σουλτάνος, με όλο το κρατικό μηχανισμό, μια σιδερόφρακτη δομή που ελέγχει τα πάντα, κατά μιας βαμβάκινης τεχνολογίας που διαπερνά τα πάντα.

Και ξαφνικά μια αντιπαράθεση: το Παρελθόν, απέναντι στις Σύγχρονες Τεχνολογίες. Ο παντοδύναμος Σουλτάνος, απέναντι στο διαδίκτυο.

Ένα σατραπικό κράτος, που σχεδόν έχει νομοθετικά εξασφαλίσει τη νόθευση και τη παραποίηση του αποτελέσματος των εκλογών.

Ο Ερντογάν με το διαδίκτυο απέτρεψε το πραξικόπημα. Λέτε με το ίδιο όπλο να ανατραπεί το σουλτανάτο ;

Μα ο σουλτάνος μπορεί να κλείσει το διαδίκτυο. Τότε όμως η αντίδραση θα γιγαντωθεί . Ο άνεμος, θα γίνει τυφώνας. Είναι οι περιπτώσεις, που δύνασαι, αλλά δεν μπορείς. Η «Αχίλλειος Πτέρνα» των αυταρχικών καθεστώτων.

Αυτό όμως είναι συνήθως το τέλος του υπερόπτη, του αυθάδη, του αυθαίρετου.

Χρονική συγκυρία:

Ο χρόνος των 40 ημερών μέχρι τις εκλογές είναι πολύ κοντά, στον ιδανικό χρόνο. Είναι διαπιστωμένο ότι για να αναπτυχθεί ένα τέτοιο κίνημα που βασίζεται στη διάδοση , στην διάχυση, στην μετάδοση χρειάζεται περίπου 30 ημέρες, μετά τις 60 ημέρες είναι δύσκολο, σχεδόν αδύνατο να συντηρηθεί.

Για να διατηρηθεί περισσότερο, θέλει πολύ προσπάθεια, οργάνωση, ειδικές γνώσεις, επιμέλεια και υποστήριξη.

Λαμβανομένων υπόψη της εκτάσεως, των φυλετικών ιδιαιτεροτήτων, αλλά και της γεωγραφικής διαμερισμάτωσης της Τουρκίας, ίσως να μιλάμε για τον «ιδανικό χρόνο».

Εξάλλου στη λαϊκή παράδοση και στις λειτουργίες και διεργασίες της φύσης, ο χρόνος των 40 ημερών έχει ξεχωριστή σημασία και σημειολογία.

Κοινωνική συγκυρία:

Οι κοινωνικές συγκυρίες των εσωτερικών διαφορών που υπάρχουν, πολιτικών (γκιουλενιστών) και φυλετικών, η δίωξη σημαντικού τμήματος του πληθυσμού, αλλά και η αοριστία και η γενικότητα του συνθήματος, μπορεί να λειτουργήσει σαν καταλύτης στη ζύμωση της συσπείρωσης της αντίδρασης.

Ποιος θα νικήσει ;

Με αυτό το κίνημα του «ταμάμ» υπάρχει πρόβλεψη τι θα συμβεί;

Απάντηση : ΟΧΙ.

Υπάρχει όμως έντονη αίσθηση, σχεδόν βεβαιότητα. Είναι τόσο ασήμαντο, ευτελές και πεζό, και ως εκ τούτου εύληπτο, που έχει όλα τα χαρακτηριστικά για να γίνει χιονοστιβάδα.

Θα συμβεί; Κανείς δεν μπορεί να το εκτιμήσει, αλλά δεν θέλει πολύ για να γίνει ανεξέλεγκτος χείμαρρος, τσουνάμι.

Υπάρχει αντίπαλος, αντάξιος ηγέτης; Απάντηση: ΟΧΙ

Αλλά πόσες φορές προικισμένες ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΕΣ, δεν ηττήθηκαν από τον ΚΑΝΕΝΑ, από τη πλατεία;

Πόσες φορές το μικρό, το ασήμαντο, το τυχαίο, το απρόβλεπτο, το ανεξέλεγκτο άλλαξαν την εξέλιξη των πραγμάτων και τον ρου της Ιστορίας;

Είναι μια εξέλιξη και μια τροπή που θα μας απασχολήσει. Ας την παρακολουθήσουμε.

Είναι ευνοϊκή εξέλιξη για εμάς;

Είναι ωφέλιμο για την Ελλάδα; Έως τις εκλογές, μάλλον ναι.

Αλλά μια μετεκλογική αστάθεια σε μια γείτονα χώρα, δεν είναι η καλύτερη επιλέξιμη επιλογή.

Ένα τραγικό δίλημμα. Τι να διαλέξω μεταξύ του Τρελού ή της Ανωμαλίας.

Ο αιώνιος Οδυσσέας μεταξύ Σκύλας και Χάρυβδης.

(*) Ο Ευάγγ. Αθανασιάδης είναι Συνταγματάρχης ε.α.

Γ. Καραμέρος: Πέντε νέα εργοτάξια στη βόρεια Αθήνα από την Περιφέρεια Αττικής


Σε τροχιά υλοποίησης εισέρχονται πέντε νέα έργα σε Χαλάνδρι, Νέα Ιωνία, Ηράκλειο και Αγία Παρασκευή, μετά την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων, με τη χρηματοδότησή τους από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής να ξεπερνά τα 6.000.000€. Ειδικότερα, οι παρεμβάσεις ανά δήμο έχουν ως εξής:

Χαλάνδρι: Κατασκευή αγωγών ομβρίων υδάτων στο ιστορικό Κέντρο, το Κάτω Χαλάνδρι, την Τούφα και την Αγία Βαρβάρα, περιοχές με πλήρη οικιστική και εμπορική ανάπτυξη.

Νέα Ιωνία: Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων για την αντιπλημμυρική προστασία περιοχών της πόλης καθώς και κατασκευή πεζογέφυρας στη γέφυρα της οδού Αλ. Παναγούλη με διαμόρφωση των κοινόχρηστων χώρων.

Αγία Παρασκευή: Διάνοιξη και πλήρης κατασκευή 22 οδών και πεζοδρομίων στην νεοενταχθείσα περιοχή Πευκάκια

Ηράκλειο: Ανακαίνιση χλοοτάπητα γηπέδου Πράσινου Λόφου και λοιπές συμπληρωματικές εργασίες.

«Από τις μακέτες στα εργοτάξια με άρτια σχεδιασμένες παρεμβάσεις που θωρακίζουν γειτονιές των πόλεων μας, βελτιώνουν την ποιότητα ζωής και ενισχύουν την ασφάλεια των πολιτών» επισήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος και πρόσθεσε: «Αλλάζουμε την εικόνα της βόρειας Αθήνας και συνολικά της Αττικής καθώς έργα σταδιακά ολοκληρώνονται και άλλα καθημερινά δρομολογούνται».

ΑΞΕΧΑΣΤΟΣ