Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

Συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας βόρειας Αθήνας


Oι δράσεις και ο συντονισμός για την πρόληψη και την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και κινδύνων από πλημμυρικά ή σεισμικά φαινόμενα, χιονοπτώσεις και παγετό, απασχόλησαν το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αθηνών (ΠΕΒΤΑ) που συνεδρίασε σήμερα, 22/10/2018, υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη, Γιώργου Καραμέρου.

Κατά τη συνεδρίαση, εντοπίστηκαν ζητήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, δόθηκαν οδηγίες για την έγκαιρη προμήθεια αλατιού, το συνεχή καθαρισμό ρεμάτων και φρεατίων συλλογής ομβρίων και απομάκρυνσης διάσπαρτων υλικών από χώρους όπου εκτελούνται δημόσια ή ιδιωτικά έργα.

Επισημάνθηκε επίσης, η ανάγκη διαρκούς ενημέρωσης των πολιτών σε μέτρα αυτοπροστασίας, καθώς και επικαιροποίησης των σχεδίων δράσης και των χώρων καταφυγής- καταυλισμού. Επιπλέον, έγινε απολογισμός της φετινής αντιπυρικής περιόδου στη βόρεια Αθήνα, ενώ αποφασίστηκε να διεξαχθεί επιχειρησιακή άσκηση για σεισμό σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και τον ΟΑΣΠ.

Στη συνεδρίαση του ΣΟΠΠ συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης Έργων και Υποδομών, Αγγελική Σαπουνά, ο Δήμαρχος Πεντέλης, Δημήτρης Στεργίου- Καψάλης, ο Αντιδήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, Αθανάσιος Αυγουρόπουλος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Φώτης Χρυσικός, Πέτρος Δαμιανός και Ζαχαρίας Πελέκης, οι Διοικητές των Πυροσβεστικών Σταθμών στο βόρειο τομέα και ο Δασάρχης Πεντέλης.

Συμμετείχαν, επίσης, εκπρόσωποι του ΟΑΣΠ, της Αστυνομίας, της Τροχαίας, της Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής, των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας, της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Εθελοντικών Οργανώσεων και Ομάδων Διάσωσης καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, της Περιφέρειας Αττικής και των 12 Δήμων της βόρειας Αθήνας.

Γιόρτασε το ΚΑΠΗ Βριλησσίων την Ημέρα της 3ης Ηλικίας


Ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης με αφορμή την Ημέρα της 3ης Ηλικίας, γιόρτασε την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου σε μια συγκινητική και όμορφη τελετή τα 20 χρόνια λειτουργίας του ΚΑΠΗ Βριλησσίων στην αίθουσα ‘Ν. Εγγονόπουλος’.

Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν τα πρώτα 70 μέλη και ακολούθησε δεξίωση με χορό και αστείρευτο κέφι.

Κατά τον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Ξένος Μανιατογιάννης μίλησε για ‘τον πολύ σημαντικό ρόλο των ηλικιωμένων παππούδων και γιαγιάδων στην ελληνική οικογένεια’ και επεσήμανε ‘τη σπουδαιότητα των αναβαθμισμένων υπηρεσιών που παρέχονται από τις Λέσχες Φιλίας-ΚΑΠΗ της πόλης μας’.

Η Πρόεδρος του ΟΚΠΑ Βούλα Αρσένη ευχαρίστησε όλα τα μέλη ‘για τα πολύτιμα μαθήματα ζωής που μας δίνουν καθημερινά με πράξεις κι όχι λόγια, καθώς η ψυχή δεν γερνάει ποτέ’.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Αλέξης Μαυραγάνης , τα μέλη του ΔΣ του ΟΚΠΑΔΒ Λ.Σίμου, Ν. Κωστούλας, Σ. Μαντινίδου και οι επικεφαλής παρατάξεων κ. Πισιμίσης και κ. Παπασπηλίου.

Ο ΠΕΛΕ ΕΧΕΙ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΣΗΜΕΡΑ - ΓΙΝΕΤΑΙ 78 ΧΡΟΝΩΝ