Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

ΣΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ! ΣΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΝΑ ΣΑΤΥΡΙΖΕΙΣ Ο,ΤΙ ΣΟΥ ΚΑΤΕΒΕΙ!


Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΥΛΑΚΑΚΗΣ ... ΣΤΗΝ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

 Είναι μέρες τώρα που απασχολεί τα "σόσιαλ μύδια" ένα "μεγάλο" θέμα του δήμου, ένα θέμα που έχει αξιολογηθεί από "διαμορφωτές της κοινής γνώμης", δημοτικές παρατάξεις και μέσα μαζικής εξημέρωσης ως "σοβαρό" - τέτοιες ώρες που η χώρα πέφτει - δεν πέφτει.

Μιλάμε για μια απόφαση του δημάρχου Ρούσσου να μετακινήσει τον Άγγελο Παυλακάκη από την διεύθυνση Παιδείας και Αθλητισμού στην Ταμειακή Υπηρεσία για να κόβει εντάλματα.

Ο Άγγελος Παυλακάκης (για τους πολύ νέους) ήταν μεγάλος πρωταθλητής στα 100 μ, πολύ μεγάλο ταλέντο στα νιάτα του (χρυσός πρωταθλητής Ευρώπης U23 to 1997) και χρυσός πρωταθλητής Ευρώπης Κλειστού στίβου (60 μ) το 1998 στην Valencia. (όχι ότι γέρασε ο άνθρωπος, τρόπος του λέγειν είναι).
Ζει στο Χαλάνδρι - στο Πολύδροσο - και είναι παντρεμένος με την Κατερίνα Κόφφα, επίσης παλαιότερη μεγάλη πρωταθλήτρια στα sprint, με χρυσό ευρωπαϊκό μετάλλιο κλειστού στίβου).

Ο Άγγελος διορίστηκε στον δήμο Χαλανδρίου το 2007  από τον τότε Υπ. Εσωτερικών Θ. Νάκο (μέγα ευεργέτη του δήμου μας, Θεός σχωρέστον) με την ειδική διάταξη Σημίτη περί "Ερασιτεχνικού Αθλητισμού" με την οποία διορίστηκαν πάνω από 300 αθλητές σε θέσεις του Δημοσίου - κυρίως σε δήμους - θέσεις  ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΤΟΥ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΟΥΣ - χωρίς να περιλαμβάνονται ανάμεσά τους οι εντάξεις των ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΩΝ στις ένοπλες δυνάμεις.
Μιλάμε για πάνω από 300 αθλητές - 46 επί ΠΑΣΟΚ και οι υπόλοιποι επί ΝΔ - μη Ολυμπιονικές αλλά μεγάλους πρωταθλητές (θυμίζουμε την υπόθεση του κηπουρού Αντώνη Νικοπολίδη).

Καλώς θα πούνε πολλοί.
Σκάνδαλο θα πούνε άλλοι.

ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΛΕΩ ΕΓΩ, Ο ΠΕΡΙΘΩΡΙΑΚΟΣ.

Διότι ο δήμος μας τότε πήρε τον Άγγελο τον Παυλακάκη, πήρε και τον μεγάλο Χαράλαμπο Παπανικολάου της κολύμβησης.
-Ρουσφέτια θα πεις. Αδικία για όσα παιδιά - πχ σπούδασαν δημόσια διοίκηση.
-Ναι αλλά για δυο παλληκάρια που μας έκαναν περήφανους, θα σου πουν.
-Ναι αλλά τα δημοσιονομικά, η αξιοκρατία και η γνώση του αντικειμένου, το μεγάλο δημόσιο βολευτήριο, θα πούνε..

ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΘΕΜΑ, θα σου πω εγώ, ο περιθωριακός.ΕΔΩ ΑΚΡΙΒΩΣ.

Διότι άμα αποφασίζεις - ως κοινωνία - να βολέψεις τους αθλητές που σήκωσαν την γαλανόλευκη και να δώσεις κίνητρο για να μένει ψηλά η γαλανόλευκη,  ε, κάνε κάτι ρε φίλε να το αξιοποιήσεις αυτό.

Μην τους αφήνεις να σαπίζουν ως υφιστάμενοι της .... (άντε ΘΟΥ ΚΥΡΙΕ, πρωί, πρωί) που έχει πτυχίο και έκανε και την ΕΔΕ.

Μην τους μπλέκεις με την γραφειοκρατία και τις παπαριές του δημόσιου λογιστικού βρε ηλίθιε.
Μην τους ευνουχίζεις και αυτοευνουχίζεσαι ρε μάπα.

ΒΑΛΤΟΥΣ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ στο "Πέρκιζας", τα παιδάκια που τους έχουν ινδάλματα και τους θαυμάζουν,  κάνε δημοτικά αθλητικά προγράμματα να βγάλουν και αυτοί ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΣ  τον μισθούς ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ να προσφέρουν ΠΟΛΛΑΠΛΑ στην πόλη και την ΧΩΡΑ για να έχει συνέχεια το θαύμα τους.

ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ!

Δεν σε αφήνουν οι σύλλογοι να κάνεις τέτοια προγράμματα, ως δήμος.
Είναι ανταγωνιστικά και θένε μονοπώλιο!

Και έρχεσαι εσύ που είσαι και καργαριστερός και το δέχεσαι.
Μη κατά βάθος είσαι φιλελες και δεν το έχεις καταλάβει;
¨Η -  ακόμα χειρότερα μη δεν είσαι φιλελές, δεν είναι αυτό το κίνητρό σου για να κάνεις "ό,τι σου λέει ο ιδιωτικός τομεύς" (δια των διαφόρων μορφών της λειτουργίας του),  καταλαβαίνεις το άτοπο αλλά προτάσεις το .... ΚΟΥΚing (εκείνο το παλιό γνωστό άθλημα της ψηφοθηρίας, κατά το οποίο οι αποφάσεις λαμβάνονται με πρώτο (αν όχι μόνο)  κριτήριο τον αριθμό των κουκιών που κάθε απόφαση επηρεάζει και την ένταση της πίεσης που μπορούν να ασκήσουν οργανωμένα συμφέροντα ενάντια στο ΑΥΤΑΠΟΔΕΙΚΤΑ κοινό, δημόσιο όφελος του οποίου είσαι εκλεγμένος θεματοφύλακας;)

Δεν φτιάχνεις δημοτικά αθλητικά προγράμματα ούτε αν έχεις (έστω και ρουσφετολογικά αν θες να το πεις) υπαλλήλους σου τον Παυλακάκη και τον Χαράλαμπο Παπανικολάου!

Και βάζεις στο τέλος τον Παυλακάκη να βαράει σφραγίδες και να κόβει εντάλματα.

Και οι άλλοι παριστάνουν ότι σοκαρίστηκαν με την απόφαση του Ρούσσου.

Οι άλλοι που τον πήραν τον πρωταθλητή αλλά βέβαια ούτε εκείνοι έκαναν αθλητικά προγράμματα (δικαίως όμως από την πλευρά τους, αυτοί το λένε ότι όλα πρέπει να τα κάνουν οι ιδιώτες τουλάχιστον, ότι θένε μικρό κράτος - σκέτο φορομπηχτικό μηχανισμό παρόλο που ενίοτε κάνουν σε αυτό και τα ρουσφέτια τους).

ΕΠΕΙΔΗ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΟΠΤΙΚΗ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΕΣΑ και όσοι σχολίασαν στα φατσομπούκια την απόφαση, είπα να πούμε και εμείς την πίπα μας, επί του θέματος, μπας και ενδιαφέρει κανένα.
Έτσι και αλλιώς αυτά δεν θα τα πει κανείς άλλος.

Εμείς επιμένουμε εις το βασικό δόγμα της ισχνής παρατάξεως:
ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΜΙΑ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ.
 ΟΛΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

Πάρτε το χαμπάρι, ειδικά όσοι λέτε εκείνο το φοβερό "δεν θέλω να μιλήσω πολιτικά, με τον αθλητισμό ασχολούμαι εγώ, όχι με την πολιτική, αλλά όμως βρε παιδί μου αυτό με τον Παυλακάκη δεν έπρεπε να γίνει".

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑΚΩΝ:
 Αν ο δήμος δεν κάνει αθλητικά προγράμματα ο δήμαρχος καλά έκανε και μετακίνησε τον Παυλακάκη να κόβει εντάλματα. 
ΑΛΛΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ!

Πιασ' τ' αυγό και κούρεφτο δηλαδή.


ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΒΙΑΣ

Αλ. Τσίπρας: Μην υποτιμάτε μέχρι πού μπορεί να φτάσει ένας λαός όταν ταπεινώνεταιΟι προτάσεις δυστυχώς των θεσμών αντανακλούν τις πιο ακραίες θέσεις που εκφράζονται από το ΔΝΤ", "το κείμενο δεν διαφέρει καθόλου από το προηγούμενο πρόγραμμα", επισήμανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, σε διάλογο που είχαν στη Σύνοδο Κορυφής, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. Επιπλέον, του τόνισε "να μην υποτιμά μέχρι πού μπορεί να φτάσει ένας λαός όταν αισθανθεί ταπεινωμένος".

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες: Στη Σύνοδο Κορυφής ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ είπε στον κ. Τσίπρα: "game is over" (σ.σ. "το παιχνίδι τελείωσε") και αυτός του απάντησε: "Η Ελλάδα έχει 1,5 εκ ανέργους, 3 εκ. φτωχούς και χιλιάδες οικογένειες που ζουν χωρίς εισόδημα, μόνο με τη σύνταξη των παππούδων. Αυτό δεν είναι παιχνίδι". Του τόνισε ακόμη "να μην υποτιμά μέχρι πού μπορεί να φτάσει ένας λαός όταν αισθανθεί ταπεινωμένος". Επίσης ο κ. Τσίπρας του τόνισε ότι έχει "καταθέσει προτάσεις" και πως "οι προτάσεις δυστυχώς των θεσμών αντανακλούν τις πιο ακραίες θέσεις που εκφράζονται από το ΔΝΤ" και του επισήμανε ότι "το κείμενο δεν διαφέρει καθόλου από το προηγούμενο πρόγραμμα". "Είμαι αποφασισμένος", συνέχισε, "για μεταρρυθμίσεις σε ασφαλιστικό, κατάργηση πρόωρων, ενοποίηση ταμείων". Ο πρωθυπουργός δεσμεύθηκε για ριζική μεταρρύθμιση τον Οκτώβριο.

"Ο ιστορικός του μέλλοντος, μετά την πρότασή μας, δεν πρόκειται να κατανοήσει γιατί δεν ήρθαμε σε συμφωνία", είπε χαρακτηριστικά ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός μετά τη Σύνοδο Κορυφής αναχώρησε χωρίς να κάνει δηλώσεις.
ΑΝΠΑ

Πωλ Κρούγκμαν προς δανειστές: Πλάκα μας κάνετε;


Με ένα οξύτατο άρθρο για τη στάση των δανειστών, ο Πολ Κρούγκμαν παρεμβαίνει στην πιο δραματική στιγμή των διαπραγματεύσεων για την ελληνική κρίση λέγοντας σκληρές αλήθειες για το ΔΝΤ και την Ευρώπη.Ο υποτιθέμενος λόγος για την απόρριψη των προτάσεων που είναι βασισμένες σε φόρους, είναι ότι θα υπονομεύσουν την ανάπτυξη: η σωστή απάντηση σε αυτό είναι: μας κάνετε πλάκα;

Αυτοί που απέτυχαν παταγωδώς να δουν τη ζημιά που θα προξενούσε η λιτότητα – δείτε το γράφημα, που συγκρίνει τις προβλέψεις της συμφωνίας του 2010 με την πραγματικότητα – τώρα κάνουν μαθήματα στους άλλους για την ανάπτυξη; Άλλωστε, οι ανησυχίες για την ανάπτυξη είναι όλες στην πλευρά της προσφοράς, σε μια οικονομία η οποία λειτουργεί τουλάχιστον 20% κάτω από τις δυνατότητές της.

Ρωτήστε τους ανθρώπους του ΔΝΤ και θα σας μιλήσουν για την αδυναμία να μιλήσει κανείς με το ΣΥΡΙΖΑ, για την ενόχλησή τους έναντι των θεατρινισμών του κ.τ.λ. Αλλά δεν είμαστε στο λύκειο εδώ πέρα. Κι αυτή τη στιγμή είναι οι πιστωτές, πολύ περισσότερο από τους Έλληνες, οι οποίοι συνεχίζουν να αλλάζουν τους κανόνες.

Τι συμβαίνει λοιπόν;

Μήπως ο στόχος είναι να κατατροπώσουν το ΣΥΡΙΖΑ; Μήπως είναι να εξωθήσουν την Ελλάδα σε μια καταστροφική, όπως πιστεύουν, χρεοκοπία, για να παραδειγματίσουν τους υπόλοιπους;

Σε αυτό το σημείο ήρθε η ώρα να σταματήσουμε να μιλάμε για ένα Graccident. Εάν συμβεί τελικά το Grexit θα είναι επειδή οι δανειστές, ή τουλάχιστον το ΔΝΤ, ήθελαν να συμβεί.


syrizahalandriou.wordpress.com

Suddeutsche Zeitung: Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΝΑ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΗ γερμανική κυβέρνηση στην περίπτωση της διαμάχης για την κρίση στην Ελλάδα ξεχνά την ίδια της την ιστορία, επισημαίνει η εφημερίδα. Και εξηγεί: Το οικονομικό θαύμα της Γερμανίας κατέστη εφικτό μόνο επειδή άλλες χώρες διέγραψαν τα χρέη της.

«Η Γερμανία ξεχνά την ιστορικής της ευθύνη», αναφέρει στην πρώτη σελίδα του ιστότοπού της η γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung.
Η γερμανική κυβέρνηση στην περίπτωση της διαμάχης για την κρίση στην Ελλάδα ξεχνά την ίδια της την ιστορία, επισημαίνει η εφημερίδα. Και εξηγεί: Το οικονομικό θαύμα της Γερμανίας κατέστη εφικτό μόνο επειδή άλλες χώρες διέγραψαν τα χρέη της.
Τους προηγούμενους μήνες η γερμανική κυβέρνηση, και κυρίως ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, έχουν ξεκαθαρίσει επανειλημμένα ότι θεωρούν τις οικονομικές απαιτήσεις της ελληνικής κυβέρνησης παράλογες. Πώς μπορεί η Αθήνα να ζητεί κούρεμα του χρέους της; Η Γερμανία δεν πρόκειται να συμφωνήσει σε κάτι τέτοιο, υπογραμμίζει ο Σόιμπλε. Δεν τίθεται θέμα, επισημαίνει η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ.
Και οι αποζημιώσεις για τα εγκλήματα που διέπραξαν οι ναζί στα ελληνικά χωρά στη διάρκεια του Β' Παγκόσμιου Πολέμου; Ούτε αυτές θα δοθούν. Το θέμα έχει κλείσει πολιτικά και νομικά, ξεκαθάρισε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ.
Η Μέρκελ, ο Σόιμπλε και ο Σταϊνμάιερ, επισημαίνει η Suddeutsche Zeitung, συμπεριφέρνονται σαν οι διαπραγματεύσεις για την Ελλάδα να αφορούν μόνο χρήματα, μόνο το παρόν, μόνο το ζήτημα πόσο υψηλός πρέπει να είναι ο ΦΠΑ στα ελληνικά ξενοδοχεία. Στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για ένα άλλο, μεγαλύτερο ζήτημα, και εδώ η κυβέρνηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα έχει χτυπήσει το σωστό νεύρο. Σε αυτή τη διαμάχη, όπως και συχνά σε άλλα ευρωπαϊκά ζητήματα, πρόκειται και για την ιστορική ευθύνη της Γερμανίας απέναντι στην Ευρώπη.
Αυτή η ευθύνη προέρχεται από το Ολοκαύτωμα και τα εγκλήματα των ναζί, αλλά και από το γεγονός ότι Αμερικανοί και Ευρωπαίοι μετά το τέλος του Β' Παγκόσμιου Πολέμου πήγαν πολύ πολύ μακριά για να βοηθήσουν τη νεαρή Γερμανική Δημοκρατία. Και κυρίως το 1953 όταν αποφασίστηκε στο Λονδίνο η διαγραφή μεγάλου μέρους του γερμανικού χρέους.
Αμερικανοί, Βρετανοί και Γάλλοι ήταν πεπεισμένοι ότι χωρίς μια διαγραφή του χρέους της η Γερμανία δεν θα μπορούσε να ξανασταθεί οικονομικά στα πόδια της, ένα επιχείρημα το οποίο ισχύει και για την περίπτωση της Ελλάδας, σημειώνει η Suddeutsche Zeitung.
Η Μέρκελ και ο Σόιμπλε (αλλά και άλλοι Ευρωπαίοι ηγέτες) το έχουν αποκλείσει τους τελευταίους μήνες. Όμως χωρίς τη διαγραφή του χρέους του 1953 δεν θα είχε υπάρξει το γερμανικό οικονομικό θαύμα και η έκρηξη των εξαγωγών τις δεκαετίες του 1950 και 1960.
Όμως το 1953 αποφασίστηκε και κάτι ακόμη: Το ερώτημα αν η Γερμανία οφείλει πολεμικές αποζημιώσεις θα έμενε στην άκρη μέχρι να υπογραφεί επισήμως ειρηνευτική συνθήκη. Αυτή η συνθήκη δεν υπάρχει ακόμη και σήμερα, ενώ με τη Συνθήκη Δύο Συν Τέσσερα, η οποία οδήγησε στην επανένωση της Γερμανίας πριν 25 χρόνια, το θέμα αποσιωπήθηκε συνειδητά.
Όταν σήμερα η Γερμανία λέει ότι δεν υπάρχει νομική βάση στο αίτημα της Ελλάδας για πολεμικές αποζημιώσεις βασίζεται πρώτον στη Συνθήκη Δύο Συν Τέσσερα και δεύτερον στη διαγραφή του χρέους του 1953.
Νομικά λοιπόν, εξηγεί η εφημερίδα, θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί ότι η σκληρή στάση της γερμανικής κυβέρνησης δεν είναι πλέον πειστική: ούτε για τις επανορθώσεις, ούτε για το κούρεμα του χρέους. Αντίθετα, προσθέτει η Suddeutsche Zeitung, η Μέρκελ και ο Σόιμπλε θα πρέπει αυτές τις ημέρες να θυμηθούν τη στάση των πιστωτών της Γερμανίας πριν 62 χρόνια.
Ο Γερμανός τραπεζίτης Χέρμαν Γιόζεφ Αμπς που εκπροσωπούσε τη γερμανική κυβέρνηση είχε δηλώσει μετά τη Συμφωνία του Λονδίνου: «Με τη διευθέτηση του χρέους της η γερμανική κυβέρνηση κέρδισε όχι μόνο την οικονομική της αξιοπιστία, αλλά ο κόσμος άρχισε να εμπιστεύεται ξανά τη χώρα αυτή».

2 από 7.456 Ημερίδα ΠΕΠ - ΕΣΠΑ στην ΠΕΔΑ

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24 Ιουνίου στα γραφεία της Π.Ε.Δ. Αττικής η ενημερωτική συνάντηση – ημερίδα, σχετικά με την επόμενη Προγραμματική περίοδο 2014 – 2020 (νέο ΠΕΠ Αττικής και το ΕΣΠΑ). Στη συνάντηση έγινε ενημέρωση αναφορικά με τους υφιστάμενους πόρους, τις δράσεις που χρηματοδοτούνται και τα χρονικά περιθώρια που υπάρχουν και δόθηκαν κατευθύνσεις για πρακτικά ζητήματα (ωρίμανση έργων, απαιτούμενες μελέτες, πλαίσιο χρηματοδότησης, διαδικασίες υποβολής σε επιχειρησιακά προγράμματα κ.λ.π.).
Σχετικές εισηγήσεις έγιναν από τους:
-  Θεοδώρα Ζαχαριά, συνεργάτιδα της Π.Ε.Δ.Α.
-  Γιάννη Τσιάμη, Πρόεδρο της Επιτροπής Οργάνωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Κ.Ε.Δ.Ε.
-           Παναγιώτη Μαϊστρο, συνεργάτη της Κ.Ε.Δ.Ε.
Χαιρετισμό απεύθυναν ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής Κοσμάς Παπαχρυσοβέργης καθώς και η εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος για τον Αναπτυξιακό Προγραμματισμό Πόπη Σταυροπούλου.
Επίσης τοποθετήθηκαν τόσο αιρετοί της Αττικής όσο και συνεργάτες τους, οι οποίοι κυρίως κατέθεσαν συγκεκριμένα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν στην πορεία για την αξιοποίηση του ΕΣΠΑ.
Από την πλευρά του ο Προεδρος της Π.Ε.Δ.Α. Ηρακλής Γκότσης τόνισε μεταξύ άλλων ότι «οι προϋποθέσεις για την ένταξη στο τρέχον ΕΣΠΑ είναι πιο σύνθετες απ’ αυτές που ίσχυαν στο προηγούμενο και σίγουρα οι Δήμοι χρειάζονται κάθε βοήθεια για να μπορέσουν να εντάξουν δράσεις και έργα τους σ’ αυτό.
Στην ΠΕΔΑ προβληματιζόμαστε σχετικά, δηλαδή προσπαθούμε να βρούμε τους καλύτερους τρόπους για να βοηθήσουμε τους Δήμους να ανταποκριθούν σ’ αυτές τις υποχρεώσεις.
Πολλές φορές εμείς στους Δήμους δεν ξέρουμε ποια πόρτα να χτυπήσουμε και ως Π.Ε.Δ.Α. θέλουμε να βοηθήσουμε και τους Δήμους που δεν έχουν σχετικό προσωπικό ή δομές.
Θα συνεργαστούμε με την ΚΕΔΕ, μέσα από τις επιτροπές παρακολούθησης κ.τ.λ., με την ΕΕΤΑΑ θα συντονιστούμε επίσης και βέβαια και με την Περιφέρεια Αττικής».

Δήλωση του Γραμματέα Στρατηγικού Σχεδιασμού και Προγράμματος της Ν.Δ, Βουλευτή Β’ Αθηνών, Μ. Βαρβιτσιώτη, για τη συκοφαντική επίθεση Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ σε τηλεοπτική εκπομπή


Σήμερα (εχθές) το πρωί στον ΣΚΑΪ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Μανιός, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να δικαιολογήσει την ελαφρότητα της διακυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου, εξαπέλυσε μια χυδαία και αήθη επίθεση στην οικογένειά μου, κατηγορώντας την ως δήθεν ακροδεξιά.
Για τους «επαγγελματίες» αριστερούς όποιος διαφωνεί μαζί τους,  θεωρείται ακροδεξιός. Καταδεικνύουν, έτσι, την έλλειψη ανοχής που τους διακατέχει απέναντι στην κριτική. Αποδεικνύουν ότι, προκειμένου να κρατηθούν στην εξουσία, μπορούν να καταφύγουν ακόμα και στη συκοφαντία. Δυστυχώς, όμως, το χειρότερο είναι ότι καλλιεργούν έναν νέο διχασμό, που θα τον πληρώσει το Έθνος.
Η πολιτική διαδρομή, το ήθος και ο σεβασμός που χαίρει, ακόμα και σήμερα, ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης, ιδιαίτερα από τους πολιτικούς του αντιπάλους,  δεν αμφισβητούνται από κανέναν.
Παραπέμπω τον ανιστόρητο και υπερασπιστή των στελεχών της «17 Νοέμβρη» στο παρελθόν, κ. Μανιό, στα λόγια του ιστορικού ηγέτη της ανανεωτικής Αριστεράς, Λεωνίδα Κύρκου, το 2008, στο Αγρίνιο:
«Η πολιτική ζωή πρέπει να απαλλαγή από το βάρος των κατηγοριών για να περπατήσει ο τόπος», έλεγε τότε ο Λεωνίδας Κύρκος, στη διάρκεια της εκδήλωσης για την παρουσίαση του βιβλίου του, στην οποία μου είχε κάνει την τιμή να με συμπεριλάβει στους ομιλητές που το παρουσίασαν.


Μπορείτε να δείτε το Video της εκπομπής εδώ: