Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 26 Μαρτίου 2024

ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ. ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΗΝ ΕΣΗΕΑ

 


Δήμος Βριλησσίων : Με λαμπρότητα ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου

 
Στην Δοξολογία που τελέστηκε το πρωί στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Κυρίου, τον Πανηγυρικό Λόγο της Ημέρας εκφώνησε ο Δήμαρχος Βριλησσίων Γιάννης Πισιμίσης.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων στην Πλατεία Ηρώων από τον Δήμαρχο, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπροσώπους των σωμάτων ασφαλείας, πολιτικών κομμάτων, της Περιφέρειας Αττικής, δημοτικών παρατάξεων, πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων, των προσκόπων και φορέων της πόλης μας.

Ο Δήμαρχος Βριλησσίων Γιάννης Πισιμίσης ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Ημέρες, όπως αυτή, μας καλούν σε συλλογική περίσκεψη και αναδεικνύουν το ζητούμενο για τον τόπο μας και για τον Ελληνισμό διαχρονικά: την Ενότητα και την Αλληλεγγύη, για να επιτύχουμε όσα οραματιζόμαστε και όσα μας αξίζουν. Η ιστορική μνήμη, συλλογική και ατομική, είναι το οχυρό που προστατεύει όλα εκείνα, για τα οποία οι πρόγονοί μας αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν. Είναι η κινητήριος δύναμη που αντλείται από τις πράξεις και τα διδάγματα του ένδοξου παρελθόντος για να τροφοδοτήσει, με τη σειρά της, τις αρχές της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας, της Κοινωνικής Δικαιοσύνης. Αξίες αέναες, αξίες πανανθρώπινες, οικουμενικές, μα και τόσο βαθιά ελληνικές»

Οι εορταστικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την μαθητική παρέλαση στην οδό Αναλήψεως, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Βριλησσίων. Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή των πολιτών, ενώ ηχηρό μήνυμα συμπερίληψης έστειλαν οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου που παρέλασαν μαζί με τα μέλη του ΚΔΑΠ ΑμεΑ «Κρίκος» του Δήμου Βριλησσίων.
Δήμος Βριλησσίων : Γιορτή υιοθεσίας αδέσποτων την Κυριακή 31/3 στις 11 π.μ. στο πάρκο Μίκης Θεοδωράκης


Ελάτε οικογενειακώς να τα γνωρίσετε και να βρείτε ανάμεσά τους έναν νέο παντοτινό φίλο, τόσο καλό που θα δυσκολεύεστε να πιστέψετε ότι είναι αληθινός! Εκεί θα βρίσκονται και οι εθελοντές του συλλόγου, που θα σας βοηθήσουν να βρείτε το κατάλληλο σκυλάκι για εσάς και θα απαντήσουν σε όποιες απορίες έχετε για την υιοθεσία, την αναδοχή και άλλους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να στηρίξετε τα ζωάκια που φροντίζουν.

Η γιορτή πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Βριλησσίων, με τη συνεργασία της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες, του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου, της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Ραδιοφωνικών Σταθμών και του 4ου Συστήματος Προσκόπων Βριλησσίων και, όπως πάντα, με την υποστήριξη του Δήμου Αιγιαλείας.

Ο Φιλοζωικός σύλλογος Αιγιαλείας «Τα φιλαράκια» ξεκίνησε τη δράση του το 2007 και δραστηριοποιείται στον μεγαλύτερο δήμο της Πελοποννήσου, ο οποίος καταλαμβάνει το βορειοανατολικό τμήμα της Αχαΐας με μεγάλο ορεινό όγκο, καθώς και πολλά χιλιόμετρα εθνικών οδών. Υπολογίζεται ότι υπάρχουν πάνω από 6.000 αδέσποτα και, δυστυχώς, σημειώνεται πολύ μεγάλος αριθμός τροχαίων με θύματα αδέσποτα και καθημερινές εγκαταλείψεις κουταβιών και ενήλικων σκύλων. Στόχος του συλλόγου είναι η βελτίωση των συνθηκών ζωής τόσο των αδέσποτων όσο και των δεσποζόμενων ζώων και όνειρο των εθελοντών του κάποια μέρα να μην χρειάζονται ομάδες σαν τη δική τους, γιατί δεν θα υπάρχουν πια ζώα σε ανάγκη.

Ενδεικτικά, στις δράσεις του συλλόγου περιλαμβάνονται κάθε χρόνο:
• 300 στειρώσεις
• 350 υιοθεσίες
• Πάνω 80 ορθοπεδικά χειρουργεία
• Εκατοντάδες θεραπείες, εμβολιασμοί και αποπαρασιτώσεις
• Πάνω από 100 καταγγελίες περιστατικών κακοποίησης και πολλαπλάσιοι έλεγχοι ευζωίας

Κάθε χρόνο «Τα φιλαράκια» αναλαμβάνουν εκατοντάδες εγκαταλελειμμένα κουτάβια. Οι εθελοντές συμβάλλουν αρχικά στη διάσωσή τους και έπειτα αναλαμβάνουν τη φροντίδα, την κοινωνικοποίηση και την εκπαίδευσή τους, με τελικό στόχο να βρουν το παντοτινό τους σπίτι. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, ο σύλλογος έχει διοργανώσει πάνω από 30 γιορτές υιοθεσίας από το 2022, με τη διαρκή υποστήριξη του Δήμου Αιγιαλείας. Υποστηρικτές και συνεργάτες στον αγώνα του συλλόγου, η Περιφέρεια Αττικής, δήμοι της Αττικής, φιλοζωικές οργανώσεις, πολιτιστικοί και περιβαλλοντικοί σύλλογοι, σχολεία, συστήματα προσκόπων και οδηγών, αθλητές, δημοσιογράφοι, ιδιωτικές επιχειρήσεις και πολίτες, αναδεικνύουν τις ανάγκες των αδέσποτων ζώων ως ένα θέμα που μας αφορά όλους και αποδεικνύουν ότι μόνο όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά.

Μπορείτε κι εσείς να βοηθήσετε, φέρνοντας μαζί σας στη γιορτή κάποιο από τα είδη που χρειάζονται, όπως:
• Κτηνιατρικά φάρμακα: δισκία Drontal, Endogard, Milbactor, Simparica Trio, NexGard Spectra, Ronaxan, αμπούλες Vectra 3D, Advocate, σπρέι Frontline
• Μια καλή τροφή για κουτάβια ή ενήλικα σκυλιά.
• Περιλαίμια, στηθόλουρα και οδηγούς, επιδαπέδιες πάνες, πιατάκια και δοχεία, box μεταφοράς.
• Από φαρμακείο: κολλύριο Tobrex, αλοιφή Fucidin, δισκία Soluric CR (μπλε) 300 mg, Cilroton, Vibramycin, Augmentin.

Πού: Πάρκο Μίκης Θεοδωράκης, Υμηττού 57, Βριλήσσια
Πότε: Κυριακή 31 Μαρτίου 2024, 11.00-15.00

Μήνυμα Δημάρχου Νέας Ιωνίας Παναγιώτη Μανούρη για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μήνυμα Δημάρχου Νέας Ιωνίας Παναγιώτη Μανούρη

Την 25η Μαρτίου τιμάμε το μεγαλύτερο ιστορικό γεγονός της νεότερης ιστορίας μας. Την έναρξη της Επανάστασης του 21.

Όλοι οι Έλληνες σε κάθε γωνιά της γης υποκλίνονται στους προγόνους τους που όρθωσαν το ανάστημα τους στην τυραννία και έβαλαν το θεμέλιο λίθο για τη δημιουργία του νεότερου ελληνικού κράτους.

Διπλή γιορτή σήμερα. Γιορτάζουμε και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, το χαρμόσυνο μήνυμα του Αρχαγγέλου Γαβριήλ, που δίνει το έναυσμα της εκκίνησης για το δρόμο της προσωπικής σωτηρίας του καθενός μας.

25η Μαρτίου 1821

Ἡ αποτίναξη τού τουρκικού ζυγού ήταν ένα εγχείρημα πού φαινόταν ακατόρθωτο. Η αριθμητική υπεροχή των τουρκικών στρατευμάτων, ἡ μακρόχρονη υποτέλεια, αλλά και η αρνητική στάση των μεγάλων δυνάμεων δεν ανέκοψαν το ηθικό των σκλαβωμένων Ελλήνων οι οποίοι επαναστάτησαν και αγωνίστηκαν πεισματικά και νικηφόρα.

Το 1821 το θεωρεί ο αλησμόνητος Γ. Σεφέρης ένα συμπυκνωμένο μήνυμα.

– Αποτελεί την πεμπτουσία και το πολυτιμότερο κομμάτι της παγκόσμιας ιστορίας

– Τα ακατάλυτα όπλα της αυταπάρνησης και της θυσίας είναι επίκαιρη πηγή έμπνευσης για τους νέους και πρέπει να κατανοήσουν ότι η ανθρώπινη ζωή έχει αξία μόνο όταν υπάρχει ελευθερία.

Αυτή είναι η ιερή παρακαταθήκη που μας άφησαν. Αυτήν οφείλουμε να τιμήσουμε με ενότητα, σύμπνοια και αλτρουισμό, με γνώμονα το κοινό καλό, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, η επιτυχία του οποίου δεν κτίζεται με μικρότητες, εμπάθειες, ατομικά συμφέροντα και φυγοπονία.

Ας πορευτούμε με σύνεση και θάρρος, γιατί:

«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται, ζυγόν δουλείας, ας έχωσι. Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία».

Ζήτω η 25η Μαρτίου 1821.

Ζήτω η Ελλάδα μας.

 
Δήμος Αγίας Παρασκεύης : Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις,Τρίτη, 26/03/2024

 
- Κλειστή όλο το 24ωρο θα είναι η οδός Ορχομενού, από Τυρνάβου έως Παναγούλη, λόγω ανακατασκευής της. Εξυπηρετούνται όλο το 24ωρο οι παρόδιοι κάτοικοι.

- Κλειστή η οδός Ειρήνης, από Γιαβάση μέχρι Μεσογείων, από τις 07.30 έως 15:30. Σε περίπτωση μη έγκαιρης ολοκλήρωσης των εργασιών σκυροδέτησης το κλείσιμο της οδού παρατείνεται μέχρι τις 18.00. Εξυπηρετούνται όλο το 24ωρο οι παρόδιοι κάτοικοι και σχολικά λεωφορεία. Μετά το πέρας των εργασιών και μέχρι το επόμενο πρωί η οδός παραμένει ανοιχτή.

Εργασίες αποκατάστασης βλαβών δικτύων (εταιρείες τηλεφωνίας, εταιρείες ενέργειας, ΕΥΔΑΠ κλπ) δύναται να εκτελούνται χωρίς να προηγηθεί ενημέρωση του Δήμου, λόγω της έκτακτης φύσης τους.
Για οποιοδήποτε άλλη οδό που είναι κλειστή, ο Δήμος Αγίας Παρασκευής δεν έχει λάβει ενημέρωση/χορηγήσει την αντίστοιχη άδεια. Οι πολίτες που διαπιστώνουν ότι έχει κλείσει άλλη οδός, εκτός των αναφερόμενων παραπάνω, μπορούν να μας ενημερώνουν Δευτέρα έως και Παρασκευή, 07:00-15:00 στο 2132004500.

Δήμος Μεταμόρφωσης - Υποχρεωτικός ο καθαρισμός των οικοπέδων από τους ιδιοκτήτες- επικαρπωτές τους από την 1η έως και την 30η Απριλίου.

 
Καθαρισμός Οικοπέδων για την πρόληψη πυρκαγιών

αντιπυρικής περιόδου 2024Σύμφωνα με την υπ’ αρ. απόφαση 18851 οικ.Φ.700.20/2023 (ΦΕΚ 2549/Β/19-04-2023) Υπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με την οποία εγκρίνεται η υπ’ αρ. 20/2023 πυροσβεστική διάταξη με θέμα: «Καθορισμός προληπτικών μέτρων πυροπροστασίας οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται σε περιοχές εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων, εντός ορίων οικισμών χωρίς εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο, σε εκτάσεις που βρίσκονται εντός ακτίνας 100 μ. από τα όρια των ανωτέρω περιοχών, καθώς και σε εκτός σχεδίου γήπεδα με κτίσμα».

ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ οι ιδιοκτήτες, νομείς, επικαρπωτές, μισθωτές και υπομισθωτές των κάτωθι χώρων:

Α) οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται σε περιοχές εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων,

Β) οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται σε περιοχές εντός ορίων οικισμών χωρίς εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο,

Γ) εκτάσεων που βρίσκονται εντός ακτίνας 100 μ. από τα όρια των ανωτέρω περιοχών,

Δ) οικοπεδικών εκτάσεων με κτίσμα σε περιοχές ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ.

Να προβαίνουν σε καθαρισμό των ανωτέρω χώρων κατά το χρονικό διάστημα από την 1η μέχρι την 30η Απριλίου εκάστου έτους και τη συντήρηση αυτού καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, ήτοι από 1η Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου, για την αποτροπή κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της.

Ο απαιτούμενος καθαρισμός περιλαμβάνει:

α) Υλοτομία και απομάκρυνση των ξερών και σπασμένων δέντρων και κλαδιών που βρίσκονται σε άμεση επαφή με κτίσμα.

β) Απομάκρυνση της καύσιμης φυτικής ύλης που βρίσκεται στην επιφάνεια του εδάφους όπως ενδεικτικά το φυλλόστρωμα,τα ξερά χόρτα και τα κατακείμενα ξερά κλαδιά.

γ) Αποκλάδωση της βάσης της κόμης των δένδρων και αύξηση του ύψους έναρξης της από την επιφάνεια του εδάφους, ανάλογα με το είδος και την ηλικία του δένδρου.

δ) Αραίωση της θαμνώδους βλάστησης ως προς την κάλυψη του εδάφους.

ε) Απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών, αναφλέξιμων, εκρήξιμων ή εύφλεκτων υλικών, αντικειμένων και απορριμμάτων.

Οι υπόχρεοι οφείλουν να μεριμνούν για την ασφαλή συλλογή και μεταφορά όλων των υπολειμμάτων καθαρισμού. Απαγορεύεται η εγκατάλειψη, η απόρριψη ή η ανεξέλεγκτη διαχείρισή τους. Η απομάκρυνση των προϊόντων καθαρισμού θα γίνεται με ίδια μέσα του υπόχρεου.

1.Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων στην εκπλήρωση της υποχρέωσης καθαρισμού και συντήρησης καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, επιβάλλεται ή καταλογίζεται αντίστοιχα εξ ολοκλήρου στον/στους υπόχρεους από τον οικείο Δήμο:

α) Πρόστιμο πενήντα (50) λεπτών του ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, με ελάχιστο ποσό τα διακόσια (200) ευρώ.

β) Δαπάνη του αυτεπάγγελτου καθαρισμού του χώρου και απομάκρυνσης των υλικών.

Επίσης, να σας ενημερώσουμε ότι στους χώρους που αναφέρονται στο άρθρο 1 και σύμφωνα με το άρθρο 12 της Πυροσβεστικής Διάταξης αριθ.9/2021 «Καθαρισμός μέτρων για την πρόληψη και αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιών σε δασικές, αγροτικές εκτάσεις και οικοπεδικούς χώρους» (ΦΕΚ 1923/Β΄/13-05-2021), απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς, η απόρριψη αναμμένων τσιγάρων, σπίρτων και άλλων υλών από 1ης Μαΐου μέχρι 31ης Οκτωβρίου κάθε έτους.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε όπως ανατρέξετε στην ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ 20/2023 με ΦΕΚ 2549/19-04-2023 ΤΕΥΧΟΣ Β.

Καθώς και στα τηλέφωνα επικοινωνίας του Δήμου: Γραμμή Δημότη : 1509 και 2132012966

Πρόσθετα έγγραφα:

(A) Σχετική απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

(Β) Σχετική απόφαση του Υπουργού Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας.

Δήμος Χαλανδρίου : «Ποδηλάτες του νερού» – Μεγάλος ποδηλατικός γύρος στα ίχνη του Αδριάνειου Υδραγωγείου

 

Ποδηλατικό γύρο ακολουθώντας τη διαδρομή του Αδριάνειου Υδραγωγείου, διοργανώνει την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024 ο Δήμος Χαλανδρίου σε συνεργασία με δύο πρωτοβουλίες πολιτών του Δήμου Αχαρνών: τον Σύλλογο Πολιτών «Επισκήνιον» και την ποδηλατική ομάδα «Νύχτο-πεταλιές». Ο ποδηλατικός γύρος διεξάγεται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού (22 Μαρτίου) στο πλαίσιο του διεθνώς πολυβραβευμένου προγράμματος Cultural HIDRANT για την ανάδειξη του Αδριάνειου Υδραγωγείου.

Η ποδηλασία θα ξεκινήσει στις 9.45 π.μ. από το σημείο της κεκλιμένης στοάς του Αδριάνειου Υδραγωγείου στο Ολυμπιακό χωριό (Σπύρου Λούη και Ι. Μελισσανίδη, Αχαρνές) και θα καταλήξει στη Δεξαμενή στο Κολωνάκι. Τα πρώτα δύο σκέλη της διαδρομής Ολυμπιακό χωριό – ΟΑΚΑ (15,4 χλμ.) και ΟΑΚΑ –Ελ Αλαμέιν Χαλάνδρι (3,7 χλμ.) είναι φιλικά και για νέους/ες ποδηλάτες/ισσες (από γυμνάσιο και πάνω) πάντα με συνοδεία. Τα επόμενα δύο Ελ Αλαμέιν, Χαλάνδρι –Δεξαμενή, Κολωνάκι (8,4 χλμ.) και η επιστροφή Δεξαμενή, Κολωνάκι – Αχαρνές (15,4 χλμ.) είναι για πιο ψημένους ποδηλάτες. Στη διαδρομή θα υπάρχει κατάλληλη συνοδεία και υποστήριξη για τη διασφάλιση των απαραίτητων συνθηκών ασφαλούς ποδηλασίας στο οδικό δίκτυο.

Στις τέσσερις στάσεις της διαδρομής σε σημεία ενδιαφέροντος του Αδριάνειου Υδραγωγείου θα υπάρχει σύντομη ξενάγηση από ειδικούς αρχαιολόγους, την ΕΥΔΑΠ και από την ομάδα του Cultural HIDRANT, για την ιστορική και περιβαλλοντική αξία και επαναξιοποίηση του ρωμαϊκού υδραγωγείου.

Για δηλώσεις συμμετοχής και περαιτέρω πληροφορίες απευθυνθείτε στα:

Cultural HIDRANT project, uia-project@halandri.gr, τηλ. 213 2023 887

ΝυχτοΠεταλιές, dielas68@yahoo.gr, τηλ. 6977 468267

Οι ενδιαφερόμενοι/ες θα πρέπει να μας ενημερώνουν αν χρειάζονται βοήθεια για τη μεταφορά των ποδηλάτων τους από το Χαλάνδρι στην αφετηρία (Ολυμπιακό Χωριό), προκειμένου να διερευνηθεί αυτή τη δυνατότητα από τον Δήμο Χαλανδρίου.

Η εκδήλωση διοργανώνεται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, κι έχει ως στόχο να γνωρίσουν οι πολίτες ξανά το μεγάλο τεχνικό έργο που υδροδοτούσε την Αθήνα απο τον 2ο αιώνα μ.Χ. έως και την Τουρκοκρατία και τώρα αναδεικνύεται ξανά απο τον Δήμο Χαλανδρίου.

Το έργο που έχει ήδη ξεκινήσει, προβλέπει, μεταξύ άλλων, την επαναξιοποίηση του νερού του Υδραγωγείου, με τη δημιουργία του πρώτου στην Ελλάδα, αστικού, υπόγειου δικτύου μη πόσιμου νερού για άρδευση.
Παράλληλα, στο πλαίσιο του προγράμματος, υλοποιούνται εμβληματικές αναπλάσεις σε τέσσερις γειτονιές, συνολικής έκτασης 21.400 τ.μ., προυπολογισμού 5,1 εκατομμυρίων ευρώ (συγχρηματοδότηση ΕΕ, Πράσινο Ταμείο, Δήμος Χαλανδρίου), ενώ γύρω από το Αδριάνειο Υδραγωγείο αναπτύσσεται μια κοινότητα νερού και μια κοινότητα διαχείρισης του τοπικού ιστορικού αρχείου.

Για το πρόγραμμα Cultural HIDRANT, ο Δήμος Χαλανδρίου έχει διακριθεί με το πρώτο βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό Αστικής Καινοτομίας που έγινε το Δεκέμβριο, στην Καντόνα της Κίνας, στην κατηγορία «Βιώσιμη Διαχείριση Πολιτιστικής Κληρονομιάς», ενώ προηγουμένως είχε αποσπάσει και άλλες πανευρωπαϊκές διακρίσεις.

Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Χαλανδρίου - Φέρνει τα μεγάλα θέματα κοντά στον πολίτη του Χαλανδρίου
Μετά την πετυχημένη διάλεξη για την Κλιματική Κρίση και το Φυσικό Περιβάλλον, το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Χαλανδρίου συνεχίζει με άλλο ένα διαχρονικό και σημαντικό θέμα. Την Τρίτη 26/03 και ώρα 19:30 στο Κέντρο Νεότητας Χαλανδρίου Δαναΐδων και Αντιγόνης, ετοιμάζεται να φιλοξενήσει μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με θέμα: «Επιστήμη και Πόλεμος: Μια Περιπλεγμένη Ιστορία».Πρώτος ομιλητής θα είναι ο κος Κωνσταντίνος Ταμπάκης Κύριος Ερευνητής στο Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, ο οποίος θα αναφερθεί στο θέμα: Χημικά αέρια, εικαστικές τέχνες και ξωτικά στον 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο 2ος ομιλητής Καθηγητής Ιστορίας και Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ κος Θεόδωρος Αραμπατζής, θα μιλήσει για το ζήτημα: Οι φυσικές επιστήμες στον 2 ο Παγκόσμιο Πόλεμο: Η περίπτωση του προγράμματος Μανχάταν για την κατασκευή της ατομικής βόμβας.Την όλη εκδήλωση πρόκειται να συντονίσει ο Καθηγητής του ΕΜΠ και Δημοτικός Σύμβουλος Χαλανδρίου Γεράσιμος Λυμπεράτος.