Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Επιστρέφουν στην εργασία τους και οι υπόλοιποι σχολικοί φύλακες του Δήμου Χαλανδρίου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
 
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΕπιστρέφουν στην εργασία τους και οι υπόλοιποι σχολικοί φύλακες του Δήμου Χαλανδρίου, ύστερα  από την προσωρινή διαταγή που εκδόθηκε μετά την εκδίκαση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων, που είχαν καταθέσει ενάντια στην διαθεσιμότητα.
 
Το αποτέλεσμα είναι ότι το σύνολο των σχολικών φυλάκων του Δήμου μας που κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα έχει κερδίσει την πρώτη μάχη ενάντια στην διαθεσιμότητα, και μαζί τους έχουν κερδίσει τα σχολεία, τα παιδιά και οι γονείς τους, αφού ανοίγει ο δρόμος για να μπορέσει να επανέλθει -εκτός από τους φύλακες- και η ασφαλής λειτουργία των σχολείων, κατά τη διάρκεια και μετά τη λήξη του σχολικού ωραρίου.
 
Τη νομική εκπροσώπηση των σχολικών φυλάκων στις δυο περιπτώσεις κατάθεσης των ασφαλιστικών μέτρων, είχαν αναλάβει ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου κ. Γιώργος Κατρούγκαλος και η κα Τσίπρα Μαρία εργατολόγος και νομική σύμβουλος της ΑΔΕΔΥ.
 
Στο δικαστήριο παρέστη και κατέθεσε υπέρ των σχολικών φυλάκων και της παραμονής στην εργασία τους ο Δήμαρχος Χαλανδρίου κ. Γιώργος Κουράσης, καθώς επίσης και η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου κα Σοφία Κορωναίου, η οποία στην κατάθεσή της αναφέρθηκε «στον σημαντικό ρόλο που έχουν οι σχολικοί φύλακες στην εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, στο ότι η παρουσία τους επιτρέπει να μένουν ανοιχτά και ασφαλή τα προαύλια για τα παιδιά και όταν τα σχολεία είναι κλειστά, καθώς επίσης και ότι τα χρήματα που θα είναι αναγκασμένος ο δήμος να δαπανήσει για την αποκατάσταση των σχολικών κτιρίων μετά από κάθε είδους ζημιές, θα είναι πολλαπλάσια από το κόστος της μισθοδοσίας των σχολικών φυλάκων».

Ο Σύλλογος Εργαζομένων, ενωμένα και αγωνιστικά, θα βρίσκεται μαζί με τους συναδέλφους, αρωγός και συμπαραστάτης, μέχρι την οριστική επίλυση της διεκδίκησης της εργασιακής αποκατάστασης τους.

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΥΛΛΗΨΑΝΕ! ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

Βίντεο πό την σημερινή κινητοποίηση συνταξιούχων στο κεντρικό υποκατάστημα του ΕΟΠΥΥ.Αντιπροσωπεία των συνταξιούχων συνομίλησε με την διευθύντρια κα Κουστέλλη η οποία "διαβεβαίωνε" τους παρευρισκόμενους ότι αυτά τα διαδίδουν οι "κακοί" και ότι το κατάστημα δεν κλείνει και ότι τους κοροϊδεύουν όσοι τους λένε αυτά και εκείνη είναι βεβαίως μαζί τους. (ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΤΩΤΥΠΙΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΙ "ΚΑΛΟΙ" ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΙΣ ΠΟΜΠΕΣ ΤΟΥΣ).

Όταν βέβαια η Λ. Καρατζά άρχισε να της μιλάει για "τις εισηγήσεις της κας Δντριας με τους άλλους δέκα διευθυντάδες .... " εκείνη ξέφυγε.

 

"Έρχεσαι εδώ με αυτή την εμφάνιση και λες ...."   είπε στην Λούλα που είχε βάλει τα χέρια στην μέση και αυτό την ενόχλησε διότι βεβαίως η διευθύντρια είναι .... "κόρη ναυάρχου".

Ήταν και ο άλλος απ' έξω,  κοιτάχτηκαν λίγο με την Καρατζά, αλλά αποφάσισε να μην τρέχουν στα τμήματα σήμερα, άλλωστε ακόμη και οι τσάτσοι, εργαζόμενοι είναι σε τελική ανάλυση ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ και όχι με όσους είναι του χεριού τους και τον διπλανό τους,  οπότε απλά γέλασαν.

"Πέρνα έξω" συνέχισε η κα Διευθύντρια προς την Καρατζά (παντελής άγνοια κινδύνου), παίρνοντας στα χέρια το τηλέφωνο έτοιμη να καλέσει την αστυνομία, οπότε η Λούλα ΑΜΕΣΩΣ όμως φανερά θορυβημένη αντέδρασε με τρόπο που αναδείκνυε ότι ήταν έτοιμη πλέον να πειθαρχήσει σε κάθε της εντολή.

Πήρε μια πολυθρόνα και ξάπλωσε. "ΜΗΝ ΜΟΥ ΞΑΝΑΠΕΙΣ ΕΜΕΝΑ ΝΑ ΦΥΓΩ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ"!

Οπότε έφυγε .... η διευθύντρια από το γραφείο της, δεν κάλεσε να μας συλλήψουν τους παρευρισκόμενους (ΕΛΕΝΙΤΣΑ....ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ. ΠΑΡΑΜΕΝΕΙΣ Η ΜΟΝΗ!) και είπαμε να το λήξουμε και να γυρίσουμε στις δουλειές μας.

Επί της ουσίας οι συνταξιούχοι βέβαια δεν πείστηκαν από τις διαβεβαιώσεις της κας Διευθύντριας περί μη κλεισίματος του καταστήματος στο Κ. Χαlάνδρι και της κας Κουστέλλη ότι "είναι μαζί τους"

Διότι γνώριζαν ότι αυτά που τους έλεγε ήταν άλλα από αυτά που είχε κάνει

..........  στις 13 Σεπτεμβρίου του Σωτηρίου 2013;


Στα καλά καθούμενα (και καλά) μαζεύτηκαν λέει 11 διευθυντές "αυτοβούλως" για να προτείνουν στην διοίκηση του ΕΟΠΥΥ πώς να κάνει οικονομία, προτείνοντας και κλείσιμο παραρτημάτων.

Στους "προτείνοντες" τις περικοπές είναι και η δική μας διευθύντρια του ΕΟΠΥΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ, κα Κουστέλλη Μαρία.

ΥΓ.

Η κα Κουστέλλη Μαρία σημειώνουμε ότι έγινε διευθύντρια ενώ η προηγούμενη θέση της ήταν προϊσταμένη του παραρτήματος Βριλησσίων (υποκατάστημα του ΙΚΑ Χαλανδρίου, όπως και αυτό του Κάτω Χαλανδρίου).

Το αναφέρουμε έτσι για να υπάρχει ως πληροφορία, μην έρθει και η σειρά του ... άλλου υποκαταστήματος.

Εμείς πάντως και εκεί αν θέλουν και μας ζητήσουν συμπαράσταση, αν τεθεί θέμα κλεισίματος, ΘΑ ΤΡΕΞΟΥΜΕ να συμπαρασταθούμε.

Όλοι οι συνταξιούχοι και οι ασφαλισμένοι ίδιοι είναι για εμάς, είτε ψηφίζουν Χαλάνδρι, είτε Βριλήσσια, είτε στους Άνω Κωλομεδάγκονες.

Τώρα τι έπαθα και τα γράφω αυτά περί του άλλου παραρτήματος του Χαλανδρίου μεσημεριάτικα; 

Άσε με εμένα, τρελός είμαι, ότι θέλω αμολάω για να στείλω τα σήματα μορς μου.
Ξέρουν οι .... παραλήπτες.

ΜΕΤΩΠΟ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΝΤΟΥ

Καλό απόγευμα.

ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ


Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΔΕΚΑΔΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ Τ.Α. ΣΤΗΝ 4η ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΚΕ ΣΤΗ ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ. ΒΑΣΙΚΟ ΘΕΜΑ «Ο ΔΗΜΟΣ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ» ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΑΠΑΞΙΩΘΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ & ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΧΩΡΗΘΟΥΝ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΓΧΩΡΙΑ & ΞΕΝΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.

ΕΟΠΥΥ ΚΑΤΩ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ 3 - ΣΤΙΣ 11 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ


           

Κλείνουμε σήμερα την μικρή μας έρευνα για το παράρτημα του ΕΟΠΠΥ του Κάτω Χαλανδρίου και την μεθόδευση απαξίωσης και το κλείσιμό του.

Αφού λοιπόν δεν βρέθηκαν οι απαραίτητες αιτιολογίες - άλλοθι για να κλείσει το παράρτημα - αφού και δεκάδες χιλιάδες περιστατικά εξυπηρετούσε και κτιριακά προβλήματα δεν υπάρχαν και το μίσθωμα ήταν όχι μόνο λογικό αλλά ΣΥΜΦΕΡΟΝ όπως αναδειξαμε στις δύο προηγούμενες αναρτήσεις αυτής της εβδομάδας

(δείτε τις)

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΕΟΠΥΥ ΚΑΤΩ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΚΑΙ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ

ΕΟΠΥΥ ΚΑΤΩ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ - ΤΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ;

αυτό το άλλοθι έπρεπε να ΕΦΕΥΡΕΘΕΙ.

Και τι θα μπορούσε να "πλήξει" λοιπόν την αιτιολογημένη ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, αναγκαιότητα λειτουργίας του υποκαταστήματος;

ΜΑ Η ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙ ΣΕ ΥΨΗΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΟΝ ΠΥΡΗΝΑ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ, η απαξίωση στα μάτια των ίδιων των ασφαλισμένων που το χρησιμοποιούν.

Και αυτό είναι πολύ εύκολο να γίνει αν το αφήσεις ΧΩΡΙΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ.

Ε αυτό κάνουν.

Το κατάστημα αποστελεχώνεται από γιατρούς συστηματικά εδώ και δύο χρόνια.

Το 2012 το κατάστημα έσφυζε από ζωή

 
ΣΗΜΕΡΑ
 
 
Λίστα Ρ/Β το 2012

ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΗ ΦΩΤΟ  - ΧΩΡΙΣ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟ - ΧΩΡΙΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟ - ΧΩΡΙΣ ΩΡΛ - ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟ

ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΗ ΦΩΤΟ

ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΗ ΦΩΤΟ


ΤΟ 2012 αυτή ήταν η κατάσταση γιατρών του παραρτήματος και ο χρόνος απόκρισης στα ραντεβου

1 καρδιολόγος – ο χρόνος ανταπόκρισης σε ραντεβού μέσω πενταψήφιου μαζί του είναι 15 με 20 μέρες
1 παθολόγος, χρόνος ανταπόκρισης ραντεβού 30 με 45 μέρες.
2 οδοντίατροι, χρόνος ανταπόκρισης 3 με 4 μέρες
2 οφθαλμίατροι, χρόνος ανταπόκρισης 15 με 20 μέρες
3 παιδίατροι, χρόνος ανταπόκρισης 2 με 3 μέρες
1 πνευμονολόγος, , χρόνος ανταπόκρισης 5 μέρες
1 χειρουργός, χρόνος ανταπόκρισης ΑΜΕΣΑ
1 ψυχίατρος, χρόνος ανταπόκρισης, 20 μέρες
1 Ω.Ρ.Λ., χρόνος ανταπόκρισης 5 μέρες
1 ορθοπεδικός, χρόνος ανταπόκρισης 15 μέρες

------------------------------------------------------------------------------
Ο Προϊστάμενος του τμήματος του ΕΟΠΥΥ Θωμάς Βαρδουλάκης μας είπε ότι εδώ και ένα χρόνο προσπαθεί να πετύχει την πλαισίωση της ιατρικής ομάδας της μονάδας με – τουλάχιστον – έναν παθολόγο και έναν καρδιολόγο ακόμα, ώστε να μειωθεί και εκεί η μεγάλη αναμονήΣΗΜΕΡΑ;

Εκεί που χρωστάγαν στους ασφαλισμένους λοιπόν έναν ακόμα παθολόγο και έναν καρδιολόγο, τους πήραν και ....

ΤΟΝ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟ (έληξε η σύμβασή του και δεν ανανεώθηκε)

ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟ και

ΤΟΝ Ω.Ρ.Λ.
 

Ε, σε μερικές μέρες θα βγάλουν και τα νέα στατιστικά που θα δείχνουν ότι πλέον το κατάστημα δεν εξυπηρετεί τον αριθμό των περιστατικών που εξυπηρετούσε το 2012 για να δικαιολογήσουν αυτό που έχουν αποφασίσει να κάνουν.

Το ότι λείπουν 5 ειδικότητες πλέον θα είναι μια μικρή λεπτομέρεια που θα την παραλείψουν.

Σήμερα στις 11 το πρωί στην πλατεία Χαλανδρίου θα συγκεντρωθούμε - όσοι έχουν μισή ώρα ελεύθερο χρόνο - για να πάμε μια βόλτα μέχρι την διευθύντρια του ΕΟΠΥΥ Χαλανδρίου, που είναι το εκτελεστικό όργανο της σταδιακής απαξίωσης και κλεισίματος του παραρτήματος (όχι δεν είναι δική της απόφαση, για να μην τρελαθούμε κιόλας) και να ενισχύσουμε την φωνή της αντιπροσωπίας που θα συζητήσει μαζί της για να απαιτήσει να μεταφέρει στα αφεντικά τους ότι ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ και την απόρριψη κάθε σκέψης περί κλεισίματος.

Πρόκειται για ένα θέμα που δεν αφορά έναν - δυο, αλλά ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΟΥΣ ασφαλισμένους - εργαζόμενους και συνταξιούχους - και αξίζει την συμμετοχή όλων μας, ανεξάρτητα παραταξιακών διαφορών και προσωπικών συμπαθειών ή αντιπαθειών και βέβαια χωρίς να είναι το μείζον θέμα το ποιος θα κρατάει την ντουντούκα.

Ας είμαστε εκεί.

«Την Ελλάδα δεν την κυβερνά η κυβέρνηση, αυτό το ξέρουμε. Δεν την κυβερνά καν η τρόικα. Την Ελλάδα την κυβερνά ο φόβος».«Την Ελλάδα δεν την κυβερνά η κυβέρνηση, αυτό το ξέρουμε. Δεν την κυβερνά καν η τρόικα. Την Ελλάδα την κυβερνά ο φόβος». Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την πολύ ενδιαφέρουσα παρέμβασή του ο συνταγματολόγος Γιώργος Κατρούγαλος, χθες Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013, κατά την εκδήλωση που διοργάνωσε η Κίνηση για τις Ελευθερίες και τα Δημοκρατικά Δικαιώματα της Εποχής μας (ΚΕΔΔΕ).

http://vathiprasino.blogspot.gr/