Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018

ΑΡΧΙΣΕ Η ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ! ΤΣΑΜΠΑ ΣΑΚΟΥΛΕΣ!!!!

https://www.facebook.com/teletempoukouras/photos/a.312549278851602.60795.309990342440829/1351002721672914/?type=3&theater

Σε εμάς δεν θα πληρώσετε ποτέ για σακούλα.
Συμπεριλαμβάνεται στα πακέτα μας.

ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ: ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ (Η συνέχεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα)

Η τοποθέτηση Ανδρεόπουλου είχε κατάληξη: ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ, είπεκλείνοντας στην διοίκηση του δήμου.
Βασικό σημείο κριτικής; Μα η μη κατάργηση της ΦΛΥΑ!


Κυρία Πρόεδρε, κύριοι συνάδελφοι, σε αυτή την αίθουσα έχουμε συζητήσει πάρα πολλές φορές τα θέματα του προϋπολογισμού. Για πολλούς είναι κορυφαία διαδικασία, είναι διαδικασία η οποία στηρίζεται στην αρχή της καθολικότητας, διαδικασία στην οποία συζητάμε τα πάντα, από το τεχνικό πρόγραμμα, τα έσοδα, τα έξοδα, τον τρόπο με τον οποίο είναι δομημένο το σύστημα της εσωτερικής διαχείρισης και διακυβέρνησης της χώρας και προσπαθούμε να κάνουμε σωστές προβλέψεις και να χαράξουμε τους βασικούς άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθούμε.

Βεβαίως σε αυτές τις συνεδριάσεις δεν κρίνουμε μόνο το τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό, αλλά και τον απολογισμό. Δηλαδή η στοχοθεσία των προηγούμενων ετών ήταν έγκυρη; Μπόρεσε η διοίκηση να επιτεύξει τους στόχους που είχε βάλει; Οι στόχοι αυτοί απεικονίζονταν στον περσινό προϋπολογισμό; Είναι και στόχοι που αφορούσαν και τις δεσμεύσεις και το πρόγραμμα με το οποίο εξελέγη η διοίκηση;

Άρα λοιπόν όλα αυτά θα πρέπει να συνυπολογιστούν, γιατί υπήρχαν εξαγγελίες, υπήρχαν προγραμματικές δεσμεύσεις από την πλευρά της διοίκησης, οι οποίες ουδέποτε υλοποιήθηκαν άμα αξιολογήσουμε τα απολογιστικά στοιχεία, τα οποία αποτελούν τμήμα του τρόπου που μπόρεσε ή δεν μπόρεσε να επιτεύξει τους στόχους που έκανε στον προηγούμενο προϋπολογισμό.

Άρα λοιπόν, στην κρίση που θα κάνουμε θα πρέπει να λάβουμε υπόψη και αυτά τα στοιχεία.

Εδώ θυμόμαστε πολλές εξαγγελίες τις οποίες τις είχαμε ακούσει από τα στελέχη της διοίκησης, όπως μερικές αυτές ενδεικτικά θα αναφέρω ήταν ότι αμέσως τον επόμενο χρόνο από την ανάληψη της διοίκησης κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός βρεφονηπιακών σταθμών στον Δήμο Χαλανδρίου.

Η δημοτική επιχείρηση ΦΛΥΑ, θα καταργηθεί άμεσα. Και όλα τα πάγια στοιχεία τα οποία έχει, θα έρθουν στο Δήμο και τα ακίνητα θα αξιοποιούνται απευθείας από τον Δήμο.

Άμεση, όπως προαναφέρθηκε υλοποίηση του διατάγματος της ρεματιάς και ένα σωρό άλλες δεσμεύσεις και διακηρύξεις οι οποίες ουσιαστικά δεν υλοποιήθηκαν και δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι στην προηγούμενη συνεδρίαση μέρος αυτών, οι οποίοι συμμετείχαν στην διαμόρφωση του προεκλογικού προγράμματος ‘Αντίσταση με τους Πολίτες του Χαλανδρίου’, καταψήφισε και το τεχνικό πρόγραμμα και κατ' επέκταση στον προϋπολογισμό, στον οποίο εμπεριέχεται, αλλά και τον απολογισμό.

Για να μπορέσουμε να πάρουμε μια ανοικτή θέση για το εάν θα υπερψηφίσουμε ή θα καταψηφίσουμε το τεχνικό πρόγραμμα, δηλαδή τον προϋπολογισμό ουσιαστικά των έργων, θα πρέπει εάν αυτός ο προϋπολογισμός είναι διεκδικητικός, εάν αυτός ο προϋπολογισμός είναι συμμετοχικός, εάν ο προϋπολογισμός αυτός είναι πλασματικός ή εφικτός και εάν είναι μνημονιακός ή όχι, διότι ποτέ δεν ξεχνάμε ότι εντάσσεται σ' ένα ευρύτερο πολιτικό πλαίσιο, το οποίο αυτή τη στιγμή, σκοπίμως βεβαίως η διοίκηση, γιατί δεν τις συμφέρει προσπαθεί να το υποβαθμίσει.

Ακούστηκε και από τους προηγούμενους συναδέλφους ότι δεν είναι διεκδικητικός, γιατί οι κεντρικοί αυτοτελείς πόροι, πράγματι ο φόρος εισοδήματος, όπως αναφέρθηκε, ο φόρος προστιθέμενης αξίας και όλοι οι άλλοι φόροι, οι νεότεροι φόροι που μας έχουν επιβληθεί, όπως είναι η έκτακτη εισφορά, όπως είναι το τέλος επιτηδεύματος, όλοι φόροι οι οποίοι έχουν…. 

ΔΙΑΚΟΠΗ - ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ

Το τεχνικό πρόγραμμα, κ. Πρόεδρε, για να υλοποιηθεί πρέπει να έχει έσοδα. Να είναι ρεαλιστικό. Να μην είναι εικονικό. Για να γίνει αυτό, λοιπόν και να λέτε εδώ ότι θα κάνουμε αντιπλημμυρικά, θα φτιάξουμε τους παιδικούς σταθμούς, θα αναπλάσουμε αυτό τον δρόμο, θα κάνουμε διάφορες παρεμβάσεις στην πόλη, πρέπει να μας πείτε για να μας πείσετε και πού θα τα βρείτε. Αλλιώς..

Κυρία Πρόεδρε το εάν αυτό το πρόγραμμα έγινε με την συμμετοχική ή όχι διαδικασία έτσι όπως ζητούν πολλές παρατάξεις της αντιπολίτευσης είναι άσχετο με το θέμα αυτό; Το ότι σας είπα οι προηγούμενοι και αυτό έπρεπε να συζητηθεί από το καλοκαίρι με θεσμοθετημένες συναντήσεις, με τους επικεφαλής, με αυτό που διακηρύσσετε εσείς στο πρόγραμμά σας και για τα οποία σας καταγγέλλουν προηγούμενοι συνεργάτες ότι εμείς δεν είμαστε συγκεντρωτικοί, δεν είμαστε όπως σε άλλες διοικήσεις και πρέπει να κάνουμε μια ευρεία σύσκεψη, να συμμετέχουν οι γειτονιές για να κατασταλάξουμε στο τελικό και να διαμορφώσουμε όλοι μαζί το τεχνικό πρόγραμμα είναι άσχετο; Είναι άσχετο;

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: (Ομιλία εκτός μικροφώνου)

Κος ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ: Πότε, κύριε Δήμαρχε, πότε θυμηθήκατε; Αφού χάσατε την πλειοψηφία;

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Εικοσιπέντε μέρες σας παρακαλάγαμε να έρθετε στην διαβούλευση. Εσείς προσωπικά δεν έχετε πατήσει ούτε σε μια.

Κος ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ: Και επειδή εντέχνως ..

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Ούτε σε μια δεν έχετε πατήσει.

Κος ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ: Και επειδή εντέχνως θέλετε να σας απαριθμήσω τα έτη…

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ: (Ομιλία εκτός μικροφώνου)

Κος ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ:

Κυρία Πρόεδρε, αυτά έρχονται σε αντίθεση με τις δικές σας διακηρύξεις. Όλη η παρουσία σας εδώ 2010, 2011, 2012, ως εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης καταψηφίζατε τους προϋπολογισμούς και τώρα εγκαλείτε την αντιπολίτευση να πάρει αυτή την ευθύνη και το βάρος, την στιγμή που εσείς δεν μπορείτε.

Εδώ το τεχνικό πρόγραμμα έχει και ένα πολιτικό διακύβευμα. Τίποτα δεν είναι ανεξάρτητο. Όλα λειτουργούν υπό την ομπρέλα της Νομαρχίας, υπό την ομπρέλα του κεντρικού κράτους και γι΄ αυτό δεν γίνεται κανένας λόγος. Βγαίνει η κυρία Περιφερειάρχης και κάνει μήνυση κατά παντός υπευθύνου, κάνει μήνυση για ποιον; Εδώ η χώρα μας θρηνεί είκοσι τρεις νεκρούς και εμείς τι θέλετε να συνηγορήσουμε; Να συνηγορήσουμε σε αυτές τις πολιτικές υπερψηφίζοντας αυτό το τεχνικό πρόγραμμα που εσείς ως συνέχεια του προγράμματος της Περιφέρειας μας φέρνετε εδώ; Και δεν μπορούμε να κάνουμε πολιτική τοποθέτηση γιατί η κυρία Πρόεδρος θεωρεί ότι είναι εκτός θέματος;

Κύριε Δήμαρχε, είναι σαφές ότι εάν μιλούσαμε εδώ, αν προσιδιάζαμε το σώμα μας με την Βουλή είναι σαφές ότι έχετε χάσει, δεν έχετε την δεδηλωμένη. Αυτή τη στιγμή προσπαθείτε να είστε Δήμαρχος ανά σώμα το οποίο δεν μπορείτε να ελέγξετε. Όμως επιμένετε και θέλετε.

Ουσιαστικά αυτή τη στιγμή επιχειρείτε το εξής: επιχειρείτε μια προπαγάνδα, η οποία έρχεται και από κάποιους οι οποίοι εκπορεύονται από αυτό που λέτε εσείς παλιό στις ανακοινώσεις. Και τι μας λέει αυτή η προπαγάνδα; Πρώτα λέει η πόλη να είστε ώριμοι γιατί εδώ είναι η κορυφαία στιγμή της αυτοδιοικητικής διαδικασίας και πρώτα απ' όλα και πάνω απ' όλα πρέπει να βάλουμε την πόλη. Αλλά όμως εμείς εδώ είμαστε πολιτικά όντα, ναι μεν θα σταθμίσουμε το συμφέρον της πόλης, αλλά εμείς λέμε ότι πρώτα απ' όλα και πάνω απ' όλα είναι η πατρίδα και η χώρα, κάτι το οποίο φαίνεται ότι το έχετε ξεχάσει , κύριε Δήμαρχε, γιατί όταν ήσασταν σε αυτό το μετερίζι εμφανιζόσασταν ως αντιστασιακός, ενώ σήμερα, σήμερα εμφανίζεστε ως υπέρμαχος των ποιων μνημονιακών πολιτικών και προσπαθείτε να τις εφαρμόσετε εις το ακέραιο. Αυτά όμως δεν τα θίγετε και τα έχετε ξεχάσει.

Λοιπόν, εμείς αυτούς, οι οποίοι μας κουνάνε το μαντήλι και λέει ότι η αντιπολίτευση πρέπει να πάρει αυτό το βάρος, αυτό τους απαντάμε. Και εσείς έχετε χρέος, εάν θέλετε να είστε Δήμαρχος και να διαχειρίζεστε τις τύχες της πόλης, να αναλογιστείτε εάν μπορείτε να το κάνετε.

Και να σας πω κάτι; Ας πούμε ότι αυτό είναι το καλύτερο πρόγραμμα και ας πούμε ότι συμφωνούμε και όλοι εμείς, πώς πιστεύετε ότι μπορείτε να το υλοποιήσετε; Γιατί εμείς γινόμαστε δέκτες παραπόνων από εκπροσώπους Σωματείων, από εκπροσώπους κοινωνικών φορέων και Συλλόγων και μας λένε ότι καλά θα μείνει η πόλη χωρίς τεχνικό πρόγραμμα; Θα μείνει για πόλη χωρίς προϋπολογισμό; Καταδικάζετε την πόλη;

Εγώ σας λέω ότι πείτε ότι το ψηφίζουμε, μπορεί αυτή η διοίκηση αύριο, μεθαύριο και να εφαρμόσει αυτά που θα ψηφίσουμε; Έχετε χάσει, κύριε Δήμαρχε, την αρχή της δεδηλωμένης. Δεν μπορείτε να επιβάλλετε τις πολιτικές σας στην πόλη και επίσης ως Δήμαρχος είχατε ευθύνη όταν αναλάβατε την διοίκηση. Εσείς κρίνεστε για όλα. Και πρώτος από όλους. Γιατί δεν διατηρήσατε την συνοχή της διοίκησης και της παράταξής σας; Αυτό δεν το αναλογιστήκατε ποτέ; Τα κάνατε όλα σωστά; Οι πρώην συνεργάτες σας είναι τόσο λάθος;

Όλα αυτά λοιπόν εμείς πρέπει να τα συνεκτιμήσουμε και να τα συνυπολογίσουμε.

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ: Τι προτείνετε κύριε;

Κος ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ:Τι προτείνω; Εάν δεν μπορείτε να διοικήσετε να παραιτηθείτε κύριε. Αυτό προτείνω. Εάν δεν μπορείτε να διοικήσετε να παραιτηθείτε.

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ: Όπως το έχετε φωνάξει τόσες φορές. Όπως το έχετε φωνάξει μόνοι σας τόσες φορές.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:Παρακαλώ ησυχία.

Κος ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ:Κυρία Πρόεδρε δυστυχώς…

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Παρακαλώ ησυχία συνάδελφοι. Κύριοι συνάδελφοι παρακαλώ λίγο ησυχία να ολοκληρώσει την τοποθέτηση του επί του τεχνικού προγράμματος και την κριτική του για τα τεχνικά έργα που προτείνει η διοίκηση …

Κος ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ:Κυρία Πρόεδρε ένα τεχνικό πρόγραμμα ….

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Θα ολοκληρώσει ο κ. Ανδρεόπουλος …

Κος ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ: Ένα τεχνικό πρόγραμμα για να εφαρμοστεί πρέπει να υπάρχει διοίκηση και σήμερα διοίκηση δεν υπάρχει και δεν θα ψηφίσουμε το τεχνικό πρόγραμμα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Βεβαίως. Βεβαίως. Ευχαριστούμε τον κ. Ανδρεόπουλο για την κριτική που άσκησε για το τεχνικό πρόγραμμα. Παρακαλούμε τον κ. Νταβία να τοποθετηθεί.

ΛΟΥΛΑ ΚΑΡΑΤΖΑ: ΠΡΩΤΑ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ (!!!!) (ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΣΥΝΕΧΕΙΑ)


Συνεχίζουμε την παρουσίαση των τοποθετήσεων των δημοτικών παρατάξεων στην συνεδρίαση έγκρισης του προϋπολογισμού του δήμου από τα επίσημα πρακτικά του δημοτικού συμβουλίου, με την σειρά που οι επικεφαλής των παρατάξεων τοποθετήθηκαν. 
Ακολουθεί σήμερα η τοποθέτηση της Λούλας Κατρατζά  από το ΚΚΕ που έχει μεγάλο ενδιαφέρον, αφού σηματοδοτεί - κατά την ταπεινή μας άποψη - μια σημαντική μετατώπιση στις προτεραιότητες της παράταξης που χρήζει προσοχής και σχολιασμού.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ:

Κα ΚΑΡΑΤΖΑ:

Μια μικρή εισαγωγή θέλω να κάνω για τις δυνατότητες που έχει η αντιπολίτευση σε μερικά πράγματα. Πρέπει λοιπόν να πω το εξής: η δική μας η παράταξη πήρε 12% στις εκλογές και έβγαλε δυο δημοτικούς συμβούλους. Η δική σας πήρε 17 και έβγαλε 24. Η δική σας έχει όλο τον Δήμο, εδώ τις αίθουσες, το ένα, το άλλο, εμείς, όπως λέει ο Καλλικράτης ότι πρέπει να μας παρέχετε και να μας διευκολύνετε, να μας έχετε ένα γραφείο, να μας έχετε κάτι, εν πάση περιπτώσει, δεν έχουμε τίποτα απολύτως. Και μας την λέτε, όπως λέει και η νεολαία και από πάνω, γιατί το πρωί δουλεύουν.

Ο Πέτρος που είναι, ο κ. Αναστασιάδης, που είναι στην Επιτροπή δουλεύει στο ναυπηγείο. Τι να κάνει δηλαδή; Να φύγει από την δουλειά του; Ούτε είναι, διότι ο νόμος επίσης, ο δικός σας ο νόμος ο Καλλικρατικός, που τον υποστηρίζετε, λέει ..

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ:(Ομιλία εκτός μικροφώνου)

Κα ΚΑΡΑΤΖΑ:
Δεν το κατάλαβα. Αυτό δεν είναι νόμιμο. Οι συνεδριάσεις πρέπει να είναι όλες τέτοιες που να μπορεί να έρχονται όλοι. Δηλαδή η δική μου η παράταξη θα παρακολουθεί, κατά την δική σας την άποψη, μια μέρα κατά μία; Κατά παραχώρηση γιατί τι να κάνει;

Κος ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ:(Ομιλία εκτός μικροφώνου)

Κα ΚΑΡΑΤΖΑ:Συγνώμη κύριε Γερολυμάτο και εγώ είχα σοβαρή αντίρρηση για το θέμα του πως θα μας στέλνετε τα θέματα και πέρασε το δικό σας, τι να κάνουμε; Είμαστε σε αδυναμία. Έχετε πλειοψηφία και κάνετε ότι θέλετε. Δηλαδή τι να καθόμαστε τώρα να κουβεντιάζουμε; Το λέτε διαβούλευση αυτό; Έχετε 24, έχουμε 2 και λέτε ότι να κάνουμε διαβούλευση. Τι να διαβουλευτούμε αφού έχετε την δύναμη πυρός εσείς;

Κύριε Πρόεδρε συγνώμη και τώρα για την παράταξή μας, για την συνέργεια της παράταξής μας μην το συζητήσετε καθόλου. Αφήστε το. Έχω φάει την μισή μου την ζωή εδώ και εγώ και ο Πέτρος συνεπέστατοι σε ότι μπορούμε αλλά δεν είναι εκεί το θέμα. Εμείς δεν ξεκινάμε από εκεί. Εμείς ξεκινάμε να πούμε το εξής: ότι έτσι και αλλιώς αυτός ο λαός παράγει τον πλούτο αυτής της χώρας και κάποιοι τον λυμαίνονται αυτόν τον πλούτο, τον εκμεταλλεύονται, εκμεταλλεύονται την δουλειά του και του πετάνε πίσω ψίχουλα.

Στα ψίχουλα αυτά που του πετάνε, δεν φτάνει που είναι λίγα, είναι ψίχουλα όντως σε σχέση με το τι παράγει, συμβαίνει και το εξής: ενώ το Χαλάνδρι, οι εκατό χιλιάδες οικογένειες πληρώνουν φόρο εισοδήματος και θα έπρεπε από αυτόν τον φόρο εισοδήματος να μπορούν να έχουν παροχές, δηλαδή να τους δίνει παιδεία, υγεία, την καθαριότητα, όλα αυτά, δεν υπάρχουν αυτά, παρόλο που πληρώνουμε φόρο εισοδήματος και έρχεται ο Δήμος να ξανά φορολογήσει τους πολίτες και μάλιστα, ενώ ο πρώτος φόρος εισοδήματος έχει και κάποια κριτήρια, λέει άντε στις 12.000, τέλος πάντων ή στις 20, τούτος ο φόρος που βάζει ο Δήμος είναι και κεφαλιάτικος. Κεφαλικός, για να το πω σωστά. Είναι κεφαλικός. Δηλαδή πλούσιοι, φτωχοί πληρώνετε το ίδιο.

Ερχόμαστε τώρα να συζητήσουμε για έναν προϋπολογισμό που εμπεριέχει το τεχνικό πρόγραμμα, ο οποίος 80% είναι πάλι λεφτά δικά μας. Και έρχεται τώρα η διοίκηση του Δήμου να διαχειριστεί αυτή την μιζέρια, όπως θα πω στο επόμενο θέμα να μας πει επίσης, το έχει γραμμένο, θα σας το διαβάσω αυτολεξεί από την σελίδα 35, να μας πει ότι και αυτό είναι επισφαλές που μας δίνει το κράτος 20, 25% και πρέπει να το πάρουμε από τοπικές πηγές, δηλαδή πάλι από εμάς τα κορόιδα που καθόμαστε ακίνητοι, ας πούμε και μας τα δίνουν, μας τα παίρνουν.

Ερχόμαστε τώρα να συζητήσουμε ένα τεχνικό πρόγραμμα, το οποίο, αν μη τι άλλο και αυτή είναι η μεγάλη διαφορά της παράταξής μας, θα έπρεπε να έχει προτεραιότητες. Και προτεραιότητες με κριτήριο ταξικό. Δηλαδή, ποιος έχει ανάγκη για να τον βοηθήσω;

Η πρώτη ανάγκη που έχει το Χαλάνδρι είναι οι πολίτες να είναι ασφαλείς κύριοι συνάδελφοι.
 Εμείς λοιπόν έχουμε την ρεματιά εδώ και έχουμε και άλλα πολλά ρέματα στο Χαλάνδρι μπαζωμένα. Όπως είναι το Λίγκα στο Κάτω Χαλάνδρι, όπως είναι και άλλα πιο μικρά προς τα πάνω που κατεβαίνουν όλα αυτά.

ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΦΩΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΦΩΤΙΣΜΟΙ .....

ΣΑΚΟΥΛΕΣ ....