Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

ΤΟΥΦΑ - ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ: ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΚΑΣΜΑ

Μου είπε το πουλάκι ότι η γειτονιά στην Μεταμόρφωση απευθύνθηκε σε Εύθυμο δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας που μένει πέριξ  της Μεταμορφώσεως και τον ρώτησαν:
"Τι βλακείες μωρέ λένε αυτοί οι τρισκατάρατοι της αντιπολίτευσης; Θα γίνει εδώ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ;"

- "ΟΧΙ ΡΕ, μην τους ακούτε. Εμείς της αριστεράς θα κάνουμε την αμιγή κατοικία ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ; 
Εμείς, εμείς; (οι μόνοι συνεπείς;). 
Γίνεται; Δεν γίνεται;

Ο συνάδελφος, το πιθανότερο είναι να μην έχει πάρει χαμπάρι τίποτα και ο παραταξιακός του πατριωτισμός να μην τον αφήνει να δει πιο κει από την άκρη του μουστακιού του.

ΑΚΟΥ ΤΩΡΑ ΕΣΥ ΜΠΑΜΠΟΥΙΝΕ ΚΑΤΟΙΚΕ ΣΤΗΝ ΓΕΝΕΤΕΙΡΑ ΜΟΥ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ, ΤΗΝ ΤΟΥΦΟΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ:

Ή ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΣ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΑΚΙΑ ΣΟΥ, για να μην ακούς εμένα τον ψεκασμένο που γράφω βλακείες.

ΕΙΚΟΝΙΤΣΕΣ ΘΑ ΣΟΥ ΔΕΙΞΟΥΜΕ, ΤΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ ΘΑ ΣΟΥ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑΚΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΒΑΜΕΝΑ ΚΑΠΟΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ.

ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΧΡΩΜΑΤΟΨΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

Ας αρχίσουμε με το τι ΨΗΦΙΣΕ ΚΑΙ ο συγκεκριμένος δημοτικός σύμβουλος που είναι μέσα στην .... Ευθυμία, τώρα που είναι διοίκηση

ΨΗΦΙΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ (τμήμα είναι που αφορά το σημερινό μας θέμα):

 Έχω βάλει ένα μεγάλο βέλος στο "συγχαρητήρια στον Δήμαρχο, που αγόρασε το κτίριο ΝΟΜΠΕΛ".

Στην Χελμού λοιπόν, από τη μια μεριά έχει κάτι κοκκινάκια τετραγωνάκια.
Τα βλέπεις;
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑΚΙΑ;
ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ;;

ΝΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ ΜΕΛΕΤΗΤΗ (μην λες ότι τα λέω εγώ, έτσι;)


 ΕΙΔΕΣ;
Τα κόκκινα τετραγωνάκια είναι ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ!
ΞΗΓΗΜΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ! Δεν είναι προπαγάνδα της ΠΛΑΤΕΙΑΣ!

Και απέναντι ακριβώς από το ζωγραφισμένο κόκκινο Π.Κ. είναι το κτίριο Μάρκου.
ΤΥΧΑΙΟ;;;; Μπα δε νομίζω Τάκη .....

ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΞΕΡΩ. ΘΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΠΕΙΣ ΕΣΥ. ΠΑΝΤΑ Ο ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ ΣΟΥΦΤΑΙΕΙ που σου χαλάει τη Νιρβάνα.
Μαζί του τα βάζεις:

" ΠΡΙΝ ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ;
 ΠΑΣ ΝΑ ΤΑ ΦΟΡΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΠΑΛΙΟΣ ΚΑΙ ΚΑΚΟΡΙΖΙΚΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΒΑΛΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟ ΠΟΥ ΣΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΕΣΥ ΔΕΝ ΘΕΣ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΠΟΛΗ."

Για να δούμε τώρα τι είχε αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, όταν είχε ΔΕΥΤΕΡΗΦΟΡΑ δεξιά.

ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΜΕΛΕΤΗΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ και που την είχε ψηφίσει και η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο αυτό που ακολουθεί.

Εκτός του ότι έχει την Ελ. Πεντέλης (ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΨΗΦΙΣΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΟΠΕΡΣΙ ΜΟΛΙΣ, μην ακούς για τα πριν σαράντα χρόνια, έχει και πέρυσι ... ) τα πέντε οικοδομικά τετράγωνα είναι χρωματισμένα με το απαλό κιτρινάκι της ΑΜΙΓΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ενώ μόνο το ένα - στην Δ. Πλακεντίας - έχει μια ζώνη με το κιτρινοκαναρινί της ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ.

Είναι αποτυπμένο δηλαδή ΤΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ, για το οποίο έχουν γίνει διαδηλώσεις, ντουντουκοπορείες με αρχηγούς τον Ρούσσο και την Καρατζά, φασαρίες κλπ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΕΚΕΙ ΤΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ που προβλέφθηκε εκεί στο Γενικό Πολεοδομικό του 1989, ως ρουσφέτι τότε σε κάποιο ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ (ουπς, τι λέει πάλι αυτός - πάλι οικοδομικός συνεταιρισμός στη μέση;) 
Και μάλιστα αυτή η πρόβλεψη για κατάργηση του ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ έχει αποτυπωθεί και στην πρόταση αναθεώρησης του ΓΠΣ που βρίσκεται προς έγκριση στο ΥΠΠΕ και που οι τρεις καταραμένοι που "δεν θέλουμε να μπει η περιοχή στο σχέδιο" όπως λέει δεξιά και αριστερά ο κύριος Γιάννης ο Λαδόπουλος - όπως μαθαίνω -  λέμε ότι πρέπει να ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ Η ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ, της μελέτης επέκτασης του σχεδίου πόλης.

Να και ο χάρτης της πολεοδομικής οργάνωσης του ΓΠΣ.
Όπως βλέπει, όποιος δεν έχεις αχρωματοψία ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ (πολεοδομικό κέντρο) έχει μόνο στο κέντρο του Χαλανδρίου  (η πλατεία) και ένα μικρό στο ΠΑΤΗΜΑ.ΑΛΛΑ ΗΡΘΕ Η ΠΡΩΤΗΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ,

Η ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΣΑΜΕ ΚΑΙ  ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΜΙΓΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ!

ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ;

(Ξέρω την αντίδραση του δήμου: "Α να χαθείς ψεκασμένε")

ΣΥΡΙΖΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ: «Η Αλήθεια για το Ασφαλιστικό» ανοιχτή εκδήλωση την Τετάρτη 17/2 με τον Τάσο Πετρόπουλο


Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΚΑΠΗΛΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ

του Γρ. Κλαδούχου
     

Παρακολουθώ συζητήσεις που από το αγροτικό ζήτημα εκτρέπονται σε ζήτημα ανισοτήτων, ή προνομίων μεταξύ των αγροτών. Δυστυχώς αυτή είναι μία ψεύτικη συνείδηση. Το πρόβλημα έχει δύο διαστάσεις: περιφερειακής ανάπτυξης, ανάπτυξης από τα κάτω, που μεγάλες ευθύνες και δυνατότητες έχει και η τοπική αυτοδιοίκηση και δεύτερο ότι δεν έχουμε διατροφική γεωργία που μεγάλες ευθύνες και δυνατότητες έχει ο παραγωγός και ο καταναλωτής
      Είναι δείγμα χαμηλού πολιτικού επιπέδου να αναζητούμε τις ευθύνες ανάμεσα στους αγρότες. Εντάξει, οι ευθύνες για την κατάσταση της παιδείας είναι στα… παιδιά.  Και αυτά φταίνε αφού πολλές φορές κάνουν φροντιστήριο στους ίδιους τους καθηγητές τους… 
Αλλά και αυτές οι απόψεις είναι πιο αποκρουστικές και από αυτές του Πάγκαλου. 
Αυτός τουλάχιστον επιμέριζε τις ευθύνες μισές-μισές, αφού μαζί τα φάγαμε…
      Πολλοί ακόμα δεν έχουν καταλάβει ότι για την κατάσταση της χώρας, των αγροτών ευθύνεται η πολιτική-μεταπολιτευτική κάστα, και εδώ περιλαμβάνω και τους σημερινούς   τοποτηρητές της ξένης εξάρτησης και κηδεμονίας. 
Αυτό το αριστεροκάπηλο πολιτικό μόρφωμα που δίνει την τελική κλωτσιά για να πέσει η χώρα στο βάραθρο.
      Όταν μερικοί φίλοι θέλουν να μπει μία τάξη, δεν μας προτείνουν ποιοι θα την επιβάλλουν. Και βέβαια, για αυτά που θα κάνουν πρέπει να έχουν λαϊκή εντολή.  
Καλά οι προηγούμενοι είχαν άλλους θεούς, αλλά αυτοί εδώ έχουν μέσα τους τον Μπρέζνιεφ. 
Επειδή θεωρούν τον εαυτό τους αριστερό δεν χρειάζεται να αποδείξουν τίποτα. 
Αυτό λέγεται φασισμός. 
Όταν είμασταν φοιτητές αυτούς της μονολιθικής βεβαιότητας τους λέγαμε σοσιαλφασίστες, δηλ. σοσιαλιστές στα λόγια και φασίστες στην πράξη.
      Η χώρα δεν έχει αγροτικό, ούτε «απόλυτο» οικονομικό πρόβλημα. Έχει πολιτικό πρόβλημα διεύθυνσης, διακυβέρνησης. 
Ένας σωρός από πολιτικά τίποτα δεν μπορεί να ανορθώσει την οικονομία. 
Χρειάζεται μία μεγάλη πολιτική και μορφωτική επανάσταση που θα τιμωρήσει τους ενόχους και θα ανασυγκροτήσει τους δημοκρατικούς θεσμούς, το παραγωγικό δυναμικό της χώρας.
 Όποιος αναζητά τις μεγάλες ανισότητες μεταξύ των αγροτών συγκαλύπτει το κλεπτοκρατικό προσωπικό που έτρωγε και μοίραζε και κάτι, ώστε να έχει τους αγρότες ως εξαρτημένο θύμα του. Αυτή είναι η αλήθεια, που νομιμοποίησε και ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν ήταν στην αντιπολίτευση. 
Τώρα βέβαια αυτός ο μεταπρατικός μηχανισμός της «αριστερής» ιδιοτέλειας χρησιμοποιεί τους ίδιους ακριβώς με τους νόμους της μαφίας: όταν έχω άλλες πλάτες, και δεν σε έχω ανάγκη σε πετάω και αν διαμαρτυρηθείς βγάζω τα άπλυτά σου στη φόρα. 
Η ΧΑ εκφοβίζει τους ξένους, και ο ΣΥΡΙΖΑ που είναι εντός του «συνταγματικού τόξου», εκφοβίζει τους Έλληνες αγρότες. Έτσι, όσοι μιλάνε για τους αγρότες να προσέχουν μήπως συνδράμουν στο αντιλαϊκό προπαγανδιστικό κυβερνητικό πογκρόμ. Σε αυτήν την εικόνα που δίνουν και οι ξένοι για να συκοφαντήσουν την Ελλάδα.
       Τα κόμματα είναι φοβισμένα, γιατί βλέπουν ότι πολλοί αγρότες ξεφεύγουν από τα κομματοκρατικά δεδομένα. Γιατί απειλούν την μικροαστική ακινησία. Ο μικροαστικός ωχαδελφισμός έχει την αυταπάτη ότι προς το παρόν εξαιρείται, η σειρά του αργοπορεί. Πάνω στο πολιτικό του νέφος αποδίδει τις ευθύνες στον «αχόρταγο» αγρότη. Ο μικροαστικός ναρκισσισμός του διαδικτύου θεριεύει με τη ζήλεια για τους αγρότες που γίνονται πρώτη θέση-πίστα στην επικοινωνία. Οι μεν από το facebook, οι δε από τους δρόμους. Σε νοικιασμένους, ξένους χώρους και υποδομές ορίζεται σήμερα το πεδίο της αντιπαράθεσης, θέλετε σύγκρουσης, θέλετε διαλόγου. Η «συνομιλία» αυτή δεν είναι πολιτική μέσα στο κράτος. Γιατί ιδιαίτερα το δικό μας δεν είναι αφεντικό της πολιτικής του. Επόμενα πρέπει να ανασυστήσουμε την έννοια της πραγματικότητας. Και κανένας δεν απελευθερώνεται, όταν δεν γνωρίζει ποιανού είναι δέσμιος.
       Έχω δώσει προς δημοσίευση κείμενο για το αγροτικό «πριν και μετά τα μπλόκα». Προς το παρόν να πούμε ότι το αυθόρμητο επιφέρει αλλαγές. Το αυθόρμητο, (αν είναι έτσι) δίνει ευκαιρίες ανακατατάξεων, διευκολύνει νέους συσχετισμούς δύναμης. Ο εκθειασμός, ωστόσο του αυθόρμητου, από πολιτικούς ιδιαίτερα, είναι δήλωση αυτοενοχής, μη ανάληψη ευθυνών και απόδραση μέσω της κολακείας.
      Τα παραπάνω είναι αποτέλεσμα σκέψεων από συζητήσεις (και διάλογο στο fb), για το status των αγροτών, των υπερβολικών ή όχι αιτημάτων τους. Όλοι νομίζουν ότι είναι ζητήματα αποφάσεων υπουργών. Το αγροτικό είναι ζήτημα συνείδησης της αξίας του, του χώρου της υπαίθρου, της αξίας του προϊόντος ως πολιτισμικού αγαθού. Ενός προϊόντος που καθορίζεται και καθορίζει τις τοπικές συνειδήσεις. Γι’ αυτό πρέπει να αποτελεί μέριμνα της τοπικής αυτοδιοίκησης.
      Το δημοτικό συμβούλιο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης εξέδωσε ένα ψήφισμα για τις αγροτικές κινητοποιήσεις. Βλέπω παρεμβάσεις στο διαδίκτυο δημοτικών συμβούλων που όχι μόνο δεν υπερασπίζονται το ψήφισμα αλλά βρίσκουν μονομερώς παθολογίες: πόσα κρύβουν οι αγρότες, πόσες ψεύτικες επιδοτήσεις παίρνουν κλπ. Ο Σ. Αποστολόπουλος δηλώνει ότι του αρέσει ένα κείμενο που λέει αλήθειες κατά τον κοινοποιητή (Χ. Κωλέττη) και είναι αναπαραγωγή από ψευτοαριστερά, άθλια όργανα της Συριζαίικης προπαγάνδας. O δημοτικός σύμβουλος Λ. Φίλης υπενθυμίζει άλλα αρνητικά. Καλό θα ήταν, να τα έλεγε αυτά ώστε να ενσωματωθούν  στο ψήφισμα…
Το ζήτημα των αγροτών και της αγροτικής ανάπτυξης είναι ζήτημα ψύχραιμου και ειλικρινούς διαλόγου. Οι αγρότες, οι θεσμοί αντιπροσώπευσης και η κοινωνία πρέπει να συνομιλήσουν. Διαθέτουν εκτός από τα  διόδια και το διαδίκτυο και άλλους χώρους δημόσιου λόγου.

Γ.Γ.: ΜΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΕ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Γενικά προσπαθώ να σχολιάζω με την χρήση, έστω λίγου, κακού ίσως, χιούμορ.

Είμαι όμως και αποφασισμένος να μην αφήνω τίποτα να πέσει κάτω. Νομίζω μάλιστα ότι αυτό είναι υποχρέωση όλων μας. Και πως όλοι μας θα πρέπει να ανταλλάσσουμε απόψεις και να μετέχουμε σε όποιον δημόσιο διάλογο.

Σε ότι αφορά λοιπόν την «μπηχτή» ότι δεν έβαλε φωτιά ο ΣΥΡΙΖΑ σε μια χώρα η οποία καιγόταν, θα ήθελα να σημειώσω ότι η χώρα αυτή, με αιματηρές θυσίες των πολιτών της για τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έβαλε καθόλου πλάτη, είχε καταφέρει να μπει στο στάδιο της ανάπτυξης. Οι δανειστές είχαν δει την πορεία και ΔΕΝ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΑΛΛΑ ΣΚΛΗΡΑ ΜΕΤΡΑ. Ήρθε όμως ο Τσίπρας και η παρέα του, έδωσαν μια και γκρέμισαν την μικρή ανάπτυξη που είχε αρχίσει και, επιβάλλοντας τα ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑ, ΤΗΝ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ, μας έφεραν κι άλλη ύφεση κι άλλα μέτρα. Υπογράψανε το τρίτο το μακρύτερο, με κλάμα και στενάχωρη καρδιά.
Ο σχολιαστής σου, ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ εκ μετεγγραφής δημοτικός σύμβουλος, θεωρώ ότι δεν είχε κάποιο ιδιαίτερο λόγο, (λαμβάνοντας υπόψη την επικαιρότητα και μόνον, δικαίωμα του να λέει ότι θέλει, όποτε θέλει), θεωρώ μάλιστα ότι στην προσπάθειά του να κάνει το άσπρο μαύρο έγινε και προκλητικός. Όταν όλη η χώρα είναι στους δρόμους, το Γκεμπελικό σχέδιο δημιουργίας αντιπερισπασμού λέει να τα βάλεις με όποιον βρίσκεις μπροστά σου, για να κατευθύνεις αλλού την οργή του λαού. «Των οικιών ημών εμπιπραμένων υμείς άδετε» λοιπόν, νομίζω ότι ταίριαζε στην δική του περίπτωση. ΚΡΕΙΤΤΟΝ ΤΟ ΣΙΓΑΝ αν δεν αρέσει το προηγούμενο αγαπητοί.

Πάμε τώρα στον φουκαρά τον αγρότη που δεν φταίει σε τίποτα, αυτός μόνο παραμυθιάστηκε από το τραγούδι των Σειρήνων και την έκανε την επιλογή του. Τον πίστεψε τον συμπαθητικό τον Τσίπρα, αλλά δεν φταίει. 
Φταίει ο Τσίπρας που τον ξεγέλασε; Sorry φίλε Άγγελε, αλλά ο καθένας μας θα έπρεπε να έχει αναλάβει τις ευθύνες του νωρίτερα. Αν νομίζει κάποιος ότι δεν καταλαβαίνει, ότι είναι χαζούλης, αγαθιάρης κλπ ας μην πάει να ψηφίσει. Ο τύπος, αλλά και πολλοί σαν αυτόν, την έκανε την κουτσουκέλα του, αλλά δεν φταίει, ο όφις τον ηπάτησε. Το γλύψιμο δεν το καταλαβαίνω, μάλλον φτύσιμο δείχνω, να γλύψω, δεν έχω ανάγκη. Ούτε φασισμό μυρίζει αυτή προσέγγιση, μόνο σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

Σταματάω για τώρα, αν προκληθώ, εδώ είμαστε.

Γιώργος Γ.

ΣΧΟΛΙΟ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Βεβαίως και θα προκληθείς για να γράφεις τις απόψεις σου.
1. Το "πέσιμο" στον γιατρό για το άρθρο του ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ. Το άρθρο βγήκε στην ΑΥΓΗ και ζήτησε να μπει και στην ΠΛΑΤΕΙΑ. 
Γνωρίζεις ότι είναι χαρά μας να έχουμε ΟΛΕΣ τις απόψεις, χωρίς ποτέ να κρύψω ποιες είναι ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ.
Αυτή η πρακτική - του απρόκλητου "πυροβολισμού" της αντίθετης άποψης με bulling δεν μου αρέσει. Μυρίζει .... ΚΑΡΓΑΡΙΣΤΕΡΑ και σκοπιμότητα. 
Αυτό εξέφρασα έμεσα στο σχόλιό μου απλά για να πάρω αποστάσεις από την επιλογή σου, που βεβαίως ΔΕΝ ΕΚΟΨΑ.
2. Το θέμα της απόδοσης ευθυνών για το χάλι στο οποίο κατάντησε η χώρα μας είναι μια κουβέντα που δεν τελειώνει σε μια ανάρτηση και βέβαια ο καθένας έχει και δικαιούται να έχει την εκτίμησή του. 
Το πιο ύποπτο και επικίνδυνο κατά την γνώμη μου κεφάλαιο αυτής της συζήτησης είναι το ότι φταίει η δημοκρατία και ο λαός (η Παγκάλια αντίληψη) με την οποία φαίνεται ότι έχεις κάποια κοινά σημεία στις απόψεις σου. ΕΚΕΙ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ φίλε.
Αλλά αυτό είναι το νόημα.
Να συζητάμε γι' αυτά που διαφωνούμε.

Α.Ν.