Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

ΑΓΙΟ ΕΙΧΕ Ο πρ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ ΚΩΣΤΑΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ - ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ VRILISSIANES.GR


Σε σοβαρό τροχαίο ατύχημα ενεπλάκη ο πρώην δήμαρχος Βριλησσίων και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Νέα Πνοή” Κώστας Ιωαννίδης.

Ήταν λίγο μετά τις 4 το απόγευμα όταν ο κ. Ιωαννίδης ανέβαινε με το αυτοκίνητό του – μάρκας Opel Corsa – τη Μεσογείων στο ύψος της γέφυρας Κατεχάκη. Εκείνη τη στιγμή, ένα διερχόμενο όχημα – ίδιας μάρκας – τον χτύπησε στο πίσω μέρος και πλάγια. Ως αποτέλεσμα, το αυτοκίνητο του κ. Ιωαννίδη εξετράπη της πορείας του, χτύπησε στο διαχωριστικό διάζωμα, αναποδογύρισε και κατέληξε στο αντίθετο ρεύμα της Μεσογείων!Εμφανώς κατεστραμμένο το αυτοκίνητο του κ. Ιωαννίδη… Πηγή: ΑΝΤ1
Παρά τη σοβαρότητα του τροχαίου ατυχήματος – όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες του Ant1 – ο κ. Ιωαννίδης από την σφοδρή σύγκρουση αποκόμισε μερικά ελαφριά τραύματα στη μύτη, τον αυχένα και το αριστερό του πόδι. Μεταφέρθηκε στον νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” όπου υποβλήθηκε σε εξετάσεις και του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες. Στις 11 το βράδυ της Τετάρτης εξήλθε του νοσοκομείου. Ο κ. Ιωαννίδης είναι καλά στην υγεία του και μπορούμε να πούμε χωρίς υπερβολή πως “είχε Άγιο”…

Σύμφωνα τις πληροφορίες του Vrilissianews.gr, o επικεφαλής της παράταξης “Νέα Πνοή” φορούσε ζωνή ασφαλείας και μάλλον εκεί οφείλεται ότι γλίτωσε τα χειρότερα…

Ο δήμαρχος Βριλησσίων Ξένος Μανιατογιάννης, επικεφαλής δημοτικών συνδυασμών, δημοτικοί συμβουλοι και τα στελέχη του συνδυασμου “Νέα Πνοή” επικοινώνησαν με τον κ. Ιωαννίδη για να του ευχηθούν περαστικά και ταχεία ανάρρωση.

H συντακτική ομάδα του Vrilissianews.gr εύχεται περαστικά στον Κώστα Ιωαννίδη και αυτή να είναι η τελευταία άτυχη στιγμή στη ζωή του! Σιδερένιος!


Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του Σκαϊ, Μαγδά Τσέγκου βρέθηκε λίγα λεπτά μετά το ατύχημα στη Λ.Μεσογείων και κατάγραψε το περιστατικό, χωρίς να γνωρίζει ότι το άτομο που ενεπλάκει ήταν ο πρώην δήμαρχος Βριλησσίων.
Πηγή video: magda’s blog


ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: ΣΙΔΕΡΕΝΙΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΑΣ ΔΗΜΑΡΧΕ! ΑΛΛΟ ΚΑΚΟ ΝΑ ΜΗΝ ΣΕ ΒΡΕΙ!

Ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου σχετικά με την ΠΝΠ και τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των ΟΤΑ στην ΤτΕ


Ψήφισμα σχετικά με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) και τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των ΟΤΑ στην Τράπεζα της Ελλάδας (ΤτΕ) υιοθέτησε το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής κατά τη διάρκεια της σημερινής του Συνεδρίασης.

Ακολουθεί το κείμενο του ψηφίσματος:

Η χώρα μας βρίσκεται στη μέση μιας δύσκολης διαπραγμάτευσης. Η Κυβέρνηση δίνει τη μάχη, ώστε να βγούμε από την οικονομική και ανθρωπιστική κρίση με την κοινωνία όρθια, χωρίς να πάρει υφεσιακά μέτρα, χωρίς να προχωρήσει σε μειώσεις μισθών, συντάξεων και ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Επί πέντε χρόνια, οι προηγούμενες κυβερνήσεις αναφορικά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση έκοβαν συνεχώς τη χρηματοδότησή της (μείωση ΚΑΠ κατά 66%), το προσωπικό της, υπονόμευαν την οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια των ΟΤΑ, εισήγαγαν θεσμούς, όπως π.χ. το μνημονιακό Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας ΟΤΑ.

Όλοι αυτοί που οδήγησαν το θεσμό της ΤΑ στην απαξίωση και στην οικονομική αφαίμαξη, δεν δικαιούνται να στάζουν σήμερα κροκοδείλια δάκρυα, υπερασπιζόμενοι δήθεν την αυτοτέλεια της λειτουργίας της.

Θεωρούμε ότι η απόφαση της Κυβέρνησης για τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδος αποτελεί έναν προσωρινό χειρισμό, για να διευκολύνει τη βραχυπρόθεσμη ταμειακή ρευστότητα, ώστε να ξεφύγει η χώρα από το ασφυκτικό πλαίσιο που έχουν δημιουργήσει σκόπιμα οι δανειστές μας.

Η συγκεκριμένη επιλογή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου εκτιμούμε ότι δεν μπορεί να αποτελέσει προηγούμενο για αμφισβήτηση της αυτοτέλειας των ΟΤΑ ή της ανάγκης για διαρκή δημοκρατική διαβούλευση της Κυβέρνησης με τους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης και τα συλλογικά τους όργανα.

Η Αυτοδιοίκηση, σε τόσο κρίσιμες και οριακές στιγμές, οφείλει να συμβάλει στις εκρηκτικές ανάγκες της πατρίδας και της κοινωνίας μας. Είναι συνεπώς αυτονόητο για τη μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας ότι σε συνεργασία με την Κυβέρνηση θα συνδράμει στην εθνική προσπάθεια.

Ιδιαίτερα όταν αυτή η ενέργεια της μεταφοράς των ταμειακών διαθεσίμων, εντάσσεται στο πλαίσιο της μη υποχώρησης απέναντι σε πιέσεις που ασκούνται από τους «δανειστές» και τους «θεσμούς», όπου με εργαλείο την πιστωτική ασφυξία, προσπαθούν να σύρουν τη χώρα μας σε άνευ όρων υποχωρήσεις και στην υπογραφή νέων μέτρων λιτότητας, ύφεσης και μνημονιακής καταστροφής.

Όσοι επιθυμούν να γίνεται διαπραγμάτευση χωρίς να χρησιμοποιηθεί κάθε δυνατότητα να το πουν ξεκάθαρα και να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στην ελληνική κοινωνία που αισθάνεται, για πρώτη φορά μετά από χρόνια λιτότητας και μνημονίου, να δίνεται από ελληνική Κυβέρνηση μια ειλικρινής μάχη αξιοπρέπειας του λαού μας.

Στο πλαίσιο αυτό και σε συνέχεια της από 26/3 απόφασής μας για άνοιγμα λογαριασμού στην ΤτΕ με επωφελείς όρους, είμαστε αλληλέγγυοι και υποστηρίζουμε κάθε ενέργεια που θα επιτραπεί στη χώρα να ανταποκρίνεται στις οικονομικές της υποχρεώσεις και στεκόμαστε στο πλευρό της ελληνικής Κυβέρνησης στη δύσκολη αυτή προσπάθεια.

ΚΕΔΕ: Τρίωρο κλείσιμο των υπηρεσιών των δήμων αύριο – Ποιες κινητοποιήσεις σχεδιάζει ενόψει ψήφισης της ΠΝΠ

 

Σε τρίωρη κινητοποίηση με συμβολικό κλείσιμο όλων των υπηρεσιών των δήμων προχωράει η ΚΕΔΕ αύριο, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που έχει αποφασίσει ενόψει της ψήφισης από τη Βουλή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τα ταμειακά διαθέσιμα της Αυτοδιοίκησης και φορέων του Δημοσίου. Ταυτόχρονα, όπως είχε γράψει το aftodioikisi.gr, αύριο οι δήμαρχοι θα συγκεντρωθούν στη Βουλή.
Αναλυτικά, το πρόγραμμα κινητοποιήσεων που έχει αποφασίσει η ΚΕΔΕ έχει ως εξής:
  • Σήμερα Πέμπτη 23 Απριλίου, στις 6.30 μ.μ. , αντιπροσωπεία της Κ.Ε.Δ.Ε. θα παρευρεθεί στη συνεδρίαση της Επιτροπής της Βουλής, όπου ο Πρόεδρος Γ. Πατούλης θα παρουσιάσει ενώπιον των Βουλευτών της Επιτροπής τις θέσεις της Κ.Ε.Δ.Ε., σχετικά με το περιεχόμενο της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.
  • Αύριο Παρασκευή 24 Απριλίου 2015, στις 11.30 π.μ. , το Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. και Δήμαρχοι από όλη τη χώρα θα συγκεντρωθούν στη Βουλή, προκειμένου να επιδώσουν στο Προεδρείο της και στους Πολιτικούς Αρχηγούς όλων των κομμάτων το ψήφισμα της Κ.Ε.Δ.Ε. καθώς και αναλυτικό υπόμνημα με τις θέσεις της, ενόψει της ψήφισης της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου στην Ολομέλεια της Βουλής που συνεδριάζει για το σκοπό αυτό στις 12 το μεσημέρι.
  • Ταυτόχρονα αύριο Παρασκευή οι υπηρεσίες των Δήμων όλης της χώρας θα παραμείνουν ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ κλειστές από τις 12 ως τις 3  το μεσημέρι, με εξαίρεση τις κοινωνικές υπηρεσίες και οι εργαζόμενοι θα παραμείνουν έξω από τα δημοτικά καταστήματα, ως ένδειξη συμπαράστασης και στήριξης στις κινητοποιήσεις της Αυτοδιοίκησης.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η ΚΕΔΕ επιμένει στο αίτημά της για συνάντηση με τον πρωθυπουργό «προκειμένου να ενημερωθούμε με υπεύθυνο και ειλικρινή τρόπο για την πραγματική κατάσταση της οικονομίας, προκειμένου η Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού να συμβάλλει με κάθε τρόπο στην εθνική προσπάθεια για ξεπέρασμα της κρίσης».

aftodioikisi.gr

ΜΗΝΙΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΛΕΣ ΜΗΝΙΗΣΕΙΣ: ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ ΤΟΥ Ε' ΤΡΙΜΕΛΟΥΣ ΠΛΗΜΜΕΛΙΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ Ο π. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ Γ. ΚΟΥΡΑΣΗΣΟ εορτάζων σήμερα Γιώργος Κουράσης (χρόνια πολλά και από εδώ) θα καθίσει αύριο 24/4 στο εδώλιο του κατηγορουμένου του Ε Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθήνας με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος για την υπόθεση του καταυλισμού, όπως μας ενημέρωσε ο κ. Δημητράς από το ΕΠΣΕ και μας επιβεβαίωσε πριν από λίγο τηλεφωνικά και ο ίδιος ο π. δήμαρχος.

Ο κος Κουράσης δικάζεται ύστερα από μήνυση για παράβαση καθήκοντος που έχει υποβληθεί από τους ιδιοκτήτες των αγροτεμαχίων του καταυλισμού (του συλλόγου "νομιμότητα") οι οποίοι ζητούν την καταδίκη του πρώην δημάρχου για την μη απομάκρυνση των ΡΟΜΑ (λες και θα τους έδιωχνε μόνος του, που είναι και μπρατσωμένος, θα έκανε ο Αεικίνητος και τον Ματατζή εκτός των άλλων, τες πάντων ας μην σχολιάζουμε και μας μαλώσει η δασκάλα).

Σε μία βδομάδα  -την  Πέμπτη 30 Απριλίου - έχει ορισθεί η αναβληθείσα μεγάλη δίκη του Γ. Ζαφειρόπουλου και των στελεχών της τότε διοίκησης, για την υπόθεση του έργου στον καταυλισμό του 2006, ενώ εκκρεμεί να ορισθεί - σύμφωνα πάντα με τον κ. Δημητρά που παρακολουθεί από κοντά όλες τις εξελίξεις που αφορούν τους ΡΟΜΑ και έχει την καλοσύνη να μας ενημερώνει - και άλλη δίκη για ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί από την εισαγγελία στον κ. Κουράση, για τους ΡΟΜΑ του Πατήματος αυτή την φορά, αλλά δεν έχει προσδιορισθεί.

Το μεγάλο σήριαλ της πόλης ξαναρχίζει με νέα επεισόδια.

Και ενώ σε ένα μήνα συμπληρώνεται ένας χρόνος από την ημέρα που η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ και ο Σίμος Ρούσσος έλαβαν εντολή να διαχειριστούν τα μεγάλα θέματα της πόλης ούτε σε αυτό το μεγάλο θέμα γνωρίζουμε προς τα πού βαδίζει ο δήμος, τι σχεδιάζει, πώς σκέφτεται να διαχειριστεί το θέμα.

Και δεν γνωρίζουμε για΄τι απλούστατα ΟΥΤΕ ΕΚΕΙΝΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ, αρνούμενοι να καταλήξουν σε αποφάσεις ΔΥΣΚΟΛΕΣ αλλά ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ που πρέπει να ληφθούν.

ΠΡΌΒΛΕΨΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ (και με το συμπάθιο δηλαδή, που γινόμαστε Κασσάνδρες, ΑΛΛΑ Η ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ, σας θυμίζουμε): Σε λίγο καιρό στην θέση του κατηγορουμένου στα δικαστήρια για τους χειρισμούς του (ή την αδράνειά του) στο θέμα των τσιγγάνων τον κο Κουράση θα αντικαταστήσει ο Σίμος Ρούσσος.

Γιατί η αδράνεια και η αναποφασιστικότητα σε τέτοια ζητήματα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΔΕΤΕΡΗ.
Και η αδυναμία λήψης απόφασης που να μην θίγει κανένα (δηλαδή ο πολιτικαντισμός) δεν είναι επαρκές ελαφρυντικό στα δικαστήρια.

Πάντως στον κ. Κουράση δεν είναι λογικό να αποδοθούν ποινικές ευθύνες γιατί δεν εφάρμοσε τις δικαστικές αποφάσεις όπως (κατά την ταπεινή μας γνώμη) ζητούν οι ιδιοκτήτες (μάλλον για να πιέσουν προς τα συμφέροντά τους έκαναν την μήνυση).

Δεν ήταν δουλειά του εκάστοτε Δημάρχου και δεν είναι δουλειά του δήμου να έχει .... δημοικά ΜΑΤ για να εφαρμόζει δικαστικές αποφάσεις. (Εδώ δεν έχει έναν δημόμπατσο ο δήμος μας δηλαδή να γράφει κλήσεις, μην τρελαθούμε κιόλας).

Οι πολιτικές ευθύνες για την αδράνειά του και τις "εμπνευσμένες" πολιτικές του πρώην δημάρχου, που συμπυκνώνονταν στο  τετράπτυχο "δεν ξέρω - δεν είδα - δεν άκουσα - θα το λύσουν άλλοι" του αποδόθηκαν ήδη πριν έντεκα μήνες.

Από τους Χαλανδραίους ψηφοφόρους.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΣΙΝΚΙ (ΕΠΣΕ): Βούτσης-Κουρουμπλής-Λαφαζάνης-Τσιρώνης στηρίζουν απαρτχάιντ Ρομά!


 
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΣΙΝΚΙ (ΕΠΣΕ)
Τ.Θ. 60820, 15304 Γλυκά Νερά,Tηλ. 2103472259 Fax: 2106018760

Βούτσης-Κουρουμπλής-Λαφαζάνης-Τσιρώνης στηρίζουν απαρτχάιντ Ρομά!

του Παναγιώτη Δημητρά     

22 Απριλίου 2015

Άναυδες/οι έμειναν ακόμα και οι εκπρόσωποι των Δήμων Μεγαρέων, Μάνδρας και Χαλανδρίου ακούγοντας στις 21 Απριλίου2015 στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) τον εκπρόσωπο των Υπουργών Εσωτερικών,Υγείας και Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενεργείας Νίκου Βούτση, Παναγιώτη Κουρουμπλή, ΠαναγιώτηΛαφαζάνη και Γιάννη Τσιρώνη να στηρίζειτο απαρτχάιντ των Ρομά στην Κορυφή του Όρους Πατέρα κάνοντας μάλιστααπαξιωτικές αναφορές για το ΔήμοΜεγαρέων και τους Ρομά Χαλανδρίου.Οι Υπουργοί απαντούσαν σε ανάπτυξηπου έκανε ο Δήμος Μεγαρέων αίτησηςακύρωσης που είχε κάνει κατά διπλής απόφασης το 2013 του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής (ΓΓΑΔΑ) ναμεταστεγαστούν οι Ρομά Χαλανδρίουστην Κορυφή του Όρους Πατέρα μεταξύ Μεγάρων και Μάνδρας. Κατά την ίδια συνεδρίαση συζητήθηκαν και αντίστοιχες αιτήσειςακύρωσης του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίαςκαι των Ρομά Χαλανδρίου.

Η έκπληξη ειδικότερα των εκπροσώπων του Δήμου Χαλανδρίου που ήτανπαρατηρητές/τριες ήταν μεγαλύτερη αφού η δημοτική αρχή προέρχεται βασικά από το ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος πριν 15 μήνες, στις 24 Ιανουαρίου 2014, δημόσια καταδίκαζε την απόφαση αυτή: «ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την αντίθεσή του στις αποφάσεις του ΓενικούΓραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής για κατεδάφιση του καταυλισμού τουςκαι μεταφορά τους στο όρος Πατέρα στα Μέγαρα και ζητεί την άμεση ανάκλησή τους,εφόσον δεν έχει βρεθεί κατάλληλος χώρος μετεγκατάστασής τους, όπως προβλέπουνοι διεθνείς δεσμεύσεις της χώρας».[1]

Ακριβώς μετά από ένα χρόνο ο ΣΥΡΙΖΑ ερχόταν στην εξουσία και λίγο αργότερα ο διορισμένος από την προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ ΓΓΑΔΑ παραιτείτο. 
Τρεις μήνες πέρασαν έκτοτε αλλά η απόφαση αυτή δεν είχε ανακληθεί και κανένας από τους «ξαφνιασμένους» Δήμους δεν ζήτησε την ανάκληση, ακόμα και όταν πληροφορήθηκαν στις 21 Μαρτίου 2015 από τους Ρομά Χαλανδρίου πως «Στις 3Μαρτίου 2015, θα εκδικάζονταν στο Συμβούλιοτης Επικρατείας αιτήσεις ακύρωσης των και των Δήμων Μεγάρων καιΜάνδρας κατά της απόφασης του ΓΓΑποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής για τη μεταστέγαση των Ρομά Χαλανδρίου στην Κορυφή του Όρους Πατέρα. Η Διοίκηση(δηλαδή η ΓΓΑΔΑ και το Υπουργείο Εσωτερικών) είχε καταθέσειστις 11 Φεβρουαρίου 2015 τις Απόψεις της σύμφωνα με τις οποίες επιμένει στη μεταστέγαση-απαρτχάιντ!Πρότασή [των Ρομά] να ζητηθεί αναβολή αφού προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ διαφωνούσε με την απόφαση αυτή απορρίφθηκε από τη Διοίκηση. Τελικάτο ΣτΕ ανέβαλε την εκδίκαση για τις21 Απριλίου 2015.»[2]Κατά συνέπεια, οι Ρομά Χαλανδρίου καθόλου δεν ξαφνιάστηκαν από την επιμονή των Υπουργών ενώπιον του ΣτΕ στηστήριξη της απόφασης της προηγούμενης κυβέρνησης για τη μεταστέγαση-απαρτχάιντστην Κορυφή του Όρους Πατέρα: ήταν αντίθετα συνεπής με την «κωλοτούμπα» τουΣΥΡΙΖΑ που είχε εκδηλωθεί με τον πιο υπεύθυνο τρόπο με την κατάθεση των γραπτών θέσεων των Υπουργών στο Στε πριν από δυόμιση μήνες. Μόνο το ύφοςτου εκπροσώπου των Υπουργών ξάφνιασε λίγο τους Ρομά Χαλανδρίου αν και έχουν αντιμετωπίσει πολλές φορές ανάλογη συμπεριφορά εκπροσώπων των αρχών που αποπνέει ρατσισμό.

Και επειδή ο ένας από τους Υπουργούς, ο ΥπουργόςΑναπληρωτής Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης ανήκει στους συνεργαζόμενους μετο ΣΥΡΙΖΑ Οικολόγους-Πράσινους, υπενθυμίζεται πως και αυτοί στις 8 Απριλίου2014 Παγκόσμια Ημέρα Ρομά δήλωναν: «Οι μαζικέςεκδιώξεις των Ρομά απότους καταυλισμούς τους, χωρίς προηγούμενη διαβούλευση με την κοινότητα για την-από κοινού- εξεύρεση της βέλτιστης περιοχής χωροθέτησης του νέου καταυλισμού,συνιστούν επίσης κορυφαίας σημασίας πρόβλημα. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωσητου καταυλισμού Ρομά στο Χαλάνδρι, όπου παρά την προσωρινή διαταγή τηςΕπιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών (UNHRC), οι περίπου 74οικογένειες Ρομά που ζουν εκεί  κινδυνεύουν από επικείμενη εξαναγκαστικήέξωση. Συγκεκριμέναο Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής αποφάσισε τη μετεγκατάσταση τουςστην παλιά ΝΑΤΟϊκή βάση στην κορυφή του όρους Πατέρα, κοντά στην πόλη τωνΜεγάρων, χωρίς να προηγηθεί διαβούλευση με τους άμεσα ενδιαφερόμενους. Αξίζεινα σημειωθεί, ότι η εν λόγω περιοχή  είναι απομακρυσμένη, ενώ δεν υπάρχειεύκολη πρόσβαση σε σχολεία και υπηρεσίες υγείας.»[3] Αυτά ξεχάστηκαν τώρα που ήρθαν στην εξουσία…

[Θα ακολουθήσει αναλυτική κάλυψη της ανάπτυξης Δήμου Μεγαρέων και Υπουργών Εσωτερικών, Υγείαςκαι Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενεργείας]
 

Θέλει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τους Ρομά Χαλανδρίου στο όρος Πατέρας;

Εκδικάστηκαν την Τρίτη 21/4/2015 στο Συμβούλιο της Επικρατείας οι τρεις προσφυγές των Δήμων Μεγαρέων, Μάνδρας – Ειδυλλίας και των Ρομά Χαλανδρίου, κατά της απόφασης του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής για τη μετεγκατάσταση των Ρομά Χαλανδρίου στο Όρος Πατέρας.
Η εισηγήτρια δικαστής έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την υπόθεση τόσο κατά την εκδίκασή της σήμερα όσο και κατά την εξέταση του ζητήματος τις προηγούμενες ημέρες, κάτι που διαπιστώνουν και οι δικηγόροι των δήμων. Ιδιαίτερη εντύπωση όμως προκάλεσε η επιμονή του νομικού συμβούλου του κράτους (για λογαριασμό του Υπουργείου Εσωτερικών) υπέρ της πολιτικής απόφασης για μετεγκατάσταση των Ρομά Χαλανδρίου στην πρώην Αμερικάνικη Βάση στα όρια των Δήμων Μεγαρέων και Μάνδρας Ειδυλλίας, προσπαθώντας με κάθε τρόπο να ακυρώσει τα επιχειρήματα των τριών πλευρών.
Φαίνεται πως παρά την αλλαγή της κυβέρνησης και παρά τις δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά, που καταδίκαζαν την απόφαση για τη μετεγκατάσταση των Ρομά Χαλανδρίου, η κυβερνητική γραμμή παραμένει υπέρ της μετεγκατάστασης στο Όρος Πατέρας, χωρίς όμως να αποκλείεται το ενδεχόμενο η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών να μην ήταν ενήμερη για το θέμα. Για το λόγο αυτό ήδη ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης έχει ζητήσει να συναντηθεί με τον κ. Βούτση.
Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, μετά την εξέταση και των υποβληθέντων υπομνημάτων αναμένεται να εκδοθεί εντός του Ιουνίου. Να σημειώσουμε πως ο Δήμος Μεγαρέων αναφέρθηκε και στην σημερινή άσχημη κατάσταση της περιοχής που προβλέπεται να μετεγκατασταθούν οι Ρομά Χαλανδρίου, όπου οι υποτιθέμενοι οικίσκοι που προορίζονται για να φιλοξενήσουν ανθρώπους ειναι σχεδόν κατεστραμμένοι.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

ΠΟΕ-ΟΤΑ: ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΤΩΝ Ο.Τ.Α. ΣΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ-ΔΑΝΕΙΣΤΕΣΓια ακόμη μια φορά με την απαράδεκτη και αντιδημοκρατική διαδικασία της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου καθ' υπόδειξη των... Θεσμών, η κυβέρνηση επέλεξε να μεταφέρει υποχρεωτικά όλα τα ταμειακά διαθέσιμα των Ο.Τ.Α. στην Τράπεζα της Ελλάδος με εξαίρεση τα κεφάλαια που απαιτούνται για την κάλυψη των ταμειακών αναγκών του επομένου δεκαπενθημέρου, καθώς και τα κεφάλαια που έχουν κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Πρόκειται ουσιαστικά για εσωτερικό αναγκαστικό δανεισμό και δέσμευση των αποθεματικών με πραξικοπηματικό τρόπο από τους Ο.Τ.Α. και τις Δημόσιες Υπηρεσίες, προκειμένου να εξυπηρετηθεί το χρέος και οι δανειστές.

Καταγγέλλουμε με κατηγορηματικό τρόπο τον αντιδημοκρατικό τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση χωρίς καμιά ειδοποίηση, καμιά ενημέρωση, καμιά διαβούλευση, με μια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου καταργεί και αυτή το ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΟ των Ο.Τ.Α. οδηγώντας την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε οικονομική και λειτουργική κατάρρευση.

Είναι περισσότερο από εμφανής ο κίνδυνος αδυναμίας καταβολής ακόμη και της μισθοδοσίας των εργαζομένων.

Οδηγούμαστε με σχέδιο, για μια ακόμα φορά, σε αδιέξοδο, προκειμένου τελικά να γίνει πιο εύπεπτο ένα νέο μνημόνιο και νέα μέτρα, ενόψει των επόμενων δόσεων για την εξυπηρέτηση του χρέους.

Όλοι οι εργαζόμενοι οφείλουμε να είμαστε σε επαγρύπνηση και εγρήγορση. Δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να εκχωρήσουμε σε κανέναν τον μοναδικό πόρο των εργαζομένων και των οικογενειών μας.

Την ίδια στιγμή που Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δηλώνουν πως η κεντρική διαχείριση των χρημάτων ήταν και είναι πάγιο αίτημα των «Θεσμών», ζητάμε την άμεση απόσυρση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. Της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που ως διαδικασία ξόρκιζε η νέα κυβέρνηση και κατήγγειλε επανειλημμένα ως αντιπολίτευση όταν την εφάρμοζε η προηγούμενη συγκυβέρνηση για να περάσει τα μέτρα του μνημονίου.

Καλούμε όλους τους Συλλόγους-Μέλη της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. να παρέμβουν στα Δημοτικά Συμβούλια ώστε να ληφθούν αποφάσεις προκειμένου να μην εφαρμοστεί στην πράξη η Π.Ν.Π και να μην κατατεθεί ούτε ένα ευρώ από τα χρήματα των Δήμων τους.

Καλούμε τους αιρετούς χωρίς καθυστέρηση να πάρουν αποφάσεις για δυναμικές κινητοποιήσεις σε συνεργασία με τους εργαζόμενους προκειμένου η κατάπτυστη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου να μείνει στα χαρτιά.

Η ενέργεια αυτή της κυβέρνησης, δυστυχώς αποτελεί το επόμενο σκαλοπάτι νεοφιλελεύθερης έμπνευσης και εφαρμογής και θα επιβαρύνει τον εργαζόμενο, τον δημότη, τον συνταξιούχο που θα κληθεί να «πληρώσει το μάρμαρο».

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ!!!

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ!!!

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ!!!

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!!!

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.


Ο Πρόεδρος                                   Ο Γεν. Γραμματέας

Θέμης Μπαλασόπουλος                  Γιάννης Τσούνης

ΚΑΛΗΜΕΡΑ. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΩΡΓΗΔΕΣ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΙΕΣ