Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΝΕΟ: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΤΩΝ ΙΑΤΡΙΩΝ ΠΕΔΥ ΚΑΤΩ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Ο προϊστάμενος του ΠΕΔΥ Κάτω Χαλανδρίου - Δημοτικός Σύμβουλος Θ. Βαρδουλάκης


Τα ιατρεία του ΠΕΔΥ στο Κάτω Χαλάνδρι είναι - πολλά χρόνια τώρα - ανάμεσα σε εκείνα τα παραρτήματα του ΠΕΔΥ που εξετάζονται για λουκέτο.

Εδώ και χρόνια η ΠΛΑΤΕΙΑ παρακολουθεί την υπόθεση και πρωτοστατεί στον αγώνα για την παραμονή των κέντρου υγείας του Κάτω Χαλανδρίου σε λειτουργία, κόντρα στα μνημονιακά τσεκουρώματα.

Η είδηση λοιπόν, που πρώτοι φέρνουμε απόψε στην δημοσιότητα, ότι υπεγράφη η σύμβαση ανανέωσης της μίσθωσης για το κτίριο που στεγάζονται τα ιατρεία είναι μια καλή είδηση για την οποία δικαιούμαστε και εμείς να πανηγυρίζουμε.

Ο διευθυντής του κέντρου - δημοτικός σύμβουλος Θωμάς Βαρδουλάκης υπέγραψε το πρωί  την τροποποίηση της σύμβασης μίσθωσης που προβλέπει και νέα μείωση του μισθώματος, το οποίο σταδιακά τα τελευταία χρόνια έχει πέσει από 3600ν ευρώ (προ μνημονίου) στα 1900 ευρώ για τον επόμενο χρόνο.

Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί για διαρρήξεις- κλοπές οικιών στο Χαλάνδρι Εξιχνιάσθηκαν δέκα (10) περιπτώσειςΒραδινές ώρες της 22-3-2016, εντοπίσθηκαν στο Χαλάνδρι, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ), εντός ισόγειας μονοκατοικίας, την οποία νωρίτερα είχαν διαρρήξει, δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 22 και 26 ετών και προσήχθησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Χαλανδρίου.

Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τ.Α. Χαλανδρίου, οι ανωτέρω από κοινού με άγνωστους συνεργούς τους που αναζητούνται, από τον περασμένο Δεκέμβριο, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα που διέπραττε, διαρρήξεις-κλοπές σε οικίες, την στιγμή που απουσίαζαν οι ένοικοι, αφαιρώντας χρήματα, τιμαλφή και ηλεκτρονικές συσκευές τα οποία στη συνέχεια διέθεταν σε συνεργούς τους, έναντι αμοιβής.

Στην κατοχή τους και συγκεκριμένα εντός του οχήματος που χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα κλεμμένα κοσμήματα.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί δέκα (10) περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών στο Χαλάνδρι.

Επιπλέον, όπως διαπιστώθηκε οι δράστες κατά το παρελθόν έχουν κατηγορηθεί για παρόμοια αδικήματα.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

http://www.astynomia.gr

ΘΑ ΜΕ ΔΙΚΑΣΕΙ BΡΕ ΣΕΙΣ .....

Η Κούκα,  
 Ο ΚΟΥΚΟΣ 
ΚΑΙ Τ' ΑΗΔΟΝΙ!!!!


ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ (συνέχεια): ΝΑ ΚΑΙ ΤΟ Π.Δ. 480/85 ΠΟΥ ΟΡΖΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ

'Άρθρο 2 :Αρχεία Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Ιδρυμάτων, Ν.Π.Δ.Δ> και συνδέσμων αυτών


1. Σε κάθε Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κάθε ίδρυμα, ν.π.δ.δ. και σύνδεσμο αυτών, τηρούνται αρχεία στα οποία φυλάσσονται όλα τα έγγραφα και λοιπά στοιχεία μετά την περαίωση της υπόθεσης στην οποία αναφέρονται και το χαρακτηρισμό τους από τους αρμόδιους υπαλλήλους. Τα αρχεία αυτά διακρίνονται σε "οριστικά" και "προσωρινά"

2. Τα "οριστικά" αρχεία περιλαμβάνουν τα έγγραφα που πρέπει να διατηρηθούν στο διηνεκές τα δε "προσωρινά" όλα τα υπόλοιπα.
......................................................................................
Ε' Δημοτολόγια, μητρώα αρρένων, ληξιαρχεία

1. Βιβλία δημοτολογίου Στο διηνεκές
2. Οικογενειακοί φάκελοι δημοτών και αντίγραφα ληξιαρχικών πράξεων,(εγγραφές στα δημοτολόγια, διορθώσεις λανθασμένων στοιχείων, συμπλήρωση ελλειπόντων, μεταδημότευση). “ "
3. Μητρώα αρρένων (ονομαστικοί κατάλογοι εγγραφές αδηλώτων, διορθώσεις λανθασμένων στοιχείων, συμπλήρωση ελλειπόντων, μεταγραφή, αλλαγή στοιχείων λόγω υιοθεσίας) “ “4. Αιτήσεις για έκδοση πιστοποιητικών προσωπικής και οικογενειακής κατάστασης των δημοτών 3
5. ληξιαρχικά βιβλία γεννήσεων, γάμων, θανάτων και εκθέσεων Στο διηνεκές
6. Φάκελοι ληξιαρχικών γεγονότων 5
7. Αιτήσεις για έκδοση ληξιαρχικών πράξεων 2
.......................................................................

'Άρθρο 6:Διαδικασία εκκαθάρισης παλαιών αρχείων

1. Κάθε επιτροπή βρίσκεται σε απαρτία όταν είναι παρόντα όλα τα μέλη της
2. Η επιτροπή αφού εξετάσει τους φακέλους του αρχείου, αποχωρίζει τα έγγραφα και λοιπά στοιχεία που κατά την κρίση της είναι για καταστροφή και καταγράφει σε πίνακες τον τίτλον της αρχής που τα εξέδωσε την περίληψη και τη χρονολογία έκδοσης τους. Προκειμένου για φακέλους υποθέσεων, ήτοι περισσοτέρων εγγράφων που αφορούν στο ίδιο θέμα, καταγράφει μια ευρύτερη περίληψη που να ανταποκρίνεται στο θέμα το οποίο αφορά ο οικείος φάκελος.
3. Εκάστη επιτροπή τηρεί πρακτικά για τις εργασίες της, που υπογράφονται από όλα τα μέλη της και αποφαίνεται για την καταστροφή των εγγράφων στοιχείων του αρχείου. Οι αποφάσεις της επιτροπής λαμβάνονται κατά πλειοψηφία και στο πρακτικό μνημονεύεται και η γνώμη της μειοψηφίας. Τα πρακτικά της επιτροπής περιλαμβάνουν σε παραρτήματα τους ανωτέρω στην παρ. 2 του παρόντος άρθρου πίνακες.


'Άρθρο 7: Καταστροφή ή διατήρηση εγγράφων

1. Τα πρακτικά των επιτροπών υποβάλλονται στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης με μέριμνα των οποίων εκδίδονται αποφάσεις των συμβουλίων τους για την καταστροφή ή διατήρηση των εγγράφων και λοιπών στοιχείων που αναφέρονται στα πρακτικά. Προκειμένου για καταστρεπτέα έγγραφα, εάν ορισμένα από αυτά θεωρηθούν, ότι πιθανό να είναι χρήσιμα και πέραν του χρόνου που καθορίζεται από τα άρθρα 3 και 4 του παρόντος τότε επαναχαρακτηρίζονται κατά την κρίση των ως άνω επιτροπών και κατά χρόνον όχι μεγαλύτερο του διπλασίου του ήδη προβλεπομένου.

2. Στη συνέχεια καλούνται εγγράφως και με απόδειξη, τα γενικά Αρχεία του Κράτους, να επιλέξουν μέσα σε προθεσμία όχι μικρότερη του ενός η οποία θα ορίζεται στο οικείο έγγραφο, τα ιστορικά ενδιαφέροντος έγγραφα.

Για την επιλογή των ιστορικού ενδιαφέροντος εγγράφων των εκτός της μείζονος περιοχής πρωτευούσης ΟΤΑ τα γενικά Αρχεία του Κράτους δύνανται να εξουσιοδοτούν υπαλλήλους που υπηρετούν στην έδρα κάθε Νομαρχία.

3. Μετά την επιλογή από τα γενικά αρχεία του Κράτους των εγγράφων ιστορικής σημασίας ή την παρέλευση απράκτου της προθεσμίας που τάχθηκε κατά την παρ. 2 του παρόντος άρθρου, ακολουθεί η διαδικασία πολτοποιήσεως των χαρακτηρισθέντων ως καταστρεπτέων εγγράφων σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

4. Τα πρακτικά των επιτροπών, οι εγκριτικές περί καταστροφής αποφάσεις και το έγγραφο της παρ. 2 του παρόντος άρθρου προς τα γενικά Αρχεία του κράτους, φυλάσσονται σε ιδιαίτερο φάκελο του αρχείου ως αναπόσπαστο αρχείο αυτού, διατηρούμενα στο διηνεκές.

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ - ΠΡΙΓΚΙΠΙΚΉ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Το δημοτικό συμβούλιο λοιπόν που λες αναγνώστη μου για να τα σουμάρουμε λίγο, κλήθηκε να αποφασίσει - όπως  βλέπεις και μόνος σου στην πρόσκληση του δημοτικού συμβούλίου που ανεβάσαμε εδώ (ΘΕΜΑ 15) http://stinplatia.blogspot.gr/2016/03/2005.html και ενέκρινε  ομόφωνα - όπως βλέπεις από τα ηχογραφημένα πρακτικά που ανεβάσαμε εδώ: http://stinplatia.blogspot.gr/2016/03/blog-post_236.html- την σύσταση μιας διαπαραταξιακής επιτροπής για καταστροφή εγγράφων της Οικονομικής Υπηρεσίας.

Η επιτροπή λοιπόν συνεκλήθη.
 ΞΑΝΑΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ γιατί τώρα αρχίζουμε να ξεμπεδρεύουμε το κουβάρι:
  •  Η επιτροπή αυτή λοιπόν συνεκλήθη με την 45/2005 απόφαση του ΔΣ. ΕΤΣΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ. (Ρε πού να είναι άραγε αυτή η 45/2005; Πρέπει να την βρούμε αύριο, μεθαύριο για να δούμε τι λέει. Λες να την έχει ο ακατανόμαστος στο αρχείο του;).
  • Το πρακτικό λέει όμως "ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ". Το βλέπεις; Μα στο συμβούλιο αποφασίσαμε για "ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ" όπως μπορείς να δεις στα ηχογραφημένα πρακτικά. ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΤΩΡΑ; Δηλαδή εγώ που άλλο ψήφισα και άλλο έγινε, δεν έχω δικαίωμα να μιλάω για ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ και ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ της απόφασής που ψήφισα; (Αμάν αγαπητέ και σεβαστέ μου Νίκο Κεχαγιόγλου. Τι υπέγραψες και εσύ ρε γαμώτο με αυτή την αντίληψη που λέει "εγώ υπογράφω ότι μου δίνουν", γμω την τρέλα μου....)
  • Στο πρακτικό γίνεται αναφορά για καταστροφή των αρχείων σύμφωνα με τις διαδικασίες του ΠΔ 480/95 (πρέπει να το βρούμε και αυτό λοιπόν να δούμε τι λέει) και ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ (πρέπει να δούμε και τι είπαν λοιπόν τα ΓΑΚ και θα έχουμε μια καθαρή εικόνα της υπόθεσης). Αν και ό,τι και να είπαν Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΤΑΝ ΑΛΛΗ!
Αυτά λοιπόν (απόφαση 45/2005, ΠΔ 480/95 και άδεια από ΓΑΚ) τα ..... ψάχνουμε και θα στα δείξουμε.

Μέχρι τότε δες όμως το HIGHLIGHT της ημέρας: 
Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΓΥΦΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑΘΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ!!!!

Γιατί άραγε;

Γιατί ΜΠΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ και δεν υπέγραψε; Αυτό δεν είναι καλό. Είναι;
Στο πρακτικό ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ να έχει διατυπώσει αντιρρήσεις ή να μειοψηφεί,.
Θα το έγραφε το πρακτικό αν είχαν διατυπωθεί ενστάσεις.
Γιατί δεν υπέγραψε λοιπόν ο Στάθης; Τι ήξερε που δεν ξέρανε οι άλλοι; (Αχ βρε κυρ Νίκο)
Και οι υπηρεσιακοί της επιτροπής - Ελένη Παπαδοπούλου (αδελφή υποψηφίου της παράταξης Γυφτόπουλου τότε) και η Ελένη Κούκα ( Αν. Γραμματέας της οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ Χαλανδρίου  εκείνη την  εποχή) δεν έκαναν σωστά την δουλειά τους που είναι ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ να είναι σωστά υπογεγραμμένο ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ; (Αχ βρε καλέ μου κυρ Νίκο, για σένα τόσα χρόνια κάνω τον μαλάκα που υπέγραψες στο θέμα.  Kαι μου έκαναν και μήνυση από πάνω τα θρασίμια).

ΔΕΝ ΜΟΙΆΖΕΙ, λοιπόν ανααγνώστη μου σαν ΣΑΝ ΚΑΤΙ ΝΑ ΗΞΕΡΑΝ ΟΙ ΗΓΕΤΙΚΟΙ ΤΟΥ (μισού) ΠΑΣΟΚ - τότε - και προστάτεψαν τον πρίγκηπα Ανδρεόπουλο από το να υπογράψει το πρακτικό;;;;
(Το άλλο μισό - εμείς της (οριακής) μειοψηφίας - το έδιωχναν σταδιακά και συστηματικά γιατί ήταν ενοχλητικό και ρώταγε).
https://1.bp.blogspot.com/-gV-uovBfc2E/VvYy4yQmyfI/AAAAAAAAb1w/YIfmV1df1eQ57jekiTYzC4K_1aDijg4Ug/s1600/%25CF%2580%25CF%2581%25CE%25B1%25CE%25BA%25CF%2584%25CE%25B9%25CE%25BA%25CE%25BF1.jpg

 
Α.Ν.
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ....

Ν. ΚΟΜΠΟΤΗΣ: ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΣΥΓΓΕΛΟΣ ....


https://www.facebook.com/1493008254350301/photos/pcb.1583446771973115/1583443828640076/?type=3

Μετά την μετατροπή της Δημοτικής - Πολιτικής παράταξης "Αντίσταση με τους πολίτες Χαλανδρίου" σε παράρτημα του φιλόπτωχου ταμείου, απομένει η χειροτονία του "Δήμαρχου" σε πρωτοπρεσβύτερο.

Ένα επάγγελμα σίγουρο, που δεν ελέγχεται από αντιπολιτεύσεις, παρέδρους, καλλικρατιδες κλπ,

Να ευχηθουμε συντομα το ονειρο του να γινει πραγματικοτητα, για το καλο της πολης μας.


Ν. ΚΟΜΠΟΤΗΣ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΕΧΘΕΣ - ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΝΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 2014


ΑΡΓΩ:ΕΚΘΕΣΗ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ


 
Η Εικαστική Ομάδα του Πολιτιστικού και Eπιστημονικού
Συλλόγου Χαλανδρίου «ΑΡΓΩ»
προσκαλεί τους ερασιτέχνες ζωγράφους της περιοχής μας να συμμετάσχουν
σε ομαδική έκθεση ερασιτεχνικής εικαστικής δημιουργίας,

που θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Νεότητας του Δήμου Χαλανδρίου
(Δαναΐδων και Αντιγόνης, Κάτω Χαλάνδρι)
από 23 έως 29 Μαΐου 2016
(εγκαίνια Δευτέρα 23-5-16 και ώρα 19.30).

Τα έργα θα παραδοθούν στα γραφεία του Συλλόγου μας
Σοφ. Βενιζέλου 20 και Καραολή – Δημητρίου
την τελευταία βδομάδα πριν την έκθεση.

Κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να συμμετέχει με 2 (δυο) έργα,
τα οποία θα πρέπει να είναι σε κορνίζα, ώστε να μπορούν να αναρτηθούν.
Ανάλογα την συμμετοχή και αν αυτή είναι μεγάλη, ειδική επιτροπή του Συλλόγου
θα αποφασίσει για τα όρια της συμμετοχής.

Η πρώτη συνάντηση των ενδιαφερομένων θα γίνει στα γραφεία μας
την Δευτέρα 18 Απριλίου και ώρα 19.30,
για να συζητήσουμε τις λεπτομέρειες της έκθεσης.

(τηλέφωνο επικοινωνίας 6979 085 756, Νίκος Οικονομίδης)