Σάββατο, 29 Δεκεμβρίου 2012

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Καλημέρα και Χρόνια Πολλά

Διάβασα ότι ο (όλα τα ξέρω μόνο εγώ και τα κάνω τέλεια) Βενιζέλος, διέγραψε τον Παπακωνσταντίνου, επειδή από τη λίστα που ο Βενιζέλος παρέδωσε, λείπανε κάποια ονόματα. Λοιπόν, το ΠΑΣΟΚ τώρα καθάρισε από τους διαπλεκόμενους και μείνανε μόνο οι καλοί καγαθοί.
Καταλαβαίνω ότι το ΠΑΣΟΚ έχει πολλούς εχθρούς, δεν θα τους βρούνε όμως γιατί ψάχνουν προς τα έξω, ενώ αν κοιτάξουν ένα καθρέφτη θα τους δούνε αμέσως όλους.
Φιλικά και συναισθηματικά, επειδή θέλω και εγώ να βοηθήσω στη σωτηρία του ιστορικού αυτού κινήματος, μήπως θα έπρεπε ο (και νομικός, συνταγματολόγος, έχω λύσεις για όλα) πρόεδρός του, να το εντάξει στο άρθρο 99 για προστασία από τους «πιστωτές» του;

Καλή Χρονιά
Γ. Γ.

ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΩΡΓΟ!
Για την σωτηρία του ΠΑΣΟΚ .... δεν θα σχολιάσουμε

ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΛΟΓΩ ΚΑΙΡΟΥ
Οι διοργανωτές μας ενημέρωσαν ότι το ραντεβού με τους μικρούς μας φίλους αναβάλλεται για την Δευτέρα 31/12, ίδιο μέρος, ίδιες ώρες!! 

(καιρού επιτρέποντος)

Πάτρα: Πολίτης μηνύει το Τ.Π.Δ.για άρνηση παραλαβής δήλωσης-κατάθεσης 1€ για τα τέλη κ υκλοφορίας


telikikloforias2013.jpg

Το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων στην Πάτρα, παρανόμησε. Αρνήθηκε να παραλάβει την αίτηση-δήλωση-κατάθεση 1€ για τα τέλη κυκλοφορίας.
Ο Αγωνιστής συμπολίτης μας Απόστολος Ζέρβας, δεν λούφαξε, και χθες, κατέθεσε μήνυση στο Τ.Π.Δ., της οποίας το περιεχόμενο, παρατίθεται παρακάτω.

ΜΥΝΗΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ Κ.Λ.Π. ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗ ΚΑΙ ΚΑΤ’ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ
Αποστόλου Ζέρβα του Αντωνίου , Υπαλλήλου ΔΕΥΑ ΠΑΤΡΑΣ, κάτοικου Πατρών (οδός Αρόης αρ. 50)

KATA
1. ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΑΝΠΛΗΡΩΤΗ ΔΙΕΘΥΝΤΗ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ
2. ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΛΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ
3. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ
4. Του Προέδρου ή Προϊσταμένου του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων που κατοικοεδρεύει στην Αθήνα.
5. Του καθ’ ύλην αρμόδιου Υπουργού Οικονομικών ή Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών ή Υφυπουργό Οικονομικών, και
6. Παντός άλλου Υπευθύνου, άμεσου ή έμμεσου συνεργού και ηθικού αυτουργού

ΠΡΟΣ
τον Κύριο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΛΗΜ/ΚΩΝ ΠΑΤΡΩΝ

Κύριε Εισαγγελέα,
Α. ΙΣΤΟΡΙΚΟ
Ση Δευτέρα 19-12-2011 και ώρα 11.00 το πρωί προσήλθα στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ΠΑΤΡΩΝ για να καταβάλω 1 ευρώ για τα τέλη κυκλοφορίας 2013, που το κράτος τα ζητάει αντισυνταγματικά και μάλιστα προκαταβολικά. 2
Την μηνυτήρια αναφορά την υποβάλλω μόνον εγώ διότι για κάθε μηνυτή απαιτείται παράβολο υπέρ του Κράτους Δημοσίου 100 ευρώ και δεν έχω χρήματα. Με τα παράβολα αυτά το κράτος αποτρέπει τους πολίτες από την άσκηση των δικαιωμάτων μας για να βρούμε το δίκιο μας στη Τρίτη Συντεταγμένη Κρατική Εξουσία, τη δικαστική Εξουσία.
Σην αντισυνταγματική αυτή διάταξη τη προσβάλλουμε διότι παραβιάζει το ανθρώπινο δικαίωμά μας το προστατευόμενο από το άρθρο 6 στη Σύμβαση της Ρώμης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, και για το λόγο αυτό θα προσφύγουμε και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και θα ζητήσουμε καταλογισμό και ατομικά, στα υπεύθυνα πρόσωπα, π.χ. ατομικά στον Υπουργό Δικαιοσύνης ή ατομικά στον Υπουργό Οικονομικών και να σταματήσει πλέον αυτή η ατιμωρησία της πολιτικής κάστας του δικομματισμού που χρεωκόπησε τη χώρα μας και ήδη διέλυσε τη Κοινωνία μας.
Προσήλθα στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, και ευγενικά απευθύνθηκα προς τη κυρία ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑ που καθόταν εν υπηρεσία και της ζήτησα μπλοκ για να κάνουμε σύσταση παρακαταθήκης.
Η α’ μηνυόμενη ρώτησε τον λόγο, ως μη ώφειλε. Δεν είχα τίποτα να κρύψω και της εξήγησα. Άλλωστε η ίδια ήταν και πέρυσι όταν με συμπολίτες κάναμε ακριβώς το ίδιο, κατάθεση ποσού 1 ευρώ υπέρ της Γ΄ Δ.Ο.Τ. Πατρών , για τα τέλη κυκλοφορίας αυτοκινήτων 2012.
Η μηνυόμενη μας είπε ότι δεν επιτρέπεται. Σης τόνισα ότι το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων συστάθηκε και υφίσταται ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο και δεν της πέφτει λόγος, δεν έχει κανένα απολύτως δικαίωμα. Ανταπάντησε ότι υπάρχει εγκύκλιος του Υπουργείου Οικονομικών που της απαγορεύει να δεχθεί τη παρακαταθήκη, της ζήτησα την εγκύκλιο, και τότε αυτή κάνοντας κωλοτούμπα είπε ότι «έχει προφορική εντολή του Προϊσταμένου της». Τότε αυτή αμέσως σηκώθηκε από το γραφείο της και απευθυνόταν σε έμενα με οργίλο ύφος δεν με εξυπηρέτησε παρά το ότι συνεχώς της της έλεγα ευγενικά ότι διαπράττει παράβαση καθήκοντος και είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ ΝΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΝ ΣΥΣΤΑΣΗ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗΣ
τουλάχιστον μέχρι τις 13.00 που έφυγα από το χώρο.
Λόγω του αδιαχώρητου που δημιουργήθηκε και της καθυστέρησης αλλά και της δυσκολίας να συγκεντρωθούν ταχύτατα τα στοιχεία για τη σύνταξη της εξώδικης προσφοράς οι περισσότεροι πολίτες απεχώρησαν.
Έτσι μας ανάγκασαν και τους στείλαμε τη παρακάτω εξώδικη προσφορά:

«ΕΞΩΔΙΚΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ – ΠΡΟΣΦΟΡΑ
ΕΝΟΣ (1) ΕΥΡΩ ΜΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙ

ΠΡΟΣ
1. Τον Προϊστάμενο του ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ ΠΑΤΡΩΝ
2. Στον Διευθύντη Γ’ Δ.Ο.Υ. ΠΑΤΡΩΝ

ΠΡΟΣ
ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΑΡΧΗ

Εγώ που υπογράφω ονομαστικά στο τέλος της παρούσας, αναγράφοντας τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου μου σας καταθέτω για τα τέλη κυκλοφορίας του αυτοκινήτου μας για το έτος 2012, ΜΟΝΟΝ ΕΝΑ (1) ΕΥΡΩ, για τους εξής νόμιμους, βάσιμους, αληθινούς Λόγους:

1) Διότι, ενώ τα τέλη κυκλοφορίας είναι τέλος ανταποδοτικό και έπρεπε άμεσα να επανεπενδύεται στον τόπο είσπραξης, στη προκειμένη περίπτωση στη Αχαΐα, για συντήρηση του οδικού δικτύου και κατασκευή νέων δρόμων, από τα 70 εκ. ευρώ που εισέπραξε πέρυσι το κράτος, που εσείς εκπροσωπείτε, από τα τέλη κυκλοφορίας μόνον 2 εκ. ευρώ επέστρεψε για δρόμους στην Κέρκυρα, με αποτέλεσμα οι δρόμοι να είναι άθλιοι, επικίνδυνοι, γεμάτοι λακκούβες παντού, βασανιστήριο για τους πληρωτές του τέλους ιδιοκτήτες των Ι.Χ., και εγώ 4
είμαι που πρέπει να εισπράξω αποζημίωση από το κράτος (εσάς) και την αυτοδιοίκηση και όχι να σας πληρώνουμε και από πάνω.
2) Διότι, δεν υπάρχει λογοδοσία από τους υπουργούς και τους βουλευτές που πήγαν τα χρήματά μας, και γιατί μέρος τους δεν επανεπενδύθηκε στη συντήρηση του οδικού δικτύου 3) Διότι, αντισυνταγματικά και παράνομα ζητούνται προκαταβολικά τα τέλη κυκλοφορίας αυτοκινήτου.
4) Διότι, αντισυνταγματικά και παράνομα προβλέπεται διπλασιασμός των τελών σε όποιον τα καταβάλει μετά την 1η του έτους.
5) Διότι, το κράτος δεν εφάρμοσε τον ανταποδοτικό τους χαρακτήρα,
6) Διότι, ενώ οι μισθοί, οι συντάξεις και τα εισοδήματά μας μειώθηκαν, κατά 40 %-50% και κάποιους από εμάς μας κάνατε άνεργους, αυξήσατε τα τέλη κυκλοφορίας κατά ληστρικό τρόπο και χωρίς αιτιολογία.
7) Διότι, δεν έχω χρήματα να τα πληρώσω, αφού μείωσα και τις μετακινήσεις μου με αυτοκίνητο το δε Δημόσιο – Κράτος (Εσείς) εισπράττει ως φόρο το 60 % του ποσού (1,78 €) που πληρώνω για κάθε ένα λίτρο βενζίνης, χωρίς να μας λέτε που πάνε οι φόροι μας και αφήνατε τους δρόμους μας άθλιους και ένα βασανιστήριο για κάθε οδηγό, και προκαλείτε ζημίες.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
Και με τη ρητή επιφύλαξη κάθε δικαιώματός μου
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ ΕΝΤΟΝΑ

Για τις παραπάνω παράνομες και άδικες πράξεις σας για τη ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΣΑΣ να μη παραλάβετε το ένα (1) ευρώ και να μην εκδώσετε τα αντίστοιχα γραμμάτια διαπράττοντας ταυτόχρονα ΣΤΑΣΗ και παράνομη συμπεριφορά σας να αρνηθείτε την κατάθεση στο ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, άρνησή σας αναιτιολόγητη και βιντεοσκοπημένη και ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ, για τα οποία ρητά επιφυλάσσομαι να σας υποβάλλω εντός των ημερών μήνυση σας προσφέρω με το παρόν εξώδικο ΕΝΑ (1) ΕΥΡΩ για το παρακάτω αυτοκίνητο
ΚΑΙ ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ
Ως έχετε νομική-δημοσιοϋπαλληλική υποχρέωση, δημόσια λειτουργία και όχι απλά υπάλληλοι, δηλαδή εφαρμόζοντας ως εκτελούντες πρώτα το Σύνταγμα, μετά το νόμο και καμία προφορική εντολή,
Να μου εκδώσετε ένα γραμμάτιο για το αυτοκίνητό μου στο οποίο να αναγράφεται η παραπάνω αιτιολογία την οποία επαναλαμβάνω:
1) Διότι, ενώ τα τέλη κυκλοφορίας είναι τέλος ανταποδοτικό και έπρεπε άμεσα να επανεπενδύεται στον τόπο είσπραξης, στη προκειμένη περίπτωση στη Πατρα, για συντήρηση του οδικού δικτύου και κατασκευή νέων δρόμων, από τα 70 εκ. ευρώ που εισέπραξε πέρυσι το κράτος, που εσείς εκπροσωπείτε, από τα τέλη κυκλοφορίας μόνον 2 εκ. ευρώ επέστρεψε για δρόμους στην Κέρκυρα, με αποτέλεσμα οι δρόμοι να είναι άθλιοι, επικίνδυνοι, γεμάτοι λακκούβες παντού, και εμείς είμαστε που πρέπει να εισπράξουμε αποζημίωση από το κράτος (εσάς) και την αυτοδιοίκηση και όχι να σας πληρώνουμε και από πάνω.
2) Διότι, δεν υπάρχει λογοδοσία από τους υπουργούς και τους βουλευτές που πήγαν τα χρήματά μας, και γιατί σημαντικό μέρος τους, δεν επανεπενδύθηκε στη συντήρηση του οδικού δικτύου 3) Διότι, αντισυνταγματικά και παράνομα ζητούνται προκαταβολικά τα τέλη κυκλοφορίας αυτοκινήτου. 6
4) Διότι, αντισυνταγματικά και παράνομα προβλέπεται διπλασιασμός των τελών σε όποιον τα καταβάλει μετά την 1η του έτους.
5) Διότι, το κράτος δεν εφάρμοσε τον ανταποδοτικό τους χαρακτήρα,
6) Διότι, ενώ οι μισθοί, οι συντάξεις και τα εισοδήματά μας μειώθηκαν, κατά 40 %-50% και κάποιους από εμάς μας κάνατε άνεργους, αυξήσατε τα τέλη κυκλοφορίας κατά ληστρικό τρόπο και χωρίς αιτιολογία.
7) Διότι, δεν έχω χρήματα να τα πληρώσω, αφού μείωσα και τις μετακινήσεις μου με αυτοκίνητο το δε Δημόσιο – Κράτος (Εσείς) εισπράττει ως φόρο το 60 % του ποσού (1,78 €) που πληρώνω για κάθε ένα λίτρο βενζίνης, χωρίς να μας λέτε που πάνε οι φόροι μας και αφήνατε τους δρόμους μας άθλιους και ένα βασανιστήριο για κάθε οδηγό, και προκαλείτε ζημίες.
Σας καλούμε επίσης να μας καταβάλετε άμεσα τα έξοδα της παρούσας 150 ευρώ ΥΠΑ 23 %.
Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής να επιδώσει νομότυπα τη παρούσα στους παραπάνω, προς γνώση τους και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντάς την ταυτόχρονα στην έκθεση επίδοσης.

Κέρκυρα 20 Δεκεμβρίου 2011
Ο παραπάνω εξωδίκως καταθέτων – διαμαρτυρόμενος – Καλών
Απόστολος Ζέρβας

Οι μηνυόμενοι παρέλαβαν το εξώδικο.
β) Στην συνεχεια προσήλθα και πάλι στο Γραφείο του ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ όπου ήταν η ίδια η Β’ μηνυόμενη ως εντεταλμένη δημόσια υπάλληλος. Της ζήτησα φύλλα για να κάνουμε σύσταση παρακαταθήκης και αυτή ρώτησε γιατί, της είπα ότι δεν την αφορά το γιατί, δεν έχει δικαίωμα να κρίνει για την ουσία της διαφοράς και τη νομιμότητα της κατάθεσης και τελικά πήγαμε στο γραφείο αναπληρωτή διευθυντή Α΄ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ , ο οποίος μας είπε ότι «το ΤΠΔ δεν είναι υπηρεσία του, και ότι ο Πρόεδρος του ΤΠΔ του είπε να μη παραλάβει τα ποσά και να μην εκδώσει γραμμάτια σύστασης». Σου τόνισα ευγενικά τόσον ο ίδιος όσο και η Υπάλληλος του ΤΠΔ είναι ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ . Ότι δεν είναι απλοί υπάλληλοι αλλά ασκούν δημόσια λειτουργία και έχουν ορκιστεί να τηρούν το Σύνταγμα και τους Νόμους. Το παραδέχθηκε και είπε ότι κάνουν εξυπηρέτηση του ΤΠΔ Του είπα ότι αυτό δεν ευσταθεί γιατί το ΤΠΔ. είναι δημόσια Υπηρεσία. Ο Α΄ μηνυόμενος έφυγε πήγε στο γραφείο του και γύρισε με μία φωτοτυπία Γνωμοδότησης του Νομικού Συμβουλίου του κράτους για το χαράτσι της ΔΕΗ. Του είπα ότι η γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους ενός αναξιόπιστοι οργάνου, δεν έχει καμμία αξία, διότι είναι υπάλληλοι του κράτους και κατά κανόνα κάνουν ότι τους ζητάει η κυβέρνηση και αυτό έκαναν και με το χαράτσι της ΔΕΗ γνωμοδοτώντας ότι πρέπει να κοπεί το ρεύμα των πολιτών όταν το πληρώνουν, μολονότι ο αρμόδιος Επίτροπος Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης απαντώντας σε ερώτηση απεφάνθη ότι δεν μπορεί να κοπεί το ρεύμα κανενός πολίτη. 
Πρόκειται για τη πλήρη κατάπτωση και τη πλήρη ανυποληψία του Νομικού Συμβουλίου του (Μνημονιακού) «Κράτους».
Επί δύο ώρες αρνούνταν να πράξουν το καθήκον τους και να εισπράξουν οιοδήποτε ποσό, έχοντας ήδη από δόλο προαποφασίσει και τους αποστείλαμε το ποσό με εξώδικο με ταυτόχρονη νέα διαμαρτυρία.
Οι μηνυόμενοι αρνήθηκαν και πάλι να εισπράξουν τα ποσά καν να εκδώσουν γραμμάτια, ξεφτιλίζοντας το θεσμό που οι ίδιοι ορκίστηκαν να υπηρετούν και παραβιάζοντας τον ίδιο τον όρκο τους.
Μέχρι και τις 13.00 η υπάλληλος ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ, που ήταν υπηρεσία και ο αναπληρωτής διευθυντής ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, αρνήθηκαν να λειτουργήσουν ως δημόσιοι υπάλληλοι, αρνήθηκαν να εκτελέσουν το καθήκον τους και να γίνουν καταθέσεις στο ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων διότι είχαν τέτοιες προφορικές εντολές, χωρίς να μας δείξουν καμία γραπτή εντολή. Στην ουσία στασίασαν, κάνοντας οι ίδιοι οι κρατικοί υπάλληλοι ανυπακοή στο Σύνταγμα και στους Νόμους.


Β. ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΣ Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
Στα τέλη κυκλοφορίας είναι ανταποδοτικά, δηλαδή θεσπίστηκαν για να επανεπενδύονται στους δρόμου, δηλαδή να συντηρούνται οι δρόμοι κάθε τόπου, να μην έχουν λάκκους και κρατήρες, να υπάρχει ασφάλεια. Στο κράτος όπως εκπροσωπείται σε κάθε επίπεδο, μέχρι και τον «τελευταίο» δημόσιο υπάλληλο δεν έχει μόνον δικαιώματα είσπραξης και καταναγκασμού. Έχει και υποχρέωση διατήρησης, με τα εισπραττόμενα τέλη κυκλοφορίας σε ένα πολύ καλή κατάσταση δίκτυο δρόμων και κατασκευή νέων σύγχρονων, ευρωπαϊκών προδιαγραφών δρόμων.

Συνεχίζεται το επιδοτούμενο πρόγραμμα φιλοξενίας 60.000 παιδιών –θετική απόφαση του Ελεγκτικού ΣυνεδρίουΑίσιο τέλος είχε τελικά η υπόθεση με τις επιδοτούμενες δομές σε δημοτικούς και ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς.

Μετά από την αίτηση επανεξέτασης που είχε καταθέσει η ΕΕΤΑΑ για τις 60.000 θέσεις παιδιών, σήμερα η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου εξέδωσε θετική απόφαση. Μετά από τη σχετική εξέλιξη διασφαλίζεται το σύνολο των 60.000 θέσεων και ενεργοποιείται η διαδικασία εκταμίευσης των σχετικών κονδυλίων.
Το Ελεγκτικό Συνέδριο έδωσε τη θετική έγκρισή του για την υπογραφή των συμβάσεων με όλους τους δημοτικούς και ιδιωτικούς σταθμούς που μετέχουν στο πρόγραμμα. Μέσα από τη διαδικασία αυτή δικαιώνει το υπουργείο Εργασίας και την ΕΕΤΑΑ για τις επιπλέον κατανομές που έκαναν μετά από τις διαπραγματεύσεις που είχαν προηγηθεί το καλοκαίρι.
Όπως είναι γνωστό η σχετική δράση εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του υπουργείου Εργασίας, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ για την προγραμματική περίοδο 2007-2013.
Μετά τη θετική απάντηση που έδωσε η ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου ενεργοποιείται η διαδικασία προκειμένου να αρχίσει τμηματικά η εκταμίευση των 140 εκατ. ευρώ που προορίζονται για τους δημοτικούς και ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα μπορέσουν να πληρωθούν και οι 6.500 εργαζόμενοι οι οποίοι από την έναρξη του προγράμματος μέχρι τώρα ήταν απλήρωτοι.
Ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης μετά τη γνωστοποίηση της σχετικής απόφασης εξέφρασε την ικανοποίηση του και υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι:
«Χαιρετίζω και μαζί με μένα όλες οι οικογένειες και οι δήμοι της χώρας, την ιδιαίτερα θετική και εθνικά σημαντική απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου».

http://www.localit.gr/, 28/12/2012

Τατούλης: Να διαλυθούν οι καταυλισμοί ΡομάΝα διαλυθούν όλοι οι καταυλισμοί Ρομά στην Πελοπόννησο, ζήτησε ο περιφερειάρχης από την αστυνομία ζήτησε ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης.«Ζήτησα από τον αρχηγό της αστυνομίας στην Πελοπόννησο να διαλυθούν όλοι οι υφιστάμενοι καταυλισμοί των Ρομά στην Πελοπόννησο» τόνισε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στα φαινόμενα λεηλασίας που παρατηρούνται. «Διαφορετικά –συνέχισε- η περιφέρεια θα λάβει πολιτικές αποφάσεις αντιμέτρων στην κυβέρνηση εφόσον δεν ληφθούν οι αναγκαίες ενέργειες», πρόσθεσε.


Όπως ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες στην Τρίπολη η διαδικασία αντιμετώπισης του προβλήματος και η σύγκληση διεθνούς επιτροπής για τη δημιουργία προγραμμάτων επανένταξης των Ρομά με τη συμμετοχή και της αρμόδιας Ευρωπαίας επιτρόπου.


Ο κ. Τατούλης επεσήμανε ότι «δεν μπορεί να επιμεριζόμαστε το κόστος καταστροφής της περιφέρειας αφήνοντας τους Ρομά να λεηλατούν τις αγροτικές και τις μεταποιητικές επενδύσεις» και πρόσθεσε: «Η επένδυση φωτισμού της Ακροκορίνθου, ένα έργο κόστους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ που υλοποιήθηκε επί υπουργίας μου στο υπουργείο Πολιτισμού, έχει ολοκληρωτικά λεηλατηθεί από τους Ρομά. Δεν μπορούμε να ανεχθούμε παραπέρα την ιστορία αυτή».

Διαβάστε περισσότερα: http://kataggeilte.blogspot.com/2012/12/blog-post_6244.html#ixzz2GQNrr200

ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΑΠΟ ΜΚΟ! ΔΙΑΒΑΣΤΕ!

"ΦΟΥΣΚΑ" ΤΑ 1.300 ΕΡΓΑ ΤΩΝ ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ!

Στον... αέρα βρίσκονται χιλιάδες από τους συνολικά 56.700 ανέργους που προσλήφθηκαν μέσω Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων για κοινωφελή εργασία σε δήμους, με πεντάμηνες συμβάσεις και μισθό 625 ευρώ το μήνα....
Δεκάδες από τους 125 φορείς που πήραν έγκριση για να προσλάβουν ανέργους, δεν έχουν πλέον ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα για να τους πληρώσουν.

Τα απαιτούμενα χρήματα, ωστόσο, έχουν εξασφαλιστεί. Πρόκειται για 188 εκατ. ευρώ, με κοινοτική συμμετοχή, τα οποία όμως δεν μπορούν να απορροφηθούν στο πλαίσιο της υλοποίησης 1.300 έργων μέσα από το ΕΣΠΑ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος", χιλιάδες άνεργοι προσελήφθησαν, μέσω Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, για κοινωφελή εργασία σε δήμους και παραμένουν απλήρωτοι για διάστημα που υπερβαίνει τους τρεις μήνες.

Μέχρι σήμερα, οι πληρωμές που έχουν γίνει ανέρχονται σε περίπου 30 με 40 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας. Υπάρχει υπόλοιπο 150 εκατ. ευρώ, τα οποία έχουν εξασφαλιστεί, αλλά είναι άγνωστο πότε θα δοθούν στους εργαζόμενους.

Δεκάδες από τις ΜΚΟ που πήραν έγκριση και πιστοποιήθηκαν για να κάνουν τα 1.300 έργα αποδείχθηκαν "φούσκες", όταν έφθασε η ώρα να καταθέσουν τα δικαιολογητικά για να πάρουν τα χρήματα και να τα δώσουν στους εργαζόμενους!

Εργαζόμενοι που προσελήφθησαν κατά την υλοποίηση του προγράμματος στους δήμους δήμους Βύρωνα και Ηλιούπολης κατήγγειλαν, μάλιστα, ότι διάφορες ΜΚΟ δημιουργούνται πολλές φορές "με μοναδικό σκοπό να συμμετέχουν σε τέτοια προγράμματα για να εισπράξουν το 5% από τα έργα του ΕΣΠΑ", που ισοδυναμεί με μια αμοιβή κοντά στα 10 εκατ. ευρώ.
planet-greece

Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις