Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΟΥΤΣΙΑΣ - ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΙ

http://www.drasivrilissia.gr/themata/parousiash.aspx?sxID=2716

Τι θα γίνει με τη δημοτική έκταση της οδού Μητροπούλου;

Σε μαφιόζικο σκηνικό φαίνεται να εγκλωβίζεται ο Δήμος Βριλησσίων!Ακόμη ένα επεισόδιο προστέθηκε στο σήριαλ «Οικογενειακό Αθλητικό Κέντρο Βριλησσίων Α.Ε.», που ενοικιάζει από το 2004 τη δημοτική έκταση των 9 περίπου στρ. της οδού Μητροπούλου, (ΟΤ 365): Ο Γ. Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, με έγγραφό του που κοινοποιεί προς το Δήμο Βριλησσίων, (30 Σεπτεμβρίου 2015), προβλέπει "την οριστική διακοπή με σφράγιση της παράνομης μονάδας ηλεκτροπαραγωγής» που είχε εγκαταστήσει η επιχείρηση και την επιβολή προστίμου 14.673,51€".

Τι έχει συμβεί; Προ εβδομάδων, (όπως δήλωσε ο ίδιος ο δήμαρχος στο Δ.Σ.), η ΔΕΗ σφράγισε λόγω ρευματοκλοπής το μετρητή ρεύματος που τροφοδοτούσε τη συγκεκριμένη επιχείρηση, γι' αυτό και αυτή κατέφυγε σε γεννήτρια!

Αλλά δεν είναι μόνον αυτό. Από το 2012 φέρεται η ΔΕΗ να έχει διακόψει την ηλεκτροδότηση της εταιρείας, λόγω μη εξόφλησης οφειλών, όμως τότε αυτή ηλεκτροδοτήθηκε από άλλο ρολόι, που είναι εγγεγραμμένο στο όνομα του δήμου!

Και μόνο τα προηγούμενα, θα ήταν αρκετά, όχι μόνο για την καταγγελία της σύμβασης μίσθωσης από την πλευρά του δήμου, αλλά και για τον ενδελεχή έλεγχο των χειρισμών των προηγούμενων διοικήσεων, συμπεριλαμβανομένης της σημερινής, η οποία ενάμιση χρόνο μετά την εκλογή της, φαίνεται να έχει εγκλωβιστεί σε διαπιστώσεις και σε σενάρια απεμπλοκής, για τα οποία, προφανώς, το δημοτικό συμβούλιο θα ενημερωθεί εκ των υστέρων.

Αξίζει ακόμη να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση αποτελεί τον μεγαλύτερο οφειλέτη του δήμου λόγω μη καταβολής ενοικίων, δημοτικών τελών και τελών ύδρευσης, ότι σε βάρος της έχει ασκηθεί πλήθος καταγγελιών για πολεοδομικές παραβάσεις ή ελλιπείς αδειοδοτήσεις, (προ μηνών είχε σφραγιστεί και για λόγους ασφαλείας -απαγόρευση διεξαγωγής αγώνων, αλλά αποσφραγίστηκε αυθημερόν!), ενώ πολλές είναι και οι καταγεγραμμένες μηνύσεις περιοίκων για διατάραξη ωραρίου κοινής ησυχίας κλπ.

Τέλος, τα προηγούμενα χρόνια, όχι μόνον έχουν επέλθει μεταβολές στη μετοχική σύνθεση της εταιρείας, εν αγνοία του δήμου (;), αλλά και μέρος του ΟΤ 365 φέρεται να έχει επινοικιαστεί σε αθλητικό σωματείο, χωρίς όμως το δημοτικό συμβούλιο να είναι ενήμερο και σύμφωνο, όπως προβλέπεται στην αρχική σύμβαση, με συνέπεια να τίθεται τώρα και ζήτημα μεταβολής των χρεώσεων της ΔΕΗ λόγω διαφορετικών δημοτικών τελών!

Η υπόθεση της δημοτικής έκτασης της οδού Μητροπούλου είναι ενδεικτική των αδιεξόδων που προκαλούν οι αδιαφανείς χειρισμοί των εκάστοτε διοικήσεων. Η μια εμπλοκή ή το ένα λάθος, φέρνει το επόμενο. Το δημοτικό συμβούλιο καθίσταται ένα εκ των υστέρων, μη ουσιαστικό όργανο. Και αντί τα προβλήματα να διευθετούνται έγκαιρα και «ανοιχτά», επαφίενται σε μικροπολιτικούς χειρισμούς ή σε άτυπες συσκέψεις νομικών συμβούλων, με αποτέλεσμα ο δήμος να βγαίνει ζημιωμένος και έκθετος. Άραγε, οι εκατοντάδες χιλιάδες που οφείλει η συγκεκριμένη εταιρεία που «συνεργάζεται» από το 2004 με το δήμο Βριλησσίων πότε θα εισπραχθούν; Και πότε θα μπει ένα οριστικό τέλος σε μια υπόθεση, που ολοένα και περισσότερο μετατοπίζεται στη σφαίρα της ανομίας;

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ

 

Θα σας πω μια ιστορία σήμερα για το δίπλα χωριό, το Βριλήσσι.

Στην Μητροπούλου και Καλλιανίου, στα Βριλήσσια υπάρχει ένας ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ - έχει προκύψει από εισφορές σε γη των κατοίκων  όταν μπήκε η περιοχή στο σχέδιο - τότε παλιά επί κοινοτάρχη Αντώνη Ράμφου.  (ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΑΝΤΩΝΗ!!!)

Στο σχέδιο πόλης ο χώρος είναι χαρακτηρισμένος: "ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ - ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ".
(Σχέδιο πόλης στη ΜΠΑΝΑΝΙΑ, λέμε τώρα).

Ο χώρος της Μητροπούλου - ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΕΙΡΟΥΣΙΑ - σου λέει, έπρεπε να αξιοποιηθεί, να μην κάθεται και σκουλικιάζει.

Όχι από τον δήμο ή καμιά δημοτική επιχείρηση όμως.
Μην λες σοσιαλισμούς .... 

Να τον πάρει ιδιώτης να τον αξιοποιήσει να κάνει δουλειές.
Άλλωστε δεξιοί άνθρωποι διοικούσαν το Βριλήσσι.

Μισθώθηκε λοιπόν από τους νεοφιλελέδες, σε έναν επιχειρηματία, τον κο ΚΟΕΝ για να τον αξιοποιήσει πριν χρόνια, δημαρχεύοντος του Ανάργυρου του Πολεμικού Ανταποκριτού νομίζω.

(Οι  άλλοι οι προ του Ανάργυρου ήταν μαλάκες .... θέλανε κοινωφελείς χρήσεις να κάνει ο δήμος σου λέει μόνος του, άκου να δεις! ΠΑΛΑΙΟΜΟΔΙΤΕΣ!).

Εκείνος λοιπόν - ο κος ΚΟΕΝ - έκανε γήπεδα ποδοσφαίρου, ένα καφέ και τις αναγκαίες εγκαταστάσεις (WC, αποδυτήρια κλπ) για να κάνει την δουλειά του.

Τα νοίκιαζε ο επιχειρηματίας τα γήπεδα αυτά για να παίζουν μπάλα οι παρέες, όπως γίνεται με τα ιδιωτικά γηπεδάκια.
Έκανε δεξιώσεις, γάμους ....
Πολύ ωραία ΙΔΙΩΤΙΚΗ δουλειά ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΕΝΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΓΗ!

Έκανε είναι η αλήθεια την επένδυση βέβαια. Χάλασε κάποια λεφτά αλλά τότε πλήρωνε στον δήμο φιστίκια αράπικα, για να βγάλει την επένδυση, σου λέει.

Ανάμεσα στις παρέες που έπαιζαν μπάλα ήταν μια παρέα, που μετεξελίχθηκε σε επίσημο αθλητικό σωματείο: ο ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ.

Στον ΚΕΝΤΑΥΡΟ ο ενοικιαστής του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΩΡΟΥ μίσθωνε τα γήπεδα μερικές  ΩΡΕΣ για να παίζει μπάλα.

Σταδιακά έγινε η "πουστιά" να του υπομισθώσει του συλλόγου ο ενοικιαστής,  ΟΛΟΚΛΗΡΟ τον χώρο, όχι τα γήπεδα μόνο κάποιες ώρες της ημέρας, οπότε ο ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ανέλαβε ουσιαστικά την διαχείριση του χώρου ως "μπροστινάρη" του ενοικιαστή.
(Είναι το μοντέλο που προβάλλουν μερικοί, μερικοί και για το Χαλάνδρι: Σύλλογοι μπροστινάρια).

Αφού έβαλε καλή ασπίδα τα παιδιά και την φουκαριάρα την μάνα τους ο ενοικιαστής,  τα παιδιά που αθλούνται στον χώρο - λες και δεν έχει δημοτικό αθλητικό κέντρο το Βριλήσσι ή λες και αν δεν τον είχε εκείνος μισθωμένο τον χώρο δεν θα έπαιζαν παιδιά, αφού η αρχική σύμβαση που κάλυπτε την απόσβεση της επένδυσης είχε λήξει και παρατεινόταν χαριστικά με "αυξήσεις" του μισθώματος (παρακάτω θα δεις πόσο μεγάλες) -  σταμάτησε να πληρώνει και το ρεύμα και τα μισθώματα στον δήμο από πάνω!

Η ΔΕΗ τότενες πήγε και αφαίρεσε το ρολόι του γηπέδου γιατί ο επιχειρηματίας - μισθωτής χρώσταγε και στην ΔΕΗ τριψήφιο νούμερο, όπως έμαθα αρμοδίως.

Ο κος Ιωαννίδης, πρώην δήμαρχος όμως, αντί να λήξει την σύμβαση και να δει τι θα κάνει με τον χώρο ο δήμος (να χτίσει το δημαρχείο, να τον λειτουργήσει ως δημοτικό ίσως ή να τον ξαναμισθώσει) έβαλε ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΟΛΟΙ για να εξυπηρετήσει τον ΚΕΝΤΑΥΡΟ - σου λέει - να έχει ρεύμα ο σύλλογος.
Τα παιδιά να παίζουν, σου λέει. ΚΑΙ ΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΗ!

Θα τον πληρώνει και ο δήμος με δημόσιο χρήμα!

Δηλαδή ο επιχειρηματίας χρησιμοποίησε δημόσια γη,  χρώσταγε στον δήμο και την ΔΕΗ , δεν πλήρωνε, δεν έκανε διακανονισμό στην ΔΕΗ για να κρατήσει το ρολόι που είχε, αλλά ο δήμος τον άφηνε να συνεχίζει να επιμισθώνει τον ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ στον ΚΕΝΤΑΥΡΟ και να παίρνει χρήματα ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!!!!
Και πήγε ο κος Ιωαννίδης και ΕΒΑΛΕ και ΡΟΛΟΙ από πάνω για να δώσει και ρεύμα τσάμπα!!!!
Τέτοια ευαισθησία δηλαδή για τα παιδιά και την φουκαριάρα τη μάνα τους ....
Ούτε ο Καραμουρτζούνης!

Δηλαδή έτσι μεγαλοεπιχειρηματίας γίνομαι και εγώ, δηλαδή. 
Άμα θέτε φωνάξτε με!!!

Εδώ και δύο χρόνια ο δήμος Βριλησσίων και μάλιστα σε συνεννόηση και κοινή γραμμή με την  Περιφέρεια Αττικής προσπαθεί να έρθει σε κάποια συνεννόηση με τον ενοικιαστή του για να ρυθμιστεί η υπόθεση χωρίς να προκαλέσει πολέμους και αντιπαραθέσεις.

ΝΑ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΕΙ Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ και αν το κάνει να συζητήσουν για πιθανή ανανέωση της ληγμένης άδειας λειτουργίας.

Εκείνος αρνείται όμως πεισματικά να δώσει κανένα φράγκο και να τακτοποιηθεί, με δικαιολογία - λέει - ότι ο δήμος έχει βάλει υψηλά δημοτικά τέλη και αφού θα πληρώνει τα δημοτικά τέλη είναι ΟΚ και δεν πρέπει να πληρώνει και μίσθωμα.

ΤΡΕΛΕΣ!
Λες και τα δημοτικά τέλη τα πληρώνει μόνος εκείνος, όχι όλοι οι Βριλησσιώτες.

Σα να λέμε δηλαδή ότι ο ενοικιαστής διαμερίσματος που πληρώνει δημοτικά τέλη δεν θα πληρώνει το νοίκι στον ιδιοκτήτη.

Έχουμε στην διάθεσή μας τα ΤΕΡΑΣΤΙΑ ποσά οφειλής του, μας τα είπαν από τον δήμο, το πρωί που κάναμε ρεπορτάζ, αλλά θα τηρήσουμε "τα προσωπικά δεδομένα" του ΙΔΙΩΤΗ
(όχι μόνο τα "προσωπικά δεδομένα" για την Π.....  - άντε πρωί πρωί μη νευριάσω - επειδή είναι δημόσια υπάλληλος).

Ένα στοιχείο θα δώσουμε όμως στον αναγνώστη για να καταλάβει για τι μιλάμε και να κάνει τις συγκρίσεις με το Χαλανδριστάν και όσα έχουν ΗΛΙΘΙΩΔΩΣ ειπωθεί εδώ για τις συμβάσεις της ΦΛΥΑ.

Ο χώρος είναι 10 στρέμματα.
ΚΑΛΑ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ!
10 ολόκληρα στρέμματα στα Βριλήσσια ΕΝΤΟΣ σχεδίου!!!

Το μηνιαίο μίσθωμα που ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΣΗΜΕΡΑ (μετά τις ¨"αυξήσεις")  να καταβάλει και αρνείται ο ενοικιαστής για τα 10 στρέμματα είναι 4200 το μήνα!!!!!

(Κάνε σύγκριση με τα 11 χιλιάρικα για 3 στρέμματα στο Χαλάνδρι για το δημοτικό πάρκινκ, έτσι για πλάκα. Το ρεύμα δε, δεν το πληρώνει για ΠΡΟΒΟΛΕΙΣ ΓΗΠΕΔΩΝ και ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ, όχι για δημοτικό πάρκινγκ και δέκα λάμπες, εκεί o επιχειρηματίας, ούτε για καμιά καντίνα, έτσι;).

ΤΟΥ ΖΗΤΑΝΕ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΔΙΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΟΚΟΡΟΪΔΕΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ!!!!

Και ενώ εχτές ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ -ΚΑΙ ΔΗΜΟΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ έκαναν αυτό που έπρεπε, δηλαδή προχώρησαν σε ΣΦΡΑΓΙΣΗ του χώρου για να προστατεύσουντα συμφέροντα του δημοσίου, και να διεκδικήσουν τα οφειλόμενα, τους την έπεσαν σε χρόνο dt με πανταχώθεν πυρά αι μεγάλαι πολιτικαί κομματικαί δυνάμεις!

Βέβαια πρώτος την έπεσε στην περιφέρεια και τον ΝΥΝ,   O ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ κος ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ αλλά πες ότι αυτό ήταν αναμενόμενο πολιτικά και εξηγήσιμο αφού ..... τα είπαμε.

Το πολιτικά αξιοπρόσεκτο είναι η οργίλη αντίδραση της Ελένης Σακισλή! 

Της υποψήφιας δημάρχου του ΣΥΡΙΖΑ στα Βριλήσσια που την έπεσε στον δήμο αλλά και την Περιφέρεια Αττικής της συντρόφισσας Δούρου πριν κρατήσει την αναπνοή της και μετρήσει μέχρι το δέκα

Και βέβαια του γνωστού σε εμάς στο παρασκήνιο αλλά παντελώς άγνωστο εις το προσκήνιο (πασίγνωστου και μη εξαιρετέου δηλαδή) μέγα παράγοντα των ΑΝΕΛέναν ΜΠΕΛΤΣΙΟ που έχει βάλει την ουρίτσα του και στα του Χαλανδρίου να ξιφουλκούν κατά τους δήμου και της περιφέρειας που έκαναν την δουλειά τους και μάλιστα αφού εξάντλησαν επί μεγάλο χρόνο τα όρια συνεννόησης με τον επιχειρηματία.

ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑΑΑΑΑΑΑ.......

Μάλλον πρέπει να τα παρακολουθήσει λίγο η ΠΛΑΤΕΙΑ και παραδίπλα γιατί είναι .... διαδημοτικά μου φαίνεται τα μπερδέματα.

Και κάποτε πρέπει να ξεμπερδευτούμε αναγνώστη μου!

Από χορτάτους και παραφουσκωμένους!

ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΒΙΑΣ: ΣΥΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΕ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥΗ κατάκτηση του Κυπέλλου ΕΣΠΑ από την ΑΕ Χαλανδρίου γέμισε χαρά όλους τους Χαλανδραίους που μεγαλώσαμε μαθαίνοντας από τις οικογένειές μας να αγαπάμε την ιστορική ομάδα της πόλης μας.

Συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές και την τεχνική ηγεσία για την επιτυχία τους.

Δυστυχώς δεν μπορώ να αποφύγω όμως να στηλιτεύσω  την απαράδεκτη στάση του Δήμου Χαλανδρίου αλλά και της σημερινής διοίκησης της ομάδας για το γεγονός ότι δεν υπήρξε ούτε καν μια ανακοίνωση πριν τον τελικό, πόσο μάλλον μια πρόσκληση στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης.

Ρούσσος, Γκάγκας, Κουράσης (Γεώργιος και Ευθύμιος) ήταν οι μόνοι δημοτικοί σύμβουλοι καλεσμένοι στον τελικό από την διοίκηση της ΑΕΧ και τον δήμο Χαλανδρίου

Ως πρώην αντιπρόεδρος της ομάδας και μάλιστα σε διοίκηση με την οποία η ομάδα μας, έχει φτάσει πάλι στο παρελθόν σε τελικό ΕΠΣΑ - στη Νέα Φιλαδέλφεια - θεωρώ ότι έχω το δικαίωμα και την υποχρέωση να διαμαρτυρηθώ για όλους τους συνάδελφους δημοτικούς συμβούλους αλλά και σημαντικούς για την ιστορία της ΑΕΧ σηνδημότες μας που δεν προσκλήθηκαν.

Η κινητοποίηση που έγινε στην τοπική κοινωνία για την υποστήριξη της ομάδας μας δεν ήταν απλά ελλειπής. ΗΤΑΝ ΑΝΥΠΑΡΤΚΗ.

Ρούσσος και Κουράσης προσπαθούν με κάθε ευκαιρία να επιδεικνύουν ότι η τοπική κοινωνία εξαντλείται μεταξύ των δύο "πολιτικών" μαγαζιών τους και οικογενειών τους αποκλείοντας τους άλλους.

ΑΔΙΚΟΣ ΚΟΠΟΣ.

Προς τους ποδοσφαιριστές: Παιδιά συγνώμη που γκρινιάζω αλλά και εσείς πιστεύω ότι θα θέλατε να είχατε δίπλα σας  περισσότερους φιλάθλους - υποστηρικτέςς της προσπάθειάς σας.

Αλλά ο πολιτικαντισμός θέλει .... "αποκλειστικότητες" στην συμμετοχή σε τέτοιες γιορτές.

Α.Ν.

Προσοχή! Φόλες στο Χαλάνδρι


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

 ΓΙΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ  ΖΩΩΝ
 
Κατόπιν ενημέρωσής μας από δημότη, σας γνωρίζουμε ότι στην περιοχή του Πατήματος Χαλανδρίου, επί της οδού Δανάης  και συγκεκριμένα στο τμήμα  μεταξύ των οδών Ηρακλείτου και Ανεμώνης , κάποιοι ασυνείδητοι έχουν τοποθετήσει δηλητήρια-φόλες και εξολοθρεύουν γάτες. Παρακαλούμε όπως  δώσετε ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ για την ασφάλεια  των παιδιών και των κατοικιδίων σας.

ΜΠΕΣΥ ΑΡΓΥΡΑΚΗ


"Με αυτό το τραγούδι που στείλαμε τι περιμένατε κάτι καλύτερο; Ήταν εντελώς άσχετο με τη Γιουροβίζιον. Η ΕΡΤ έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τον αποκλεισμό μας, πήγαμε με το σύνδρομο του...μνημονιοχτυπημένου. Εμ δεν πας έτσι ξυπόλητος στα... σαλόνια", λένε η βετεράνος της Γιουροβίζιον, Μπέσσυ Αργυράκη μιλώντας στο protothema.gr

ΝΑΤΟ! Είναι προφανές! 
Το λέει και η Μπέσυ Αργυράκη. "Δεν πας ξυπόλυτος στα σαλόνια" σου λέει.
ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΡΟΜΠΕΡΤ ΟΥΙΛΙΑΜΣ!

Πρωτοπόρος ο Νηρέας Χαλανδρίου με το «1ο Greek Nireas Synchro Cup»

Πρωτοπορεί ο Νηρέας Χαλανδρίου στη Συγχρονισμένη κολύμβηση, με την διοργάνωση για πρώτη φορά στην Ελλάδα διεθνούς μίτινγκ το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Μαϊου.

Ο μεγάλος Σύλλογος των Βορείων Προαστίων, που καλύπτει όλο το φάσμα των αθλημάτων της πισίνας, ευελπιστεί η διοργάνωση του αυτή να καθιερωθεί και να καταστεί θεσμός για το άθλημα της Συγχρονισμένης κολύμβησης στη χώρα μας.

Το 1ο Greek Nireas Synchro Cup, όπως είναι η επίσημη ονομασία του μίτινγκ, θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Χαλανδρίου «Νίκος Πέρκιζας» και θα αφορά αθλήτριες γεννημένες από το 2001 έως και το 2008, που θα χωριστούν σε 3 ηλικιακά γκρουπ.
Το πρώτο 13-15 ετών (2001-2003), το δεύτερο 12 ετών και νεότερες (2004-2006) και το τρίτο 8-9 ετών (2007-2008).

Σύμφωνα με τις δηλώσεις συμμετοχών ως τώρα, στο μίτινγκ θα μετάσχουν οι εθνικές ομοσπονδίες της Αρμενίας, Βελγίου, Λευκορωσίας και Γεωργίας, με αθλήτριες τους, ενώ από ελληνικής πλευράς συμμετοχή έχουν δηλώσει αρκετά Σωματεία από όλη τη χώρα.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΚΟΦΑΝΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΣΤΕ Η ΥΠΟΤΑΓΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΛΛΑΣΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΟΧΗ ΤΟΥΣ

 
 
Η χειραγώγηση ενός λαού προϋποθέτει την απαξίωσή του, την διαστρέβλωση της εικόνας του, την προπαγάνδα κατωτερότητάς του. Έτσι έκαναν οι αποικιοκράτες, κάτι τέτοιο κάνει ο Ευρωπαϊκός ρατσισμός προς τον Νότο. Η χολερική προπαγάνδα του τεμπέλη, του ανορθολογικού Έλληνα.
       Οι καλύτερες υπηρεσίες στο ανθελληνικό αφήγημα παρέχονται στο εσωτερικό της χώρας από την εγχώρια πολιτική τάξη. Μία λεγόμενη εκσυγχρονιστική τάση προσπάθησε και προσπαθεί με αφετηρία την «υστέρηση του λαού» να επιβάλει την βίαιη προσαρμογή σε επιλογές εξωελληνικών παραγόντων. Αυτή η πολιτική τάξη, που συμπαρέσυρε την χώρα στην καταστροφή ,είναι ο καλύτερος μεσάζων. Αυτήν χρησιμοποιεί ο εξωτερικός παράγων για να δυναστεύει μέσω του χρέους την χώρα. Οι «αγορές», οι «εταίροι», χρησιμοποιούν την εσωτερική ανεπάρκεια και κλεπτοκρατία ως εντολοδόχους και δήμιους του οικονομικού θανάτου της χώρας, της φτωχοποίησης της κοινωνίας, αφαίμαξης  υποδομών, καταστροφής του παραγωγικού δυναμικού.
      Την κρίση δεν την δημιούργησαν ούτε οι συνταξιούχοι, ούτε οι υπάλληλοι του δημοσίου, ούτε το κράτος: ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ Η ΤΑΥΤΙΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ. ΑΥΤΗ Η ΣΧΕΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ, ΧΡΕΩΣΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. Όσοι προσπαθούν να το αποκρύψουν είναι αυτοί που είναι συνένοχοι στην παρακμή, είτε είναι πολιτικοί, είτε διανοούμενοι θεραπαινίδες της εξουσίας ,εντεταλμένοι εκλαϊκευτές της πολιτικής-παραπολιτικής, κράτους-παρακράτους.
      Όσοι έχουν συμφέρον στην διατήρηση του παρακμιακού καθεστώτος προσπαθούν με την απροσμέτρητη θεωρητική και προπαγανδιστική τους δραστηριότητα να αθωώσουν την ανηθικότητα, αντιδημοκρατικότητα της δήθεν πολύχρωμης πολιτικής σκηνής που μόνο σκοτεινή και επικίνδυνη για τα συμφέροντα της χώρας είναι. ΕΝΩ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΟΧΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΑΥΤΟΙ ΣΤΟΧΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ. ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΦΘΟΡΟΠΟΙΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.
      Πριν λίγα χρόνια είχαμε και τον γνωστό ως Γιωργάκη να συκοφαντεί τον λαό. Τις αδυναμίες της χώρας, τις ενοχές της κατάντιας τις μετέφερε αλλού, έξω από την συντεχνία της μεταπολιτευτικής σκηνής. Όμως ένα σύστημα ανανεώνεται και βρίσκει διεξόδους και ανθρώπους απενοχοποίησής του. Για αυτούς φταίει η καθυστερημένη κοινωνία, οι δημόσιοι υπάλληλοι και όχι βέβαια αυτοί που τους επέλεξαν, που δημιούργησαν μηχανισμούς πελατείας και εξαρτήσεων. Παρακολουθώ μία περίπτωση αβαθούς και μισαλλόδοξου αντιπολιτικού λόγου από νέους στα χρόνια που κάνουν χρήση παλιών υλικών[G1] .
      Ο Παναγιώτης Αποστολόπουλος Πέρρος ,θέλοντας να ερμηνεύσει μία δήλωση ενός υπουργού ότι δεν κόβουν τις συντάξεις για να μη μειωθεί η κατανάλωση, φθάνει στην λογική ότι αυτό το κάνουν για «να πληρώνει τον συνταξιούχο να πηγαίνει  στην ταβέρνα». Επιφανές, μη κοινοβουλευτικό στέλεχος του Λεβέντη ο παραπάνω κύριος θεωρεί ότι οι συντάξεις του Έλληνα επαρκούν για μια αξιοπρεπή ζωή, για τα φάρμακα, και μένουν και για ταβέρνες. Ίσως ζεί σε άλλο κόσμο, αφού δεν γνωρίζει ότι από τις γεροντικές συντάξεις συντηρείται ένα μεγάλο ποσοστό της Ελληνικής οικογένειας. Για αυτόν δεν είναι πρόβλημα η περικοπή των συντάξεων, μιας και κατευθύνονται προς ανούσιους καταναλωτικούς σκοπούς. Εδώ πρόκειται για ανατροπή της αλήθειας ως προς το οικονομικό και βέβαια πολιτισμικό στάτους της κοινωνίας. Κατά λάθος, ή επίτηδευμένα;
      Είμαστε μπροστά σε μία ακόμα διεύρυνση του μεταπρατικού συστήματος: είναι σαφής η σχέση εσωτερικής υποτίμησης του Έλληνα από το πολιτικό σύστημα που τον δυναστεύει, με την προσθήκη συκοφάντησης και Μερκελοδουλικότητας από τον Λεβέντη. Ας θυμηθούμε την στοχοποίηση των δημοσίων υπαλλήλων στο πρώτο τηλεοπτικό σποτ της Ένωσης Κεντρώων τον περασμένο Σεπτέμβρη. Αυτό το κόμμα τότε στηρίχθηκε στην προσφορά πολλών νέων, σήμερα αν και το ακολουθούν λιγότεροι, γίνονται θύματα μιας ανεπίγνωστης αντικοινωνικότητας. Οι νέοι σήμερα δεν κεφαλαιοποιούν ορθολογικά τον μικρό χρόνο εμπειρίας της ζωής και στρατολογούνται ως μαχητές-αθώα θύματα.
      Πρώτος όρος για να βγούμε από την κρίση είναι η δημιουργία ενός κινήματος απελευθέρωσης από το υπαρκτό πολιτικό κατεστημένο, για τον εξοστρακισμό του. Είναι η ηθικοποίηση της πολιτικής. Δεν μπορούν οι ανήθικοι, οι φαύλοι, οι ανεπαρκείς να διαπραγματευθούν, να λύσουν τα προβλήματα που αυτοί δημιούργησαν. Νέες πολιτικές δυνάμεις, χωρίς βεβαρυμμένο πολιτικό παρελθόν θα εκκινήσουν την παραγωγική μηχανή, θα εξορθολογήσουν τα δημόσια οικονομικά.
      Το σύστημα που έφτιαξαν θέλουν να το  ανανεώσουν, κάθε ημέρα φτιάχνουν κόμματα, μεταμφιέζουν παλιές μουτσούνες αλλά έχουν μπλοκαρισθεί. Προσπαθούν να εφεύρουν τον νέο μεταφορέα του σταυρού της σταύρωσης της κοινωνίας. Η κοινωνία θα κάνει την αυτοκριτική της, θα διαβεί το δρόμο της και θα τιμωρήσει αυτούς που τόσα χρόνια την κορόιδεψαν και την τιμώρησαν να είναι υπάλληλος. Θα επανέλθει ως εντολέας των συνειδητών αλλαγών που είναι οι καίριες για αυτήν.
                           
                             
     Γρηγόρης Κλαδούχος-Ξυλόκαστρο 10 /5/2016 (www.tinakanoume.gr)

ΧΡΥΣΟΘΕΜΙΣ: ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΓΙΚΗΣ