Κυριακή, 11 Μαρτίου 2012

ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ ΕΧΘΕΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΤΗΤΑΣ
ΤΑ ΧΑΪΛΑΙΤΣ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ

1.       ΑΥΤΟΧΘΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ.

2.       ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΧΡΕΟΥΣ – ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙΚΟΝΟΙΚΟ ΘΕΜΑ. ΜΙΑ ΑΞΙΑ ΚΑΙ ΜΗ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΡΙΣΤΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΕ ΤΡΙΑ – ΤΟ ΠΟΛΥ ΧΡΟΝΙΑ.

3.       ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ  Η ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΚΛΕΜΜΕΝΩΝ.

4.       ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΝΟΧΕΣ ΔΟΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΕΠΤΟΚΡΑΤΙΑ. Η ΡΗΨΗ ΕΝΟΣ ή ΔΥΟ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΕΝΑ ΜΕ ΤΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ .

5.       ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΩΝ ΜΗ ΚΟΜΜΑΤΩΝ (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ.

6.       ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΤΗΣ ΑΟΖ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΟΣΟΥΝ ΜΙΚΡΟ ΚΕΡΔΟΣ ΣΤΗΝ «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΛΛΑΔΑ» ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ BRAND NAME ΤΗΣ.

(Θα αναρτήσουμε αύριο ολόκληρη την ομιλία).

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ
Η σωρεία ομιλητών από την πλευρά της ΔΗ.ΠΕ. στέρησε την δυνατότητα να γίνουμε ακόμα σοφότεροι  και να αξιοποιηθεί περισσότερος χρόνος με διάλογο,  αφού μετά την πρωτομιλία Χαραλαμπίδη τον λόγο έλαβαν 6 εκπρόσωποι των «συλλογικοτήτων»  που απαρτίζουν την ΔΗ.ΠΕ. και ο Γ. Παπαγιαννόπουλος. 
Η προσπάθεια που γίνεται είναι καλή αλλά για αποτελέσματα χρειάζονται πολλά ακόμα. Κυρίως σε επίπεδο ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ.
Επειδή εμείς παρακολουθούμε με πολύ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΣ ενδιαφέρον αυτές τις κινήσεις από τις οποίες μπορεί να γεννηθεί κάτι νέο,  θα θέλαμε να κάνουμε μερικές φιλικές παρατηρήσεις ΔΗΜΟΣΙΑ ΒΕΒΑΙΑ, αφού ΔΗΜΟΣΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ (και αλλιώς δεν μπορεί να γίνει) αυτός ο διάλογος συνεύρεσης δυνάμεων και προσώπων, από διαφορετικές αφετηρίες -  ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ, ΕΜΠΕΙΡΙΩΝ ΔΡΑΣΗΣ ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΜΕΤΕΡΙΖΙΑ, ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ, κλπ.

1.       Η απόπειρα θα αποτύχει αν συνεχίσει να αποπνέει  παραγοντισμό και καθεστωτισμό. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΠΟΠΝΕΕΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΘΕΙ.

Έχουμε παρακολουθήσει 3 εκδηλώσεις της ΔΗ.ΠΕ. όπου ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ «εκπρόσωποι» οι περισσότεροι εκ των οποίων μιλούσαν από στήθους (δηλαδή ΚΑΤΕΘΕΤΑΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΕΙΜΕΝΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ) και είχαν τα δικά τους ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ πρωτάγματα:

ΚΑΙ ΕΓΩ – ME IQ ΜΟΝΟ 135 KAI OXI 165, ΠΗΡΑ  TA ΠΑΡΑΚΑΤΩ MHNYMATA ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΜΙΛΗΤΕΣ:

-          Να μην ανέβει εκλογικά η αριστερά ήταν το πρώταγμα του ενός. (Το γιατί το ξέρει εκείνος, εμένα δεν με ενοχλεί καθόλου να ανέβει εκλογικά η αριστερά. Εγώ νόμιζα ότι παλεύουμε υπέρ των απόψεών μας και κατά του «κόλπου» της εξουσίας του μαύρου μετώπου και όχι της αριστεράς)

-          Να κρεμάσουμε  τους 300 και όλα τους τα σόγια περίπου είπε ο άλλος και ίσως να ρήξουμε και ένα ελαφρύ ανασκολοπισμό και σε όσους φοράνε ζιβάγκο και είναι ντεμοντέ. (δεν είναι της μόδας νομίζω τώρα το ζιβάγκο, αν και δεν είμαι ο ειδικότερος σε θέματα μόδας).

-          Εμείς – εμείς οι μόνοι συνεπείς – «αντιμνημονιακοί» που (ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ) -  θα μοιράσουμε πιστοποιητικά εντιμότητας σε όποιους πολιτικούς από την προηγούμενη περίοδο θεωρούμε ότι έχουν θέση στη ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΟ που επιθυμούμε να χτίσουμε. (αρκεί να μην είναι της αριστεράς όμως;)

-          ΜΑΓΚΕΣ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟ ΕΠΙΛΕΓΕΙ, ΤΟ ΑΞΙΟΛΟΓΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΑΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ – ΑΜΑ ΤΟΝ ΠΕΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙΣ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ  ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ, ΟΧΙ ΜΕ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΑΔΕΣ, ΣΤΕΓΑΝΑ ΚΑΙ ΕΞΥΠΝΑΚΙΣΜΟΥΣ).

-          Αν βρούμε την κατάλληλη οργανωτική δομή για την ΔΗ.ΠΕ. λύσαμε όλα τα προβλήματα.

Ξέρετε φίλοι, αν ακόμα δεν ξεκίνησε την δράση της η ΔΗ.ΠΕ, οργανώνοντας   τέτοιες ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ  εκδηλώσεις,  ΔΕΝ ΕΧΕΙ συλλογικά επεξεργασμένα κείμενα  ΘΕΣΕΩΝ και ΙΕΡΑΡΧΗΜΕΝΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΩΝ ΣΤΟΧΩΝ ΔΡΑΣΗΣ (ΣΕ ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΟ και  ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΝΝΟΩ ΑΦΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΠΟΤΕ)  το εγχείρημα ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΔΡΑΣΗΣ δεν θα πάει καλά.
Συλλογικά επεξεργασμένα κείμενα που θα ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΕΙ ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ στα μικρόφωνα. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ «ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ».
Και αν ερμηνεύω καλά με την μικρή μου εμπειρία, το κίνημα της Πλατείας δεν θα πολυσυμφωνούσε να μετατραπεί σε ακροατήριο νεοκλακαδόρων – ντεκόρ για να του βγάζουν κάποιοι λόγους.
ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ που πρέπει να τα αποφεύγουμε όπως ο διάολος το λιβάνι, αλλιώς το ….μήσαμε το «κίνημα».
Και για να δείτε φίλοι  ως παράδειγμα, πιο πρακτικά ΜΕΙΖΟΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΚΑΙ  ΘΕΛΟΥΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ  που θέλω να σας θέσω με αυτή την παρέμβασή μου:
Εχθές ο ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΗΤΗΣ ΠΟΥ ΔΙΑΛΕΞΑΤΕ ΕΣΕΙΣ – και ο οποίος ΕΙΝΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΣ -  συμβούλεψε το «κίνημά μας» να στοχοποιήσει ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΑ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ στις δομές της διαφθοράς και την κλεπτοκρατία αφού ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΜΑΧΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΕΡΔΗΘΕΙ, κατά εκείνον.
Συμφωνούμε ή διαφωνούμε ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΗΣΗ; Ή ιεραρχείται πρώτο κάτι άλλο;
(Βολονταρισμός είναι να αυτοαποκαλούμαστε κίνημα, («θελωναγινωοταν μεγαλώσω κίνημα ίσως – είναι η χαλανδραίϊκη μετάφραση του "wannabe κίνημα" για τους αμερικανοσπούδαστους ), αλλά ας το λέμε έτσι ΑΦΟΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ, ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΤΟ ΑΛΛΟ ΚΙΝΗΜΑ  ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ).

ΕΓΩ ΛΟΙΠΟΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ  ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΛΩΝΩ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΝ ΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΠΕΙΩΝ ΤΟΥ (ΑΓΡΑΦΟΥ) ΝΟΜΟΥ ΤΩΝ ΙΣΧΥΡΩΝ (ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΜΟΥ ΘΕΣΕΙΣ, ΤΙΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΟΥ ΔΡΑΣΗ – ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ "ΑΥΤΟΧΘΟΝΗ" -  ΤΗΣ ΞΕΡΗΣ ΚΕΦΑΛΑΣ ΜΟΥ)) ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΧΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ,  (όπως πρότεινε ο κος Χαραλαμπίδης)  ή ακόμα σε ΜΕΓΑΛΟΚΑΝΑΛΑ, ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ZIEMENS, ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ κλπ).
Οι άλλες συλλογικότητες τι λένε γι' αυτό;
Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω: έχουμε ξεκαθαρίσει και πιστεύουμε ΟΛΟΙ, ΟΤΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΕΜΑ – άρα καλά κάνουμε και αναπτύσσουμε ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ – και ΟΧΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟ («να μας χαρίσουν λεφτά ζητάμε;» ) που – αν είναι τέτοιο πρέπει να αφήσουμε την πολιτική και να πάρουμε από ένα γκασμά ο καθένας αλλά και να ψηφίσουμε τον μόνο ΣΤΑΘΕΡΟ, ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ  ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΗ – ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΕΡΓΟ - πολιτικό ΕΦΑΡΜΟΣΤΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ  ΤΩΝ «ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ» – πρώην συνυπεύθυνων συνεταίρων στο έγκλημα κατά της χώρας κατ’ εμέ), που σε λίγο θα είναι αρχηγάρα ή τον Αντώνη που μετάνιωσε και είδε το φως το αληθινό ΤΩΡΑ.
ΠΑΙΔΕΣ αν δεν ξεκαθαριστεί αυτό ΕΝΤΕΛΩΣ μεταξύ, όσων  το παίζουν πρωτοπορία των «Αγανακτησμένων», ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΞ ΗΜΩΝ ΝΑ ΒΡΙΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ ΠΟΥ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΠΑΣΟΚΟΝΔ ως ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΠΑΡΑΓΟΥΝ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
Αν υπάρχουν «ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΟΙ» που μας καλούν να ασχοληθούμε με την μέθοδο που θα επιλέξουμε να απαντήσουμε  ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ, η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά.
ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΣΥΝΙΣΤΟΥΜΕ ΦΙΛΙΚΑ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΤΑΣΗ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΥΨΟΜΕΤΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΡΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΠΟΙ ΜΑΣ.

Τα μέτωπα και τα ΕΑΜ γίνονται με αναζήτηση συμμαχιών και σεβασμό στην διαφορετικότητα, τις απόψεις και την ιστορία όλων.

Και αν δεν αναζητηθεί ΣΕ ΕΝΕΣΤΩΤΑ ΧΡΟΝΟ, ΕΙΛΙΚΡΙΝΩΣ συμμαχία με την αριστερά, ΔΙΑΤΗΡΩΝΤΑΣ ΒΕΒΑΙΩΣ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ,  ΤΟΣΟ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΑΤΑ, θα κάνουμε ΜΕΙΖΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΛΑΘΟΣ (ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΣΤΗΜΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙΑ). 

Αποπνέει έντονη οσμή ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ να θεωρούμε σύμμαχό μας – ΚΑΙ ΚΑΛΩΣ ΑΦΟΥ ΕΙΠΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΟΧΙ έστω και καθυστερημένα – τον Π. Κουρουπλή (ο οποίος ΨΗΦΙΣΕ ΘΥΜΙΖΩ, ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ, ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ1) και να ταυτίζουμε τις ευθύνες  των κομμάτων της αριστεράς με αυτές των ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ, ΤΗΝ ΠΑΣΟΚΟΝΔ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΙΣ ΗΓΕΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΟΜΑΔΕΣ.

Και ξέρετε, ακόμα και όσοι αφελώς προτάσσουν σήμερα την ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΗ ΚΡΙΤΙΚΗ για ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΛΑΘΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ  πρέπει να μας απαντήσουν – εμάς που έχουμε  άλλη ιεράρχηση στόχων  – αν μπορούμε να νικήσουμε ΤΟ ΤΕΡΑΣ, χωρίς ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ; (Για να μην κάνω την ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ερώτηση ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΠΟΙΟ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΕΡΑΣ).
ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ ΟΤΙ ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΑΞΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ κατά του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ και ΤΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ (και όχι το συγκυριακό εκλογικό ψαλίδισμα της αριστεράς) τότε ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΜΑΣ, ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.

Ή μήπως θεωρείτε εσείς πως όχι;

ΚΑΙ ΑΝ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ;

ΜΕ ΠΟΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ – ΣΥΜΒΑΤΟ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΙΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΟ ΣΤΟΧΟ ΤΗΣ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ «ΜΕΤΩΠΟΥ»;

Είναι δυνατόν να είναι – πιθανά -  αύριο σύμμαχοί μας όσοι ψήφισαν μνημόνια, εφαρμοστικούς κλπ και φτιάχνουν σήμερα «ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ» αρκεί να μην είναι σύμμαχοί μας η «αριστερά»;
ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΟΧΙ ΕΞ ΑΡΧΗΣ (ΧΩΡΙΣ ΝΑ  ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΘΕΣΗ, ΤΟ ΕΙΠΑΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ – ΔΗΜΑΡ – ΣΥΡΙΖΑ – ΚΚΕ και 3 ΒΟΥΛΕΤΕΣ ΜΕ … GUTS:
Η ΣΟΦΙΑ ΣΑΚΟΡΑΦΑ (σόρυ για το GUTS Σοφία), Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ.

Και βέβαια γρήγορα – από τον 1ο εφαρμοστικό - διαχώρισε την θέση του ο Π. Κουρουπλής ΜΟΝΟ.

ΟΙ ΑΛΛΟΙ – ΟΙ ΟΨΙΜΟΙ – ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΛΕΥΑΝ, ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΔΗΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ, ΟΠΩΣ ΕΚΦΡΑΣΤΗΚΕ ΔΙΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ ΤΟΥΣ, και αν μην μας θεωρούν μπαμπουίνους προς "εξαπάτηση".

Θα μου αντιπαραθέστε ίσως - ότι ΚΑΠΟΙΕΣ «ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ» ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.

Μάιστα! ΔΕΚΤΟ!

ΔΗΛΑΔΗ αυτό σημαίνει ότι ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΟΙ ΑΛΛΟΙ  ΛΥΣΑΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ «ΜΕΤΩΠΟ» ΚΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΧΕΙ ΑΛΛΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΒΑΛΕΙ ΤΟ "ΜΕΤΩΠΟ" ΑΠΕΝΑΝΤΙ.

(ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΕΞ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΣ: ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ! ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΣ! ΑΛΛΑ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΤΗΝ
ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΕΝΑ  EMAIL ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΣΩ.

Κάνουμε αντιμνημονιακό μέτωπο στοχοποιώντας  ΣΥΝΕΠΕΙΣ, ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΕΝΕΣ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ όπως τα κόμματα της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ;;;

ΑΣΤΕΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

Η προσπάθεια που κάνουμε πρέπει να συνεχιστεί. ΤΗΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΧΩΡΑ.

Αλλά με λιγότερη ΕΠΑΡΣΗ.

Και δίνοντας βήμα σε όλες τις απόψεις.
 
Μην γίνουμε ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΙ πριν γίνουμε ΚΑΘΕΣΤΩΣ.


ΦΙΛΙΚΑ!
ΦΤΩΧΟΤΕΡΟΙ.Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *