Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Ψηφιστηκε το νεο ασφαλιστικο

(tweet που μας ήρθε με mail)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Στο site της Ενωσης Γονέων Μαθητών δήμου Χαλανδρίου ανέβηκε το μεσημέρι η ακόλουθη ανακοίνωση που αφορά βεβαίως το θέμα που αναδείξαμε σε αυτή την ανάρτησή μας για θέμα που  ενημερώσαμε και επίσημα το θεσμικό όργανο των γονέων.

ΜΟΝΟΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΠΟΙΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ! ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ!!!

Οφείλουμε να εκφράσουμε την ικανοποιήσή μας και να συγχαρούμε το ΔΣ της Ένωσης Γονέων για την παρέμβασή του.

 

Η Ανακοίνωση – Διαμαρτυρίατης Ένωσης Γονέων

Από γονείς μαθητών ενημερωθήκαμε ότι έλαβαν ηλεκτρονικά μηνύματα από τους διευθυντές των Σχολείων των παιδιών τους, κατόπιν υπόδειξης / αιτήματος της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, τα οποία μηνύματα τους ενημερώνουν και τους καλούν σε εκδήλωση (ενημέρωση και συζήτηση) που διοργανώνεται από τον Δήμαρχο και τη Δημοτική Παράταξη «Αντίσταση με τους Πολίτες του Χαλανδρίου».

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Χαλανδρίου διαμαρτύρεται έντονα για αυτή την παρέμβαση της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία, χρησιμοποιώντας την ιδιότητά της και αποσιωπώντας από το σώμα του μηνύματός της το γεγονός ότι η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από την Δημοτική Παράταξη, οδήγησε τους Διευθυντές των Σχολείων να ενεργήσουν άθελά τους σαν να ήταν «γραφεία τύπου» της Δημοτικής Παράταξης.

Βεβαίως, αντιλαμβανόμαστε ότι ένας θεσμικός φορέας της πόλης νομιμοποιείται να προσπαθεί να ενημερώνει τους πολίτες για ζητήματα που τους αφορούν με όλα τα πρόσφορα μέσα, παρ' όλο που εκτιμούμε ότι η διαμεσολάβηση του Σχολείου δεν είναι ο πλέον ενδεδειγμένος τρόπος επικοινωνίας των θεσμικών φορέων του Δήμου με τους δημότες. Θα κατανοούσαμε, λοιπόν, ένα τέτοιο αίτημα αν προερχόταν από το Γραφείο του Δημάρχου ή από άλλον υπηρεσιακό παράγοντα που θα καλούσε τους πολίτες σε εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος. Θα κατανοούσαμε ένα τέτοιο αίτημα της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου αν αφορούσε εκδήλωση του Δημοτικού Συμβουλίου. Όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου χρησιμοποίησε την ιδιότητά της για να ενεργήσει όχι εκ μέρους του οργάνου που προεδρεύει αλλά ως διαμεσολαβητής της Δημοτικής Παράταξης με την οποία εκλέχτηκε.

Δεν μπορούμε λοιπόν παρά να εκφράσουμε την έντονη διαμαρτυρία μας όταν τα θεσμικά όργανα του Δήμου χρησιμοποιούν ιδίως τα Σχολεία ως φορείς επικοινωνίας δράσεων της Δημοτικής Παράταξης όπου ανήκουν. Είναι μια πράξη που δηλώνει πλήρη σύγχυση των διακριτών αρμοδιοτήτων και ρόλων των θεσμικών φορέων που εμπλέκονται στη διοίκηση του Δήμου και μια αντίληψη «ιδιοποίησης» του Δήμου από την Δημοτική Παράταξη της πλειοψηφίας.

http://esgmhal.blogspot.gr/

Eκδήλωση – συζήτηση με θέμα «Φορολογικό και Οικονομική Πολιτική»

Η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Χαλανδρίου προσκαλεί την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 19:00, στην εκδήλωση - συζήτηση με θέμα: "Φορολογικό και Οικονομική Πολιτική", με ομιλητή τον Σταύρο Παπαγιαννόπουλο,

Συντονιστή του Τμήματος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Νεότητας Χαλανδρίου (Δαναϊδων &; Αντιγόνης)


Λύση στο πρόβλημα δυσοσμίας του ρέματος Σαπφούς και ευθύνες εργολάβων του Δήμου ΑμαρουσίουΜετά από πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της και σε συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ, δόθηκε λύση στο χρόνιο πρόβλημα των οσμών στο ρέμα Σαπφούς στο Μαρούσι, πίσω από το μέγαρο του ΟΤΕ, κυρίως στο ύψος των οδών Αγίου Κωνσταντίνου και Σφακτηρίας αλλά και σε άλλα σημεία. Το πρόβλημα όμως μπορεί να επαναληφθεί όπως επισημαίνει σχετική έκθεση της ΕΥΥΔΑΠ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έγγραφο της 27/11 της Δ/ντριας Δικτύου Αποχέτευσης της ΕΥΔΑΠ, η βλάβη που διορθώθηκε οφείλεται σε παρανόμως απορριφθέντα μπετά, πέτρες και άλλα οικοδομικά υλικά που έχουν μείνει πιθανότατα όπως εκτιμήθηκε από την αυτοψία και τα ευρήματα από «έργα πεζοδρόμησης και πλακόστρωσης του Δήμου Αμαρουσίου». (Δείτε σχετικό έγγραφο).

Η συσσώρευση των υλικών αυτών δημιούργησε σκληρές μάζες που προκάλεσαν τη δυσλειτουργία του αγωγού ακαθάρτων υπό συνθήκες πίεσης και την άνοδο της στάθμης των λυμάτων στο θάλαμο του φρεατίου, με αποτέλεσμα την επίμονη μυρωδιά ιδίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Έπειτα και από αυτή την εξέλιξη, η ΕΥΔΑΠ καλεί το Δήμο στο ίδιο έγγραφό της, να επιβλέπει τα συνεργεία εργολάβων που εκτελούν δημοτικά έργα, ώστε να αποτραπούν στο εξής ανάλογα περιστατικά.

Η Περιφέρεια Αττικής ενημερώνει τους δημότες Αμαρουσίου ότι πέρα από τους τακτικούς πλέον καθαρισμούς του ρέματος από τα συνεργεία της Περιφέρειας, οι εξειδικευμένες εργασίες που πραγματοποιήθηκαν από πλευράς ΕΥΔΑΠ είχαν ως αποτέλεσμα «την οριστική λύση στη διαρροή και την ορθή λειτουργία του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων».

Αγ.Παρασκευή Ανταπόκριση από την διαδήλωση ενάντια στην δίωξη - έκδοση των 5 συναγωνιστών γειτόνων μας [Παρ 4/12] από την Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων


Την Παρασκευή 4/12 στις 18.00 είχε καλεστεί διαδήλωση από την Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Αγίας Παρασκευής για τους 5 εκζητούμενους φοιτητές. Και οι πέντε είναι κάτοικοι της περιοχής και συμμετέχοντες στη συνέλευση. 

H συγκέντρωση έγινε στην κεντρική πλατεία της Αγίας Παρασκευής. Ακολούθησε πορεία με μαζικότητα περί των 300 ατόμων, που διέσχισε την Αγίου Ιωάννου με κατεύθυνση την πάνω πλατεία και μέσω της οδού Ειρήνης κατέβηκε στη Μεσογείων, κλείνοντας την κυκλοφορία. Έγινε στάση έξω από την ΕΡΤ και η διαδήλωση προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο. Καθ’όλη τη διάρκεια μοιράζονταν κείμενα, πετάχτηκαν τρικάκια και γράφτηκαν συνθήματα.

Συνεχίζεται το πρόγραμμα της Περιφέρειας για την ενημέρωση μαθητών σχετικά με την ανακύκλωσηΤο 19ο Δημοτικό Σχολείο της Νέας Ιωνίας επισκέφθηκε η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου 

Το 19ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας επισκέφθηκε σήμερα η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, στο πλαίσιο του προγράμματος ενημέρωσης των μαθητών για την ανακύκλωση. Το πρόγραμμα εντάσσεται στις κοινωνικές δράσεις «Ποιότητα ζωής» που προωθεί η Περιφέρεια Αττικής για την προβολή των έργων που υλοποιήθηκαν μέσω του ΕΣΠΑ από το ΠΕΠ ΑΤΤΙΚΗΣ.

Οι μαθητές των πρώτων τάξεων του Δημοτικού Σχολείου είχαν την ευκαιρία να παίξουν και με την βοήθεια των ηθοποιών να μάθουν πως ξεχωρίζουμε χρήσιμα υλικά και πως μπορούμε να τα ξαναχρησιμοποιήσουμε μέσα από την ανακύκλωση. Παρακολούθησαν επίσης μια διαδραστική παράσταση, τους Νεφοκαλικάντζαρους, την οποία παρουσιάζει η ομάδα Μπουρμπουλήθρες, βασισμένη στο ομώνυμο οικολογικό παραμύθι του Μάριου Βερέττα.

Με το τέλος της εκδήλωσης, η Περιφερειάρχης μοίρασε δώρα στους μικρούς μαθητές και πρόσφερε στο Σχολείο κάδους ανακύκλωσης για να προωθηθεί η ανακύκλωση υλικών.

Το πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής για την ενημέρωση των μαθητών ξεκίνησε από το 29ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου, επαναλήφθηκε στα 6ο και 11ο Δημοτικό Βύρωνα, το 4ο Δημοτικό Σχολείο Δραπετσώνας, τον 3ο Παιδικό Σταθμό Βύρωνα και θα συνεχιστεί στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου, την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου.