iaso


Μηχανικός

AHOME REAL ESTATE SERVICES

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ ΣΥΓΚΑΛΕΙΤΑΙ Η ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Ο Δήμαρχος Χαλανδρίου καλεί τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων καθώς και τους εκπροσώπους των συνασπισμών συνεργαζομένων κομμάτων που μετέχουν στις  εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015,  σε κοινή συνεδρίαση την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 16:00 στο Παλαιό Δημαρχείο (Γρ. Γυφτόπουλου 2), προκειμένου να καθοριστούν οι θέσεις για τοποθέτηση περιπτέρων,  ο  αριθμός των  θέσεων διαφημιστικών μέσων για την προβολή των υποψηφίων των βουλευτικών εκλογών, καθώς  ο χώρος και ο χρόνος για τυχόν κεντρικές ομιλίες.

Υπερψηφίστηκε η 2η αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ και η μείωση των αντισταθμιστικών εισφορών από το ΔΣ του ΕΔΣΝΑΔύο πολύ σημαντικές αποφάσεις έλαβε, κατά τη δεύτερη συνεδρίασή του, την Παρασκευή, 28 Αυγούστου, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΔΣΝΑ.

Πρώτον, ενέκρινε κατά πλειοψηφία τη 2η αναθεώρηση του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων Αττικής στη βάση των κατευθύνσεων που θέτει ο νέος ΕΣΔΑ για τη θεμελίωση ενός νέου συστήματος διαχείρισης απορριμμάτων. Ενός συστήματος που διασφαλίζει την προστασία του περιβάλλοντος και τη δημόσια υγεία, δίνοντας έμφαση στη Διαλογή στην Πηγή (ΔσΠ), στην αποκεντρωμένη, με δημόσιο χαρακτήρα, διαχείριση των απορριμμάτων με αναβαθμισμένο το ρόλο και τη συμμετοχή των Δήμων, μέσω των Τοπικών Σχεδίων Διαχείρισης, με μικρής κλίμακας μονάδες επεξεργασίας, σύμφωνα με την αρχή της εγγύτητας. Το κείμενο της αναθεώρησης έχει εγκριθεί από την Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΔΣΝΑ, με την υπ’ αριθμόν 281/5.8.2015 απόφασή της, στις 5 Αυγούστου. Η τελική έγκριση του ΠΕΣΔΑ, ο οποίος βρίσκεται σε διαδικασία διαβούλευσης στον ιστότοπο του ΕΔΣΝΑ (www.edsna.gr/index.php/j-stuff/pedio-diavouleysis), θα γίνει με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ως τα τέλη του Σεπτεμβρίου.

Η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, παρεμβαίνοντας, υπογράμμισε την ανάγκη να «ληφθούν άμεσα, χωρίς καθυστερήσεις, οι αποφάσεις εκείνες που βοηθούν στην επίλυση των προβλημάτων των συμπολιτών μας» και θα «συμβάλλουν στην επανάκτηση της αξιοπιστίας της πολιτικής». «Το σημερινό πολιτικό σκηνικό δίνει σε κάποιους το άλλοθι για αδράνεια και σε κάποιους άλλους δίνει πείσμα για να συνεχίσουν τον αγώνα», τόνισε χαρακτηριστικά η Περιφερειάρχης.

Η ίδια υπογράμμισε τη μεγάλη σημασία της συνέργειας μεταξύ των δύο βαθμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης προκειμένου να στεφθεί με επιτυχία ο νέος σχεδιασμός, μέσα από την εκπλήρωση των αιρεσιμοτήτων ενόψει της διασφάλισης της χρηματοδότησης των ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Η Περιφερειάρχης επέμεινε στο ρόλο των Δήμων, τονίζοντας τον υποστηρικτικό ρόλο του ΕΔΣΝΑ, με τη σύνταξη και την αποστολή του Οδηγού Σύνταξης Τοπικών Σχεδίων Διαχείρισης και με τη γενικότερη στήριξη της προσπάθειας των Δήμων από το Σύνδεσμο. Η ίδια τόνισε ότι η Περιφέρεια έχει ήδη δρομολογήσει, προς τις δύο τελευταίες κυβερνήσεις, τις προτάσεις για τις αναγκαίες νομοθετικές μεταρρυθμίσεις ενώ παρατήρησε ότι «ο φόβος για το τι μπορεί να πάθουμε, δεν δικαιολογεί την απραξία».

Η δεύτερη σημαντική απόφαση του ΔΣ αφορούσε στην υιοθέτηση της εισήγησης της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ σχετικά με τη μείωση των αντισταθμιστικών οφειλών που καταβάλλουν οι ΟΤΑ στη βάση του άρθρου 17 του ν. 4164/13. Στην πρώτη του συνεδρίαση, στις 15 Μαΐου, το ΔΣ είχε εξουσιοδοτήσει την ΕΕ προκειμένου να διερευνήσει και να καταλήξει σε συγκεκριμένη πρόταση για το θέμα. Στην εισήγησή της η ΕΕ η πρότεινε κι έγινε κατά πλειοψηφία δεκτή η μείωση των αντισταθμιστικών εισφορών προς το Δήμο Φυλής σε ποσοστό 10%, για τα εναπομείναντα έτη λειτουργίας του ΧΥΤΑ της ΟΕΔΑ Φυλής. Η απόφαση αυτή, τόνισε κατά την εισήγησή της η αντιπρόεδρος της ΕΕ του ΕΔΣΝΑ, Αφροδίτη Μπιζά υπηρετεί τη νέα φιλοσοφία στη διαχείριση των απορριμμάτων προς όφελος του δημόσιου συμφέροντος, τον εξορθολογισμό των δαπανών του Συνδέσμου και την ανάγκη εκλογίκευσης του συστήματος των αντισταθμιστικών εισφορών. «Το αποτέλεσμα της απόφαση θα είναι διπλά ωφέλιμο: προς όφελος των σκληρά δοκιμαζόμενων νοικοκυριών, ειδικά στη σημερινή, εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία – και προς αυτή την κατεύθυνση οφείλουν να ενεργήσουν οι δημοτικές αρχές, λαμβάνοντας την απόφαση μετακύλισης της μείωσης αυτής στους δημότες τους. Και προς όφελος των πολιτών της Φυλής, καθώς προτείνεται να συμφωνηθεί ότι τα αντισταθμιστικά έσοδα ο δήμος Φυλής θα τα χρησιμοποιήσει κυρίως για την υλοποίηση έργων που θα αναβαθμίσουν την περιοχή του, θα δημιουργήσουν απασχόληση και θα ανακουφίσουν οικονομικά τους δημότες του», τόνισε η αντιπρόεδρος της ΕΕ του ΕΔΣΝΑ.

Κλείνοντας, η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, αφού παρατήρησε σχετικά με την ΟΕΔΑ Φυλής, ότι «περισσεύουν τα καλά λόγια ενώ σπανίζουν οι πράξεις», υπογράμμισε την ανάγκη υλοποίησης των έργων περιβαλλοντικής αποκατάστασης και ανάπλασης που «χρωστάμε όλοι μας στο Δήμο Φυλής». «Σε όσους σπεύσουν να μου προσάψουν μεροληψία υπέρ της Φυλής, απαντώ ότι αναλαμβάνω το κόστος αυτής της ‘μεροληψίας’ γιατί αυτά τα έργα τα χρωστάμε στη Φυλή και πρέπει να γίνουν», είπε χαρακτηριστικά η Περιφερειάρχης.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΓΥΡΙΣΑΝ ΟΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΚΑΠΗ

 


Παρέα αναγνωστών και φίλων της Πλατείας - στην δεύτερη εφηβία - γύρισαν εχθές από τον Ψαθόπυργο Αχαϊας όπου πέρασαν μια βδομάδα διακοπές μέσω των προγραμμάτων του ΚΑΠΗ του δήμου Χαλανδρίου.

Οι φίλοι μας γύρισαν ευχαριστημένοι από την οργάνωση της εκδρομής, την φροντίδα της Ιωάννας Τσιρέβελου - της συνοδού από τον δήμο Χαλανδρίου, τις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Florida Bay (άντε και τσάμπα διαφήμιση), και την πολιτικά υπεύθυνη για την κοινωνική πολιτική του δήμου - δημοτική σύμβουλο κα Ευγενία Κατούφα.

Μας έστειλαν λοιπόν αποκλειστικά φωτογραφίες που έβγαλαν με την απαίτηση να αναρτηθούν πάραυτα μαζί με τις ευχαριστίες τους.

Και του χρόνου.

Ευχαριστούμε για το αποκλειστικό φωτορεπρτάζ κα Καίτη.

ΠΑΡΑΛΟΓΟ; Ο ΔΗΜΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΕΠΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣ!

 

Σε αυτή τη χώρα δεν πλήττεις ποτέ και κάθε μέρα ανακαλύπτεις και μια παπάτζα.

Στην συνεδρίαση της ΟΕ της Παρσκευής έγινα σοφότερος αναγνώστη μου.

Έμαθα ότι ο δήμος Χαλανδρίου πρέπει να πληρώσει - λέει - στην ΑΕΠΙ πνευματικά δικαιώματα για τις παραστάσεις στο θέατρο της Ρεματιάς.

Ήξερα ότι η  ΑΕΠΙ μαζεύει πνευματικά δικαιώματα από μαγαζιά για τον καλλιτέχνη - δημιουργό όταν ΑΛΛΟΙ εκμεταλλεύονται ή εμπορεύονται την δημιουργία του, την πνευματική του ιδιοκτησία.

Έμαθα όμως ότι η ΑΕΠΙ παίρνει πνευματικά δικαιώματα και όταν ο ίδιος ο καλλιτέχνης - δημιουργός ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ  την δουλειά του σε ένα δημοτικό φεστιβάλ.
Και μάλιστα ΑΜΕΙΒΕΤΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ κατευθείαν από τον δήμο για την παράσταση από τον δήμο.

ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΘΕΛΕΙ Η ΑΕΠΙ ΑΕ, όταν έχει πληρωθεί Ο ΙΔΙΟΣ ο δημιουργός για την παράσταση, εγώ δεν κατάλαβα.
ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΠΟΙΑΝΟΥ;

¨η μήπως αυτά ξαναπάνε στον καλλιτέχνη που έχει ήδη πληρωθεί; 

Όποιος κατάλαβε ας μου εξηγήσει γιατί από ότι είδα στο όργανο δεν έχει πολυκαταλάβει κανείς.

Μόνο ο π. δήμαρχος Γ. Κοουράσης μου απάντησε ότι "αυτό ήθελε ο Κλίντον όταν ήρθε στην Ελλάδα, να λύσει το θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων" (δεν κατάλαβα τι ήθελε να πει ο ποιητής και πώς εμπλέκεται ο Κλίντον με ... τους ENCARDIA).
Η της διοίκησης μάλλον δεν ήξεραν τι να απαντήσουν.

Αναρτώ την απόφαση της Ο.Ε. - την οποία ψήφισα αφού το θέμα δεν το ήξερα σε βάθος και στην ερώτησή μου έλαβα την απάντηση ότι αυτό προβλέπει ο νόμος.

Αλλά και να το προβλέπει ο νόμος είναι εντελώς ΠΑΡΑΛΟΓΟ.
(Είπα και στην Ο.Ε. ότι θεωρώ λογικό να πληρώνει ο δήμος πνευματικά δικαιώματα στην ΑΕΠΙ μόνο για τις παραστάσεις - συναυλίες που δίνει η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ του, αλλά όχι για τις παραστάσεις που ο δήμος ΑΓΟΡΑΖΕΙ.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ:

ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2015, ο Δήμος Χαλανδρίου ανέλαβε την διοργάνωση μουσικών παραστάσεων (αρ. αποφ. Δ.Σ., 142/17-6-2014), καθώς και την παραγωγή και το κόστος αυτών.

Βάσει του Ν. 2121/1993 αρθρ. 54, 55 και 56 § 3 περίπτ. 2, για επτά (7) εκ των εκδηλώσεων αυτών είναι υποχρεωτική η καταβολή ποσού προς την Ανώνυμη Εταιρεία Πνευματικής Ιδιοκτησίας (Α.Ε.Π.Ι. Α.Ε.) για τη χρήση του πνευματικού έργου των μελών της (συνθέτες – στιχουργοί), στις ανωτέρω μουσικές παραστάσεις.

Το προς καταβολή ποσό, προκύπτει ως ποσοστό (5%) επί του συνόλου του κόστους παραγωγής της εκάστοτε παράστασης, βάσει του αμοιβολογίου της Α.Ε.Π.Ι. Α.Ε. καθώς και του αρθρ. 32 § 1 του Ν. 2121/1993.

Το συνολικό προς απόδοση ποσό, ανέρχεται στο ύψος των 845,99€ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. και θα επιβαρύνει τον Κ.Α. 15.6471.06 του προϋπολογισμού του Δήμου Χαλανδρίου Ο.Ε. 2015.

Για την ανωτέρω πίστωση έχει συνταχθεί η απαιτούμενη Π.Α.Υ. με αριθμό καταχώρησης 814/2015 στο μητρώο δεσμεύσεως, σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 113/2010, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Συνημμένα: - Την υπ. αριθμ. 289503/3-8-2015 επιστολή της Α.Ε.Π.Ι. Α.Ε.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑΚΗ ΚΡΙΣΗ


Στη Συρία διεξάγεται ένας σκληρός πόλεμος, μετά την ιμπεριαλιστική επέμβαση στη χώρα, με διακηρυγμένο στόχο την ανατροπή του καθεστώτος Άσαντ.
Αντικρουόμενες δυνάμεις συγκρούονται σε ολόκληρη την Επικράτεια, μεγάλο μέρος της οποίας έχει καταληφθεί από την ISIS (ΙΚΙΛ) η οποία έχει εγκαθιδρύσει Ισλαμικό Χαλιφάτο σε αυτά τα εδάφη και σε συνορεύοντα γειτονικά εδάφη του Ιράκ, αλλάζοντας τον γεωπολιτικό χάρτη.
Εναντίον του Καθεστώτος Άσαντ εντός της Συρίας είναι επίσης η λεγόμενη μετριοπαθής αντιπολίτευση καθώς και η ισλαμική “Αλ-Νούσρα” (παρακλάδι της Αλ-Κάϊντα). Σύμμαχοι του -oi Κούρδοι πολιτοφύλακες των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), που αντιστάθηκαν στο ηρωϊκό Κομπάνι, -η Ρωσία, το Σιιϊτικό Ιράν και η Λιβανέζικη Σιϊτική “Χεζμπολά” και -μεγάλο τμήμα του Συριακού μη-μουσουλμανικού πληθυσμού, όπως οι χριστιανοί Ορθόδοξοι του Πατριαρχείου Αντιοχείας, λόγω του γεγονότος ότι το καθεστώς Άσαντ ήταν “κοσμικό”.
Στην εκστρατεία εναντίον του συμμετέχουν, με την ενορχήστρωση των ΗΠΑ., οι“Ορθόδοξες” μουσουλμανικές σουνιτικές χώρες: Σαουδική Αραβία, Κατάρ οι οποίες χρηματοδοτούν τους Ισλαμιστές/Τζιχαντιστές, η οπορτουνιστική Τουρκία που παρέδωσε πρόσφατα προς χρήση την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ βρίσκοντας πρόσχημα την συμμετοχή της στο χτύπημα κατά της ISIS (ΙΚΙΛ), το οποίο η ίδια μετατρέπει σε χτύπημα κατά των Κούρδων της Συρίας που μάχονται για την Αυτοδιάθεση τους και οι οποίοι είναι Σύμμαχοι του 'Ασαντ.
Οι Συνέπειες της ιμπεριαλιστικής επέμβασης;
Εμφύλιος πόλεμος, 4.000.000! πρόσφυγες και μετανάστες, το “οστικό' τους ρεύμα βιώνει φέτος το καλοκαίρι η Ελλάδα στο Αιγαίο, στο Πεδίον του Άρεως, στα ελληνο-σκοπιανά σύνορα.
Διωγμός των “Βυζαντινών” Ελληνο-Ορθόδοξων του Πατριαρχείου Αντιοχείας, καταστροφή των Χριστιανικών ναών.
Καταστροφή της Πολιτισμικής κληρονομιάς της Συρίας με τρανταχτό παράδειγμα την Παλμύρα.
Για τις σχέσεις Τουρκίας-Ισλαμικού Χαλιφάτου ISIS (ΙΚΙΛ), εκτός των δηλώσεων των άλλων (Κούρδων, οργανώσεων Ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κλπ) έχουμε μιά χαρακτηριστική δήλωση του ΛΙΒΑΝΕΖΟΥ ΗΓΕΤΗ της Σιιτικής “Χεζμπολλά” του Λιβάνου Χασάν ΝΑΣΡΑΛΛΑ, που μάχεται κατά των Ισλαμιστών/ Τζιχαντιστών: «Η Τουρκία στήριξε και προστάτεψε την ISIS. Την χρηματοδότησε και της διασφάλισε κάθε ευκολία. Άνοιξε και τα σύνορα της για αυτήν. Αλλά τώρα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας λέει πως "Η ISIS απειλεί την εθνική ασφάλεια της Τουρκίας"».
Καλημέρα Τουρκία, ο ύπνος σας ας είναι υγιής.
Θα έρθει μια μέρα που όλοι αυτοί οι άγριοι που τους κουβάλησαν εδώ, θα επιτεθούν και σε εκείνους. Είχαμε πει πως η μαγεία θα στραφεί στον μάγο. Είχαμε πει πως το φίδι δεν θα αρκεστεί στο να δαγκώσει τον ιδιοκτήτη του, αλλά θα τον φάει ολόκληρο.
Αυτά τα είπαμε χρόνια πριν. Όλοι τότε πίστευαν πως ελέγχουν απόλυτα το παιχνίδι. H Σαουδική Αραβία δήθεν κρατά σφικτά τα σκοινιά. Το ίδιο πίστευε και η Τουρκία. Το ίδιο πίστευαν Ιορδανία, Κατάρ, κάποιες χώρες του Κόλπου. ΗΠΑ, Αγγλία Γαλλία και όλοι… Πίστευαν πως ήλεγχαν τα πάντα.
Και γέμισαν την Συρία και το Ιράκ με αυτούς τους άγριους. Διευκόλυναν τα δρομολόγια προς την ISIS. Άνοιξαν τα σύνορα τους για αυτήν. Τους έδωσαν χρήματα και όπλα. Και πολέμησαν μαζί τους. Τους διασφάλισαν πολιτική, θρησκευτική και δημοσιογραφική κάλυψη.
Αληθές δεν είναι αυτό;
Τώρα όμως αρχίζουν κι αυτοί να πληρώνουν το τίμημα.
Το νέο στην επικαιρότητα μας είναι η Τουρκία. Σήμερα μπορώ να πω ξανά πως αναμφίβολα η Τουρκία στήριξε και προστάτεψε την ISIS. Την χρηματοδότησε και της διασφάλισε κάθε ευκολία. Άνοιξε και τα σύνορα της για αυτήν. Αλλά τώρα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας λέει πως «Η ISIS απειλεί την εθνική ασφάλεια της Τουρκίας».
Καλημέρα Τουρκία, ο ύπνος σας ας είναι υγιής.
Πρόσφατα, οι Επικυρίαρχοι "της Συμμαχίας” Αμερικανοί επενέβησαν δραστικότερα στην Συρία: συγκεκριμένα, την Παρασκευή 31 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη αεροπορική επιδρομή αμερικανικών μαχητικών εναντίον "αγνώστων στρατιωτικών" (the US Air Force bombed unidentified militants who attacked the compound of the US-trained rebels... έλεγε στο πρωτότυπο κείμενο), που εικάζεται ότι επρόκειτο για μαχητές της Αλ Νούσρα αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα. Έτσι οι ΗΠΑ συνεχίζουν την προσπάθεια ανατροπής του νόμιμου προέδρου της χώρας Μ. Άσαντ. Με αυτό τον τρόπο δίδεται αεροπορική προστασία στους αντικαθεστωτικούς αντάρτες, οι οποίοι εκπαιδεύονται για την αντιμετώπιση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Χαλιφάτου (ISIS-ΙΚΙΛ).
Αυτό είναι ουσιαστικά κίνηση απαγόρευσης άσκησης εξουσίας της νόμιμης κυβέρνησης Μ. Άσαντ στο συριακό έδαφος.
Ως τώρα, τα μαχητικά αεροσκάφη των χωρών που συμμετέχουν στην "Συμμαχία κατά του ISIS" έπλητταν επισήμως αποκλειστικά θέσεις που ανήκαν στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Χαλιφάτου στη βόρεια κυρίως Συρία, παραβιάζοντας τον συριακό εναέριο χώρο. Τώρα οι ΗΠΑ πρόσθεσαν στον κατάλογο εκείνων που θα δέχονται επίθεση από τις συμμαχικές αεροπορικές επιδρομές και όσους επιτίθενται σε βάσεις όπου εκπαιδεύονται και εξοπλίζονται με αμερικανική χρηματοδότηση αντικαθεστωτικοί αντάρτες.
Από το Κρεμλίνο ανακοινώθηκε ότι οι αμερικανικές επιδρομές εναντίον των συριακών δυνάμεων «αποσταθεροποιούν περαιτέρω την κατάσταση» μετέδωσε το δίκτυο RT.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov υπενθύμισε πως η Μόσχα «επανειλημμένα έχει υπογραμμίσει πως η ενίσχυση με οικονομική τεχνική ή κάθε είδους βοήθεια της συριακής αντιπολίτευσης, οδηγεί σε παραπέρα αποσταθεροποίηση της κατάστασης στη χώρα αυτή». Και πρόσθεσε πως την κατάσταση αυτή «θα εκμεταλλευθούν οι τρομοκράτες του Ισλαμικού Χαλιφάτου».
Η κατάσταση στη Συρία είναι εξαιρετικά περίπλοκη, μιας και οι κυβερνητικές δυνάμεις ως τώρα μάχονται όχι μόνο εναντίον των αντικαθεστωτικών ανταρτών, αλλά και μεμονωμένων εξτρεμιστικών οργανώσεων, όπως το συριακό παράρτημα της αλ Κάιντα (που αποκαλείται αλ Νούσρα) και κυρίως κατά των Ισλαμιστών/τζιχαντιστών του Χαλιφάτου. Οι εξτρεμιστικές αυτές ομάδες, εκτός από τις κυβερνητικές δυνάμεις, μάχονται και μεταξύ τους. Το παράδοξο είναι πως η αμερικανική επιδρομή εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων μιας χώρας, που νόμιμα κυβερνάται από τον πρόεδρο Άσαντ, μπορεί να θεωρηθεί επιθετική ενέργεια, εναντίον κυρίαρχης χώρας κάτι που μόνο το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ μπορεί να εξουσιοδοτήσει.
Δηλαδή οι ΗΠΑ παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο, χωρίς να δέχονται ούτε μια επίπληξη από την Διεθνή Κοινότητα που έδρασε τελείως διαφορετικά στο ζήτημα της Ουκρανίας και οργίασε μετά την ανάκτηση της ρωσικής Κριμαίας από την Ρωσία...
Ως έλληνες Δημοκράτες αντι-ιμπεριαλιστές, ενώνουμε την φωνή μας με όλους τους άλλους: Κράτη, Λαούς, κόμματα, συλλογικότητες που ζητούν να σταματήσει η ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Κυρίαρχη Συρία, να διατηρηθεί η εδαφική της ακεραιότητα, να ζήσει ο Λαός της (πέραν θρησκευτικής πίστης) Ειρηνικά στον τόπο του, να επιστρέψουν τα 4.000.000! Σύροι πρόσφυγες στα σπίτια τους.
Στο blog http://hellassyria.blogspot.gr/  μαζεύονται υπογραφές από τη νεοσύστατη Επιτροπή Φιλίας Ελλάδας Συρίας. 
Για τον συγγραφέα:
Ο αναγνώστης μας ξέρει ποιος είναι ο Γιώργος Παπαγιαννόπουλος.
Για τους νέους ανεβάζουμε και το βιοργαφικό του.
 
* Ο Γιώργος Παπαγιαννόπουλος, Αρχιτέκτων - συγγραφέας, είναι ιδρυτικό μέλος και μέλος της Διοίκησης της "Επιτροπής για την Ειρήνη και τη Φιλία μεταξύ Ελλάδας – Συρίας"

Ο Γιώργος Παπαγιαννόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1954. Μετά το τέλος των Γυμνασιακών του σπουδών από το Γυμνάσιο Αρρένων Καλλιθέας (αφού προηγουμένως πέρασε από το Ελληνικό Κοινοτικό Σχολείο Βεγγάζης στη Λιβύη και από την Αναργύρειο και Κοργιαλένειο Σχολή Σπετσών), σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο Φλωρεντίας την περίοδο 1971-77 από το οποίο αποφοίτησε με άριστα τον Ιούλιο 1977. Το 1980 - 81 αποφοίτησε του μονοετούς μετεκπαιδευτικού κύκλου της Παντείου: "Ελληνικό Μεσογειακό Κέντρο Αραβικών και Ισλαμικών Σπουδών", στον κλάδο της πολιτικής επιστήμης. Το 1993, εργαζόμενος ήδη ως αρχιτέκτων στο ΥΠΕΧΩΔΕ , εισήχθηκε πρώτος στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης από την οποία αποφοίτησε τον Απρίλιο του 1995. Εργάζεται στο ΥΠΕΧΩΔΕ από το 1981. Αντιδικτατορική δράση: Συμμετείχε ενεργά στο Αντιδικτατορικό Ελληνικό Φοιτητικό Κίνημα στην Ιταλία μέσα από το Δημοκρατικό Σύλλογο Ελλήνων Σπουδαστών Φλωρεντίας , την "Φοιτητική Πρωτοπορία" και άλλες Φοιτητικές οργανώσεις. Συμμετείχε από το 1971 στον αντιστασιακό αγώνα κατά της δικτατορίας μέσα από τις οργανώσεις Π.Α.Κ. και "Φίλοι του ΠΑΚ". Γραμματέας της Τ.Ο. Φλωρεντίας την ίδια περίοδο, μέλος του Συντονιστικού Οργάνου Ιταλίας. Μέλος του Γραφείου του Εθνικού Συμβουλίου του Π.Α.Κ. (του Ανώτερου Καθοδηγητικού Οργάνου). Εκ των συντακτών της Διακήρυξης της 3ης Σεπτέμβρη 1974. Ιδρυτικό μέλος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Παράλληλα στο συνδικαλιστικό επίπεδο : μέλος του Δ.Σ. του Δημοκρατικού Συλλόγου Ελλήνων Σπουδαστών Φλωρεντίας, Πρόεδρος του ίδιου Συλλόγου. Το 1975 Πρώτος Μεταδικτατορικός Πρόεδρος της ανασυγκροτημένης Ομοσπονδίας Ελληνικών Φοιτητικών Συλλόγων Ιταλίας (Ο.Ε.Φ.Σ.Ι.), μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου και της Τριμελούς Γραμματείας της ΠΑΣΠ. Συμμετέχει σε πολλές πρωτοβουλίες πολιτών και σε συλλόγους. Ενεργή δράση στο Σύλλογο Αρχιτεκτόνων (ΣΑΔΑΣ) από το 1978. Το 1980-81 Αντιπρόεδρος του εν λόγω συλλόγου και τον επόμενο χρόνο μέλος του Δ.Σ. Σήμερα είναι Πρόεδρος της Πανελλήνιας Αντιπροσωπείας της Πανελλήνιας Ένωσης Αρχιτεκτόνων ΣΑΔΑΣ-Π.Ε.Α. Έχω συγγράψει τα βιβλία: "Η σκοτεινή πλευρά του ήλιου", (μαρτυρία), εκδ. Οδυσσέας, 1989 και "Βροχή στη Δαλματία, καφές στο Τίτογκραντ", (νουβέλα), εκδ. Δελφίνι, 1997, ενώ έχει συμμετοχή στο συλλογικό έργο: "Η Ελληνική ουτοπία", εκδ. Εναλλακτικές εκδόσεις και Αιγαίον, 1993. Σήμερα κυκλοφορεί το νέο του βιβλίο με τον τίτλο: "Ευρώπη των σχισμών" από τις εκδόσεις "Ίνδικτος". Πρόκειται για μια συλλογή διηγημάτων (και όχι μόνον...). Γράφει επίσης άρθρα γνώμης, σχόλια, βιβλιοκριτική, επιφυλλίδες σε περιοδικά και εφημερίδες. Είναι τακτικός συνεργάτης της εφημερίδας "Παρόν", των περιοδικών "Aρδην", "Τετράδια", "Λιμπρέτο" και άλλων τοπικών εφημερίδων και εντύπων.

ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΤΟΥΣ!!!

του Γ. ΠΑΠΙΔΑ
Είναι προτιμότερο να δίνουμε καθημερινά τις μάχες μας με τους Ευρωπαίους νεοφιλελέδες με τον Τσίπρα επικεφαλής και ας χάνουμε τις πιο πολλές.\
Είναι προτιμότερο να διαμαρτυρόμαστε και να σιχτιρίζουμε ενίοτε τον ΣΥΡΙΖΑ για παραλείψεις , λάθη ή ακόμα και για αστοχίες στην εφαρμογή παρά να ξαναδούμε τον εμετικό θίασο των Σαμαροβενιζελομειμαρακηδων επί σκηνής σε νέο περιτύλιγμα και ίδιο η πιο μπαγιάτικο περιεχόμενο...

Είναι προτιμότερο σύντροφε Λαφαζάνη από το να δημιουργούμε φράξιες και μαγαζάκια στο όνομα μιας αμφιλεγόμενης αριστεροσύνης η οποία στο κάτω κάτω της γραφής δεν μας φώτισε και τόσο με ιδέες και προτάσεις για το τι μέλλει γενέσθαι....

Κανένας δεν υποσχέθηκε στον γάμο αυτό με την εξουσία βίον ανθόσπαρτο...

Δεν θα παραδώσουν έτσι εύκολα τα κόζα και τα προνόμια οι αρχιερείς της διαπλοκής και εμπνευστές των μνημονίων ντόπιοι και ξένοι. Θέλει δουλειά, οργάνωση, σχέδιο αλλά το πιο σημαντικό όλων ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ!!!

Πως και πως περιμένουν σαν τα κοράκια οι νεοφιλελεδες και οι διαπλεκόμενοι εργολάβοι και καναλάρχες να ξεσκίσουν κάθε τι το θετικό που έχει δημιουργηθεί το τελευταίο επτάμηνο και να εγκαταστήσουν ξανά το αντιλαϊκό και αντιδημοκρατικό τους καθεστώς που τόσο έντονα ζήσαμε στο πετσί μας τα τελευταία πέντε χρόνια.

ΘΑ ΠΑΛΑΙΨΟΥΜΕ , ΘΑ ΜΑΤΩΣΟΥΜΕ ΘΑ ΠΕΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΞΑΝΑΣΗΚΩΘΟΥΜΕ όμως δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε την παλινόρθωση του σάπιου καθεστώτος τους..

ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΤΟΥΣ!!!!!!!!

ΘΕΑΤΡΟ ΡΕΜΑΤΙΑΣ: Οι μαγικές σβούρες και Ο Μικρός Πρίγκιπας
Οι μαγικές σβούρες και Ο Μικρός Πρίγκιπας
σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αδάμη

Ο Μικρός Πρίγκιπας του Αντουάν ντε Σαιντ- Εξυπερύ «προσγειώνεται» στο Θέατρο της Ρεματιάς, τη Δευτέρα 31 Αυγούστου στις 9 μ.μ. στην επιτυχημένη παράσταση που ετοίμασε για τα παιδιά ο Δημήτρης Αδάμης μαζί με τους ηθοποιούς και τους συνεργάτες της ομάδας Μαγικές σβούρες. Η παράσταση θα πλημμυρίσει συγκίνηση και νοσταλγία τους μικρούς και μεγάλους μας φίλους.

Συντελεστές:
Κείμενο –Σκηνοθεσία               Δημήτρης Αδάμης
Σκηνικά-Κοστούμια                  Γεωργία Μπούρδα
Kίνηση                                   Αντιγόνη Γύρα
Ενορχήστρωση-Διασκευή         Γιώργος Κωνσταντινίδης
Μουσική τραγουδιού φινάλε     Γιώργος Βαρσαμάκης
Μουσική Επιμέλεια                   Δημήτρης Αδάμης
Φωτισμοί                                Γιώργος Ανεστόπουλος
Παραγωγή                              Μαγικές σβούρες

Παίζουν οι ηθοποιοί: Δημήτρης Αγοράς, Αλέξης Βιδαλάκης, Γιώργος Γιόκοτος, Δημήτρης Καπετανάκος, Δανάη Σδούγκου , Μαριλίζα Χρονέα

Ώρα Έναρξης: 21.00

Γενική είσοδος: 10 ευρώ
Ομαδικό εισιτήριο: 6 ευρώ (για ομάδες 30 θεατών και άνω, κατόπιν συνεννόησης με τον θίασο)
Κάτοχοι κάρτας ανεργίας: 6 ευρώ

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: ΒΙΛΙΟΠΩΛΕΙΟ «ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ»

Πληροφορίες στο τηλ.: 210-9853609 , 6948 744 988
www.magikessvoures.gr fb: magikes svoures / Ο Μικρός Πρίγκιπ

Παιδί & Κυκλοφοριακή Αγωγή - Συμβουλές προς τους γονείς


Όλοι μας θέλουμε τα παιδιά μας να πηγαίνουν και να επιστρέφουν από τα σχολεία τους ασφαλή. Να θυμάστε ότι οι γονείς είναι εκείνοι που δίνουν τα πρώτα μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής στο παιδί.

Γι αυτό:

Αναζητήστε την πιο ασφαλή διαδρομή, που πρέπει να ακολουθεί το παιδί σας, για να φθάσει και να επιστρέψει από το σχολείο του.
Η πιο σύντομη διαδρομή δεν είναι απαραίτητα και η πιο ακίνδυνη. Ελέγξετε πολλές φορές το δρομολόγιο για το σχολείο του παιδιού σας. Όταν καταλήξετε στην πιο κατάλληλη διαδρομή, φροντίστε να τη διανύσετε πολλές φορές μαζί του, έτσι ώστε να του αποτυπωθεί σωστά.
Ακολουθώντας καθημερινά την ίδια διαδρομή, θα μπορεί σιγά-σιγά να γνωρίσει όλες τις ιδιαιτερότητες και ιδιομορφίες του δρομολογίου και κατά συνέπεια τους ενδεχόμενους κινδύνους.
Το παιδί πρέπει να μάθει να σταματά στην άκρη του πεζοδρομίου, πριν περάσει στην απέναντι πλευρά του δρόμου. Πρέπει να μάθει να ελέγχει προσεκτικά αριστερά και δεξιά το δρόμο και να τον διασχίζει μόνο όταν θα είναι απόλυτα σίγουρο ότι δεν περνούν οχήματα.
Μάθετε στο παιδί σας να αντιλαμβάνεται σωστά πότε ένα όχημα είναι μακριά ή κοντά του. Μια κακή εκτίμηση μπορεί να οδηγήσει σε ατύχημα.
Κρατάτε πάντα από το χέρι το παιδί σας που πρέπει να βαδίζει στην εσωτερική πλευρά του πεζοδρομίου.
Μάθετε στο παιδί σας ότι ακόμα και στις διαβάσεις των πεζών πρέπει να είναι εξίσου προσεκτικό. Και στην περίπτωση αυτή ισχύει ο προσεκτικός έλεγχος του δρόμου δεξιά και αριστερά.
Ιδίως τις βραδινές ώρες, το κίτρινο χρώμα στα ρούχα του παιδιού ή τα αντανακλαστικά αυτοκόλλητα, βοηθούν τους οδηγούς να αντιληφθούν καλύτερα την παρουσία του στο δρόμο.
Αν στο σχολείο ή τη διαδρομή υπάρχει έλλειψη ή φθορές σε σηματοδότες ή πινακίδες (οδικά σήματα), ενημερώστε άμεσα τους αρμόδιους φορείς.

Α. ΚΡΟΥΣΤΗΣ: ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΘΕ «ΔΕΞΙΟΣ» ΣΤΗΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΕΙ ΚΑΘΕ «ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ»
Στο βιβλίο αυτό μπορεί ο αναγνώστης να έχει απαντήσεις για όλα τα μυθεύματα της Αριστεράς.

Το βιβλίο χωρίζεται σε 4 μέρη.

1. Το πρώτο απαντά σε όλα τα ιδεολογήματα του Μαρξισμού (ΔιαλεκτικόςΥλισμός, Υπεραξία, Ιμπεριαλισμός, Υπερσυσσώρευση Κεφαλαίου, Επανάσταση κλπ)

2. Στο δεύτερο δίνει εξήγηση σε κάθε σύγχρονο ιδεολόγημα (Παγκοσμιοποίηση, Νέο-φιλελευθερισμός, Απελευθέρωση Αγοράς, Χρηματοπιστωτική κρίση, Δόγμα Σοκ, Εργασιακά, Διακρίσεις, Κλιματική αλλαγή κλπ)

3. Στο τρίτο μέρος του βιβλίου, αναλύω τους μεγαλύτερους αντιμνημονιακούς μύθους στην Ελλάδα της κρίσης. (Μνημόνιο, ΤΡΟΙΚΑ, ΔΝΤ, Κεφαλαιαγορές, απελευθέρωση ωραρίου και αγορά εργασίας, κλειστά επαγγέλματα, τα αίτια της χρεοκοπίας, ΕΥΡΩ ή Δραχμή κλπ)

4. Στο τέταρτο μέρος και πιο ενδιαφέρον, αναφέρομαι στους μεγαλύτερους μύθους της Ιστορίας όπου η Αριστερά έχει εντέχνως κτίσει τις συνειδήσεις μας όπως, η Ταξικότητα της επανάστασης του 1821, η στάση του ΚΚΕ στην Μικρασιατική καταστροφή και το Μακεδονικό, η ΕθνικήΑντίσταση, ο Εμφύλιος, το παιδομάζωμα, το Κυπριακό, το Πολυτεχνείο και τέλος η κατάρριψη του μύθου της ανωτερότητας του αριστερού πολιτισμού.

Η ιδεολογική ουτοπία ζητά επειγόντως ιστορικά γεγονότα για να επιβεβαιωθεί. Η παραχάραξη της Ιστορίας είναι η τροφή που ζητούν οι ηττημένοι για να επιβιώσουν. Η τακτική τους και η μεθοδολογία τους έχουν σκοπό. Θα αφήσουμε λοιπόν τα κομματικά καθαρτήρια της Αριστεράς να καπηλεύονται το δίκαιο και την ιστορία; Ας τους ξεσκεπάσουμε λοιπόν!!!

Αντώνης Κρούστης

email επικοινωνίας : akroustis1966@gmail.com
Τηλ. για παραγγελία, εκδόσεις ΚΑΔΜΟΣ 2310-252320)

(Από τον συγγραφέα του αποκαλυπτικού βιβλίου «ΗΤΑΝ Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ , ΗΛΙΘΙΕ!» , εκδόσεις Γεωργιάδη)

Φοβερές ατάκες στα Δικαστήρια. Κατά την ακροοματική διαδικασία


Τα ακόλουθα είναι από το βιβλίο “Disorder in the American Courts“, και έχουν ειπωθεί από ανθρώπους σε δικαστήρια- έχουν καταγραφεί κατά λέξη από δικαστικούς ρεπόρτερ στην Αμερική, οι οποίοι μετά βίας παρέμεναν σοβαροί την ώρα που γίνονταν οι ερωταποκρίσεις.
Ας τις δούμε λοιπόν:
ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ: Ποιο ήταν το πρώτο πράγμα που σας είπε ο άντρας σας εκείνο το πρωί;
ΜΑΡΤΥΡΑΣ. Είπε «Πού βρίσκομαι, Κάθριν;»
ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ: Και γιατί σας αναστάτωσε τόσο;
ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Το όνομά μου είναι Σούζαν!

ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ: Είστε σεξουαλικά ενεργή;
ΜΑΡΤΥΡΑΣ¨ “Οχι, απλώς μένω ξαπλωμένη.

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ: Ο μικρότερος γιος, ο εικοσάχρονος, τι ηλικίας είναι;
ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Είναι 20, όσο περίπου και το IQ σας.

ΔΙΚ: Ήσουν παρών όταν πάρθηκε η φωτογραφία σου;
ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Τώρα με δουλεύετε;

ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ: Ώστε η ημερομηνία της σύλληψης του παιδιού ήταν η 8η Αυγούστου;
ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Ναι.
ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ: Και τι κάνατε εκείνο τον καιρό;
ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Έκανα σεξ.
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ: Και είχε τρία παιδιά, έτσι δεν είναι;
ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Ναι.
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ: Πόσα ήταν αγόρια;
ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Κανένα.
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ: Υπήρχε κανένα κορίτσι;
ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Κύριε Δικαστά, νομίζω χρειάζομαι άλλον δικηγόρο. Μπορώ να πάρω άλλον;

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ: Πώς τερματίστηκε ο πρώτος σας γάμος;
ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Λόγω θανάτου.
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ: Και με τίνος τον θάνατο τερματίστηκε;
ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Για μαντέψτε;

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ: Μπορείτε να περιγράψετε το άτομο;
ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Ήταν μεσαίου αναστήματος και είχε γένεια.
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ. Ήταν άντρας ή γυναίκα;
ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Αν δεν είχε έρθει κανα τσίρκο στην πόλη, μάλλον άντρας θα έλεγα.

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ: Γιατρέ, πόσες από τις νεκροψίες σας τις έχετε διενεργήσει
σε νεκρούς ανθρώπους;
ΜΑΡΤΥΡΑΣ : Όλες. Οι ζωντανοί, ξέρετε, αντιστέκονται πάρα πολύ.

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ: Θυμάστε την ώρα που εξετάσατε το σώμα;
ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Η αυτοψία άρχισε γύρω στις 8:30 πμ.
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ: Και ο κύριος Νέντον ήταν νεκρός εκείνη την ώρα;
ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Αν όχι, σίγουρα ήταν μέχρι να τελειώσω.

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ: Γιατρέ, πριν διενεργήσετε τη νεκροψία, ελέγξατε αν υπήρχε σφυγμός;
ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Όχι
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ: Ελέγξατε την πίεση του αίματος;
ΜΑΡΤΥΡΑΣ: “Οχι.
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ: Ελέγξατε την αναπνοή;
ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Όχι..
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ: Ώστε λοιπόν, είναι πιθανόν ο ασθενής να ήταν ζωντανός όταν
αρχίσατε την νεκροψία;
ΜΑΡΤΥΡΑΣ: “Οχι.
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ: Πώς μπορείτε να είστε σίγουρος, γιατρέ;
ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Γιατί ο εγκέφαλός του βρισκόταν πάνω στο γραφείο μου σε μια γυάλα.
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ¨ Α, μάλιστα. Όμως θα μπορούσε ο ασθενής, παρ” όλα αυτά, να
είναι ακόμα ζωντανός;
ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Ναι, είναι πιθανόν- θα μπορούσε να είναι ζωντανός και να
ασκεί τη δικηγορία!