Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2013

ΚΥΝΟΚΕΦΑΛΟΣ ΑΓΙΟΣ ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ...

Φωτό από το PRESS GR


.... και ΜΠΟΥΖΟΥΚΟΚΕΦΑΛΟΣ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑ .... ΧΑΛΑΒΡΥΤΑ!

Το "αλφάβητο" των διαρρηκτών.

Στο φως τα ιερογλυφικά και η μυστική γλώσσα των κακοποιών στην Ευρώπη για να βοηθούν "συναδέλφους" τους

Τους μυστικούς κωδικούς που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες διαρρήκτες στην Ευρώπη για να βοηθούν τους «συναδέλφους» τους έφερε στο φως της δημοσιότητας η βρετανική αστυνομία. Πρόκειται για «μυστική διάλεκτο» που μέχρι σήμερα ήταν γνωστή μόνο μεταξύ των διαρρηκτών και είχε σκοπό να τους δώσει συγκεκριμένες οδηγίες σχετικά με το σπίτι που ήθελαν να «ανοίξουν».

Οι διαρρήκτες χρησιμοποιούν τα «ιερογλυφικά» για να μαρκάρουν τα σπίτια με συγκεκριμένα σύμβολα, τα οποία γράφουν με μαρκαδόρους είτε χαμηλά στους τοίχους είτε στα πεζοδρόμια. 
Με αυτό τον τρόπο δίνουν χρήσιμες πληροφορίες σε όσους σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν διάρρηξη προκειμένου να μη βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

Οι ειδικοί της βρετανικής αστυνομίας κατάφεραν να αποκωδικοποιήσουν ύστερα από έρευνες το «αλφάβητο» των διαρρηκτών και έδωσαν στη δημοσιότητα το νόημα των συμβόλων που βρέθηκαν γραμμένα έξω από κατοικίες εύπορων κυρίως πολιτών. Συγκεκριμένα, ένα απλό «Χ» σημαίνει ότι το σπίτι είναι καλός στόχος, ενώ αν το ίδιο σύμβολο βρίσκεται μέσα σε κύκλο σημαίνει ότι δεν υπάρχει κάτι αξιόλογο για κλοπή. Το γράμμα «D» με μια μικρή παύλα δείχνει πως ο ιδιοκτήτης του σπιτιού είναι πάρα πολύ επικίνδυνος, ενώ οι πέντε κύκλοι στο σχήμα ενός αστεριού σημαίνουν πως το αυτοκίνητο ανήκει σε πλούσιο ιδιοκτήτη. 

Οι διαρρήκτες μαρκάριζαν τα σπίτια με πλήθος μυστικών σημάτων δίνοντας πληροφορίες όπως «γυναίκα μόνη», «τσεκάρετε τα δωμάτια», «ελεύθερο πεδίο», «χρήματα στο σπίτι», «τίποτα για πάρουμε», «το ελέγχει η αστυνομία», «σπίτι αξιωματούχου», «αξίζει μια ληστεία», «φοβισμένος ένοικος», «καλός στόχος», «μεγάλο ρίσκο», «ευάλωτη γυναίκα» και... «τον έχουν ληστέψει ξανά». 
Όπως ήταν φυσικό, η δημοσιοποίηση της μυστικής γλώσσα των εγκληματιών θορύβησε ήδη χιλιάδες πολίτες στη Βρετανία, οι οποίοι άρχισαν να ψάχνουν εξονυχιστικά τους τοίχους και τα πεζοδρόμια έξω από τα σπίτια, με αρκετούς από αυτούς να ανακαλύπτουν πως είχαν «μαρκαριστεί» και αποτελούσαν στόχο αδίστακτων κακοποιών.

του Ανδρέα Αξιώτη, εφημερίδα "Espresso", 31/1/2013

ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΑΖΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ 7ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΑΝΑΦΟΡΑ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ – ΑΙΤΗΣΗ 

1) Νικολάου Πανταζή, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Χαλάνδρι – Αναγέννηση, Νίκος Πανταζής», κατοίκου …

2) Σιδέρη Γεωργίου, δημοτικού συμβούλου με την δημοτική παράταξη «Χαλάνδρι – Αναγέννηση, Νίκος Πανταζής», κατοίκου …

ΠΡΟΣ

1) Τον Κο Δήμαρχο Χαλανδρίου

2) Την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Χαλανδρίου

___________________________________________________________

Κύριοι,

Δεν μπορείτε να παίζετε με την σωματική ακεραιότητα των μαθητών!

Εμείς ρωτάμε την αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών και εσάς προσωπικά Κε Δήμαρχε!

Πόσα χρήματα διέθεσε ο Δήμος για συντήρηση σχολειών το 2012;

Πού θα κρυφτείτε αν από την εγκατάλειψη ιδίως των δύο συγκροτημάτων στο Κάτω Χαλάνδρι, στην Αριστοφάνους και Κρήτης, που τα σχολεία είναι 40 χρονών και από καιρό έχουν προειδοποιήσει με τους διευθυντές ότι είναι επικίνδυνα έχουμε κάποιο ατύχημα, με κόστος την σωματική ακεραιότητα, κάποιου μαθητή;

Εμείς οι αιτούντες, ενημερώσαμε εγγράφως και με φωτογραφίες τόσον εσάς τον Δήμαρχο, όσο και την τεχνική υπηρεσία και το Δημοτικό Συμβούλιο για την ανάγκη άμεσης παρέμβασης.

Σήμερα παρά την πτώση σοφάδων που απαιτούν τουλάχιστον το ξύσιμο του υπόλοιπου ταβανιού για να αποφύγουμε νέα πτώση έχουμε μόνο υποσχέσεις και διαβεβαιώσεις ότι λαμβάνονται όλα τα μέτρα.

Χαλάνδρι, 24/2/2013 

Πανταζής Νικόλαος –Σιδέρη Γεωργίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΓΣ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ                                                                                             Χαλάνδρι 22/02/2013                                                                                                            
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Δ.Σ. του Γ.Σ. ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ μετά την πάροδο έξι μηνών αγωνιστικής δράσης, των Τμημάτων Καλαθοσφαίρισης, αισθάνεται υπερήφανο και δικαιωμένο για τις επιλογές του,  καθώς  τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα και οι επιτυχίες των αθλητών και αθλητριών μας,  είναι αξιοζήλευτα.
Καταρχήν είναι ιδιαίτερα τιμητικό  στην μόλις δεκαπεντάχρονη ιστορία του Συλλόγου μας οι παρουσίες, τόσο του Ανδρικού όσο και του Γυναικείου, Τμημάτων Καλαθοσφαίρισης, στους φετινούς τελικούς των αντίστοιχων Κυπέλλων της Ε.Σ.Κ.Α.
Αφετέρου μετά την πάροδο 17 αγωνιστικών, η πορεία των παραπάνω ομάδων στα αντίστοιχα Πρωταθλήματα της Α’ Ε.Σ.Κ.Α. τις βρίσκει να πρωταγωνιστούν.  
Οι  Άνδρες  είναι στην 4η θέση επί συνόλου 14 ομάδων, με 12 νίκες και 29 βαθμούς, μόλις έναν λιγότερο από τις δυο ομάδες που είναι επικεφαλής, , διεκδικώντας την άνοδο  τους στην Γ’ Εθνική.
Αντίστοιχα οι Γυναίκες με 31 βαθμούς συγκομιδή από τις 14 νίκες τους, βρίσκονται στη 2η θέση επί συνόλου 12 ομάδων και είναι  μεγάλο φαβορί για τον τελικό των play off , όπου ο νικητής κερδίζει την άνοδο του στην Α2 Εθνική Κατηγορία Νότου Γυναικών.
Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στις αθλήτριες μας των Τμημάτων Νεανίδων & Κορασίδων καθώς οι πρώτες κατάφεραν στον τρίτο χρόνο παρουσίας τους στο αντίστοιχο πρωτάθλημα να κατακτήσουν αήττητες, με 18 νίκες, την 1η θέση στην Β’ κατηγορία,  κερδίζοντας έτσι τη συμμετοχή τους για την αγωνιστική περίοδο 2013-2014 στην Α’ κατηγορία Νεανίδων, δηλαδή μεταξύ των 10 καλύτερων ομάδων του Λεκανοπεδίου στην ηλικία τους.
Οι κορασίδες μας θα συνεχίσουν για 4η συνεχή χρονιά να αγωνίζονται στην Α’ κατηγορία, αφού έχουν εξασφαλίσει την παραμονή τους σ’ αυτήν, παραμένοντας έτσι μεταξύ των 12 καλύτερων ομάδων στην ηλικία τους.
Οι παραπάνω επιτυχίες αποδεικνύουν περίτρανα τη σπουδαία δουλειά που γίνεται  στις υποδομές του Συλλόγου μας!
Για όλη αυτή την προσπάθεια είμαστε ευγνώμονες στους προπονητές μας κ.κ. Νικητόπουλο Τάσο (ανδρικό),  Μανουσάκη Μάνο (γυναικείο-κορασίδες-νεάνιδες) και στους βοηθούς τους κ.κ. Αβραμίδη Γιάννη και Νίκλα Θάνο αντίστοιχα, που καθημερινά σε συνεργασία με τους αθλητές και τις αθλήτριές μας δείχνουν όλοι τους μαζί, έμπρακτος, σ’ αυτές τις δύσκολες συγκυρίες για την πατρίδα μας, πόσο αγαπούν τον αθλητισμό κι ενδιαφέρονται για την προσέλκυση των νέων της περιοχής μας στα γυμναστήρια.
Φυσικά σημαντική βοήθεια έχουν προσφέρει οι έφοροι των ομάδων μας κ.κ. Χαραλαμπόπουλος Χρήστος, Σκουτέλας Σταμάτης, Ανανιάδου Μαρίνα, Τσέτα Άννα που με κύριο όπλο τους τη δημιουργία και διατήρηση άριστου κλίματος εξασφαλίζουν την άψογη λειτουργία των τμημάτων μας.
Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους γονείς-μέλη κι όλους τους φίλους του Συλλόγου μας που με την παρουσία τους στους αγώνες, παροτρύνουν τους αθλητές μας και με τις επευφημίες τους δημιουργούν θερμή ατμόσφαιρα, αλλά πάντα σε αθλητικά πλαίσια.
Ευχόμαστε να είμαστε όλοι υγιείς και  να παρευρεθούμε στους τελικούς που θα γίνουν στο Αθλητικό Κέντρο ΔΑΪΣ (εκπαιδευτήρια ΔΟΥΚΑ), στις:

ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ Ε.Σ.Κ.Α ΑΝΔΡΩΝ  
Γ.Σ. ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ – Νικητής Α.Ο. ΠΕΥΚΗΣ – Γ.Σ. ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013, ώρα 21:00

ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ Ε.Σ.Κ.Α. ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Γ.Σ. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ – Γ.Σ. ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
 Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013, ώρα 21:00

Προσκαλούμε λοιπόν, όλους τους φιλάθλους του Δήμου Χαλανδρίου να προσέλθουν σε αυτά τα παιχνίδια-γιορτή για την Καλαθοσφαίριση του Λεκανοπεδίου Αττικής που ταυτόχρονα προβάλλουν και την αθλητική προσπάθεια των νέων της περιοχής μας.

                                                   Για το Δ.Σ
     Ο Πρόεδρος                                      Ο Γεν. Γραμματέας
 
 ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ    ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ : Πρόσκληση Διαμαρτυρίας, Τρίτη 26-2


ΤΟ ΒΡΑΔΥ, ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ


ΑΠΟΨΕ, ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ:

ΣΤΗΝ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ 88,5

(στον πρώην Ρ/Σ "χωρίς FM") στις 21.00 για δύο Ωρες.


ΜΙΑ ΕΦ' ΟΛΗΣ ΤΗΣ (ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ) ΥΛΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ:

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ 

με τον Γιώργο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ.


Άντε, Συντονιστείτε..

ΔΕΥΤΕΡΑ: Ο ΕΞΑΨΑΛΜΟΣ ΤΗΣ ΒΔΟΜΑΔΑΣ

Στεγνώσατε; 
Αυτό συμβαίνει αναγνώστη μου, στο Χαλάνδρι κάθε δέκα χρόνια περίπου. Δεν επαρκεί ο κλειστός αγωγός που "υποδέχεται" το ρέμα και πνίγεται ο Συνοικισμός - εκεί στην ΠΟΤΑΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑ.

Όταν κατασκευαζόταν η Αττική οδός μας έλεγαν ότι από κάτω πέρασε ένας μεγάλος αγωγός ομβρίων που μας έλεγαν ότι θα πάρει όλα τα όμβρια ανάντι της Αττική οδού (δηλαδή ό,τι κατεβάζει η Πεντέλη) και θα τα στείλει στην θάλασσα, στην Ραφήνα και ότι το Χαλάνδρι δεν θα ξαναπνηγεί.
Αλήθεια είναι ανοικτός αυτός ο αγωγός; Ρωτάμε μπας κι ξέρει κανείς να μας πληροφορήσει.

Πάντως δεν έχεις παράπονο. Κάθε φορά που γίνεται πλημμύρα μαθαίνουμε από τα κανάλια ότι τα φρεάτια δεν καθαρίζονται γιατί δεν είναι σαφές ποιανού αρμοδιότητα είναι τα πάνω από την σχάρα, ποιανού  τα κάτω, τα μέσα, τα έξω.

Και πάλι καλά δηλαδή που η κρίση έχει κάνει πολλούς να κλέβουν τις σχάρες από τα φρεάτια για να τα πουλάνε για μέταλλο και έτσι ήταν πολλά φρεάτια ανοικτά. Αλλιώς θα είχαν φτάσει τα αμάξια από τον Συνοικισμό ... στην Φρεατίδα.

Θα αλλάξει τζάμια σε σχολείο λέει ο Νίκος Πανταζής. Καλό πράγμα είναι αυτό δεν λέω, αλλά μην μας βάλει στο τέλος ο Αεικίνητος να σφουγγαρίσουμε και το γραφείο του δεν ξέρω, τώρα που έχει έλλειψη καθαριστριών ο δήμος.
ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ... ΝΙΚΟ στην Καλλιόπη!

Καλά βρε Άρη, έτσι να χαρείς: Έκανες ψηφοφορίες στο δημοτικό συμβούλιο ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΕ Ο ΠΡΑΣΣΟΣ για τους άλλους που έλειπαν; Πόσο ΠΑΡΕΑ είσαστε τελικά;


Σύνεδροι με ψήφους ... ΟΚΤΩ. 
Και όλοι οι 70φεύγα εκεί! 
ΚΑΤΣΙΚΩΜΕΝΟΙ! 
Στο Χαλάνδρι ψήφισαν λέει 600. (Mαζί με τους νεολαίους). 
Είναι οι ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ και καμιά 50αριά ΠΟΛΥ ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΙ, που πίστευαν ότι μπορεί "η παράταξη να ανασυγκροτηθεί διότι  έχει λάβει το μήνυμα". Σήμερα που είδαν αυτοί οι ΠΟΛΥ ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΙ πάλι το ίδιο ακριβώς σκηνικό και τα ίδια πρόσωπα να εκλέγονται, άξιους νέους ανθρώπους που το παλεύουν να χάνουν, λένε πάλι στα τηλέφωνα "είχες δίκιο". 

Για την ιστορία ΕΚΛΕΧΤΗΚΑΝ ΟΛΟΙ, όσοι έβαλαν υποψηφιότητα, εκτός από 4.
Θα πάνε λέει στο συνέδριο με ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ τον μεγάλο αρχηγό, λέει.

Πρώτη σε ψήφους εκλέχτηκε μια γυναίκα - ανεξάρτητη από τις τοπικές φυλές και φύλαρχους με 74 ψήφους. 
Θα βγάζαμε τα αποτελέσματα αναλυτικά με ονόματα αλλά μετά θα μας καταγγείλει η δυναστεία για παραβίαση της εσωτερικής τους διαδικασίας οπότε δεν ...! Άμα θέλουν να βγάλουν δελτίο τύπου.

Πάντως το αποτέλεσμα είναι καθαρό: Οι εκσυγχρονιστικές  δυνάμεις Α νίκησαν τις πολύ εκσυγχρονιστικές δυνάμεις Β με δύο κέντρα "ανάπτυξης" (Μαλέσιος οι μεν, Πρωτόπαπας οι δε θα το σχηματοποιούσαμε πολύ χονδρικά, ενώ ηττήθηκαν οι δυνάμεις του Νίκου Πανταζή.).
Βάση εκλογής συνέδρου ήταν οι 8 ψήφοι. (ΝΑΙ ΟΚΤΩ - ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ).

Με εκείνον τον έρμο που κράταγε ανοικτό τόσο καιρό το μαγαζί, με τα έπιπλά ΤΟΥ, το κομπιούτερ ΤΟΥ και τις ώρες ΤΟΥ, που του ζητήσατε και τα ρέστα που δεν πληρώνει ΚΑΙ το νοίκι και το ρεύμα από την τσέπη ΤΟΥ, τι έγινε ρε παιδιά; 
Δεν έβαλε υποψηφιότητα; Αυτόν τον είχατε για το σφουγγάρισμα έτσι; Στας εκλογάς έρχονται τα μεγαλοστελέχη και κατσικώνονται απόξω. Με πρώτη και αρχηγό, ε, ε τι να λέμε τώρα.
ΠΑΣΟΚΟΙ και μαλιστά ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΟΙ φιλαράκο. Δεν ήξερες, δεν ρώταγες; Ή ΑΝΑΨΕ ΤΟΥ ΔΙΑΟΛΟΥ ΚΕΡΙ ΝΑ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΧΕΣΤΕΙΣ ΑΠΑΝΩ ΣΟΥ, που έλεγε η γιαγιά μου.

Ο Καραμανλής λέει "τον πάει τον Τσίπρα".
Καλά πάμε.

Και όταν δεν έχουμε τι να κάνουμε τώρα αναγνώστη μου,  θα τραβάμε μια ΑΝΤΙΚΑΤΙ πορεία, εμείς οι αριστεροί (αριστερά μπαίνοντας)  έτσι για πλάκα, ώστε αν κανένας μικρομεσαίος  σκεφτεί ότι πρέπει να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ να του αλλάζουμε γνώμη αμέσως, να μας σιχτιρίζει και να τον στέλνουμε πίσω στο μαντρί από όπου έφυγε.

Και κυρίως θα κοιτάμε να είναι Σάββατο πρωί,  τρεις μέρες μετά την Γενική Απεργία, που δεν κάναμε τότε την πορεία συμπαράστασης στην Βίλλα Αμαλία γιατί τότε είμασταν  .... (αριστερά βγαίνοντας).

"Εμείς φτιάξαμε ρε το Σοφάκι.  Αν δεν είμασταν εμείς ρε θα είχε κάνει το παγκόσμιο ρεκόρ, ρε;Τι νομίζετε ρε; Μόνη της το έριχνε το ακόντιο; Αν δεν είμαστε εμείς οι ΠΑΣΟΚοι, δεν θα την ήξερε η μάνα της."
 (ΝΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΣΟΦΙΑ ΣΑΚΟΡΑΦΑ  ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΦΤΙΑΞΕ Η ΜΑΡΙΑ  ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ. Οέο)

Με πήρε καλός σμπίρος από το ΠΑΣΟΚ τώρα και μου είπε ότι ΟΙ ΝΕΟΛΑΙΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ψήφιζαν - αν ήθελαν - εκτός από την κάλπη της νεολαίας και στην κάλπη του κόμματος.
ΔΗΛΑΔΗ ΔΙΠΛΟΨΗΦΙΖΑΝ με την άδεια της ΕΚΑΠ; Αμ έτσι βγαίνει το 100000!
Στο Χαλάνδρι λέει πάνω από 100 νεολαίοι ψήφισαν και στην άλλη κάλπη.
Α! καλά!
Έτσι εμείς οι παλιές καραβάνες βγάζαμε ότι ψήφιζαν και 300.000 άμα θέλαμε.

ΚΑΛΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ

Ενημέρωση - Σχόλιο της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου", 25-2-2013


πρΟΤΑση 
εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου 
e-mail : pr_ota_si@yahoo.gr 

Χαλάνδρι 25/02/2013 

Αναστέλλονται οι προσλήψεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση 

Με επείγουσα εγκύκλιο του υπουργείου εσωτερικών, αναστέλλονται οι προσλήψεις προσωπικού για όλους τους κλάδους και τις ειδικότητες σε Δήμους , περιφέρειες και ΝΠΔΔ μέχρι το τέλος του 2016. 
Σύμφωνα με την εγκύκλιο, η αναστολή αφορά όλες τις περιπτώσεις προσλήψεων και διορισμών κατηγοριών ΥΕ και ΔΕ , χωρίς να λαμβάνονται υπόψη το στάδιο στο οποίο βρίσκονται οι διαδικασίες διορισμών. 
Από την αναστολή των προσλήψεων εξαιρούνται οι Νησιωτικοί Δήμοι (ένα Νησί ως δήμος ) και οι προσλήψεις τακτικού προσωπικού ΠΕ και ΤΕ με ειδικά προσόντα. 

Η προσωπική μας γνώμη , ως συντακτική ομάδα της «πρΟΤΑσης» , είναι ότι, το πάγωμα των προσλήψεων σε συνδυασμό με την αξιολόγηση των υπαλλήλων , θα αποτελέσουν τα μέσα για τον περιορισμό του δημοσίου κατά 150.000 εργαζόμενους έως το 2015. 
Εάν διαβάσει κανείς στην σελίδα 22 της ανεπίσημης μετάφρασης από το Μνημόνιο Οικονομικών και Χρηματοπιστωτικής πολιτικής θα δει ότι …εάν δεν μπορέσουμε να πετύχουμε τους στόχους για μειώσεις προσωπικού, παρά τους ελέγχους των προσλήψεων , θ’ αυξήσουμε τις στοχευμένες απολύσεις… 

Ως συντακτική ομάδα της “πρΟΤΑσης” δεν θα σταματήσουμε να τονίζουμε ότι ο πραγματικό σκοπός όλων αυτών των παρεμβάσεων είναι η δημιουργία ενός μικρού δημόσιου τομέα με τις βασικές δομές του να έχουν εκχωρηθεί στους ιδιώτες. 
Όσο πιο γρήγορα το συνειδητοποιήσουμε, τόσο μεγάλη θα πρέπει να είναι και η αντίδρασή μας 

πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου 
Άκης Γκόγκος, Παναγιώτης Κατσαρλίνος, 
Δημήτρης Μ. Χανιωτάκης, Πέτρος Χριστοδούλου

ΑΣΧΕΤΟ; ΡΕ ΒΑΖΕΙ ΑΣΧΕΤΑ Η ΠΛΑΤΕΙΑ;

Aπόβαση στα σαλέ της φοροδιαφυγής
Ευρείας έκτασης ελέγχους πραγματοποιούν το τελευταίο διάστημα οι ράμπο του Υπουργείου Οικονομικών σε τουριστικά θέρετρα ανά την Ελλάδα, βάζοντας στο μικροσκόπιο της αγοραπωλησίες πολυτελών χειμερινών κατοικιών.Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ Στερεάς Ελλάδας ήδη ξεσκονίζουν το υποθηκοφυλακείο στο Πολύδροσο Παρνασσού, έπειτα από καταγγελίες ότι πίσω από τα υπερπολυτελή σαλέ της περιοχής βρίσκονται offshore εταιρείες.

Η έρευνα βρίσκεται στο τελικό της στάδιο και ήδη οι άνδρες του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος αναζητούν συμβολαιογραφικά πιστοποιητικά αγοράς, έτσι ώστε να εντοπίσουν ποιοι και πώς απέκτησαν τις εν λόγω χειμερινές κατοικίες.

Οι ελεγκτές εξετάζουν τις αγοραπωλησίες και περισσότερων από 30 ακινήτων στην Κύμη και στον Θεολόγο, όπου έχει επεκταθεί η έρευνα. Ως αγοραστές εμφανίζονται εταιρείες με έδρα την Κύπρο και τη Ρωσία.

Αναζητούνται, επίσης, πιστοποιητικά για το εάν έχουν καταβληθεί τα τελευταία χρόνια οι νόμιμοι φόροι -δηλαδή το 15% επί της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου-, ΕΤΑΚ και φόρος μεγάλης ακίνητης περιουσίας.

Πηγές του ΣΔΟΕ Στερεάς Ελλάδας αναφέρουν ότι η εντολή για έλεγχο έχει δοθεί από τον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη.Να σημειωθεί ότι κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς τα τεχνικά κλιμάκια του ΣΔΟΕ, σε αντίστοιχο «σαφάρι» που είχαν πραγματοποιήσει σε τουριστικούς προορισμούς και χιονοδρομικά κέντρα, εντόπισαν 50 παραβάτες.

Συγκεκριμένα, στις 30 και στις 31 Δεκεμβρίου διενεργήθηκαν 218 έλεγχοι, στις περιοχές Αράχοβα, Παρνασσό, Δελφούς, Καρπενήσι, Νυμφαίο, Πισοδέρι Φλώρινας, Κοζάνη, Καστοριά, Ελάτη, Περτούλι, Λίμνη Πλαστήρα, Πήλιο, Άγιο Αθανάσιο Καϊμακτσαλάν, Σέλι, Τρία Πέντε Πηγάδια, Λουτρά Πόζαρ, Τζουμέρκα, Ζαγοροχώρια, Μέτσοβο, Βυτίνα, Δημητσάνα, Τρίκαλα Κορινθίας, Ξυλόκαστρο, Καλαμάτα, Ορεινή Αχαΐα και Πάτρα.

Κατά τους ελέγχους διαπιστώθηκαν συνολικά 92 παραβάσεις από 50 υπαιτίους. Το μέσο ποσοστό παραβατικότητας διαμορφώθηκε στο 22,93%.

ΣΤΟΥΡΝΑΡΕΙΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΗ “ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ”

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΤΕΥΧΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ
ΟΡΓΑΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΕΡΟΥ
ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ 

Αρ. Φύλλου 35
30 Ιανουαρίου 2013

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
Υπουργείο Οικονομικών
…………………………………………………………1 Αποκεντρωμένες Διοικήσεις ………………………………………………………… 2 Περιφέρειες
………………………………………………………….3

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

(1) Αριθμ. 3710/Β.204
Διορισμός των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής και του Γενικού Συμβουλίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Έχοντας υπόψη:

1. τις διατάξεις:
α. του άρθρου 4 του ν. 3864/2010 «Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας» (Α´ 119).

2. της παραγράφου 10 του άρθρου 16Β του ν. 3864/2010

3. της περίπτωσης θ´ του άρθρου 1 του ν. 3213/2003 «Δήλωση και έλεγχος περιουσιακής κατάστασης βουλευτών, δημόσιων λειτουργών και υπαλλήλων, ιδιοκτητών μέσων μαζικής ενημέρωσης και άλλων κατηγοριών προσώπων» (Α´ 309).

4. την ανάγκη διορισμού των οργάνων Διοίκησης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

5. την πρόταση της Επιτροπής της παραγράφου 4 του άρθρου 4 του ν. 3864/2010 και την τήρηση της διαδικασίας του τρίτου εδαφίου της παρ. 5 και της περίπτωσης ε’ της παραγράφου 12 του ίδιου άρθρου.

6. το γεγονός ότι από την παρούσα δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού, αποφασίζουμε:

1. Διορίζουμε τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ως ακολούθως:

α. ΜΕΛΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

αα. Paul Koster του Robert (Α.Δ: NNFJ89B79), Πρόεδρος

ββ. Αντρέας Μπερούτσος του Χαραλάμπους (Α.Δ.: ΑΗ3359334), μέλος

γγ. Pierre Mariani του Antoine Dominique (Α.Δ.:11ΑΙ80293), μέλος

δδ. Γεώργιος Μέργος του Ιωάννη (Α.Δ.Τ.: Τ 066369), εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών, μέλος

εε. Ευθύμιος Γκατζώνας του Κωνσταντίνου (Α.Δ.Τ.: ΑΙ115454), εκπρόσωπος της Τράπεζας της Ελλάδος, μέλος

β. ΜΕΛΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

αα. Αναστασία Σακελλαρίου του Χρήστου (Α.Δ.: ΑΗ2693055), Διευθύνουσα Σύμβουλος

ββ. Μάριος Κολλιόπουλος του Νικολάου (Α.Δ. ΑΗ4162251), αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος

γγ. Αναστάσιος Γάγαλης του Μιχαήλ (Α.Δ.Τ. Ξ162625), μέλος

2. Η θητεία των μελών των ανωτέρω οργάνων αρχίζει την 1/2/2013 και λήγει στις 30 Ιουνίου 2017.

3. α. Οι συνολικές ετήσιες μεικτές αποδοχές των μελών Διοίκησης του Ταμείου, ορίζονται ως ακολούθως

αα. Πρόεδρος Γενικού Συμβουλίου: εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ

ββ. Μέλη Γενικού Συμβουλίου: τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ

γγ. Διευθύνουσα Σύμβουλος Εκτελεστικής Επιτροπής: διακόσιες δεκαπέντε χιλιάδες (215.000) ευρώ

ββ. Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος Εκτελεστικής Επιτροπής: εκατόν ογδόντα πέντε χιλιάδες (185.000) ευρώ

γγ. Μέλος Εκτελεστικής Επιτροπής: εκατόν εξήντα πέντε χιλιάδες (165.000) ευρώ

β. Οι ανωτέρω αποδοχές δεν συνοδεύονται από επιπλέον παροχές ή άλλα προνόμια και καταβάλλονται σε 12μηνη βάση

4. Κατά τα λοιπά εφαρμόζονται οι διατάξεις του ν. 3864/2010 όπως ισχύει

5. Τα ανωτέρω μέλη υπόκεινται στις διατάξεις του ν. 3213/2003

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως

Αθήνα, 30 Ιανουαρίου 2013

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ

http://www.olympia.gr/, 23/2/2013

Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις