Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

ΤΗΝ ΕΚΑΝΑΝ ΜΕ ΕΛΑΦΡΑ ΠΗΔΗΜΑΤΑΚΙΑ .....


ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!! Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΖΕΥΕΙ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΈΝΑ ΟΧΗΜΑΤΑ

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!! Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΖΕΥΕΙ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΈΝΑ ΟΧΗΜΑΤΑ

Σήμερα ο δήμος (δηλαδή η εταιρία με την οποία συνεργάζεται ο δήμος για να μαζεύει τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα)  κόλλησε χαρτία εγκαταλειμμένων τριγύρω στην Σολωμού, στην περιοχή της ΔΕΗ.

Εκεί βρισκόταν ένα ολόφρεσκο τζιπ (πενταετίας; εξαετίας; τζάμι, ατρακάριστο)  του οποίου προφανώς ο ιδιοκτήτης έχει καταθέσει τις πινακίδες λόγω του ότι - ως γνωστόν - λεφτά υπάρχουν με το τσουβάλι.

Μάθαμε από την γειτονιά ότι κάπου εκεί μένει ο χριστιανός και έχει αφήσει το τζιπ έξω από το σπίτι του.
Αυτός είναι μέσα και περιμένει να έρθει η ανάπτυξη για να πάρει τις πινακίδες του.


Στο τζιπ κολλήσανε λοιπόν αυτοκόλλητο.

Θα το πάρει η εταιρία γιατί ρυπαίνει, σου λέει. Και εκτός του ότι ρυπαίνει - σου λέει - θα πιάσει και κανένα τάληρο χιλιάρικα αν το πουλήσει για ανταλλακτικά. ΟΛΑ ΤΖΑΜΙ ΕΙΝΑΙ.

Στο πορτοκαλί αμαξάκι που είναι εκεί μήνες όμως, ίσως και πάνω από χρόνο μου είπαν οι γειτόνοι  ΔΕΝ ΒΑΛΑΝΕ ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΟ


 ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΚΟΥΦΑΡΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝ ΜΗΧΑΝΗ ΒΑΛΑΝΕ ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΟ.


Πού να τραβιέται σου λέει τώρα η εταιρία να μαζεύει άχρηστα.
Και τι να τα κάνει;
Για σκραπ;
Ούτε τα μεταφορικά. 
Άστο να πάει στο διάλα ....
Ας πάρουμε το τζιπ του χριστιανού, που θα φτουρίσει κιόλας......

Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΑΥΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ


ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΑΦΕΛΕΙΣ?

του Γ. Παπιδά
 Πιστεύω ότι και οι τελευταίοι αιθεροβάμονες της σωτήριας από το λευκό γένος [ Ρωσία] να προσγειώθηκαν ανώμαλα από την τελευταία επίσκεψη Πούτιν.
Ο Πούτιν δεν έχει καμία διάθεση η δυνατότητα να τείνει χείρα βοηθείας σε μια πλήρως υποταγμένη χώρα και πολύ δε περισσότερο σε έναν πλήρως αναξιόπιστο πρωθυπουργό.
Οι Ρώσοι το μόνο που κοιτάζουν είναι τα συμφέροντά τους και μόνο αυτά.Τα ρομαντικά περί ορθοδοξίας και περί αιώνιας αγάπης και φιλίας των δυο λαών είναι για τους Βελόπουλους και τους περί αυτών γραφικούς με το αζημίωτο βέβαια.
Ο Πουτιν κατ αρχάς είναι ένας αρχηγός ενός δεξιού κόμματος της Ρωσίας που κυβερνάει την χώρα με καπιταλιστικό τρόπο και ολιγαρχικό για να είμαστε πιο ακριβείς. Έχει άμεσα συμφέροντα για τα τραίνα ,τα λιμάνια και τους υδρογονάνθρακες ...

Τίποτα πιο πολύ, τίποτα πιο λίγο..
Η ανάδειξη ως μάνα εξ ουρανού του ταξιδιού Πουτιν μόνο σε αφελείς απευθύνεται.

Η χώρα είναι μια αποικία χρέους και ως τέτοια την αντιμετωπίζουν οι διάφοροι ανά την γη Πουτιν..
Καλό το όλο παραμύθι αλλά για περιορισμένη κατανάλωση!!!
Πόσο πιο αφελείς μας θεωρούν πια??

Θρίλερ με την εξαφάνιση 16χρονης στο Μαρούσι


  • Ονοματεπώνυμο: ΜΑΡΙΑ Κ.
  • Ημερομηνία γέννησης:6/10/2000
  • Χρώμα μαλλιών: Μάυρα
  • Χρώμα ματιών: Καστανά
  • Ημερομηνία εξαφάνισης: 30/5/2016
216_afisa_ejafanisis_maria_k_442x603
Eνα θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή του Αμαρουσίου. Ενα 16χρονο κορίτσι εξαφανίστηκε από το σπίτι της και έχει σημάνει συναγερμός ιδιαίτερα μετά τα τελευταία συμβάντα στην περιοχή. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας αλλά και του Χαμόγελου του Παιδιού στις 30/05/2016 και ώρα  22:00 , εξαφανίστηκε από το σπίτι της στην περιοχή του Αμαρουσίου,  η  Μαρία Κ., 16 ετών. Η Μαρία έχει ύψος 1,54 μ., ζυγίζει 48 κιλά, έχει μαύρα μαλλιά και καστανά μάτια. Φορούσε γκρι βερμούδα, άσπρη  μπλούζα και άσπρα παπούτσια. Έχει μαζί της μαύρη σχολική τσάντα.

http://kourdistoportocali.com

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΠΕΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

ΠΕΔΑ: Παρουσίαση έρευνας για το προσφυγικό


Παρουσιάστηκε σήμερα από την ΠΕΔΑ η σφυγμομέτρηση που πραγματοποίησε η Κάπα Research για λογαριασμό της Ένωσης και αφορά το προσφυγικό ζήτημα. Αναφερόμενος στη σφυγμομέτρηση, ο δήμαρχος Νίκαιας – Άγιου Ιωάννη Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης, τόνισε μεταξύ άλλων ότι η έρευνα θα δοθεί στους δήμους της Αττικής και θα παρουσιαστεί και στην ΚΕΔΕ με αφορμή και το σχετικό συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στη Σάμο, τονίζοντας ότι η «Η Αυτοδιοίκηση πρέπει να έχει τέτοιες μετρήσεις, για να μπορεί να ορίζει και την πολιτική της συμπεριφορά κάθε στιγμή».

Μεταξύ των ευρημάτων της έρευνας (ολόκληρη η έρευνα με τους πίνακες επισυνάπτεται) συμπεριλαμβάνονται τα εξής:

1) Στην ερώτηση «Πώς κρίνετε τους χειρισμούς καθενός από τους παρακάτω θεσμούς της ελληνικής Πολιτείας για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης;» ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης βρίσκεται αρκετά ψηλά με ποσοστό 63,2% να απαντά θετικά και μάλλον θετικά. Αυτό προκύπτει και από τις απαντήσεις στην ερώτηση «Ποια στάση θέλετε να κρατήσει η δημοτική αρχή της περιοχής σας;» όπου το 46,5% απαντά «Να δεχθεί την δημιουργία κέντρου που θα προτείνει η ίδια¨(η δημοτική αρχή)».

2) Στην ερώτηση «Εσείς προσωπικά είστε υπέρ ή κατά της υποδοχής από την Ελλάδα των προσφύγων που φθάνουν στα ελληνικά νησιά;» το 55,7% τάσσεται υπέρ και μάλλον υπέρ της αποδοχής των προσφύγων στην Ελλάδα και το 41,7% μάλλον κατά και κατά.

3) Στην ερώτηση «Τι συναισθήματα σας δημιουργεί η προσφυγική κρίση που εξελίσσεται έντονα στη χώρα μας τους τελευταίους μήνες;» το 67,4% απαντά ανησυχία και το 48,5% αλληλεγγύη.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

1.Η ανησυχία κυριαρχεί στα συναισθήματα. Συναισθήματα όμως όπως η αλληλεγγύη, η συμπόνια και η κατανόηση συγκεντρώνουν μεγαλύτερα ποσοστά από τον θυμό, τον φόβο και την απέχθεια. Οι Δήμοι Αθήνας, Πειραιά και η Δυτ. Αττική συγκεντρώνουν τα υψηλότερα ποσοστά απέχθειας. Το αντιφατικό είναι στη Δυτ. Αττική όπου ενώ συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό στην απέχθειας ταυτόχρονα συγκεντρώνει και το μεγαλύτερο στην ανοχή καθώς και σε αντίθεση με όλες τις άλλες περιοχές στην αποδοχή κέντρων φιλοξενίας ανοιχτού τύπου. Πάντως οι μισοί περίπου πολίτες βλέπουν σαν απειλή τους πρόσφυγες ή μετανάστες. Γενικότερα φαίνεται πως η ανησυχία πηγάζει κύρια από τους φόβους για χειροτέρευση της οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης στις σημερινές συνθήκες της κρίσης. Στα πλαίσια αυτά κυριαρχεί και η γνώμη υπέρ των κλειστών κέντρων φιλοξενίας.

2.Σε ποσοστό κάτι μικρότερο από 56% ο κόσμος είναι υπέρ της υποδοχής των προσφύγων. Η Δυτ. Αττική συγκεντρώνει τα μεγαλύτερο ποσοστό κατά της υποδοχής των προσφύγων.

3.Θεωρείται πως την μεγαλύτερη ευθύνη για την κακή διαχείριση του προβλήματος φέρει η Ε.Ε. και λιγότερο η κυβέρνηση. Κοινή πεποίθηση όλων είναι πως η ένταση του προβλήματος θα ήταν ίδια ανεξάρτητα από το ποια κυβέρνηση θα το διαχειριζόταν.

4.Υπάρχει ανησυχία ως προς την πιθανότητα αύξησης του προσφυγικού ρεύματος.

5.Στην αξιολόγηση των θεσμών ως προς τους χειρισμούς η Τοπική Αυτοδιοίκηση μαζί με τις τοπικές κοινωνίες και τα σώματα ασφαλείας απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης των πολιτών σε αντίθεση με κυβέρνηση, ΜΜΕ και αντιπολίτευση. Οι πολίτες είναι ικανοποιημένοι επίσης από την συμβολή των Δήμων εκτός από την Αθήνα και την Ανατ. Αττική. Οι πολίτες εμπιστεύονται περισσότερο τους Δήμους στη διαχείριση των προσφορών τους. Τέλος η κοινή γνώμη αποδέχεται την δημιουργία κέντρων φιλοξενίας με την πλειοψηφία να θέλει την αποφασιστική γνώμη του Δήμου στην δημιουργία και την διαχείρισή του. Για τις θέσεις των κέντρων φιλοξενίας που έχουν εξαγγελθεί οι πολίτες έχουν σύμφωνη γνώμη για τα περισσότερα και θα αποδέχονταν τη δημιουργία τέτοιου κέντρου στην περιοχή τους, ακόμα και δίπλα στο σπίτι τους.

6.Η ατομική προσφορά αντιμετωπίζεται θετικά με εξαίρεση την προσφορά χρημάτων και φιλοξενίας.

7.Τέλος σχετικά με την Ε.Ε. γενικά η στάση της κοινής γνώμης είναι αρνητική και δεν αποδέχεται το κλείσιμο των συνόρων με την κατάργηση της συμφωνίας Sengen. Παράλληλα αποδέχεται την λήψη μέτρων κύρια στο χτύπημα των διακινητών και την οικονομική ενίσχυση των χωρών που πλήττονται από την κρίση.

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ