Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Δίνεται επίδομα ανθυγιεινής εργασίας στους υπαλλήλους ΟΤΑ που ασχολούνται με τα απορρίμματα


Το άρθρο 36 του Πολυνομοσχεδίου που κατατέθηκε στη Βουλή προβλέπει τη χορήγηση επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας σε υπαλλήλους των ΟΤΑ που ασχολούνται με τα απορρίμματα.
Συγκεκριμένα:


http://www.aftodioikisi.gr

Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις Σ.Ο. ΧαλανδρίουΟ Σκακιστικός Όμιλος Χαλανδρίου στα πλαίσια των παραδοσιακών χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεών του προκηρύσσει το 4ο Παιδικό Εσωτερικό Πρωτάθλημα  Γρήγορου Σκακιού (19-20/12/2015 – 18:00), το 21ο  Εσωτερικό Πρωτάθλημα Γρήγορου Σκακιού (28/12/2015 – 18:00) και το 18ο Εσωτερικό Πρωτάθλημα Μπλιτς (3/1/2016 – 18:00).

Τα πρωταθλήματα θα διεξαχθούν στην έδρα του Σ.Ο. Χαλανδρίου, Αβέρωφ 4, και δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι σκακιστές και τα μέλη του Σ.Ο. Χαλανδρίου. Σκακιστές άλλων συλλόγων μπορούν να λάβουν μέρος, εφόσον δηλώσουν εγκαίρως συμμετοχή ή υπάρχουν κενές θέσεις πριν την έναρξη του κάθε τουρνουά. Οι φιλοξενούμενοι σκακιστές δεν μπορούν να διεκδικήσουν τα έπαθλα, ο 1ος όμως σε κάθε τουρνουά κερδίζει μια δωρεάν συμμετοχή σε τουρνουά αντίστοιχου χρόνου σκέψης, που θα διοργανώσει ο Σ.Ο. Χαλανδρίου μέσα στο 2016.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται στο e-mail halandri@halandrichess.gr ή στην έδρα του Σ.Ο. Χαλανδρίου Αβέρωφ 4. Συμμετοχές θα γίνονται δεκτές μέχρι και 10 λεπτά πριν την έναρξη των αγώνων. Δεν υπάρχει παράβολο συμμετοχής.

Οι βραβεύσεις και οι απονομές στους νικητές των παραπάνω τουρνουά θα πραγματοποιηθούν κατά την τελετή της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Σ.Ο. Χαλανδρίου.

Επίσης στα πλαίσια των μη αγωνιστικών εκδηλώσεών μας, σας προτείνουμε τη διάλεξη του κ. Νίκου Μενδρινού με θέμα: «Γνωρίστε το καλλιτεχνικό σκάκι» (27/12/2015 – 18:00), εν όψει του 3ου Κυπέλλου Ελλάδος καλλιτεχνικού σκακιού στις 3/1/2016, και την προβολή της ταινίας «Η άμυνα του βασιλιά» (10/1/2016 – 18:00), που προλογίζει ο επικεφαλής προπονητής του Ομίλου μας κ. Ηλίας Κουρκουνάκης.

Λεπτομέρειες για όλα τα παραπάνω θα βρείτε στην ιστοσελίδα μας halandrichess.gr

"Μέτωπο" Διοίκησης - Εργαζόμενων για την ασφάλεια στην ΟΕΔΑ Φυλής
Την πρόταση να απευθυνθούν μαζί, εργαζόμενοι και Διοίκηση, στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, για να διεκδικήσουν την αποτελεσματική φύλαξη του χώρου της ΟΕΔΑ Φυλής, στο πλαίσιο της προγραμματικής συμφωνίας που έχει υπογράψει η Περιφέρεια Αττικής με το Υπουργείο, διατύπωσε η περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ, Ρένα Δούρου. Αντιπροσωπεία των εργαζομένων του Συνδέσμου, στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου, έθεσε το θέμα της φύλαξης, έναντι της παρουσίας τρίτων προσώπων, στην ΟΕΔΑ Φυλής, ειδικά ύστερα από περιστατικό που σημειώθηκε την Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου, θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα εργαζομένου.

Η Περιφερειάρχης τόνισε την ανάγκη άμεσης δράσης και αυστηρού χρονοδιαγράμματος ενεργειών για τη διασφάλιση ασφαλούς περιβάλλοντος εργασίας στην ΟΕΔΑ. Η ίδια υπογράμμισε επίσης τη σημασία της συναντίληψης που υπάρχει μεταξύ της Διοίκησης και του Σωματείου των εργαζομένων σχετικά με την απόφαση που έχει ληφθεί για ιδιωτική φύλαξη του χώρου - "πρόκειται για εργαλείο με ουσιαστική ισχύ" -, και τόνισε ότι μέχρι να ολοκληρθούν οι διαδικασίες (ο διαγωνισμός) προς την κατεύθυνση αυτή, πρέπει να τεθεί το θέμα στο υπουργείο Προστασίας του πολίτη.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι περιέγραψαν αναλυτικά το πρόβλημα, τονίζοντας τη μεγάλη σημασία της ασφάλειας του χώρου της ΟΕΔΑ Φυλής.

Γιορτή αθλητισμού και αλληλεγγύης στις 29 Δεκεμβρίου στο ΟΑΚΑ από την Περιφέρεια Αττικής


«Γκολ στη Φτώχεια, το Ρατσισμό και τις Εξαρτήσεις» βάζει η Περιφέρεια Αττικής την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου στις 17:00 στο ΟΑΚΑ και καλεί όλους στη μεγάλη χριστουγεννιάτικη γιορτή της αλληλεγγύης και του αθλητισμού.

Ακολουθώντας το παραπάνω σύνθημα της πρωταθλήτριας κόσμου Εθνικής Ομάδας Αστέγων (κύπελλο Διεθνούς Δικτύου Περιοδικών Δρόμου INSP και κύπελλο Ευ Αγωνίζεσθαι Fair Play-13ο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων/Άμστερνταμ), η Περιφέρεια φέρνει μαζί στο ίδιο γήπεδο όσους αγωνίζονται κόντρα στις αντιξοότητες με πείσμα και αξιοπρέπεια, με αυτούς που έχουν όρεξη να δουν μέσα από το παράδειγμά τους.

Ο Μπουονανότε, ο Αραβίδης, ο Τζιμπούρ, ο Μάνταλος και όλα τα αστέρια της ΑΕΚ, δέχθηκαν με ενθουσιασμό την πρόσκληση της Περιφέρειας Αττικής να αντιμετωπίσουν τους παίκτες της Εθνικής Αστέγων, σε έναν αγώνα διαφορετικό από τους άλλους.

Σε ένα φιλικό παιχνίδι που αξία δεν έχει ο νικητής, αλλά ο θρίαμβος της κοινωνικής αλληλεγγύης και η ανάδειξη του κοινωνικού χαρακτήρα του ποδοσφαίρου.

Σε μια αναμέτρηση όλων με την ουσία της συνύπαρξης και του ευ αγωνίζεσθαι.

Έτσι, η μεγαλύτερη αθλητική εγκατάσταση της χώρας, το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Σπύρος Λούης, παραχωρεί ευγενικά τις εγκαταστάσεις της στους πρωταθλητές του «INSP Trophy» και του Κυπέλλου «Fair Play», στους παίκτες της ΑΕΚ και σε όλους όσοι θέλουν να γίνουν μέρος της γιορτής.

Η είσοδος στον αγώνα είναι ελεύθερη.

Ακολουθώντας τη διεθνή πρακτική, όσα έσοδα προκύψουν από τη διάθεση του περιοδικού δρόμου «Σχεδία» κατά τη διάρκεια του αγώνα, θα διατεθούν στο σύνολό τους για την υποστήριξη των ανθρώπων/πωλητών του περιοδικού και την ενίσχυση της πρωτοβουλίας «Γκολ Στη Φτώχεια/Εθνική Αστέγων».

Επίσκεψη του αντιπεριφερειάρχη Β.Τ. στον εμβληματικό χώρο της Πανελλήνιας Ένωσης Κεραμιστών


Καραμέρος: «Να ενισχυθούν από το νέο ΕΣΠΑ οι επιχειρήσεις των Κεραμιστών»

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών Νικόλαο Βαλλάτο είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Γιώργος Καραμέρος, με αφορμή την έναρξη του 53ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Κεραμικής Τέχνης που θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Ιανουαρίου.

O κ. Καραμέρος ξεναγήθηκε στους χώρους της Ένωσης στο Μαρούσι έναντι του δάσους Συγγρού, όπου φιλοξενείται σειρά έργων Ελλήνων καλλιτεχνών κεραμιστών που χαρακτηρίζονται από την υψηλή τους αισθητική.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Καραμέρος συνομίλησε με τον κ. Βαλλάτο σχετικά με την αξιόλογη πορεία της Ένωσης στα πολιτιστικά δρώμενα, τις δυνατότητες ενίσχυσης του κλάδου αλλά και τους τρόπους επίλυσης του ζητήματος του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, καθώς ο χώρος όπου στεγάζονται έχει υπαχθεί στο ΤΑΙΠΕΔ.

Μετά τη συνάντηση ο κ Καραμέρος δήλωσε σχετικά:

«Η κεραμική Τέχνη αποτελεί σύμβολο για το Μαρούσι και κληρονομιά με προοπτική για τα βόρεια προάστια. Πρέπει να δοθεί μια οριστική λύση σε αυτό το σοβαρό πρόβλημα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του χώρου που φιλοξενεί τους Κεραμιστές και αποτελεί πλέον έμβλημα για την πόλη.

Θα επιδιώξουμε σε συνεργασία με την Ένωση να κρατήσουμε ζωντανές τις μικρές επιχειρήσεις των κεραμιστών μέσω της δυνατότητας ένταξης των επιχειρήσεων κεραμοποιίας στο Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης 2014-2019 (νέο ΕΣΠΑ).

Οι γιατροί της Λέσβου καταγγέλλουν ΜΚΟ

Την πρακτική μιας ακόμα μη Κυβερνητικής Οργάνωσης καταγγέλλει η Ένωση γιατρών ΕΣΥ Λέσβου. Ο λόγος για την οργάνωση WAHA, που όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση της Ένωσης γιατρών ΕΣΥ Λέσβου, «χωρίς να είναι σαφές, από ποιον της παραχωρήθηκε η άδεια, χρησιμοποιεί μια δημόσια δομή υγείας και τον εξοπλισμό του ελληνικού δημοσίου». «Η WAHA ιδιοποιήθηκε τον χώρο τού Αγροτικού Ιατρείου της Σκάλας Συκαμιάς και ανάρτησε επιγραφές με τα διακριτικά της σε εμφανή σημεία», τονίζουν οι γιατροί.

«Ως Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, «είμαστε αντίθετοι στην παραχώρηση των δημόσιων δομών υγείας και του ιατρικού εξοπλισμού τους, σε οποιαδήποτε ΜΚΟ. Το ελληνικό κράτος θα έπρεπε να επιβάλει όρια και κανόνες στην ανεξέλεγκτη δράση των ΜΚΟ στη Λέσβο και όχι να παραχωρεί τις δομές του δημοσίου συστήματος υγείας προς εκμετάλλευση σε αυτές. Απαιτούμε την άμεση αποχώρηση των ΜΚΟ από δομές του δημόσιου συστήματος υγείας. Ζητάμε να ενημερωθούμε υπεύθυνα για το ποιες ΜΚΟ υπέγραψαν μνημόνια συνεργασίας με το ελληνικό δημόσιο και με ποιους όρους», όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι γιατροί του ΕΣΥ ζητάνε να προκηρυχθούν άμεσα θέσεις επικουρικών ιατρών με γνώσεις επείγουσας ιατρικής, για την κάλυψη των έκτακτων αναγκών -λόγω μεταναστευτικού- στη Σκάλας Συκαμιάς και την Μόρια. Να επισκευαστούν άμεσα τα αντίστοιχα Αγροτικά Ιατρεία και να εφοδιαστούν με τον απαραίτητο ιατρικό εξοπλισμό, για την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών και για την παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε μετανάστες και ντόπιους κατοίκους. Επίσης, ζητάνε να ενισχυθεί το ΕΚΑΒ (παράρτημα Μυτιλήνης) με ασθενοφόρα και προσωπικό και το ΠΕΔΥ-Μονάδα Υγείας Μυτιλήνης με εξοπλισμό για επείγουσες εργαστηριακές εξετάσεις.

Η Ένωση γιατρών ΕΣΥ Λέσβου ζητά από την ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών και τις ενώσεις των νοσοκομειακών γιατρών όλης της χώρας, να στηρίξουν την Ελληνική Μονάδα Επείγουσας Ιατρικής Συκαμιάς, με την αποστολή εθελοντών ιατρών.

Ζητά, επίσης, το υπουργείο Υγείας και οι διοικήσεις των ΥΠΕ να χορηγούν «ειδική άδεια για ανθρωπιστική κρίση» στους εθελοντές ιατρούς, να καλύπτουν τα έξοδα μετακίνησης των συναδέλφων και να εξασφαλίζουν τη διαμονή τους.

real.gr


 Πηγή:www.dimokratiki.gr