Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

ΟΛΗΜΕΡΙΣ ΤΟ ΧΤΙΖΑΝΕ .... ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΓΚΡΕΜΙΖΟΤΑΝ ....

"Κάποιοι γονείς μας είπαν ότι αγόρια του λυκείου "ενοχλούν" τα κορίτσια του γυμνασίου" γι'  αυτό μπήκε ο φράχτης, είπε  και του είπαν - λέει - ότι αν δεν μπει ο φράχτης δεν θα φέρουν τα κορίτσια τους στο σχολείο (να μην τα πειράξουν τα αγοράκια).

Έγκλημα την σήμερον ημέρα έκαναν τα αγόρια του λυκείου (ας πούμε αγόρι πρώτης λυκείου "πειράζει" κορίτσι τρίτης γυμνασίου - αίσχος!).

Εκτός εποχής!

Έπρεπε να την πέφτουν μάλλον τα αγόρια στα αγόρια και τα κορίτσια στα κορίτσια για να είναι αρισερ....  in.

Μέσα στο πνεύμα της εποχής.


Εν τω μεταξύ από εχθές:

Το συρματόπλεγμα έπεσε ολόκληρο (φύσηξε βοριάς και τραμουντάνα φαίνεται εχθές το βράδυ πάλι).

Μετά ο Γυμνασιάρχης επιχείρησε να ξαναστερεώσει το πλέγμα πρόχειρα αλλά τελικά .... πάει το πλέγμα, μέρα μεσημέρι.

Το μάζεψαν.

"Θα το ξαναβάλουμε" είπε ο γυμνασιάρχης.
"Θα το ξαναβγάλουμε" είπαν τα παιδιά.
"Θα βάλω και νυχτοφύλακα" συνέχισε ο διευθυντής.
(ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΓΙΝΑΤΙ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ!)
"Θα μας σταματήσει ο φύλακας"; είπαν οι πιτσιρικάδες.

Το σχολείο βέβαια έχει βρει μαλλιά να ξάνει και διαπαιδαγωγεί και εκπαιδεύει τα παιδιά .... στον διάλογο, την συνύπαρξη και τον αλληλοσεβασμό.

ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΝΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΒΑΖΟΥΝ ΦΡΑΧΤΕΣ;ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΜΙΛΑΤΕ κε ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΕ;Με μια ανακοίνωση ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ που δημοσιεύεται σε άλλο ηλεκτρονικό μέσο ο αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας προσπαθεί να τοποθετηθεί για το ΑΙΣΧΟΣ που ανάρτησε και το αποκαλούν "ΜΕΛΕΤΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΠΕΥΚΟ ΠΟΛΙΤΗ - ΖΩΝΗΣ ΔΟΥΚ. ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ"

Μάλιστα επιχειρεί - για άλλη μια φορά - να μεταφέρει την συζήτηση στα περί "έντασης" και "συμπεριφορών" - ΑΥΤΟΣ Η ΚΟΡΗ ΝΑΥΑΡΧΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΓΚΑΣΜΑ - αντί να δώσει έστω και μισή απάντηση επί της ουσίας.

Ο αντιδήμαρχος αναφέρεται στην επίσκεψή μου - την Δευτέρα το πρωί - στην τεχνική υπηρεσία όπου ζήτησα τον φάκελο της ανάρτησης για αν ενημερωθώ, από την ΑΡΜΟΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟ, την οποία είχα ενημερώσει από την Παρασκευή να μου τον ετοιμάσει.

Η υπάλληλος  κα Παπαδοπούλου, μου είπε ότι ο αντιδήμαρχος της είχε δώσει εντολή να μην μου δώσει τα στοιχεία που ζητούσα και ότι πρέπει να μιλήσω μαζί του.
Ο ΙΔΙΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ.

Μιλάμε για τα στοιχεία ΠΟΥ ΕΔΙΝΑΝ ΗΔΗ ΣΕ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ ΜΑΣ - ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ που ήταν εκεί.

Της επισήμανα απλά ότι είναι υποχρεωμένη να μου δώσει τα στοιχεία που ζητάω και μου είπε να περιμένω των κο Γερολυμάτο.

Της είπα ότι πρέπει να πάω να ανοίξω το μαγαζί μου και δεν μπορώ να περιμένω τον κο Γερολυμάτο.
Και της είπα επί λέξη: "Αν θέλει ο κος Γερολυμάτος να με ενημερώσει για κάτι ας με πάρει τηλέφωνο".

Έλαβα την απαξιωτική και περιπαικτική ερώτηση - ειρωνεία: "ΕΣΕΝΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΛΕΦΩΝΟ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ;"
Της απάντησα "ΝΑΙ, ΕΜΕΝΑ και σε παρακαλώ να μου απευθύνεσαι στον πληθυντικό, όπως αρμόζει σε αιρετούς".

Ο κος Ξυδόπουλος - προϊστάμενός της - της έδωσε εντολή να κάνει το αυτονόητο, δηλαδή να μου δώσει τα στοιχεία που ζήτησα, όπως και έγινε.

Πάνω στην ώρα ήρθε στέλεχος της αναδόχου της μελέτης εταιρίας ο οποίος με ρώτησε αν χρειάζομαι κάποιες διευκρινίσεις.

Του έκανα τρεις ερωτήσει, με κυρίαρχη το αν υπάρχει ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ που να συνοδεύει την ανάρτηση - ΘΕΜΑ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ.

ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΧΙ, μου είπε ότι η τεχνική έκθση ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ που συνόδευε την ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ  και μου πρότεινε να "καθίσουμε" για να συζητήσουμε", του εξήγησα ότι δεν έχω χρόνο και αποχώρησα.

ΘΥΜΙΖΩ ΣΤΟΝ ΚΟ ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟ ότι εκείνος είχε υποχρέωση και καθήκον  να καλέσει τους αιρετούς και να τους πει ό,τι ήθελε να τους πει ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΡΙΝ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ.

ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ, διότι η άποψη του Γερολυμάτου για τους αιρετούς είναι ότι είναι "καθάρματα" τα οποία πρέπει να κάθονται έξω από το γραφείο του και να τον περιμένουν.

Την ίδια μέρα ανεβάσαμε βέβαια στην ΠΛΑΤΕΙΑ την πρόταση Πολεοδομικής Οργάνωσης της περιοχής που ο κος Γερολυμάτος ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ, από την πολλή διαφάνεια με την οποία ισχυρίζεται ότι λειτουργεί η υπηρεσία του.

Αυτά για τους εξυπνακισμούς και τον συνδικαλισμό της πλάκας του κου Γερολυμάτου.

Για την ταμπακέρα θα μας πει τίποτα;

Εμείς τα θέματα που πρέπει για την μελέτη τα αναδεικνύουμε ΔΗΜΟΣΙΑ.

ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΑΝ ΘΕΛΕΙ.

ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΒΙΑΣ

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΟΒΕΙ ΤΗΝ ΠΙΤΤΑ ΤΗΣ


ΑΝΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΛΟΓΩ ΑΠΟΧΗΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΩΝ

Εχθές η Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, με τη σύμφωνη γνώμη των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων της χώρας, αποφάσισε τη συμμετοχή στην απεργία της Τετάρτης 13-1-2016 και Πέμπτης 14-1-2016 των Ελλήνων Συμβολαιογράφων.

Συνεπώς όπως διευκρινίζουν και σε εγκύκλιο που δημοσιεύθηκε εχθές - όπως ενημερώνει η ΣΤΑΣΗ -  «δεν θα προβούν στην υπογραφή καμίας απολύτως πράξης, με μόνη εξαίρεση τη σύνταξη διαθήκης σε έκτακτες περιπτώσεις, η οποία υπογράφεται εκτός γραφείου, και δεν θα διενεργήσουν κανέναν πλειστηριασμό, ενώ από πλευράς των Συλλόγων δεν θα δοθεί καμία απολύτως άδεια υπογραφής συμβολαίου».

Η διοίκηση του δήμου αναστέλλει την μεσημεριανή κινητοποίηση έξω από το Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου και καλεί όλους σε εκγρήγορση για την επόμενη εβδομάδα.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΣΣΟΜΑΣΤΕ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΡΟΥΣΤΗΣ: Κυριάκο! Τι περιμένω από σένα.

Κυριάκο, καταρχήν τα συγχαρητήρια μου. H εκλογή σου ως αρχηγός  της Νέας Δημοκρατίας  μου δημιούργησε δυο προσδοκίες. Η πρώτη έχει να κάνει με την ανανέωση  και τον επαναπροσδιορισμό της αποϊδεολογικοποιημένης φιλελεύθερης παράταξης. H δεύτερη, με τη μεταρρύθμιση της κοινωνίας (οικονομίας) μας, ικανή να πρωταγωνιστήσει στο ιδιαίτερα ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον.
Στην πρώτη περίπτωση η Νέα Δημοκρατία, Κυριάκο, πρέπει να λειτουργήσει ως μηχανισμός αλλαγής νοοτροπίας των ίδιων των υποστηρικτών της. Ο νεοδημοκράτης πρέπει να καταλάβει ότι οι πόρτες των κομματικών γραφείων εξεύρεσης εργασίας ή παντός ρουσφετιού, θα είναι δια παντός κλειστές. Ο νεοδημοκράτης πρέπει να είναι οπαδός της ελεύθερης οικονομίας και όχι του βολέματος στο αντιπαραγωγικό δημόσιο τομέα. Κανείς μας δεν πρέπει να  χρησιμοποιεί την παράταξη ως φορέα εξυπηρέτησης των δικών του ωφελημάτων, αλλά να την αναδείξουμε ως κυβέρνηση του τόπου, με στόχο να απελευθερώσει την οικονομία, για να δημιουργηθούν οι απαραίτητες ευκαιρίες, έτσι ώστε ο καθένας να αναπτυχτεί μόνος του και να ορίσει το δικό του τρόπο ζωής, ανάλογο της προσπάθειας του. 
Κυριάκο, η Νέα Δημοκρατία πρέπει να οργανώσει και να ζωντανέψει όλες τις γραμματείες της. Να εκπαιδευτούν νέα στελέχη στις αρχές του φιλελευθερισμού και να προάγουν στην κοινωνία τις αξίες αυτής της ιδεολογίας.
Η Νέα Δημοκρατία επιβάλλεται να κάνει μια ρελάνς στον τομέα του πολιτισμού που τόσα χρόνια λυμαίνεται η Αριστερά. Σπουδαίοι άνθρωποι της τέχνης και του πολιτισμού, βρίσκονται στην αφάνεια. Μεγάλα έργα (θεατρικά, κινηματογραφικά, βιβλία, τραγούδια κ.α.) που εξυμνούν τις αξίες μας , είναι αναγκαίο να προβληθούν άμεσα. Η απελευθέρωση του πολιτισμού από την μαρξιστική σκέψη, είναι ίσως ένας από τους  σημαντικότερους τομείς που μπορούν να μεταρρυθμίσουν τα μυαλά των ανθρώπων.
Τα συνδικαλιστικά όργανα της Νέας Δημοκρατίας, να σταματήσουν πια να ανταγωνίζονται σε κρατισμό τους κύριους εκπροσώπους του. Να προβάλουν τις φιλελεύθερες λύσεις χωρίς κόμπλεξ και ενοχές. Είναι οι μόνες ιδέες που συμβαδίζουν με την αποτελεσματικότητα.
Η Νέα Δημοκρατία πρέπει επειγόντως να αποφεουδαρχηθεί. Δεν ανήκει σε κανένα παρά μόνο σε μας τους απλούς πολίτες. Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να γίνει ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κόμμα που δεν θα παίρνει εντολές από τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά, αλλά να αποτελεί πρωτοπορία στις ιδέες και στις εφαρμοσμένες  λύσεις.
Ως κυβέρνηση, προσδοκώ δραστική μείωση του κράτους, κλείσιμο δημοσίων φορέων και οργανισμών που δεν εξυπηρετούν καμία ανάγκη του πολίτη, άμεση ιδιωτικοποίηση οργανισμών και επιχειρήσεων του κράτους, δραστική μείωση των φόρων, σταθερό φορολογικό περιβάλλον και πάταξη της γραφειοκρατίας. Αν θέλουμε κάποια στιγμή να ξαναδούμε την Ελλάδα να μεσουρανεί στο club των αναπτυγμένων κρατών, πρέπει να δημιουργήσει όλες εκείνες τις προϋποθέσεις που θα εμπιστευτούν κάποιοι τα λεφτά τους στη χώρα μας. Οι επενδύσεις είναι αυτές που θα φέρουν νέες θέσεις εργασίας και η ανάπτυξη είναι αυτή που θα βελτιώσει τα εισοδήματα μας. Όλα τα άλλα είναι απλά λαϊκισμός. 
Κυριάκο, εκεί έξω υπάρχουν πολλοί γνήσιοι φιλελεύθεροι πολίτες που έχουν πετύχει στη ζωή από την εργασία τους. Πλησίασε τους, δεν θέλουν τίποτα από το κομματικό σύστημα. Το μόνο που επιθυμούν είναι να ζήσουν σ'ένα περιβάλλον φιλικό που δεν θα αισθάνονται ενοχές που τα κατάφεραν , ούτε φόβο από ένα  κράτος που αυθαίρετα θα τους αναδιανείμει τον κόπο τους. Είναι αρκετοί και ακόμα περισσότεροι αυτοί που δεν τους άφησε το κρατικίστικο σύστημα να αριστεύσουν. Είναι ευκαιρία η αυριανή εκλογή σου ως πρωθυπουργός να δημιουργήσει όλες αυτές τις ευκαιρίες που θα γεννήσουν μεγάλους έλληνες. Και μια χώρα που έχει σπουδαίους ανθρώπους είναι και αυτή σπουδαία.
Το τέρας του λαϊκισμού , θα αντιδράσει λυσσαλέα. Έτσι συμβαίνει όταν κάτι πεθαίνει. Μη φοβηθείς ούτε στιγμή. Είμαστε δίπλα σου να το νικήσουμε.
 
Στη διάθεσή σου.
Αντώνης Κρούστης