Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

Σκουρλέτης - Απλή αναλογική: Το δημαρχοκεντρικό μοντέλο κλείνει τον κύκλο του


Απαντώντας σε ερώτηση για τις αλλαγές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο κ. Σκουρλέτης, επεσήμανε: «Ο νόμος, πλέον, του κράτους, ο «Κλεισθένης Ι», θεωρώ ότι κάνει κάποια αποφασιστικά βήματα και μας βάζει σε μια νέα μεταρρυθμιστική περίοδο.

Κορυφαίο ζήτημα είναι αυτό της απλής αναλογικής.

Δίνουμε περισσότερο «χώρο» στη συμμετοχή των πολιτών.

Πρόκειται για μια βαθιά μεταρρυθμιστική δημοκρατική τομή που θα μεταφέρει το κέντρο βάρους των αποφάσεων στα Δημοτικά Συμβούλια.

Το δημαρχοκεντρικό μοντέλο κλείνει τον κύκλο του.

Όλα δείχνουν ότι υπάρχουν πια νέες δυνατότητες για την Αυτοδιοίκηση και στην υπόθεση της ανάπτυξης, αλλά κυρίως στην εξυπηρέτηση των πολιτών και την εξυπηρέτηση των τοπικών αναγκών.

Η Κυβέρνηση έμπρακτα το τελευταίο διάστημα έχει δείξει ότι, παρά τις δυσκολίες, στηρίζει την Αυτοδιοίκηση, ιδιαίτερα τον πρώτο βαθμό κι αυτό αποδεικνύεται από τα χρηματοδοτικά εργαλεία που μόνο για την φετινή χρονιά, το 2018, ξεπερνούν τα 850 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση συγκεκριμένων έργων υποδομής, ενώ για ένα βάθος πενταετίας πλησιάζουν τα 2,5 δισ.

Τέτοια χρήματα είχε χρόνια να δει η Αυτοδιοίκηση και είναι θετικό ότι και αυτό συμπίπτει με αυτή τη νέα φάση στην οποία μπαίνει η πατρίδα μας μετά το τέλος του προγράμματος».


Από το www.aftodioikisi.gr

ΤΟ NEWS TA ΚΑΙ Ο ΣΙΜΟΣ ΡΟΥΣΣΟΣ Αναδημοσιεύουμε το άρθρο του NEWS TA με τίτλο
Το Χαλάνδρι παράδειγμα “προσομείωσης” του καταστροφικού νόμου Σκουρλέτη 

με φωτό του δημάρχου Χαλανδρίου Σίμου Ρούσσου  και αναφορά σε όσα είπε σε συνέντευξή του στο δημοτικό ραγιόδωνο Ν. Ηρακλείου.

ΚΑΝΕΝΑΣ βλαχοδήμαρχος, ούτε οι καργαριστεροί (μπαίνοντας) δεν θέλει να χάσει την "ΕΝΟΣ ΑΝΔΡΟΣ ΑΡΧΗ".  

Ο Συμεών αντί να προβάλει το Χαλάνδρι ως ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΘΕΤΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΑΠΛΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗΣ, αφού το έργο του δήμου ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ δεν επηρεάστηκε από την διάλυση της δικής του παράταξης που με 18% είχε την τερατώδη, σουλτανική πλειοψηφία των 2/3 του ΔΣ, και μάλιστα ΒΕΛΤΙΩΘΗΚΕ και ενισχύθηκε.
 Αντί λοιπόν να επιτιμήσει όσους τον βοηθούν γκρινιάζει γιατί δεν έχει την ΣΟΥΛΤΑΝΙΚΗ ΜΟΝΟΚΡΑΤΟΡΙΑ.

Και μιλάει για "παράγοντες" που θα μπαίνουν στο δημοτικό συμβούλιο με "μηδενικά ποσοστά". 
Όπως γινόταν με την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ επί δεκαετίες.
Στον καθρέφτη του θα μιλάει.

Χαλάει την σούπα στο αυτοδιοικητικό κατεστημένο η απλή αναλογική.
Και κάνουν ευχές ΄- όλοι τους - να πέσει η κυβέρνηση πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές για να τους σώσει την προσωποπαγή εξουσία τους ο Κυριάκος.
Ποντάρουν και ενισχύουν τον Κυριάκο όλοι οι βλαχοδήμαρχοι της χώρας.

Και οι αριστεροί όμως;;;

Είναι απλό, αν δεν είσαι μπαμπουίνος να καταλάβεις γιατί:  Όποιος  έχει κάνει συμφωνίες νομής τους εξουσίας με τους Κουράσηδες και τους διατηρεί προέδρους στο ΣΒΑΠ έχει γίνει αναπόσπαστο μέρος του αυτοδιοικητικού κατεστημένου. Είναι δέσμιος των συμφωνιών του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ - ΠΡΟΚΛΗΣΗ


Το Χαλάνδρι παράδειγμα “προσομείωσης” του καταστροφικού νόμου Σκουρλέτη

Παράδειγμα το τι επιφυλάσσει στην Αυτοδιοίκηση η εφαρμογή του νομοθετήματος Σκουρλέτη-ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ , για την καθιέρωση της απλής αναλογικής , αποτελεί ο δήμος Χαλανδρίου .

Η παράταξη , με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και συνεργασία με ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που είχε επκρατήσει στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές , έχει ουσιαστικά διαλυθεί , όπως και άλλες”όμοιές” της πανελλαδικά ( Κερατσινίου κλπ).

Αποτέλεσμα σήμερα είναι η δημοτική Αρχή Ρούσσου να μη διαθέτει την απαιτούμενη πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο , με μεγάλες αρνητικές επιπτώσεις στην ίδια τη λειτουργία του δήμου αφού ούτε ο προυπολογισμός του δεν εγκρίθηκε!!!

Σε συνέντευξη του , στον Επικοινωνία 94FM και την εκπομπή «Δημοτικές Διαπλοκές» ανέφερε ότι «δυστυχώς, υπερίσχυσαν κομματικές-παραταξιακές λογικές“. Κάτι που φυσικά όχι μόνο δεν θα εξαλειφθούν μετά την εφαρμογή του νόμου Σκουρλέτη αλλά θα “φουντώσουν” ακόμη περισσότερο , με τον πολυκατακερματισμό παρατάξεων που θα υπάρχει . Δεδομένου ότι ο κάθε παράγοντας θα φτιάχνει συνδυασμό και ακόμη με μηδαμινό ποσοστό θα εκλέγεται .

Ακόμα λοιπόν και για τον κ. Ρούσσο , που τάσσεται υπέρ της απλής αναλογικής , αυτή σημειωνει , θα είναι δύσκολο να λειτουργήσει μέσα σε ένα τόσο δύσκολο και γραφειοκρατικό θεσμικό πλαίσιο. Κάτι που δεν πράττει σε καμία περίπτωση ο νόμος Σκουρλέτη , που αφήνει αναλλοίωτο το σημερινό.

Α.Ν.

ΚΑΛΗ ΒΔΟΜΑΔΑ - ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΛΙΝΟΥ ΚΟΚΚΟΤΟΥ ΣΤΗ ΡΕΜΑΤΙΑ