iaso


Μηχανικός

AHOME REAL ESTATE SERVICES

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Προσωρινή δικαίωση για 20 Σχολικούς Φύλακες του Δήμου Θεσσαλονίκης


Προσωρινή δικαίωση για 20 Σχολικούς Φύλακες του Δήμου Θεσσαλονίκης

Με προσωρινή διαταγή του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης επιστρέφουν στις θέσεις τους, 20 Σχολικοί Φύλακες του Δήμου Θεσσαλονίκης. 

Οι Σχολικοί Φύλακες προέβησαν στην κατάθεση αίτησης ασφαλιστικών μέτρων, ζητώντας να επανέλθουν στην εργασία τους, έως ότου συζητηθεί στην ουσία της η υπόθεση, διαδικασία που ορίστηκε να γίνει στα τέλη του τρέχοντος μήνα. 

Μετά την προσωρινή δικαίωση τους, θα συνεχίσουν να εργάζονται και να αμείβονται κανονικά.

Στο πλευρό των Σχολικών Φυλάκων βρέθηκε και ο Δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος, καταθέτοντας στο δικαστήριο, τόνισε ότι, με την απομάκρυνση διαφόρων κλάδων εργαζομένων «διαλύεται ο δήμος». 

Επισημαίνεται ότι, οι παραπάνω εργαζόμενοι ήταν μεταξύ των 90 Σχολικών Φυλάκων, των οποίων η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων είχε απορριφθεί τον περασμένο Δεκέμβριο, από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης.

http://www.poli-politiki.gr/, 4/3/2014

Οι απολύσεις στους ΟΤΑ περιορίζουν την προεκλογική περίοδοΑπό τις 18 Απριλίου και όχι τις 18 Μαρτίου ξεκινούν οι εκλογικές απαγορεύσεις περί προσλήψεων και αλλαγής υπηρεσιακής κατάστασης των δημοτικών υπαλλήλων, μία τροποποίηση που προκύπτει από την επικείμενη κάλπη των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών το Μάιο.

Η κυβέρνηση προχώρησε στην αλλαγή των διατάξεων των χρονικών ορίων των με στόχο να προλάβει το πρόγραμμα της κινητικότητας στους ΟΤΑ, εθελοντικής και υποχρεωτικής, καθώς επιδιώκει να ενταχθούν σε αυτό 4.000 εργαζόμενοι στους δήμους και στις περιφέρειες.
Σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση οι εκλογικοί περιορισμοί ξεκινούν ένα μήνα πριν από τις τοπικές εκλογές, και όχι δύο. Συνεπώς εν όψει των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, οι οποίες θα διεξαχθούν στις 18 Μαΐου, οι εκλογικοί περιορισμοί θα ισχύουν από τις 18 Απριλίου ως την 1η Σεπτεμβρίου και όχι από τις 18 Μαρτίου.

Η συγκεκριμένη ρύθμιση περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, στο σχέδιο νόμου με τίτλο «Επείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας υπουργείου Εσωτερικών», και είναι ενδεικτικό ότι αναρτήθηκε στο opengov.gr προς δημόσια διαβούλευση στις 28 Φεβρουαρίου. Με άλλα λόγια, ξεκίνησε το τριήμερο της αργίας, και έμεινε ανοιχτό για σχόλια μέχρι τις 4 Μαρτίου, δηλαδή μόλις μία μέρα μετά την Καθαρά Δευτέρα.

Τι προβλέπει το άρθρο

Η τροποποίηση του άρθρου 17 του Ν. 3870 περί εκλογικών περιορισμών περιλαμβάνεται στο άρθρο 80 του σχεδίου νόμου, το οποίο αναφέρει:

«Το άρθρο 17 του ν.3870/2010 (ΦΕΚ 138 Α΄) αντικαθίσταται ως εξής:Οι διατάξεις του άρθρου 28 του ν.2190/1994 (28/Α΄) ισχύουν για το χρονικό διάστημα του ενός μηνός που προηγείται της ημερομηνίας διεξαγωγής των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών και μέχρι την εγκατάσταση των αιρετών οργάνων. Κατά την πρώτη εφαρμογή του παρόντος οι περιορισμοί του παρόντος δεν ισχύουν για την πρόσληψη προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και τη σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου, καθώς και τις προπαρασκευαστικές αυτών ενέργειες, από τους ΟΤΑ και τα νομικά πρόσωπα αυτών».

Στην αιτιολογική έκθεση το υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει ότι με την προτεινόμενη διάταξη εξισώνεται εκ νέου η περίοδος αναστολής προσλήψεων και πάσης φύσεως υπηρεσιακών μεταβολών πριν από τη διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών με την περίοδο αναστολής λόγω των εθνικών εκλογών.

Υπογραμμίζει δε, λόγω της άμεσης ανάγκης στελέχωσης των ΟΤΑ και των ΝΠΙΔ της Αυτοδιοίκησης, ιδίως εν όψει των εποχικών θερινών αναγκών αλλά και με σκοπό την άμεση απορρόφηση των κοινοτικών πόρων, ότι ειδικά για τις εκλογές του 2014 εξαιρούνται από την αναστολή των προσλήψεων και των προπαρασκευαστικών αυτών διαδικασιών οι προσλήψεις προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και οι συμβάσεις μίσθωσης έργου στους φορείς της Αυτοδιοίκησης. «Πρόκειται ιδίως για συμβασιούχους με αντικείμενο τη φροντίδα των βρεφών και νηπίων, τη ναυαγοσωστική κάλυψη των ακτών, την πυρασφάλεια κ.λπ.».

Οι αντιδράσεις

Ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μητρόπουλος με ανακοίνωσή του καλεί όλα τα κόμματα να αντιδράσουν στο σχεδιασμό της κυβέρνησης καταγγέλλοντας ότι «αν ψηφιστεί η συγκεκριμένη τροπολογία, όλοι οι υπάλληλοι που μπήκαν στη διαθεσιμότητα στις 22-7-2013 (σχολικοί φύλακες, δημοτικοί αστυνομικοί, καθηγητές ΜΕ, καθαρίστριες ΥπΟΙΚ, υπάλληλοι ασφαλιστικών φορέων κ.ά.), εφόσον δεν έχουν μεταφερθεί σε άλλη θέση, θα απολυθούν στις 22-3-2014 χωρίς καμία άλλη διατύπωση.»

Από την πλευρά της η Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων Δημοτικής Αστυνομίας (ΕΚΕΔΑ) τονίζει:

«Δεν έχει ληφθεί υπόψη ότι ο περιορισμός στις υπηρεσιακές μεταβολές αφορά και στο υπό διαθεσιμότητα προσωπικό, καθώς η παρ. 1 του άρθρου 28 του ν. 2190/1994 εξαιρεί από την απαγόρευση μόνο την έκδοση πράξεων διαθεσιμότητας, και όχι τη μεταφορά θέσης/μετάταξη. Με δεδομένο ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία κινητικότητας δημοτικών αστυνομικών και σχολικών φυλάκων, το οποίο αναμένεται να γίνει στο προ εκλογών διάστημα, θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή. Προτείνεται η εξής διάταξη: »Οι διατάξεις του άρθρου 28 του ν.2190/1994 (28/Α΄) ισχύουν για το χρονικό διάστημα του ενός μηνός που προηγείται της ημερομηνίας διεξαγωγής των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών και μέχρι την εγκατάσταση των αιρετών οργάνων, με εξαίρεση πράξεις που αφορούν σε διαδικασίες μετακίνησης/μεταφοράς θέσης για το προσωπικό που έχει τεθεί υπό διαθεσιμότητα.

»Εναλλακτικά ρητή πρόβλεψη για αναδρομικό διορισμό την ημέρα εγκατάστασης των δημοτικών και περιφερειακών αρχών, αν η ημερομηνία λήξης της διαθεσιμότητας εμπίπτει στο χρονικό διάστημα απαγόρευσης».

Και συμπληρώνει η ΕΚΕΔΑ: «Τέλος εφιστούμε την προσοχή σας ότι το υπό διαθεσιμότητα προσωπικό δεν προστατεύεται από την απόλυση σε περίπτωση προκήρυξης εθνικών εκλογών, καθώς δεν υπάρχει σχετική μέριμνα στη νομοθεσία. Είναι ευκαιρία να ρυθμιστεί και το θέμα των εθνικών εκλογών σε αυτό το άρθρο».

http://www.aftodioikisi.gr/, 4/3/2014

ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΒΙΑΣ ΠΡΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ - ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Θα είμαστε αντίπαλοι σε αυτές τις δημοτικές εκλογές.

Διεκδικούμε την ψήφο των συμπολιτών μας τον Μάιο, θεωρώντας ο καθένας για τον εαυτό του και την ομάδα των συνεργατών του, ότι αποτελούμε την πιο αξιόπιστη και αποτελεσματική πρόταση για την διαχείριση των προβλημάτων της πόλης.

Οι συνδημότες μας θα μας κρίνουν όλους  και θα αποφασίσουν.

Είναι προφανές ότι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι και οι συνεργάτες μας θα επιχειρήσουμε να τους πείσουμε, προβάλλοντας όσα επιχειρήματα έχουμε, αναδεικνύοντας τα προτερήματα της παράταξής μας και τις αδυναμίες των αντίπαλων παρατάξεων.

Αυτό είναι το γήπεδο στο οποίο θα αναμετρηθούμε, αυτή είναι η πολιτική μάχη που θα δώσουμε και εμείς θα την δώσουμε χωρίς υποκρισίες και ψευτοκαθωσπρεπεισμούς.

Σήμερα, με αυτή την ανοικτή επιστολή μου, προς όλους τους "αντιπάλους" επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων - διεκδικητών του θώκου του δημάρχου  Χαλανδρίου απευθύνουμε  μια δημόσια πρόσκληση - πρόκληση:

ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ, ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΜΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ! 

Σε μια εποχή που η χώρα βρίσκεται υπό διεθνή επιτήρηση εξαιτίας της κλεπτοκρατίας και της διαφθοράς του πολιτικού προσωπικού των προηγούμενων δεκαετιών, είναι η ώρα να γνωρίζουν οι δημότες πώς απέκτησαν τα χρήματά τους τα δημόσια πρόσωπα που ζητούν την ψήφο τους αλλά και να είναι καταγεγραμμένη η προσωπική  περιουσία αυτών που θα πάνε στον δήμο μετά τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου, ώστε  να υπάρχει η δυνατότητα σύγκρισης στο τέλος της πενταετίας.

Και αυτό πρέπει να γίνει για όλους τους διεκδικητές του δημαρχιακού θώκου, όχι μόνο για τους κατά νόμο υπόχρεους.

Ελπίζω η πρότασή μου να γίνει αποδεκτή από όλους τους υποψήφιους δημάρχους του Χαλανδρίου.
Προσωπικά δηλώνω ότι θα το κάνω, έστω και μόνος μου, ακόμα και αν κανένας άλλος δεν δείξει την αντίστοιχη ευαισθησία.
 


ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ
ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΒΙΑΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Επιστολή του κοιν. εκπρόσωπου και βουλευτή Β΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Π. Κουρουμπλή προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, σχετικά με το ζήτημα των γερμανοκατοχικών υποχρεώσεων
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣΚοιν. Εκπρόσωπος- Βουλευτής Β΄ Αθήνας


Αθήνα, 3.3.2014

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής Β' Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Π. Κουρουμπλής απέστειλε σήμερα επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη, με την οποία ζητά να συγκροτηθεί άμεσα η Διακομματική Κοινοβουλευτική Επιτροπή για τις εκκρεμότητες των γερμανοκατοχικών υποχρεώσεων και να πραγματοποιηθεί μια πρώτη συνάντηση του Προέδρου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας κ. Γιόαχιμ Γκάουκ με τα μέλη της εν λόγω Επιτροπής, παρουσία του Προέδρου της Βουλής. Εν συνεχεία ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής.

“Αθήνα, 3 Μαρτίου 2014

Προς tον Αξιότιμο Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων
κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Μετά την ιστορική απόφαση της Βουλής των Ελλήνων να συσταθεί Διακομματική Κοινοβουλευτική Επιτροπή για τις εκκρεμότητες των γερμανοκατοχικών υποχρεώσεων (γερμανοκατοχικό δάνειο, αποζημιώσεις, επανορθώσεις, κλαπέντες αρχαίοι θησαυροί) και μετά την πρόσφατη ομόφωνη απόφαση της διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής για τη συγκρότηση της ως άνω Επιτροπής με τη θετική συνηγορία όλων των κομμάτων του ελληνικού κοινοβουλίου, θα ήθελα να θέσω υπόψη σας την παρακάτω πρόταση.

Ως γνωστόν τις προσεχείς ημέρες επίκειται στην Ελλάδα, ο ερχομός του Προέδρου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας κ. Γιόαχιμ Γκάουκ προκειμένου να επισκεφτεί ορισμένες από τις πολλές μαρτυρικές περιοχές της πατρίδας μας που δοκιμάστηκαν σκληρά από τη ναζιστική θηριωδία.

Κύριε Πρόεδρε, πιστεύω ότι θα πρέπει άμεσα να συγκροτηθεί η εν λόγω Επιτροπή και να ζητηθεί μια πρώτη συνάντηση του Γερμανού Προέδρου με τα μέλη της Επιτροπής και με τη δική σας παρουσία. Μετά και την δημοσιοποίηση σχετικού -με την υφιστάμενη γερμανική υποχρέωση έναντι της Ελλάδος- εγγράφου της Επιστημονικής Επιτροπής του γερμανικού κοινοβουλίου από την εφημερίδα Real News (1.3.2014), θεωρώ ότι μια τέτοια πρωτοβουλία θα αναδείξει με αποφασιστικό τρόπο τις ανεκπλήρωτες υποχρεώσεις του γερμανικού κράτους έναντι του ελληνικού λαού.Με ιδιαίτερη εκτίμηση,
Κουρουμπλής Παναγιώτης
Κοιν. Εκπρόσωπος-Βουλευτής Β΄ Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ”


Μέχρι 14 Μαρτίου οι εκλογικοί κατάλογοιΣύμφωνα με την ενημέρωση των εκλογικών καταλόγων μέχρι τις 14 Μαρτίου θα διεξαχθούν οι ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές καθώς και οι εκλογές για την ανάδειξη ευρωβουλευτών. Αυτό επισημαίνει εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών η οποία εκδόθηκε μετά την ψήφιση της σχετικής τροπολογίας. Στην εγκύκλιο επισημαίνεται ότι μετά τη ψήφιση από τη Βουλή των Ελλήνων του νόμου «Ενιαίος Φορέας Εξωστρέφειας και άλλες διατάξεις», ο οποίος προβλέπει σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 16, ότι ενόψει των προσεχών αυτοδιοικητικών εκλογών και των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου του 2014, η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων για κάθε μεταβολή στους βασικούς εκλογικούς καταλόγους, καθώς και στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ετεροδημοτών και των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρατείνεται μέχρι 14 Μαρτίου 2014. Συνεπώς, οι εκλογές αυτές θα διενεργηθούν με βάση τους βασικούς και ειδικούς εκλογικούς καταλόγους της Α’ αναθεώρησης του 2014.

Στην εγκύκλιο σημειώνεται ότι αμέσως μετά τη λήξη της ανωτέρω προθεσμίας, οι σχετικές καταστάσεις θα αναρτηθούν στο δημοτικό κατάστημα επί δεκαήμερο για τυχόν υποβολή ενστάσεων, κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 17 της νομοθεσίας για την εκλογή βουλευτών (π.δ.26/2012)

Το υπουργείο Εσωτερικών συνιστά στους δημοτικούς υπαλλήλους, στην υποθετική περίπτωση τυχόν τεχνικού κωλύματος στην ολοκλήρωση μεταδημοτεύσεων στο Πληροφοριακό Σύστημα Εθνικού Δημοτολογίου, την τελευταία ημέρα της προθεσμίας της Α’ Αναθεώρησης, να καταχωρήσουν τις νέες εγγραφές λόγω μεταδημότευσης απευθείας στο εκλογικό αρχείο, ώστε να μην υπάρξουν παραλείψεις.

Επιπλέον τα ΚΕΠ θα πρέπει να αποστέλλουν αυθημερόν τις αιτήσεις ετεροδημοτών στους δήμους για οριστικοποίηση. Επίσης, θα πρέπει να αποστέλλουν τις αιτήσεις στο δήμο διαμονής και όχι στο δήμο εγγραφής του πολίτη. Παρόλα αυτά αν συμβεί τέτοιο λάθος, θα πρέπει ο δήμος εγγραφής να αποστείλει έγκαιρα μέσω fax την αίτηση στον αρμόδιο δήμο διαμονής ώστε να την οριστικοποιήσει.

Για τις περιπτώσεις, που οι αιτήσεις υποβληθούν στα ΚΕΠ μέχρι τις 14/3/2014 και αποσταλούν στον δήμο μετά την λήξη της προθεσμίας, δεν επιτρέπεται η οριστικοποίηση, γιατί θα έχει κλείσει το Α’ Δίμηνο 2014.

Σε εξαιρετική περίπτωση, λόγω κάποιου τεχνικού προβλήματος, αν αποσταλούν έγκυρες αιτήσεις από τα ΚΕΠ (αυτό αποδεικνύεται από την ημερομηνία πρωτοκόλλησης του ΚΕΠ) στους δήμους, μετά τις 14/3/2014 και μέχρι 18/3/2014, θα μπορούν οι δήμοι να τις οριστικοποιήσουν. Η οριστικοποίηση θα μπορεί να γίνει καταχωρώντας στο σύστημα στο πεδίο «Αρ. Πρωτοκόλλου» τον αριθμό πρωτοκόλλου του δήμου και την τρέχουσα ημερομηνία πρωτοκόλλησης. Στο πεδίο «Ημ.υπ.αίτησης» θα πρέπει να καταχωρηθεί η ημερομηνία «14/3/2014». Για παράδειγμα αν η αίτηση του ΚΕΠ έχει ημερομηνία πρωτοκόλλησης 12.3.2014 και ο δήμος την έχει πρωτοκολλήσει με αρ.πρωτ. 450/15.3.2014, ο υπάλληλος του δήμου θα καταχωρήσει στα αντίστοιχα πεδία:

Αρ. Πρωτοκόλλου.: 450/15.3.2014

Ημ.υπ.αίτησης: 14/3/2014

Η Διεύθυνση Οργάνωσης και Λειτουργίας των ΚΕΠ του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, παρακαλείται για την αυθημερόν κοινοποίηση του παρόντος στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών της χώρας.

http://www.myota.gr/, 3/3/2014