iaso


Μηχανικός

AHOME REAL ESTATE SERVICES

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Η ΠΕΔ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΘΕΣΜΩΝ


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ ΑΤΤΙΚΗΣ κατά την συνεδρίασή του στις 19 Ιουλίου αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:

- Την έκδοση ενημερωτικής ανακοίνωσης από την ΠΕΔ Αττικής που θα αποσταλεί σε κάθε Δήμο για διανομή στους κατοίκους.

- Τη διοργάνωση δημόσιων ενημερωτικών συγκεντρώσεων σε κεντρικά σημεία κάθε Δήμου της Αττικής.

- Την ταυτόχρονη κινητοποίηση Δήμων, εργαζόμενων με τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή από μέρους τους και κατοίκων σε όλους τους Δήμους της Αττικής με συμβολικό κλείσιμο κεντρικών λεωφόρων και δράσεις πληροφόρησης των κατοίκων.

- Την κατάθεση των αποφάσεων αυτών και στο ΔΣ της ΚΕΔΕ ως πρόταση για αντίστοιχες κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα.

Επίσης αποφάσισε να προτείνει στο ΔΣ της ΚΕΔΕ:

- Να αρνηθούν οι Δήμοι όλης της χώρας τη μηνιαία αποστολή στοιχείων στο Παρατηρητήριο.

- Να γίνει προσφυγή για την αντισυνταγματικότητα του πολυνομοσχεδίου σύμφωνα και με τις επισημάνσεις των πολιτικών κομμάτων στη Βουλή.


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ ΑΤΤΙΚΗΣ κατά την ίδια συνεδρίαση αποφάσισε κατά πλειοψηφία:

Αναφορικά με το πραγματικά ύστατο όπλο, την μαζική παραίτηση των Δημάρχων και Δημοτικών Συμβουλίων, να προτείνει στο ΔΣ της ΚΕΔΕ:

- Να συζητηθεί στα Δημοτικά Συμβούλια όλης της χώρας σε ανοιχτές στους κατοίκους συνεδριάσεις το αδιέξοδο στο οποίο οδηγείται η Αυτοδιοίκηση και το ερώτημα της ομαδικής παραίτησης σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

- Να κατατεθούν οι σχετικές πολιτικές αποφάσεις, που προηγούνται βέβαια της διαδικαστικής υλοποίησης, στο ΔΣ της ΚΕΔΕ.

Η ΚΕΔΕ να καταθέσει τις πολιτικές αυτές αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων στην κυβέρνηση και τα κόμματα, αναδεικνύοντας έτσι τις «κόκκινες γραμμές» που επιτέλους πρέπει να χαραχθούν για την επιβίωση του θεσμού.

Εφόσον η κυβερνητική αδιαλλαξία συνεχιστεί, να επανέλθει το θέμα στα Δημοτικά Συμβούλια με αναλυτική εικόνα των αποφάσεων και των δεσμεύσεων που έχουν ή δεν έχουν ληφθεί από τον καθένα, για την οριστική λήψη των σχετικών αποφάσεων.

Συνεδρίαση Δ.Σ. Κ.Ε.Δ.Ε. την ΤετάρτηΤο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ συνεδριάζει μεθαύριο Τετάρτη, 24 Ιουλίου και ώρα 12 το μεσημέρι στα γραφεία της Ένωσης (Γενναδίου 8 & Ακαδημίας 65, 3ος όροφος).

Η συνεδρίαση γίνεται, με βάση την απόφαση της Έκτακτης Συνέλευσης των δημάρχων, προκειμένου να αξιολογήσει τα νέα δεδομένα μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και επανεκτιμήσει τη στάση της Αυτοδιοίκησης.

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ; ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

"Τα παράπονά σας στον Δήμαρχο".

Άλλη μια φράση που περικλείει την συσσωρευμένη σοφία του λαού μας.
Άλλη μια λαϊκή έκφραση για την οποία μπορεί να γραφτεί ... ΒΙΒΛΙΟ.

Γιατί στο δήμαρχο όμως και όχι στο Νομάρχη;
Γιατί ο απλός πολίτης - σύμφωνα με την αλάνθαστη λαϊκή σοφία -  πρέπει να καταθέτει το παράπονό του στον δήμαρχο και όχι -ας πούμε - στον Γ.Γ. της Περιφέρειας;

Μα γιατί η αυτοδιοίκηση (πρώτου βαθμού) είναι το πεδίο της εξουσίας όπου ο πολίτης έχει άμεση πρόσβαση, επικοινωνία και ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΗ με τον εκλεκτό του. 

Και που μέσω αυτής απαιτεί να πηγαίνει η φωνή του .... παραπάνω, ειδικά για θέματα ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ, πολλές φορές και όχι μόνο.

Δεν ανέχεται ο πολίτης να μιλάει με ενδιάμεσους, με τσάτσους, παρατηρητές, διορισμένους, παπαρίκους στον δήμο, συναντάει τον δήμαρχο στον δρόμο, είναι παλιός του φίλος, συμμαθητής, συγγενής, πάντως σίγουρα γνωστός από παλιά.

Σε αυτή την αυτοδιοίκηση πιστεύουν όσοι είναι .... αυτοδιοικητικοί.

Δεν είναι με αυτή την αυτοδιοίκηση οι άλλοι που απλά  νταραβερίζονται με την αυτοδιοίκηση ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ.

Και αυτό το έχει πληρώσει η αυτοδιοίκηση, μερικές φορές πολύ ακριβά αφού είναι δεκάδες οι περιπτώσεις παραγόντων που παράτησαν στην μέση την δουλειά της σκουπιδιάρας γιατί δεν ήταν αρκετά γκλάμουρ, όπως την είχαν φαντασιωθεί όταν  τους είπαν να γίνουν .... άρχοντες.

ΤΡΙΑ ΑΛΛΑ ΕΙΔΗ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΛΟΙΠΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΤΑΣΙΑΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, ειδικά την περίοδο που ξεκινάει περίπου ένα χρόνο πριν τις δημοτικές εκλογές.

1. Κατ' αρχήν  τραγουδιστές, αθλητές, τηλεοπτικές περσόνες, δευτεράντζες δημοσιογράφοι (οι μεγάλοι παίζουν κεντρικό πολιτικό παιχνίδι), παλιάτσοι, ταχυδακτυλουργοί, ακροβάτες, μάγοι (μαθητευόμενοι ή πτυχιούχοι) και άλλοι προβεβλημένοι από τα media "δημοφιλείς", που χρησιμοποιούνται  από ισχυρά συστήματα (πολιτικά και οικονομικά) για να "σώσουν" την αυτοδιοίκηση , συστήματα συμφερόντων που φροντίζουν να παίζει συνεχώς το γυαλί τον εκλεκτό τους και να γράφουν οι χρηματοδοτούμενες τοπικές φυλλάδες για να παρασύρουν τους χωριαταραίους, να ακουμπήσουν επάνω τους την "σωτηρία τους" και έτσι - τα συστήματα αυτά - να αποφύγουν  να έρθουν σε συνεννοήσεις με την τοπική κοινωνία και να λειτουργήσουν μέσα σε οργανωμένα πλαίσια ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ για να κάνουν τις δουλειές τους.
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ σε αυτή την κατηγορία που θα σας έρθουν εύκολα στο μυαλό, αλλά που απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα. ( π.χ. Γκλέτσος ).

2. Κεντρικά πολιτικά στελέχη ή συνδικαλιστές που στα τελειώματα της διαδρομής τους στον πολιτικό /κοινωνικό στίβο στον οποίο αφιέρωσαν την ζωή τους συνήθως - αποφασίζουν να σώσουν και κανένα δήμο που τους πέφτει στον δρόμο τους.

Διακρίνονται κυρίως από την ΜΗ ΠΙΣΤΗ ΤΟΥΣ στην αυτοδιοίκηση και τις δυνατότητές της. Επιτίθενται μετά μανίας - όχι ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΑ, κακούς υπηρέτες των ΟΤΑ αλλά στο ΘΕΣΜΟ. 
Μιλάνε για "διεφθαρμένους και άχρηστους δήμους", όχι "διεφθαρμένους και άχρηστους αιρετούς" (αφού έχουν παίξει ρόλο για να επιλεγούν οι ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ, χρισμένοι). 
Μιλάνε για "αναποτελεσματικές υπηρεσίες" και όχι "κακούς υπαλλήλους". 

Απαξιώνουν κάθε συζήτηση ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, στέλνουν την μπάλα στην εξέδρα αερολογώντας, διότι ΤΕΛΙΚΑ μέσα τους πιστεύουν ότι η ιδιότητα
 "δήμαρχος" είναι ένας "τιμητικός τίτλος αποστράτευσης" και όχι ΜΙΑ ΜΑΧΙΜΗ ΙΔΙΟΤΗΤΑ με ΑΥΤΟΝΟΗΤΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ απέναντι στα προβλήματα της πόλης, που έτσι και αλλιώς στην βαθιά τους πεποίθηση  "τα χειρίζονται κάποιοι άλλοι από τα πάνω" (αυτό πίστευαν  οι άνθρωποι αυτοί σε ολόκληρη την προηγούμενη διαδρομή τους, τώρα στα γεράματα θα αλλάξουν; ΔΕΝ ΓΊΝΕΤΑΙ).

Διακρίνονται από την συμπεριφορά του "πολιτικού επαγγελματία". 
Φίλοι με όλους, καφεδάκι και αοριστία.

Και με την πρώτη ευκαιρία, στο πρώτο τοπικό θέμα που παρουσιάζεται μπροστά τους αποκαλύπτεται ότι ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΣΜΟ που θέλουν να καταλάβουν (με την έννοια της κατάληψης, όχι της κατανόησης)  για να τους υπηρετήσει στα τελευταία χρόνια της ζωής τους που νιώθουν ενεργοί  ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ με την ένταση, την πίστη και την ορμή που ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ.

Αυτό που ήθελαν πραγματικά οι άνθρωποι αυτοί να υπηρετήσουν το υπηρέτησαν  τα προηγούμενα χρόνια, πριν φτάσουν σε ηλικία συνταξιοδότησης. 
Το καταλαβαίνεις αυτό σε κάθε τους τοποθέτηση προφορική ή γραπτή. Το αποπνέουν.

Ξεκινάνε να μιλούν για ένα αυτοδιοικητικό θέμα και τελικά καταλήγουν σε αυτό που ξέρουν, αυτό που έχουν κάνει χρόνια, αυτό με το οποίο έχουν ταυτίσει την διαδρομή τους, αυτό που πραγματικά τους εκφράζει.

Έτσι βλέπεις άσχετους με την αυτοδιοίκηση οικονομολόγους να το παίζουν .... ΣΔΟΕ και να ομιλούν προεκλογικά για την περαίωση, συνδικαλιστές άλλων κλάδων να ξεκινούν να μιλούν  για τα εργασιακά των σκουπιδιάρηδων και τελικά να ομιλούν για τις κινητοποιήσεις του κλάδου τους με πρόσχημα ότι τα προβλήματα είναι κοινά και τέλος βλέπεις  πρώην και νυν υπουργάρες  και βουλευτάρες επί 30 συναπτά έτη, να την είδαν "λέω να γίνω δήμαρχος", και μάλιστα "μακρυά από το χωριό μου, που δεν με ξέρουν γιατί άμα πάω κατά κει παίζει και φούμο" να ομιλούν επί των - άλλων - πάντων των άλλων, αλλά όχι επί του θέματος που απλά δεν γνωρίζουν.

3.Τέλος είναι οι κομματικοί εγκάθετοι. 
Δεν έχουν αρχή και τέλος σε αυτά που λένε και κάνουν αυτοί.
Είναι "υποστηρικτές παντός καιρού" της γραμμής, αρκεί να είναι μέσα στο κόλπο, δίπλα σε κάποιον παίκτη της εξουσίας.

Σήμερα μπορεί να είναι αντιμνημονιακοί, αύριο μπορεί να ακούς να λένε ότι οι Γερμανοί ήρθαν να τους φτιάξουν αποτελεσματικό κράτος γιατί κόβονται (οι γερμανοί) να γίνουν μεταρρυθμίσεις στο Ρωμέικο και να προκόψουν τα παιδιά τους, που όμως πρέπει να φύγουν μετανάστες ... στην Γερμανία.

Σήμερα μπορεί να σε καταγγείλουν γιατί συμφωνείς σε πέντε πράγματα με έναν εκπρόσωπο της δεξξξας (παχύ το ξ) και αύριο να υπερασπίζονται ότι δεν τρέχει τίποτα που συγκυβερνούν επισήμως  "δια την σωτηρίαν της πατρίδος".

Σήμερα μπορεί να σου μιλάνε την ανάγκη κοινής δράσης  στο κίνημα και αύριο να σου λένε "ναι αλλά εννοούσα κοινή δράση να έρθεις στο δικό μου μαγαζί και να κάνεις ό,τι σου λέω εγώ, όχι να έχεις και  δική σου άποψη"  και συμμετοχή."

Δεν έχουν πλέον καμία σημασία αυτοί. 

Τα κάνουν όλα και συμφέρουν αρκεί να εξυπηρετείται η .... γραμμή και το κόμμα. 
Μάλιστα μπορεί να μην ασχολούνται καν με την γραμμή όλου του κόμματος αλλά  ΤΗΣ ΦΡΑΞΙΑΣ του κόμματος με την οποία είναι ταυτισμένος ο ισχυρός του οποίου τσάτσος είναι το εν λόγω κομματόσκυλο.

Πλέον κάνουν τα πάντα. Μόνο δεν φιλούν στο στόμα.

Παλιότερα το είδος ήταν κυρίαρχο και πλειοψηφικό στην πανίδα των πολιτικών ζώων. Άλλες εποχές.
Σήμερα οι πληθυσμοί τους έχουν μειωθεί επικίνδυνα για την διαιώνιση του είδους τους το οποίο οδεύει προς εξαφάνιση αφού σταδιακά εκφυλίζεται στο είδος "ΙΔΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕ", είτε άλλοτε μετεξελίσσεται  στο είδος "ΕΝΕΡΓΟΣ ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΕΙ ... ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΣΗΚΩΣΕΙ"..

Όλα αυτά μου ήρθε να τα γράψω, με αφορμή ένα ακατάληπτο - για έναν ορκισμένο αυτοδιοικητικό, όπως ο υπογράφων - σχόλιο ενός ΕΝΕΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΗ  (θέλω να πιστεύω) με τον οποίο όμως διαφωνώ απολύτως, στο fb.

"ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ - αναρωτιέται αυτός ο φίλος - Η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑ ΥΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΥ, τι παιχνίδια παίζετε (μας την πέφτει εμάς στην Πλατεία) για να κάνετε αντιπολίτευση στην πλάτη μας;"

(όχι δεν είναι  δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας, ούτε στέλεχος της διοίκησης, είναι απλός πολίτης, κάτοικος της περιοχής).

Ελπίζω να μην περιμένετε να το ρίξω σε βαθιά ανάλυση για να καταλάβετε ότι Η ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ που έχουμε από αυτή την αντίληψη είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ. 
ΣΧΕΔΟΝ ΑΓΕΦΥΡΩΤΗ!

Θα μπορούσα να απαντήσω "σοβαρά", "επαγγελματικά" στο ερώτημα βασιζόμενος στο ΑΡΘΡΟ 75 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων http://www.eetaa.gr:8080/kodikas/k_arthra.jsp?arthro=75 περί αρμοδιοτήτων της αυτοδιοίκησης πρώτου βαθμού. (διαβάστε σε πόσα άρθρα εμπεριέχεται η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ του δήμου).

Το θεωρώ εντελώς άχρηστο και τελικά υποκριτικό.

Μου αρκεί να πω όμως μόνο αυτό:

Φίλε στην δική μας αυτοδιοίκηση, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΘΕΜΑ ΤΕΤΟΙΑΣ ΕΚΤΑΣΗΣ, ΣΗΜΑΣΙΑΣ και ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΥ για την πόλη και την τοπική κοινωνία, όπως αυτό των Χαλανδραίων Τσιγγάνων, του καταυλισμού και της διαχείρισης του προβλήματος, που να περνάει καν από το μυαλό μας ότι πρέπει να αναζητήσουμε καν να "προκύπτει από κάπου" η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ του δήμου να ασχοληθεί. 

Στην δική μας θεώρηση η υποχρέωση αυτή είναι ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ, ΑΥΤΟΤΕΛΗΣ και ΔΟΜΙΚΗ της ίδιας της αντίληψής μας για το τι είναι ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ.

Από πού δηλαδή θα ήθελες εσύ να προκύψει; 

- Από δικαστική απόφαση; 
 Μα εμείς  αρνούμαστε ΚΑΘΕ ΣΚΕΨΗ να υποκατασταθεί η αυτοδιοίκηση από την δικαιοσύνη !

-Από τον Καλογερόπουλο, από την Υπουργάρα, από τον Φούχτελ από πού θες εσύ φίλε μου να ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ στον δήμαρχό μας, στον δήμο μας πότε και αν θα κάνει ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ, δηλαδή να προσπαθεί να επιλυθούν τα προβλήματα των δημοτών ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ και όχι όπως επιβάλλει οποιοδήποτε κέντρο εκτός αυτής;

ΕΜΕΙΣ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ΚΑΘΕΤΩΣ με τον πυρήνα αυτού του ερωτήματος.

ΜΗΠΩΣ ΣΟΥ ΞΕΦΥΓΕ ΑΥΤΗ Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΔΕΙΣ και εσύ και όλοι οι Κάτοικοι Χαλανδρίου για να ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΤΕ ΟΤΙ ΕΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΤΕ, ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΆΛΛΕΤΕ στην διοίκηση και το προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου να βάλουν θέμα, να συζητήσουν ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΉΞΟΥΝ - έστω και κατά πλειοψηφία - σε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ;

ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΑΥΤΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ και τους ιδιοκτήτες των οικοπέδων γιατί τελικά όλοι οι πολίτες, το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ καθαρές σχέσεις πλέον με την εξουσία μας και όχι διαιώνιση των ...  ΤΟΥΡΚΟΜΠΑΡΟΚ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΜΠΑΡΟΚ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ;

ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΝΑ ΣΥΓΚΑΛΕΣΟΥΝ - ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΝΟΙΚΤΑ ΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ - την επιτροπή διαβούλευσης για το θέμα;

Αλλιώς τι τους έχετε και καμαρώνουν τους τοπικούς άρχοντες;
Για να παριστάνουν την .... αυτοδιοίκηση και να ψάχνουν να βρουν αν είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να ασχοληθούν με τα προβλήματα της πόλης;

Και απορώ μάλιστα πώς   ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ   με ΙΣΤΟΡΙΑ αγώνων παρασύρονται να συντάσσονται με τέτοια επιχειρήματα ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ότι στο παρελθόν αντιπαλεύαμε από το ίδιο στρατόπεδο.

Υπάρχει άλλο ένα σχόλιο που θα κάναμε για μια άλλη "αξιοπρόσεκτη" δημόσια τοποθέτηση μέσα στο Σ-Κ.

Αυτή που ελάφρυνε πάλι - στην ουσία - τις ευθύνες αδράνειας της πλειοψηφίας Κουράση  με το επιχείρημα ότι  "δεν είναι ουσιαστικό να αποκαλυφθεί ο ρόλος της γιατί ο  Κουράσης  γνωρίζει ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες δημοτικές εκλογές".

ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΙΟΙ ΝΑ ΦΤΑΙΝΕ ΑΡΑΓΕ ΠΟΥ ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΛΥΣΗΣ;

Αλλά δεν θα πούμε περισσότερα. Είμαστε σίγουροι ότι δεν χρειάζεσαι εσύ κανένα κόντρα επιχείρημα για το γεγονός ότι ΟΛΟΙ απαντούν σε εμάς που "έχουμε αντιπολιτευτική διάθεση".
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΕΙΣΑΙ.  Είναι πολύ εύκολο το πρόβλημα για το IQ σου.

ΥΓ: 
ΔΕΝ ΓΡΑΨΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΠΟΤΕ ΟΤΙ ΤΟΝ 15ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ, γιατί μας απαντάνε άραγε όλοι σε αυτό - που δεν είπαμε - στα social media και στα blogs, δεν έχουμε καταλάβει (ή κάνουμε πώς δεν έχουμε καταλάβει και τους περιμένουμε).

Εμείς γράψαμε ότι την περίοδο της θερινής ραστώνης θα παίξει "εξέλιξη στο θέμα"

Και ο σμπίρος μας είναι καλός σμπίρος. Δεν λέει μαλακίες. Δεν μιλάμε για την Αλάνα.
ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΘΕΣΗ και είναι ΟΛΑ γραμμένα.

ΚΑΙ ΘΑ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ που αδράνησε, έτσι; ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΞΗΓΗΜΕΝΟΙ!

ΚΑΛΗ ΒΔΟΜΑΔΑ!

Αναρτήθηκαν οι πίνακες για τους Παιδικούς ΣταθμούςΑναρτήθηκαν στον κόμβο της ΕΕΤΑΑ οι πρώτοι επίσημοι πίνακες των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών για 60.000 επιδοτούμενες θέσεις σε όλη την Ελλάδα από το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής», για την περίοδο 2013 – 2014. Στην διεύθυνση www.eetaa.gr παρουσιάζονται οι προσωρινοί πίνακες επιλέξιμων Δομών ανά Νομό, για τη φιλοξενία σε Βρεφικούς, Παιδικούς, Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών - με Αναπηρία) Κ.Δ.Α.Π. - μεΑ.

Θυμίζουμε ότι στην προκήρυξη η ΕΕΤΑΑ καλούσε και τις μητέρες να υποβάλουν «Αίτηση συμμετοχής - Δήλωση» που θα ξεκινήσει να διατίθεται ΜΟΝΟ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΜΟΡΦΗ στις ιστοσελίδες της Ε.Ε.Τ.Α.Α (www.eetaa.gr και www.eetaa1.gr/index1.html), της ΚΕΔΕ (www.kedke.gr) και του ΕΠΑΝΑΔ (www.epanad.gov.gr), από τις 25/7/2013.
Οι Αιτήσεις συμμετοχής μπορούν να υποβάλλονται το χρονικό διάστημα από τις 25/7/2013 έως τις 2/8/2013 και ΜΟΝΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ με καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των Αιτήσεων, συνοδευόμενων από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, που ορίστηκε η 2/8/2013 και ώρα 14:00 βάσει απόδειξης ταχυδρομείου ή Εταιρίας ταχυμεταφοράς (courier).
Τα ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΩΝ της ΕΕΤΑΑ είναι Μυλλέρου 73-77, Τ.Κ. 10436, Αθήνα
Δικαίωμα ένταξης στο πρόγραμμα έχουν οι μητέρες που α) εργάζονται στην Ελλάδα ως μισθωτές ή αυτοαπασχολούμενες ή αυτοαπασχολούμενες στον πρωτογενή τομέα, ή
β) συμμετέχουν σε Ενεργητικές Πολιτικές Απασχόλησης (ΕΠΑ: Πρόγραμμα Νέων Θέσεων Εργασίας, Πρόγραμμα Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών, Πρόγραμμα Απόκτησης Εργασιακής Εμπειρίας – Stage, Πρόγραμμα Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης) ή γ) είναι άνεργες, οι οποίες διαθέτουν Δελτίο Ανεργίας σε ισχύ και αντίγραφο βεβαίωσης εξατομικευμένης προσέγγισης από τις Υπηρεσίες του Ο.Α.Ε.Δ. ή δ) είναι άνεργες και λαμβάνουν ή να έχουν λάβει τακτικό επίδομα ανεργίας από τον Ο.Α.Ε.Δ. οποιαδήποτε χρονική περίοδο κατά τους τελευταίους 24 μήνες προ της δημοσίευσης της Πρόσκλησης.
Έχουν οικογενειακό εισόδημα, το οποίο δεν υπερβαίνει τις 30.000 € για μητέρες που έχουν έως 2 παιδιά, 35.000€ για μητέρες που έχουν 3 ή 4 παιδιά και 40.000 για μητέρες που έχουν από 5 παιδιά και άνω.
Στην «Αίτηση Συμμετοχής – Δήλωσή» τους, οι ενδιαφερόμενες έχουν δικαίωμα δήλωσης έως και τεσσάρων (4) εναλλακτικών επιλογών Σταθμών, με σειρά προτεραιότητας, για εγγραφή του τέκνου τους σε Δομές της προτίμησής τους και έως δύο (2) εναλλακτικές επιλογές ΚΔΑΠ / ΚΔΑΠ - ΜΕΑ σε επίπεδο πόλης.

Από τις ενστάσεις που θα υποβληθούν, θα ληφθούν υπόψη μόνον αυτές που έχουν παραληφθεί και πρωτοκολληθεί μέχρι την 23/8/2013 και ώρα 14:00.
Ενστάσεις που θα υποβληθούν με οποιονδήποτε τρόπο

Η ανάρτηση όλων των ανωτέρω Πινάκων (ωφελούμενες, επιλαχούσες) θα γίνει: στις ιστοσελίδες www.eetaa.gr και www.eetaa1.gr/index1.html της Ε.Ε.Τ.Α.Α., στις 25/8/2013.

http://www.myota.gr/, 22/7/2013

Καταγγελία - Μήνυμα της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου", 21-7-2013


πρΟΤΑση
εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
e-mail : pr_ota_si@yahoo.gr

Χαλάνδρι 21/7/2013

Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί φίλοι

Πρόσφατα εγκαινιάσαμε τη σελίδα μας στο FACEBOOK, η οποία έτυχε και μεγάλης ανταπόκρισης από εσάς. Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας.

Πριν από δύο (2) ημέρες, η σελίδα αυτή δέχτηκε μια «ιντερνετική επίθεση» από κάποιους που παρίσταναν εμάς, ενώ στην πραγματικότητα θέλησαν (και το πέτυχαν») να μας καταργήσουν από τις σελίδες «κοινωνικής δικτύωσης.
Και όλα αυτά, για προφανείς λόγους. Σε κάποιους δεν άρεσαν (και δεν αρέσουν) τα όσα προβάλλουμε στο site μας. Δεν αρέσει η θέση που παίρνουμε σε διάφορα αλλά και συγκεκριμένα ζητήματα της τοπικής – κυρίως – αλλά και της εθνικής επικαιρότητας. Δεν μας ενοχλεί καθόλου το γεγονός. Αντιθέτως, θα θέλαμε να τους ευχαριστήσουμε που με τον ύπουλο και άνανδρο τρόπο τους κατάφεραν να επιβεβαιώσουν σε λίγες μόνο ώρες, αυτό που «διατυμπανίζουμε» εμείς χρόνια τώρα : ΣΚΟΠΟΣ της “πρΟΤΑσης”, τόσο με τη μηνιαία, έντυπη μορφή της, όσο και με τη σελίδα μας στο internet, η οποία ανανεώνεται καθημερινά, είναι η έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των εργαζομένων του Δήμου Χαλανδρίου και γενικότερα όλων των Δημοτικών και Δημοσίων Υπαλλήλων, σε εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα.
Μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες και… ακόμη πιο μακριά από κομματικά συμφέροντα, η Συντακτική Ομάδα πιστεύει ότι, σε μία Τοπική Αυτοδιοίκηση που συνεχώς εξελίσσεται , με νέες αρμοδιότητες , πολύπλοκη νομοθεσία , αλλαγές σε ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά και μισθοδοτικά θέματα , μόνο με τη γνώση μπορούμε να κρίνουμε, να συγκρίνουμε και να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας , τα οποία , καθημερινά πλέον, βρίσκονται υπό αμφισβήτηση.
Πιστεύουμε στους ενημερωμένους εργαζόμενους. Στους εργαζόμενους με υποχρεώσεις - προς την κοινωνία και τον πολίτη - αλλά και δικαιώματα.
Τα παραπάνω αναφέρονται και στο site μας, συγκεκριμένα στην «ετικέττα» Η πρΟΤΑση >> «το ΠΡΟΦΙΛ της πρΟΤΑσης».

Αυτούς, λοιπόν, τους «κυρίους», ΤΟΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ. Για να «ενοχλούνται» από τη στάση μας, σημαίνει ότι εμείς κάνουμε ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ τη δουλειά μας.

Τέλος, θα θέλαμε να στείλουμε ένα μήνυμα προς τους ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ μας και προς τους συναδέλφους μας. Στο επόμενο χρονικό διάστημα – σύντομο, ελπίζουμε – θα επανα-δημιουργήσουμε τη σελίδα μας στο FACEBOOK και θα σας ενημερώσουμε με μήνυμά μας.

Η ενημέρωσή σας συνεχίζεται ΕΓΚΥΡΑ, ΕΓΚΑΙΡΑ και ΑΚΑΤΑΠΑΥΣΤΑ από το site μας http://www.protasiergazomenwn.gr/

Να είσαστε όλοι καλά, καλές διακοπές και καλή δύναμη από το Σεπτέμβριο.

πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Άκης Γκόγκος, Παναγιώτης Κατσαρλίνος,
Δημήτρης Μ. Χανιωτάκης, Πέτρος Χριστοδούλου