Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2018

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΔΟΠΟΥΛΟ - ΑΡΧΗΓΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ "ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ"


Ο αρχηγός της δημοτικής παράταξης "ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡι" Γιάννης Λαδόπουλος σας εύχεται Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το 2019 με υγεία, αγάπη, χαρά και ειρήνη.

Βρυχάται η Άγκυρα κατά πάντων: Στα Δυτικά εναντίον μας, Νότια κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας, ΝΑ κατά των Κούρδων:


Τους «την είπε» ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Αποστολάκης! Εύγε! Την «άκουσαν», με καθυστέρηση οι Τούρκοι, απάντησαν δια στόματος του Τούρκου Υπ. Άμυνας Ακάρ: μίλησε για «γαλάζια» πατρίδα τονίζοντας ότι η Τουρκία δεν θα υποχωρήσει από τα «δικαιώματά» της σε Αιγαίο και Μεσόγειο! Ποια «Γαλάζια Πατρίδα» νούμερα, που όταν φτάσατε στην θάλασσα με τον Τιμούρ τον Χωλό, τον λεγόμενο Ταμερλάνο, στην Σμύρνη, όπου για πρώτη φορά είδατε θάλασσα, σαλτάρατε και επιστρέψατε αύτανδροι στην Μογγολία;

Τι είπε ο Μογγόλος: «Κάνουμε όλες τις προσπάθειες για να προστατεύσουμε τη «γαλάζια πατρίδα μας» (!). Δεν θα υποχωρήσουμε από τα δικαιώματα της χώρας και του λαού μας.. στο Αιγαίο, στην Μεσόγειο δεν υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσουμε από τα δικαιώματα του λαού μας, της Τουρκικής Δημοκρατίας και της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου. ..»

Νωρίτερα δύο τουρκικά F-16 πραγματοποίησαν υπερπτήση πάνω από το Καστελόριζο, αργότερα πάνω από τις Οινούσσες και από την νησίδα Παναγιά Οινουσσών και άλλα Ελληνικά νησιά εν συνεχεία ..

Τι είπε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Αποστολάκης; Το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ: «Εάν οι Τούρκοι ανέβουν σε βραχονησίδα, θα την ισοπεδώσουμε.» ..

Σήμερα λοιπόν, μετά από λίγες εβδομάδες που ασχοληθήκαμε εδώ με το τι συμβαίνει στα Βόρεια σύνορά μας, με κράτη και κρατίδια επιρροής τόσο της λεγόμενης «Δύσης» όσο και της Τουρκιάς, επιστρέφουμε στην πραγματική ΑΠΕΙΛΗ..

Μαζί τις «απειλές» κατά της Ελλάδας, συνεχίστηκαν οι απειλές κατά της (εναπομείνασας) Κυπριακής Δημοκρατίας, κυρίως λόγω των γεωτρήσεων για φυσικό αέριο στον θαλάσσιο της ΧΩΡΟ ...

Την ίδια στιγμή, παραπέρα, ο πρόεδρος Τραμπ ανακοινώνει Πέμπτη πρωία, ότι θα αποσυρθούν τα αμερικανικά στρατά από την Συρία! Τρελαίνεται από χαρά ο πολύς Ακάρ, μας δηλώνει ότι:οι Κούρδοι μαχητές ανατολικά του Ευφράτη στη Συρία «θα θαφτούν στα χαρακώματά τους όταν έρθει η ώρα … Μπορούν να σκάψουν σήραγγες ή χαρακώματα αν θέλουν, μπορούν να πάνε κάτω από τη γη αν θέλουν, όταν έρθει η ώρα θα θαφτούν στα χαρακώματα που σκάβουν. Κανένας δεν θα πρέπει να αμφιβάλλει γι’ αυτό»..

Την ίδια στιγμή της αποχώρησης των αμερικάνικων στρατευμάτων, το Πεντάγωνο προειδοποιεί την Άγκυρα ότι είναι απαράδεκτη η ανάληψη δράσης μονομερώς από «οποιαδήποτε πλευρά» στην βορειοανατολική Συρία, όπου δρουν οι αμερικανικές δυνάμεις… Τσάμπα μάγκες οι Τούρκοι, πουλάνε τους Κούρδους οι Δυτικοί Ιμπεριαλιστές.. Εμείς, ξανά στο ίδιο έργο θεατές, αδυνατώντας να βγάλουμε συμπεράσματα και να το πάρουμε απόφαση:

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΣΟΥ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ, Γίνε Άξιος να το πάρεις..

Καλά Χριστούγεννα!

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΡΓΩ


ΚΟΡΝΗΛΙΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΔΗΣ - ΕΦΥΓΕ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΤΟ 1997Ο κεντρικός λόγος της παιδείας σε μία δημοκρατική κοινωνία είναι αναμφισβήτητος. [...]

Και δεν μιλώ για την παιδεία που παρέχει το «Υπουργείο Παιδείας», ή εν πάση περιπτώσει όχι κυρίως γι’ αυτήν, ούτε για μια νιοστή «εκπαιδευτική μεταρρύθμιση», με τη οποία, υποτίθεται, θα προσεγγίζαμε περισσότερο τη δημοκρατία.

Η παιδεία αρχίζει με τη γέννηση του ανθρώπου και τελειώνει με το θάνατό του.

Συντελείται παντού και πάντα.

Οι τοίχοι της πόλης, τα βιβλία, τα θεάματα, τα γεγονότα εκπαιδεύουν τους πολίτες - σήμερα δε κατά κύριο λόγο «παρεκπαιδεύουν».

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΘΩΜΑ


ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΝΩΛΗ