Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023

Νέος Γ. Γραμματέας και επικεφαλής Οργανωτικού στο Πράσινο Κίνημα

 


Μετά από ομόφωνη απόφαση που έλαβε το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος στην πρόσφατη συνεδρίασή του, νέος Γενικός Γραμματέας ανέλαβε ο πολύπειρος αυτοδιοικητικός Άγγελος Νταβίας, πρώην επικεφαλής της Επιτροπής Οργανωτικού του κόμματος.

 Στην ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκε ομόφωνα να αναλάβει τα καθήκοντα του Επικεφαλής της Επιτροπής Οργανωτικού, το μέλος του πολιτικού Συμβουλίου του Πράσινου Κινήματος Μιχάλης Βιρβίλης.

Οι δύο άνδρες, συνεπικουρούμενοι από την ομάδα Επικοινωνίας του Πράσινου Κινήματος και την Επιτροπή Εκλογών θα έχουν την αρμοδιότητα, μεταξύ των άλλων, να “τρέξουν” τον προεκλογικό αγώνα του κόμματος ενόψει των επικείμενων εκλογών.


Go Green με το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ

Παίρνουμε Θέση — Η Πολιτική στην Πράξη

Το Πράσινο Κίνημα στο BALKANS ΜΟΝΕΥ SHOW 2023 - Δίπλα στο πράσινο επιχειρείν

 
Υποστηρικτές του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Με μεγάλο ενδιαφέρον παραβρέθηκε κλιμάκιο του Πράσινου Κινήματος στο BALKANS ΜΟΝΕΥ SHOW 2023 που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.

 
     Το κλιμάκιο του Πράσινου Κινήματος που αποτελούνταν από τους δύο Συμπροέδρους του κόμματος Ρια Ακρίβου και Κώστα Καλογράνη, τον Περιφερειακό Σύμβουλο και Αντιπρόεδρο του ΕΔΣΝΑ Νίκο Παπαδάκη, τον εκπρόσωπο Τύπου Βασίλη Ρόκο, τους υποψήφιους Βουλευτές Δημήτρη Δελιτζιά (Τρικάλων), Ιωάννα Καρβέλη (Μαγνησίας) και Θανάση Παπαγερούδη (Β΄ Θεσσαλονίκης) έδωσε έμφαση στις Ημερίδες που πραγματοποιήθηκαν και είχαν ως αντικείμενο το πράσινο επιχειρείν και τα νέα επαγγέλματα.
Προφανώς και ιδιαίτερη θέση στην ατζέντα του κόμματος είχε η παρουσίαση του Ελληνο-Ινδικού Επιμελητηρίου και του παραρτήματος Βορείου Ελλάδας, καθώς Αντιπρόεδρος του Ελληνο-Ινδικού Επιμελητηρίου και Υπεύθυνος για τη Βόρεια Ελλάδα είναι ο Εκπρόσωπος Τύπου του Πράσινου Κινήματος και υποψήφιος βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης  Βασίλης Ρόκος.
Όπως τονίστηκε σκοπός του Επιμελητηρίου είναι η ανάπτυξη των αμοιβαίων οικονομικών σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας και της Ινδίας, αλλά και των πολιτιστικών τους σχέσεων, στο βαθμό που αυτές επηρεάζουν και τις οικονομικές παραμέτρους, στο πλαίσιο των επιχειρηματικών και επαγγελματικών δραστηριοτήτων των μελών του.
Μάλιστα, υπογραμμίστηκε ότι η Ινδία εκτιμάται ότι θα γίνει η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο έως το 2027, ξεπερνώντας την Ιαπωνία και τη Γερμανία, και θα έχει την τρίτη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αγορά έως το 2030, χάρη στις παγκόσμιες τάσεις και τις βασικές επενδύσεις που έχει πραγματοποιήσει η χώρα στην τεχνολογία και την ενέργεια.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΝΑΞΗ ΤΗΣ ΠΕΘ ΜΕ ΘΕΜΑ : Η διδασκαλία των Τριών Ιεραρχών ως θεμέλιο για τη διαμόρφωση της Ορθόδοξης Βιοηθικής

 


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΘΕΟΛΟΓΩΝ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΝΑΞΗ «ΚΟΙΝΩΝΙΑ»

Θέμα:

Η διδασκαλία των Τριών Ιεραρχών

ως θεμέλιο για τη διαμόρφωση

της Ορθόδοξης Βιοηθικής

Ομιλητής:

Μιλτιάδης Βάντσος

Καθηγητής Χριστιανικής Ηθικής και Βιοηθικής του ΑΠΘ

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023

Ώρα 19:30

Ηλεκτρονικός σύνδεσμος συμμετοχής στην εκδήλωση :

synaksi.petheol.gr

Ξένος Μανιατογιάννης: Παραδίδουμε έργο μη αμφισβητήσιμο και δημιουργούμε νέα προοπτική.

 


Στην κατάμεστη αίθουσα «Μουσών», του Πνευματικού Κέντρου Βριλησσίων, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2023, η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Δήμου Βριλησσίων.

Ο Δήμαρχος Βριλησσίων, Ξένος Μανιατογιάννης, αφού πρώτα έδωσε το βήμα στους επικεφαλής της αντιπολίτευσης, πήρε το λόγο, και μετά από ένα σύντομο απολογισμό της αυτοδιοικητικής του πορείας, αναφέρθηκε στο έργο-παρακαταθήκη που υλοποιήθηκε στον Δήμο Βριλησσίων, κατά τις δύο θητείες που διετέλεσε ως επικεφαλής στο τιμόνι της πόλης.

Ο Ξένος Μανιατογιάννης, εμφανώς συγκινημένος, αφού ήδη είχε ανακοινωθεί η υποψηφιότητά του στο Βόρειο Τομέα με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, ξεκίνησε την ομιλία του αναφέροντας: Είναι μεγάλη μου τιμή που είστε όλοι σήμερα εδώ, μετά από 25 χρόνια ενασχόλησής μου με την αυτοδιοίκηση και μετά από 9 χρόνια ως οδηγός στο τιμόνι του δήμου μα;, με αποτύπωμα στο έργο μας, ιδιαίτερα θετικό. Προσπαθήσαμε, εσείς και εγώ, η καθημερινότητα και τα προβλήματά της, να μη χαλάσουν τις σχέσεις μας, να μη διχαστούμε, μπαίνοντας πολλές φορές εγώ μπροστά, αναλαμβάνοντας ευθύνες που δε μου αναλογούσαν, κάτι το οποίο, σε κάποιες περιπτώσεις ήταν άδικο και για μένα. Ήταν όμως δίκαιο για την τοπική μας κοινωνία, για την πόλη μας για όλους τους δημότες. Τελικά ήταν πάντα δίκαιο γιατί αυτός είναι ο ρόλος μου. Ο ρόλος του δημάρχου ως επικεφαλής της δημοτικής αρχής.

Στη συνέχεια επέκρινε όσους προσπαθούν να διχάσουν την πόλη των Βριλησσίων με κομματικές φιέστες και να χρωματίσουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση εις βάρος των δημοτών, και της κοινωνίας γενικότερα. «Η εκτίμησή μου είναι ότι οι δημότες δεν ξεχνούν, αξιολογούν, επιβραβεύουν όσους εργάζονται για το κοινό καλό και τιμωρούν αυτούς που ρίχνουν λάσπη και ποτίζουν την κοινωνία με διχασμό, δηλητήριο και ψέματα, προσπαθώντας να θέσουν το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο άρμα του κομματισμού, της επιβεβαίωσης της κομματικής ταυτότητας και του σφικτού εναγκαλισμού ως προέκτασή της.

Και πρόσθεσε: Εμείς πρώτοι από όλους γνωρίζουμε τα λάθη μας και τις καθυστερήσεις μας και γνωρίζουμε και τις αιτίες που τις προκάλεσαν. Όσο και αν κάποιοι όλα αυτά τα χρόνια προσπαθούσαν και συνεχίζουν ακόμα να προσπαθούν ανελέητα και δίχως λόγο να απαξιώσουν την προσπάθειά μας, δεν πρόκειται να δεχθώ αυτήν την άδικη και λαϊκίστική κριτική για τα σημαντικά επιτεύγματα της δημοτικής μας αρχής. Τους απαντώ και τους απαντάμε με το έργο μας, που αφήνει πλέον ανεξίτηλο αποτύπωμα στην πόλη και μη αμφισβητήσιμο. Το έργο μας υλοποιήθηκε μέσα από το θεσμικό πλαίσιο και στα πλαίσια της νομιμότητας και της κατοχύρωσης της βιωσιμότητας των δομών του δήμου μας. Χωρίς να λάβουμε ούτε ένα ευρώ δάνειο. Ωστόσο ακόμη και σήμερα, ξεπληρώνουμε τη δική σας κακοδιαχείριση στα οικονομικά του δήμου.

Στο κλείσιμο της ομιλίας του ο Δήμαρχος Βριλησσίων, Ξένος Μανιατογιάννης, αναφέρθηκε στην επόμενη μέρα της διαδοχής του στην ηγεσία του Δήμου.

«Όσον αφορά στην επόμενη μέρα για τη δημοτική μας κίνηση, αν και κάποιοι θεωρούν ότι δεν έχουμε τύχη στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, επιτρέψτε μου να ισχυριστώ ότι η κίνηση μας είναι όχι μόνο έτοιμη να καταθέσει το όραμά της για μια βιώσιμη και αλληλέγγυα πόλη στο μέλλον, αλλά είναι και έτοιμη να παραλάβει τη σκυτάλη μιας τρίτης γόνιμης περιόδου.

Αυτοί που βλέπουν ή που θέλουν το αντίθετο αποτέλεσμα δεν έχουν, δυστυχώς για αυτούς, λάβει υπόψιν τους τη συνέχεια και τη συνέπεια της προσπάθειάς μας.

Δεν έχουν λάβει υπόψιν τους την επιμονή και την υπομονή αυτής μας της προσπάθειας που ξεκινά από την μεταπολίτευση και χαρακτηρίζεται από αξιακή σταθερότητα και αταλάντευτες πολιτικές υπέρ της κοινωνίας και των δημοτών, πίστη στην δημοκρατική ακηδεμόνευτη αγωνιστική αυτοδιοίκηση, χωρίς εντυπωσιασμούς και μεταγραφές αεροδρομίου.

Δεν έχουν λάβει υπόψιν τους ότι αποδεδειγμένα είμαστε δύναμη δημιουργίας, έργου και ελπίδας.

Δεν έχουν λάβει υπόψιν τους ότι έχουμε κάνει πολλά και μπορούμε να κάνουμε περισσότερα.

Δεν έχουν λάβει υπόψιν τους ότι είμαστε δημότες ΜΑΖΙ με εσάς με την ίδια αγωνία για τη ζωή μας και όχι για το τί χρώμα θα έχει ο Δήμος ή τι κομματική ταυτότητα.

Για αυτό και όλα αυτά τα χρόνια την προσπάθεια μας τη χαρακτηρίζει η ενότητα και η προοπτική, η δικαιοσύνη στη λήψη των αποφάσεων και το κυριότερο, η συνοχή της τοπικής μας κοινωνίας.

Με αυτή την κίνηση συνεχίζουμε, και στις επόμενες ημέρες ολοκληρώνονται οι διαδικασίες διαδοχής μου και στρέφεται ολοκληρωτικά στο μεγάλο της στόχο.

Στη νίκη στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Με όλους εμάς μαζί της και δίπλα της, με όλους εσάς πρωταγωνιστές της», κατέληξε ο κ. Μανιατογιάννης.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τις θερμές ευχαριστίες του Δημάρχου Βριλησσίων προς όλους τους δημότες, εργαζομένους του Δήμου, εθελοντές και συνεργάτες, με τη δέσμευση θα παραμείνει για πάντα δίπλα τους και στην πόλη που αγαπά. «Θα είμαι πάντα δίπλα σας, στην πόλη που αγαπώ, στην πόλη μου με άνδρωσε, σε σας. Σας ευχαριστώ πολύ από την καρδιά μου!»

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ βόρειας Αθήνας Χάρης Μπελτεγρής, οι πρώην Δήμαρχοι Βριλησσίων, Σταμάτης Λώλας και Νίκος Παπαδόπουλος, ο πρώην Κοινοτάρχης Βριλησσίων, Αντώνης Ράμφος, οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης, μέλη της Δημοτικής Αρχής, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων και της εκπαιδευτικής κοινότητας, καθώς και πλήθους κόσμου.

Half Note Jazz Club || Πρόγραμμα Φεβρουαρίου 2023

 


ΙΑΣΩ Γενική Κλινική: Ρομποτική Ολική Αρθροπλαστική του Γόνατος

Από αριστερά οι κ.κ. της Γενικής Κλινικής του ΙΑΣΩ: Βάϊος Πυργάνης, Νοσοκόμος-Νοσηλευτής, Ελένη Μάνδρου, Προϊσταμένη Χειρουργείου, Σπύρος Καραμπέκιος, Νοσοκόμος-Νοσηλευτής (πίσω), Χρήστος Γιαννακόπουλος, Ορθοπαιδικός Χειρουργός, Διευθυντής Α΄Ορθοπαιδικής Κλινικής, Επικεφαλής του Εξειδικευμένου ιατρείου Ώμου και Αθλητικών Κακώσεων, ΙΑΣΩ Γενική Κλινική, Γιώργος Ντάντος, Αντιπρόσωπος Smith & Nephew (πίσω), Xριστίνα Σολωμονίδου, Νοσηλεύτρια Χειρουργείου, Νίκος Μαραγκός, Αναισθησιολόγος και Αθηνά Σοφιανού,  Νοσηλεύτρια ΧειρουργείουΣτη Γενική Κλινική του ΙΑΣΩ πραγματοποιήθηκε το πρώτο περιστατικό ρομποτικής αρθροπλαστικής του γόνατος. Η επέμβαση ολικής αρθροπλαστικής πραγματοποιήθηκε σε ασθενή με βαριά μετατραυματική αρθρίτιδα του γόνατος και σημαντική παραμόρφωση, με την χρήση του ρομποτικού συστήματος CORI.

Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε από τον κο. Χρήστο Γιαννακόπουλο, Ορθοπαιδικό Χειρουργό Διευθυντή Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής, Επικεφαλής του Εξειδικευμένου Ιατρείου Ώμου και Αθλητικών Κακώσεων, ΙΑΣΩ Γενική Κλινική.

Με το ρομποτικό σύστημα επιτυγχάνεται άριστη τοποθέτηση των εμφυτευμάτων της ολικής αρθροπλαστικής μετά από διαδικασία διεγχειρητικής χαρτογράφησης και 3D σάρωσης του γόνατος. Ο ασθενής κινητοποιήθηκε την ίδια ημέρα και εξήλθε την επομένη από την κλινική.

Με την ρομποτικά υποβοηθούμενη ολική αρθροπλαστική του γόνατος επιτυγχάνεται μεγαλύτερη χειρουργική ακρίβεια, σωστή τοποθέτηση των εμφυτευμάτων και μεσοπρόθεσμα βελτιωμένη κλινική αποτελεσματικότητα.

Οι υπερσύγχρονες χειρουργικές αίθουσες της Γενικής Κλινικής του ΙΑΣΩ, εξασφαλίζουν ένα υγιεινό, άσηπτο και ασφαλές περιβάλλον. Διαθέτουν τον πλέον σύγχρονο απεικονιστικό και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, για τη διενέργεια πολύπλοκων χειρουργικών επεμβάσεων, όλων των ιατρικών ειδικοτήτων και δίνουν τη δυνατότητα για την εφαρμογή όλων των πρωτοποριακών ιατρικών τεχνικών.