Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2012

Π. Σκοτινιώτης: Γυρίζουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση πολλές δεκαετίες πίσω
Σε δήλωσή του για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016, ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης επισημαίνει ότι η Δημοτική Αρχλή Βόλου, ενώνει τη φωνή της με τους συμπολίτες μας και δηλώνει την αλληλεγγύη και τη στήριξή της στον αγώνα τους ενάντια στο νέο οδυνηρό πακέτο μέτρων, που οδηγεί σε νέες θυσίες χωρίς να διαφαίνεται αντίβαρο ελπίδας.

«Για να μην είμαστε εμείς εκείνοι που θα κλείσουμε τις κοινωνικές δομές των Δήμων, εκείνοι που θα διαλύσουμε τις ανάσες Αθλητισμού και Πολιτισμού, εκείνοι που θα διαμορφώσουμε υπέρογκα δημοτικά τέλη σε αυτή τη ζοφερή περίοδο. Η αντίδραση πρέπει να είναι σθεναρή, ενωτική και με ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα», τονίζει ο δήμαρχος Βόλου.

Ο Πάνος Σκοτινιώτης εκτιμά ότι το πολυνομοσχέδιο σηματοδοτεί τη δραματική απαξίωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και, ουσιαστικά, την ακύρωσή της, ενώ τονίζει ότι με την ψήφισή του εκλείπουν τα προσχήματα. «Με πρόσχημα, τον αυστηρό έλεγχο της τήρησης των προϋπολογισμών των ΟΤΑ, παραβιάζεται κατάφωρα τόσο το Σύνταγμα όσο και οι νόμοι που διέπουν το αυτοδιοίκητο του θεσμού και την οικονομική λειτουργία των ΟΤΑ. Ταυτόχρονα, γίνεται σαφές πως αυτό που επιδιώκεται από τις σχετικές διατάξεις του πολυνομοσχεδίου, είναι να περιοριστεί η δραστηριότητα των Δήμων στη μισθοδοσία του προσωπικού και μόνο (όσου απομείνει μετά τις διαθεσιμότητες) και στην αύξηση των ιδίων εσόδων από φόρους και τέλη.
Επιχειρείται, με άλλα λόγια, καίριο πλήγμα στις κοινωνικές δομές των Δήμων, σε μια εποχή όπου η ανεργία θερίζει και τα θύματα της κρίσης πολλαπλασιάζονται, αλλά και στην καθημερινότητα των πολιτών. Υπάρχει, ωστόσο, και ένα μείζον ηθικό-πολιτικό ζήτημα: ποιοι, αλήθεια, είναι αυτοί που εμφανίζονται ως εγγυητές της πιστής τήρησης των προϋπολογισμών των ΟΤΑ; Μήπως θα ήταν πιο φρόνιμο, πριν ελέγξουν τους ΟΤΑ, να δώσουν εξηγήσεις για την εκτροπή του κρατικού προϋπολογισμού κάθε χρόνο; Άλλωστε, όπως το έχουμε ξαναπεί, αν όλοι οι φορείς του Δημοσίου είχαν συμβάλει όσο και οι Δήμοι στη δημοσιονομική εξυγίανση της χώρας, θα υπήρχε ήδη σημαντικό πρωτογενές πλεόνασμα», τονίζει ο δήμαρχος Βόλου στη δήλωσή του.

Το πολυνομοσχέδιο, τονίζει, δεν εξαντλείται στις νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και στην αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης. Η πρόβλεψη για ετήσια διαθεσιμότητα, η οποία μάλιστα εφαρμόζεται οριζόντια, χωρίς κανένα κριτήριο αξιολόγησης, αποτελεί ουσιαστικά τον προθάλαμο της απόλυσης χιλιάδων υπαλλήλων των Δήμων και του Δημοσίου. Και αυτό δεν αφορά μόνο, όπως σκοπίμως αφήνεται να εννοηθεί, επίορκους υπαλλήλους. Ούτε αφορά μόνο εργαζομένους με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου, για συγκεκριμένες ειδικότητες των οποίων, μάλιστα, τα πράγματα είναι απολύτως ξεκάθαρα και τα κοινωνικά προβλήματα που θα δημιουργηθούν, τεράστια. Αφορά και μονίμους υπαλλήλους των οποίων οι θέσεις εργασίας θα καταργηθούν, χωρίς μάλιστα να διευκρινίζεται ούτε για ποιες ειδικότητες και κλάδους πρόκειται, ούτε και ποιος θα αποφασίσει την κατάργησή τους. Και αυτό είναι το πιο ανησυχητικό. Αν, σε όλα αυτά, συνυπολογίσουμε ότι με το πολυνομοσχέδιο απαγορεύονται «δια ροπάλου», μέχρι 31.12.2016, οι προσλήψεις μονίμου και αορίστου χρόνου προσωπικού δευτεροβάθμιας και υποχρεωτικής εκπαίδευσης και ότι προβλέπεται νέα σοβαρή μείωση του αριθμού των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, προκύπτει αβίαστα ότι αυτό που μεθοδεύεται, είναι η εκχώρηση σε ιδιώτες μάχιμων υπηρεσιών των Δήμων, όπως η καθαριότητα.

«Οι προβλέψεις του πολυνομοσχεδίου γυρίζουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση πολλές δεκαετίες πίσω. Για το Δήμο Βόλου και τα νομικά του πρόσωπα είναι δύσκολο ακόμη να προβλέψουμε τις συνέπειες. Σίγουρα γκρεμίζονται πολλά απ’ όσα με τιτάνια προσπάθεια προσπαθούμε να κτίσουμε εδώ και δύο περίπου χρόνια. Η Δημοτική Αρχή δηλώνει τη στήριξη και την αλληλεγγύη της προς τους εργαζομένους στο Δήμο και τα νομικά του πρόσωπα. Η υπεράσπιση των Δήμων θα πρέπει να αποτελέσει, πρώτα και κύρια, υπόθεση της κάθε τοπικής κοινωνίας και αυτό το στοιχείο δεν θα πρέπει ποτέ να αγνοείται στις μορφές αγώνα που επιλέγονται», επισημαίνει ο δήμαρχος.

Καταλήγοντας, ο κ. Σκοτινοώτης αναφέρει ότι «οφείλουμε να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, ώστε να φυλάξουμε ψηλά στη συνείδηση των συμπολιτών μας την Αυτοδιοίκηση. Για να μην είμαστε εμείς εκείνοι που θα κλείσουμε τις κοινωνικές δομές των Δήμων, εκείνοι που θα διαλύσουμε τις ανάσες Αθλητισμού και Πολιτισμού, εκείνοι που θα διαμορφώσουμε υπέρογκα δημοτικά τέλη σε αυτή τη ζοφερή περίοδο. Η αντίδραση πρέπει να είναι σθεναρή, ενωτική και με ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα».

ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΜΟΝΤΕΛΟ!

ΑΣΧΕΤΟ : Οι πλούσιοι της φτωχής ATE (ΡΕ ΓΡΑΦΕΙ ΑΣΧΕΤΑ Η ΠΛΑΤΕΙΑ;)

Αμοιβές-πρόκληση Πανταλάκη, Λάζαρη, νομικού συμβούλου και συνδικαλιστή σε κατ' ουσίαν χρεοκοπημένη τράπεζα, στην οποία το Δημόσιο έβαλε λεφτά για ΑΜΚ - Τι έκαναν επίτροπος, υπουργός;

(Αναδημοσίευση από την εφημερίδα "Η ΑΞΙΑ", 02-07-2011)

ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ:
http://www.bloglines.gr/articles/99949/%CE%9F%CE%B9-%CF%80%CE%BB%CE%BF%CF%8D%CF%83%CE%B9%CE%BF%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%86%CF%84%CF%89%CF%87%CE%AE%CF%82-ATE

ΕΤΗΣΙΑ ΑΜΟΙΒΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΕΤΣΙ ή ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΑΘΟΣ;

Όπως προκύπτει από το ενημερωτικό δελτίο για την αύξηση κεφαλαίου της Αγροτικής, ο πρόεδρος της τράπεζας κ. Θεόδωρος Πανταλάκης το 2010 είχε συνολικές αμοιβές και αποζημιώσεις, δηλαδή κόστισε στην τράπεζα και κατ' επέκταση στον Ελληνα φορολογούμενο, 300.575 ευρώ!
Ταυτόχρονα, η κ. Αδαμαντίνη (Ντίνα) Λάζαρη, αντιπρόεδρος της τράπεζας, είχε αμοιβές και αποζημιώσεις το 2010 οι οποίες κόστισαν στην τράπεζα το ποσό 283.326 ευρώ!


ΒΑΪ - ΒΑΪ - ΒΑΪ!

ΠΑΣΟΚ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ - ΜΠΟΥΡΔΑ ΚΑΡΑΒΑΓΓΟ, ΤΟ ΦΕΛΕΚΙ ΜΟΥ!Δεν θα παρεξηγηθείτε που θα σας κάνουμε λίγη πλακίτσα έτσι; 
(Απλά θέλουμε να σας κουνηθούμε ολίγον με τις πληροφορίες μας - που νομίζετε ότι ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ.)

Για πείτε μας λοιπόν ρε παλιοσύντροφοι:

Τι γίνεται  εκεί στην Τ.Ο. ;;;

Τι θα κάνετε λέει; Ανασυγκρότηση;;;

Αδελφοποιηθήκατε και επίσημα με την ΑΤΕ λέει, έτσι;

Θα ανασυγκροτήσει το ΚΟΔΗΣΟ - συγνώμη το ΠΑΣΟΚ-  η διοίκηση της τράπεζας λέει;;; 

Καρφωνόσαστε. Πολύ καρφωνόσαστε.

Τώρα θα μου πεις μήπως έχει μείνει και κανένας άλλος να σας ανασυγκροτήσει;

Μόνο κάτι μεγαλοστελέχια τραπεζών, κάτι golden boys και golden girls που τρέχουν να μαζέψουν ό,τι προλάβουν πριν μπει ο ... Καραβάγγος (το φελέκι μου).

Θυμάστε τον Καραβάγγο; (Όχι ρε τον Βενιζέλο, τον άλλο). ΝΑ ΣΑΣ ΘΥΜΗΣΟΥΜΕ ΤΙ ΕΚΑΝΕ Ο ΚΑΡΑΒΑΓΓΟΣ. Να δείτε:


(Γλυτώσατε και την έξωση, μάθαμε  ατιμούλικα εεεε;;; Έπεσε ένα νοίκι και το σώσατε προς το παρόν λέει έτσι; Πεταμένα λεφτά ρε παιδιά ....)

ΚΑΛΗΜΕΡΕΣ


ΣΥΡΙΖΑ - ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


 

Δελτίο Τύπου

Και το 2011 οι ελληνικοί Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) είναι οι λιγότερο χρεωμένοι σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση!!! Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που προώθησε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων κ. Όλι Ρεν, στο Νίκο Χουντή, κατόπιν σχετικής ερώτησης του έλληνα ευρωβουλευτή.

Ενώ χθες, με την ψήφιση του νέου Μνημονίου στην Ελληνική Βουλή, εγκρίνονταν  μεταξύ άλλων νέες σημαντικές περικοπές στα έσοδα της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης Όλι Ρεν προωθούσε στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Χουντή, πίνακα με τα χρέη των τοπικών αυτοδιοικήσεων των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από τον πίνακα αυτό προκύπτει ότι, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, και το 2011, οι ΟΤΑ της χώρας μας ήταν λιγότερο χρεωμένοι  σε σύγκριση με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με ποσοστό δανεισμού μόλις 0,9% επί του ΑΕΠ!
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι, όπως και το 2010, οι πλέον εύρωστες οικονομίες της Ευρώπης παρουσιάζουν υψηλά ποσοστά δανεισμού των ΟΤΑ, ως ποσοστό του ΑΕΠ. Έτσι, τα υψηλότερα ποσοστά εμφανίζουν η Ιταλία και η Ολλανδία με 8,6%, η Γαλλία με 8,4%, η Δανία με 7,3%, η Σουηδία με 7%, η Φινλανδία με 6,5% και η Γερμανία με 5,4%. Τα χαμηλότερα ποσοστά από την άλλη, παρουσιάζουν η Μάλτα με 0,1%, η Ελλάδα με 0,9%, η Βουλγαρία με 1,3%, η Λιθουανία με 1,8%, η Κύπρος και η Σλοβενία με 1,9%, κλπ.

Στη συνέχεια, ακολουθεί ο πίνακας, στον οποίο, όπως διευκρινίζει στην απάντησή του ο κ. Ρεν, «παρουσιάζεται το ύψος του ενοποιημένου ακαθάριστου χρέους (ορισμός ΔΥΕ) των τοπικών αυτοδιοικήσεων των κρατών μελών για το 2011».


8/11/2012
Γραφείο Τύπου


Κράτος Μέλος
Χρέος ΟΤΑ 2011            (εκατ. ευρώ)
Ποσοστό χρέους ΟΤΑ επί ΑΕΠ 2011
Βέλγιο
18.217,6
4,9%
Βουλγαρία
481,2
1,3%
Τσέχικη Δημ.
3.837,5
2,5%
Δανία
17.468,2
7,3%
Γερμανία
139.264,0
5,4%
Εσθονία
538,8
3,4%
Ιρλανδία
5.448,7
3,4%
Ελλάδα
1.904,0
0,9%
Ισπανία
35.420,0
3,3%
Γαλλία
166.888,0
8,4%
Ιταλία
135.205,0
8,6%
Κύπρος
337,2
1,9%
Λετονία
1.230,7
6,1%
Λιθουανία
568,2
1,8%
Λουξεμβούργο
974,6
2,3%
Ουγγαρία
3.814,6
3,8%
Μάλτα
4,0
0,1%
Κάτω Χώρες
51.661,0
8,6%
Αυστρία
9.140,1
3,0%
Πολωνία
14.607,9
4,0%
Πορτογαλία
10.097,7
5,9%
Ρουμανία
3.269,4
2,4%
Σλοβενία
685,2
1,9%
Σλοβακία
1.814,6
2,6%
Φινλανδία
12.310,0
6,5%
Σουηδία
27.310,9
7,0%
Ην. Βασίλειο
87.074,1
5,0%


Α.Δ.Ε.Δ.Υ. : Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012, ώρα 5 μ.μ. στο Σύνταγμα


Η Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

ΝΕΑ μειονότητα στο Χαλάνδρι...

Πριν από οκτώ (8) ημέρες έγραφα για τους ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ του ΠΑΤΗΜΑΤΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ και για τα ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ που δοκιμάζονται πάνω τους (Ε Δ Ω) , δοκιμάζοντας, συγχρόνως, τις αντοχές και τις ΑΝΟΧΕΣ τους (πληθυντικός αριθμός, γιατί ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΝΟΧΕΣ...).
Οι φωτογραφίες των..."έργων" που ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ  (με όλη τη σημασία της λέξης!) στην οδό Μπακογιάννη εδώ και μήνες, αδιάψευστος μάρτυρας της ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ των κατοίκων του Πατήματος.
Αυτά πριν από οκτώ (8) ημέρες...

Προχθές, Τετάρτη 7 Νοεμβρίου, η κάμερα κατέγραψε τα παρακάτω :

Με λίγα λόγια δηλαδή...ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ! Ο,ΤΙ ΠΟΥΝΕ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ. ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΟΥΝ ΕΚΕΙΝΟΙ (και ΑΝ θέλουν...) ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΤΟ "ΕΡΓΟ"...Ε, ΓΙΟΦΥΡΙ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ!!! Και εφόσον δεν μας "ενοχλεί - ΕΛΕΓΧΕΙ" ΚΑΝΕΝΑΣ, ας φωνάζουν οι ιθαγενείς! ΚΑΙ ΟΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ, όμως, ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ  ΦΟΡΟΥΣ. Ε??

Δείτε, τώρα , φωτογραφίες ΧΘΕΣΙΝΕΣ (Πέμπτη 8 Νοεμβρίου)...Τα "έργα" κάτω από την "ταμπέλα" ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ, γέμισαν λάσπες από την καταρρακτώδη βροχή. Γιατί άραγε;;!! Είναι απορίας άξιο...Νοέμβριο μήνα και να βρέξει; Πού ακούστηκε αυτό; Βρε μήπως πρόκειται για...ΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ έργα ;;!!

Ας ρίξουμε, όμως και μια ματιά λίγο πιο μπροστά, στον ίδιο δρόμο...Οδός Μπακογιάννη...έξω από τη μία είσοδο του 16ου Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου. Το κομμάτι του δρόμου που βλέπετε παρακάτω, είχε ασφαλτοστρωθεί (μετά από...ίδια αντιπλημμυρικά έργα...) πριν από περίπου 1 μήνα (ίσως λίγο παραπάνω)...
Αυτές είναι κατασκευές που ονομάζονται ΚΑΝΩ "ΕΡΓΑ" ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΩ ΟΤΙ ΚΑΝΩ ΕΡΓΑ. Και κοροϊδεύω τους ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ που πληρώνουν φόρους. Και τους φέρομαι σαν πολίτες ("παίζεται" ΚΑΙ αυτό...) ΓΑΜΑ  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ.
Ντροπή, κύριοι. Τίποτ' άλλο.

Δημήτρης Μ. Χανιωτάκης

Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις