Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Δήλωση Ρένας Δούρου σχετικά με επίθεση κατά Γ. Κουμουτσάκου

Η επίθεση κατά του Γιώργου Κουμουτσάκου είναι απολύτως απαράδεκτη και καταδικαστέα.

Η διαφύλαξη της ιστορικής μνήμης είναι συλλογική υπόθεση, που δεν χωρά σε παιχνίδια συμψηφισμών και μικροπολιτικών σχεδιασμών.

ΚΕΡΑΥΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ "ΧΑΛΑΝΔΡΙ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ Θ. ΒΑΡΔΟΥΛΑΚΗΤο πρωί σας ενημερώσαμε  για την είδηση και τις επιστολές των κ.κ. (και συναδέλφων) Θ. Βαρδουλάκη και Γ. Θωμά που κατατέθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο.
Πριν από λίγο λάβαμε την παρακάτω πολύ σκληρή ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης "ΧΑΛΑΝΔΡΙ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ"

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ


« μια πόλη για να ζεις ΧΑΛΑΝΔΡΙ η πόλη μας».Η διατεταγμένη «ανεξαρτητοποίηση» του κ. Θωμά Βαρδουλάκη.

Δήλωση ανεξαρτητοποίησης κατέθεσε χθες βράδυ ο δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου και μέλος της δημοτικής παράταξης «Μια πόλη για να ζεις ΧΑΛΑΝΔΡΙ η πόλη μας» κ. Θωμάς Βαρδουλάκης.

Αντί της έντιμης παραίτησης και παράδοσης της έδρας στην παράταξη με την οποία εκλέχτηκε, ο κ Βαρδουλάκης επέλεξε τον δρόμο της αποστασίας.

Η επιλογή του αυτή όπως ο ίδιος έχει δηλώσει από 18-10-2015 στον επικεφαλής της παράταξης, έγινε κατ΄ επιταγή της κομματικής Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ πρωτοβάθμιας υγείας, και της παρέμβασης προς την Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ της αντιδημάρχου Χαλανδρίου κας Χριστούλη, προφανώς λόγω της αντιπολίτευσης που ασκεί στην διοίκηση του Δήμου η παράταξη μας.

Βέβαια εδώ θα πρέπει να ληφθει υπόψη και η προσπάθεια από τον ΣΥΡΙΖΑ, εξεύρεσης «προθύμων και κομματικά υπάκουων» για μια ελεγχόμενη διαχείριση των αντιδράσεων εν όψει του αποφασισμένου κατά πληροφορίες μας, κλεισίματος των ιατρείων του ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ) Κάτω Χαλανδρίου.

Στις 19 Οκτωβρίου, μια μέρα μετά την ενημέρωση από τον κ. Βαρδουλάκη για την πρόθεση του να ανεξαρτητοποιηθεί γιατί “δεν άντεχε άλλο την πίεση από την κομματική οργάνωση” , ο επικεφαλής της παράταξης κ. Γιώργος Θωμάς του απέστειλε την παρακάτω επιστολή:

Δύναμη Ζωής: Απαράδεκτη και καταδικαστέα η επίθεση κατά του Γ. Κουμουτσάκου

Η περιφερειακή παράταξη «ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ» καταδικάζει απερίφραστα τον προπηλακισμό του επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης "180 μοίρες - Η Αττική αλλάζει πρόσωπο", Γιώργου Κουμουτσάκου, σήμερα, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας ποντιακών συλλόγων. Πρόκειται για απαράδεκτη ενέργεια που στρέφεται κατά της λειτουργίας των δημοκρατικών θεσμών. Η διαφύλαξη των θεσμών της Δημοκρατίας αποτελεί χρέος όλων μας.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ "ΧΑΛΑΝΔΡΙ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ" ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΘΩΜΑ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΘΩΜΑΣ ΒΑΡΔΟΥΛΑΚΗΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΜ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ


Για το θέμα είμαστε ενήμεροι εδώ και μέρες, αφού αυτή η ανεξαρτητοποίηση έχει δυο βδομάδες και πλέον τώρα,  που παίζεται στο παρασκήνιο... "της ευρύτερης παράταξης της κεντροαριστεράς" στο Χαλάνδρι.

Και την γνωρίζαμε, όπως γνωρίζαμε και τις επιστολές που δημοσιεύουμε σήμερα, αφού κατατέθηκαν επίσημα στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο.

Και γνωρίζαμε και το αρχικό - διαφοροποιημένο σε ένα κρίσιμο σημείο - κείμενο της ανεξαρτητοποίησης του φίλου της Πλατείας Θωμά Βαρδουλάκη.

Και έχει  "πικάντικο" παρασκήνιο και εντός του ΣΥΡΙΖΑ η ιστορία αυτή, το οποίο κάποια στιγμή θα σας το πούμε

Αλλά έχει παρασκήνιο και από την πλευρά των συνεργατών του Γ. Θωμά με τους οποίους είχαμε μιλήσει (όχι με τον ίδιο, αφού κράτησε πολύ χαμηλούς τόνους για το θέμα) όταν για το θέμα πληροφορηθήκαμε αρχικά από ανάρτηση του συμπολίτη μας πρ. υπουργού του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Μαλέσιου στο fb.

Και θα σας το πούμε αναγνώστες μου αυτό το παρασκήνιο κάποια στιγμή γιατί έχουμε έναν προσωπικό λόγο: Αναδεικνύεται και από αυτό  το "δημοκρατικό ήθος" της .... νονάς μας της Ελ. Χριστούλη και της συνιστώσας των 53ών (ΑΛΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ) στον ΣΥΡΙΖΑ  και το πώς ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ την έννοια της ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ.

Όχι της δημοτικής παράταξης αλλά της ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ, ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ που διαμορφώνει την κοινωνική πλειοψηφία που έδωσε την εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνάει την χώρα,  για το εύρος της οποίας παράταξης ομιλεί στις συνεδριάσεις της ΚΕ ο Αλέξης Τσίπρας.


Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ Θ. ΒΑΡΔΟΥΛΑΚΗ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ Γ. ΘΩΜΑ: Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ "ΧΑΛΑΝΔΡΙ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΩΜΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 19-10-2015 ΑΦΟΥ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΟΙ ΖΗΜΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑ ΝΤΑΒΙΑ ΣΤΟ ΝΙΚΟ ΠΑΝΤΑΖΗ
"Το σκέφτηκα και είμαι στην διάθεσή σου για να καταθέσω ως μάρτυρας υπεράσπισης κατά την εκδίκαση της αγωγής. ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ".

Αυτό μου είπε το πρωί ο Νίκος Πανταζής, όταν συναντηθήκαμε στο Δημαρχείο.

 Συμπεριφορά από το Νίκο,  που δείχνει ότι όταν υπάρχει το ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΗΘΟΣ, οι πολιτικές διαφορές, οι διαφορές αντιλήψεων, ΟΙ ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΚΟΜΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ επί των θεμάτων του δήμου ή της πολιτικής ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να το ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ και να το θέσουν σε δεύτερη μοίρα από την υπαγορευμένη από την συνείδηση ανάγκη για την  εκπλήρωση του κορυφαίου καθήκοντος κάθε δημοκρατικού πολίτη: ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ και του ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΟΛΩΝ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥΣ.

ΝΙΚΟ ΠΑΝΤΑΖΗ - οφείλω να σε ευχαριστήσω δημόσια - για λόγους "αστικής ευγενείας"  για την διάθεσή σου να μας υπερασπιστείς, εσύ που έχουμε αντιπαρατεθεί για αρκετά θέματα του δήμου, από τους ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΔΙΩΚΤΕΣ ΜΟΥ.

ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΩ, αν και αυτό που πραγματικά νιώθω ως υποχρέωση  είναι  να σε ΣΥΓΧΑΡΩ για το δημοκρατικό ήθος που επιδεικνύει αυτή η στάση σου,  αφού δεν σου ζήτησα εγώ τίποτα για να πρέπει να σε "ευχαριστήσω" (κατά την δική μου - μη πολιτικά ορθή - ηθική αντίληψη των πραγμάτων που βέβαια είναι μειοψηφική, όπως πάντα).

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΓΧΑΙΡΩ ΜΑΖΙ!

Ειδικά όταν αυτή σου η πρόθεση εκδηλώνεται μόλις το επόμενο πρωινό της ΝΕΑΣ ΑΠΕΙΛΗΣ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΑ ΕΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΓΙΑ ΝΕΑ ΔΙΩΞΗ (έχουν τσάμπα βλέπεις τους δικηγόρους, τους πληρώνουν οι δημότες).

ΑΠΕΙΛΗ ΠΟΥ ΕΚΤΟΞΕΥΤΗΚΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ, ΑΠΟ ΒΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ (πρώην;) ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ, του δημοτικού συμβουλίου, ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΔΙΩΧΤΗΚΕ από την πλειοψηφία, ούτε ακόμα όταν έκανε ΝΤΟΥ,  ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΟΥΤΕ ποτέ  ΑΠΕΙΛΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΤΥΠΏΝΕΙ, όπως έκανε εχθές ο δήμαρχος.

Αυτά βέβαια μέχρι την πλειοψηφία στο όργανο να αποκτήσει αυτό το ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΜΟΡΦΩΜΑ που λέγεται ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ και δήμαρχος να είναι  ο Ρούσσος με το .... αλάθητο του Πάπα.

(Τη νέα απειλή του δημάρχου την έχουμε ηχογραφημένη και σύντομα θα ανέβει στην ΠΛΑΤΕΙΑ, για να παραμείνει σε κοινή ακρόαση, ως ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΜΑΣ, ότι στο Χαλάνδρι πλέον η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ χρειάζεται ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ. Και θα ανέβει μαζί με ρεπορτάζ από την συζήτηση που την προκάλεσε).

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ - ΜΕ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ "ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ" ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ - ΨΗΦΙΣΕ ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΕΙΣΗΓΗΣΗ

Την ανεβάσουμε για να καμαρώσετε ΤΟΥΣ ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ!

ΘΕΤΙΚΑ ΨΗΦΙΣΑΝ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ "ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΜΑΝΤΡΙΟΥ" ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ "αριστεροί" ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΑΓΓΕΛΗΣ (παράταξη ΚΟΥΡΑΣΗ), ΚΑΖΑΝΗ (ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ) ΚΑΙ ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑΖΗΣ (πιεζόμενος όπως μας είπε το πρωί αφού μας είπε - προς τιμήν του "ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ, ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ, τι να σου πω").

Καταψήφισε η Καρατζά.

Αυτούς που υπερψήφισαν από την προηγούμενη διοίκηση τους καταλαβαίνουμε!
Το είχαν ξανακάνει το 2013, στον 3ο Αγώνα δρόμου, πάλι με εισήγηση της Κούκα (από την οικονομική τότε) - οπότε δεν μπορούσαν να είναι  ... ασυνεπείς.
Και η Κούκα πρέπει να καλυφθεί για ό,τι είχε κάνει τότε, μην φανεί ότι τώρα οι νόμοι λένε άλλα από τότε.

Και όλοι μαζί να καλύψουν την υποχρέωση της διοργανώτριας που είχαν καλυφθεί και το 2013!

ΑΣΥΝΕΠΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΗΣ ΚΟΥΡΑΣΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ όμως!

OI ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ EINAI ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ  ΑΛΛΗ ΜΑΣ ΕΔΕΙΞΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΜΑΣ ΒΑΖΟΥΝ!

Γιατί  τότε η εκπρόσωπος της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ - το 2013 - ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕΙ ΒΕΒΑΙΩΣ - ΒΕΒΑΙΩΣ μαζί με την Καρατζά.

ΝΑ! ΔΕΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ:
Για το θέμα ο Νταβίας ενημέρωσε ήδη - μέσω του γραφείου του - τον συμπολίτη μας αν. Υπουργό ΠΡΟ ΠΟ Νίκο Τόσκα.

Και σας το λέμε καθαρά: ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΑΚΟΥΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΟ ΦΕΚ 888 ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΟΤΑΝ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΣΠΡΆΤΤΟΥΝ ΧΟΡΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΕΣΟΔΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!!!!

Ο ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ - ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΔΗΛΑΔΗ -  ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ - ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟ ....  ΔΗΜΟΣΙΟ!

ΑΝ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΤΑΙΡΕΊΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ και που ανέλαβε ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΡΙΣΚΟ να μπει ίσως και μέσα.

Και που ο δήμος λειτουργεί όχι μόνο ως ατζέντης αλλά και ως συνέταιρος (που παίρνει τις ζημιές για να πάρει ο .... άλλος τα κέρδη)

Έτσι κάνουν δουλειές  τα GOLDEN BOYS και GIRLS!!!!

Οι άλλοι, οι μαλάκες ...... ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΑΓΟΡΑΣ και .... διώκονται.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΦΥΛΑΞΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ!
ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ ΧΕΡΙΑ.

Συνάντηση ΠΕΔΑ με ΚουρουμπλήΣυνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Κουρουμπλή, παρουσία του Γ.Γ. του Υπουργείου Κώστα Πουλάκη, είχε εχθές το μεσημέρι αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ.Α., με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Ένωσης, Ηρακλή Γκότση.

Στη συνάντηση, συζητήθηκαν επίκαιρα θέματα που απασχολούν ιδιαίτερα την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τόσο σε θεσμικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο. Συγκεκριμένα και μεταξύ άλλων:

- Για το άρθρο 13 συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί το ερχόμενο διάστημα μία συνάντηση του Υπουργού με αντιπροσωπεία Δημάρχων της Αττικής που θίγονται περισσότερο από την εφαρμογή του άρθρου (μή απόδοση ανταποδοτικών τελών στους Δήμους από τους παραχωρησιούχους του Δημοσίου)

- Η αντιπροσωπεία της Π.Ε.Δ.Α. έθεσε το θέμα των πολύ μεγάλων δυσκολιών που αντιμετωπίζουν πολλοί Δήμοι στο να συντάξουν προϋπολογισμούς, εξαιτίας της παρούσας οικονομικής κατάστασης

- Τέθηκε το ζήτημα του να υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση από την κυβέρνηση για τα οικονομικά της Αυτοδιοίκησης του επόμενου χρόνου, ώστε να μην υπάρξουν αιφνιδιασμοί

- Ζητήθηκε από τον Υπουργό Εσωτερικών να ξεκινήσουν άμεσα οι ανακεφαλαιοποιήσεις των δανείων που έχουν Δήμοι στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

- Στο ζήτημα των παρακρατηθέντων πόρων της Αυτοδιοίκησης, των προνοιακών επιδομάτων κ.α. ο Υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε πως θα αρχίσει άμεσα η ροή της χρηματοδότησης

- Ανακοινώθηκε από τον Υπουργό Εσωτερικών ότι θα συσταθεί άμεσα μία επιτροπή η οποία θα εξετάσει τις αλλαγές που θα γίνουν στον «Καλλικράτη», ενώ συμφωνήθηκε να υπάρχει μία μόνιμη συνεργασία με την Π.Ε.Δ.Α.

Η Περιφέρεια Αττικής για τα καταστήματα στο Χαλάνδρι

Αναφορικά με την υπόθεση έκδοσης κανονιστικών πράξεων εκ μέρους του Δήμου Χαλανδρίου, η Περιφέρεια Αττικής διευκρινίζει ότι:

-Θεωρεί δικαιολογημένη την πολιτική της Διοίκησης του Δήμου Χαλανδρίου, δεδομένου ότι η επιβάρυνση του οικιστικού ιστού από τις επιχειρήσεις ψυχαγωγίας και υγειονομικού ενδιαφέροντος τείνει να αλλοιώσει τον χαρακτήρα περιοχών του προαστίου.

-Η διαχείριση της υπόθεσης είναι αρμοδιότητα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και όχι της Περιφέρειας Αττικής, η οποία αρκείται βάσει των αρμοδιοτήτων της στον υγειονομικό έλεγχο των καταστημάτων για την εφαρμογή των ισχυουσών υγειονομικών διατάξεων και δεν επεκτείνεται στον έλεγχο άλλων νομοθετημάτων (πολεοδομικών, χρήσεων γης, πυροσβεστικών κλπ).

-Κατανοεί παράλληλα την αγωνία των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή και με απόλυτο γνώμονα την τήρηση του νόμου, προκρίνει ως βέλτιστη πρακτική την εξεύρεση της χρυσής τομής, ανάμεσα στην ποιότητα ζωής των κατοίκων και τη βιωσιμότητα των υπαρχουσών επιχειρήσεων.

Άλλωστε και οι ίδιοι οι καταστηματάρχες που έχουν επενδύσει στο σημείο κατανοούν τα προβλήματα που δημιουργούνται, καθώς η κανονιστική πράξη που επιχειρεί το «πάγωμα» νέων χρήσεων συντάχθηκε μετά από διαβούλευση με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς της πόλης (κάτοικοι, καταστηματάρχες, εκπρόσωποι Δήμου).

Σε κάθε περίπτωση, η κανονιστική πράξη δε θίγει κατά κανένα τρόπο τα νομίμως υφιστάμενα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, αντιθέτως επιχειρεί να αναστείλει την έκδοση νέων αδειών σε ένα –με μελέτες τεκμηριωμένα- κορεσμένο περιβάλλον.

Ο αντιπεριφερειάρχης βορείου τομέα Γιώργος Καραμέρος δήλωσε σχετικά: «Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει την επιχειρηματικότητα και θέλει παράλληλα να διασφαλίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Οι ρυθμίσεις είναι απαραίτητες προκειμένου ένα στρεβλό μοντέλο ανάπτυξης που επικράτησε τα χρόνια της κρίσης να μετασχηματιστεί σε μια πιο παραγωγική διαδικασία. Κάτοικοι και επισκέπτες απολαμβάνουν στα βόρεια προάστια τους χώρους εστίασης και αναψυχής, αλλά αυτού του είδους το επιχειρείν δε μπορεί να είναι μονόδρομος».

Ερώτηση στη Βουλή για την αναιτιολόγητη εξαίρεση της Γενοκτονίας των Ποντίων από τη φετινή εξεταστέα- διδακτέα ύλη της Ιστορίας της Γ’ Λυκείου

Την αναιτιολόγητη εξαίρεση της Γενοκτονίας των Ποντίων από τη φετινή εξεταστέα-διδακτέα ύλη της Ιστορίας της Γ’ Λυκείου, αναδεικνύει ο Γραμματέας Στρατηγικού σχεδιασμού και Προγράμματος της ΝΔ, Βουλευτής Β’ Αθηνών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, με ερώτηση που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή προς τον αρμόδιο Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
Ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφέρει ότι με Υπουργική απόφαση του περασμένου Ιουνίου μεταβλήθηκε το περιεχόμενό της εξεταστέας-διδακτέας ύλης για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου, της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών, επιφέροντας, για πρώτη φορά, σημαντικές αλλαγές σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Κυριότερη των αλλαγών αυτών αποτελεί η αιφνίδια και επιστημονικά ανεξήγητη αφαίρεση του κεφαλαίου που πραγματεύεται την περίοδο του ‘Παρευξείνιου Ελληνισμού κατά το 19ο και 20ο αιώνα’, «στην οποία αναπτύσσονται τα ιστορικά γεγονότα της Γενοκτονίας των Ποντίων, μιας από τις πλέον τραγικές σελίδες της Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας, αφού συνδέεται με τη μαζική σφαγή εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων του Πόντου», τονίζει ο Βουλευτής Β’ Αθηνών. «Την ενέργεια αυτή, που υπονομεύει ευθέως την καλλιέργεια συλλογικής μνήμης στους μαθητές, ήρθε να συμπληρώσει η δημόσια δήλωση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με την οποία, το βράδυ της 2.11.2015, αμφισβήτησε ευθέως τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, διαπράττοντας έτσι μια μέγιστη εθνική ασέβεια και μια ωμή παραχάραξη της ιστορικής αλήθειας. Ιδίως, μάλιστα, σε μια περίοδο η χώρα μας δίνει αγώνα τόσο για την αναγνώριση της Γενοκτονίας, όσο και για τη διεθνοποίηση του ζητήματος», καταλήγει χαρακτηριστικά.
Ο κ. Βαρβιτσιώτης, απευθυνόμενος προς τον αρμόδιο Υπουργό, ζητά να πληροφορηθεί για το αν προτίθεται να επανεισάγει το κεφάλαιο που πραγματεύεται τη Γενοκτονία των Ποντίων στη διδακτέα και εξεταστέα ύλη των μαθητών της Γ’ Λυκείου, καθώς και σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί «προκειμένου να αποκαταστήσει την ιστορική ασέβεια που διέπραξε με τις προχθεσινές του δηλώσεις τόσο απέναντι στους Έλληνες του Πόντου όσο και στην Εθνική μνήμη».

Συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής στην 21η Διεθνή Συνδιάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (COP 21) και στην πλατφόρμα NAZCA
Δράσεις υπέρ του περιβάλλοντος και ενάντια στην κλιματική αλλαγή

Ύστερα από την απόφαση του Περιφερειακού Συνεδρίου, 29 Οκτωβρίου 2015, η Περιφέρεια Αττικής έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει από κοντά και να μετάσχει ενεργά στα τεκταινόμενα της Διεθνούς Συνδιάσκεψης (COP) που διοργανώνουν τα Ηνωμένα Έθνη για την Κλιματική Αλλαγή στο Παρίσι. Πρόκειται για μία συνεδρίαση – ορόσημο με θεματικό άξονα τις αμέτρητες και εμφανείς επιπτώσεις στο περιβάλλον και τη ζωή στον πλανήτη.

Ειδικότερα, το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου συγκαλείται, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ1, στο Παρίσι η 21η Διεθνής Συνδιάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή (COP 21), με στόχο τη λήψη αποφάσεων για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, ώστε να περιοριστεί η αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας στους 2ο C πάνω από τα επίπεδα, που είχε στην προ-βιομηχανική εποχή.

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Συνδιάσκεψης COP 21 οι τοπικές αρχές και πόλεις καλούνται να αναλάβουν ενεργό ρόλο στην αναμόρφωση των τοπικών κοινωνιών και να προχωρήσουν σε συγκεκριμένες δεσμεύσεις για ενέργειες – δράσεις – πολιτικές που σχετίζονται με τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου δηλώνοντάς τις στην ηλεκτρονική πλατφόρμα "Non State Actor Zone for Climate Action" (NAZCA) http://climateaction.unfccc.int/about.aspx

ΚΑΛΗΜΕΡΑ -UEFA CHAMPIONS LEGUE - GROUP F