Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 9 Απριλίου 2022

ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ - ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ - ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ: Συστάθηκε το Συντονιστικό Όργανο της συνεργασίας (ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

 


Λίγες ημέρες μετά την συνέντευξη Τύπου κατά την οποία ανακοινώθηκε η συνεργασία των κομμάτων της Πράσινης Αριστεράς, του Πράσινου Κινήματος και της Σοσιαλιστικής Προοπτικής, πραγματοποιήθηκε συντονιστική συνάντηση κατά την οποία ανακοινώθηκε η συγκρότησή τριών κεντρικών πολιτικών οργάνων της συνεργασίας.

Συγκεκριμένα δημιουργήθηκαν τα εξής:

  1. Οργανωτικό Κέντρο
    Παντελής Μαστρογιάννης, Ηλίας Μηλιώτης, Άγγελος Νταβίας, Κατερίνα Νταλαμπίρα, Λάμπρος Σπάθης, Δημήτρης Τεμουρτζίδης,
  1. Γραφείο Τύπου
    Νίκος Καραμπάσης, Πέτρος Κουβάτσος, Θεόφιλος Κωτσίδης, Χρυσάνθη Μπεκιάρη,  Δημήτρης Σούρδης,  Όμηρος Ταχμαζίδης,
  2. Επιτροπή Προγράμματος:
    Νίκος Δαμιανάκης, Θέμης Δημητρακόπουλος, Γιώργος Κουμαντάκης, Άγγελος Μπλιζιώτης, Άρης Ντάσιος, Ειρήνη Οζούνη, Χρήστος Χαλαζιάς.

Οι επικεφαλής των τριών κομμάτων κκ. Θ. Φωτεινός/Πράσινη Αριστερά, Κ. Καλογράνης/Πράσινο Κίνημα και Γ. Ζαρωτιάδης/Σοσιαλιστική Προοπτική, τόνισαν στις ομιλίες τους  την απόλυτη ανάγκη συνεχούς διαλόγου και συνεργασιών με στόχο την εξάπλωση του κοινού πολιτικού σχεδίου τους και την εκπροσώπηση της Δημοκρατικής, Κοινωνικής, Πράσινης, Αριστερής, Σοσιαλιστικής έκφρασης στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Επίσης έθεσαν ως άμεσο στόχο την δημιουργία κοινών ομάδων σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας και την επεξεργασία και κατάρτιση (εκτός των άλλων) τοπικών προτάσεων.

Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν και οι δράσεις της συνεργασίας.

Γραφείο Τύπου

Επίσκεψη μαθητών από Λετονία και Πολωνία στον Δήμο Βριλήσσιων μέσω του προγράμματος Erasmus+

 
Επίσκεψη μαθητών από Λετονία και Πολωνία στον Δήμο Βριλήσσιων μέσω του προγράμματος Erasmus+

Θερμό καλωσόρισμα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς από Λύκεια του εξωτερικού, επεφύλασσε ο Δήμαρχος Ξένος Μανιατογιάννης, την Τρίτη 5 Απριλίου 2022 στο Δημαρχείο Βριλησσίων.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί από Λετονία και Πολωνία επισκέφτηκαν την πόλη μας και φιλοξενήθηκαν στο 2ο ΓΕΛ Βριλησσίων, στο πλαίσιο του Εκπαιδευτικού Προγράμματος «Erasmus+» και ειδικότερα της δράσης με τίτλο: «European Migration by journalist eye », με σκοπό την αλληλογνωριμία και την ανταλλαγή εκπαιδευτικών και πολιτισμικών εμπειριών με κεντρικό άξονα το φαινόμενο της μετανάστευσης στην ευρωπαϊκή ήπειρο από δημοσιογραφική σκοπιά.

Ο Δήμαρχος Βριλησσίων κ. Μανιατογιάννης υπογράμμισε την αξία της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης και τη δυνατότητα που δίνει σε εκπαιδευτικούς και εκπαιδευόμενους να ενισχύσουν την πολιτισμική τους γνώση και εμπειρία.

Υπό την καθοδήγηση της ομάδας των εκπαιδευτικών του Erasmus + του 2ου ΓΕΛ Βριλησσίων και δημοσιογράφου, στήθηκε εργαστήρι (editorial meeting in a refugeee crisis) με σκοπό τη σύνταξη έκτακτου συνεργατικού ηλεκτρονικού εντύπου για το επίκαιρο θέμα της ευρωπαϊκής μετανάστευσης (Flyway 1-4), υπό τη σκιά των πρόσφατων γεγονότων.

Η επίσκεψη έκλεισε στο Δημαρχείο της πόλης μας όπου έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

Η Αντιδήμαρχος Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης κα Σοφία Χαντζάρα δήλωσε ότι τα εκπαιδευτικά προγράμματα Erasmus ενισχύουν την ευρωπαϊκή διάσταση της εκπαίδευσης και προωθούν την εκπαιδευτική λειτουργία στο σύνολό της.

Ο Αντιδήμαρχος Υποδομών & Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων έδωσε έμφαση στο αποτέλεσμα τέτοιων ενεργειών που είναι η ενίσχυση των δεσμών φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των λαών.

Τέλος, ο Πρόεδρος της 2ης Σχολικής Επιτροπής κ. Άλκης Εγκολφόπουλος σε μήνυμά του ευχήθηκε σε όλους το ταξίδι στην Ελλάδα να είναι μια ξεχωριστή εμπειρία δράσης και ευαισθητοποίησης.

ΙΑΣΩ ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ : ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΕΚΠΤΩΣΗ 50% ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΚΕΤΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ CHECK-UP

 


Στη Γενική Κλινική του ΙΑΣΩ γνωρίζουμε ότι η υγεία μας είναι ό,τι πιο πολύτιμο έχουμε! Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας και θέλοντας να επισημάνουμε την αξία του προληπτικού ελέγχου και της έγκαιρης διάγνωσης, προσφέρουμε τους προληπτικούς ελέγχους healthUp με έκπτωση 50%.  Καλέστε για να προγραμματίσετε το ραντεβού σας και απολαύστε καλή υγεία κάθε μέρα. Προσοχή ισχύει μόνο για όσους καλέσουν μέχρι την Παρασκευή 15 Απριλίου.

 

Ακολουθώντας τις εξελίξεις της επιστήμης και της ιατρικής και με την τεχνογνωσία του Ομίλου ΙΑΣΩ, τα εξειδικευμένα πακέτα healthUp του τμήματος Check-Up, καλύπτουν κάθε ανάγκη για προληπτικό έλεγχο και απευθύνονται σε άνδρες και γυναίκες κάθε ηλικιακής ομάδας.

Ο προληπτικός έλεγχος υγείας είναι πολύ σημαντικός τόσο για την έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση, παθολογικών καταστάσεων οι οποίες δεν έχουν ακόμα εκδηλωθεί, αλλά και για τη διατήρηση της καλής μας υγείας. Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου που ανταποκρίνεται στις προσωπικές μας ανάγκες είναι το πιο μεγάλο δώρο που μπορούμε να κάνουμε στον εαυτό μας, πρώτα για εμάς τους ίδιους και μετά για τους αγαπημένους μας!

Οι εξετάσεις μπορούν να διενεργηθούν μέχρι τις 30 Ιουνίου 2022.

Δείτε αναλυτικά τα πακέτα healthUP: bit.ly/IASOGeneralClinic_CheckUp.

 

Τηλέφωνα για ραντεβού 210-6383090, 2106383091.

Δευτέρα-Παρασκευή, 07:00-15:00.

Πράσινο Κίνημα: Η πολιτική δεν πρέπει να διαχωρίζει τις κουλτούρες αλλά να αναζητά τη σύνθεσή τους

 


Το μήνυμα του κόμματος για τη σημερινή Ημέρα των Δικαιωμάτων των Ρομά 
ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Η πολιτική δεν πρέπει να διαχωρίζει τις κουλτούρες αλλά να αναζητά τη σύνθεσή τους

Με αφορμή τη σημερινή Ημέρα Εορτασμού των Δικαιωμάτων των Ρομά το Πράσινο Κίνημα αρχικά θέλει να υπενθυμίσει ότι πέρυσι ακριβώς την ίδια ημέρα  έιχε προχωρήσει σε μία ουσιαστική κίνηση τιμής και αναγνώρισης των Ρομά “σπάζοντας” τα στερεότυπα και ανακοινώνοντας τους δέκα πρώτους υποψήφιους Έλληνες τσιγγάνους ή Ρομά (όπως αυτοπροσδιορίζεται ο καθένας) βουλευτές.
Επίσης, πρέπει να θυμίσουμε πως το Πράσινο Κίνημα είχε δώσει φωνή, με μεγάλη επιτυχία μάλιστα, σε αυτή την τόσο ταλαιπωρημένη κοινότητα ανθρώπων και στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές και συνεχίζει αυτό το “άνοιγμα” του και στα ψηφοδέλτια των εθνικών εκλογών.
Η 8η Απριλίου αποτελεί μέρα γιορτής για τους τσιγγάνους όλου του κόσμου, εις ανάμνηση του Πρώτου Παγκόσμιου Συνεδρίου που έγινε στο Λονδίνο και έθεσε τις βάσεις για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους από τη διεθνή κοινότητα.
Οι Ρομά είναι περισσότερες από 15.000.000 ψυχές, χωρίς κρατική υπόσταση, με βαρύ φόρο αίματος στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης και ρατσιστική αντιμετώπιση στα μέρη όπου ζουν.
Η αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού και η ανάληψη πρωτοβουλιών για τους συμπολίτες μας Ρομά, δεν είναι πολυτέλεια. Πρέπει να αποτελεί το βασικό συστατικό της Δημοκρατίας μας.
Η πρόσβαση των Ρομά στην εκπαίδευση, στην υγεία, η εγγραφή τους στα δημοτολόγια και η βελτίωση των συνθηκών στέγασης τους, αποτελούν άμεση προτεραιότητα. Οι συμμαχίες σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο, η συνεργασία με τις κοινότητες Ρομά, η ανάπτυξη δικτύου πολιτισμικών διαμεσολαβητών είναι περισσότερο από αναγκαίες για την βιώσιμη λύση όλων των σχετικών θεμάτων.
Είναι γεγονός ότι ακόμη και σήμερα συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν στην καθημερινή τους ζωή διακρίσεις, απόρριψη, αποκλεισμό και παραβιάσεις των δικαιωμάτων τους σε σημαντικούς τομείς της ζωής τους. Και η πραγματικότητα αυτή αποτελεί καθημερινότητα βεβαίως και πολλών άλλων ομάδων συνανθρώπων µας, εκτός των Ρομά.
Στο γενικότερο αυτό πλαίσιο, για το Πράσινο Κίνημα, η πολιτική οφείλει να προσανατολίζεται όχι στο να διαχωρίζει τις κουλτούρες, αλλά να αναζητά τη σύνθεσή τους. Να αναζητά τις διασταυρώσεις και όχι τις διακρίσεις των πολιτισμών.
Για να αλλάξει η κατάσταση δεν αρκεί η παραίνεση να γνωρίσουμε καλύτερα ο ένας τον άλλο. Χρειάζεται να εκπαιδευτούμε βαθύτερα για να το θελήσουμε πραγματικά.

Ο Συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Κώστας Καλογράνης δήλωσε σχετικά: “Οι Έλληνες τσιγγάνοι αποτελούν ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας με πλούσια πολιτιστική παράδοση που επιβάλλεται να δεχθούν όχι μόνο την αναγνώριση μας, αλλά και την υποστήριξη του συνόλου των πολιτών.
Τα υφιστάμενα προβλήματα και οι καθυστερήσεις του παρελθόντος δεν χωρούν στη σημερινή Ελλάδα. Είναι ανοικτά θέματα που επιζητούν συνολικό σχεδιασμό και πολιτική βούληση για την επίλυση τους. Για να τερματιστεί η περιθωριοποίηση αιώνων, πρέπει από το εθνικό ως το τοπικό επίπεδο, να βελτιώσουμε την εμπιστοσύνη μεταξύ κοινοτήτων Ρομά και μη Ρομά και να εξασφαλίσουμε ότι έχουν τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες ευκαιρίες όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες. Για το Πράσινο Κίνημα είναι αδιαπραγμάτευτη η σημασία της συμμετοχής και έκφρασης των Ελλήνων τσιγγάνων στο Κοινοβούλιο και το προσεχές διάστημα θα ακολουθήσουν και άλλα πρόσωπα από την κοινότητα των Ρομά που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια του κόμματος στις προσεχείς εκλογές, όποτε αυτές γίνουν. Ήρθε η ώρα να εκλεγεί και ο πρώτος Έλληνας τσιγγάνος βουλευτής.”