Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

HAPPYLAND! ΔΙΑΒΑΖΑ ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ...

.... για τις εκδηλωσεις - ό,τι κάτσει - που "οργανώνει" ο δήμος (λέμε τώρα) σε συνεργασία με όποιον ψηφίζει καργαριστερά στα περίχωρα, για να του πουλήσει ρουσφέτι η διοίκηση  των αριστερών Μαυρογυαλούρων - τι αυτοκίνητα, τι γιόγκα, τι ποδήλατα, τι παιχνίδια  και γενικώς ό,τι ασχολείται ο κάθε ψηφοφόρος τους (δημοσία δαπάνη βεβαίως, εσύ πλερώνεις) - και μου ήρθε στο μυαλό ένα πολύ παλιό τραγουδάκι ενός αριστερού συμπολίτη μας που περιγράφει πολύ γλαφυρά την πολιτική της διοικησάρας!


ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΕΡΓΙΟΥ ΓΚΑΚΑ


Αγαπητοί συμπολίτες,
Αγαπητοί νέοι της πόλης μας,

Σας ενημερώνουμε πως ο Δήμος Χαλανδρίου προχώρησε στην απόφαση για τη σύσταση Χαλάνδρι, 12.6.17

Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Χαλανδρίου σε συνεργασία με την UYO (Underground youth orchestra), ήδη υπάρχουσα νεανική συμφωνική ορχήστρα με ιδιαίτερη και έντονη παρουσία.

Είναι ένα όνειρο που ξεκίνησε λίγα χρόνια πριν από μια χούφτα ανθρώπων που οραματίστηκαν το απρόσμενο, πώς στα πλαίσια μιας μικρής πόλης μπορούν οι δημιουργικές δυνάμεις της πόλης να ενωθούν για έναν σκοπό που θα επενδύει σε δύο παράγοντες: στους νέους, οι οποίο αποτελούν ούτως ή άλλως το ίδιο το μέλλον, από τη μια πλευρά στη μουσική και από την άλλη και μάλιστα στην ορχηστρική της μορφή, όπου οι νέοι δύνανται να βελτιώνονται ως μουσικοί συνυπάρχοντας σε ένα ορχηστρικό σχήμα, μαθαίνοντας την παιδαγωγική αξία της συνεργασίας και της ουσιαστικής καλλιτεχνικής συλλογικότητας.

Στόχος της πόλης επίσης, μέσα από αυτήν την κίνηση, είναι να πυροδοτήσει τις πράξεις πολιτισμού μέσα στα γεωγραφικά της όρια, αλλά και να αυξήσει το ενδιαφέρον των μαθητών για την εκμάθηση ορχηστρικών οργάνων στα τοπικά ωδεία της πόλης. Αν συμβούν τα δύο παραπάνω, τότε το Χαλάνδρι θα μπορούσε να αποτελέσει, μακροπρόθεσμα ένα υπερτοπικό κέντρο συμφωνικής μουσικής για νέους.

Πρακτικά, δημιουργούμε μια ορχήστρα με τα εξής χαρακτηριστικά:

Κανείς νέος ΔΕΝ αποκλείεται από τη συμμετοχή της σε αυτήν, εφόσον γνωρίζει να παίζει κάποιο ορχηστρικό όργανο

Οι πρόβες της ορχήστρας θα γίνονται σε εβδομαδιαία βάση και σε συγκεκριμένο χώρο του δήμου.

Οι μουσικοί της ορχήστρας θα έχουν την ευκαιρία συμμετοχής σε πολλές συναυλίες, γιατί στόχος μας είναι αυτή η ίδια η εμπειρία της παραγωγής και εκτέλεσης μουσικής σε πραγματικό χρόνο και σε προγραμματισμένους συναυλιακούς χώρους.

Κατόπιν των παραπάνω, είναι σημαντικό να προσέλθετε ως μουσικός, καθηγητής, ή ενδιαφερόμενος για να συζητήσουμε από κοινού το εγχείρημα ως μια πρώτη προσπάθεια επικοινωνίας, την Τρίτη 27 Ιουνίου, στις 7.00μμ στο Αετοπούλειο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Χαλανδρίου ( Φιλικής Εταιρείας & Τομπάζη 18).

Σέργιος Γκάκας

ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΥΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΥ - ΚΛΕΙΣΤΟΣ Ο ΔΗΜΟΣ


Οι εργαζόμενοι του Δήμου Πεντελικού κρατούν κλειστό το δημαρχείο,  διαμαρτυρόμενοι για την πρόθεση του Δημάρχου Πεντελικού κου Στεργίου να προσφύγει στον Άρειο Πάγο κατά  δικαστικής απόφασης που δικαιώνει τους 109 εργαζόμενους  και τους εγκρίνει την χορήγηση επιδόματος 176 ευρώ στον καθένα από το 2012.

Εχθές οι εργαζόμενοι του δήμου, παρουσία εκπροσώπων της ΠΟΕ ΟΤΑ και της ΑΔΕΔΥ, διέκοψαν δύο φορές την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου, που θα ενέκρινε την ανάθεση της προσφυγής του δήμου σε δικηγόρο και σήμερα οι κινητοποίησή τους συνεχίζεται.

ΚΟΜΠΟΤΗΣ: ΠΑΡΕ ΝΑ 'ΧΕΙΣ! ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΤΟ ΜΠΑΡ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣ;;;;


Χαλάνδρι, 12 Ιουνίου  2017  
                     Αρ. Πρωτ. 649
Προς  Δήμαρχο Χαλανδρίου
           κ.  Σίμο Ρούσσο

                                                                
Κοινοποίηση  :  Αντιδήμαρχο Πολιτισμού
                          κ. Σ. Γκάκα


Αγαπητέ κ. Δήμαρχε,

       Με έκπληξή μας πληροφορηθήκαμε από συμπολίτες μας ότι στον χώρο του θεάτρου της ρεματιάς λειτουργεί σε ημερήσια βάση πλήρες αναψυκτήριο/μπαρ.

       Δεδομένου ότι η περιοχή τελεί, όπως γνωρίζετε, υπό καθεστώς προστασίας θα θέλαμε να μας ενημερώσετε για το αν το συγκεκριμένο κατάστημα υπάγεται στην κατηγορία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπως πληροφορηθήκαμε, και σε κάθε περίπτωση:

- Για το θεσμικό καθεστώς χρήσεων γης το οποίο καλύπτει την λειτουργία του εντός του ρέματος και αν έχουν τηρηθεί τα προβλεπόμενα στο άρθρο 4 2γ του ΠΔ προστασίας της ρεματιάς (ΦΕΚ 659Δ/1995).
- Για τον ακριβή χαρακτήρα του καθώς και για το καθεστώς λειτουργίας του (ιδιόχρηση, μίσθωση κλπ). Σε περίπτωση μίσθωσης τον φορέα και τους όρους διεξαγωγής του σχετικού πλειοδοτικού διαγωνισμού, καθώς και το μισθωτήριο συμφωνητικό όπου αναγράφονται ο χρόνος και οι όροι λειτουργίας.
- Για τους όρους πυροπροστασίας, διάθεσης των στερεών και υγρών αποβλήτων και γενικότερα τυχόν σχετικές προβλέψεις για ώρες λειτουργίας, όρια θορύβου, αποτροπή ολονύκτιου φωτισμού κλπ.

       Θα θέλαμε να θυμίσουμε ότι ο σύλλογός μας πάντα θεωρούσε λογικό να λειτουργεί (με τους αρμόζοντες όρους λόγω του ότι βρίσκεται εντός της ρεματιάς) στο θέατρο ένα κυλικείο κατά την θερινή περίοδο και τις ώρες που υπάρχουν παντός είδους δραστηριότητες. Την άποψη  αυτή είχαν διαχρονικά αποδεχτεί και οι εκάστοτε δημοτικές αρχές. Να θυμίσουμε επίσης ότι δεν είναι πολύς ο καιρός που η δική σας δημοτική αρχή θεώρησε επιτυχία την απομάκρυνση πιτσαρίας από την περιοχή του ρέματος.

        Θα παρακαλούσαμε για την άμεση ενημέρωση επί του ανωτέρω θέματος, υπενθυμίζοντας ότι εκκρεμεί και απάντησή σας σε παλαιότερη επιστολή μας. Σε κάθε περίπτωση θα επιθυμούσαμε μία συνάντηση μαζί σας με σκοπό την αλληλοενημέρωση, καθώς πεποίθησή μας είναι πως ο διάλογος οδηγεί στην επίλυση των προβλημάτων με γνώμονα την προστασία της ρεματιάς, καταστατικό σκοπό του συλλόγου μας και εκτιμούμε και δική σας επιδίωξη.

Με εκτίμηση,

Η πρόεδρος                                                              Η Γεν. Γραμματέας
Κ. Δάνου                                                                       Μ. Σμαραγδή

ΜΟΝΑΔΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ALZHEIMER ΙΕΡΑΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΘΗΝΩΝ : ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΨΥΧΟΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΙΟΥΝΙΟΣ 2017

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΜΟΝΑΔΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΝΟΣΟΥ ALZHEIMER ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΙΕΡΑΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
Αφροδίτης 1 & Ηρώδου Αττικού
Χαλάνδρι Αττικής 15233
Τηλ.: +30 2130227965
Fax: +30 2130055308
Web: www.mkoapostoli.com


«Ο δικός μου ο μπαμπάς»: Ένα ιδανικό βιβλίο-δώρο για τη Γιορτή του Πατέρα στις 18 Ιουνίου


ΜΑΚΗΣ ΤΣΙΤΑΣ
Ο δικός μου ο μπαμπάς
Εικονογράφηση: Λίλα Καλογερή
Εκδόσεις Πατάκη

«Όλοι οι μπαμπάδες είναι καλοί. Αν ρωτήσετε τα παιδιά τους, θα σας το πουν. Όμως ο δικός μου ο μπαμπάς είναι ο καλύτερος! Και αυτό που λέω είναι πέρα για πέρα αλήθεια».

Έτσι ξεκινάει την αφήγησή της η μικρή ηρωίδα αυτής της τρυφερής ιστορίας. Μιλάει για τον μπαμπά της που είναι ένας απλός καθημερινός άνθρωπος αλλά στα δικά της μάτια φαντάζει δυνατός, ατρόμητος, επιδέξιος, πολυτάλαντος, όμορφος, ευφυής.

Το βιβλίο διακρίνεται και για την πρωτοτυπία του: το χιούμορ, που υπάρχει σε μεγάλη δόση, προκύπτει από την υπονόμευση (ή αντίθεση;) του κειμένου απ’ την εικονογράφηση.

Έτσι, στα περισσότερα σημεία άλλο διαβάζουμε και άλλο βλέπουμε.

Το βιβλίο Ο δικός μου ο μπαμπάς φανερώνει τη δημιουργική συνεργασία του συγγραφέα με την εικονογράφο και την παιχνιδιάρικη διάθεσή τους.

Ένα βιβλίο που σίγουρα θα αγαπήσουν κόρες, γιοι και μπαμπάδες.

ΙΑΣΩ: «15ο Ευρωπαϊκό Σεμινάριο Κολποσκόπησης και Παθολογίας Τραχήλου, 15.06.2017 στο ΙΑΣΩ».


Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στο 15ο Ευρωπαϊκό Σεμινάριο Κολποσκόπησης και Παθολογίας Τραχήλου, το οποίο θα διεξαχθεί μεταξύ 15 και 17 Ιουνίου 2017 στην Αθήνα. Το πρακτικό μέρος “Hands on” θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017 και ώρα 09:30 στην Κλινική ΙΑΣΩ, Λεωφ. Κηφισίας 37-39 Μαρούσι και το θεωρητικό μέρος του σεμιναρίου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 και το Σάββατο 17 Ιουνίου του 2017 στο ξενοδοχείο ΗILTON Αθηνών.

Η ανάγκη για αναγνωρισμένη εκπαίδευση στην κολποσκόπηση είναι κοινή σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες και σε αυτή την κατεύθυνση συνεχίζουμε να επικεντρώνουμε την προσοχή και τις προσπάθειες μας. Φέτος, συμπληρώνονται 15 χρόνια εκπαίδευσης στην Κολποσκόπηση και γι’ αυτό το λόγο, το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο έχει επετειακό χαρακτήρα.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του σεμιναρίου και Πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΙΑΣΩ, Καθηγητή κ. Εμμανουήλ Διακομανώλη θα δοθεί έμφαση στην θεραπεία των προκαρκινικών αλλοιώσεων στο κατώτερο γεννητικό σύστημα της γυναίκας και ιδιαίτερα στον τράχηλο της μήτρας και το αιδοίο. Το πρόγραμμα το 2016 είναι αναθεωρημένο και έχει μία νέα δομή, στοχεύοντας στην πρακτική εκπαίδευση των ιατρών που θα συμμετέχουν.

Μερικοί από τους καλύτερους ξένους εκπαιδευτές και έγκριτοι Έλληνες συνάδελφοι, θα είναι και πάλι παρόντες για να βοηθήσουν στην εκπαιδευτική αυτή προσπάθεια των Γυναικολόγων της χώρας μας.

Το Ευρωπαϊκό Σεμινάριο Κολποσκόπησης και Παθολογίας Τραχήλου, το οποίο επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο, αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς στην Ελλάδα. Είναι πιστοποιημένο από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Κολποσκόπησης (European Federation for Colposcopy, EFC) και τη Βρετανική Εταιρεία Κολποσκόπησης (British Society for Colposcopy and Cervical Pathology, BSCCP) και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Παθολογίας Τραχήλου και Κολποσκόπησης.

Για περισσότερες πληροφορίες:

- Μαρίζα Καμηλάρη, Υπεύθυνη Εκδηλώσεων & Συνεδρίων - Εμπορική Διεύθυνση Ομίλου ΙΑΣΩ, τηλ.: 210 638 3949, E-mail: mkt@iaso.gr

- Θάνος Μαρίνογλου, Γραφείο Διοργάνωσης Συνεδρίων MD Congress, τηλ.: 210 607 4200,


ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ:14 ΙΟΥΝΙΟΥ: ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ RORY