Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

ΑΚΑΡΠΗ Η ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΠΟΥ ΚΑΛΕΣΕ Ο ΡΟΥΣΣΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣτην  έγκριση του προϋπολογισμού του δήμου Χαλανδρίου για το 2019, του τελευταίου προϋπολογισμού αυτής της δημαρχιακής περιόδου παίζεται μεγάλος πολιτικός τζόγος αφού πρόκειται - ουσιαστικά - για έναν προϋπολογισμό ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ούτε ένας κωδικός του πριν τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου.

Μέχρι να ψηφιστεί, να σταλεί στην περιφέρεια για έγκριση, να εγκριθεί και να γυρίσει θα είναι Γενάρης του 2019 αν όλα πάνε καλά και χωρίς ΚΑΝΕΝΑ απρόοπτο ( μη ψήφιση με την πρώτη την Δευτέρα ή κάποια γραφειοκρατική καθυστέρηση στην έγκριση).

Η πρώτη - υποχρεωτική αναμόρφωσή του, με τα τελικά αποτελέσματα της χρήσης του 2018 θα θα γίνει τον Φλεβάρη και θα έρθει εγκεκριμένη τον Μάρτη.

Τότε θα μπορεί να ΕΦΡΑΜΟΣΤΕΙ ο νέος προϋπολογισμός.
Δηλαδή δύο μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ.

Το 2018 ο προϋπολογισμός - που ψηφίστηκε με την ψήφο του Ακατανόμαστου - αλλιώς δεν πέρναγε - γύρισε εγκεκριμένος στον δήμο ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ.

Είναι λοιπόν προφανές ότι η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2019 γίνεται για να γίνεται και να παράξει αποτελέσματα ..... ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗΣ και μόνο.

Αφού η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου που θα προκύψει από τις εκλογές του Μαΐου θα έχει - βεβαίως - την δυνατότητα να ΑΛΛΑΞΕΙ ό,τι θέλει από τον προϋπολογισμό του 2019.

Άρα για τον μόνο που μπορεί αν παράξει ΠΟΛΙΤΙΚΑ αποτελέσματα η ψήφιση του προϋπολογισμού του 2019 είναι για τον Ρούσσο και την παράταξή του.
 
Και αυτό γιατί εκείνοι καίγονται να έχουν εγκεκριμένο προϋπολογισμό προεκλογικά για να ασκούν το γνωστό ελληνικό σπορ του "εκλογές έρχονται, μοιράστε στους δικούς μας" αλλά και γιατί εκείνοι - αν ο Συμεών είναι δήμαρχος και μετά τις εκλογές του Μαΐου - και οι πολιτικοί σύμμαχοί τους - θα θέλουν να εφαρμοστεί ο προϋπολογισμός όπως κατατίθεται.

ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΘΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ.
Και βέβαια αν έχουν κερδίσει οι πολιτικοί αντίπαλοι του Συμεών τις εκλογές θα δικαιούνται να απαιτούν να αλλάξει η πολιτική που εφαρμόζεται στον δήμο και να εφαρμοστεί η δική τους.

ΠΟΙΑ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΟΜΩΣ;;;;
ΕΧΟΥΝ;;;

Η απάντηση είναι ότι έχουν! 
Αλλά δεν την λένε.
Είναι κρυφή ατζέντα και πρέπει να αναζητηθεί από τον σκεπτόμενο ψηφοφόρο από την ιστορική διαδρομή του καθενός και όσα έχει διαχρονικά υποστηρίξει, τις πράξεις, τις συμπεριφορές, τις συμμαχίες, τα συμφραζόμενα ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΡΙΣΚΟΥΣ που θέτουν στα κρίσιμα ζητήματα.

Συμφωνούμε, ΑΛΛΑ .....
Εκεί στο ΑΛΛΑ θα τα βρεις όλα αν έχει κουκούτσι μυαλό.

Εχθές στις 13.00 το μεσημέρι ο Συμεών κάλεσε σύσκεψη των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων για τον προϋπολογισμό.

Στην ώρα τους ήταν μόνο ο Γ. Κουράσης και ο κ. Γ. Θωμάς.
Οι άλλοι δεν είχαν πάει καθόλου στην σύσκεψη.

Και οι δύο που πήγαν ..... αποχώρησαν.
Ο Κουράσης γιατί η σύσκεψη δεν έγινε πριν την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής (στην οποία είναι μέλος) και ο κ. Γ. Θωμάς επειδή η σύσκεψη συγκλήθηκε χωρίς να υπάρχει μεγάλο χρονικό περιθώριο συζήτησης μέχρι την Δευτέρα που έχει καθοριστεί το ΔΣ.

Δηλαδή μείνανε μόνο στα της διαδικασίας και τοποθέτηση επί των θεμάτων της πόλης δεν έχει κατατεθεί.

Το εκπληκτικό στοιχείο ανάδειξης της θεσμικής κατάπτωσης στην οποία έχει οδηγηθεί ο δήμος είναι ότι ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ, όπου ο νόμος προβλέπει την συμμετοχή της αντιπολίτευσης στην σύνταξη του προϋπολογισμού - με συγκεκριμένη καταγεγραμμένη θέση ή αντίθεση - οι "εκπρόσωποι" της αντιπολίτευσης Κουράσης και Πράσσος ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΚΑΝ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ, ενώ η Καρατζά .... παρευρέθηκε και χαιρέτησε.
Πήγε αλλά έφυγε πριν την ψηφοφορία για να μην καταγραφεί η θέση της.

Καμία δημοτική παράταξη λοιπόν δεν θέλησε να ανοίξει χαρτί πριν την συνεδρίαση της Δευτέρας.

Παίζεται ένα παιχνίδι πόκερ, από όσους .... ξορκίζουν τον τζόγο.
Με αρχηγό - βεβαίως - καζινοεπενδυτή.

Και καλά η αντιπολίτευση.

Αλλά ο Συμεών;;;;
Η διοίκηση του δήμου;

Ο Ρούσσος βρήκε την αντιπολίτευση σκόρπια και αδύναμη να καταθέσει οποιαδήποτε εναλλακτική πρόταση - που δεν έχει (και δεν θέλει να έχει) η αντιπολιτευτική συμμαχία υπό τον Κουράση και την ΛΑΕ, που βεβαίως το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι πόλεμο ΦΘΟΡΑΣ και όχι ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ στο συμφέρον της πόλης.

Και πραγματικά ΤΡΟΛΛΑΡΕΙ ΟΛΕΣ τις άλλες δημοτικές παρατάξεις.

Μας βρήκε και μας δουλεύει.

Διότι μόνο ΔΟΥΛΕΜΑ μπορεί να θεωρηθεί το να φέρνεις στην συζήτηση για τον προϋπολογισμό 50 θέματα να συζητηθούν πριν από αυτόν.

Μεταξύ των οποίων και κάνα δυο ΙΔΙΑΖΟΝΤΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΚΡΙΣΙΜΑ.

Ο Συμεών άνοιξε το χαρτί της χρηματοδότησης του Δημαρχείου.
Έφερε την αναμόρφωση του προϋπολογισμού του 2018 όπου εντάσσει την χρηματοδότηση του δημαρχείου πρώτο θέμα στην συνεδρίαση της Δευτέρας.

ΑΝΟΙΞΕ ΤΟΝ ΑΣΣΟ ΤΟΥ και πόνταρε ALL IN σε μια συνεδρίαση του ΔΣ.
Αυτή της Δευτέρας.

Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης θα τοποθετηθούν τώρα αναγκαστικά με ποντάρισμα.

Τα ντούκου τέλειωσαν.

Οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ είναι γνωστό ότι είναι μετρ στην τακτική.
Και σκέψου ότι ψήφισαν ένα νόμο - ΤΟΝ ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ, που στηρίξαμε βεβαίως και εμείς χωρίς αστερίσκους - και που προβλέπει την κατ΄άρθρο ψήφιση του προϋπολογισμού.

Και όμως - με ψηφισμένο τον ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ - εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να ψηφίσουμε ΠΑΚΕΤΟ πάλι.
ΟΛΑ ή ΤΙΠΟΤΑ.
ΑΣΠΡΟ - ΜΑΥΡΟ.
Μεγάλη κομπίνα αυτή που ο Κλεισθένης δεν ισχύει ακόμα αλλά ΘΑ ισχύσει.

Η συνεδρίαση της Δευτέρας θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό της ατζέντα των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου για όσους παρακολουθούν τα τεκταινόμενα στον δήμο, δηλαδή του λίγους ΠΟΛΙΤΕΣ.

Οι άλλοι, οι μπαμπουίνοι θα ψηφίσουν με κριτήρια ό,τι να' ναι έτσι και αλλιώς.

Θα έπρεπε να καθορίσει και τις πολιτικές συμμαχίες.
Αλλά κόμματα και υπόγεια έχουν άλλα σχέδια.
Θέλουν ΚΑΙ τους δύο πόλους να έχουν μπλεγμένη πολιτική, θολή, για να μπορούν να επιβάλλουν τις επιλογές τους στα ..... "επενδυτικά σχέδια" πατώντας κάθε φορά το κατάλληλο κουμπί.
ΘΕΛΟΥΝ ΜΑΡΙΟΝΕΤΤΕΣ.

Έχω το πλεονέκτημα να μιλάω τελευταίος.
Μεγάλη μαγκιά να είσαι ο μικρότερος και να μιλάς τελευταίος.

Δεν θα ανοίξω χαρτιά σε κανένα λοιπόν ούτε εγώ αν και έχω ήδη καταλήξει στο τι θα κάνω.

Αλλά είμαι περίεργος να ακούσω το μέτωπο των Γ. Θωμά, Σ. Ανδρεόπουλου, ΛΑΕ, Καρατζά τι θα αποφασίσουν στις συνεννοήσεις που κάνουν και έχουν αποφασίσει - εδώ και καιρό - ότι δεν θέλουν την γνώμη μας.

Θα καταψηφίσουν;
Θα πατήσουν την μπανανόφλουδα να καταψηφίσουν την δημοπράτηση του Δημαρχείου;

Το δίλημμα που θέτει ο Συμεών είναι σκληρό και εκβιαστικό.

Θα έχει ενδιαφέρον.

Απαιτούμε την απελευθέρωση της καθαρίστριας που είναι στη φυλακή λόγω τάξης

 
Ως ΠΛΑΤΕΙΑ ενώνουμε τη φωνή μας με τις ιστοσελίδες «ThePressProject», «Ημεροδρόμος» και «Ελληνοφρένεια» που υπέγραψαν το παρακάτω κείμενο και απαιτούμε την απελευθέρωση της καθαρίστριας που βρίσκεται στη φυλακή για ταξικούς λόγους:

Μια καθαρίστρια δικάστηκε και καταδικάστηκε σε 10 χρόνια κάθειρξη. Χωρίς αναστολή. Βρίσκεται, ήδη, στις φυλακές Θήβας. Το έγκλημα ξεκίνησε πριν από περίπου σαράντα χρόνια όταν ένα κορίτσι δέκα χρονών πήγαινε στην Ε’ Δημοτικού. Είχε οκτώ αδέρφια, ήταν από φτωχή οικογένεια, μεγάλωσε σε ορφανοτροφείο και δεν μπόρεσε να συνεχίσει το σχολείο, δεν τέλειωσε καν το Δημοτικό. 
Αυτό το κορίτσι όταν έγινε 29 χρονών, έγγαμη με σύζυγο ανάπηρο κατά 67%, μητέρα δυο παιδιών, παραποίησε το χαρτί του απολυτηρίου της προκειμένου να μπορέσει να προσληφθεί ως καθαρίστρια στον Δήμο. 
Έγραψε – ψευδώς – ότι είχε τελειώσει την Στ’ Δημοτικού. Αυτή είναι η γυναίκα που σήμερα βρίσκεται στις φυλακές. 
Το γράμμα του νόμου λέει ότι η καθαρίστρια καταχράστηκε δημόσιο χρήμα (αυτός είναι ο νόμος με τον οποίον καταδικάστηκε), διότι πληρωνόταν χωρίς να διαθέτει τα τυπικά προσόντα που θα καθιστούσαν νόμιμη την πρόσληψή της.
 Οι «Ιαβέρηδες» πάντα σε κάποιο νόμο πατούν για να διώκουν τους «Αγιάννηδες».

Ας το ξεκαθαρίσουμε: Κανένα μεγάλο έγκλημα δεν μπορεί να αθωώνει μικρότερες παραβιάσεις του νόμου. Το ότι υπάρχουν μεγαλοαπατεώνες που κυκλοφορούν ελεύθεροι, δεν σημαίνει ότι μπορεί κανείς να τους επικαλεστεί για να αθωωθεί μια μικρότερης κλίμακας απάτη. Πράγματι.

Εκείνο, όμως, που ταυτόχρονα θα έπρεπε να είχαν σκεφτεί οι «Ιαβέρηδες» (αν δεν ήταν τέτοιοι) είναι ότι: Αυτή η γυναίκα που δεν μπόρεσε να πάει σχολείο (και που πάει τώρα σχολείο γιατί δεν μπορούσε όταν ήταν παιδί) δούλεψε σκληρά. Και ευσυνείδητα. Δεν έθεσε κανενός τη ζωή σε κίνδυνο. Δεν πλαστογράφησε ένα πτυχίο που θα την έκανε επικίνδυνη κατά την άσκηση των καθηκόντων της. 
Αν όλα αυτά συνιστούν «κατάχρηση του δημοσίου χρήματος», τότε δεν υπάρχει πεδίο συνεννόησης.

Αν το «νόμιμο και ηθικό» του συστήματος του ταξικού καταναγκασμού επιβάλλει η καθαρίστρια να τιμωρηθεί με δέκα χρόνια φυλάκιση για αυτό που έκανε, τότε η καταδίκη αυτής της «νομιμότητας» και αυτής της «ηθικής» καθίσταται υποχρέωση. Η αλληλεγγύη της κοινωνίας στα θύματα της «τυραννίας» καθίσταται καθήκον για τους λόγους που περιέγραφε ο Μοντεσκιέ: «Δεν υπάρχει σκληρότερη τυραννία από εκείνη που διενεργείται κάτω από τη σκιά των νόμων και τα προσχήματα της Δικαιοσύνης». Είναι στοιχειώδες, να ξανασκεφτούμε ως κοινωνία και τον νόμο και την ηθική του ώστε να διεκδικήσουμε μια λύση που να εξασφαλίζει ότι αυτή η γυναίκα δεν θα τιμωρηθεί για τη δυστυχία της με περισσότερη δυστυχία.

Επαναλαμβάνουμε: Δεν είναι βάσιμο επιχείρημα ότι και άλλοι παρανομούν, και μάλιστα χειρότερα. Όμως αν δεν μπορούμε να αντιληφθούμε ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση η δυσαναλογία μεταξύ παραβατικότητας και ποινής ξεπερνάει κάθε αρρωστημένη φαντασία, τότε γινόμαστε συνένοχοι εκείνων που στην ουσία «εκδικούνται» την καθαρίστρια για τη φτώχεια της. Όσο κι αν λέμε ότι καμιά παρανομία δεν δικαιολογεί κι άλλες παρανομίες, η ιδέα ότι σε μια χώρα με τόσο ελαστική δικαιοσύνη απέναντι στις παρασπονδίες των ισχυρών, πληρώνει τόσο ακριβό τίμημα μια γυναίκα τόσο αδύναμη, είναι εξοργιστική.

Δεν έχουμε καμία αυταπάτη ότι έτσι αντιμετωπίζεται η κοινωνική αδικία, αλλά έχει αυτή τη στιγμή ύψιστη συμβολική σημασία να αναληφθεί δράση, να υπάρξει μια άμεση παρέμβαση που να διορθώνει αυτή την προσβολή στο αίσθημα δικαιοσύνης.

Καλούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο να παρέμβει. Τον καλούμε να ασκήσει όλες τις δυνατότητες που απορρέουν από την θεσμική του θέση στην κατεύθυνση της απονομής χάριτος στην καθαρίστρια. Όχι από μεγαθυμία. Από υποχρέωση.

Καλούμε το αρμόδιο υπουργείο Δικαιοσύνης να βρει, να διαμορφώσει, να επιλέξει  τον νομικό τρόπο και την θεσμική διαδικασία ώστε αυτή η γυναίκα να βγει, άμεσα, από τη φυλακή.  

Το «ThePressProject», ο «Ημεροδρόμος» και η «Ελληνοφρένεια», με αυτήν την ταυτόχρονη δημοσίευση από τις ιστοσελίδες μας, ζητούμε από τους αναγνώστες μας να διακινήσετε το παραπάνω κείμενο, να το υπογράψετε και να ενώσετε μαζί μας τη φωνή σας προκειμένου να αποκατασταθεί αυτή η εξωφρενική αδικία.

Όλοι θυμόμαστε τη διαβόητη φράση του τέως υπουργού ότι «το νόμιμον είναι και ηθικόν». 
Είχε θεωρηθεί προκλητική διότι περιέγραφε μια διαδικασία που θα οδηγούσε σε νομότυπες ατασθαλίες, για τις οποίες ο δράστης θα παρέμενε δικαιωματικά ατιμώρητος, αφού δεν θα είχε από τυπική άποψη παραβιάσει τον νόμο. Εδώ πρόκειται για την ανάποδη περίπτωση: Το νόμιμον δεν είναι ηθικόν, διότι το νόμιμον εδώ τσακίζει μια γυναίκα στην οποία οφείλουμε μόνο σεβασμό και τύψεις, γιατί δεν μπόρεσε να μορφωθεί, γιατί δεν μπόρεσε να βρει μια δουλειά χωρίς να αναγκαστεί να παραποιήσει το χαρτί του Δημοτικού, και πάνω απ’  όλα γιατί βρίσκεται σήμερα στη φυλακή για τους παραπάνω λόγους.

Ζητούμε να βρεθεί ο τρόπος η γυναίκα αυτή να επιστρέψει στο σπίτι της, να αποκατασταθεί η σοκαριστική αδικία που εξακολουθεί να συμβαίνει στη ζωή της.


ΣΧΟΛΙΟ: ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΑΚΙΝΟΥΝ ΔΕΚΑΔΕΣ SITES ΚΑΙ BLOGS ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ.

ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΔΙΠΛΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

24η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου σάς καλεί σε συνεδρίαση του σώματος, στο Παλαιό Δημαρχείο (Γρ. Γυφτόπουλου 2), την 26η Νοεμβρίου 2018, ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:00, για συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010:

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1. 6η Αναμόρφωση προϋπολογισμού και τροποποίηση τεχνικού προγράμματος οικονομικού έτους 2018.


2. Έγκριση αναγκαιότητας αγοράς ακινήτου (οικοπέδου) για τη δημιουργία Μεγάλου Πράσινου Σημείου (Π.Σ.) στον Δήμο Χαλανδρίου.

3. Λήψη απόφασης για σύσταση και λειτουργία παραρτήματος ΚΕΠ στην περιοχή Πάτημα Ι και ΙΙ.

4. Έγκριση του πρακτικού της Ειδικής Επιτροπής Επιλογής Βρεφών – Νηπίων και Επαναξιολόγησης Τροφείων για τη συμπληρωματική εγγραφή Βρεφών και Νηπίων στα Τμήματα Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Χαλανδρίου, για το σχολικό έτος 2018-2019 (Δ΄ ΕΠΙΛΟΓΗ).

5. Έγκριση του πρακτικού της Ειδικής Επιτροπής Επιλογής Βρεφών – Νηπίων και Επαναξιολόγησης Τροφείων για τη μείωση ή μη τροφείων σε νήπιο του 4ου Τμήματος Προσχολικής Αγωγής.

6. Έγκριση του πρακτικού της Ειδικής Επιτροπής Επιλογής Βρεφών – Νηπίων και Επαναξιολόγησης Τροφείων για τη μείωση ή μη τροφείων σε βρέφος του 4ου Τμήματος Προσχολικής Αγωγής.

7. Πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση μίσθωσης έργου στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος WASTE4THINK – HORIZON 2020.

8. Έγκριση πρόσληψης εποχικού προσωπικού με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου χρονικής διάρκειας δύο (2) μηνών ανταποδοτικού χαρακτήρα.

9. Καθιέρωση διευρυμένου ωραρίου εργασίας του προσωπικού της Δ/νσης Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Χαλανδρίου για το έτος 2019.

10. Εξειδίκευση πίστωσης για την πραγματοποίηση χριστουγεννιάτικης συναυλίας της Φιλαρμονικής του Δήμου Χαλανδρίου.

11. Εξειδίκευση πίστωσης για την πραγματοποίηση μουσικής βραδιάς «Συντροφιά με το ελληνικό τραγούδι», στο Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Χαλανδρίου.

12. Εξειδίκευση πίστωσης για την πραγματοποίηση εκδήλωσης με μελοποιημένα ποιήματα του Νικηφόρου Βρεττάκου, στο Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρου του Δήμου Χαλανδρίου.

13. Εξειδίκευση πίστωσης σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 203 Ν. 4555/18, για την πραγματοποίηση ημερίδας με τίτλο: «Η Πύλη Γεωχωρικών Δεδομένων του Δήμου Χαλανδρίου» που διοργανώνει η Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου μας, τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου.

14. Εξειδίκευση πίστωσης σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 203 Ν. 4555/18, για τη μετακίνηση της δημοτικής συμβούλου κ. Μαρίας Λοτσάρη στην πόλη Harbin της Κίνας.

15. Εξειδίκευση πιστώσεων σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 203 Ν. 4555/18, για παράθεση γεύματος και προμήθεια αναμνηστικών ειδών, τα οποία θα προσφερθούν ως ένδειξη φιλοξενίας στην αντιπροσωπεία του Δήμου Harbin της Κίνας, που θα επισκεφθεί την πόλη μας και αντίστοιχα ως ένδειξη ευχαριστίας για τη φιλοξενία που θα δεχτεί η δημοτική μας αντιπροσωπεία, η οποία θα μεταβεί στην πόλη Harbin, στις 2.1.19 στο πλαίσιο της αδελφοποίησης του Δήμου Χαλανδρίου με την πόλη Harbin της Κίνας από το 2009.

16. Εξειδίκευση πιστώσεων σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 203 Ν. 4555/18, για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων και για την προμήθεια αναμνηστικών ειδών, στο πλαίσιο του εορτασμού των Χριστουγέννων.

17. Εξειδίκευση πίστωσης για την πραγματοποίηση σεμιναρίων κεραμικής.

18. Εξειδίκευση πίστωσης για την προμήθεια με τίτλο: Προμήθεια πηνίων για τους πυλώνες του γηπέδου ποδοσφαίρου.

19. Εξειδίκευση πίστωσης σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 203 Ν. 4555/18 που αφορά στην πληρωμή της ΔΙΑΣ για τα προνοιακά επιδόματα.

20. Διαγραφή βεβαιωμένης οφειλής (αρ. πρωτ. 40743/13-11-2018).

21. Διαγραφή βεβαιωμένης οφειλής (αρ. πρωτ. 42190/21-11-2018).

22. Διαγραφή βεβαιωμένης οφειλής & επαναβεβαίωσης.

23. Δωρεά βιβλίων από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη στο 3ο, στο 4ο και στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου.

24. Μεταβολές σχολικών μονάδων Α΄ Βάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2019-2020.

25. Έγκριση ορισμού μελών, εκ των δημοτικών συμβούλων, των Επιτροπών Δημοπρασιών και Εκτίμησης για τη μίσθωση, εκμίσθωση, αγορά και εκποίηση ακινήτων και κινητών πραγμάτων του Δήμου και Καταστροφής αντικειμένων χωρίς αξία του Δήμου, για το έτος 2019.

26. Έγκριση πρωτοκόλλων οριστικής παραλαβής υπηρεσιών, για το έτος 2018, σύμφωνα με το άρθρο 219 παρ. 5 του Ν. 4412/2016.

27. Έγκριση πρωτοκόλλων παραλαβής υπηρεσιών της Δ/νσης Κοινωνικής Μέριμνας, σύμφωνα με το άρθρο 219 παρ. 5 του Ν. 4412/2016.

28. Έγκριση πρωτοκόλλων παραλαβής υπηρεσιών της Διεύθυνσης Πολιτισμού, σύμφωνα με το άρθρο 219 παρ. 5 του Ν. 4412/2016 (αρ. πρωτ. 42198/21-11-2018).

29. Έγκριση πρωτοκόλλων παραλαβής υπηρεσιών της Διεύθυνσης Πολιτισμού, σύμφωνα με το άρθρο 219 παρ. 5 του Ν. 4412/2016 (αρ. πρωτ. 42396/22-11-2018).

30. Έγκριση πρωτοκόλλων οριστικής παραλαβής υπηρεσιών, βάσει της παρ. 5, του άρθρου 219, Ν. 4412/2016.

31. Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής υπηρεσίας, για το έτος 2018, σύμφωνα με το άρθρο 219 παρ. 5 του Ν. 4412/2016.

32. Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής υπηρεσίας.

33. Διακοπή της δωρεάν παραχώρησης κατόπιν αιτήματος του ΚΟΙΣΠΕ «ΕΥ ΖΗΝ» και έγκριση παραχώρησης σε νέο ΚΟΙΣΠΕ μέσω πρόσκλησης ενδιαφέροντος.

34. Κατ΄ αρχήν έγκριση για τη διεξαγωγή δημοπρασίας μίσθωσης ακινήτου για τη λειτουργία κέντρου νεότητας, συνεδριακού χώρου, χώρων κοινωνικών – καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, χώρο κινηματογραφικών προβολών, χώρων για καλλιτεχνικά & εκπαιδευτικά εργαστήρια, χώρους γραφείων, χώρους για αποθήκευση τροφίμων, ένδυσης και εν γένει αποθηκευτικούς χώρους.

35. Έγκριση σκοπιμότητας για τη διενέργεια φανερής, προφορικής, πλειοδοτικής δημοπρασίας, σύμφωνα με το Π.Δ. 270/81, για την εκποίηση μεταχειρισμένων συσσωρευτών οχημάτων / μηχανημάτων έργου και λιπαντικών ελαίων, παραγομένων από το συνεργείο του Δήμου.

36. Έγκριση σκοπιμότητας για «Εργασίες επισκόπησης κτηρίων (κρουσίμετρα, εξαγωγή δοκιμίων και καρότων και λοιπές εργασίες) και διαχείριση φακέλων κτηρίων» και λήψη απόφασης περί μη δυνατότητας παροχής υπηρεσίας με ίδια μέσα.

37. Έγκριση κτιριολογικού προγράμματος Νέου κτιρίου Δημαρχείου στα πλαίσια της μελέτης με τίτλο «ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ ΝΕΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ» Α.Μ. 3/2017, με Κ.Α. 30.7411.06.

38. Έγκριση και προσωρινή παραλαβή του α΄ σταδίου και έναρξη β΄ σταδίου της μελέτης: «Επικαιροποίηση και τροποποίηση μελετών, σύνταξη τευχών δημοπράτησης και αναθεώρησης οικοδομικής αδείας κτιρίου Πολλαπλών Πολιτιστικών Χρήσεων με υποστηρικτικούς χώρους στο ΟΤ 736 στο Χαλάνδρι», (ΑΜ 1/2017).

39. Σύμφωνη γνώμη για τη χρήση του δημοτικού οδικού δικτύου πέριξ της οδού Αριστοτέλους στο Κάτω Χαλάνδρι και έγκριση προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων επί της οδού Αριστοτέλους από Σαρανταπόρου έως Νεφέλης στα πλαίσια της κατασκευής του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΓΩΓΩΝ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ».

40. Απόφαση αποδοχής για την υποβολή αιτήματος χρηματοδότησης στο έργο με τίτλο: «Επιχορήγηση των Δήμων και των Νομικών Προσώπων αυτών για προσαρμογή λειτουργούντων δημοτικών βρεφικών, παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών στις προδιαγραφές του νέου θεσμικού πλαισίου αδειοδότησης, σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 99/2017.

41. Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (1ου ΑΠΕ) και 1ου ΠΚΤΜΝΕ για το έργο «Διαμόρφωση πλατείας στον ΚΧ1170 του Δήμου Χαλανδρίου» (ΑΜ 2/2016).

42. Έγκριση 1ου ΑΠΕ και χορήγηση παράτασης εργολαβικής σύμβασης του έργου με τίτλο: «Επισκευές – κατασκευές πεζοδρομίων και εκριζώσεις στο Δήμο Χαλανδρίου» (Α.Μ. 6/2017).

43. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου: «Ασφαλτόστρωση και διαμόρφωση – διάνοιξη οδών» Α.Μ. 3/2015.

44. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου: «Ανύψωση και καταβιβασμός φρεατίων» Α.Μ. 9/2007.

45. Προσδιορισμός αποζημίωσης εδαφικής έκτασης σε ιδιοκτησία στο Ο.Τ. 324 του Δήμου Χαλανδρίου με βάση την 11/2004 Πράξη Αναλογισμού Αποζημίωσης κατόπιν της 40/2016 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και της 420/2018 απόφασης του Εφετείου Αθηνών.

46. Αποζημίωση του Δήμου Χαλανδρίου, λόγω προσκύρωσης έκτασης, που βρίσκεται στο Ο.Τ. 701Α και επί της οδού Αργυροκάστρου, σύμφωνα με την υπ΄ αριθμό 78/1988 πράξη προσκύρωσης και αναλογισμού λόγω ρυμοτομίας.

47. Χωροθέτηση θέσεων στάθμευσης δικύκλων επί της οδού Γκίνη 4, στο Ο.Τ. 46 στον Δήμο Χαλανδρίου.

48. Παραχώρηση μίας (1) θέσης στάσης & στάθμευσης για όχημα χρηματαποστολής προς εξυπηρέτηση της τράπεζας ‘‘ΠΕΙΡΑΙΩΣ’’, επί του παράδρομου της Λεωφ. Κηφισίας αρ. 274, στο Ο.Τ. 332 του Δήμου Χαλανδρίου.

49. Έγκριση παραχώρησης χρήσης κοινόχρηστου χώρου για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων της επιχείρησης με την επωνυμία «ΡΗΓΑ Ν. ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ & ΣΙΑ ΕΕ».

50. Έγκριση απόφασης Δημάρχου.

51. Κατάρτιση του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Χαλανδρίου Ο.Ε. 2019.


2η ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου σάς καλεί σε ειδική συνεδρίαση του σώματος, στο Παλαιό Δημαρχείο (Γρ. Γυφτόπουλου 2), την 26η Νοεμβρίου 2018, ημέρα Δευτέρα και ώρα 21:00, για συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010:

ΘΕΜΑTA ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1. Ψήφιση Προϋπολογισμού Οικονομικού Έτους 2019.

2. Έγκριση πίνακα στοχοθεσίας οικονομικών αποτελεσμάτων του Δήμου Έτους 2019.

Δύο ένοπλες ληστείες σε σούπερ μάρκετ σε Χολαργό και Βριλήσσια


Δύο ενοπλες ληστείες σε σούπερ μάρκετ, με λίγα λεπτά διαφορά, κατεγράφησαν το βράδυ της Πέμπτης στην γειτονιά μας, σε Χολαργό και Βριλήσσια.

Οι δράστες και στις δύο περιπτώσεις απείλησαν υπαλλήλους και πελάτες με πιστόλια και εξετάζεται το ενδεχόμενο να πρόκειται για την ίδια ομάδα.

Γύρω στις 20:00 το βράδυ, οι ένοπλοι κουκουλοφόροι εισέβαλαν στον ΑΒ  της Δουκισης Πλακεντίας στα Βριλήσσια και άρπαξαν άγνωστο χρηματικό ποσό.

Νωριτερα, και συγκεκριμένα στις 19:20, δύο άτομα είχαν εισβάλλει σε άλλο σούπερ μάρκετ επί της οδού Τερψιχόρης στο Χολαργό και με τον ίδιο τρόπο αφαίρεσαν χρήματα από τα ταμεία.

ΟΜΟΡΦΑΑΑΑΑΑΝΤΡΑ ΜΟΥ! ΤΙ ΓΚΟΜΕΝΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ!!!!


ALL YOU NEED FOR CHRISTMAS ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ

https://www.facebook.com/purpurgallery/photos/a.1873478286041957/2099620736761043/?type=3


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ