Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΠΡΟΚΑΚΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΓΕΛΟ ΝΤΑΒΙΑ ΚΑΙ TΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑΜπροκάκης Μανόλης του Αριστείδη

Γέννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1950.

 Είναι παντρεμένος με 2 παιδιά και μένει στο Άνω Νέο Χαλάνδρι 40 χρόνια.

 Είναι Αυτοκινιτιστής - Μηχανικός Αυτοκινήτων και διατηρεί εταιρία Εθνικών και Διεθνών Μεταφορών.

ΣΧΟΛΙΟ ΑΓΓΕΛΟΥ ΝΤΑΒΙΑ: Ένας ακόμα ελεύθερος επαγγελματίας, με ένσημα μιας ζωής, ένας συμπολίτης μας που έχει παρακολουθήσει τα δημοτικά πράγματα από κοντά, χρόνια πολλά, ως απλός, ενεργός πολίτης,
ένας ακόμα συμπολίτης μας με άποψη και εξειδικευμένη γνώση για το πώς θα συντηρηθεί καλύτερα ο στόλος των οχημάτων του δήμου, αντικείμενο που το έχει μελετήσει σε βάθος, κοσμεί σο ψηφοδέλτιο Χαλάνδρι Αλλάζουμε Πορεία.

Από τους παλιότερους κατοίκους στο Άνω Νέο Χαλάνδρι, ο Μανώλης Μπροκάκης θα εκπροσωπήσει την παράταξή μας στην γειτονιά του επάξια.

Σε ευχαριστώ για την συμμετοχή σου Μανώλη. Καλή επιτυχία.

ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ .... Η ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ

 
Το πρωί. Στο ραδιομέγαρο.

ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ: ΠΕΛΑΓΙΑ (ΠΕΓΚΥ) ΜΠΟΥΛΑΜΑΤΣΗΓεννήθηκε στην Μυτιλήνη και ζει στο Χαλάνδρι από το 1972.

Σήμερα είναι συνταξιούχος.
Είναι Τεχνολόγος Ακτινολογικού Εργαστηρίου και εργάστηκε επί 33 χρόνια στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης.
Ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική και κοινωνική δραστηριότητα και ήταν για πολλά χρόνια εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ. του νοσοκομείου.

ΣΧΟΛΙΟ ΑΓΓΕΛΟΥ ΝΤΑΒΙΑ: Η αγαπημένη μου παλιά συντρόφισσα μας έκανε την τιμή να προσθέσει την πείρα της στον ενθουσιασμό μας και να στηρίξει την προσπάθειά το Χαλάνδρι να αλλάξει πορεία.
Η Πέγκυ δεν χρειάζεται συστάσεις στην Τούφα - Φραγκοκλησσιά που μένει, αφού είναι ενεργή πολίτης της γειτονιάς μια ζωή.

Η παρουσία της είναι τιμή για το ψηφοδέλτιο μας και το ενισχύει σημαντικά.

Καλή επιτυχία Πέγκυ και σε ευχαριστώ.

ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Ρένα Δούρου

Αττική

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ρένα Δούρου: Η κυβέρνηση βλάπτει σοβαρά και την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Αποσπάσματα συνέντευξης της υποψήφιας περιφερειάρχη Αττικής, επικεφαλής του συνδυασμού «Δύναμη Ζωής», Ρένας Δούρου, στην εφημερίδα «Εποχή» (και τον δημοσιογράφο Αδάμο Ζαχαριάδη), με τίτλο «Η κυβέρνηση βλάπτει σοβαρά και την Τοπική Αυτοδιοίκηση»:

·                Τούτη η κυβέρνηση βλάπτει σοβαρά και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, της στερεί κρίσιμους πόρους, την καθιστά εισπρακτικό μηχανισμό που απομυζά τους δημότες, την αντιμετωπίζει ως δεκανίκι της κεντρικής εξουσίας για διευκόλυνση εργολαβικών συμφερόντων.

·                Η υποψηφιότητα του κ. Κουμουτσάκου πάσχει από μια γονιδιακή αντίφαση. Εκπροσωπεί ένα κόμμα, την πλειοψηφία μίας κυβέρνησης συνασπισμού που προωθεί καταστροφικές πολιτικές και στην Περιφέρεια Αττικής, την οποία, υποτίθεται ότι θέλει να ανορθώσει ο κ. Κουμουτσάκος. Πώς μπορεί να μιλά για ανάπτυξη, απασχόληση και αλληλεγγύη, όταν την ίδια στιγμή η κυβέρνησή του τα υπονομεύει όλα αυτά;

·                Μέρα πάρα μέρα ο απερχόμενος Περιφερειάρχης κατακλύζει τους δημοσιογράφους με αριθμούς για το «έργο» του. Μόνο που αν διαβάσει κανείς τους δικούς του αριθμούς, αντιλαμβάνεται ότι τα όσα ισχυρίζεται δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.

·                Τα έργα του συνιστούν αποσπασματικά έργα βιτρίνας και όχι υποδομής, προς εξυπηρέτηση ημετέρων δημάρχων. Ακριβώς εκείνων που σήμερα τον στηρίζουν «αντικειμενικά» για δεύτερη θητεία.

·                Το θέμα είναι να έχει η Διοίκηση της Περιφέρειας την πολιτική βούληση να διεθνοποιήσει κρίσιμα θέματα. Όπως για παράδειγμα το νομικά δίκαιο, πολιτικά ορθό και, το κυριότερο, ηθικά επιβεβλημένο αίτημα των οφειλών της Γερμανίας έναντι της Ελλάδας.

·                Η σκηνοθεσία των τελευταίων ημερών, με αποκορύφωμα την επίσκεψη Μέρκελ, ως «σφραγίδα» της επιτυχίας, συνιστά σαθρό οικοδόμημα την ώρα που, π.χ., τα ασφαλιστικά ταμεία καταρρέουν, επιστρέφουμε σε εργασιακό μεσαίωνα, στερούμαστε στοιχειωδών δικαιωμάτων όπως αυτό της υγείας – δεν είναι τυχαίο ότι επιστρέφει η φυματίωση ή ότι οι πολίτες δεν εμβολιάζονται… Αν όλα αυτά σημαίνουν ότι «τα δύσκολα τελείωσαν», τότε νομίζω ότι ζούμε σε διαφορετικούς πλανήτες.

 

Το Γραφείο Τύπου, 13/4/14

ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΙΔΑ - ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ
Γεννήθηκα στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην Δάφνη όπου και τέλειωσα το λύκειο.Στην συνέχεια σπούδασα στην ανωτέρα σχολή ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ και ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΓΡΑΦΗΤΗΣ του Ε.Ν όπου έλαβα και τα σχετικά πτυχία. Από το 1978 έως το 1980 ταξίδεψα ως αξιωματικός το ΕΝ με την ειδικότητα του ραδιοτηλεγραφητή. Από το 1980 εργάσθηκα ως διευθυντής πωλήσεων σε γνωστές εμπορικές επιχειρήσεις εμπορίας χονδρικής ειδών οικιακής χρήσης. Το 1990 δημιουργώ την δική μου επιχείρηση χονδρικής εμπορίας ειδών οικιακής χρήσης την οποια διατηρώ έως σήμερα. Παράλληλα και το 1999 δημιουργώ και κατάστημα λιανικής πώλησης ειδών οικιακής χρήσης στο Χαλάνδρι που επίσης διατηρώ μέχρι σήμερα. Κατοικώ στο Χαλάνδρι και είμαι πατέρας ενός γιου 22 ετών.

Πιστεύοντας στο ΑΓΓΕΛΟ ΝΤΑΒΙΑ και την πρότασή του για το Χαλάνδρι και ζώντας καθημερινά τα προβλήματα της πόλης μας συμπαρατάσσομαι και καλώ και τους φίλους χαλανδραιους να κάνουν το ίδιο.

ΓΙΩΡΓΟΣ Λ. ΠΑΠΙΔΑΣΈξοδος στις αγορές και εκφασισμός της κοινωνίας

 


ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ενώ το όργιο εξαπάτησης του Ελληνικού λαού από την Κοινοβουλευτική Χούντα και τα χουντοκάναλα, με αφορμή την έξοδo στις αγορές, έχει φθάσει στο απόγειο ενόψει εκλογών, σημειώνονται παράλληλα κάποια φαινόμενα εκφασισμού της κοινωνίας που είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά, όχι όμως αναπάντεχα. Παρόμοια φαινόμενα σημειώνονται σε κάθε χώρα που περνά ανάλογη διαδικασία πλήρους ενσωμάτωσης στη ΝΔΤ της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης (βλ. π.χ. Λατινική Αμερική).

Όσον αφορά, πρώτα, το άνοιγμα στις αγορές, αυτό δεν πρόκειται βέβαια να σταματήσει την οικονομική καταστροφή των λαϊκών στρωμάτων, τώρα ή στο μέλλον, όσο η χώρα δεν θα έχει οικονομική και εθνική κυριαρχία, και, κυρίως, θα παραμένει στην ΕΕ. Και αυτό, γιατί οι συνθήκες που οδήγησαν στο σημερινό Ελληνικό «θαύμα», δηλαδή, στους βελτιωμένους δείκτες στα ελλείμματα Προϋπολογισμού και Ισοζυγίου Πληρωμών, είναι οι ίδιες που οδήγησαν στην εξαθλίωση των λαϊκών στρωμάτων και στο μαζικό ξεπούλημα του κοινωνικού πλούτου. Δηλαδή:

η αποδιάρθρωση του στοιχειώδους κοινωνικού Κράτους, με πρώτα θύματα την δημόσια Υγεία (όπως τεκμηριώθηκε από πρόσφατη έρευνα του Lancet, του σημαντικότερου Βρετανικού ιατρικού περιοδικού) και την Παιδεία (όπου οι δημόσιες δαπάνες μειώνονται ταχύτερα και από το Εθνικό Εισόδημα)

η μαζική ανεργία που πλησιάζει το 30% του ενεργού πληθυσμού και το 60% των νέων

το πετσόκομμα μισθών και συντάξεων (όπως παραδέχθηκε ο ίδιος ο Προβόπουλος στην Έκθεσή του, το περίφημο πρωτογενές πλεόνασμα οφείλεται κατά 40% στη μείωση των δαπανών)

οι άθλιες εργασιακές συνθήκες που εισήγαγε η «απελευθέρωση» της αγοράς εργασίας

η συνακόλουθη όλων αυτών φτώχεια, που σημαίνει ότι το 18% του λαού βρίσκεται σε κατάσταση πείνας και αδυνατεί να αγοράσει τα αναγκαία τρόφιμα (ΟΟΣΑ)

η πτώση των τιμών ακινήτων σχεδόν στο μισό από το 2008 (FT, 21/2/2014)

Συμπέρασμα: ακόμη και να ξαναρχίσει κάποια «ανάπτυξη» του εθνικού εισοδήματος, οι παραπάνω συνθήκες δεν πρόκειται να εξαφανιστούν. Απλώς θα μονιμοποιηθούν, ενώ συγχρόνως θα συντελείται το ξεπούλημα του κοινωνικού πλούτου. Γι’ αυτό μας δίνει συγχαρητήρια η Υπερεθνική Ελίτ και μας επιβραβεύουν σήμερα οι αγορές! Και το όργιο εξαπάτησης του Ελληνικού λαού θα συνεχιστεί, βέβαια, εαν εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν οδηγήσει σε έξοδο απο την ΕΕ. Απλώς θα αλλάξει η μορφή εξαπάτησης: από τεχνοκρατική-μπλέ (Στουρνάρας) σε…ροζ (Σταθάκης).

Όσον αφορά τα φαινόμενα εκφασισμού της κοινωνίας, αυτά έχουν ελάχιστη σχέση με τα ιστορικά φαινόμενα του φασισμού και του ναζισμού που, στην εποχή της παγκοσμιοποίησης, όπως έχω αναπτύξει στο παρελθόν, είναι αδύνατον να επαναληφθούν. Σήμερα, δεν αντιμετωπίζουμε τον φανταστικό κίνδυνο αναβίωσης φασιστικών καθεστώτων (όπως υποστηρίζει μια άθλια «Αριστερά») αλλά τον πραγματικό εκφασισμό της κοινοβουλευτικής «δημοκρατίας» που ξεκινά κατά κανόνα «από πάνω», δηλαδή από το Κράτος που ελέγχει η Κοινοβουλευτική Χούντα και τα όργανά της στα ΜΜΕ κ.λπ.. Ακόμη και όταν παρόμοια φαινόμενα ξεκινούν κάποτε από κάτω, όπως στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής, τελικά, είναι η Κοινοβουλευτική Χούντα που έχει την ευθύνη γι’ αυτά, εφόσον για χρόνια τα ανεχόταν. Για τον λόγο αυτό αποφάσισε να «τσακίσει» την ΧΑ μόνο όταν το απαίτησε η Υπερεθνική Ελίτ και η Σιωνιστική ελίτ, όπως επιβεβαιώνεται και από μαρτυρίες τ. ανωτάτων κυβερνητικών στελεχών (Ρουπακιώτης, Μπαλτάκος κ.α.). Δεν αναφέρομαι, βέβαια, στις αναπόδεικτες κατηγορίες για οπλοστάσια κ.λπ., αλλά στην αναμφισβήτητη, κυρίως οικονομική, βία που ασκούσε η ΧΑ ενάντια στoυς εξαθλιωμένους μετανάστες, και την συνακόλουθη φυσική βία. Δηλαδή, στις απειλές σε νοσοκομεία και σχολεία να μη δέχονται μετανάστες και τα παιδιά τους, στις επιθέσεις στα καρότσια τους με μικρο-εμπορεύματα κ.λπ.. Εγκληματικές πράξεις, των οποίων όμως τα κίνητρα δεν είναι ρατσιστικά (όπως στον προπολεμικό φασισμό και ναζισμό) αλλά η εκμετάλλευση της απελπισίας των λαϊκών στρωμάτων, τα οποία αποπροσανατολίζουν για τα αίτια της οικονομικής καταστροφής τους. Και αυτό, γιατί η σημερινή μαζική μετανάστευση, που είναι πανευρωπαϊκό φαινόμενο, συναρτάται απόλυτα με το άνοιγμα και την απελευθέρωση της αγοράς εργασίας,. Η οποία δεν γίνεται βέβαια για χάρη της...διεθνούς αλληλεγγύης, αλλά της κερδοφορίας των υπερεθνικών επιχειρήσεων (FT, 4/4/2014).

Φαινόμενο κρατικού εκφασισμού αποτελεί η προληπτική λογοκρισία που εισάγει η εντολή της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, η οποία, αντί να διατάξει έρευνα για τις φοβερές καταγγελίες Μπαλτάκου, διέταξε την παραπομπή στο Αυτόφωρο...αυτών που τις αποκάλυψαν, για χρήση «παρανόμως κτηθέντος οπτικοακουστικού υλικού» ―παρόλο που αυτό αφορούσε το δημόσιο συμφέρον! Και αυτό, με την ανοχή της ίδιας άθλιας «Αριστεράς» που το μόνο που βρήκε να πει για τις καταγγελίες αυτές είναι πως αποδείχνουν τα συγκοινωνούντα δοχεία Δεξιάς και «ακροδεξιάς»! Έτσι, η «Αριστερά» αυτή απέδειξε ότι καταγγέλλει παρόμοιες εγκληματικές πράξεις μόνο όταν τις εισπράττει η ίδια, όπως συνέβη με τον αξέχαστο Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου (μετέπειτα πρωθυπουργό της στρατιωτικής χούντας), που έκανε το παν για να αθωώσει το ημιφασιστικό μετεμφυλιακό κράτος στην υπόθεση της δολοφονίας Λαμπράκη. Σήμερα, η «Αριστερά» αυτή υιοθετεί την απαράδεκτη θεωρία ότι ο «φασισμός» κτυπιέται με...φασιστικές μεθόδους.

Tην ίδια αποστολή της προληπτικής λογοκρισίας έχει βέβαια και το «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο που έρχεται. Αντίστοιχα, η κτηνωδία στις φυλακές Νιγρίτα σαφώς απορρέει από την ατιμωρησία που εμπνέει στα κρατικά όργανα ο κρατικός εκφασισμός. Όπως ανάλογο εκφασισμό φανερώνει η μαζική απαγόρευση και βίαιη διάλυση διαδηλώσεων, όταν μας επισκέπτονται τα «αφεντικά» μας. Τέλος, εκφασισμό της κοινωνίας αποτελούν τα φαινόμενα ιδεολογικής τρομοκρατίας, όπου η απλή αμφισβήτηση της νομιμότητας κάποιων λίαν αμφιβόλου νομιμότητας κρατικών πράξεων ενάντια στη ΧΑ, (ή αντίστοιχα, η μη αμφισβήτηση των καταγγελιών Μπαλτάκου), αρκεί για να χαρακτηριστεί κάποιος πάραυτα από τα χουντοκάναλα Χρυσαυγίτης ή «φασίστας». Με συνέπεια να διακινδυνεύει ακόμη και τη σωματική του ακεραιότητά του από διαφόρους «αντιφασίστες» ―πέρα βέβαια από τη λάσπη κουκουλοφόρων «εν υπηρεσία» στο διαδίκτυο!

Ερώτηση: Μήπως οι ίδιες ελίτ που επέβαλαν την οικονομική καταστροφή δημιουργούν αυτούς τους αντιπερισπασμούς, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν και σε εμφύλιο, ώστε να περάσει άνετα η μονιμοποίησή της;

 http://www.inclusivedemocracy.org/fotopoulos/greek/grE/gre2014/2014_04_13.html
http://www.inclusivedemocracy.org/fotopoulos/
για τακτικές ενημερώσεις επισκέπτεστε το πόρταλ μας!!! http://www.antipagkosmiopoihsh.gr/

www.periektikidimokratia.org

ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΑΝΤΙΚΙΔΗΣ - ΕΝΑΣ ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΟΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ


 
 
 
 
 
 
 
Ο Βασίλης Τσαντικίδης γεννήθηκε στην Αθήνα τον Μάη του 1969.

Ξεκίνησε την Αθλητική του διαδρομή στον ΑΙΑΝΤΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ και έγινε πανελληνιονίκης στον στίβο 3 φορές.

Είναι διεθνής κριτής στίβου και κριτής του ΣΕΓΑΣ.

Εργάστηκε αρχικά στην υπηρεσία πρασίνου του Δήμου Χαλανδρίου.

Μετά τον γάμο του κατοικεί στην Ανθούσσα και μετατέθηκε στον Δήμο Παλλήνης, όπου εργάζεται σήμερα.

Έχει 2 παιδιά - αθλητές της ΑΕΚ.


"ΑΓΑΠΗΣΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΟΣΟ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΚΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΛΑΜΒΑΝΩ ΜΕΡΟΣ ΩΣ ΥΠ. ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ,

ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ

ΝΑ ....ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΟΡΕΙΑ .. ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ !!! "

ΣΧΟΛΙΟ ΑΓΓΕΛΟΥ ΝΤΑΒΙΑ: Ο Βασίλης έχει τιμήσει το Χαλάνδρι στον αθλητικό στίβο. Ο Βασίλης ξέρει τα προβλήματα των "μάχιμων" υπηρεσιών του Δήμου - Καθαριότητα και Πράσινο - από μέσα, ενώ έχει αναπτύξει έντονη συνδικαλιστική δράση στον χώρο των εργαζομένων των ΟΤΑ μέσα από το σωματείο του Δήμου Παλλήνης, ειδικά μετά το 2010 και το μνημονιακό πετσόκομα των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων στους δήμους και τους σχεδιασμούς για ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας.

Η ομάδα που φτιάχνουμε είναι απολύτως αντιπροσωπευτική και με εμπειρίες στον στίβο της ζωής, εμπειρίες που θα αξιοποιήσουμε αν μας δώσεις εντολή .... ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΟΡΕΙΑ.

Ευχαριστώ Βασίλη για την συμμετοχή σου.
Ο.Λ.Μ.Ε. : Ανακοίνωση για την αναπλήρωση μαθημάτων λόγω καταλήψεων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
για την ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΛΟΓΩ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ

Το Υπουργείο Παιδείας τα τελευταία χρόνια δημιουργεί όλο και πιο ασφυκτικές πιέσεις μέσω νομοθετικών ρυθμίσεων σε όσους αντιστρατεύονται την πολιτική Κυβέρνησης – Ε.Ε. Όσοι αγωνίζονται για ένα άλλο σχολείο σύγχρονο, δημόσιο, δωρεάν, δημοκρατικό που θα λειτουργεί με γνώμονα τις μορφωτικές ανάγκες του λαού, θεωρούνται εχθροί του και αντιμετωπίζονται με επιστρατεύσεις, συκοφαντίες και εκδικητικά μέτρα. Οι μαθητικές κινητοποιήσεις κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου, όπου διεκδικούσαν το αυτονόητο – καθηγητές για να τους διδάξουν ή για την υλικοτεχνική υποδομή του σχολείου τους – έγιναν αφορμή για έκδοση νομοθετικών ρυθμίσεων που προβλέπουν διεξαγωγή μαθημάτων μέσα σε σχολικές διακοπές και παρατάσεις του σχολικού έτους.

Το Υπουργείο Παιδείας με την 139628/Γ2 (ΦΕΚ τ.Β 2530) Υπουργική Απόφαση και το ΠΔ 170/13 (ΦΕΚ τ.Α΄274) επιβάλει να γίνονται μαθήματα στις διακοπές του Πάσχα (μέχρι 3 ημέρες) αλλά και με παράταση του διδακτικού έτους (όταν οι ημέρες κατάληψης είναι περισσότερες των 3). Καταργήθηκαν παλαιότερες διατάξεις που έδιναν δυνατότητα στους συλλόγους διδασκόντων να ρυθμίζουν κατά περίπτωση το θέμα αυτό.

Πιστεύουμε πως αυτά τα θέματα πρέπει να ρυθμίζονται με κριτήρια παιδαγωγικά και εκπαιδευτικά και με τη συνεργασία όλων των φορέων της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Είναι τουλάχιστον υποκριτικό το ενδιαφέρον του Υπουργείου Παιδείας να αναπληρωθούν, ακόμα και με λογιστικό τρόπο, τα μαθήματα που δεν πραγματοποιήθηκαν κατά τις ημέρες των μαθητικών καταλήψεων. Δεν ενδιαφέρεται όμως για τα μαθήματα που χάνονται λόγω της δικής του ευθύνης να μην καλύπτει τα κενά των εκπαιδευτικών για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δεν απαντά πως θα αναπληρωθούν τα μαθήματα όταν το Δεκέμβρη του 2013 υπήρχαν πάνω από 2000 κενά εκπαιδευτικών. Δεν απαντά τέλος πως θα αναπληρωθούν τα μαθήματα στις κατηργημένες ειδικότητες των ΕΠΑΛ και των ΕΠΑΣ όπου χιλιάδες ώρες δεν πραγματοποιήθηκαν. Με τι εφόδια θα συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις αυτοί οι μαθητές των ΕΠΑΛ;

Στην πραγματικότητα μια τέτοια ρύθμιση δημιουργεί περισσότερα προβλήματα και αντιπαραθέσεις από αυτά που υποτίθεται επιδιώκει να λύσει. Επίσης είναι και ανεφάρμοστη στο σκέλος που προβλέπει παράταση διδακτικού έτους, αφού σε όλα τα σχολεία τα μαθήματα λήγουν με την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων. Να επισημάνουμε επίσης και το γεγονός πως ένα μέρος μαθητικών καταλήψεων συνέπεσε χρονικά με την 8ήμερη απεργία της ΟΛΜΕ το Σεπτέμβρη του 2013.

Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να μην εφαρμόσει και να καταργήσει την 139628/Γ2 (ΦΕΚ τ. Β΄ 2530 ) Υπουργική Απόφαση και το ΠΔ 170/13 (ΦΕΚ τ. Α΄ 274). Ζητάμε από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να λάβει όλα εκείνα τα απαιτούμενα μέτρα για τη μείωση της ύλης σε όσα μαθήματα αυτό απαιτείται συνειδητοποιώντας τις δικές ευθύνες για την ελλείψεις που δημιουργήθηκαν και τη φετινή χρονιά.

Οι σύλλογοι διδασκόντων με παιδαγωγικά κριτήρια, και σε συνεννόηση με τα συλλογικά όργανα των γονιών και των μαθητών σε κάθε σχολείο, εκτιμούν τα προβλήματα σε σχέση με την ύλη, με καθαρά παιδαγωγικά κριτήρια και οργανώνουν την αναπλήρωσή της.

Υπενθυμίζουμε πως κανένας δεν μπορεί να υποχρεώσει εκπαιδευτικούς να εργαστούν σε θεσμοθετημένες αργίες, χωρίς να έχει προβλεφθεί τουλάχιστον η αντίστοιχη υπερωριακή απασχόληση. Είναι σαφές πως η εργασία μέσα στις διακοπές συνιστά πρόσθετη εργασία.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ κηρύσσει στάσεις εργασίας 8 – 11 π.μ. και τις τρεις πρώτες ώρες κάθε επόμενης βάρδιας για τις ημέρες 23, 24 και 25/4/14, στα σχολεία όπου οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης ορίζουν αναπλήρωση της ύλης μέσα στις διακοπές του Πάσχα, και καλεί τα ΔΣ των ΕΛΜΕ να λάβουν αποφάσεις για συμπληρωματικές στάσεις εργασίας τις ίδιες ημέρες όπου απαιτείται.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς στα σχολεία, να οργανώσουν μαζί με τις ΕΛΜΕ και σε συνεργασία με τους γονείς και τους μαθητές, κινητοποιήσεις σε κάθε σχολείο τις ημέρες αυτές.

Καλούμε τα ΔΣ των ΕΛΜΕ να οργανώσουν συσκέψεις και κοινές παραστάσεις με τους συλλόγους γονέων σε κάθε περιοχή στους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης με στόχο να ανακαλέσουν τις αποφάσεις αναπλήρωσης στις διακοπές του Πάσχα.

ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ: ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΕΠΑΙΝΟ ΜΑΣ - ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΒΟΛΗ

 
ΜΠΡΑΒΟ!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥΣαν σήμερα, το 2010, έφυγε ο Μάνος Ξυδούς