Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2012

ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ                                                   Αθήνα             22.06.2012
ΣΥΓΓΡΟΥ 15-17                                                                                                 Αρ. Πρωτ.:                   112
ΤΚ 117 43 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ.2132063520                                                                                                                                        
email:
attikisynergasia@patt.gov.gr
                                                                                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην καταψήφιση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων  του έργου «Υδραγωγείο Μόρνου – Υλίκης και των συνοδών έργων του Υδροδοτικού συστήματος των Αθηνών» με κύριο του έργου την ΕΥΔΑΠ, οδηγηθήκαμε ως Περιφερειακή Παράταξη κατά την διάρκεια της σχετικής συζήτησης που έγινε στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής την Πέμπτη 21.06.2012 και για όσο διάστημα δεν ολοκληρώνεται η μελέτη των Λεκανών  Απορροής στις Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας και Αττικής και δεν εκπονείται Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων από το ΥΠΕΚΑ, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Περιβαλλοντική Νομοθεσία που θα αναδείξει τον ολοκληρωμένο χαρακτήρα των επιδράσεων της λειτουργίας του συγκεκριμένου έργου (υδρογεωλογικές – οικονομικές –αναπτυξιακές -  κοινωνικές) θα προσδιορίσει τα όρια του , θα μελετήσει την σχέση κόστους / οφέλους και θα καταγράψει εναλλακτικά σενάρια.

Τονίσαμε ανάμεσα στα άλλα:

« Είναι κατανοητή η αναγκαιότητα  υδροδότησης της Αττικής, της μισής Ελλάδας. Όμως αυτό το αναγκαίο δεν μπορεί να μας οδηγεί στο να κλείνουμε τα μάτια σε βασικές επιστημονικές και πολιτικές αρχές και αντιλήψεις .

α. Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό προς χρήση και όχι πόρος προς αξιοποίηση.

β. Το νερό είναι είδος εν ανεπάρκεια – ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες ραγδαίας επιδείνωσης των κλιματικών αλλαγών εξ αιτίας ανθρωπογενών παρεμβάσεων – που απαιτεί ορθολογική αξιοποίηση και κυρίως εφαρμογής αντιλήψεων αειφορίας κατά την χρήση του.

γ. Στο όνομα της ανάπτυξης και του κοινωνικού οφέλους δεν μπορούμε να κρύβουμε κάτω από το τραπέζι σοβαρές μακροχρόνιες περιβαλλοντικές παραβιάσεις , πολύ περισσότερο δεν μπορούμε να τις εξαγοράζουμε με την λογική «των τριάντα αργυρίων».

Αν για ένα τέτοιο έργο που διαπερνά τέσσερις τουλάχιστον Νομαρχιακές Ενότητες και δύο Περιφέρειες, που επηρεάζουν υπόγειους υδροφορείς, εδάφη, χρήσεις γης, αναπτυξιακό - οικονομικό προφίλ , κοινωνικό γίγνεσθαι , των περιοχών που εκτελείται και λειτουργεί , δεν  υλοποιούμε την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία και δεν πραγματοποιούμε Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, τότε για ποια έργα θα το κάνουμε;

Είναι προφανές πως αποτελεί στοιχειώδη υποχρέωση της ΕΥΔΑΠ  η μεταφορά του νερού αποκλειστικά μέσω κλειστών αγωγών, η ασφάλεια του πληθυσμού και του τοπίου από την λειτουργία του έργου, η υλοποίηση ισοδύναμα κάθε συνοδού έργου ή έργου υποδομής σε κάθε περίπτωση που δημιουργείται ανάλογη επίπτωση.

Αν υλοποιηθούν οι νεοφιλελεύθεροι σχεδιασμοί ξεπουλήματος και ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ πέρα από το κόστος της αύξησης των τιμολογίων ύδρευσης θα υπάρξει πρόβλημα και στην ποιότητα του  παρεχόμενου κοινωνικού-φυσικού αγαθού, καθώς το μόνο που θα ενδιαφέρει τους ιδιώτες - ιδιοκτήτες της ΕΥΔΑΠ θα είναι αποκλειστικά και μόνο η αύξηση της κερδοφορίας τους.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής οφείλει να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα για τη μη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ και του βασικού συστατικού της ζωής, του νερού.

Για την Περιφερειακή Παράταξη   ¨ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ¨

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι                                                                      

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΡΕΜΕΝΟΣ     ΝΙΚΟΣ  ΒΟΥΤΣΗΣ     ΔΗΜΗΤΡΗΣ  ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ

Εφοριακοί ζήτησαν τη σύλληψη … μη οφειλέτη!


Εφοριακοί ζήτησαν τη σύλληψη … μη οφειλέτη!

Στα ύψη ανέβηκε το θερμόμετρο στη ΔΟΥ Αγίας Παρασκευής σήμερα το πρωί, όταν υπάλληλοι της εφορίας κάλεσαν την αστυνομία για να συλλάβει φορολογούμενο που διαμαρτυρόταν, όχι επειδή δεν είχε να πληρώσει τα χρέη του, αλλά επειδή τα είχε πληρώσει κανονικά και εμπρόθεσμα , αλλά παρ΄’ολ’αυτά οι υπάλληλοι δεν του χορηγούσαν φορολογική ενημερότητα!

Σύμφωνα με τους μάρτυρες του «θερμού επεισοδίου», ο πολίτης ζητούσε φορολογική ενημερότητα τετράμηνης διάρκειας από το τμήμα εσόδων της ΔΟΥ, αλλά ο υπάλληλος δεν του έδινε παρά μόνο για έναν μήνα , επειδή στο σύστημα TAXIS φαινόταν πως πρέπει να πληρωθεί μέχρι 30 Ιουνίου 2012 μία μικρή δόση του ΕΤΑΚ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο φορολογούμενος τους έδειξε την απόδειξη πληρωμής της οφειλής, με ημερομηνία την 20η Ιουνίου. Πιθανότατα η πληρωμή αυτή δεν είχε προλάβει ακόμα να εμφανιστεί στο σύστημα TAXIS, είτε γιατί η τράπεζα δεν είχε αποδώσει ακόμα τα χρήματα στο δημόσιο, είτε ενδεχομένως από κάποια καθυστέρηση των υπηρεσιών του υπουργείου.

Ο εκνευρισμός άρχισε να χτυπάει «κόκκινο» με τον φορολογούμενο να διαμαρτύρεται εντόνως για την ταλαιπωρία που άδικα αντιμετώπιζε.

Όπως υποστήριξε, μάλιστα, στο πρόσφατο παρελθόν είχε λάβει στο σπίτι του απειλητική επιστολή κατάσχεσης από την εφορία, για χρέος όμως που επίσης είχε εξοφλήσει εμπρόθεσμα, πριν καν την καταληκτική διορία που του έδινε το υπουργείο Οικονομικών.

Όταν όμως παρατήρησε πως «με αυτά που κάνετε, καλά κάνουν και αυτοί που έρχονται εδώ με όπλα», ξύπνησαν μνήμες από την προ τριμήνου εισβολή οπλοφόρου μέσα στη ΔΟΥ Αγίας Παρασκευής. Άμεσα αντέδρασε τότε ένα υπάλληλος που χωρίς άλλη συζήτηση κάλεσε την αστυνομία για να συλληφθεί επ’ αυτοφώρω ο πολίτης, ζητώντας του και να περιμένει εκεί για να παραδοθεί.

Παρά την ενθάρρυνση του κόσμου να παραμείνει και να κάνει και αυτός μηνύσεις, ο πολίτης αποχώρησε τελικά πριν έρθει η αστυνομία.

Eπιμέλεια: Κώστας Αργυρόπουλος

Ο αργός θάνατος του Έθνους: Το 64% θέλουν να φύγουν & το 68% είναι φτωχοί...

Έτσι σκοτώνουν όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά και τον Ελληνισμό, αν θεωρήσουμε ότι η μητρόπολη είναι η κοιτίδα ολόκληρου του Ελληνισμού. Μια εικόνα μετα-Άλωσης έθνους προκύπτει από την τριμηνιαία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής γενικότερα για την Ελλάδα: To 64% των Ελλήνων ηλικίας 15-35 ετών δηλώνουν έτοιμοι να εγκατασταθούν σε άλλη χώρα για να εργαστούν. Όπως ακριβώς συνέβαινε και μετά την Άλωση της Πόλης.
Όλοι ήθελαν να φύγουν στην Δύση, τα λαμπρότερα μυαλά του Ελληνισμού βρήκαν καταφύγιο και μεταλαμπάδευσαν το ελληνικό πνεύμα στην ιταλική χερσόνησο και την Γαλλία.
Τώρα φεύγουν στα πέρατα της Οικουμένης στην μεγαλύτερη εθνική αιμορραγία που προκάλεσαν οι Παπανδρέου και το Μνημόνιο.

Το 64% των Ελλήνων ηλικίας 15- 35 ετών (27% για περιορισμένο χρονικό διάστημα και 37% μακροπρόθεσμα) δηλώνουν έτοιμοι να εγκατασταθούν και να εργαστούν σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα. 
Και γιατί να μην συμβεί αυτό όταν αυξήθηκε η, ήδη απίστευτη για τα ελληνικά δεδομένα, ανεργία κατά 8,7% μόνο στο πρώτο τρίμηνο του 2012 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011!
Οι άστεγοι ανέρχονται πλέον σε 20.000 εκεί που το 2009 μετριότνουσαν σε μερικές εκατοντάδες.

Οι θέσεις εργασίας στη χώρα μας μειώθηκαν την περίοδΟ αυτή κατά 400.000. Την ίδια περίοδο στην Ισπανία με πενταπλάσιο πληθυσμό χάθηκαν 660.000 θέσεις εργασίας, στην Πορτογαλία με τον ίδιο πληθυσμό 210.000 και στην Ιταλία με τον επίσης πενταπλάσιο πληθυσμό μόλις 180.000.

Και τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμα: Η Επιτροπή επισημαίνει ότι η Ελλάδα συγκαταλέγεται στην ομάδα των χωρών στις οποίες αναμένεται επιδείνωση της απασχόλησης το δεύτερο εξάμηνο του 2012 στον τομέα των υπηρεσιών και των κατασκευών.

Εξάλλου, σύμφωνα με την έκθεση της Επιτροπής, την τριετία 2008- 2011 η ανεργία στους πολίτες ηλικίας 55- 64 ετών διπλασιάστηκε στην Ελλάδα!

Πάνω από το ήμισυ των αστέγων εντοπίζονται στην Αθήνα και τον Πειραιά (11.000- από τους οποίους 8.000 είναι Έλληνες).

Το πρόβλημα των αστέγων έχει κάνει, επίσης, την εμφάνισή του σε πόλεις όπως τα Χανιά, το Ηράκλειο Κρήτης και τα Τρίκαλα, αναφέρει η Επιτροπή.

Στην έκθεση υπογραμμίζεται ότι λόγω της κρίσης έχει αυξηθεί ο αριθμός των αστέγων με υψηλή μόρφωση που είχαν ικανοποιητικό βιοτικό επίπεδο, χωρίς ψυχολογικά προβλήματα ή προβλήματα εξάρτησης, οι οποίοι πλέον «δεν τα βγάζουν πέρα», έχοντας χάσει τη δουλειά τους.

Η Επιτροπή σημειώνει επίσης ότι το 68% του πληθυσμού στην Ελλάδα ζει κάτω από το όριο της φτώχειας (σ.σ. δηλαδή με εισόδημα κάτω από το 60% του μέσου εθνικού εισοδήματος) και διαθέτει πάνω από το 40% του εισοδήματός του για το ενοίκιο ή την αποπληρωμή στεγαστικού δανείου.

Τέλος, η Επιτροπή αναφέρει ότι το δεύτερο εξάμηνο του 2012 αναμένεται να μειωθούν οι κοινωνικές δαπάνες κατά 18%.
Τα παραπάνω δεν θέλουν απλή "αλλαγή πολιτικής για να διορθωθούν". Θέλουν Εθνική Επανάσταση. Το ερώτημα είναι ποιος είναι ικανός να προκαλέσει κάτι τέτοιο...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr , 28/6/2012

Έλα μωρέ...Μερικές χιλιάδες λιγότεροι...Αρκεί να είμαστε συνεπείς προς τους τοκογλύφους...εεε, συγνώμη, τους "δανειστές" (ποιων;;;)...

Δ.Χ.

Τα χρέη ΠΑΣΟΚ – ΝΔ “ανέβασε” στο διαδίκτυο ο Πάνος Καμμένος


“Όταν λέει ο Βενιζέλος οτι θα κλείσει το ΠΑΣΟΚ και θα αλλάξει όνομα δεν πιστεύω οτι εννοεί οτι θα αλλάξει ΑΦΜ και θα φεσώσει τον Ελληνικό λαό μέσω Αγροτικής τράπεζας με τουλάχιστον 100.000.000 Ευρώ…..
Την ώρα που κατάσχονται σπίτια για 1000 ευρώ νομίζει οτι θα δεχτούμε φέσι 100.000.000 με την κάλυψη της συγκυβέρνησης;” γράφει στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ                                Αθήνα              27.06.2012
ΣΥΓΓΡΟΥ 15-17                                                                                           Αρ. Πρωτ.:                 118
ΤΚ 117 43 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ.2132063520                                                                                                                                        
email:
attikisynergasia@patt.gov.gr
                                                                                 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σας κοινοποιούμε το αίτημα που καταθέσαμε στον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής για συζήτηση προ Η.Δ. στη επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής του θέματος σχετικά με τα σοβαρότατα προβλήματα που αφορούν τον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής και τη Διαχείριση των Απορριμμάτων:
Κύριε Πρόεδρε.
Στο Δελτίο Τύπου που εκδόθηκε την 20.06.2012 μετά την 15η Συνεδρίαση του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής ( Ε.Δ.Σ.Ν.Α.), ο  Πρόεδρος του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιάννης Σγουρός, κάνει λόγο ¨για τραγική κατάσταση του Συνδέσμου¨. Μετά  το  ¨ Οικονομικό και τα χρέη ¨,  κυρίαρχο,  όπως χαρακτηρίζει  πρόβλημα  του Ε.Δ.Σ.Ν.Α., έρχεται στη δημοσιότητα και η λειτουργία ιδιωτικής εταιρίας στην ταφή των απορριμμάτων για σχεδόν ένα χρόνο, χωρίς διαγωνισμό και χωρίς συμβάσεις. Άλλο ένα μεγάλο πρόβλημα, λέτε εσείς, εμείς λέμε ότι μπορεί να εξελιχθεί και σε σκάνδαλο.

Κύριε Πρόεδρε.

Όσο κατανοητή μπορεί να είναι η έκφραση αγωνίας για την κάλυψη των χρεών του Ε.Δ.Σ.Ν.Α., εξ ίσου σημαντικό  είναι  να γνωρίζουμε όλοι τι και πως πραγματικά έκανε ο Ε.Σ.Δ.Κ.Ν.Α., τι και πως οφείλει να κάνει ο Ε.Δ.Σ.Ν.Α.! Έξι μήνες μετά δεν γνωρίζουμε τίποτα για το επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Ε.Δ.Σ.Ν.Α., για κοστολόγηση των υπηρεσιών, δεν γνωρίζουμε για τον έλεγχο πεπραγμένων.

Από πολύ νωρίς καταθέσαμε συγκεκριμένες προτάσεις και ζητούσαμε μεταξύ άλλων την Σύσταση Ομάδας Εργασίας Ε.Δ.Σ.Ν.Α.-Περιφέρειας Αττικής για την παρακολούθηση των διαδικασιών και την εξέταση όλων των οικονομικών προβλημάτων που επικαλείται ο Πρόεδρος του Ε.Δ.Σ.Ν.Α..
Η Περιφέρεια Αττικής έχει συγκεκριμένες  αρμοδιότητες, καθώς και ευθύνες για τη διαχείριση των απορριμμάτων και σε αυτό το πλαίσιο:

α) Συμμετέχει στη διοίκηση  του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. με τα εκλεγμένα μέλη του Περιφερειακού  Συμβουλίου.   β) Παρακολουθεί την υλοποίηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΠΕ.Σ.Δ.Α.)με τις αρμόδιες υπηρεσιακές  μονάδες της.

Είναι παραπάνω από προφανές ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο, ως όργανο δεν μπορεί να μείνει απαθές σε όσα συμβαίνουν και ούτε αμέτοχο στο θέμα του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. και εννοούμε το πρόγραμμα του, την οργάνωση, τις οικονομικές και όποιες άλλες υποχρεώσεις και λειτουργίες  του ως Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟ.Δ.Σ.Α.).

Κύριε  Πρόεδρε του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Επειδή, όπως διαπιστώνει και ο ίδιος ο Πρόεδρος του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. ¨ όσοι συμμετέχουμε σε αυτό το ΔΣ, ανήκουμε σε «ομάδα υψηλού κινδύνου» να κατηγορηθούμε. Η προϊστορία λειτουργίας του Συνδέσμου δεν μας βοηθά¨ και επειδή  ως Περιφερειακή Παράταξη ¨Αττική Συνεργασία ¨Όχι στο Μνημόνιο¨ πιστεύουμε ότι ο Ε.Δ.Σ.Ν.Α. εξακολουθεί να έχει λόγο ύπαρξης.

Ζητάμε  να εισάγετε το Θέμα του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. –Διαχείριση  Απορριμμάτων προς συζήτηση και λήψη  απόφασης  στην  επόμενη ή μεθεπόμενη Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και  προς τούτο να μας διαβιβάσετε τον πλήρη φάκελο των στοιχείων για τα θέματα του (Συμβάσεις, Οικονομικές εκκρεμότητες, Αποφάσεις για τέλη, Στοιχεία εισόδου φορτίων από ΚΔΑΥ/Ιδιώτες -σχετικά έσοδα) κ.λ.π. 

Πιστεύουμε ότι όλοι δεν θέλουμε να βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να πούμε  ότι δεν ξέραμε.


                            Για την Περιφερειακή Παράταξη ¨Αττική Συνεργασία ¨Όχι στο Μνημόνιο¨

                                         Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι

                                        Βαρεμένος Γεώργιος

                                       Βούτσης     Νίκος

                                       Τσουκαλάς Δημήτρης

                                   Ο Περιφερειακός Σύμβουλος

                                    Καπάταης Χρήστος

                                                                                                                                                    

Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΠΑΓΙΩΡΓΟΣ ΕΚΤΟΣ ΔΗΜΑΡ

Μεγαλώνει η κρίση: Παραιτήθηκε κι άλλο κορυφαίο στέλεχος της ΔΗΜΑΡ...

Από τον Στάθη Παλαιολόγο.

Μεγαλώνει η κρίση στην ΔΗΜΑΡ. Ύστερα από την παραίτηση του Δ. Χατζησωκράτη από τη θέση του υπεύθυνου οικονομικής πολιτικής της, άλλο ένα κορυφαίο στέλεχος διαχώρισε τη θέση του. Πρόκειται για τον Στέφανο Μπαγιώργο ο οποίος όχι απλά παραιτήθηκε από μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής αλλά αποχώρησε και από το κόμμα!
Ο κ. Μπαγιώργος διαφώνησε με τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην τρικομματική κυβέρνηση. Ήταν μάλιστα ένα από τα τέσσερα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής (Σ. Μπαγιώργος, Β. Ζορκάδης, Χ. Σταυρόπουλος και Α. Νεφελούδης) που στην πρόσφατη συνεδρίασή της παρουσίασαν κείμενο στο οποίο τάσσονταν κατά της συμμετοχής στην κυβέρνηση, της μη στήριξής της αλλά και υπέρ μιας προγραμματικής αντιπολίτευσης.
 

ΚΑΛΛΙΣΠΕΡΙ​ΑΔΑ ΜΕΡΟΣ Β΄

Αγαπητέ Άγγελε,

είναι φανερό ότι εσύ έχεις το μαχαίρι, εσύ έχεις και το πεπόνι. Αλλά τουλάχιστον στο δικό μου άρθρο, επέτρεψε μου να βάζω εγώ τον τίτλο, ή τουλάχιστον να αφήνεις τους αναγνώστες σου να τον βρίσκουν μόνοι τους.

Απαντώντας στην απορία σου για ποιο λόγο ένιωσα την ανάγκη να σου απαντήσω, σου θυμίζω ότι το άρθρο σου είχε τίτλο «Ερώτηση προς τους  συλλόγους γονέων», ζητώντας απάντηση προφανώς για ποιο λόγο συμμετείχαμε.

Εκτός αν η ερώτηση ήταν ρητορική.

Απαντώ λοιπόν με τον ίδιο τρόπο, ότι η δική μου υποχρέωση ήταν να υπερασπίσω τη δουλειά του συλλόγου ( η οποία σημειωτέον υπήρξε και δεν έγινε με στόχο να συμμετέχει στο μαθητικό διαγωνισμό) και κυρίως να υπερασπίσω τα παιδιά (που θεωρώ ότι προσέβαλες, είμαι σίγουρος άθελα σου) και σε καμία περίπτωση να υπερασπίσω τη διοίκηση του Αετοπουλείου.

Εξάλλου δεν νομίζω ότι προκύπτει από το άρθρο μου καμία «καούρα» για υπεράσπιση της «Καλλισπεριεάδας» όπως την ονομάζεις.

Εκτός αν ποινικοποιείται η συμμετοχή, τότε τόσο ισοπεδωτικά θα έπρεπε να ποινικοποιείται και η δική σου παρακολούθηση ως θεατή.

Ας μην γινόμαστε γραφικοί.

Όσο με αφορά προσωπικά, επειδή μου ζητάς μια απάντηση, σαφώς και θα προτιμούσα η εκδήλωση να μην ξαναγίνει με όρους διαγωνισμού.

Απλώς, όπως  εξήγησα νομίζω επαρκώς στο άρθρο μου η προσπάθεια του συλλόγου είχε να κάνει με την προβολή της δουλειάς των παιδιών και του σχολείου και όχι το βραβείο ως αυτοσκοπός.

Θα σε παρακαλούσα λοιπόν, στα πλαίσια της στοιχειώδους δεοντολογίας να αφαιρέσεις τον τίτλο, που με προσβάλλει και να αφήσεις τους αναγνώστες σου να βγάλουν μόνοι τους τα συμπεράσματά τους.

Νομίζω, ότι δεν χρειάζεται άλλη συνέχεια στο θέμα.

Ευχαριστώ


Υ.Γ. Σε περιμένω το επόμενο διάστημα συμπαραστάτη στην προσπάθεια της Ένωσης γονέων και των συλλόγων για την καθιέρωση ενός μαθητικού φεστιβάλ για τους μαθητές των γυμνασίων και λυκείων.

Στο θυμίζω, το μαθητικό φεστιβάλ της Ένωσης Γονέων αφορούσε μαθητές δημοτικών και όχι  γυμνασίων και λυκείων.


                                                                                                      Γιάννης Μιχάλας


 ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΘΕΜΑ:

1. Φίλε Γιάννη, το άρθρο σου δεν είχε τίτλο. Ε, γαμώ το στανιό μου, αυτό το μαχαίρι με το πεπόνι, τι σκατά θα ήταν άμα δεν βάζαμε ούτε έναν τίτλο, όπως εμείς κρίναμε;
Όμως επισημαίνεις με αυτό τον τρόπο και το κάνεις τώρα με τρόπο καθαρό ότι δεν υπερασπίζεσαι την Καλλισπερειάδα άρα αυτό εμάς μας αρκεί και μας χαροποιεί.
2. Δεν ξέρω που στην ευχή ποινικοποιήσαμε την συμμετοχή σας.
ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΑΜΕ ΑΠΛΑ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ και όπως αποδεικνύεται ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ.
Αυτό το μήνυμα θα πάρει η διοίκηση του ΑΕΤΟΠΟΥΛΕΙΟΥ γιατί ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΑΝΑΔΕΙΞΑΜΕ.
Φαίνεται ότι εμείς οι γραφικοί έχουμε ένα πρόβλημα όμως να διατυπώνουμε τις θέσεις μας.
Αν δώσαμε και σε κανέναν άλλο - εκτός από εσένα - να καταλάβει ότι είπαμε εμείς ότι δεν έπρεπε να συμμετέχετε - εσείς ή άλλος σύλλογος - του ζητάμε και εκείνου, όπως και εσένα , συγνώμη.
Δεν ζητήσαμε εμείς από τους συλλόγους γονέων να μην συμμετέχουν στην εκδήλωση.
Τους καλέσαμε να διατυπώσουν ΑΠΟΨΗ και να ΒΓΑΛΟΥΝ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ από αυτή την εμπειρία. Συμπεράσματα προς αξιοποίηση όλων μας του χρόνου και κυρίως ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ. Βλέπεις εμείς θεωρούμε ότι ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΘΗ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΑ αν από αυτά γίνεται κανείς σοφότερος και δεν μένει στην αυθεντία του. (Κάτι τέτοια  λέμε και γινόμαστε γραφικοί, αλλά μας διαβάζουν καμιά πεντακοσαριά άλλοι γραφικοί την ημέρα, οπότε εμείς εκεί: ΣΤΑΘΕΡΟΙ ΣΤΗΝ ΓΡΑΦΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ).
3. Θα είμαστε πάντα συμπαραστάτες στις πρωτοβουλίες σας, όποτε μας χρειάζεστε και δεν θεωρείτε ότι  σας προσβάλλει η γραφικότητά μας ή η παρουσία μας, με κάθε μέσο που διαθέτουμε, όπως είμασταν και στην ωραία παράσταση που ανέβασαν οι μαθητές του 6ου.
Σου θυμίζω ότι την αφίσα σας είχαμε αναρτημένη για πάνω από 10 μέρες πριν την παρουσίαση στην πρώτη θέση της ΠΛΑΤΕΙΑΣ.
Λυπάμαι που δεν μπορέσαμε να κάνουμε κάτι περισσότερο ώστε να μας συμπεριλαμβάνεις σε αυτούς που θεωρείτε εσείς ότι σας συμπαραστάθηκαν. Ο καθείς με τις δυνάμεις του ...
 Ήταν θυμάμαι μια πρόσκληση στην παράσταση - στην οποία ανταποκρίθηκα και ήμουν θεατής της όπως και εσύ επισημαίνεις - όχι για να "νομιμοποιήσω" την Καλλισπερειάδα (αφού δεν ανεφέρετο τίποτα περί Καλλισπερειάδας σε αυτή την αφίσα ) αλλά για εσάς και τα παιδιά. 
Βλέπεις ως πολίτης - ΑΝ ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΗΤΑΝ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ TALENT SHOW - θα είχα και την επιλογή να μην έρθω, για να μην ακούσω αυτή την κριτική που μου κάνεις, αλλά δεν το έλεγε το χαρτί.
Ας κλείσουμε το θέμα.
Έτσι και αλλιώς συμφωνήσαμε επί της ουσίας.
Μη γίνουμε άλλο γραφικοί.
ΓΡΑΨΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΡΘΡΟ - ΜΕ ΤΙΤΛΟ - ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ. ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΣΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΑΣ. ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ.

ΑΓΓΕΛΟΣ

Κάτι κουρασμένα παλικάρια!!

Ζαγορίτης , Σαμαράς , Καμμένος.
Ζήτω τα '80s

Ζαγορίτης=αγνός επαρχιώτης με βλέμμα αρπάχτρα και γράσα στη γραβάτα. Του την έπιασε το αγροτικό λίγο πριν ξεκινήσει και δεν είχε άλλη.
Μοιάζει σαν να είναι από διαφημιστικό χαρτόνι με τη φωτογραφία του κολλημένη, που το ακούμπησαν στον τοίχο.
Μαλλί Beavis. Mυαλό, Βutthead. Mάλλον Βutt, σκέτο.
 

Σαμαράς=σπασίκλας που νομίζει ότι μοιάζει με Ιταλό με αυτό το κουστούμι.
Το σακκάκι το έπλυνε η μάνα του στο χέρι για να γλυτώσει το καθαριστήριο, αλλά τελικά μπήκαν τα μανίκια και μπροστά, ξεχήλωσε.
Mικρό πουλί.
 
Καμμένος=Τεκνό.
Προσεγμένο αθλητικό ντύσιμο με σύγχρονες (του '80) πινελιές. Η λευκή ζώνη, must.
Το βράδυ χτύπαγε ποτά και σουηδέζες που θαύμαζαν την τριχοφυία του (μαλλί-μασχάλη-και-αλλού) σε ντίσκο στην Ανδραβίδα.

Δ.Χ.

ΒΑΛΛΙΑΝΑΤΟΣ! ΤΙ ΛΕΣ ΜΩΡΗ ΚΑΛΙΑΡΝΤΗ! ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΚΕΛΕΙΣ ΛΑΤΣΑ! ΑΚΟΥ ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ ΠΑΡΕΙΝΤ! ΕΧΕΤΕ ΞΕΦΥΓΕΙ!

«Παναγιώτατε, πώς θα σας φαινόταν να πετούσαν αβγά στο Epitapheios Pride;»
1223256
Καυστικός για ακόμα μία φορά εμφανίστηκε ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος, με αφορμή την αντίθεση του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου στη διοργάνωση του Gay Pride στη Θεσσαλονίκη. Αποκαλώντας την περιφορά του Επιταφίου... Epitapheio Pride(!) έγραψε στο "τοίχο" του στο facebook: «...Παναγιώτατε, πώς θα σας φαινόταν να πετούσαν αβγά στο Epitapheios Pride??»
 

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: ΟΧΙ στην κατάργηση της απλής αναλογικής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

  Tο ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία τις προθέσεις της κυβέρνησης να καταργήσει την απλή αναλογική στις εκλογές της τοπικ...