Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 29 Απριλίου 2017

ΒΑΣΤΑ ΡΟΜΕΕΕΕΛ! ΦΤΥΣΤΕ ΤΗΝ!


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΠΟ 1ο ΕΠΑΛ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ:


Ποινική δίωξη σε βάρος υπαλλήλων της ΣΤΑΣΥ


Κακουργηματική ποινική δίωξη κατά 12 συνολικά ατόμων, υπευθύνων του τομέα καταμέτρησης της ΣΤΑΣΥ, αλλά και διευθυνόντων συμβούλων της εταιρείας, άσκησαν οι εισαγγελείς κατά της διαφθοράς μετά από έρευνα της Γενικής Επιθεωρήτριας Μαρίας Παπασπύρου.

Όπως προέκυψε, υπάλληλοι της ΣΤΑΣΥ Α.Ε αρμόδιοι για την διακίνηση των εισιτηρίων και καρτών και την απόδοση των εισπράξεων, σε γνώση στελεχών της διοίκησης, αφαιρούσαν συστηματικά εισπράξεις με επιτήδειο τρόπο, προκαλώντας ζημία στον ΟΑΣΑ άνω του 1 εκ. Ευρώ μόνο για το 2015.

Κατά την διάρκεια του ελέγχου, οι δράστες φέρονται ότι κατέστρεψαν αρχεία για να μην βρεθούν επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος τους ενώ σύμφωνα με δικαστικές πηγές προκειμένου να παραπλανήσουν τις αρχές, οι ελεγχόμενοι είχαν προκαλέσει αυτοβούλως πόρισμα εσωτερικού ελέγχου, παρά το γεγονός ότι ο ΟΑΣΑ είχε αναθέσει τον έλεγχο σε εταιρία ορκωτών.

Βάσει αυτού, το έλλειμμα ήταν μόλις 16.000 ευρώ.

Ωστόσο κατά τον δεύτερο έλεγχο της γενικής επιθεωρήτριας, επιβεβαιώθηκε το αρχικό πόρισμα για τη ζημία του 1.000.000 ευρώ.

Η υπόθεση έφτασε στη δικαιοσύνη μετά από ανώνυμη καταγγελία στο γραφείο της επιθεωρήτριας και η έρευνα διήρκησε έναν χρόνο.
http://www.enikos.gr

-Εγκρίθηκε Κανονισμός Πρασίνου από το Δημοτικό ΣυμβούλιοΣε μια πιο πράσινη πόλη αναμένεται να μετατραπεί σταδιακά και με τη δραστική συμβολή των κατοίκων του το Χαλάνδρι, με την εφαρμογή του Κανονισμού Πρασίνου που ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο κατά την τελευταία του συνεδρίαση (26/4/2017).
Πέρα από την κατάρτιση καθ’ εαυτή ενός κανονιστικού πλαισίου για τη συντήρηση και προστασία του πρασίνου στην πόλη, ιδιαίτερη σημασία έχει η εισαγωγή της διάταξης σχετικά με τα κοινωνικά πάρκα. Με την καινοτόμο αυτή ρύθμιση (άρθρο 11) προβλέπεται η δυνατότητα «υιοθέτησης» κοινόχρηστων χώρων πρασίνου από ομάδες πολιτών, που αναλαμβάνουν οικιοθελώς τη φροντίδα τους. Με τον τρόπο αυτό δίνεται η ευκαιρία στους πολίτες να αποκτήσουν ενεργό ρόλο στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και του δημόσιου χώρου ενισχύοντας ταυτόχρονα τους κοινωνικούς δεσμούς στην πόλη.
«Επιθυμούμε να εμπνεύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να προστατεύσουν το πράσινο, να αναλάβουν αυτή την κοινωνική ευθύνη. Η ιδέα του κοινωνικού πάρκου εμπεριέχει την έννοια της κοινωνίας των πολιτών», υπογράμμισε σχετικά ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου και σημείωσε: «Η φροντίδα των πολιτών που θα “υιοθετούν” κοινωνικά πάρκα αφορά αποκλειστικά στην προστασία του πρασίνου και δεν περιλαμβάνει άλλα δικαιώματα ή υποχρεώσεις στους κοινόχρηστους χώρους πλην αυτών που έχουμε όλοι μας. Το ζητούμενο είναι η πόλη να αγκαλιάσει αυτή την πρωτοβουλία».
Ο Κανονισμός Πρασίνου ρυθμίζει μια σειρά θεμάτων που αφορούν στο πράσινο στο δημόσιο χώρο. Μπορείτε να ενημερωθείτε σχετικά διαβάζοντας το πλήρες κείμενο που εμπεριέχεται συνημμένο εδώ.

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΤΡΑΣ ΟΜΟΦΩΝ ΖΗΤΑΕΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων, στη συνεδρίαση του την Τετάρτη 17 Φλεβάρη, στο θέμα που αφορούσε, τον προγραμματισμό προσλήψεων τακτικού προσωπικού στο Δήμο Πατρέων για το έτος 2016, με βάση συγκεκριμένη εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών που «επιτρέπει» μόνο δέκα προσλήψεις, ομόφωνα αποφάσισε να επιμείνει στη διεκδίκηση πρόσληψης 581 ατόμων, προκειμένου να καλυφθούν οι πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου.

Η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Εξαιτίας της αντιλαϊκής πολιτικής Κεφαλαίου - ΕΕ και "Καλλικράτη" που εφαρμόστηκε για χρόνια στην Τοπική Διοίκηση, έχουν συσσωρευτεί τεράστιες ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό στους δήμους της χώρας.

Από το 2008 με βάση τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ στη δημόσια διοίκηση και των μνημονιακών νόμων μέχρι σήμερα, έχουμε την ώθηση χιλιάδων υπαλλήλων σε συνταξιοδότηση, την άρνηση πράξεων διορισμού με βάση το ν.3833/2010 χιλιάδων επιτυχόντων ΑΣΕΠ, (όπως και στην περίπτωση της ΔΕΥΑΠ με 34 επιτυχόντες) την επιβολή μέτρου 1 προς 5 στις προσλήψεις ΤΕ και ΠΕ κατηγορίας, την απαγόρευση προσλήψεων ΥΕ και ΔΕ κατηγορίας, καθώς ακόμα και τη μείωση προσλήψεων εκτάκτου προσωπικού 10% κάθε χρόνο και σωρευτικά 50% κλιμακωτά κάθε χρόνο μέχρι 31/12/2016.

Σήμερα με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ επιλέγεται η ίδια πορεία για τους δήμους, αφού δεν έχει αρθεί καμία διάταξη για την απαγόρευση προσλήψεων και συνεχίζεται η πολιτική, στις μόνιμες ανάγκες, έκτακτο προσωπικό και μάλιστα μειούμενο κατά 10% κάθε χρόνο σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα δηλαδή εκεί που πληρώνει ο δημότης και με κατεύθυνση αύξησης, φορτώνοντας νέα βάρη την λαϊκή οικογένεια.

Είναι η στρατηγική επιλογή της ΕΕ και των πρόθυμων κυβερνήσεων που συμφωνούν και ικανοποιούν τις απαιτήσεις της.

Στόχος η σταδιακή απαξίωση των δήμων αφού δεν θα μπορούν με τη μείωση του προσωπικού να λειτουργούν κρίσιμους τομείς όπως καθαριότητα, ηλεκτροφωτισμός, ύδρευση, αποχέτευση, υπηρεσίες έργων κλπ, προκειμένου να αναλάβουν επιχειρηματικοί όμιλοι να επενδύσουν για την κερδοφορία των κεφαλαίων τους, σε τομείς βασικών αναγκών του λαού μας.

Στο δήμο μας εκτός των νομικών του προσώπων από το 2011 - 2015 έχουν αποχωρήσει με συνταξιοδοτήσεις όπου αρκετές εξ αυτών ήταν αναγκαστικές λόγω των αντιασφαλιστικών νόμων 596 εργαζόμενοι, μαζί με τις διαθεσιμότητες χωρίς να γίνει αναπλήρωση με νέους υπαλλήλους, λόγω της απαγόρευσης προσλήψεων με τις αποφάσεις της ΕΕ και τους νόμους των εκάστοτε κυβερνήσεων.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα:

Στην καθαριότητα στις 31-12-2011 είχαμε 412 εργαζομένους και στις 31-12-2015 έχουμε 328.

Στη συντήρηση, αυτεπιστασία έργων υποδομής και αρχιτεκτονικού είχαμε 205 εργαζομένους και έχουμε 149.

Στις διοικητικές, οικονομικές, εξυπηρέτησης πολιτών υπηρεσίες είχαμε 373 εργαζόμενους και έχουμε 186.

Στις υπηρεσίες πρασίνου είχαμε 87 εργαζόμενους και έχουμε 57 με μόνο 6 ταφείς από 12, με κίνδυνο τη μη πραγματοποίηση τελετών.

Στις υπηρεσίες οδοποιίας και συγκεκριμένα στο συνεργείο ασφαλτικών είχαμε 14 εργαζόμενους και έχουμε 4 για τις τεράστιες ανάγκες του οδικού δικτύου του Καλλικρατικού δήμου.

Όλες αυτές οι πολιτικές έχουν ως συνέπεια την υποστελέχωση των υπηρεσιών μας δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα στην ικανοποίηση των αναγκών του Πατραϊκού λαού.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ εφαρμόζοντας το αντιλαϊκό οπλοστάσιο των προηγούμενων κυβερνήσεων, με τη με αριθμό 4/26-1-2016 εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών καλεί να προγραμματίσουμε προσλήψεις τακτικού προσωπικού για το 2016 "το πολύ μέχρι 10 θέσεις".

Είναι σταγόνα στον ωκεανό με βάση την υπάρχουσα τραγική κατάσταση.

Ο δήμος μας έχει ανάγκη από 581 εργαζόμενους για να καλύψει τις ανάγκες του σε μόνιμο προσωπικό χωρίς τα νομικά του πρόσωπα.

Παρόμοιο αίτημα έχει ψηφιστεί ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο σύμφωνα με την 533/2014 απόφαση του για 551 προσλήψεις, σε θέσεις εργασίας τακτικού προσωπικού και έχουν υποβληθεί αιτήματα με παραστάσεις του κ. Δημάρχου, αλλά και εγγράφως στην εκάστοτε πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών χωρίς αποτέλεσμα.

Επαναδιατυπώνουμε το αίτημα μας και διεκδικούμε:

1. Προσλήψεις σε 581 πλέον θέσεις εργασίας μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

2. Να προσληφθούν οι 34 επιτυχόντες στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για τη ΔΕΥΑΠ .

3. Μονιμοποίηση όλων όσων εργάζονται με συμβάσεις ΙΔΟΧ και με ελαστικές σχέσεις εργασίας , σε κρίσιμους τομείς του δήμου όπως οι σχολικές καθαρίστριες οι εργαζόμενοι στο βοήθεια στο σπίτι.

Είναι απαραίτητη η στελέχωση της λειτουργίας όλων των υπηρεσιών του δήμου μας με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και με χρηματοδότηση όλων των υπηρεσιών και λειτουργιών του δήμου από τον κρατικό προϋπολογισμό».

Με βάση τα όσα διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα στη Συρία και αφορούν τους βομβαρδισμούς εναντίον Κουρδικού πληθυσμού και μετά από πρόταση της δημοτικής παράταξης «Κοινοτικόν», ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων (η συνεδρίαση του οποίου είναι σε εξέλιξη), ενέκρινε το ψήφισμα που έφερε ο Δήμαρχος Πατρέων και είναι το εξής:

Παράλληλα με ομόφωνο ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο καταδικάζει τις τουρκικές αρχές «για την πολιτική διώξεων και καταστολής, που έχει εξαπολύσει τόσο στη Νοτιανατολική Τουρκία, σε βάρος του κουρδικού λαού, όσο και συνολικά ενάντια στο λαό της Τουρκίας, που αγωνίζεται για τα δημοκρατικά και κοινωνικά του δικαιώματα».

902.gr