Τετάρτη, 9 Απριλίου 2014

ΡΗΓΑΣ ΒΛΑΧΟΣ: ΔΗΛΩΝΩ ΠΑΡΩΝ


ΡΗΓΑΣ ΒΛΑΧΟΣ

Επιτρέψτε μου κατ’ αρχήν να συστηθώ. Ονομάζομαι Ρήγας Βλάχος, είμαι ιδιωτικός υπάλληλος και τα τελευταία 11 χρόνια δουλεύω στην COSMOTE. Είμαι παντρεμένος κι έχω τρεις κόρες.

Αποφάσισα να μπλεχτώ στα αυτοδιοικητικά και να θέσω σε κίνδυνο την οικογενειακή μου γαλήνη (η γυναίκα μου ακόμα μουρμουρίζει!), ακριβώς γιατί το οφείλω στην οικογένεια μου, δηλαδή για καθαρά ωφελιμιστικούς λόγους.

Εξηγούμαι:

Γενικά είμαι της φιλοσοφίας ότι καθένας μας πρέπει να έχει άποψη και γνώμη για όσα συμβαίνουν γύρω του και επιπλέον να προσπαθεί να κάνει ότι περνά από το χέρι του για να βελτιώσει ότι πιστεύει ότι είναι στραβό. Όχι παλεύοντας μόνος του, αλλά μέσα από οργανωμένες δράσεις και συλλογικές προσπάθειες. Πιστεύω ότι η ενεργή ενασχόληση με τα κοινά σε μικρό ή μεγαλύτερο βαθμό είναι στάση ζωής. Αυτή τη φιλοσοφία θέλω να περάσω στα παιδιά μου κι αυτό εννοώ πιο πάνω λέγοντας ότι το οφείλω στην οικογένειά μου.

Ασπάζομαι επίσης την άποψη του καλού μου φίλου  Δημήτρη Λέρτα που λέει «σκέψου οικουμενικά, δράσε τοπικά», που σημαίνει ότι πρέπει να έχουμε γνώση και επίγνωση του υπερσυνόλου στο οποίο ζούμε (Ελλάδα, Ευρώπη κ.λ.π.) και της κατάστασης που επικρατεί, αλλά είναι πιο εύκολο, πιο πρακτικό και πιο αποτελεσματικό να ασχοληθούμε με «τα του οίκου μας», με το υποσύνολο δηλαδή τον μικρόκοσμό μας ο οποίος μπορεί να είναι η επιχείρηση που δουλεύουμε, το σχολείο των παιδιών μας, η πόλη μας.

Ζώντας στο Χαλάνδρι και μεγαλώνοντας τα παιδιά μου στο Χαλάνδρι, προφανώς δικαιούμαι να έχω και άποψη και λόγο για «τα του οίκου μου» που στην περίπτωσή μας είναι «τα του δήμου μου».

Δεν είμαι τίποτε περισσότερο από ένας απλός πολίτης, ο οποίος ζητάει από το δήμο του τα αυτονόητα:

-          Να είναι καθαροί οι δρόμοι και τα πεζοδρόμια, να μαζεύονται τα σκουπίδια και να πλένονται οι κάδοι μια στις τόσες…

-          Να μπορεί να έχει πρόσβαση σε αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες με χαμηλό ή/ και καθόλου κόστος. Δηλαδή, μιλώντας για μένα, να μπορώ να στέλνω τις κόρες μου σε μπαλέτα, μοντέρνους χορούς, βόλεϊ, τένις, μαθήματα ζωγραφικής και όλα αυτά που όλα τα παιδιά ζητάνε και οι γονείς δεν μπορούν να πληρώσουν, ειδικά στις μέρες μας.

-          Να μπορεί να στέλνει το παιδί του σε παιδικό σταθμό, χωρίς να είναι αναγκασμένος να κάνει δεύτερη δουλειά για να πληρώνει τα δίδακτρα, και ταυτόχρονα να βλέπει το ίδρυμα Κουρτέση να μαραζώνει.

-          Να φροντίζει για την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων, χωρίς να αναγκάζει τους Διευθυντές να γίνονται «επαίτες» ζητώντας χρήματα από τους συλλόγους γονέων για να αγοράσουν τα απολύτως απαραίτητα (καθαριστικά, γραφική  ύλη, κιμωλίες…). Μιλάω εκ πείρας, ως μέλος του συλλόγου γονέων του σχολείου που πάνε οι κόρες μου.

-          Να μπορεί να περπατάει στα πεζοδρόμια (ακόμα και σε αυτά τα άθλια σε πολλές περιπτώσεις πεζοδρόμια), χωρίς να βρίσκεται μπροστά σε αυτοκινούμενα εμπόδια. Εννοώ τα αυτοκίνητα που παρκάρουν όπου βρουν για να διασκεδάσουν οι επιβάτες τους στα μπαράκια της πόλης. Προσοχή, δεν είμαι κατά των μπαρ, εξάλλου οι ιδιοκτήτες τους απασχολούν εργαζόμενους, πράγμα δύσκολο στις μέρες μας. Αυτό που θα έπρεπε, είναι η λειτουργία τους να μην είναι σε βάρος των κατοίκων, αλλά σύμφωνα με όρους και κανόνες που θα πρέπει να τηρούνται.

-          Να διαχειρίζεται τα οικονομικά του με αποτελεσματικότητα και με ανταποδοτικότητα προς τους δημότες. Δεν είναι σωστό ένας δήμος να είναι ελλειμματικός και να ζητάει συνεχώς χρήματα από τους δημότες του ή από την Πολιτεία.  Όπως επίσης δεν είναι σωστό να είναι πλεονασματικός και να περηφανεύεται γι’ αυτό. Το πλεόνασμα θα μπορούσε να έχει γίνει κοινωνική πολιτική.

Ανοίγω στο σημείο αυτό μια παρένθεση. Είμαι αντίθετος με τη λογική των μνημονίων. Πιστεύω ότι για τα περισσότερα δεινά από αυτά που ζούμε οφείλονται στα μνημόνια. Πιστεύω όμως επίσης ότι μόνοι μας έπρεπε να έχουμε κάνει πολλά από αυτά που μας επιβλήθηκαν με τα μνημόνια. Ένα από αυτά είναι η χρηστή διαχείριση των οικονομικών των δήμων. Για παράδειγμα, ο δήμος Χαλανδρίου αντί με χρήματα του ΕΣΠΑ να κάνει κοινωνική πολιτική νοικιάζοντας χώρο για το κοινωνικό παντοπωλείο με μηνιαίο ενοίκιο € 5350 και ταυτόχρονα να ζητάει από τους μαθητές των σχολείων να προσφέρουν τρόφιμα, θα μπορούσε να πληρώνει λιγότερα χρήματα ενοίκιο και να  αξιοποιήσει τα χρήματα αλλιώς, εξάλλου αυτό θα κάνει όταν θα τελειώσουν τα χρήματα του ΕΣΠΑ.

Όπως επίσης παράδειγμα κακής διαχείρισης των οικονομικών, είναι να χτίζει με χρήματα του ΕΣΠΑ παιδικό σταθμό, ενώ υπάρχει η υπερσύγχρονη ΕΣΤΙΑ ΠΑΙΔΙΟΥ που μαραζώνει και τελικά, 400 παιδιά έμειναν εκτός. Θα μπορούσε όμως με χρήματα του ΕΣΠΑ να χρηματοδοτήσει την ανέγερση δημαρχείου και να γλιτώσει από τα ενοίκια € 400000 κάθε χρόνο.  Κλείνει η παρένθεση.

Ένας λόγος που αποφάσισα να εμπλακώ πιο ενεργά με «τα του δήμου μου» είναι η παρούσα δημοτική αρχή. Αν ήταν στοιχειωδώς καλύτερη δε θα έγραφα αυτό το κείμενο.

Γι’ αυτό λοιπόν δηλώνω παρών.

Πιστεύω κι εγώ σε αυτά που πιστεύει ο Άγγελος Νταβίας .

Είναι ο μόνος από τους υποψήφιους δημάρχους που έχω ακούσει μέχρι τώρα, να μιλάει με όρους αυτοδιοίκησης, για το Χαλάνδρι, με ρεαλιστικές, υλοποιήσιμες προτάσεις, για πράγματα αυτονόητα. Γιατί έχουμε καταντήσει να κυνηγάμε τα αυτονόητα…

 Ρήγας Βλάχος

Οι μνηστήρες της Πηνελόπης (Ψήφου) ή αλλιώς Ψηφαλάκια-Παπαγαλάκια

 
Ενάμιση μήνα έχουμε μέχρι τις εκλογές. 

Το Χαλάνδρι είναι πλέον η “Μύκονος των Βορείων Προαστίων”, σπάνια η τιμή για εσένα πολίτη του Χαλανδρίου.

Οι επίδοξοι “εραστές “ της ψήφου σου είναι πιο διψασμένοι από ποτέ.

Ιδού ένας οδηγός αποφυγής ατυχημάτων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άφοβα.

Η χρέωση is for free..

Group 1 Ερωτήσεις για να τον κάνετε να νιώσει αμήχανα
· Έχετε διοικήσει; Πότε; Σε τι αντικείμενο;

· Έχετε διαχειριστεί σύνθετα δεδομένα;

· Διαθέτετε πολιτική σκέψη; Κοινωνική άποψη; Αναλύστε τις, παρακαλώ!

Group 2 Απαγορευμένες απαντήσεις
· Να διώξουμε τους ανίκανους

· Έχω εμπειρία στα Δημοτικά (όχι τραγούδια), εκλέγομαι συνεχώς

Group 3 Ερωτήση-παγίδα
· Πόσους σταθμούς Μετρό έχει το Χαλάνδρι;

(Πιθανές απαντήσεις: από μηδέν έως πέντε και ο νοών νοείτω)

Αν καταφέρει και σας απαντήσει σε όλα τα παραπάνω με επιτυχία τότε αυτό σημαίνει ότι εδώ στο Χαλάνδρι-Αλλάζουμε Πορεία!


ΤΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ .... ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΕΙΣ.... ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΕΔΩ

1. "Εγώ πάω τον σκύλο μου μόνος μου βόλτα" (Άρης Σπηλιωτόπουλος)
Αντίστοιχη φωτό που αναδεικνύει τις  φιλοζωϊκές δραστηριότητες και τα αισθήματα ευαισθησίας που η φιλοζωία αποδεικνύει παίζει και στο Χαλάνδρι.

2. "Εγώ περπατάω στην πόλη μου". (Κοινό επικοινωνιακό επιχείρημα δεκάδων βλαχοδημάρχων).
Αν δεν προέρχεται από θεραπευμένο τετραπληγικό (οπότε μιλάμε για θαύμα που όντος έχει ενδιαφέρον να το παρακολουθήσουμε) δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί αυτό είναι πολιτικό ζήτημα, είδηση, πολύ περισσότερο επιχείρημα για να ψηφίσεις τον βαδιστή.

3. "Η πόλη μας πρέπει να είναι φιλική στα αδέσποτα" (για την Αθήνα).
Στην πόλη με 1,5 εκατομμύριο άνεργους και  μερικές δεκάδες χιλιάδες  ΑΔΕΣΠΟΤΟΥΣ.
(Υποκριτική επίδειξη κοινωνικής ευαισθησίας).
ΑΣΤΕΓΟΙ και ΑΝΕΡΓΟΙ ΑΡΧΊΣΤΕ ΤΟ ΓΑΥΓΙΣΜΑ ή ΤΟ ΝΙΑΟΥΡΙΣΜΑ!

4. Κ. Μητσοτάκης το πρωί στους Λυριτζή - Οικονόμου: "Ακούστε στρεβλώσεις στο δημόσιο: Μέσα στην λίστα των απολυμένων δημοτικών αστυνομικών βρήκαμε ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΥΣ που έκοβαν κλήσεις και δεν αξιοποιούνταν με βάση τα προσόντα τους".
Συγνώμη καλέ μας πρίγκηπα, αλλά δεν γνωρίζατε ότι στις προκηρύξεις θέσεων για τους δημόμπατσους το πτυχίο μοριοδοτείτο; Γιατί εμείς φωνάζαμε από τότε για overqualified υπαλλήλους που ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ και ότι δεν ήταν απαραίτητο το πτυχίο ΑΕΙ ή το διδακτορικό για να κόβεις κλήσεις. Τώρα το ανακάλυψες κε Μητσοτάκη ότι ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΝΑΤΕ ΕΣΕΙΣ;"

5. Ηλίας Ντάβαρης σε φίλους του, οι ίδιοι μου το είπαν εχθές τραβώντας τα μαλλιά τους  - δικαιολογώντας την μεταγραφή του στον "Ανεξάρτητο" Στάθη Ανδρεόπουλο: "Έχει δεσμευτεί (ο Σ. Ανδρεόπουλος) ότι αν εκλεγεί Δήμαρχος (ο Σ. Ανδρεόπουλος) στις εθνικές εκλογές θα είναι υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ και θα μου παραδώσει τον δήμο (στον Η. Ντάβαρη). 
Όχι δεν θα σχολιάσουμε ...
Εδώ ακόμα και η Πλατεία σηκώνει τα χέρια ψηλά.

6. Ο κ. Κουράσης με τον κ. Ανδρεόπουλο τσακώθηκαν! 

7Κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη η "προοδευτική" απάντηση στην κρίση.
Κοινώς ΚΟΨΤΕ ΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΣΑΣ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ, ΜΗΝ ΖΗΤΑΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ, ΜΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙΤΕ, ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ. Ψηφίστε μας γιατί εμείς σας δίνουμε καλές συμβουλές:
Αλληλεγγύη Μεταξύ σας, Αγάπη, Ειρήνη, Ομόνοια και κυρίως .... μακρυά από το Σύνταγμα!

8. Διαφάνεια! Εμείς θα ανεβάζουμε τον προϋπολογισμό του δήμου στο internet!
Καλά, καλό πράγμα είναι αυτό ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ρε συνάδελφοι; Τι προεκλογική εξαγγελία είναι πάλι αυτή; Για την ΔΙΑΥΓΕΙΑ δεν σας έχει μιλήσει κανείς ακόμα;
Και εμείς θα είμαστε πιο διαφανείς: Θα ανεβάζουμε και τις αποφάσεις του Δημάρχου!
ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ!

9.  Δεν είναι βόας δεν είναι κροταλίας ....
Το φιδάκι τον Διαμαντή το ξέρετε;

10 ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ HIGHLIGHT ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ!
Η κα Δημάρχου σε φωτογράφιση για το φυλλάδιο του συζύγου της Δημάρχου!
52919              52926

SANTA BARBARA!

(ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ, μην παρεξηγηθείτε.)


ΣΚΕΨΗ ΒΑΘΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ!
ΣΚΕΨΗ ΒΑΘΙΑ!
Μην φάμε πάλι το παραμύθι τους.
ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ!

Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α: «Θα αντισταθούμε στην κατάργηση τού Ο.Π.Α.Δ.-Τ.Υ.Δ.Κ.Υ.»


Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α: Θα αντισταθούμε στην κατάργηση τού Ο.Π.Α.Δ.-Τ.Υ.Δ.Κ.Υ.

Στο πλαίσιο τού «αποφασίζω και διατάζω» η κατάργηση του Ασφαλιστικού Φορέα Ο.Π.Α.Δ.-Τ.Υ.Δ.Κ.Υ., που εξυπηρετεί χιλιάδες Δημοσίους και Δημοτικούς Υπαλλήλους, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και συνεχίζει:

«Στόχος της κυβέρνησης είναι να αρπάξει τα αποθεματικά του υγιούς Ταμείου και να τα πετάξει στην «μαύρη τρύπα» του Ι.Κ.Α., ενώ ταυτόχρονα θέτει το υπαλληλικό προσωπικό στο καθεστώτος της διαθεσιμότητας, δημιουργώντας μεγαλύτερη δεξαμενή απολύσεων. Ασφαλώς και δεν ενδιαφέρεται για τους ασφαλισμένους, οι οποίοι θα υποστούν από εδώ και στο εξής τεράστια ταλαιπωρία.

Ο Ο.Π.Α.Δ.-Τ.Υ.Δ.Κ.Υ. είναι οικονομικά υγιής και λειτουργεί χωρίς καμία επιχορήγηση από το κράτος. 

Εξυπηρετεί 1.500.000 ασφαλισμένους πανελλαδικά, εξασφαλίζοντας σοβαρό δημοσιονομικό όφελος για το σύστημα υγείας ενώ έκανε πράξη τη μεταρρύθμιση αφού ήταν έτοιμος από φέτος να εφαρμόσει σύστημα ηλεκτρονικής πιστοποίησης του ασφαλιστικού δικαιώματος για το 90% των ασφαλισμένων.

Κι όμως ενώ μία εβδομάδα πριν η κυβέρνηση διόρισε νέο Πρόεδρο για τον Ο.Π.Α.Δ.-Τ.Υ.Δ.Κ.Υ., προώθησε νομοθετική διάταξη στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή βάσει της οποίας χωρίς καμία προειδοποίηση καταργεί τον ασφαλιστικό φορέα και προσθέτει στις ουρές του Ι.Κ.Α. (5.500.000 ασφαλισμένοι) άλλους 1.500.000 ασφαλισμένους. Δεν την ενδιαφέρει πώς θα εκδώσει βιβλιάριο υγείας ο ασθενής που χρειάζεται επειγόντως να χειρουργηθεί ή ο ασφαλισμένος που έχει το νεογέννητο παιδί του στη θερμοκοιτίδα.

Η αδικαιολόγητη και βιαστική κατάργηση του Ο.Π.Α.Δ.-Τ.Υ.Δ.Κ.Υ. εξυπηρετεί πέραν των αποθεματικών που η κυβέρνηση έχει βάλει στο στόχαστρο, να προσμετρηθούν οι υπάλληλοι του στη διαθεσιμότητα και στις απολύσεις που θα ακολουθήσουν προς ικανοποίηση των ξένων δανειστών.

Οι εργαζόμενοι στον Ο.Π.Α.Δ.-Τ.Υ.Δ.Κ.Υ. και οι ασφαλισμένοι του Δημοσίου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν θα επιτρέψουν να καταργηθεί ο ασφαλιστικός τους φορέας. Θα αντισταθούν στη νέα αυτή υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών που θέλει η εφαρμογή της πολιτικής των μνημονίων. Θα αγωνιστούν για τη διατήρηση του επιπέδου και των σημείων εξυπηρέτησης».

http://www.poli-politiki.gr/, 9/4/2014

24ωρη ΑΠΕΡΓΕΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

Αναπλήρωση διδακτικών ωρών λόγω καταλήψεων σε σχολεία του Χαλανδρίου!

katalipsi
Σύμφωνα με απόφαση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Αττικής (Αρ. Πρωτ. 4759/4.4.2014), οι απώλειες διδακτικών ωρών που προέκυψαν από τη διακοπή της διδασκαλίας των μαθημάτων λόγω κατάληψης για το χρονικό διάστημα ως και τρεις εργάσιμες ημέρες θα αναπληρωθούν κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα.
Τα σχολεία του Χαλανδρίου που περιλαμβάνονται στην απόφαση είναι τα εξής:
3ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου - 1 ημέρα κατάληψης - ημερομηνία αναπλήρωσης 25/4/2014
4ο Λύκειο Χαλανδρίου - 2 ημέρες κατάληψης - ημερομηνίες αναπλήρωσης 24 & 25/4/2014
1ο ΕΠΑΛ Χαλανδρίου - 3 ημέρες κατάληψης - ημερομηνίες αναπλήρωσης 23, 24 & 25/4/2014

Για την εγκύκλιο, πατήστε εδώ.
Πηγή: www.esos.gr
 
myxalandri
πρΟΤΑση
 ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ:
 
 ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΗΡΑΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΩΡΩΝ!
ΠΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ ΡΕ ΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΧΑΘΕΙ ΓΙΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ;
 
ΑΥΤΗ Η ΠΡΑΞΗ ΕΧΕΙ ΕΝΤΟΝΟ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ, ΑΣΚΕΙ ΕΥΘΕΩΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΟΝΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΑ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΓΛΑΝΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΝΟΥΝ: ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ!

ΚΡΗΤΗ: Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ο ΒΡΑΧΑΣΩΤΗΣ - Η ΜΟΝΗ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΡΑΧΑΣΩΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Όλοι οι Κρητικοί γνωρίζουν τον ΑΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ ΤΟΝ ΒΡΑΧΑΣΩΤΗ γιατί συνδέεται και σήμερα άμεσα με τον αγώνα για την ελευθερία και την καταπολέμηση του κατεστημένου.

Το 961 μχ ο Νικηφόρος Φωκάς θεμελιώνει την μονή για να ευχαριστήσει τους Βραχασωτες για την συνεισφορά τους στην απελευθέρωση της Κρήτης απο τους Άραβες

Τον 14ο αιώνα οι ενετοι καίνε την μονή διοτι είναι εστία επανάστασης.

Το 1770 ο ηγούμενος Γαβριήλ σκοτώνει Τούρκους και ακολουθεί φονική μάχη κατά την πολιορκία της μονής. Η παράδοση μας λέει ότι η εικόνα του Αγίου δέχτηκε σφαίρα από Τούρκο , η οποία επέστρεψε και τον σκότωσε.

Τα χωράφια της μονής πουλήθηκαν και τα αγόρασαν οι Βραχασωτες με σκοπό να τα επιστρέψουν στην μονή , όπως και έγινε.

Η μονή εξακολούθησε να αποτελεί εστία επανάστασης και το 1820 έγινε και πάλι μεγάλη μάχη με τους Τούρκους.

Το 1886 ξέσπασε η μεγάλη Κρητική επανάσταση και τα όπλα των επαναστατών και του επικεφαλής τους τον Βραχασωτη Κωνσταντίνο Σφακιανάκη ευλογήθηκαν στην μονή του ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ.

Λίγα χρόνια αργότερα κάλεσαν τον ΜΑΚΡΑΚΗ να φιλοτεχνήσει ο τέμπλο της μονής.

Κατά την κατοχή η μονή πρωτοστατεί και πάλι φιλοξενώντας τους αντάρτες του ΕΑΜ ΕΛΑΣ,

Τέλος στις 31/12/2006 τελέστηκε η ορκωμοσία του κοινοτικού συμβουλίου Βραχασιου μετά την ανασύσταση της Κοινότητας.

Το συμπέρασμα είναι ότι οι ρίζες μας και η πίστη προς την Πατρίδα δεν μπορούν να αλλοιωθούν. Ο Έλληνας θα εξακολουθεί να αγωνίζεται για την Ελευθερία και την Πατρίδα και σίγουρα θα είναι ο νικητής.

Το κατεστημένο και στο Χαλάνδρι μετράει μέρες... Η αλλαγή πορείας είναι αναπόφευκτη.

Αφιερωμένο με πολύ αγάπη στο υπέροχο Βραχάσι , το χωριό της Μάνας μου
 


Αθανάσιος Μακρής
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
 

Συμμετοχή της Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. στην 24ωρη Απεργία ΑΔΕΔΥ & ΓΣΕΕ


Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις