Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΙΚΟ ΡΩΜΑΝΟΓια άλλη μια φορά το κράτος και το σωφρονιστικό του σύστημα δείχνουν το πιο σκληρό τους πρόσωπο απέναντι σε κρατούμενους, προσπαθώντας να τους στερήσουν τα νόμιμα δικαιώματά τους. Από τη Δευτέρα 10/11 ο  κρατούμενος Νίκος Ρωμανός έχει ξεκινήσει απεργία πείνας διεκδικώντας τη χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών τις οποίες και δικαιούται. Ενώ ήταν φυλακισμένος στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα είχε καταφέρει να δώσει εξετάσεις και να επιτύχει στο τμήμα Υγείας της Διοίκησης Επιχειρήσεων του Τ.Ε.Ι. Αθήνας, όντας ένας από τους μόλις τέσσερις επιτυχόντες μαθητές λυκείου. Για την επίδοσή του αυτή μάλιστα είχε κληθεί να βραβευθεί από τον υπουργό Δικαιοσύνης και να παραστεί σε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πράγμα που αρνήθηκε.
Ο Ν. Ρωμανός ήταν αυτόπτης μάρτυρας στην δολοφονία του φίλου του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου το 2008 από τα χέρια του αστυνομικού Κορκονέα και είναι καταδικασμένος σε 15ετή φυλάκιση χωρίς να του αναγνωρίζεται κανένα ελαφρυντικό και παρότι η κατηγορία για συμμετοχή του σε τρομοκρατική οργάνωση έχει καταρριφθεί. Η στάση του κράτους απέναντι του, μόνο ως εκδικητική μπορεί να θεωρηθεί αφού η πρόσβαση όλων των κρατουμένων στην εκπαίδευση είναι αναφαίρετο δικαίωμά τους, νομικά κατοχυρωμένο. Δικαίωμα που προφανώς πρέπει να ισχύει για όλους.

Σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα δεν γίνονται διακρίσεις και οι κρατούμενοι έχουν δικαιώματα ακόμη και αν ιδεολογικά στρέφονται ενάντια στους κρατούντες. Σε μία κοινωνία που λειτουργεί δίκαια για όλους και όχι μονομερώς δεν γίνεται να αφαιρούνται αδικαιολόγητα τα νόμιμα κεκτημένα οποιουδήποτε έγκλειστου στις φυλακές. Και είναι αντιδημοκρατικό, εξ αιτίας της ατομικής συμπεριφοράς ενός κρατουμένου που δραπέτευσε, να τιμωρούνται συνολικά όλοι οι φυλακισμένοι.
Είναι αδιανόητο το σωφρονιστικό σύστημα να μην έχει ως στόχο την προσωπική ανάπτυξη των έγκλειστων και να τους αφαιρεί το δικαίωμα στη μόρφωση και στην εκπαίδευση. Δεν μπορεί να εμποδίζει τους κρατούμενους να σπουδάσουν και να τους καταδικάζει και για την υπόλοιπη ζωή τους μετά την αποφυλάκιση. Η ελληνική και διεθνής εμπειρία αποδεικνύει ότι η συμμετοχή στην εκπαίδευση έχει πολύ σημαντικά οφέλη για την κοινωνία.

Ο σωφρονισμός δεν μπορεί να στοχεύει στην απομόνωση, στην ψυχολογική- σωματική καταπίεση, στον βασανισμό των κρατουμένων και στον εκφοβισμό των υπόλοιπων με σκοπό την αλλαγή των ιδεολογικών και πολιτικών πεποιθήσεών τους. Δεν πρέπει να επιτραπούν κινήσεις προς αυτή την επικίνδυνη κατεύθυνση με φυλακές τύπου Γ και πρακτικές που παραπέμπουν σε αυταρχικά καθεστώτα. Στις ελληνικές φυλακές θα πρέπει να υπάρχει σεβασμός των δημοκρατικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό των απεργών πείνας και απαιτούμε τα αιτήματά τους να γίνουν άμεσα αποδεκτά. Στηρίζουμε τον αγώνα όλων των κρατουμένων για αναβάθμιση της ποιότητας των συνθηκών κράτησής τους. Το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας, ενημερώνει τους δημότες και συντάσσεται και αυτό με παρόμοιες αποφάσεις, άλλων Δήμων και Δημοτικών Συμβουλίων. Αποφασίζει να αποστείλει αυτό το κείμενο στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, καθώς και στον δικηγόρο και την οικογένεια του Ν. Ρωμανού.

 Απέναντι σε μια πολιτική που σκοτώνει, η αξιοπρέπεια στο τέλος θα νικήσει.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΙΚΟ ΡΩΜΑΝΟ


Έχουμε ασκήσει κριτική στην πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και θα το ξανακάνουμε αν και όποτε χρειαστεί.

Εχθές όμως για να ΠΟΛΥ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ και ΣΥΝΘΕΤΟ πολιτικό θέμα έκανε παραπάνω από όσα έπρεπε να κάνει για να διευκολύνει το δημοτικό συμβούλιο να καταλήξει σε μια ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση συμπαράστασης στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό, μην αφήνοντας περιθώριο σε κανένα για να κάνει παιχνίδι με τις λέξεις έχοντας άλλοθι για να αποφύγει να πάρει θέση στο μεγάλο δίλημμα:
 ΝΑ ΖΗΣΕΙ ή ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΡΩΜΑΝΟΣ.

Όπως δεν αφέθηκε κανένα περιθώριο σε κανένα να κατηγορήσει την πλειοψηφία για αριστερίστικες παρεκκλίσεις, κάτι που θα διαπιστώσεις και μόνος σου μόλις διαβάσεις το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου, αναγνώστη μου.

Η πρόεδρος κάλεσε τις δημοτικές παρατάξεις νωρίτερα, πριν την έναρξη του δημοτικού συμβουλίου σε σύσκεψη για κοινή διαμόρφωση ενός κειμένου κοινά αποδεκτού.
Ένα μόνο προαπαιτούμενο τέθηκε ουσιαστικά από την πλειοψηφία στην μειοψηφία: να έχουν την πολιτική βούληση να ενώσουν τις φωνές τους με όσους ζητούν η πολιτεία και η κοινωνία να αποδειχτεί ωριμότερη από έναν τρελαμένο πιτσιρικά που έχει όμως πολλά ελαφρυντικά για να είναι τρελαμένος.

Και όμως ΔΥΟ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, αρνούμενες κάθε συμμετοχή σε συζήτηση για έκδοση οποιουδήποτε ψηφίσματος αλληλεγγύης: Η παράταξη του πρώην Δημάρχου Γιώργου Κουράση που παρευρέθηκε μεν στο δημοτικό συμβούλιο αλλά καταψήφισε χωρίς καμία τοποθέτηση επί του κειμένου και βέβαια η παράταξη του ΜΠΑΤΣΟΚ και των άλλων ακροδεξιών δυνάμεων, αυτή του Σ. Ανδρεόπουλου που δεν εκπροσωπήθηκε καν στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο αφού κανένα μέλος της δεν ήρθε στην χθεσινή συνεδρίαση, είχαν φάει όλοι μαζί χαλασμένα χρυσά αυγά - πολιτικη (βάλε τόνο όπου θες) ομελέτα και είχαν πονόκοιλο.

Το ψήφισμα εγκρίθηκε με τις ψήφους της πλειοψηφίας και των παρατάξεων Λαδόπουλου, Θωμά, της Λαϊκής Συσπείρωσης και του Νταβία.

(Το κείμενο του ψηφίσματος θα το αναρτήσουμε  μόλις βγει στο site του δήμου)

Σ.Σ.: Για όποιον δεν το κατάλαβε να υπογραμμίσουμε ότι η προηγούμενη ανάρτηση ήταν τρολάρισμα στον αντιπρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, δεξιότατο αλλά και ανεκτικό στο χιούμορ Μιχάλη Κόσσυβα. (Άλλωστε εκείνος μας λέει συνέχεια "γράφετε το όνομά μου για όποιον λόγο θέλετε. Οπότε του κάνουμε την χάρη).

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΤΟ ΠΑΝΩ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΗΣΕ Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΣΣΥΒΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ Δ.Σ.(Παραγγελιά)


ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Ο ΝΕΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

 
 
Υπέρ του νέου κανονισμού ψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, της παράταξη Κουράση και ο Νταβίας.
 
Λευκό ψήφισαν οι παρατάξεις Λαδόπουλου και Θωμά αφού μαζί με τα αθλητικά σωματεία είχαν ζητήσει την απόσυρση του θέματος για περαιτέρω διαβούλευση.
 
Κατά του νέου κανονισμού ψήφισε η Λαϊκή Συσπείρωση.
 
Δεν παρευρέθηκε στην χθεσινή συνεδρίαση κανένας από την παράταξη Ανδρεόπουλου, ήταν όλοι απόντες. 
 
Ο ΝΕΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 

ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ


Το βιβλιοπωλείο «χωρίς όνομα» σας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου του Δημοσθένη Κούκουνα

«Τα ένοχα μυστικά της Κατοχής».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου, στις 19.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ι.Ν. Φανερωμένης Χολαργού, στην πλ. Φανερωμένης 
(200 μέτρα από το σταθμό του μετρό Χολαργού).

Για πληροφορίες επικοινωνήστε στο 210-6546742 ή στο nonamebk@otenet.gr

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
Χαλάνδρι, 8 Δεκεμβρίου 2014
Προς:
1.       τον Δήμαρχο Χαλανδρίου
κ. Συμεών Ρούσσο
2.     κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους
ΥΠΟΜΝΗΜΑ
για τα προβλήματα της παιδείας στην πόλη μας
Το τελευταίο διάστημα είμαστε όλοι μάρτυρες της πιο άγριας επίθεσης από την κυβέρνηση, την τρόικα και τα όργανα της Ε.Ε., οι οποίες βάλλουν ενάντια σε κάθε εργασιακό, ασφαλιστικό και κοινωνικό μας δικαίωμα. Έτσι, στο όνομα της οικονομικής κρίσης ψηφίζονται αντιδραστικά μέτρα τα οποία ήταν προσχεδιασμένα προ μνημονίου και τα οποία θα είναι μόνιμα και όχι προσωρινά.  Στο στόχαστρο των μέτρων είναι και η δημόσια εκπαίδευση. Προκειμένου να πετύχουν την ευρύτερη αποδοχή προβάλλονται επικοινωνιακά περιτυλίγματα χρησιμοποιώντας εύηχες φράσεις όπως «νέο σχολείο», «πρώτα ο μαθητής», «ζώνες εκπαιδευτικής προτε­ραιότητας», «αξιολόγηση», ο μαθητής «μικρός διανοούμενος», «μικρός  επιστήμονας», «μικρός ερευνητής», «ψηφιακό σχολείο» κλπ.
Το «νέο σχολείο», έτσι όπως παρουσιάζεται μέχρι σήμερα από το Υπουργείο Παιδείας και ειδικά μέσα από την πρόταση «νέο σχολείο, πρώτα ο μαθητής», δεν περιλαμβάνει νέες αρχές και σκοπούς της εκπαίδευσης, αλλά διαμορφώνει ένα σύστημα διεκπεραίωσης και αναπαραγωγής της πληροφορίας. Η νέα πρόταση επε­ξεργάζεται συνολικά ένα μηχανισμό ηλεκτρονικού τύπου, ψηφιακό, ο οποίος καταργεί σε μεγάλο βαθμό τη σχέση του μαθητή, το στοχασμό και την κριτική σκέψη, τη γνώση, τη συνείδηση, την κατανόηση και τη συλλο­γικότητα.
Σήμερα σχεδόν πέντε χρόνια μετά την εφαρμογή του Καλλικρατικού μοντέλου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση το οποίο μετέφερε τις ευθύνες των προβλημάτων των σχολείων στους Δήμους, χωρίς όμως την μεταφορά και των πόρων, διεκδικούμε ως γονείς να αντιμετωπιστούν από τη Δημοτική Αρχή τα παρακάτω προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία μας:
1.       Οικονομική ενίσχυση των Σχολικών Επιτροπών από τον δημοτικό προϋπολογισμό
2.     Ενίσχυση της συμμετοχής των εκπροσώπων των γονέων στα Δ.Σ. των Σχολικών Επιτροπών στο 1/3 των μελών τους
3.       Κάλυψη όλων των αναγκών στα σχολεία σε αναλώσιμα υλικά – θέρμανση, ώστε να μην είναι αναγκα­σμένοι οι γονείς να «συμβάλλουν» οικονομικά 
4.       Σχεδιασμός και προγραμματισμός για τις επισκευαστικές ανάγκες των σχολείων. Θεσμοθέτηση μητρώου συντήρησης και εργασιών, συνεχής συντήρηση των σχολικών μονάδων (υδραυλικά, αντιπλημμυρικά, έργα θερμομόνωσης, ηλεκτρολογικά, διαμόρφωσης αύλειων χώρων,  γηπέδων, υπόστεγων κλπ.)
5.       Κατασκευαστικές παρεμβάσεις στα σχολικά κτίρια για άμεση και απρόσκοπτη πρόσβαση σε μαθητές με αναπηρία
6.       Άμεση σύσταση επιτροπής αποτελούμενη από γονείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές, εκπροσώπους του Δή­μου για τη μελέτη χάραξης νέων ορίων για τα σχολεία
7.     Δέσμευση του δημοτικού συμβουλίου για καμία συγχώνευση – κατάργηση σχολικής μονάδας
8.       Έναρξη των κατάλληλων ενεργειών για την ανέγερση του 17ου δημοτικού και 6ου Λυκείου Χαλανδρίου στην περιοχή Πάτημα
9.     Αντιμετώπιση του προβλήματος της μεταφοράς των μαθητών από το Πάτημα προς τα σχολεία της Μετα­μόρφωσης Χαλανδρίου
10.  Φύλαξη των σχολικών κτιρίων με τοποθέτηση σχολικών φυλάκων, μέριμνα για την επαρκή καθαριότητα εντός και περιμετρικά των σχολείων, τοποθέτηση σχολικών τροχονόμων
11.  Επέκταση του θεσμού της δημιουργικής θερινής απασχόλησης με έγκαιρη πρόσληψη προσωπικού και ταυτόχρονη έκτακτη οικονομική ενίσχυση των σχολείων, που φιλοξενούν το πρόγραμμα για την κάλυψη των αναγκών
12.  Ανοιχτά σχολεία τα απογεύματα, με ευθύνη του Δήμου, αθλητικές – πολιτιστικές δραστηριότητες για όλα τα παιδιά
13.  Μέριμνα για δωρεάν προληπτική ιατρική  – εμβολιασμούς – παροχή ιατρικών βεβαιώσεων από τα δημο­τικά ιατρεία
14.   Έκτακτο κονδύλι στον προϋπολογισμό για την αντιμετώπιση του παιδικού υποσιτισμού – μέριμνα για την παροχή δεκατιανού
15.  Διοργάνωση στα σχολεία σεμιναρίων, συζητήσεων συμβουλευτικής ψυχολογίας και υποστήριξης της οι­κογένειας κλπ.
16.   Χρηματοδότηση για τη δημιουργία βιβλιοθηκών, σε όσα σχολεία δεν υπάρχουν
17.  Κάλυψη της δαπάνης των ξενόγλωσσων βιβλίων για τους μαθητές του Λυκείου
18.  Μείωση έως και μηδενισμό των τροφείων στους παιδικού σταθμούς – κανένα παιδί να μη μένει εκτός
Την ερχόμενη Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου 2014, στις 6:00 μ.μ., γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές διαδηλώνουμε στο Υπουργείο Παιδείας απαιτώντας:
·         Κατάργηση του Νόμου για το νέο λύκειο και την τράπεζα θεμάτων
·         Αποδέσμευση του Λυκείου από την εισαγωγή στην Γ/βάθμια εκπαίδευση
·         Ενιαία, 12χρονη, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλους – δίχρονη δωρεάν προσχολική εκ­παίδευση
·         Όχι στην κατάργηση του ολοήμερου σχολείου – άμεσα μέτρα στήριξης με αναγκαίες πιστώσεις, προσλή­ψεις κλπ.
·         Κατάργηση του νέου νόμου για την ειδική αγωγή – καμία κατάργηση ειδικού σχολείου – ίδρυση νέων μο­νάδων, πρόσληψη εξειδικευμένων παιδαγωγών
·         Καμία κατάργηση – συγχώνευση σχολικής μονάδας
·         Μαζικοί διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών, καθώς και μόνιμου βοηθητικού προσωπικού (φύλακες, τροχο­νόμοι, τραπεζοκόμοι, γραμματείς κλπ.)
·         Κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό για την αντιμετώπιση της επισιτιστικής κρίσης
·         Αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 15%
·         Όχι στην εμπορευματοποίηση της παιδείας – καμία επιχειρηματική δράση στα σχολεία
Ζητούμε από τη Δημοτική Αρχή να μεριμνήσει ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα των σχολείων μας που σας εκθέσαμε παραπάνω. Σας υποβάλλουμε παράλληλα υπομνήματα των Συλλόγων Γονέων που εξει­δικεύουν ορισμένα από τα προβλήματα για κάθε σχολείο. Ζητούμε επίσης να συμπαρασταθείτε στη διαδήλω­σή μας στο Υπουργείο Παιδείας την ερχόμενη Πέμπτη, εκδίδοντας ανάλογο ψήφισμα συμπαράστασης και συμμετέχοντας μαζί μας.
Για το Δ.Σ. της Ένωσης
Ο Πρόεδρος
Ο Γραμματέας
Γιάννης Μιχάλας
Δημήτρης Βασιλάκης

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΦΡΑΓΚΟΚΛΗΣΣΙΑΣΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ                                                                                                                  

ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ


Για την οδό Λακωνίας και το κυκλοφοριακό πρόβλημα

                                                                                                                     Βριλήσσια 9-12-2014

Επιτέλους, η γνωστή μας ως οδός Λακωνίας (Φραγκοκκλησιάς) παραδόθηκε στην κυκλοφορία και λειτουργεί!

Χαιρετίζουμε το γεγονός σαν μια ακόμη νικηφόρα κατάληξη του συντονισμένου αγώνα  Αυτοδιοίκησης και Ενεργών Πολιτών, ενάντια στις γνωστές  πλέον σε όλους μεθοδεύσεις, νομικίστικες και νομιμοφανείς, που κάποιοι αόκνως μετήλθαν στοχεύοντας στο ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα, δηλαδή στην ολοκληρωτική ακύρωση του Έργου.

Διάφοροι «φορείς και παράγοντες», ειδήμονες περιβαλλοντολάγνοι, ποικιλόχρωμοι πονηροί πολιτευτές τοπικής κλίμακας, αυτόκλητοι καταστροφολάγνοι, σπεσιαλίστες τεχνικοί αδιέξοδων προτάσεων, κ.λπ. εμφανίστηκαν στο προσκήνιο  -περισσότεροι φαίνεται πως έδρασαν στο παρασκήνιο-  φωτίζοντας άπλετα την κουτοπόνηρη πλευρά του νεοέλληνα.

Ως μικρό δείγμα των ως άνω καταγράφεται η τελευταία απεγνωσμένη προσπάθεια ακύρωσης του Έργου με το φαεινό «επιχείρημα» «της αδυναμίας διέλευσης λεωφορείων(!) από την οδό Λακωνίας, λόγω έλλειψης κυκλοφοριακής μελέτης στην εγγύτερη περιοχή άρα επιβάλλεται η μονοδρόμηση της οδού προς τη λεωφόρο Πεντέλης».
Για …φορτηγά, νταλίκες και λοιπά βαρέα οχήματα ουδέν, προς το παρόν, αναφέρεται…

Ας είναι,  εμπλουτίζουμε τις εμπειρίες μας…
Ο δρόμος λειτουργεί ήρεμα κι απλά και μέχρι στιγμής ούτε Νεφελίμ ούτε Ελοχίμ ή λοιπά δαιμόνια του ολέθρου εμφανίστηκαν…
Αντίθετα αυτό που διαπιστώνουμε καθημερινά είναι ότι οι τρείς δήμοι Μαρούσι, Χαλάνδρι, Βριλήσσια, υπέρμαχοι και υποστηρικτές της λειτουργίας του Έργου, επωφελούνται αμοιβαίως, ιδιαίτερα η πόλη μας.  Τα ασθενοφόρα φτάνουν ταχύτερα στο Σισμανόγλειο, η λεωφόρος Πεντέλης «ανασαίνει» και η μετακίνηση από και προς την Κηφισίας ή το μετρό Χαλανδρίου εξανθρωπίζονται.
Επείγει, βεβαίως, η ολοκλήρωση των απαραιτήτων κυκλοφοριακών σημάνσεων.

Εμείς, ως Κίνηση Πολιτών Βριλησσίων για το Κυκλοφοριακό, που βιώσαμε όλη αυτή τη δεκάχρονη οδύσσεια, συμβάλλοντες τα μέγιστα στη λύση του προβλήματος, πέρα απ’ την ικανοπποίηση για την ευτυχή κατάληξη του αγώνα μας,                                                  
                                                        δηλώνουμε ότι: 

-. θα παρακολουθούμε συνεχώς και επισταμένως την ομαλή εξέλιξη της κυκλοφορίας στην οδό Λακωνίας, αντιπαλεύοντας ενδεχόμενες αντίθετες ενέργειες  απ’ όπου κι αν προέρχονται

-. θα στηρίξουμε τη νέα Δημοτική Αρχή στη δεδηλωμένη θέση της, όπως αυτή εκφράστηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βριλησσίων της 24/11/2014  (https://diavgeia.gov.gr/doc/6ΙΥ0Ω9Ρ-Ν1Ρ?inline=true ) και έγινε αποδεκτή από όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους, για ολοκληρωμένη λύση του Κυκλοφοριακού προβλήματος της πόλης των Βριλησσίων.

                                                            ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ               


Επίσης σας στέλνουμε το παρακάτω link, που αφορά στην εργασία μαθητών των εκπαιδευτηρίων «ΚΑΝΤΑ» για τα κυκλοφοριακά προβλήματα της πόλης μας και παρακαλούμε για την συμπλήρωση του ερωτηματολογίου.
 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
Για πληροφορίες: Χονδρός Λουκάς 6973 663 209 από 20:00 έως 21:00 εκτός Σαββάτου και Κυριακής

                                    

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ Συλλόγου "ΑΡΓΩ" Χαλανδρίου

 
Ο Πολιτιστικός-Επιστημονικός Σύλλογος  «ΑΡΓΩ» Χαλανδρίου
διοργανώνει 
Χριστουγεννιάτικο  Παζάρι

το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου, από 10.30 πμ έως 7.00 μμ,
στην οδό Ιωαννίνων 18  (Τούφα Χαλανδρίου),

Στο παζάρι μας θα βρείτε:
 χριστουγεννιάτικα δώρα, χειροποίητα γλυκά, κοσμήματα, κεριά, μικρά έργα τέχνης,
βιβλία και πολλά άλλα ενδιαφέροντα και χρήσιμα είδη.
 
Σας περιμένουμε να ανταλλάξουμε ευχές
με μουσική, εδέσματα, γλυκά και κρασί !
 
- Μέρος των εσόδων θα διατεθεί για κοινωνικούς σκοπούς