Δευτέρα, 6 Ιανουαρίου 2014

Η τραγωδία του «εκσυγχρονισμού»...

Το καθεστώς του «εκσυγχρονισμού» (σημιτισμός) το οποίο σήμερα έχει πάρει τις πλέον μοχθηρές του διαστάσεις, αποτελεί ΟΧΙ μόνο το προϊόν του εκφυλισμού του ΠΑΣΟΚ, αλλά ολόκληρου του πολιτικού κόσμου.
Σηματοδοτεί τη νέα τραγωδία μας: Τη νεοταξική τραγωδία…


Επί Σημίτη υπήρξε η ολοκληρωτική προσαρμογή του καθεστωτικού οικοδομήματος, (κράτους, κοινοβουλίου, παρακράτους, αλλά και της «αριστεράς») στις νέες απαιτήσεις του ΥΠΕΡ-εθνικού ιμπεριαλισμού.

Αυτό το καθεστώς του σημιτισμού (ακραίος νεοφιλελευθερισμός με σοσιαλδημοκρατική σάλτσα) διαπότισε όλους τους τομείς της κοινωνικής και πολιτικής ζωής και, με αχαλίνωτη κυνικότατα, παρήγαγε όλες της μορφές της πνευματικής κατάπτωσης, βρώμισε κάθε Ιδέα και Ηθική και επέβαλε τα «ήθη» της Νέας Εποχής.

Από αυτήν την εποχή άρχισαν και να προβάλλονται καταιγιστικά και υστερικά τα νέα ιδεολογήματα της Νέας Τάξης: «αντιεθνικισμός», «αντιρατσισμός», «αντιφασισμός» και CIA…

Την ίδια εποχή γιγαντώθηκε και το πολυκέφαλο κύκλωμα των επιδοτούμενων ΜΚΟ, καθώς και οι ποικίλες «αριστερές» εστίες των επαγγελματιών εθνομηδενιστών, «αντιρατσιστών», στήριξης των λαθρομεταναστών, των «εθνικών μειονοτήτων», των «ιδιαιτεροτήτων» και CIA…

Τότε κυριάρχησαν ΠΛΗΡΩΣ και ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΑ
οι μηχανισμοί του διεθνούς ιμπεριαλισμού και οι «μαφίες» τους, σε ΟΛΑ τα κόμματα, σε όλες τις πολιτικές δομές του ελληνικού κράτους και τα προπαγανδιστικά Ιερατεία.

Τότε άρχισε και η συστηματική κακοποίηση των λέξεων και εννοιών.

Θα αναδημοσιεύσουμε ένα μικρό άρθρο που γράψαμε τότε στην «Αθηναϊκή» (9 Δεκεμβρίου 1997)


Οι «εκσυγχρονιστές» κακοποιούν και τις έννοιες…

Στις 14 Ιουλίου 1997, σε άρθρο μας με τίτλο «Η αντιεθνικιστική απάτη», είχαμε επισημάνει τούτο:

«Κάθε κριτική κατά της κυβέρνησης σε θέματα που αφορούν το παγκόσμιο διακρατικό πλέγμα εξουσιών χαρακτηρίζεται εθνικιστική.
Κάθε κριτική, επίσης, κατά του τουρκικού ιμπεριαλιστικού επεκτατισμού χαρακτηρίζεται, παρομοίως, εθνικιστική…
Σε λίγο στο όνομα ενός αφηρημένου αντιεθνικισμού και η κριτική που θα στρέφεται κατά του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού ή κατά των εξουσιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα στιγματίζεται ως εθνικιστική…».


Δεν πέρασαν πέντε μήνες και η κυβέρνηση Σημίτη μας επιβεβαίωσε. Όσοι αντιτάσσονται στα αμερικανικά σχέδια και στη νέα δομή του ΝΑΤΟ, όσοι ασκούν κριτική στην «υποταγή» της κυβέρνησης στην ιμπεριαλιστική τάξη πραγμάτων, στιγματίζονται ως «εθνικιστές» και «ακροδεξιοί».

Τέτοια εκτρωματική κακοποίηση των εννοιών δε έχει ιστορικό προηγούμενο.
Ο εκσυγχρονιστικός παραλογισμός αναθεωρεί την κοινωνική και πολιτική επιστήμη, όχι με την πένα του θεωρητικού, αλλά με την μπότα της αλαζονείας και του αφορισμού.

Ουδέποτε η επιστημονική σκέψη ακρωτηριάστηκε τόσο βάναυσα…

Οι εκσυγχρονιστές «ανακάλυψαν» στο κατώφλι του 2000 ότι οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ είναι εγγυητές της ειρήνης και βρίσκονται στην πρωτοπορία του αγώνα κατά του εθνικισμού.

Όσοι, λοιπόν, ΟΣΟΙ πιστεύουν ότι το ΝΑΤΟ εξυπηρετεί το διεθνές ιμπεριαλιστικό κεφάλαιο, και ιδιαίτερα το χρηματιστηριακό, ότι προωθεί τις ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις των ΗΠΑ, αυτοί είναι «εθνικιστές» ή, στην καλύτερη περίπτωση, απολιθώματα μιας άλλης εποχής.

Σύμφωνα με τους εκσυγχρονιστές (ροδέλες στα γρανάζια των ιμπεριαλιστών) διεθνισμός είναι η παγκοσμιοποίηση: Δηλαδή το διεθνές χρηματιστηριακό κεφάλαιο, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.

Κρίμα που αυτές τις εκσυγχρονιστικές «ανακαλύψεις» δεν τις γνώριζαν οι λαοί και τα απελευθερωτικά αντιιμπεριαλιστικά κινήματα για να καθίσουν στα «αυγά» τους και να μη θρηνήσουμε εκατοντάδες χιλιάδες θύματα…

Βεβαίως τέτοια άθλια σοφίσματα δεν εξαπατούν κανένα και ούτε θα σταθούν ικανά να σώσουν τους νέους προφήτες της μοιρολατρικής αποδοχής και ναρκωτικής απάθειας.


Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 1997


 Διαβάστε και ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=8261

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ "ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ" ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΚΟΤΣΑΝΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΚΕΤΑ,
ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΛΕΥΡΩΝ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟΥΣ ΕΞΥΠΝΑΚΙΣΜΟΥΣ
ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΥΜΕΝΑ,

ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΗΞΑΝ ΣΤΟΝ ...ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ. (Αφήστε τον φασίστα να βγει, αυτό θέλουμε).

Έτσι για πρόγευση:

"Θα φτιάξουμε  αντιμνημονιακό ψηφοδέλτιο, γιατί δεν μπορούμε και εμείς δηλαδή να είμαστε αντιμνημονιακοί" λένε κάποιοι που ακόμα είναι μέλη της παράταξης του Αεικίνητου. (Ε ΚΑΛΑ, ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ;)

"Τι να τον κάνουμε τον δήμο, εμείς όλοι για τον σοσιαλισμό αγωνιζόμαστε, δεν τον χρειαζόμαστε"
(Όχι δεν το είπε ο Γιάννος Παπαντωνίου).

..... και άλλα πολλά και πειστικά που θα σας μαθαίνουμε από αύριο.

Σήμερα είναι 6 Ιανουαρίου.
Τις επόμενες 20 μέρες τα πράγματα θα ξεκαθαρίσουν.

Και καλούμε όσους ακούν αυτούς που ομιλούν πολύ και μεταφέρουν "αποκλειστικές πληροφορίες" (όχι δικές τους, αλλά "άκουσαν" από κύκλους)  σχετικά με την στάση .... των άλλων (προσώπων, συλλογικοτήτων, κομμάτων) να κρατούν μικρό καλάθι .... μέχρι να "τραγουδήσει η χοντρή΄" που λένε και οι αμερικλάνοι.

Τα παιχνιδάκια που παίζουν είναι παλαιάς κοπής και δεν έχουν ενδιαφέρον.
Αυτοί που κινούν τα νήματα είναι γνωστοί και οι μαριονέτες τους παλιές και φθαρμένες.

Η λάσπη ενίοτε γυρίζει και γίνεται μπούμερανγκ ειδικά αν εκεί που την πετάς δεν μπορεί να κολλήσει με τίποτα.

Κάποιος λέει ότι το παιχνίδι καθορίζεται ΝΥΧΤΑ.

ΟΠΟΙΟΙ ΝΥΧΤΑ ΠΕΡΠΑΤΟΥΝΕ ΛΑΣΠΕΣ ΚΑΙ ΣΚΑΤΑ ΠΑΤΟΥΝΕ, του απαντάμε.

Η ΓΚΑΛΕΡΙ ΧΡΥΣΟΘΕΜΙΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΗΣ ΜΑΡΤΑΣ ΜΠΙΑΤΖΙΝΙ                               ΕΓΚΑΙΝΙΑ : ΠΕΜΠΤΗ 9 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014, ΩΡΑ 19.30


Ο Παναγιώτης Σ. Παπαδόπουλος σημειώνει για τη δουλειά της Μάρτας Μπιατζίνι : Η επανάληψη και το καινούργιο.

Το έργο της Μάρτας Μπιατζίνι επιβεβαιώνει μία αρχή που συναντούμε τόσο συχνά στην καλλιτεχνική δημιουργία: την αρχή της επανάληψης. Εάν σκεφτούμε ξανά την πορεία της, την ενότητα με τα καπέλα, το 2006, τα ερωτήματα, το 2008, την ενότητα της ενδοχώρας, το 2011, αβίαστα αντιλαμβανόμαστε αυτήν την αρχή. Ο καλλιτέχνης εμμένει σε κάτι, με την πάροδο του χρόνου το αναπτύσσει, το εξελίσσει πιο πέρα....


... Ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι η δουλειά της Μπιατζίνι ασχολείται με σύμβολα ή αρχέτυπα, αυτό δε σημαίνει ότι παρουσιάζεται κάτι που παραμένει, σε γενικές γραμμές, ίδιο. Οι νέες φόρμες παίρνουν αφορμή τις παλαιότερες φόρμες κ.ο.κ. Το έργο της δείχνει σύμβολα σε εξέλιξη, εικόνες σε εξέλιξη, μορφές που θα βρουν τη δικαίωσή τους μέσα από άλλες μορφές. Η επανάληψή της αναζητά το καινούργιο. ; Παναγιώτης Σ. Παπαδόπουλος


ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΕΩΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014
 

Τηλ. 210 6811418 www.chryssothemis.com

ΚΑΛΗ ΦΩΤΙΣΗ ΝΑ ΕΧΟYΜΕ ΟΛΟΙ! ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΜΠΟΜΠΙΡΑ!


Πράσινο Κίνημα: Ο σπουδαίος ρόλος της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς στη ζωή μας

  18 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς Πράσινο Κίνημα: Ο σπουδαίος ρόλος της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς στη ζωή ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις