Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 11 Μαΐου 2022

Σύλλογος "ΑΡΓΩ": Καθαρισμός «υιοθετημένης παραλίας» και άλλες οικολογικές δράσεις του Συλλόγου

 


Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι, είναι έμπρακτη η ευαισθητοποίηση του Πολιτιστικού - Επιστημονικού Συλλόγου «ΑΡΓΩ» για την προστασία του Περιβάλλοντος, με αντίστοιχες ενέργειες και δράσεις μας.

Ευαισθητοποιημένοι ιδιαίτερα στα θέματα της θαλάσσιας και παράκτιας ρύπανσης, ο Σύλλογος μας συμμετέχει στο πρόγραμμα της WWF Ελλάς «Υιοθέτησε μια παραλία», ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα αποτύπωσης στοιχείων για τις ελληνικές παραλίες που παράγει και ερευνητικά αποτελέσματα.

Ταυτόχρονα με  τον καθαρισμό της παραλίας που έχουμε υιοθετήσει, καταγράφουμε ποσοτικά και ποιοτικά στοιχεία από τα απορρίμματα για την αποτύπωση και την αντιμετώπιση της πλαστικής ρύπανσης, τα οποία αξιοποιούνται σε μια ενιαία βάση δεδομένων στην οποία περιοδικά καταχωρούνται.

Αποτελεί μια σημαντική δράση επιστήμης των πολιτών (citizen science) καταγραφής της παράκτιας πλαστικής ρύπανσης και καταπολέμησής της.

Εκτός από την ήδη «υιοθετημένη» παραλία σχεδιάζουμε σε συνεργασία με το πρόγραμμα της WWF, δράσεις και σε άλλες παραλίες της Αττικής.


Ανάλογες δράσεις θα αναλάβει ο Σύλλογος "ΑΡΓΩ" για θέματα που αφορούν τη συμμετοχή μας στο δίκτυο φορέων για την «Προστασία των αστικών δέντρων»  αλλά και στην «Πρωτοβουλία φορέων για τη δημόσια διαχείριση του Νερού».ΙΑΣΩ Παίδων: Υβριδική Επιστημονική Ομιλία "The effects of Microbiome and Immunoglobulin therapy on immune dysregulation"
Η Υβριδική Επιστημονική Ομιλία του ΙΑΣΩ Παίδων με θέμα «The effects of Microbiome and Immunoglobulin therapy on immune dysregulation» θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 12 Μαΐου 2022, ώρα 13:00 έως 14:00, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΙΑΣΩ. Επίσημος προσκεκλημένος ομιλητής θα είναι ο κ. Professor Andrew Gennery, Hononary Consultant, NHS, The Newcastle upon Tyne Hospitals, Paediatric Immunology, ID and Allergy, The Great North Children’s Hospital.

Στόχος της Επιστημονικής Εκδήλωσης είναι η συνεχιζόμενη ιατρική εκπαίδευση και ενημέρωση των Ιατρών - Συνεργατών και των Επαγγελματιών Υγείας για τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα που αφορούν στη δράση του Μικροβιώματος και της θεραπευτικής παρέμβασης της Γ - Σφαιρίνης στη Διαταραχή της Ανοσορρύθμισης.

Επιστημονική Υπεύθυνη της Ημερίδας είναι η κα. Μαρία Κανάριου, Παιδίατρος, Διευθύντρια Τμήματος Παιδιατρικής Ανοσολογίας, ΙΑΣΩ Παίδων.

Η συμμετοχή και παρακολούθηση της Εκδήλωσης είναι δωρεάν και θα έχετε τη δυνατότητα να την παρακολουθήσετε με φυσική παρουσία, με την επίδειξη του Πιστοποιητικού Εμβολιασμού και μέσω live streaming από το ακόλουθο link: https://bit.ly/3v4KCIk

Επίσημη γλώσσα της Ομιλίας θα είναι η Αγγλική.