Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2013

ΑΥΤΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑΣκάφος ξεκινάει από την Ιταλία με κατεύθυνση προς Κύπρο και κάνει το μοιραίο λάθος να σταματήσει σε λιμάνι στην νότια Πελοπόννησο για ανεφοδιασμό.
Το σκάφος δεν λιμενιζεται αλλά βγαίνουν στην ακτή με...φουσκωτή βάρκα.

Το Λιμενικό τον σταματάει και ζητάει τέλη καθέλκυσης 88 λεπτά (0,88 ευρώ, παλιές 300 Δρχ) πληρωτέα για κάθε σκάφος που μπαίνει και βγαίνει από την θάλασσα.

Εδώ αρχίζει το δράμα... Το κράτος κατήργησε το "Κεφαλαιο Λιμενικής Αστυνομίας" και αυτό είναι πληρωτέο ΜΟΝΟ στις ΔΟΥ.

Ο Άτυχος Τουρίστας αναγκάζεται να κάνει 200 χιλιόμετρα με ταξί μέχρι την ΔΟΥ Καλαμάτας ή Σπάρτης, να μείνει εκεί το βράδυ και να πιάσει σειρά από τις 7 το πρωί, όπου ανακαλύπτει ότι χρειάζεται ΑΦΜ για να βγει το Παράβολο, και δεν βγαίνει χωρίς αυτό..

Αναγκάζεται να βγάλει ΑΦΜ και ανακαλύπτει ότι πρέπει να υποβάλει φορολογική δήλωση έστω μηδενική και χρειάζεται και χαρτί ότι είναι κάτοικος εξωτερικού διαφορετικά θα φορολογηθεί με τεκμήρια... και ότι πρέπει κάθε χρόνο πια να κάνει μηδενική φορολογική δήλωση.. και να στέλνει το χαρτί φορολογικής έδρας...

Για να το κάνει αυτό χρειάζεται κλειδάριθμο, το οποίο δεν μπορούν να το βγάλουν στην εφορία εάν δεν έχει κάνει πρώτα αίτηση που δεν γίνεται από μέσα στην εφορία και πρέπει να πάει σε internet cafe, για να γυρίσει πίσω και να ανακαλύψει ότι έχει κλείσει η εφορία και πρέπει να πάει την επόμενη ημέρα...

capital.gr
hellas-now.com

Μητρόπουλος: Χιλιάδες δημόσιοι στο δρόμο πένητες και ανήμποροι
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και Τομεάρχης Διοικητικής μεταρρύθμισης, Αλέξης Μητρόπουλος, με αφορμή τις σημερινές κινητοποιήσεις των Δημοσίων υπαλλήλων, έκανε λόγο για «χιλιάδες υπαλλήλους που θα πεταχτούν στο δρόμο, πένητες και ανήμποροι».

«Ο ακρωτηριασμός του κράτους, η διάλυση των νοσοκομείων, η κατάργηση των κοινωνικών υποδομών, η φορολογική τρομοκρατία, η βίαιη αρπαγή μισθών και συντάξεων, θα συνεχιστούν με μεγαλύτερη ένταση το επόμενο διάστημα. Η απελευθέρωση των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία είναι ήδη ειλημμένη απόφαση και θα αποτελειώσει χιλιάδες νοικοκυριά. Με τη διαθεσιμότητα – κινητικότητα μέχρι τα τέλη του χρόνου χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι θα πεταχτούν στο δρόμο πένητες και ανήμποροι», σχολίασε αρχικά ο κ. Μητρόπουλος και συνέχισε:

«Είναι μνημονιακές δεσμεύσεις του παραδομένου στην τρόικα υπηρετικού προσωπικού τις οποίες έχει ορκιστεί πάση θυσία να εφαρμόσει».
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «η μεγάλη πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων, στους ΟΤΑ, στην Υγεία, στην Παιδεία που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις περήφανοι και φιλόπονοι εργαζόμενοι, παρά τον άδικο διασυρμό και τις επιθέσεις που υφίστανται, δεν έχουν τίποτα να προσδοκούν από την τροϊκανή κυβέρνηση που λεηλατεί τη χώρα, ξεπουλά τον πλούτο της, εξαθλιώνει του πολίτες στερώντας κάθε ελπίδα από τη νέα γενιά», και πρόσθεσε:

«Οι ΚΥΑ που θα εκδοθούν σήμερα και τις επόμενες μέρες για τη διαθεσιμότητα – κινητικότητα θα επιβεβαιώνουν πανηγυρικά τις αρχικές εκτιμήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του Προέδρου του, κ. Αλέξη Τσίπρα. Στόχος της τροϊκανής κυβέρνησης και των δανειστών – εντολέων της είναι η κατάργηση του κοινωνικού κράτους και η παράδοση της ελληνικής δημόσιας διοίκησης απευθείας στους δανειστές και ιδιώτες».

«Οι δημόσιο υπάλληλοι, όλοι οι Έλληνες εργαζόμενοι, στους ΟΤΑ στις ΔΕΚΟ, στον βαριά μνημομιόπληκτο ιδιωτικό τομέα, οι αξιοπρεπείς συνταξιούχοι μας δεν πρέπει να τρέφουν αυταπάτες. Δεν μπορούν σε τίποτε να ελπίζουν από την τρόικα και την πειθήνια αυτή κυβέρνηση», τόνισε ακόμα ο κ. Μητρόπουλος και τέλος σχολίασε:

«Οι επιμερισμένοι αγώνες κατά κλάδο και επαγγελματική κατηγορία έχουν βέβαια τη μεγάλη σημασία τους. Ο κοινός όμως ενωμένος αγώνας όλων είναι περισσότερο από ποτέ άλλωστε αναγκαίος. Κυβέρνηση και τρόικα φέρονται στο λαό μας σα να είναι εχθρός. Εκδίδουν καθημερινά πολεμικά ανακοινωθέντα. Δεν τον σέβονται, τον εξαθλιώνουν χωρίς τελειωμό χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Πρέπει άμεσα να τους σταματήσουμε. Με δημοκρατικούς και συλλογικούς αγώνες, μαζικούς και ενωτικούς, πρέπει να τους ανατρέψουμε. Είναι επικίνδυνοι για την Ελλάδα, τους περήφανους πολίτες της, τη θαυμαστή νέα γενιά που της έχουν στερήσει την ελπίδα και την προοπτική».

Καταργούνται οι διπλές συντάξεις Υπουργών, Βουλευτών και Δημάρχων


Καταργούνται οι διπλές συντάξεις Υπουργών, Βουλευτών και Δημάρχων

Τέλος στις διπλές συντάξεις που μπορούσαν να λαμβάνουν όσοι κατέχουν την Βουλευτική ιδιότητα ή την θέση Υπουργού - Υφυπουργού, καθώς και οι αιρετοί Πρόεδροι Κοινοτήτων, οι Δήμαρχοι και οι Νομάρχες του προϊσχύοντος καθεστώτος, βάζει η τροπολογία που κατατέθηκε από τους Υπουργούς Εργασίας και Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, καταργείται η διάταξη εκείνη του νόμου 3863/2010 που τους παρείχε την δυνατότητα είτε να συνεχίσουν την ασφάλισή τους στους κλάδους κύριας και επικουρικής σύνταξης και πρόνοιας, στους οποίους ήταν ασφαλισμένοι πριν από την εκλογή τους, είτε να αναγνωρίσουν τον χρόνο της θητείας τους στους συγκεκριμένους κλάδους οποτεδήποτε (δηλαδή να μετράει ο χρόνος της θητείας τους τόσο για τη βουλευτική σύνταξη ή χορηγία, όσο και για τη σύνταξη από τον ασφαλιστικό φορέα που ασφαλίζονταν με την επαγγελματική τους ιδιότητα). 

Η σχετική τροπολογία που κατατέθηκε από τους Υπουργούς Εργασίας και Οικονομικών Γ. Βρούτση και Γ. Στουρνάρα στο νομοσχέδιο για τα εθνικά κληροδοτήματα, προβλέπει επίσης ότι η ανωτέρω διάταξη δεν έχει νόημα για όσους απέκτησαν ή αποκτήσουν τις εν λόγω ιδιότητες μετά την έναρξη ισχύος του ν. 4093/2012, δεδομένου ότι έπαυσαν να ισχύουν για τα πρόσωπα αυτά οι διατάξεις για τη Βουλευτική σύνταξη και την χορηγία των δημάρχων και πλέον συνεχίζουν υποχρεωτικά την ασφάλισή τους στους φορείς που ασφαλίζοντας πριν την εκλογή τους.

http://www.poli-politiki.gr/, 23/8/2013

Ανακοίνωση της Ένωσης Ελλήνων ΠρεμετήςΈκκληση βοηθείας απ’ τα αδέρφια μας στην Πρεμετή
Με απόφαση του Δ.Σ. της Ένωσης Ελλήνων Πρεμετής συντάχθηκε η εξής ανακοίνωση – δελτίο τύπου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκπροσωπώντας το σύνολο των Ελλήνων της Πρεμετής Βορείου
Ηπείρου, καταδικάζουμε με βδελυγμία όσα ανίερα και απαράδεκτα διαδραματίστηκαν στην Πρεμετή τις τελευταίες ημέρες, με τις βιαιοπραγίες κατά των ιερέων και των πιστών καθώς και της σύλησης και της απομάκρυνσης με βίαιο και βάρβαρο τρόπο των Αγίων Εικόνων, των ιερών σκευών και των λοιπών αντικειμένων από τον Ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου από ιδιωτική αστυνομίαεκμισθωμένη από παρακρατικά στοιχεία, κάτω από τα απαθήβλέμματα και την αδράνεια της αλβανικής πολιτείας.

Ζητάμε άμεσα την αποκατάσταση του ιερού ναού μας στην πρότερη κατάσταση.

Ζητάμε ακόμα την συμπαράσταση των κυβερνήσεων της πατρίδας μας και των φίλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο αγώνας μας τώρα αρχίζει και δεν θα σταματήσει πριν από την τελική δικαίωση.

Από το Διοικητικό Συμβούλιο
Ένωση Ελλήνων Πρεμετής Βορείου Ηπείρου
«Η Αγία Παρασκευή»
22 Αυγούστου 2013

http://www.himara.gr

ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΛΟΝΙΖΕΙ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ!


Ανεπανόρθωτη βλάβη στους σχολικούς φύλακες


Ανεπανόρθωτη βλάβη αναγνώρισε το Πρωτοδικίο Αθηνών στους σχολικές φύλακες που είναι ίσως το σημαντικότερο στοιχείο για τον καθορισμό της ετοιμηγορίας του νέου δικαστηρίου που θα γίνει τον Οκτώβριο, σύμφωνα με όσα μας είπε ο κ. Απόστολος Παπακωνσταντίνου ο διηγόρος δηλαδή που ανέλαβε την υπόθεση των σχολικών φυλάκων των Αγίων Αναργύρων και της Αγίας Βαρβάρας. Σύμφωνα πάντα με την ενημερώση του κ. Παπακωνσταντίνου με τις δύο παραπάνω αποφάσεις οι συγκεκριμένοι σχολικοί φύλακες (και μόνον αυτοί) εξέρχονται της διαθεσιμότητας και επανέρχονται στην υπηρεσία τους, τους καταβάλλονται δε πλήρεις αποδοχές. Οι αποφάσεις αυτές ισχύουν έως την έκδοση των αποφάσεων επί των αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων που έχουμε ασκήσει, δηλαδή περίπου έως τα τέλη του ερχόμενου Οκτωβρίου. Σημαντικότερο όλων είναι ότι με τη χορήγηση των συγκεκριμένων προσωρινών διαταγών το Πρωτοδικείο Αθηνών αναγνωρίζει την ύπαρξη ανεπανόρθωτης βλάβης των σχολικών φυλάκων, ενώ παράλληλα πιθανολογεί τη βασιμότητα της αιτήσεως ασφαλιστικών μέτρων. Πιθανολογεί δηλαδή την αντισυνταγματικότητα των διατάξεων του ν. 4172/2013 με τις οποίες τέθηκαν οι σχολικοί φύλακες σε διαθεσιμότητα. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί θετικό πρόκριμα και για άλλες κατηγορίες υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα (λ.χ. εκπαιδευτικοί, δημοτικοί αστυνομικοί κ.ά.).

«Δυστυχώς, σχολιάζει ο κ. Παπακωνσταντίνου, πολλά Πρωτοδικεία της χώρας, μεταξύ των οποίων και το Πρωτοδικείο Αθηνών, έχουν απορρίψει έως σήμερα ανάλογες αιτήσεις χορήγησης προσωρινής διαταγής. Η έκδοση αντιφατικών αποφάσεων επί των ιδίων υποθέσεων, αν και είναι δικονομικώς επιτρεπτή, δημιουργεί, δίχως αμφιβολία, αρνητική εικόνα και οδηγεί σε άνιση μεταχείριση των εργαζομένων του ιδίου κλάδου».

Διευκισνίζουμε ότι ο χειρισμός των άλλων υποθέσεων όπου δεν έγιναν δεκτές οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων, δεν έχει γίνει από το γραφείο του Παπακωνσταντίνου.

Η Δικηγορική Εταιρεία του κ. Παπακωνσταντίνου και των συνεργατών του, έχει ως αντικείμενο ειδίκευσης υποθέσεις του Συνταγματικού Δικαίου και εν γένει του Δημοσίου Δικαίου, δηλαδή αντικείμενα που αφορούν τις κρίσιμες παραπάνω υποθέσεις. Για περισσότερες πληροφορίες πάνω στο θέμα:

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΠ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Πατριάρχου Ιωακείμ 30-32, 10675 Αθήνα - Κολωνάκι Τηλ. 210-7222007, Fax 210-7222182

www.publiclaw-lawfirm.gr www.apapaconstantinou-lawfirm.gr

http://www.myota.gr

ΜΠΑΟΚ ΡΕ! ΜΠΑΟΚ ΚΑΙ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΜΕ MΠΟΥ.... (Άντε Θου Κύριε !)


Μέρκελ: Αν ήμουν στο γήπεδο η Σάλκε θα κέρδιζε! 

Η Άνγκελα Μέρκελ θεωρεί ότι έχει... μεταφυσικές δυνάμεις αφού δήλωσε ότι σε περίπτωση που η ίδια ήταν στο γήπεδο η Σάλκε δεν θα έμενε στο 1-1 με τον ΠΑΟΚ.

Ο Στοχ και ο ΠΑΟΚ ήταν... τυχεροί αφού σε περίπτωση που η Μέρκελ ήταν στην Φέλτινς Αρένα το βράδυ της Τετάρτης το σουτ του Σλοβάκου δεν θα "τίναζε" τα δίχτυα του Χίλντεμπραντ.

Αυτό μπορεί να συμπεράνει κάποιος διαβάζοντας τις δηλώσεις της Άνγκελα Μέρκελ στο περιθώριο προεκλογικής της ομιλίας: "Κανονικά, θα έπρεπε να ήμουν κι εγώ στο παιχνίδι, τότε δεν θα τελείωνε 1-1."

Η καγκελάριος αποκάλυψε ότι άνοιξε την τηλεόρασή της την ώρα που ο Στοχ σκόραρε, άρα δεν μπορεί να καταλάβει κανείς το λόγο για τον οποίο θεωρεί τον εαυτό της γούρι για την Σάλκε.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2013/08/blog-post_4508.html#more

Κινητικότητα.... από δήμο σε δήμο
Τρία βασικά θέματα έθεσε η αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Κ. Ασκούνη στη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εσωτερικών Γ. Μιχελάκη. Για το θέμα της κινητικότητας, κατέστη σαφές ότι η Αυτοδιοίκηση έχει ήδη δώσει πολλά, με δεδομένο μάλιστα ότι το τελευταίο διάστημα, μέσω της διαθεσιμότητας, οι δήμοι στερήθηκαν δύο από τις βασικές τους αρμοδιότητες, εκείνες των σχολικών φυλάκων και της δημοτικής αστυνομίας.

Αυτό που ζητά η Αυτοδιοίκηση είναι να προωθηθεί η ενδοδημοτική κινητικότητα, με στόχο πλεονάζον προσωπικό από συγκεκριμένους δήμους, να στελεχώσει υπηρεσίες δήμων που εμφανίζουν ελλείψεις σε υπαλλήλους.

Για το ζήτημα των παιδικών - βρεφονηπιακών σταθμών, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ-ΜΕΑ οι δήμαρχοι ζητούν αύξηση των κονδυλίων, προκειμένου σε συνθήκες κρίσης, να μπορέσουν να φιλοξενηθούν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά. Κατατέθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις, ενώ υπήρξε δέσμευση το θέμα να επανεξετασθεί σε επόμενη συνάντηση. Στη συνάντηση ετέθη και το θέμα της κατάρτισης των προϋπολογισμών των δήμων, βάσει των ΚΥΑ που έχουν εκδοθεί, αλλά και οι δυσκολίες που προκύπτουν από αυτές.

Όπως τόνισε αμέσως μετά τη συνάντηση ο κ. Ασκούνης η ΚΕΔΕ έχει αποστείλει επιστολή σε όλους τους δήμους να προχωρήσουν έως τέλη Οκτωβρίου σε αξιολόγηση δομών και υπηρεσιών, με στόχο την ορθολογικοποίηση των οργανισμών τους.

ΦΤΩΧΟΤΕΡΟΙ! ΕΦΥΓΕ Ο ΗΛΙΑΣ ΜΠΑΖΙΝΑΣ - Ο ΗΛΙΑΣ Γ. ΠΟΥ ΜΑΣ ΜΕΓΑΛΩΣΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΙΔΑΞΕ ΤΗΝ ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ"ΕΣΒΗΣΕ" ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ, Ο ΗΛΙΑΣ ΜΠΑΖΙΝΑΣ


Φτωχότερη είναι από το βράδυ της Πέμπτης η ελληνική δημοσιογραφία.

Ένας από τους κορυφαίους της, ένας από 'κείνους που με τα κείμενά τους καταφέρνουν να περάσουν στην αιωνιότητα, έφυγε από τη ζωή.

Σε ηλικία 73 ετών λοιπόν και νικημένος από την επάρατη νόσο -με την οποία έδινε μεγάλη μάχη τους τελευταίους μήνες- ο Ηλίας Μπαζίνας άφησε την τελευταία του πνοή.

Aποτέλεσε παράδειγμα προς μίμηση για γενιές δημοσιογράφων και πηγή έμπνευσης κι απόλαυσης χιλιάδων αναγνωστών, μέσα από τη θρυλική στήλη του στον «Φίλαθλο» και το τελευταίο διάστημα στη «Live Sport».

Η κηδεία του Ηλία Μπαζίνα θα γίνει τη Δευτέρα στις 15:00 στο 1ο νεκροταφείο Αθηνών.

sport-fm

http://www.makeleio.gr

ΣΧΟΛΙΟ ΑΓΓΕΛΟΥ ΝΤΑΒΙΑ: 
Δεν είναι γνωστό, σήμερα το βγάζω στο φως γιατί του το χρωστάει το Χαλάνδρί: 
Ο Ηλίας, ως σύμβουλος της ΓΓΑ το 1994-5 μας είχε βοηθήσει πολύ να ξεπεράσουμε γραφειοκρατικά εμπόδια και να εγκαινιάσουμε το κλειστό κολυμβητήριο στο Χαλάνδρι, χωρίς ποτέ να αναδείξει τον ρόλο του, γιατί ήταν ένας σεμνός εργάτης του Αθλητισμού αλλά με μια βαθιά και πολύπλευρη μόρφωση - φιλοσοφία γύρω από το αντικείμενο.
ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ και σε ευχαριστώ για εκείνη την παλιά κουβέντα.
Δεν την ξέχασα ΠΟΤΕ!

Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις