Παρασκευή, 12 Απριλίου 2013

Δύο συλλήψεις σε κατάληψη στο Χαλάνδρι

Ένας 28χρονος και 21 χρονος συνελήφθησαν το πρωί σε κτίριο που τελεί υπό κατάληψη, επί των οδών Ηρώδου Αττικού και Θρασυβούλου στο Χαλάνδρι, μετά από αίτημα που υπέβαλλε εκπρόσωπος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, καθώς το κτίριο αποτελεί κληροδότημα του Ιδρύματος.φωτό από το κτίριο της κατάληψης (astynomia.gr)

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, μετά από έρευνα στο κτίριο βρέθηκε ένα αντίγραφο της προκήρυξης για ανάληψη ευθύνης για τη βομβιστική επίθεση στο ‘The Athens Mall’ και διάφορες σημειώσεις. Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη κοινής ειρήνης και φθορά ξένης περιουσίας και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

(Πηγή:ΑΜΠΕ)
http://www.enet.gr

Η επικαιρότητα ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ...Εφημερίδα "Έθνος", 12-4-2013

Δελτίο Τύπου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για τη διάλυση του Δημοσίου


ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΚΡΟΣΚΕΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ1.  Ο Γ. Κουράσης ακόμα βρίσκει και δουλεύει και άλλους. (Δεν έχει αφήσει κανένα). Το σχολείο δεν θα κλείσει αλλά είναι βολικό να παριστάνει ΚΑΙ ΤΟΝ COMMANDNTE, εκτός από τον ΔΗΜΑΡΧΟ.

2.   Πρόκειται γι' αυτούς που κάνουν ότι δεν ξέρουν ότι  ΔΕΝ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΑ ΣΥΜΠΕΦΩΝΗΜΕΝΑ. Έτσι είπε στην Κουρασική Αριστερά ότι θα «στηρίξει τις κινητοποιήσεις» και επιχείρησε – και με την βοήθεια των ΠΑΣΟΚων κατάφερε – να καπελώσει όλη την κινητοποίηση. HIGHLIGHT: «ΘΑ ΔΩ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΑΠΟ ΚΑΤΩ! ΟΧΙ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ" ΟΠΑ ΜΕΓΑΛΕ …

3.   Όλα θα πήγαιναν όπως είχε συμφωνηθεί μεταξύ Κουράση – Κουρασικής Αριστεράς αλλά Καρατζά και Καλομοίρης αντιστάθηκαν (μάλλον δεν είχε υπολογιστεί η αντίσταση Καλομοίρη λέω εγώ ο … προπέτης, γιατί η ΓΑΤΑ ΛΟΥΛΑ είπε «ΤΩΡΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ», για το κλείσιμο της Π.Η.Δ. αλλά αυτό δεν είναι της ώρας).

Και έτσι αναγκάστηκε ο Ανδρεόπουλος να αναλάβει δράση – επιτιθέμενος στον Γ. Καλομοίρη – και τελικά ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΡΟΜΠΕΣ ΞΕΚΟΥΜΠΩΤΕΣ, αφού σε όλη την συνεδρίαση και όσο ήταν εκεί το πόπολο έλεγαν (ΚΥΡΙΩΣ Η Κ. ΓΚΟΤΣΗ) ότι έπρεπε να ληφθεί απόφαση για τις κινητοποιήσεις «ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ» και τελικά ψήφισαν τα «ΕΑΝ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ» του Άρη Νόμπελη και επιτέθηκαν …. στον ΣΥΡΙΖΑ – τον Καλομοίρη δηλαδή – για «διασπαστή» της ομοφωνίας (τίποτα το πρωτότυπο δηλαδή, φταίει ο ΣΥΡΙΖΑΣ).

4.  Εντυπωσιακή η στάση Παττακού, Βαρδουλάκη, Γεωργίου (δηλαδή Πανταζή). Μπήκαν στο μαντρί άραγε; ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΚΟΥΡΑΣΗ.

5.    Έχει έρθει η ώρα να βγουν όσοι καταλαβαίνουν τι γίνεται και ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΟΛΠΟ απέναντι ΚΑΘΑΡΑ γιατί αυτή η διοίκηση ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ. Είναι υποκριτική, δεν ξέρει να κρατάει τον λόγο της και τα συμπεφωνημένα, δεν προτάσσει το συμφέρον της πόλης αλλά υπάρχει μόνο για να καλύπτει, να συγκαλύπτει και να εξυπηρετεί ΗΜΕΤΕΡΟΥΣ και ΜΟΝΟ.

6.  Δεν μπορεί η αντιπολίτευση στον δήμο και οι φορείς της πόλης να κινητοποιούνται για κορυφαία θέματα ΜΟΝΟ με την συμφωνία, την συμμετοχή και την συναίνεση της διοίκησης Ανδρεάση και κάτω από το πλαίσιο που της επιτρέπει.

7. Δεν μπορεί να γίνονται ρόμπες δημοτικοί σύμβουλοι που άλλα λένε στις τοποθετήσεις τους και άλλα τελικά ψηφίζουν. ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ, όσοι καταλαβαίνουν. Αλλιώς γίνονται συνένοχοι και ξευτιλίζονται.

8.  Και τώρα ΤΟ ΑΚΡΟΤΕΛΕΥΤΙΟ: Αυτή η συζήτηση, που είχε μοναδικό στόχο  να υπάρχει η συναίνεση Κουράση – Ανδρεόπουλου  στον σχεδιασμό και την συμφωνημένη απόφαση της Ένωσης Γονέων και των συλλόγων για τις κινητοποιήσεις πέτυχε (ΕΚΟΥΣΙΑ, ΑΚΟΥΣΙΑ) και 2 άλλους στόχους:

-    ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΡΟΜΑ! Που κατά την ταπεινή μας γνώμη έχει την ίδια για την πόλη σημασία με το θέμα του δεύτερου Γυμνασίου και μάλιστα είναι θέμα που ΑΥΤΟΤΕΛΩΣ αφορά την αυτοδιοίκηση και όχι την κεντρική διοίκηση.

-    ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΕ (δια τεχνικούς λόγους, βεβαίως, βεβαίως, δεν υπονοώ σκοπιμότητα, προς Θεού) Η ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΜΑΥΡΟΓΥΑΛΟΥΡΩΝ ΟΤΙ ΘΑ ΘΕΣΟΥΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΗΣ ΕΜΠΛΟΚΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΜΟΥ, όπως τους έλεγαν κατ’ ιδίαν ότι θα κάνουν δια να τους «υποστηρίξουν».


ΚΑΛΗΜΕΡΕΣ  

Αποφασιστικά και αγωνιστικά κατά των προσπαθειών ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών οι εργαζόμενοι του Δ. Βριλησσίων


stop-neoliberalism
Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Βριλησσίων

Με την ομόφωνη απόφαση της Γενικής μας Συνέλευσης, επαναδιατυπώνουμε την αντίθεση μας στις προσπάθειες ιδιωτικοποίησης, υπηρεσιών του Δήμου μας.

Δηλώνουμε ότι παραμένουμε σταθεροί στον αγώνα μας για την υπεράσπιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Διατυπώνουμε ομόφωνα και ξεκάθαρα τη θέση μας:

Οι εργαζόμενοι του Δήμου Βριλησσίων δεν αποπροσανατολίζονται και δεν υπονομεύονται.

Επιβεβαιώνουμε ομόφωνα και αγωνιστικά ότι θα σταθούμε απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια απαξίωσης και σταδιακής διάλυσης των υπηρεσιών του Δήμου, που θα προκληθεί από την έλλειψη μόνιμου προσωπικού.

Η αδυναμία ή η άρνηση της διοίκησης να στελεχώσει τις υπηρεσίες μας με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό έχει δημιουργήσει εδώ και χρόνια ένα καθεστώς ανασφάλειας για πολλούς συναδέλφους μας. Το αυτονόητο δικαίωμα στην εργασία γινόταν και γίνεται και σήμερα, μοχλός πολιτικής ομηρίας και αυτό θα το αντιμετωπίσουμε με ενότητα και αλληλεγγύη.

Ζητούμε ΟΜΟΦΩΝΑ πρόσληψη και διασφάλιση ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ που θα καλύψει τις ανάγκες των υπηρεσιών στις οποίες παρουσιάζονται σοβαρές ελλείψεις, ώστε να διασφαλιστούν ποιοτικές παρεχόμενες υπηρεσίες στους δημότες μας.

Τονίζουμε ότι η σταδιακή ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών των δήμων - αφού δεν διατίθενται πλέον χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό αλλά μόνο από ευρωπαϊκά προγράμματα - και η αδυναμία πρόσληψης προσωπικού, μας παρουσιάζονται σχεδιασμένα ως μονόδρομος.

Γνωρίζουμε ότι δεν είναι έτσι και δεν πρόκειται να αφήσουμε τα σχέδια αυτά να υλοποιηθούν.

Θα είμαστε απέναντι σε όποια απόπειρα ανάθεσης υπηρεσιών του Δήμου μας σε ιδιώτη.

Θα είμαστε απέναντι σε όποια προσπάθεια οδηγεί τις υπηρεσίες καθαριότητας στα χέρια των επιχειρηματικών συμφερόντων. Η θέση μας αυτή υπαγορεύεται από τη διαφύλαξη του δημόσιου συμφέροντος και αιτιολογείται πλήρως από την ακολουθούμενη πολιτική δεκαετιών με γνώμονα την επένδυση σε ειδικευμένο προσωπικό και μηχανολογικό εξοπλισμό εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Όποιος πιστεύει ότι οι επιχειρηματίες και οι μπροστάρηδές τους, κόπτονται για τους πολίτες και ότι η ανάθεση της καθαριότητας στην ιδιωτική πρωτοβουλία θα ελαφρύνει το κόστος της αποκομιδής, είναι τουλάχιστον αφελής. Μία τέτοια εξέλιξη θα οδηγούσε, σε απαξίωση τον τεράστιο μηχανολογικό εξοπλισμό στον οποίο έχουν επενδύσει οι Δήμοι με χρήματα των δημοτών τους. Η διαδικασία αυτή οδηγεί σε απώλεια θέσεων εργασίας με απολύσεις και σε αύξηση των ανταποδοτικών τελών που πληρώνουν οι δημότες.

Θα είμαστε απέναντι σε όποια προσπάθεια κατάργησης των κοινωνικών δομών των δήμων και αντικατάστασή τους από το νέο εφεύρημα των κοινωνικών συνεταιρισμών, στους οποίους σταδιακά επιχειρούν να μεταφέρουν την λειτουργία βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, αφού πρώτα φροντίσουν να απαξιωθεί πλήρως στα μάτια της κοινής γνώμης ο «κατάπτυστος» δημόσιος υπάλληλος.

Ο εργαζόμενος δηλαδή ο οποίος στη συνέχεια θα συγκαταλέγεται στη «συμπαθή κατηγορία» των ανέργων και θα αξιοποιείται ως «εθελοντής» που απλά χαρτζιλικώνεται στους κοινωνικούς συνεταιρισμούς ή καλύπτει κενά στις υπηρεσίες του δημοσίου ως «εθελοντής συνταξιούχος».

Οι εργαζόμενοι στον Δήμο Βριλησσίων θα μείνουμε σταθεροί και ενωμένοι στην υπεράσπιση του δικαίωματος στην ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ που παρέχει Η ΣΤΑΘΕΡΗ ΑΜΟΙΒΟΜΕΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑ.

Η εξασφάλιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δεν είναι ζήτημα μόνο των εργαζομένων, αφορά την κοινωνία και τους πολίτες, τους κοινωνικούς φορείς και τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Μας αφορά όλους !

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

H Πρόεδρος 

Βίκυ Χαλκιά


 Ο Γεν. Γραμματέας

Νίκος Μήτσης

Η Π.Η.Δ. ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ 2ου - ΑΜΑ ΕΣΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΠΩΣ ΜΑΣ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΠΑΘΕΙΣ, ΕΡΙΣΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΠΕΤΕΣ

Η ΠΡΩΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ Γ. ΚΟΥΡΑΣΗ: " ΔΕΝ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ, ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΩ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ!"

Η ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ - ΔΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ - ΖΗΤΑΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ (δυστυχώς έχει πρόβλημα η εγγραφή) και προτείνει ΠΑΝΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΔΗΜΟΥ - ΣΥΛΛΟΓΩΝ για την προσεχή ΤετάρτηΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΚΟΥΡΑΣΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ. "ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΔΡΑΣΕΙΣ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΥΝ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΟ Δ.Σ"
ΚΑΡΑΤΖΑ: Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΡΑ
ΓΚΟΤΣΗ : ΝΑ ΕΓΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
ΛΙΤΣΑ ΠΙΣΙΜΙΣΗ: ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΣΥΝΘΕΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΕ ΜΙΚΡΗ ΑΝΑΔΙΠΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΛΗΨΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ.
ΚΑΡΑΤΖΑ (ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ): ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΑΛΥΠΤΕΙ! ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ
ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ (ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ): ΝΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΑΦΕΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕΙ Η ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ. ΑΝ ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ.
ΚΟΥΡΑΣΗΣ: ΑΥΤΟ ΕΙΠΑΜΕ! ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ!
ΚΑΡΑΤΖΑ: ΔΙΑΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΘΑΡΑ!
ΡΟΥΣΣΟΣ: ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ
ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΠΟΥ (υποτίθεται) ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΟΧΩΡΟΥΝ.
ΑΚΟΥΣΤΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΙ ΛΕΝΕ ΚΟΥΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΝΟΜΠΕΛΗΣ!!!ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ Η ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΧΕΙ ΑΔΕΙΑΣΕΙ!

Η διοίκηση του δήμου (Κουράσης - Νόμπελης) "ξεχνούν" οτι είπαν σε Καλομοίρη και Καρατζά ότι συμφωνούν με την πρότασή τους πριν 10 λέπτα και επαναφέρουν τα περί εκτάκτου δημοτικού συμβουλίου που ΘΑ αποφασίσει την Τρίτη για κινητοποίηση .... την Τετάρτη!!!!.

Η διοίκηση ΑΝΔΡΕΑΣΗ επιτίθεται στις παρατάξεις της Αριστεράς σύσσωμη. ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΝΕ.
Το "ΟΛΟΝ" ΠΑΣΟΚ (Ανδρεόπουλος, Παττακός, Πανταζής(Γεωργίου) στέκονται στο πλευρό του ΔΗΜΑΡΧΟΥ.
Ο Ανδρεόπουλος και η κα Γκότση ζητούν τα ρέστα από τις παρατάξεις της Αριστεράς και κυρίως τον κο Καλομοίρη γιατί ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ με τα "εάν και εφόσον" της διοίκησης.
Έντονο φραστικό επεισόδιο Καλομοίρη - Ανδρεόπουλου


ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ TOY ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΟΕ ΟΤΑ Θ. ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ


ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.ΑΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΥ
ΣΤΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ΜΕ ΘΕΜΑ:

«Η Δημόσια Διοίκηση, οι Δημόσιες Υπηρεσίες και τα Κοινωνικά Αγαθά στην εποχή του Μνημονίου και η πρόκληση μιας μεταρρύθμισης προς όφελος της Κοινωνίας και της Ανάπτυξης».

ΖΑΠΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ – ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013


«Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις: Η ταφόπλακα της κοινωνικής πολιτικής των Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού».

          Από την πολύχρονη εμπειρία μας στη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχουμε καταλήξει ότι, αποτέλεσε το χώρο εφαρμογής κάθε μορφής ελαστικής σχέσης εργασίας, πολλές φορές και με την ανοχή των εργαζομένων και του συνδικαλιστικού κινήματος.

          Την τελευταία τριετία εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών που τα πάντα έχουν γίνει λάστιχο, δεν θα μπορούσαν να ξεφύγουν οι εργασιακές σχέσεις, καθώς οι κοινωνικές, οικογενειακές και οικονομικές ανάγκες δημιουργούν τεράστιες ουρές ακόμα και για την πραγματοποίηση 5 μεροκάματων το μήνα.

          Το καινούργιο φρούτο επιβολής των μνημονιακών ελαστικών σχέσεων εργασίας είναι σύμφωνα με το Ν.4019/2011 οι «ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ», που ενώ παρουσιάζονται με το μανδύα της λεγόμενης Κοινωνικής Οικονομίας, στην πραγματικότητα αποτελούν την πιο ακραία μορφή νεοφιλελεύθερης πολιτικής με μοναδικό στόχο τη διάλυση των Κοινωνικών Υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τη μεταφορά τους ολοκληρωτικά στον Ιδιωτικό Τομέα.

Υπηρεσίες όπως ο Πολιτισμός, ο Αθλητισμός, οι Παιδικοί Σταθμοί, η Φροντίδα στην Γ’ ηλικία(Κ.Α.Π.Η.) αλλά και οι Προνοιακές Δομές (Βοήθεια στο Σπίτι, Κ.Δ.Α.Π., Κ.Δ.Α.Π.-ΑμΕΑ, Κ.Η.Φ.Η. κ.λπ.) με τη διαδικασία αυτή θα  εκχωρούνται στα ιδιωτικά συμφέροντα.
Θέλουν όλη αυτή την απαράδεκτη διαδικασία να την παρουσιάσουν ως «αναγκαστική», μιας και η συνεχής μνημονιακή πολιτική των περικοπών, των απαγορεύσεων κ.λπ. οδηγεί σε κατάργηση κάθε Κοινωνικής Υπηρεσίας και δραστηριότητας.

Τα διλήμματα που χρησιμοποιούν οι εκφραστές της μνημονιακής και νεοφιλελεύθερης πολιτικής είναι γνωστά: «Πως θα λειτουργήσουν οι Παιδικοί Σταθμοί», το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», τα Δημοτικά Ωδεία, τα Προγράμματα «Μαζικού Αθλητισμού» και πολλές άλλες δραστηριότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Και αντί η Τοπική Αυτοδιοίκηση (αιρετοί), μαζί με τους εργαζόμενους και την κοινωνία να αγωνιστούν για την συνέχιση αυτών των δραστηριοτήτων, εμφανίζουν ως σωτήρια λύση την εφαρμογή του Ν.4019/2011.

Με αυτή την εκβιαστική πολιτική θέλουν να αναγκάσουν τους εργαζόμενους στις Κοινωνικές Δομές, ιδιαίτερα στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», να συμμετέχουν στην ίδρυση των αναγκαίων «Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων» που μαθηματικά τους οδηγεί στην ανεργία και στην κατάργηση του Δημόσιου και Κοινωνικού Χαρακτήρα των υπηρεσιών που προσφέρουν και επιχειρείται η πλήρης ανταποδοτικότητα των παροχών. Είναι η κερκόπορτα της ιδιωτικοποίησης των Κοινωνικών Υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ακόμα και αν στην τρέχουσα περίοδο απορροφηθούν οι υπάρχοντες εργαζόμενοι είναι βέβαιο ότι στην επόμενη φάση και μόλις έχουν οργανωθεί θα συμβληθούν με ιδιώτες.

Ιδιαίτερα σε μια περίοδο που οι περικοπές των επιχορηγήσεων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουν ξεπεράσει το 60%, είναι ξεκάθαρο ότι η λειτουργία και η συνέχιση αυτών των Κοινωνικών Υπηρεσιών θα είναι ανταποδοτικές με νέα επιβάρυνση των πολιτών και του οικογενειακού τους προϋπολογισμού, όταν αδυνατούν πλέον να πληρώνουν τα στοιχειώδη για την καθημερινή επιβίωσή τους.

Θύματα όμως αυτής της πολιτικής δεν θα είναι μόνο οι πολίτες αλλά και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι που θα λειτουργούν υπό συνθήκες ενός σύγχρονου δουλεμπορίου, χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, με επισφαλή και περιορισμένο χρόνο εργασίας, καθώς μπροστά στον τρόμο της ανεργίας θα συνεχίσουν να δέχονται τον έναν εκβιασμό μετά τον άλλο.

Με εκβιαστικούς όρους της άθλιας πολιτικής των μνημονίων και της τρικομματικής συγκυβέρνησης θα είναι μόνιμα θύματα της λογικής των «συνεταιριστικών μετόχων» και του μερίσματος.

Η προσπάθεια τους είναι ξεκάθαρη. Επιδιώκουν τη διάλυση με κάθε τρόπο του κοινωνικού ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τη μετατροπή τους σε «Κερδοσκοπικές και Εμπορικές Επιχειρήσεις», κάτι που ξεκαθάρισε και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους με την επιβολή Φ.Π.Α. 23% στις δραστηριότητες των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων. Και βέβαια το κέρδος ιδιαίτερα για τους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα είναι διπλό, καθώς θα ξεφορτωθούν το βάρος της παροχής των Κοινωνικών Υπηρεσιών και θα επιδοθούν στην ανάπτυξη των πελατειακών σχέσεων που τόσο απλόχερα προσφέρουν οι Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις.

Μιας και αυτοί επιλέγουν την κοινωνική υπηρεσία που θα δώσουν, αυτοί οργανώνουν τη χρηματοδότηση και το κυριότερο αυτοί μετατρέπουν τον επισφαλή συμβασιούχο εργαζόμενο σε «μέτοχο» της Επιχείρησης.

Απέναντι σε αυτή την πολιτική που διαμορφώνεται από τους εκφραστές της ακραίας, «βάρβαρης», νεοφιλελεύθερης πολιτικής εμείς το μόνο που έχουμε να προτάξουμε είναι η ενότητά μας, η καθημερινή παρέμβασή μας, η ενημέρωση των πολιτών και η αποδόμηση με κάθε τρόπο των «μεγαλεπήβολων» σχεδίων αιρετών αλλά και όσων «συναδέλφων» έχουν εγκλωβιστεί στα αδιέξοδα αυτών των πολιτικών και στα εκβιαστικά διλήμματα κυβέρνησης και αιρετών που θα οδηγήσουν σε διάλυση το σύνολο των Κοινωνικών Υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Αν πραγματικά θέλουμε την συνέχιση λειτουργίας των Κοινωνικών Δομών και την προάσπιση των θέσεων εργασίας η λύση είναι μία: Η ένταξή τους στις οργανωμένες υπηρεσίες των Ο.Τ.Α.

Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις