Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ! ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΤΗ ΤΟΥ ΚΑΓΚΕΛΟΣτην καρακοσμάρα των .... καλοπληρωτών.

Εδώ και μέρες έχω διαβάσει ένα άρθρο - υποτιθέμενη απάντηση Mainstream καλού αλλά συστεμικού συναδέλφου με Ηλεκτρονικό Μέσο Μαζικής Εξημέρωσης το οποίο με τσίγκλισε να γράψω δυο κουβέντες αλλά δεν είχα χρόνο.

Αναφέρεται επικριτικά στις τοποθετήσεις δημοτικών παρατάξεων - και μεγαλύτερων από την μικρή και ασήμαντη δική μας - σε δημοτικά συμβούλια του Βόρειου Τομέα, που αφορούν την απαράδεκτη κατρακύλα των δήμων - εισπρακτικών μηχανισμών, να φτάνουν μέχρι το μπλοκάρισμα των ΑΦΜ των δημοτών τους για χρέη τους προς τους δήμους. (ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙ ΑΙ ΜΕΣΑ, ο Συμεών ανοίγει τον δρόμο στους άλλους που έχουν ενδοιασμούς μην τους την πέσει η .... αριστερά - όπως έρχεσαι στα δικά τους συμβούλια. Μόλις το κάνει ο Συμεών γίνεται το παράδειγμα προ μίμηση).

Με τον δασκαλίστικο τίτλο "αυτοδιοίκηση με στρατηγικούς κακοπληρωτές δεν γίνεται κύριοι αιρετοί" το άρθρο "επιτίθεται " (πολιτικά εννοώ, ο συνάδελφος είναι πολύ προσεκτικός και δεν "προσωποποιεί") σε όσους έχουμε θέσει το θέμα στα δημοτικά συμβούλια" κάνοντας αναφορά σε παρατάξεις του "λεγόμενου αριστερού χώρου" και μας λέει ότι πρέπει να σταματήσουμε να "χαϊδεύουμε αυτιά". (ΤΟ γνωστό παραμύθι: Είμαστε λαϊκιστές και .... μπλα, μπλα, μπλα).

Και τελικά καταφεύγει στα γνωστά "ηθικονοικοκυρίσια" επιχειρήματα περί των "χαζών καλοπληρωτών" που πληρώνουν για τους κακοπληρωτές αυτά που λέει ο ΣΟΙΜΠΛΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, συνολικά δηλαδή.

Το θέμα αυτό, το οποίο αποτελεί τον πυρήνα των επιχειρημάτων όλων των συντηρητικών δυνάμεων, που έτσι γίνονται εκούσια ή ακούσια πολιτικοί εκφραστές των τοκογλύφων, αποτελεί - κατά την γνώμη μου - αντικείμενο ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ στην κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα και η ελληνική κοινωνία.

Και θέμα μιας δημόσιας συζήτησης που όσο οι μη νεοφιλελεύθερες δυνάμεις δεν ανοίγουν θα δίνουν την δυνατότητα στους νεοφιλελέδες και στα παπαγαλάκια τους να βρίσκουν ακροατήριο μεταξύ των πολιτικά απαίδευτων ιθαγενών και θα δικαιώνουν εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις που επενδύουν στην όξυνση των ταξικών αντιθέσεων υπέρ των προνομιούχων, οικονομικά ισχυρών συμπολιτών μας σε βάρος των πιο αδύναμων.
Τι είναι λοιπόν "στρατηγικός κακοπληρωτής";
Τι είναι "συνεργάσιμος δανειολήπτης";

Ας το προβάλλομε αυτό στην χώρα ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΟΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗΣ

Αν δεν υπογράφει και υλοποιεί κατά γράμμα ό,τι της λένε είναι μη συνεργάσιμος δανειολήπτης;

ΝΑΙ, είναι η απάντηση για τα παπαγαλάκια των δανειστών.

Οι τράπεζες που χρεοκοπούν και ανακεφαλαιoποιούνται τι σκατά δανειολήπτες είναι;

Αυτή η συζήτηση λοιπόν δεν μπορεί να γίνεται ΜΟΝΟ για την ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ των πολιτών.

ΓΙΑΤΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΗΜΕΡΑ ΧΡΩΣΤΑΕΙ της Μιχαλούς.

Και ανάμεσα σε αυτούς που δεν χρωστάνε υπάρχουν σίγουρα και πολλοί ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΙΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ:

Εκείνοι που πλούτισαν ΠΑΡΑΝΟΜΑ και δεν χρωστάνε.

ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΙ ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΤΕΣ ΜΕ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟΥ.

ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΑ ΠΛΟΥΤΙΣΑΝ την περίοδο των παχαίων αγελάδων και μπορούν σήμερα να ανταποκριθούν στην λαίλαπα.

Εκείνοι που έχουν λεφτά στο εξωτερικό και στα μπαούλα.

Θες συνάδελφε να τους περιγράψουμε ή τους ξέρεις; λαθρέμποροι, μαφιόζοι, σωματέμποροι δημόσιοι λειτουργοί - μιναδόροι, εκβιαστές, εκείνοι που πήραν δάνεια και επιδοτήσεις για επενδύσεις που δεν έκαναν και τα έβγαλαν στα ΚΑΪΜΑΝ ακόμα και μέσω τραπεζικών λογαριασμών συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, πολιτικοί και τσιράκια τους, συνταξιούχοι αστυνομικοί διευθυντές που παρασκεύαζαν ναρκωτικά ..... να μην συνεχίσω.

Όλοι αυτοί είναι λοιπόν ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΙ ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΤΕΣ σήμερα.

Δεν σε ενοχλούν αυτοί ;

Είναι το δικό σου TARGET GROUP;

ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥΣ ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ:

ΣΤΗΝ ΔΕΗ ΚΑΙ ΑΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ - ΟΝΤΟΣ - ΔΥΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ:

1. Μεγάλοι - στρατηγικοί βιομηχανικοί και βιοτεχνικοί οφειλέτες που θα μπορούσε κάποιος συλλήβδην να χαρακτηρίσει "στρατηγικούς κακοπληρωτές" ενώ δεν είναι όλοι, είναι μεταξύ τους και επιχειρηματίες που ακόμα αγωνίζονται να διατηρήσουν ανοικτές τις επιχειρήσεις τους μέσα στον ορυμαγδό της κρίσης αλλά και πτωχευμένες εταιρίες για τις οποίες το γάλα έχει χυθεί οριστικώς.

Και υπάρχουν και αυτοί ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ και δεν πληρώνουν.

Ειλικρινά πιστεύω ότι δεν είναι πολλοί αυτοί αλλά είναι εκείνοι που με το δικό σου επιχείρημα δεν πληρώνουν: "ΤΟ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ. ΒΛΑΚΑΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΩ ΕΝΩ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ";

Είναι εύκολα εντοπίσιμοι αυτοί.

ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ Ο ΒΗΧΑΣ ΔΕΝ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ.

2. Θύματα της κρίσης οικιακοί καταναλωτές και μικροεπαγγελματίες που ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟΝ φουσκωμένο από ΕΝΦΙΑ, ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ, ΕΡΤ κλπ - λογαριασμό και βρίσκονται μπροστά στο ενδεχόμενο να μείνουν χωρίς ρεύμα.

ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΓΑΘΑ ή ΜΕΣΑ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ;

Και για τους οποίους η κεντρική διοίκηση - με την ανοχή του ΔΝΤ και της Δρακουλέσκου ακόμα - δείχνουν ανοχή και τους (μας) κάνουν συνεχείς ρυθμίσεις για να πληρώσουμε - μόλις έρθει η ανάπτυξη.

Και έρχεται η αυτοδιοίκηση - ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΜΑΣ, να γίνουν τροικανότεροι της ΤΡΟΪΚΑ και να μας κλείνουν τα σπίτια και τα μαγαζιά μπλοκάροντας μας τα ΑΦΜ και τους τραπεζικούς λογαριασμούς.

ΚΑΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΓΡΑΦΙΑΔΕΣ του συστήματος να μας λένε ότι "αυτοδιοίκηση με στρατηγικούς κακοπληρωτές δεν γίνεται" για να κάνουν την αυτοδιοίκηση ακόμα πιο σκληρό εισπρακτικό μηχανισμό συγκέντρωσης παρκαρισμένων χρημάτων ενίσχυσης της κεφαλαιακής επάρκειας των τραπεζών που τελικά θα οδηγούνται στο .... ΤΑΙΠΕΔ.

ΔΗΜΟΥΣ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ακόμα και .... για την ΑΕΠΙ!
ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΘΕΛΕΤΕ! ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΣΤΕ.

Και μας λέει εμάς ότι ΄"χαϊδεύουμε τα αυτιά" της "δήθεν κοινής γνώμης". (Απίστευτη απαξιωτική αναφορά για την κοινή γνώμη" από ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ. Πραγματικά απίστευτη).

ΟΧΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΡΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ!

Είπαμε να γλύφουμε λίγο για να βγαίνει το μεροκάματα αλλά όχι και έτσι!

Επειδή το θέμα περί των "κακοπληρωτών" είναι θέμα ανάλυσης που δεν έχει γίνει και για να μην γράφω μέχρι αύριο θα αφήσω στον δημόσιο προβληματισμό μερικά ερωτήματα:

  1.  Μια οικονομία - η ελληνική - που κατέρρευσε και που ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ ζητάει κούρεμα του χρέους της από τους δανειστές της ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να μην κουρεύει τα χρέη των κυττάρων της, δηλαδή των πολιτών της,
  2. Ενα ελληνικό δημόσιο που ΚΟΥΡΕΨΕ ΟΜΟΛΟΓΑ είναι ή δεν είναι στρατηγικός κακοπληρωτής; Τι λένε γι΄αυτό οι ηθικονοικοκυραίοι; Και για να μην παρεξηγηθώ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ, όπως δεν είναι το ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ που κούρεψε καταθέσεις. Διότι όταν ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΝΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ είναι ΓΕΛΟΙΟ να παριστάνουν μερικοί ότι φταίνε μόνο οι χρεωμένοι και οι αδύναμοι και όχι εκείνοι οι οποίοι νέμονται το αποτέλεσμα της χρεοκοπίας και κερδοσκοπούν από την διαχείριση του χρέους. Και να θέλουν οι επιπτώσεις της κατάρρευσης να μην αγγίξουν την ΕΛΙΤ. Αυτοί ου λένε "ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ" (και δεν έχουν δίκιο) είναι οι ίδιοι που λένε "ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΣΤΕ!" Φοβεροί τύποι.
  3. Τράπεζες οι οποίες ΕΠΕΣΑΝ ΕΞΩ, ανακεφαλαιοποιήθηκαν και κούρεψαν ομόλογα δικαιούνται να μην ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ ΧΡΕΗ ΠΟΛΙΤΩΝ;
  4. ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, των οποίων τον δημόσιο χαρακτήρα μας καλούν να υπερασπιστούν ΠΟΤΕ θα δείξουν ότι ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΣΟΒΑΡΟΣ να είναι δημόσιες αν όχι σε συνθήκες υπερδεκαετούς ύφεσης της οικονομίας.
  5. Δικαιούνται οι δήμοι λοιπόν να έχουν λεφτά στις τράπεζες, προϊόν υπερφορολόγησης των δημοτών; ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ αφού - υποτίθεται - ότι τα δημοτικά τέλη είναι ανταποδοτικά. Και για ένα ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ποιος "νοικοκύρης" δικαιούται να κλείνει το μαγαζί του .... μπαταχτσή
ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΪΔΕΥΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΑΥΤΙΑ, όπως μας κατηγορεί ο συνάδελφος:

Έχετε συνειδητοποιήσει ποιο είναι το ποσοστό των πολιτών όσων συνδημοτών μας ΣΗΜΕΡΑ ΧΡΩΣΤΑΝΕ σε δημόσιο, τράπεζες, ταμεία, δήμους;

Ή μάλλον ΕΧΕΤΕ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΝΕ;

Διότι αν με κάποιους πρέπει αρχικά να ασχοληθούμε είναι με αυτούς που δεν χρωστάνε και πώς το κάνουν. ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΟΥΝ!

ΤΕΛΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΜΑΖΕΥΩ:

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΟΝΟ ΜΕ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥΣ ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΤΕΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ!

Γιατί για να γίνει πρέπει να πεταχτεί στον Καιάδα - εκτός τοπικών κοινωνιών, το μεγαλύτερο μέρος των δημοτών της.

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙ;
ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ - η ίδια η αυτοδιοίκηση για να τους κλείσει μέσα.

ΑΦΗΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΕΛΟΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΉΜΑΤΑ υπεράσπισης των Φουχτελικών εντολών προς την αυτοδιοίκηση που την οδηγούν να απεμπολήσει τον ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΗΣ ΡΟΛΟ και να μεταβληθεί οριστικά στο μακρύ χέρι του κράτους και των τοκογλύφων.

Δεν στέκουν τα επιχειρήματά σας και αναπαράγουν την υποκρισία και τις αντιλήψεις που μας έφεραν μέχρι εδώ: ΤΟ "ΚΛΕΨΕ ΝΑ ΦΑΣ ΚΑΙ ΑΡΠΑΞΕ ΝΑ ΕΧΕΙΣ" για να είσαι .... στρατηγικός καλοπληρωτής.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΑΚΟΜΑ ΔΥΝΑΜΕΙΣ που λένε ότι δεν θέλουν τέτοια αυτοδιοίκηση, που πιστεύουν στον ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΟΛΟ της αυτοδιοίκησης, επιμένουν να θέλουν να ασχολούνται με τις ΚΑΤΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑ και ΝΟΜΟ και όχι ΚΑΤΑ ΦΟΥΧΤΕΛ αρμοδιότητες της αυτοδιοίκησης και απευθύνονται με σεβασμό στην ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ και όχι στην "δήθεν κοινή γνώμη" αναζητώντας στην κοινωνία τον σκεπτόμενο πολίτη που δεν θα μισήσει στην ακραία ιδεολογική επίθεση και επικυριαρχία του ανθρωποφαγικού νεοφιλελευθερισμου σας και θα οδηγήσει την χώρα σε άλλους δρόμους από αυτούς που οι δικές σας ιδεοληπτικές εμμονές την οδηγούν.

ΚΑΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ
ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΒΑΙΑΣ

ΜΑΓΔΑ ΤΣΕΚΟΥ:Σε προσκαλώ για να ενημερωθείς για όσα δεν ξέρεις αλλά θα έπρεπε!

Σήμερα  Κυριακή 12 Μαρτίου στις 6μμ στην αίθουσα του ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΖΗΣΗ  στην Κολοκοτρώνη 5 στην Πλατεία Δούρου στο Χαλάνδρι.

 
Ο καρκίνος του μαστού αποτελεί σήμερα τον υπ’ αριθμόν ΕΝΑ ύπουλο εχθρό για τις γυναίκες αλλά προσβάλλει και τους άνδρες. Για τον λόγο αυτό, η πρόληψη του σοβαρού αυτού προβλήματος βασίζεται πάνω απ όλα στη σωστή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού που θα οδηγήσει στην έγκαιρη διάγνωση και κατάλληλη αντιμετώπισή του. 
Στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής, ο Σύλλογος  Επιστημόνων Χαλανδρίου και ο Σύνδεσμος Γυναικών Ηπείρου, διοργανώνουν σε συνεργασία με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΑΣΤΟΛΟΓΙΑΣ  συζήτηση – ενημέρωση  για τον καρκίνο του μαστού, για το πρόβλημα όσο και για την αντιμετώπισή του . 
Την Κυριακή 12 Μαρτίου στις 6μμ στην αίθουσα του ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΖΗΣΗ  στην Κολοκοτρώνη 5 στην Πλατεία Δούρου στο Χαλάνδρι.
Ομιλητές:  
ΔΡ Λυδία Ιωαννίδου Μουζάκα                                                                                                                                                                                                                    Επίκ. Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Αθηνών-Γυναικολόγος-Χειρουργός,
Μαστολόγος-Ογκολόγος-Εθνικός Εκπρόσωπος της Ελλάδας για τον καρκίνο και τα Κέντρα μαστού στην Ε.Ε

  • ΔΡ Γεώργιος Κόκκαλης 
Πλαστικός Χειρουργός,  τ. Δ/ντης  Πλαστικής Χειρουργικής Κλινικής Νοσοκομείου «ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ»
Θέμα: Ογκοπλαστική  και αποκατάσταση μαστού μετά από μαστεκτομή 

  • Κωνταντίνα Χρονοπούλου 
Ψυχολόγος –Ψυχοθεραπεύτρια -Υπεύθυνη του Κέντρου Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης γυναικών με καρκίνο του μαστού « Έλλη Λαμπέτη» 

  • Για τον Σύνδεσμο Γυναικών Ηπείρου η Πρόεδρος Εύη Χαλατσά
  • Για τον Σύλλογο Επιστημόνων Χαλανδρίου ο Πρόεδρος Ηλίας Ντάβαρης
Συντονισμός-παρουσίαση:   Μάγδα Τσέγκου -Δημοσιογράφος
Η είσοδος είναι ελεύθερη .

http://magdasnews.gr

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ! ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΓΚΑΖΙΑ! ΣΤΟΝ ΩΡΩΠΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ Η ΠΟΔΙΤΣΑ ΜΕ ΤΟ ΜΟΥΣΙ!!