Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΣΕ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ


Γιώργος Παπαγιαννόπουλος, Αριστομένης Συγγελάκης, Δημήτρης Λέρτας και Άγγελος Νταβίας
Ο Χρύσανθος Τάσσης στ πάνελ
Στο πάνελο Αντώνης Κοκορίκος μετά από πολύωρη ταλαιπωρία να προσεγγίσει το Χαλάνδρι

Μανόλης Χατζηνάκης, Βασίλης Μπρακατσούλας, Νίκος Παπαδάκης

Με συμμετοχή δεκάδων συμπολιτών μας και παρουσίες κορυφαιων ιστορικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ πραγματοποιήθηκε εχθές η παρουσίαση του βιβλίου ΠΑΣΟΚ 1974 - 2018

Παρά την ταλαιπωρία τους να προσεγγίσουν το κέντρο της πόλης μας και να βρουν να παρκάρουν οι ομιλητές ξεδίπλωσαν την άγνωστη - για πολλούς από τους παρευρισκομένους - ιστορία του ΠΑΣΟΚ.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν 
  • Το ιστορικό μέλος του Ε.Γ. του ΠΑΣΟΚ, βουλευτής και πρ. υφυπουργός Πολιτισμού Μανόλης Χατζηνάκης
  • Ο αντιστασιακός και συμπρόεδρος της Επιτροπής Διεκδίκησης των Γερμανικών Αποζημιώσεων πρ. βουλευτής της ΕΔΑ και του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Μπρακατσουλας
  •  Ο Δημήτρης Τάσσης  γραμματέας της ιστορικής νομαρχιακής Β2 του ΠΑΣΟΚ, πρώην Νομάρχης
  • Ο πρώην δήμαρχος Χαλανδρίου Κώστας Παττακός.
  •  Ο δημοτικός σύμβουλος και υποψ, δήμαρχος Βριλησσίων Κώστας Παπασπηλίου
  • Ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού οργανισμού Αγίας Παρασκευής Σωτήρης Παπαμιχαήλ
  • Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής το Πράσινου Κινήματος Νίκος Παπαδάκης.
  • Το ιδρυτιό μέλος της ΠΑΣΚΕ Θέμης Δελβιζόπουλος
  • Οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι με την παράταξη του Γιάννη Σγουρού Έλενα Λυμπέρη,  Δουκιατζάκης Αντώνης και Νίκος Παχύλας. 
  • Ο δικηγόρος, μέλος της γραμματείας της Πρωτοβουλίας 14ης Μάη  Γιώργος Παπασίμος.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή για να τιμηθεί η επέτειος των 100 χρόνων από την γέννηση του Ανδρέα Παπανδρέου.

Ακολούθησε χαιρετισμός - παρέμβαση του επικεφαλής της διοργανώτριας δημοτικής κίνησης Χαλάνδρι Αλλάζουμε Πορεία Άγγελου Νταβία ενώ πρώτος εκ των ομιλητών τον λόγο πήρε ο Γιώργος Παπαγιαννόπουλος που ξεκίνησε την ιστορική αφήγησή του από την συνάντηση των στελεχών του ΠΑΚ στο Μόναχο, όταν ξεκίνησε η συγγραφή της Διακήρυξης της 3ης Σεπτέμβρη και περιέγραψε όλες τις ζυμώσεις που οδήγησαν στην ίδρυση του ΠΑΣΟΚ και τα όσα έγιναν εντός αυτού στα πρώτα χρόνια της διαδρομής του.

Δεύτερος το λόγο πήρε ο Αριστομένης Συγγελάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στην μεταρρύθμιση στην δημόσια υγεία με το ΕΣΥ αλλά και στην δράση της επιτροπής διεκδίκησης των Γερμανικών Αποζημιώσεων από  .... "τον μεγαλύτερο μπαταξή της Ευρώπης που μας κουνάει το δάκτυλο" όπως χαρακτηριστικά είπε.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο ένας εκ των δύο επιμελητών του συλλογικού τόμου, μέλος της Σ.Ε. της δημοτικής Κίνησης Χαλάνδρι Αλλάζουμε Πορεία και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου Χρύσανθος Τάσσης που περιέγραψε τον τρόπο δουλειάς της ερευνητικής ομάδας που έφτιαξε το βιβλίο.

Την εκδήλωση έκλεισε ο δημοσιογράφος Αντώνης Κοκορίκος, ο οποίος τόνισε ότι τα πρώτα χρόνια της ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ και ο τρόπος λειτουργίας των αυτοοργανωμένων οργανώσεών του μπορούν να γίνουν παράδειγμα για το πώς θα μπορούσε σήμερα ο λαός να οργανωθεί ώστε να δώσει απάντηση στο πολιτικό προσωπικό της κρίσης.

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΩΝΗ ΚΟΚΟΡΙΚΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ και ΛΕΥΤΕΡΗ ΤΖΙΟΛΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ

 Αντ. Κοκορίκος
Γ. Παπαγιαννόπουλος


 
Λευτέρης Τζιόλας
Ο Ελληνικός Λαός δεν υπέγραψε, δεν ενέκρινε, δεν υπερψήφισε.

Η ''Συμφωνία των Πρεσπών'' δεν τον εκφράζει και δεν τον εκπροσωπεί.

Το φρόνημά του δεν φαλκιδεύεται.

Το ΟΧΙ, το είπε και τώρα και πιο πριν, επί 27 χρόνια. Σταθερά από το 1992, αλλά και στα συλλαλητήρια, στις συγκεντρώσεις, σε εκατοντάδες εκδηλώσεις του, παντού στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.

Ο Ελληνικός Λαός δεν επωμίζεται δεσμεύσεις σε βάρος των εθνικών του συμφερόντων και του μέλλοντός του.

Στέκει ανυποχώρητος και αποφασισμένος.

Είμαστε μαζί του. Μαζί του στις πρώτες γραμμές, ανοίγοντας νέες προοπτικές.

Ο,τι σπείραμε θα ανθίσει και θα καρπίσει.

Ενιαίο μέτωπο Πατριωτικό, Δημοκρατικό, Κοινωνικό, από την Κέρκυρα μέχρι την Κύπρο, από τον Έβρο μέχρι τη Γαύδο, από τη Φλώρινα μέχρι το Καστελόριζο.

Ο αγώνας συνεχίζεται !

Αντώνης Κοκορίκος,
Γιώργος Παπαγιαννόπουλος
Λευτέρης Τζιόλας

ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΟ: ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ

 
Ξεπέρασε τον εαυτό του στο ΒΕΡΜΠΑΛΙΣΜΟ !
Ποιος?
Μα ο Δήμαρχος Χαλανδρίου!
Που κάνει "διάλογο" με τον Λευτέρη Παντελιδάκη - δραστήριο ιντερνετικά μέλος της παράταξής του Χαλανδραίο όμως τουλάχιστον  - διότι αυτό είναι σπάνιο μεταξύ των χειροκροτητών του δημάρχου -  που όμως έχει το κακό συνήθειο, αντί να μιλάει καθαρά σαν μέλος της παράταξης (πρώην) ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, να το παίζει ..... "απλός δημότης" και μάλιστα - και καλά - προβληματισμένος και σκεπτόμενος. (Χαζαμαρούλες για τους μπαπουίνους).
   
Κάνει διάλογο λοιπόν ο Δήμαρχος με τον Λευτέρη.
(Σα να κάνει δημόσιο διάλογο στο facebook ο Νταβίας με τον Λέρτα ένα πράγμα, και ο Λέρτας να παριστάνει τον ... απλό δημότη που "ρωτάει" να μάθει ).
 Lefteris Pantelidakis Δήμαρχε με την ευκαιρία σε τι στάδιο βρίσκεται η διαδικασία για το έργο στο ΧΕΥΔ 9;
Για πότε το βλέπεις να ...."σφάζουμε τον κόκορα";
(ΧΕΥ Λευτέρη, όχι ΧΕΥΔ ούτε ΧΕΥΔΕΝ. Πριν κάνουμε μαθήματα να μαθαίνουμε Λευτέρη τουλάχιστον τα βασικά....) 

Και η επική απάντηση ΡΟΥΣΣΟΥ. 
ΔΩΣΤΕ ΒΑΣΗ ΠΑΡΑΚΑΛΩ:
Βρισκόμαστε
στην τελική προετοιμασία
για τον διαγωνισμό που αφορά την μελέτη του έργου.
Πρόκειται για ενα εξαιρετικά πολύπλοκο και απαιτητικό έργο, μακραν το δυσκολότερο που θα γίνει ποτέ στο Χαλάνδρι.
Πιστεύω ότι σε λίγο θα μπορέσουμε να δημοπρατήσουμε την μελέτη.
Ο δρόμος για την δημιουργία ενός σύγχρονου,φιλικού στο περιβάλλον,νόμιμα αδειοδοτημένου αμαξοστασίου και ΚΔΑΥ εχει ανοίξει.
ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ.

Ξυσ' τα στον γκασμά!
Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι και τον Αύγουστο σταφύλι!

Και εγώ ρε φίλε που νόμιζα ότι για να κάνει ο δήμος μια επένδυση, να αγοράσει έναν χώρο για να κάνει "το δυσκολότερο έργο" - που έχει γίνει ever, εις την οικουμένη όλη (Ο Χριστός και η Παναγία, τι άλλο θα σου πουν ρε μπαμπουϊνο για να σε εντυπωσιάσουν), έχει γίνει τουλάχιστον "η προετοιμασία για τον διαγωνισμό που αφορά την μελέτη".
Για να μην πω δηλαδή ότι ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ Η ΜΕΛΕΤΗ ή τουλάχιστον μια προμελέτη, για να είμαστε βέβαιοι ότι ο χώρος για τον οποίο δώσαμε τα λεφτά των δημοτών στους Γερμανούς με πρόσχημα ότι θα κάνουμε χώρο για την υπηρεσία καθαριότητας, είναι κατάλληλος για την χρήση που σχεδιάζουμε, και δεν θα βρούμε κανένα τρένο να περνάει από κάτω ξαφνικά.

Βέβαια έτσι θα κάναμε - θα κάναμε την προετοιμασία πρώτα, θα κάναμε μια προμελέτη αν είμασταν ΓΕΡΜΑΝΟΙ και όχι υποτελείς τους.

Επειδή όμως είμαστε Τουρκομπαρόκ, αγοράσαμε τον χώρο με προσωπικές, μεσσιανικές δια τον λαό, ενέργειες του Μεγάλου Σουλτάνου μας, και τώρα δύο χρόνια μετά ακόμα ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ..... για να κάνουμε τον διαγωνισμό ..... για να ξεκινήσει η μελέτη.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΟ?
ΑΣ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΛΙΓΟ:
 
Στον ΧΕΥ(Δ) 9 - μετά την αγορά χώρου για Πράσινο Σημείο δίπλα στο Νεκροταφείο (όπως ΠΑΝΤΑ λέγαμε) - δεν πρέπει να γίνει εγκατάσταση καθαριότητας για πολλούς λόγους με πρώτο και ουσιαστικότερο ότι Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ πρέπει να γίνει σε έναν ΕΝΙΑΙΟ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ, ΧΩΡΟ και δεν θα κατακερματιστεί σε δύο χώρους, απλά για να μην αναγκαστεί ο Συμεών να πει MEA CULPA, πάλι δίκιο είχε αυτός ο Ακατανόμαστος.

(Από τα συμφραζόμενα και όσα ξεφεύγουν από τον Λευτέρη Παντελιδάκη στο φατσομπούκι, φαίνεται ότι σκέφτονται να βάλουν τις "διοικητικές υπηρεσίες της καθαριότητας στον ΧΕΥ.
Αν είναι έτσι μιλάμε για την επιτομή της ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑΣ και νομίζω ότι για τον αναγνώστη της
Πλατείας δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσω παραπάνω για να του εξηγήσω ότι δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσει σωστά μια υπηρεσία που "αλλού θα είναι τα κακαρίσματα και αλλού θα γεννάνε οι κότες.)

ΟΜΩΣ ΕΜΕΙΣ - όταν δεν τους τρολάρουμε και τους λέμε να φυτέψουν μαρούλια - ΑΝΑΖΗΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ!

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΒΑΣΙΣΜΕΝΕΣ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ 
Και επειδή λοιπόν αγοράστηκε ο ΧΕΥ(Δ) 9 πλέον πρέπει να χρησιμοποιηθεί για να καλύψει μια ουσιαστική ανάγκη του δήμου και της πόλης.

Και η πρότασή μας  είναι να πάνε εκεί ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΥΤΕΠΙΣΤΑΣΙΑΣ για να αδειάσουν το κτήμα Μαμόπουλου. 
Μια υπηρεσία που είναι σαφώς λιγότερο οχλούσα, δεν χρειάζεται να είναι υπόγεια,  αλλά είναι μια απολύτως αναγκαία μετακίνηση, ώστε να γίνει στο Μαμόπουλο το ΥΠΟΓΕΙΟ ΠΑΡΚΙΝΚ αλλά και Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΦΡΕΣΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ, όπως εμείς προτείνουμε για να τελειώσει και το αίσχος των περιφερόμενων λαϊκών αγορών.
ΚΑΛΗΜΕΡΑ!

ΥΓ:
"Βρισκόμαστε στην τελική φάση της προετοιμασίας για να κάνουμε τον διαγωνισμό ....."
Ρε τι άλλο θα ακούσουμε από την "ΠΡΩΤΗΦΟΡΑ, ΕΔΩΚΑΙΣΑΡΑΝΤΑΧΡΟΝΙΑ, ΜΟΝΟΕΜΕΙΣ" 
Τι θέλεις Λευτέρη? Να σφάξεις κόκκορα?

Με κοτοπουλάκι βολεύεσαι?
ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΒΙΑΣ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΕΔΑ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΕΝΤΑΞΙΑΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ


Στην υποβολή πρότασης χρηματοδότησης από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ενσωμάτωσης (AMIF) συμμετέχει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής με επικεφαλής εταίρο το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.

Η πρόταση αφορά τη μελέτη των ενταξιακών πολιτικών σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο στη νότια Ευρώπη σε αντιδιαστολή με δύο χώρες της Βόρειας Ευρώπης. (Βέλγιο και Σουηδία).

Με την υλοποίηση της πρότασης θα ενισχυθούν οι υποδομές ένταξης αφενός μέσω της δημιουργίας ψηφιακού one-stop-shop (υπηρεσία μιας στάσης) και αφετέρου μέσω της ανταλλαγής τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών.

Δήμοι, περιφέρειες και λοιποί οργανισμοί από τις Νότιες χώρες της Ευρώπης αναμένεται να υποστηριχθούν από τη δράση και να αναπτύξουν ή να βελτιώσουν τις ενταξιακές στρατηγικές, να υιοθετήσουν ψηφιακές λύσεις για την ένταξη και να βελτιώσουν τις υποδομές τους.

Στη μελέτη υλοποίησης προβλέπεται η διενέργεια πιλοτικών δράσεων σε τομείς ευρέως φάσματος προκειμένου η προσλαμβάνουσα τεχνογνωσία να διαχέεται προς όλους τους συμμετέχοντες εταίρους και στο τέλος της δράσης θα υπάρξει αποτίμηση του οφέλους από την υλοποίηση του όλου προγράμματος.

Αξίζει να τονιστεί ότι εκτός της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (Π.Ε.Δ.Α) στο εταιρικό σχήμα συμμετέχουν οι Δήμοι, Αθηναίων, Λειβαδιάς και Νίκαιας/Ρέντη, η ΜΚΟ ΜΕΤΑΔΡΑΣΗ και φορείς από άλλες έξι χώρες. (Κύπρος, Ιταλία, Ισπανία, Βέλγιο, Σουηδία, Πορτογαλία).

Δήλωση του Προέδρου της Π.Ε.Δ.Α Γιώργου Ιωακειμίδη

Αναφερόμενος ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ.Α, Γιώργος Ιωακειμίδης στις προκύπτουσες για τη χώρα μας ωφέλειες από τη συμμετοχή στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, επισήμανε «ότι πρόκειται για μιας πρώτης τάξης ευκαιρία να διευρύνουμε σε σημαντικό βαθμό την τεχνογνωσία μας για τις υποδομές ένταξης γεγονός που θα μας επιτρέψει να βελτιώσουμε τις υπάρχουσες υποδομές και στο λεκανοπέδιο της Αττικής.»

ΑΡΓΩ: Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου, στη Λέσχη Ανάγνωσης του Συλλόγου "ΑΡΓΩ" συζητάμε με τη συγγραφέα Μιράντα Βατικιώτη


Την Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου, ώρα 19.00, στη Λέσχη Ανάγνωσης του Πολιτιστικού - Επιστημονικού Συλλόγου "ΑΡΓΩ", συζητάμε με τη συγγραφέα Μιράντα Βατικιώτη τα βιβλία της «Οι τέσσερις εποχές του κυρίου Ανανία» και «Το μυστικό του βασιλιά των γερανιών» (εκδόσεις Πικραμένος).

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο φιλόλογος Άρης Λαζαρίδης.

Διεύθυνση: Σοφ. Βενιζέλου 20 και Καραολή Δημητρίου, στο κέντρο του Χαλανδρίου

Μιράντα Βατικιώτη

Η Μιράντα Βατικιώτη γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα. Σπούδασε Θεατρολογία στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, επέστρεψε στην Αθήνα για μεταπτυχιακές σπουδές στη Φιλοσοφική Σχολή και από το 2014 είναι υποψήφια διδάκτωρ στη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, όπου μελετά τον σύγχρονο χορό στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα, εργάζεται ως χορεύτρια και ηθοποιός.
Η ενασχόλησή της με τη λογοτεχνία ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία, και έκτοτε δεν σταμάτησε ποτέ.

Τα βιβλία που έχει εκδώσει:

· Οι τέσσερις εποχές του κυρίου Ανανία : Ένα ημερολόγιο εξιχνίασης φόνου/ Μιράντα Βατικιώτη. - 1η έκδ. - Πάτρα : Πικραμένος Γιάννης, 2016

· Το μυστικό του βασιλιά των γερανιών : Ένα ημερολόγιο εξιχνίασης φόνου / Μιράντα Βατικιώτη. - 1η έκδ. - Πάτρα : Πικραμένος Γιάννης, 2017

Έχει εκδώσει και ένα παιδικό παραμύθι, το Μαγικό ρολόι / Μιράντα Βατικιώτη. - 1η έκδ. - Αθήνα : Ζαχαράκης Κ. Μ., 2006, με πρόλογο του Βασίλη Βασιλικού, οποίο προτάθηκε για Κρατικό Βραβείο Παιδικής Λογοτεχνίας.