Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

ΤΟΝ ΚΙΝΕΖΟ ΚΑΝΕΙ Ο ΑΡ. ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΙΤΗΜΑ ΔΟΥΡΟΥ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΝΑΓΚΑΙΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Δυστυχώς για τη χώρα μας, σοβαρότητας στερείται ένας υπουργός που δεν απαντά επί της ουσίας.

Ένας υπουργός που, ενώ είναι λαλίστατος επί παντός επιστητού στα τηλεπαράθυρα όπου ξημεροβραδιάζεται, επιλέγει να μην δώσει καμία απάντηση επί του συγκεκριμένου αιτήματος της νέας Περιφερειακής Αρχής σχετικά με για την άμεση πρόσληψη προσωπικού στην Περιφέρεια, στους τομείς καθαριότητας, φύλαξης, προσωπικού υγείας, συντήρησης προκειμένου να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της.

Επ’ αυτού, του συγκεκριμένου, έχει κάτι να απαντήσει ο κ. υπουργός – τιμητής των τηλεπαραθύρων ή η δημόσια παρέμβασή του περιορίζεται μόνο στη στήριξη συκοφαντικών λασπολογημάτων ;

Στο συγκεκριμένο ερώτημα, τα ψέματα τελειώνουν για τον υπουργό και η απάντησή του, την οποία θα περιμένουμε, θα πρέπει να είναι σαφής.

Ειδάλλως είναι φανερό ότι τα λασπολογήματα συνιστούν την κυβερνητική γραμμή/ πολιτική.

Στερείται τέλος σοβαρότητας, ένας υπουργός, ο οποίος αντί να στηρίξει την πρώτη Περιφέρεια της χώρας, όπως επιβάλλει ο νόμος και η χρηστή διοίκηση, σπεύδει να πάρει το μέρος συκοφαντικού λασπολογήματος.

Ένας υπουργός δηλαδή που λειτουργεί με μικροκομματικά κριτήρια.

Πραγματικά δεν ξέρει κανείς τι είναι χειρότερο: μια ανίκανη κυβέρνησηή μια κυβέρνηση που ξεδιάντροπα εμπαίζει τους πολίτες;

Και στις δύο περιπτώσεις πρόκειται για κυβέρνηση που η ημερομηνία λήξεώς της έχει προ πολλού παρέλθει. Κυβέρνηση ακατάλληλη να προασπίσει το δημόσιο συμφέρον και τα συμφέροντα των πολιτών.

ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ «ΜΙΜΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ»Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014, 11:30 π.μ.-12:30 μ.μ.
Με μία βαλίτσα γεμάτη βιβλία ταξιδεύω στη… γαλλική γλώσσα
 
 

Διαδραστικό εργαστήρι στην ελληνική γλώσσα για παιδιά 8 - 11 χρονών: ανακαλύπτουμε τα γαλλικά μέσα από τα εικονογραφημένα βιβλία, τα κόμικς και άλλα πολλά !

Γνωρίστε τη γαλλική γλώσσα μέσα από την παιδική λογοτεχνία και τους ήρωες της, το Παρίσι και τα μνημεία του, κτλ. ! Αφεθείτε στη μαγεία τόσο της εικονογράφησης, όσο και των λέξεων. Παίξτε με τα βιβλία και εξοικειωθείτε με τη γλώσσα τους. Αυτός είναι ο στόχος του Εργαστηρίου που απευθύνεται στους νέους μαθητές των γαλλικών – αλλά όχι μόνο -, που δεν έχουν τολμήσει ακόμα να διαβάσουν ένα βιβλίο…  

Υλοποίηση: Marie-Hélène Stavrou, βιβλιοθηκονόμος, μέλος του A.B.F. (Συλλόγου Γάλλων Βιβλιοθηκονόμων)

Μόνο με προεγγραφή! (15 παιδιά ανά εργαστήριο)
Δηλώστε τη συμμετοχή σας μέχρι και την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014 (Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη 10:00-19:00 / Τρίτη, Παρασκευή 10:00-15:00)

Πού: στην Παιδική Βιβλιοθήκη «Μίμης Βασιλόπουλος»
 (Παλαιολόγου, Αβέρωφ & Σόλωνος είσοδος από Σόλωνος)
Τ 210-6801654
E mvaslib@otenet.gr

ΠΙΤΣΙΡΙΚΟΣ: Είστε για έναν εμφύλιο ακόμα;


Με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, τις παρελάσεις, τα μέτρα ασφαλείας και τον ύμνο του ΕΑΜ στη μαθητική παρέλαση στο Χαλάνδρι, φούντωσε πάλι η συζήτηση για τους δεξιούς, τους αριστερούς και τον Εμφύλιο. Φυσικά, δεν κυριαρχεί η ψυχραιμία αλλά τα τσιτάτα. Από όλες τις πλευρές.

Την Ελληνική Ιστορία δεν την έμαθα από τα βιβλία του σχολείου. Σχεδόν τίποτα δεν έμαθα από τα βιβλία του σχολείου. Όλα τα έμαθα από άλλα βιβλία.

Δεν μπορεί να γραφτεί η πραγματική Ελληνική Ιστορία στα σχολικά βιβλία.

Αυτό θα ήταν πολύ επικίνδυνο για εκείνες τις οικογένειες που συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς, και συνεχίζουν να κυριαρχούν στην πολιτική και οικονομική ζωή του τόπου.

Τα σχολικά βιβλία σου πετάνε ένα «έπος του ’40» και καθάρισαν.

Στα σχολικά βιβλία δεν αναφέρεται πως δεν πολέμησαν όλοι οι Έλληνες τους κατακτητές.

Ενώ κάποιοι έχυναν το αίμα τους για την πατρίδα, κάποιοι έκαναν δουλειές με τους Γερμανούς και έγιναν ζάπλουτοι.

Στα σχολικά βιβλία δεν αναφέρεται πως, μετά την Κατοχή, δεν τιμωρήθηκαν οι συνεργάτες των Γερμανών αλλά επιβραβεύτηκαν για την προδοτική τους στάση με αξιώματα.

Στα σχολικά βιβλία δεν αναφέρεται πως, μετά την Κατοχή, οι αγωνιστές -και οι οικογένειές τους- κυνηγήθηκαν, εκτελέστηκαν και εξορίστηκαν από τους πρώην συνεργάτες των Γερμανών.

Το κυριότερο είναι πως στα σχολικά βιβλία δεν αναφέρεται πως, μετά την Κατοχή, δεν αποδόθηκε Δικαιοσύνη.

Δικαιοσύνη. Αυτό που απουσιάζει ακόμα και σήμερα από την χώρα μας.

Αυτή είναι η ομοιότητα της μεταπολεμικής Ελλάδας με την σημερινή χρεοκοπημένη Ελλάδα: η πλήρης απουσία της Δικαιοσύνης.

Στη μεταπολεμική Ελλάδα, οι προδότες δεν πλήρωσαν για την προδοσία τους.

Πληρώθηκαν μάλιστα πολύ καλά για την προδοσία τους.

Στη σημερινή χρεοκοπημένη Ελλάδα, οι υπεύθυνοι για την χρεοκοπία της χώρας δεν πλήρωσαν για τα εγκλήματά τους σε βάρος των Ελλήνων πολιτών.

Αντιθέτως, βρίσκονται ακόμα στην εξουσία και συνεχίζουν το έγκλημα, ενώ συνεχίζεται και ο πλουτισμός τους.

Φυσικά, τεράστια ευθύνη και τότε και τώρα έχουν οι Έλληνες πολίτες που δεν απαίτησαν Δικαιοσύνη και δεν την έκαναν κύριο αίτημά τους.

Δυστυχώς, η πλειοψηφία των Ελλήνων, αποβλακωμένη συστηματικά επί δεκαετίες, δεν μπόρεσε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Σε αντίθεση με άλλους λαούς που βρέθηκαν στην ίδια θέση -τους Ισπανούς για παράδειγμα-, πάρα πολλοί Έλληνες έφαγαν αμάσητη την καθεστωτική προπαγάνδα πως για όλα φταίνε οι μετανάστες και δεν ήταν λίγοι αυτοί που ψήφισαν τους νεοναζιστές της Χρυσής Αυγής, για να …αποδώσουν Δικαιοσύνη.

Οι Έλληνες, δεξιοί, αριστεροί και λοιποί, για μια ακόμα φορά στράφηκαν σε αυτά που τους χωρίζουν, αντί να στραφούν σε αυτά που τους ενώνουν.

Δηλαδή, για μια ακόμα φορά, χειραγωγήθηκαν εντελώς από το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα.

Το κεντρικό σύνθημα του ΕΑΜ ήταν «εθνική ενότητα».

Αυτό θα έπρεπε να είναι και σήμερα το κυρίαρχο σύνθημα και αίτημα.

Η Ελλάδα δεν χρειάζεται μια κυβέρνηση της Αριστεράς.

Η Ελλάδα χρειάζεται μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας -από αριστερούς και δεξιούς- που θα εγγυηθεί την απόδοση Δικαιοσύνης.

Μόνο μια κυβέρνηση από υγιείς αριστερούς και δεξιούς μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα στην επόμενη ημέρα, γιατί μόνο μια κυβέρνηση Αριστεράς και Δεξιάς θα έχει τη στήριξη των υγιών πολιτών να οδηγήσει τη χώρα σε μια πιο υγιή δημοκρατία.

Το θέμα είναι πού θα τους βρεις αυτούς.

Ο Εμφύλιος ήταν ένα τεράστιο και καταστροφικό λάθος που θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν οι ηγέτες των δεξιών και των αριστερών κομμάτων είχαν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, αν Βρετανοί και Αμερικανοί δεν έπαιζαν το αδίστακτο παιχνίδι τους, και αν είχε αποδοθεί Δικαιοσύνη.

Η Ελλάδα δεν αξιώθηκε ούτε μια αξιοπρεπή αστική δημοκρατία.

Η Ελλάδα δεν αξιώθηκε ούτε μια αξιοπρεπή αστική δικαιοσύνη.

Η Ελλάδα δεν αξιώθηκε ούτε έναν καπιταλισμό της προκοπής.

Ποτέ δεν είναι αργά. Για τους ζωντανούς.

 http://pitsirikos.net/

Φιλανθρωπικός Αγώνας Μπάσκετ Παλαιμάχων «ΤΡΙΠΟΝΤΑ ΖΩΗΣ»


Ο Σύλλογος Παλαιμάχων Καλαθοσφαιριστών και τα Εκπαιδευτήρια Κωστέα Γείτονα συνδιοργανώνουν φιλανθρωπικό αγώνα μπάσκετ διασήμων παλαιμάχων «ΤΡΙΠΟΝΤΑ ΖΩΗΣ», τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014, 19.00, στο Κλειστό Γυμναστήριο Βριλησσίων, υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού & Αθλητικού Οργανισμού, του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης και τον Γυμναστικό Σύλλογο του Δήμου Βριλησσίων με συμβολική τιμή εισιτηρίου 5 ευρώ.

Σκοπός του αγώνα είναι η συγκέντρωση χρημάτων για την ενίσχυση της δομής του ΚΔΑΠ –ΜΕΑ «ΚΡΙΚΟΣ» του Δήμου Βριλησσίων και την υποστήριξη των παιδικών χωριών SOS. Στηριζόμαστε στην ενεργό συμμετοχή και συμπαράσταση όλων των δημοτών.

Καλλιτεχνικά εργαστήρια - Δελτίο τύπου της διεύθυνσης πολιτισμού του Δήμου ξεκαθαρίζει τα πράγματα: ΚΑΝΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ

Η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου προγραμματίζει τη λειτουργία ποικίλων εργαστηρίων για τους δημότες, σκοπεύοντας να ικανοποιήσει τις επιθυμίες τους αλλά και να δημιουργήσει εστίες πολιτισμού στις γειτονιές.
Γι’ αυτό θα αξιοποιηθούν χώροι του Δήμου όπως το Αετοπούλειο, η αίθουσα της οδού Παπάγου, το Κέντρο Νεότητας, σχολικές αίθουσες, αναξιοποίητοι χώροι στα ΚΑΠΗ, το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης κ.ά.

Έχουν ήδη ξεκινήσει συζητήσεις με τοπικούς συλλόγους, με συλλογικότητες που δρουν στην πόλη και με ανθρώπους που στο παρελθόν έχουν προσφέρει στην πολιτιστική ζωή του Δήμου. Η συνεργασία με τους φορείς του Χαλανδρίου είναι απαραίτητη μιας και στόχος είναι η όσο δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή των δημοτών. Εδώ ας σημειώσουμε πως αρκετοί φορείς της πόλης αντιμετωπίζουν πρόβλημα σχετικά με τη στέγαση των κοινωφελών δραστηριοτήτων τους και ο Δήμος θα τους βοηθήσει να το ξεπεράσουν.

Τα δύο πρώτα εργαστήρια (εικαστικό και κοσμήματος) σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ηπειρωτών, ο οποίος πρότεινε και στήριξε το στήσιμο τους, ξεκινάνε στις 3 Νοεμβρίου 2014 στο ΚΑΠΗ Κάτω Χαλανδρίου.
ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: Πολύ ενδιαφέρουσα πολιτική εξαγγέλλεται με αυτό το δελτίο τύπου της Διεύθυνσης Πολιτισμού και βεβαίως κατ' αρχήν σε σωστή κατεύθυνση. 

ΜΟΝΟ ΠΟΥ:

1. Οι συζητήσεις που ξεκίνησαν δεν έχουν ξεκινήσει από ΤΟ ΑΡΜΟΔΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ. Δηλαδή πού ξεκίνησαν οι συζητήσεις και μεταξύ ποιων; 

  • Ποιος αποφάσισε ποιοι δημοτικοί χώροι μπορούν να διατεθούν; 
  • Ποιος αποφασίζει περί των προτεραιοτήτων στα εργαστήρια; 
  • Ποιος αποφασίζει την τιμολογιακή πολιτική των εργαστηρίων; 
  • Ποιοι είναι οι σύλλογοι που θα συμμετάσχουν; 
  • Υπάρχει κάπου πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος ή όποιος θέλει μπαίνει;
  • Ποιες οι υποχρεώσεις τους απέναντι στον δήμο και τους δημότες και ποια τα δικαιώματά τους για την χρήση δημοτικών χώρων;
  • Ποιος αποφασίζει ότι μια "αναξιοποίητη" αίθουσα στο ΚΑΠΗ ή αλλού δεν πρέπει να αξιοποιηθεί από το ΚΑΠΗ αλλά να δοθεί στον όποιο σύλλογο;

Η παραχώρηση σχολικών αιθουσών έχει λάβει υπόψη της τις ανάγκες της εκπαιδευτικής διαδικασίας; ¨
Το παράδειγμα του 12ου και η πολύχρονη αντιπαράθεση που έχει δημιουργηθεί μεταξύ σχολικής κοινότητας και Ένωσης Κρητών έχει απασχολήσει τους εμπνευστές αυτής της πολιτικής.

Εμπνευστές που εμμονικά ιδεοληπτικοί καθώς είναι  ενάντια στην ΜΟΝΗ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ που είναι να οργανώσει και να ελέγχει ο δήμος τέτοιες ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ, ΑΘΛΗΣΗΣ και ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ μέσω ΝΠ ή Δημοτικών Επιχειρήσεων (που κατάργησαν και κατήγγειλαν) προτείνουν ουσιαστικά την μεταβίβαση της ευθύνης τους για την εφαρμογή αναγκαίων δημοτικών πολιτικών σε παρένθετους μηχανισμούς που βεβαίως ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΛΕΧΘΟΥΝ ούτε για την ποιότητα των υπηρεσιών, ούτε για την τιμολογιακή τους πολιτική, ούτε για την επιλογή των ωφελουμένων, ούτε για τα κριτήρια επιλογής του αναγκαίου για την λειτουργία των εργαστηρίων προσωπικού, από το δημοτικό συμβούλιο και τα όργανα του δήμου που θα είναι ΑΝΑΡΜΟΔΙΑ να παρεμβαίνουν στο έργο τους που θα γίνεται σε ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ. 

Αυτή η πολιτική θα δημιουργήσει ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ ΚΑΠΕΤΑΝΑΤΑ παραγόντων σε δημόσιους χώρους.

Και τέλος πάντων, πλειοψηφία είναι ας θέσουν το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, να κατατεθούν οι απόψεις, να καταγραφούν και ας αποφασίσουν πλειοψηφικά ό,τι θέλουν. 
Δεν μπορούν να στερούν από την αντιπολίτευση το δικαίωμα της γνώμης και της καταψήφισης με τέτοιες μεθοδεύσεις.

Πώς επιβάλλονται τέτοιες πολιτικές και ξεκινάει η εφαρμογή τους χωρίς να περάσουν από το δημοτικό συμβούλιο; 
Πώς ήδη παραχωρήθηκαν χώροι και μάλιστα στο ΚΑΠΗ;
ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΝΤΙΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΚΟ είναι και παράνομο.

ΜΗΠΩΣ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ; 
Άλλα έλεγαν όταν κατήγγελαν τους πάντες και τα πάντα.

2. Δεν πρέπει να προηγηθεί ο προϋπολογισμός του δήμου για την εφαρμογή πολιτικών; 
Θα διατεθούν κονδύλια για τα εργαστήρια και τον πολιτισμό; Πόσα; Και τι άλλα προγράμματα πρέπει να γίνουν; Πού;
Ό,τι κάτσει είναι η πολιτική της νέας διοίκησης και ικανοποίηση του όποιου αιτήματος των ημετέρων συλλόγων;

3. Μήπως ακόμα και αυτό το δελτίο τύπου της ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ και όχι της πολιτικής ηγεσίας του δήμου θα έπρεπε - ακόμα και για λόγους τακτ - να προηγηθεί της έναρξης εγγραφών;

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ και όχι μόνο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ. 
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΗ: ΜΕΣΩ Ν.Π. ή ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ.

ΚΑΙ ΤΟ ΠΩΣ, ΠΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟ ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΟΥΔΕΤΕΡΟ ΘΕΜΑ.

ΕΙΔΙΚΑ ΑΝ ΕΠΙΛΕΓΕΤΑΙ  ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ. 


Α.Ν.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΜΑΣ ΘΑΝΑΣΗ ΠΙΣΤΙΚΟ: ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ που ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ!

ΣΑΣ ΠΡΟΩΘΩ ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ που ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΩ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ!

<<Χθες, έγινε κάτι σπουδαίο: Δεν γνωρίζω προσωπικώς τον δήμαρχο του Χαλανδρίου, που ονομάζεται Ρούσσος. Αλλά, από χθες, λέω ότι δεν είχα την τιμή να τον γνωρίσω. Εάν τον αντάμωνα, θα του έσφιγγα το χέρι με την πιο δυνατή, αντρίκεια χειραψία. Χθες, στο Χαλάνδρι, στην παρέλαση, ακούστηκε ο ύμνος του ΕΛΑΣ. Τέτοιες πράξεις φτιάχνουν το μέτρο με το οποίο παίρνει μπόι ο κόσμος. Το λέω, γιατί, από σήμερα, έχουν πέσει όλοι πάνω του. Όλοι οι φυσικοί απόγονοι και πολιτικοί επίγονοι των Μπουραντάδων και των Ταγμάτων Ασφαλείας του Πλυντζανόπουλου, όσοι κρύφτηκαν πίσω από κουκούλες και έδειχναν με το δάχτυλο, στην Κοκκινιά και στο Δουργούτι, όλες οι μισοριξιές της προδοτικής, δωσίλογης Δεξιάς έχουν λυσσάξει.Έχουμε καθήκον να του σταθούμε. Το χρωστάμε στους ανθρώπους με τα γένια, τα φυσεκλίκια και τους μαύρους σκούφους.
Το χρωστάμε και στον Άρη και στον Ποδιά και στον Σαμαρείτη και στην Ηλέκτρα και στον Αναστασιάδη. Γεννήματά τους είμαστε. Όσοι είχαμε την τιμή και την τύχη να μας αναθρέψουν οι άνθρωποι της δρακογενιάς ξέρουμε τι πνοή φυσήξανε μέσα μας.
Ακόμη βροντάνε μέσα μας. Καλά είναι να είμαστε διανοούμενοι, δεν λέω. Λέω, όμως, ότι πιο σπουδαίο είναι να θεριεύει η αντάρα μέσα μας.
Σχωρνάτε το ανήμερο θυμοειδές μου. Ηταν μεγάλη πράξη η χθεσινή.>>
Σας ασπάζομαι, Στέφανος Δημητρίου

Με εκτίμηση,
pistikos athanasios | ath.pistiko@yahoo.gr


ΣΧΟΛΙΟ: Θανάση ευχαριστούμε για την συμμετοχή σου. Ελπίζουμε να συνεχιστεί.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ Α.Κ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
Ναι φίλε Α.Κ.

Το σύμφωνο Μολότωφ - Ριμπεντροπ ήταν μεγάλο λάθος του ΣΤΑΛΙΝ.

Του ΣΤΑΛΙΝ που ούτε εμείς θεωρούμε πρότυπο.

Αλλά το λάθος αυτό διορθώθηκε με πολύ αίμα από τον κόκκινο στρατό και την ηρωική του αντίσταση κατά την επιχείρηση ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΣΑ, την μάχη του ΣΤΑΛΙΝΓΚΡΑΝΤ μέχρι την προέλασή του στο Βερολίνο και την οριστική ήττα του ΝΑΖΙΣΜΟΥ.

Χωρίς τον κόκκινο στρατό δεν ξέρω ποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι το Γ ΡΑΙΧ δεν θα είχε ανάγκη το ... τέταρτο για να πετύχει τους σκοπούς του στον έλεγχο της Ευρώπης

Αυτή η ταύτιση όλων των αριστερών με την λανθασμένη σοβιετική επιλογή του 39 δεν μπορεί παρά να προκαλεί αντανακλαστική ταύτιση δική σου, των δεξιών αντιστασιακών και .... της Πηνελόπης Δέλτα με τους ταγματασφαλίτες, τους μαυραγορίτες και τους Γερμανοτσολιάδες

Δεν λέει ....

Η απόπειρα να ξαναγραφτεί η ιστορία για να δικαιωθούν εμμονές, δεν βοηθάει το μέλλον.

Όπως δεν βοηθάει το μέλλον η εμμονή στα μεγάλα κατορθώματα προγόνων, ηρώων κλπ.

Το θέμα είναι .... της γενιάς μας οι αντιστάσεις, οι συμφωνίες και οι αντιπαραθέσεις.

Επειδή διαφωνούμε ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ με την ιστορική σου προσέγγιση αλλά μας αρέσει που ανaδεικνύουμε ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ και υπηρετούμε την πολυφωνία και που εσύ επιλέγεις την Πλατεία για να διακινείς τις απόψεις σου,  σου αφιερώνουμε μία φωτό: την γκρεμισμένη γέφυρα του Γοργοποτάμου - κοινό σαμποτάζ ΕΛΑΣ (120 άνδρες), ΕΔΕΣ (65 άνδρες) και 12 Άγγλων.

Επίσης παραμένοντας στην θεσμοθετημένη αναγνώριση του συνόλου της Εθνικής Αντίστασης ανεβάζουμε για χάρη σου ύμνους των δύο - όχι ισότιμων σε συνεισφορά στον αγώνα, κατά την δική μας άποψή  - μεγάλων ένοπλων αντιστασιακών οργανώσεων του ΕΛΑΣ του ΑΡΗ και του ΕΔΕΣ του στρατηγού Ν. Ζέρβα που σου έλειψε εχθές.

Ο Ζέρβας βέβαια δικαιώθηκε μετά την απελευθέρωση.
Και ακόμα κανείς δεν τον αποκαλεί  ΑΛΗΤΗ παρά το ότι αν το ψάξουμε το θέμα θα βρίσκαμε αφορμές.
ΠΟΛΕΜΟΣ ΗΤΑΝ, δεν μοίραζαν γαρύφαλλα.

Του ΑΡΗ το κεφάλι όμως κρεμάστηκε σε ένα πάσσαλο στα Τρίκαλα ...
Και ακόμα και το κόμμα του χρειάστηκαν μερικές δεκαετίες για να τον αναγνωρίσει προσφάτως.

Όπως και να το κάνουμε δεν ήταν δίκαιο το κράτος που δομήθηκε μετά τον εμφύλιο και την Βάρκιζα απέναντι στους χιλιάδες ανώνυμους αγωνιστές του ΕΛΑΣ αλλά και στον ανυπότακτο καπετάνιο του.

Γραφειοκρατίες και σκοπιμότητες ....

Αλλά μήπως αυτό το κράτος ήταν δίκαιο παλαιότερα με τον Κολοκοτρώνη, το Νικηταρά ή τον Καποδίστρια;

Αυτά έχουν κριθεί και θα κριθούν από την ιστορία. Δεν είναι ανάγκη να τα επαναφέρουμε συνεχώς για να αποπροσανατολιζόμαστε από το να ασχοληθούμε με το τι πρέπει να κάνουμε σήμερα.

Και αυτό που γράφω δεν είναι καμιά  ιδιαίτερη σοφία.

Απλά με αναγκάζεις με τις απόψεις σου να γράφω τα - κατά την γνώμη μου - αυτονόητα  γιατί υπάρχουν και τα Πλατειάκια που ίσως διάβασαν το άρθρο σου χωρίς αντίλογο.

Και να ξέρεις ότι όλα αυτά τους φαίνονται αλαμπουρνέζικα, τα δηλητηριάζουν με αντιθέσεις και βιώματα εμφιλιοπολεμικού κλίματος που ΕΥΤΥΧΩΣ δεν έχουν και μάλιστα την ώρα που η ζωή τους στην χώρα είναι τόσο, μα τόσο αβέβαιη το 2014, όχι το 1945.

Όσοι επιλέγετε ΣΗΜΕΡΑ την σύγκρουση με βάση αυτά που έγιναν το 1939 και το 1947..... για εμάς είστε ύποπτοι προθέσεως αποπροσανατολισμού και υπηρετείτε την επαναφορά του διχασμού.

Ο ύμνος του ΕΔΕΣ για πάρτη σου, από την Πλατεία:Και για να μην ξαναβάλουμε τον ύμνο του ΕΛΑΣ που τoν έχουμε παίξει πολλές φορές, για πάρτη μας....Αλλά ας πάμε επιτέλους ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ παρακάτω σε αυτή τη χώρα ....
Δεν χρειαζόμαστε και άλλο εμφύλιο.
Χρειαζόμαστε ΛΥΣΕΙΣ για τα .... Πλατειάκια.