Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2013

ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ ΜΕ ΜΙΑ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΡΤ! ΟΛΕΣ ΟΜΩΣ!

Κοινό ψήφισμα των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Βριλησσίων για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Βριλήσσια 15.06.2013

Οι δημοτικές παρατάξεις που εκπροσωπούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βριλησσίων, καταγγέλλουν την πρακτική των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου με τις οποίες η κυβέρνηση υλοποιεί τις πιο αντεργατικές και αντιλαϊκές αποφάσεις και επέβαλε το κλείσιμο της ΕΡΤ, καταργώντας έτσι τη δημόσια ραδιοτηλεόραση και απολύοντας χιλιάδες εργαζόμενους.

Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου οπλίζει τους υπουργούς να προχωρήσουν άμεσα σε κλείσιμο και άλλων οργανισμών δημοσίου ενδιαφέροντος.

Ο Δήμος μας στέκεται αλληλέγγυος στο πλευρό των 2.656 εργαζομένων της ΕΡΤ και αγωνίζεται μαζί τους για την ακύρωση αυτής της εγκληματικής και αντιδημοκρατικής απόφασης.

Η ΕΡΤ ανήκει σε όλο το λαό και έτσι πρέπει να παραμείνει.

Καλούμε όλους τους δημότες των Βριλησσίων, τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και με την φυσική τους παρουσία στο χώρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή για όσο χρόνο χρειαστεί.

Απαιτούμε:

• Άμεση ανάκληση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου
• Να ανοίξει Τώρα η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση
• Όχι στις απολύσεις
• Όχι στην παράδοση της ενημέρωσης στους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ
• Για μια ενημέρωση που θα αναδεικνύει τα λαϊκά προβλήματα, τον λαϊκό πολιτισμό και τους αγώνες των εργαζομένων για ένα καλύτερο αύριο.

Οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Βριλησσίων:

Κώστας Ιωαννίδης, Δήμαρχος Βριλησσίων, (Νέα Πνοή για τα Βριλήσσια)
Ξένος Μανιατογιάννης, (Δήμος Δημιουργίας)
Γιάννης Τσούτσιας, (Δράση για μια Άλλη Πόλη)
Βασίλης Βήττος, (Λαϊκή Συσπείρωση Βριλησσίων)
Νίκος Ζήσης, (Τα Βριλήσσια των Πολιτών)


sedvrilission.blogspot.com

Μητσοτάκης: Ο Σαμαράς θα ρίξει ακόμη και τον εαυτό του!

Το μεγαλύτερο επίτευγμα του Αντώνη Σαμαρά κατά τη διάρκεια της πολιτικής του καριέρας φέρεται να σχολίασε με τον δικό του, ιδιαίτερο τρόπο ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, σύμφωνα με όσα γράφει σήμερα ο Γιώργος Παπαχρήστος στα ΝΕΑ.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι σύμφωνα με πληροφορία (έστω κι αν ελέγχεται ως προς την αξιοπιστία της) ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας φέρεται ειπών: «Νομίζω ότι το μεγαλύτερο επίτευγμά του ως τώρα ήταν ότι έριξε εμένα. Εκανα λάθος. Το κορυφαίο είναι ότι θα ρίξει και τον εαυτό του».

http://www.kourdistoportocali.com/articles/21927.htm

ΕΓΙΝΑΝ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ "ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ"

Χοροστατούντος του Μακαριοτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου ολοκληρώθηκαν πριν από λίγο τα εκγαίνεια του κτιριου κοινωνικών υποδομών του Δήμου στην Παπάγου.
 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΑΕΤΟΠΟΥΛΕΙΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΣΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΑΕΤΟΠΟΥΛΕΙΟΥ ΤΖΙΝΑ ΠΟΥΛΟΥ


Χαλάνδρι 17-6-2013


Θα θέλαμε από καρδιάς να ευχαριστήσουμε την απερχόμενη Πρόεδρο Δ.Σ. του Αετοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Χαλανδρίου κα Τζίνα Πούλου, όχι μόνο για την άριστη και ζεστή συνεργασία, αλλά περισσότερο για το χώρο που μας παραχώρησε ώστε να εργαζόμαστε για την υπηρεσία μας με στόχο να είμαστε δημιουργικοί  και όχι τυπικοί και μίζεροι δημόσιοι υπάλληλοι. 

Της ευχόμαστε ολόψυχα υγεία και οι σταθερές, ελεύθερες και δημοκρατικές απόψεις της να αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση και για άλλους, εργαζόμενους και μη.
 

Υπάλληλοι του Αετοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου

Μπάρδη Σάντρα
Παπασωτηρίου Αλεξάνδρα
Χανιωτάκης Δημήτρης

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΡΤ. ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΣΑΜΑΡΑ - ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΚΟΥΡΑΣΗ, ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΑΤΤΑΚΟΥ, ΠΑΝΤΑΖΗ

Το θέμα δεν ήρθε στο συμβούλιο - της περασμένης Τετάρτης  με πρωτοβουλία του προεδρείου ή της διοίκησης, που θα προτιμούσε να αποφύγει το πικρό ποτήρι να πάρει θέσει.

Το έφερε η Λούλα Καρατζά με σχέδιο ψηφίσματος της Λαϊκής Συσπείρωσης. Ένα σχέδιο που δεν ήταν ακραίο και άφηνε περιθώριο να γίνει δεκτό.

Διαβάστε το:

ΤΟ  ΣΧΕΔΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΛΟΥΛΑΣ ΚΑΡΑΤΖΑ


Το δρόμο για λουκέτα – εξπρές σε πρώην ΔΕΚΟ και άλλους φορείς του Δημοσίου άνοιξε διάπλατα χτες η κυβέρνηση, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που δίνει τη δυνατότητα στον υπουργό που εποπτεύει έναν Οργανισμό να τον κλείνει με συνοπτικές διαδικασίες, να απολύει το προσωπικό και να εκποιεί την περιουσία του. Η ΠΝΠ εφαρμόστηκε άμεσα στην ΕΡΤ, το κλείσιμο της οποίας ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μετά από συνεργασία με τον πρωθυπουργό. Στην ίδια λίστα εντάσσονται δεκάδες ακόμα Οργανισμοί και φορείς του Δημοσίου, με χιλιάδες εργαζόμενους.

Το Δημοτικό Συμβούλιο καταδικάζει την προκλητική απόφαση της κυβέρνησης που με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δίνει τη δυνατότητα στους υπουργούς να βάζουν λουκέτο, να συγχωνεύουν και να καταργούν δημόσιους οργανισμούς, οδηγώντας με αυτό τον τρόπο χιλιάδες εργαζόμενους στο δρόμο. Η απόφαση αυτή πρέπει να συναντήσει την καταδίκη και την αποφασιστική αγωνιστική απάντηση όλων των εργαζομένων, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Το προεδρείο αρνήθηκε να κάνει το κάνει δεκτό και αντιπρότεινε δικό του σχέδιο ψηφίσματος.
 
Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ - ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Το δημοτικό συμβούλιο της πόλης μας ύστερα από τις καταιγιστικές, όσο και απρόσμενες εξελίξεις που αφορούν στην ΕΡΤ, εκφράζει την ομόθυμη βούλησή του να συμπαρασταθεί στους απολυμένους εργαζόμενους και ζητά από την κυβέρνηση:
1.       Να αναλογιστεί την αναγκαιότητα λειτουργίας ραδιοτηλεοπτικού φορέα δημόσιου χαρακτήρα, όπως υπάρχει σε όλες τις χώρες του κόσμου.
2.       Να καλύψει τα όποια κενά δημιουργηθούν σε υπαλληλικό προσωπικό με διαφανείς και αξιοκρατικές διαδικασίες.
3.       Να διασφαλίσει την απρόσκοπτη, αντικειμενική λειτουργία της κρατικής ραδιοτηλεόρασης καθώς και την ανεξαρτησία της απέναντι στην εκάστοτε κυβέρνηση.
4.       Να φροντίσει ώστε οι υπεύθυνοι των κρατικών καναλιών να τα καταστήσουν ανταγωνιστικά με ποιοτικά προγράμματα και υψηλές τηλεθεάσεις που απευθύνονται αλλά και δημιουργούν συνειδητοποιημένους πολίτες.
Η πρόταση της πλειοψηφίας που όπως βλέπετε ουσιαστικά θεωρεί δεδομένο το κλείσιμο της ΕΡΤ, τις απολύσεις και αρνείται να πει έστω και μια κουβέντα για την πρακτική των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου και ζητάει από την κυβέρηση να φτιάξει νέο δημόσιο φορέα.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ την άποψη αυτή ψήφισαν τρεις παρατάξεις της αντιπολίτευσης: Οι παρευρισκόμενοι δημοτικοί σύμβουλοι και ο ίδιος ο Ανδρεόπουλος (αυτό δεν είναι έκπληξη), ο Θωμάς Βαρδουλάκης από την παράταξη Παττακού  και  ο Σιδέρης Γεωργίου της παράταξης Πανταζή.

Την πρόταση Καρατζά ψήφισαν και οι δημοτικοί σύμβουλοι της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ.

ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: Εμείς σας το έχουμε πει ότι η πλειοψηφία του Δ.Σ. και ο Ανδρεόπουλος είναι μνημονιακότεροι του μνημονίου και έχουμε προειδοποιήσει την Κουρασική Αριστερά ότι - αν δεν αναθεωρήσει την πρακτική της έμμεσης στήριξης της διοίκησης Ανδρεάση - θα εκτεθεί ανεπανόρθωτα.

ΜΕΡΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣΑγγελος Νταβίας
 Του Άγγελου Νταβία

Η ηλεκτρονική ψηφοφορία της Πλατείας για το θέμα του καταυλισμού πήγε καλά.

185 υπολογιστές πήραν μέρος σε αυτή άρα πρόκειται για μια καλή συμμετοχή και ένα καλό δείγμα για να πάρει κανείς κλίμα για το τι λέει η κοινή γνώμη στο Χαλάνδρι για το θέμα.

Η ερμηνεία του αποτελέσματος, με δεδομένο ότι μια τέτοια ψηφοφορία δεν έχει κανένα επιστημονικό εχέγγυο δημοσκόπησης, πρέπει να γίνει με πολύ προσοχή και ψυχραιμία και βέβαια κάνοντας παραδοχές που η απλή λογική σου επιβάλεις να κάνεις.

Μια διαφορετική από αυτό προσέγγιση είναι να βλέπεις τα νούμερα μόνο. Αυτό το κάνεις αν είσαι νούμερο.
Αν είσαι σκεπτόμενος πολίτης χρησιμοποιείς το αποτέλεσμα για να ΣΚΕΦΤΕΙΣ.
 
ΠΟΙΟ ΗΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ;
  • Να τους απομακρύνουν άμεσα και να διαλύσουν τον καταυλισμό            56 ψήφοι (30%
  • Να φροντίσουν την μεταστέγασή τους εκτός Χαλανδρίου και μετά να απομακρύνουν τον καταυλισμό 49 ψήφοι (26%)
  • Να φροντίσουν να τακτοποιηθούν μέσα στο Χαλάνδρί οι δημότες Χαλανδρίου ΡΟΜΑ και στη συνέχεια να απομακρύνουν τον καταυλισμό 68 ψήφοι (36%)
  • Ποιον ενοχλεί ο καταυλισμός ρε παλιορατσιστές; 13 ψήφοι (6%)
Γράφτηκαν τα μύρια.

Πολλοί ενοχλήθηκαν που δώσαμε τον λόγο στους δημότες, με αυτά τα απλά, πενιχρά μέσα που διαθέτουμε.

Άλλοι ενοχλήθηκαν γιατί εμείς θέτουμε τις απόψεις μας ανοικτά σε διαβούλευση και ακούμε την κριτική (δυστυχώς και την σπέκουλα αλλά έτσι είναι η δημοκρατία).

Πρωτόγνωρα πράγματα αυτά που κάνουμε, τρελαίνουν τους παλιούς πολιτικούς.

Τους προκαλούν να κάνουν το ίδιο: Να ξεκαθαρίσουν τις θέσεις τους και όχι να παίζουν τον παπά.

Δύσκολα πράγματα αυτά που ζητάμε.

Είναι πιο βολικό για τους παλαιούς πολιτικούς να παριστάνουν τους  ευαίσθητος, τους φιλόζωους, τους ανθρωπιστές και παράλληλα να διεκδικούν λύσεις με εξάντληση πυγμής επάνω σε οικογένειες και παιδιά - έστω και λίγο πιο μαύρα από αυτούς.

Είναι βολικό να κάνεις τον ριζοσπάστη αυτοδιοικητικό που διεκδικεί με πάθος η τοπική κοινωνία να αποκτάει όλο και μεγαλύτερο βαθμό αυτορύθμισης των υποθέσεων της αλλά όλα τα δύσκολα προβλήματα, όλα τα πραγματικά προβλήματα, να προτείνεις να λυθούν από τα πάνω και οι λύσεις να είναι έξω από τον δήμο σου.
Τα απορριμματοφόρα σου, το κοινωνικό σου περιθώριο, τα σκουπίδια σου να τα τρώνε οι άλλοι, για να χαϊδεύεις τα αυτιά των πελατών ψηφοφόρων αντί να επιδιώκεις την ενεργοποίηση και την στήριξη των πολιτών συμμετεχόντων.

Για εμάς η ψηφοφορία ανέδειξε μια καθαρή πλειοψηφία. Την πλειοψηφία των λογικών ανθρώπων, των ευαίσθητων ανθρώπων, των δημοκρατών ανθρώπων, των ΠΟΛΙΤΩΝ ανθρώπων, των ΑΝΘΡΩΠΩΝ ανθρώπων:

Είναι η πλειοψηφία που λέει στους αρμοδίους - δήμο, περιφέρεια, κράτος - ότι "Θέλουμε να απομακρυνθεί ο καταυλισμός από το σημείο που βρίσκεται, θέλουμε επιτέλους λύση αλλά ΕΣΕΙΣ, οι αρμόδιοι, το ΚΡΑΤΟΣ έχετε υποχρέωση να διασφλίσετε χώρο αξιοπρεπεους διαβίωσης αυτών των ανθρώπων. ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΛΥΣΗ."

Πρόκειται για όσους πάτησαν το κουμπάκι 2 (μετεγκατάσταση εκτός Χαλανδρίου και μετά κατεδάφιση του καταυλισμού) και όσους πάτησαν το κουμπάκι 3 (Στεγαστικό πρόγραμμα εντός Χαλανδρίου και κατεδάφιση του καταυλισμού - δηλαδή την πρότασή μας).

Δεν θα μείνω καθόλου στην "πρωτιά". Δεν ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ σε αυτή τη φάση. Διότι κάποιος θα πει ότι το θεωρεί λογικό μέσα στην Πλατεία που είναι "το γήπεδό μας", το γήπεδο αυτής της άποψής άρα δεν έχει τόση αξία..

Θα μείνω όμως στο ΑΘΡΟΙΣΜΑ των 2 και 3. Είναι πάνω από 62 %.
Γιατί το αθροίζω; Μα είναι απλό και απορώ για όσους κάνουν ότι δεν το καταλαβαίνουν.

Η 1η λύση - που συγκέντρωσε 30% - ζητάει ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ απομάκρυνση, χωρίς προαπαιτούμενα. Είναι οι δικαίως αγανακτισμένοι περίοικοι; Δεν τους κρίνω, δεν τους χαρακτηρίζω. Απλά τους ακούω και κατανοώ τι λένε: ΤΩΡΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ, ΤΕΛΕΙΑ.
Με αυτούς τους συμπολίτες μας εμείς δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε πολιτικά. Τους σεβόμαστε αλλά δεν έχουμε κανένα κοινό πολιτικό στοιχείο για πάρα πολλούς λόγους που δεν είναι της ώρας.

Η 2η λύση λέει "ΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΧΩΡΟ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΚΤΟΣ, και γκρεμίστε".
 Προφανώς αυτοί οι συμπολίτες μας συνυπολογίζουν, της "αποτελεσματικότητας και της ταχύτητας στην επιβολή του νόμου" που επιζητούν, το κοινωνικό - ανθρωπιστικό ζήτημα, το ιεραρχούν ως σοβαρό και ζητούν από την πολιτεία να το επιλύσει.
Με αυτούς τους συμπολίτες μας εμείς θέλουμε διάλογο. Πρόκειται για ανθρώπους σκεπτόμενους, ανθρώπους ευαίσθητους, ανθρώπους με συγκρότηση και ιεράρχηση στην διεκδίκηση λύσεων, με τους οποίους διαφωνούμε ως προς το πού να γίνει η μετεγκατάσταση, αλλά συμφωνούμε ότι πρέπει να προηγηθεί.
Αυτοί οι συμπολίτες μας και κυρίως οι συγκροτημένοι εκφραστές αυτής της άποψης έχουν πάρα πολλά και σοβαρά επιχειρήματα τα οποία ελπίζουμε να τα ακούσουμε σε αυτή την δημόσια συζήτηση.
ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΠΑΤΗΣΑΝ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΛΥΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ. ΠΑΤΗΣΑΝ ΚΟΥΜΠΙ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ".

Ναι λοιπόν, αυτός είναι ο όμορος της δικής μας πρότασης χώρος. Όχι με βάση ΠΡΟΣΩΠΑ, αλλά με βάση ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ.

Για την τρίτη - την δική μας πρόταση - έχουμε επιχειρηματολογήσει αρκετά.
Ναι αλλά γιατί επιμένετε στο "εντός Χαλανδρίου";
Είμαι σίγουρος ότι σύντομα θα καταλάβεις αναγνώστη μου γιατί αναλαμβάνουμε το ρίσκο να σε κακοκαρδίσουμε - προσωρινά.
Αυτή είναι η μοίρα μας και ο ρόλος μας σε αυτή την πόλη. Να λέμε την αλήθεια και να δικαιωνόμαστε μετά κάποιο μικρό ή μεγάλο διάστημα.
Πάντως ένα θα επιμείνω να υπογραμμίζω: Εμείς προτείναμε ΛΥΣΗ που ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΕΜΑΣ αν μας δώσεις την εντολή να την εφαρμόσουμε και που οδηγεί στο να φύγει ο καταυλισμός.
Αναλαμβάνουμε μεγάλο ρίσκο και μεγάλο κόστος με αυτή την πρόταση.
Διότι δεν κρατάμε καμία καβάτζα αν αποτύχουμε να τα ρίχνουμε μετά στο ότι φταίει ο στρατός (που δεν έδωσε στρατόπεδο να πάνε οι τσιγγάνοι), ο δήμος Κωλομεδαγκώνων (που δεν δέχτηκε να πάνε εκεί οι τσιγγάνοι), ο περιφερειάρχης (που πρέπει να γκρεμίσει τον καταυλισμό γιατί το λέει η δικαστική απόφαση αλλά δεν μπορεί γιατί το λέει ... ο ΟΗΕ την ώρα που οι παλαιοί αυτοδιοικητικοί στο Χαλάνδρι δεν τοποθετούνται καθαρά να του πουν  τι πιστεύουν).

Εμείς δεν δώσαμε στους εαυτούς μας ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟΘΙ για την διαχείριση θεμάτων ΔΗΜΟΤΩΝ ΜΑΣ. Η πρότασή μας είναι αυτόνομη και αυτοτελής. Είναι αυτοδιοικητική, ριζοσπαστική και εξαρτάται από την δουλειά του δήμου μας, την αποτελεσματικότητά της ΚΑΙ ΜΟΝΟ.
Και ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΑΦΕΣ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΡΟΜΑ!

Και βέβαια έχουμε δηλώσει και το επαναλαμβάνω διότι δεν έχουμε καμία μονομανία στις απόψεις μας εμείς:
Αν η άλλη όμορη άποψη με την οποία συνομιλούμε, αυτή της εγκατάστασης  των ΡΟΜΑ εκτός Χαλανδρίου, μας δείξει ότι έχει την λύση έτοιμη και συγκεκριμένη, λύση που καλύπτει τις προϋποθέσεις που οι νόμοι επιβάλλουν, δεν έχουμε απολύτως κανένα λόγω να διαφωνήσουμε μαζί τους και να αντιπαρατεθούμε.
Αλλά ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ λύση αδέλφια.Να εμπεριέχει το πού ξεκίνησε να φτιάχνεται ο χώρος υποδοχής.
Θα μας το πείτε, θα τον δούμε και μετά θα σας πούμε ΜΠΡΑΒΟ, είχατε δίκιο, κάναμε λάθος στην εκτίμηση ότι δεν θα δεχτεί κανείς να αναλάβει το δικό μας πρόβλημα.

Διότι το άλλο, το ανέξοδο "να πάνε στο Πήδημα, να πάνε στην Κερατέα, να πάνε στην Τανάγρα" είναι τσάμπα μαγκιές και ΜΑΥΡΟΓΥΑΛΟΥΡΙΣΜΟΣ.


Είναι άλλοθι για να περάσει η μπόρα των επερχόμενων δημοτικών εκλογών, να εξαπατηθούν οι χωριαταραίοι να ψηφίσουν και να πάει η απομάκρυνση του καταυλισμού πάλι στις καλένδες, μέχρι τις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Εμείς δεν είμαστε μέσα σε τέτοια παλαιοκομματικά κόλπα.

Όπως δεν είμαστε μέσα με το να μην απομακρυνθεί ο καταυλισμός και να μείνει εκεί, όπως έλεγε το 4ο κουμπάκι.

Αυτά και κλείνουμε με την ψηφοφορία.

Εμείς έτσι το βλέπουμε το θέμα. Όποιος το βλέπει αλλιώς σεβαστός από εμάς, ας γράψει την άποψή του, ας μας βρίσει, ας μας πει να τους πάρουμε σπίτι μας, εμείς εδώ είμαστε για να τον φιλοξενήσουμε.

ΥΓ:

Είναι άσχετο αλλά - κατ' αναλογίαν βεβαίως - παρατηρώ να παγιώνεται  μια τάση της ελληνικής κοινωνίας: Τα ποσοστά της δικής μας ψηφοφορίας είναι πολύ κοντά στα ποσοστά της έγκυρης δημοσκόπησης που προβλήθηκε προχτές για την ΕΡΤ όπου το 65% διαφωνεί με το κλείσιμο  ενώ το 27% συμφωνεί. Εκτιμώ ότι διαμορφώνεται συνολικά μια τέτοια διαχωριστική γραμμή στην ελληνική κοινωνία.

Η γραμμή αυτή είναι μεταξύ εκείνων που επιθυμούν μια εξουσία σιδερένιας πυγμής, πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, κατεβάσματος διακοπτών, καταστολής και βίαιης εφαρμογής του νόμου (που μπορεί να είναι όσο ανάλγητος πρέπει, αρκεί να υποστηρίζει τον ισχυρό)  έναντι όσων προτάσσουν την λειτουργία των θεσμών, του δημοκρατικού διαλόγου, της διαβούλευσης, και της συμπεριφοράς του κράτους με ευαισθησία στην προστασίας των ασθενέστερων.

Και βέβαια αυτό που είναι το δύσκολο - αν ισχύει αυτή μου η εκτίμηση - είναι ότι αυτό το 65% είναι πολύ ετερόκλητο και δεν συμφωνεί στο δια ταύτα.
Εμπεριέχει αυτούς που θέλουν τομές και μεταρρυθμίσεις με ήπιο, δημοκρατικό τρόπο, με διαδικασίες συνταγματικών πλειοψηφιών, χωρίς τσαπασουλιές, με κοινωνική ευαισθησία και διάλογο και φτάνει μέχρι όσους δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα στην ΕΡΤ (ή να παραμείνει εκεί που είναι ο καταυλισμός.)

Είναι το 2 και 3 στα κουμπάκια μας, κατ' αναλογία βεβαίως.

Ενώ το 27% είναι τσιμενταρισμένο και έτοιμο να πάρει .... κεφάλια.

Αλλά για ένα να είσαι σίγουρος αναγνώστη μου:
Αυτό το 27% δεν θέλει πραγματικά μεταρρυθμίσεις και τομές.

Θέλει να ονομάσει "ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ" την καθολική άλωση του κράτους για να μεταρρυθμίσει .... τους αλλόπιστους.
Θέλει να κάνει την δουλειά του και μόνο.

 Δεν είναι καινούργια αυτά.
 Τα έχει ξαναζήσει η χώρα τις 10ετίες του 50 και του 60.

Εμείς - οι γενιές μας - δεν τα έχουν ξαναζήσει.
 

ΤΟ ΒΡΑΔΥ, ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ


Η κοινοβουλευτική Χούντα εν δράσει και οι ευθύνες δημοσιογράφων, συνδικάτων και Αριστεράς*

 
 

ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ


Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών και ιδιαίτερα η αποβολή κάθε δημοκρατικού προσωπείου από την κοινοβουλευτική Χούντα που έχει διορίσει η Υπερεθνική ελίτ στην Ελλάδα για να την κυβερνά, είναι καθοριστικά. Ετσι, η Χούντα αυτή, ξεπερνώντας σε αυταρχικότητα ακόμη και την στρατιωτική Χούντα Παπαδόπουλου, δεν δίστασε να κλείσει την κρατική τηλεόραση. Τα γεγονότα αυτά καθορίζουν πέραν κάθε πια αμφιβολίας τον χαρακτήρα του προτεκτοράτου (βλ. Τ.Φ. Η Ελλάδα ως προτεκτοράτο της Υπερεθνικής Ελίτ, Γόρδιος, 2011) που έχει επιβάλλει η ελίτ αυτή μέσω της ΕΕ στην χώρα μας, με την πλήρη βέβαια σύμπραξη της ντόπιας ελίτ και των προνομιούχων στρωμάτων. Μόνο σε ένα προτεκτοράτο υπό κατοχή, στην προκειμένη περίπτωση οικονομική, οι γκαουλάιτερ διατάσσουν τα όργανά τους που παριστάνουν τους κυβερνήτες, και ένα «πρόεδρο Δημοκρατίας» που προφανώς δεν έχει ακούσει στη ζωή του τη λέξη «παραίτηση», ότι θέλουν τα ονοματεπώνυμα και διευθύνσεις 2000 δημοσίων υπαλλήλων. Και αυτοί, στη φούρια τους να εξυπηρετήσουν τα ξένα και ντόπια αφεντικά τους, σπεύδουν να κλείσουν εν μια νυκτί, χωρίς να ρωτήσουν κανένα, τα μοναδικά μη ιδιωτικά κανάλια της χώρας. Και είναι ώρα μηδέν, διότι η πράξη αυτή αποτελεί την κορύφωση, αλλά συγχρόνως και την έναρξη της τελικής φάσης στη διαδικασία πλήρους μετατροπής της χώρας σε μια Κινεζοποιημένη Ευρωπαϊκή οικονομία όπου:

όλος ο κοινωνικός πλούτος της θα είναι ξεπουλημένος σε πολυεθνικές για ένα κομμάτι ψωμί,
οι εργαζόμενοι της δεν θα έχουν κανένα ουσιαστικό εργασιακό δικαίωμα και θα είναι στην απόλυτη δικαιοδοσία του εργοδότη τους για το πότε θα τους προσλαμβάνει και πότε θα τους απολύει κατά βούληση, καθως και για τα άθλια μεροκάματα που μόλις θα καλύπτουν τις ανάγκες επιβίωσης,
οι «τυχεροί» νέοι που θα μπορούν να σπουδάσουν στα Πανεπιστήμια, τα οποία σύντομα θα αρχίσουν να εισάγουν δίδακτρα, θα είναι ευτυχείς να βρίσκουν δουλειά σε κάποια πολυεθνική στην Ελλάδα ή κυρίως στο εξωτερικό,
οι άρρωστοι θα στριμώχνονται σε άθλια δημόσια νοσοκομεία με γιατρούς και νοσοκόμους να δουλεύουν κάτω από εξοντωτικές συνθήκες, και
οι συνταξιούχοι θα ζούν στο όριο της απόλυτης φτώχειας, έχοντας χάσει τις εισφορές που πλήρωναν όλη τους τη ζωή για να ζήσουν λίγα χρόνια ανθρώπινα μετά απο τον μόχθο μιας ολόκληρης ζωής -για χάρη, υποτίθεται, της αποπληρωμής ενός Χρέους που έκαναν οι ελίτ και οι προνομιούχοι, για το οποίο βέβαια δεν τους ρώτησε κανείς!


Και όλα αυτά, ενώ τα “γκέτο” των προνομιούχων (περίπου 30% του πληθυσμού που είναι και οι ευνοημένοι της παγκοσμιοποίησης) θα θεριεύουν, με τα δικά τους πολυτελή νοσοκομεία και σχολεία, τις υπερπολυτελείς βίλες Χολιγουντιανού τύπου με τις πισίνες και ενώ τα “σκάφη” τους στις πολυτελείς μαρίνες (ιδιοκτησίας Κατάρ κ.λπ.) θα τους περιμένουν. Φυσικά, το πανάθλιο αυτό σύστημα των «δύο κόσμων», οι οποίοι θα είναι περισσότερο διακριτοί παρά ποτέ, θα θεωρείται “ανάπτυξη”, αφού το ΑΕΠ θα αυξάνει και η άθλια υποαπασχόληση θα θεωρείται πλήρης απασχόληση, όπως ακριβώς γίνεται σήμερα στις περισσότερες Λατινοαμερικανικές χώρες και τώρα αυξανόμενα στην Ευρώπη, αρχίζοντας με τις χώρες του τ. Υπαρκτού και συνεχίζοντας τώρα στην υπόλοιπη Ευρώπη.
Το κλείσιμο επομένως της ΕΡΤ είναι απλά ο καταλύτης που θα ολοκληρώσει την καταστροφή των λαϊκών στρωμάτων που άρχισε με τα Μνημόνια και τώρα θα συνεχιστεί με μαζικές απολύσεις, ολοκλήρωση του ξεπουλήματος κοινωνικού πλούτου κλπ. Γι αυτό και δεν έχει καμία πρακτική σημασία αν τελικά οι ελίτ βρουν κάποια μπαλωματική λύση ώστε να συνεχίσει η ΕΡΤ, είτε σαν ΕΡΤ-μαϊμού, είτε κανονικά, μετά από κάποιο «πάγωμα» που θα επιβάλλει το ΣτΕ μέχρι τον Οκτώβρη. Το «μήνυμα» που θέλει να περάσει στον Ελληνικό λαό η Χούντα που τώρα παριστάνει και τη «Θάτσερ-μαϊμού», το πέρασε: να τρομοκρατήσει τον λαό για την παντοδυναμία της. Έτσι, αντίθετα με τη Θάτσερ που είχε τη στήριξη μιας τεράστιας μεσαίας τάξης, η δική μας Χούντα στηρίζεται μόνο στις ελίτ και τα «νέα» προνομιούχα στρώματα (κν. «λαμόγια») που δημιούργησε κυρίως το ΠΑΣΟΚ (πέρα από τα παραδοσιακά προνομιούχα στρώματα που ψήφιζαν πάντα δεξιά), εφόσον η «μεσαία τάξη» που δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ στον δημόσιο τομέα σήμερα είναι υπό διωγμό από τη ντόπια και την υπερεθνική ελίτ.

Όμως, δεν είναι μόνο οι ελίτ που ευθύνονται για το κλείσιμο της ΕΡΤ. Το ίδιο συνυπεύθυνες είναι η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ που, όπως συνηθίζουν, έκαναν μια 24ωρη απεργία σε μερικούς κλάδους για την τιμή των όπλων, αντί να κηρύξουν γενική απεργία διαρκείας, όπως επέβαλλε η κρισιμότητα των περιστάσεων, διότι, όπως ανέφερα, το τι έγινε στην ΕΡΤ είναι προπομπός αυτών που θα επακολουθήσουν. Μόνο μια γενική απεργία διαρκείας με καθαρό πολιτικό περιεχόμενο ενάντια στην ΕΕ και την παγκοσμιοποίηση, καθώς και την Χουντοποίηση της χώρας, θα έδινε την ευκαιρία στα λαϊκά στρώματα, τα οποία κυρίως θα πληρώσουν την ολοκληρούμενη καταστροφή, να ακινητοποιήσουν τη χώρα. Κατόπιν, ας έκανε η κοινοβουλευτική Χούντα επιστράτευση και σύλληψη των εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων, ή ας τολμούσε να κάνει στρατιωτικό Νόμο, για να συνειδητοποιήσει ακόμη και τους λιγότερο συνειδητοποιημένους στα λαϊκά στρώματα για την επιτακτική ανάγκη ενός Μετώπου Κοινωνικής και Εθνικής Απελευθέρωσης:


http://www.periektikidimokratia.org/anakoinoseis/2012-02-29/metopo-koinonikis-ethnikis-apeleftherosis


Αλλά, για να έλθουμε και στους δημοσιογράφους, το ίδιο συνυπεύθυνη είναι η σημερινή ηγεσία της ΕΣΗΕΑ, η οποία τόσο καιρό ενθάρρυνε συνεχείς απεργίες στην ΕΡΤ, που δεν τις συνέδεε όμως με παράλληλες απεργίες στα ιδιωτικά κανάλια, με αποτέλεσμα την απαξίωση της δημόσιας έναντι της ιδιωτικής τηλεόρασης που έχανε συνεχώς σε όρους τηλεθέασης, έτσι ώστε σήμερα η ΕΡΤ να είναι έτοιμη να κλείσει και αύριο να επανιδρυθεί κατά τρόπο που θα είναι ώριμο φρούτο για ιδιωτικοποίηση. Σήμερα, η ίδια αμαρτωλή ηγεσία της ΕΣΗΕΑ που είναι γνωστή και για τον ρόλο της στο κλείσιμο της Ελευθεροτυπίας πέρυσι, ενώ συνεργαζόταν με τ. συντάκτες της για την έκδοση κλώνου της, φρόντισε να σιγήσει κάθε ΜΜΕ ώστε οι πολίτες να μην έχουν ιδέα για τα τεκταινόμενα, ενώ συγχρόνως να αποδυναμώνεται η μαζικοποίηση της λαϊκής οργής. Τα κοινωνικά μίντια, ακόμη και όταν είναι καλοπροάιρετα όπως συμβαίνει με αρκετές ιστοσελίδες, προφανώς δεν έχουν απήχηση στη πλειοψηφία του ελληνικού λαού που δεν έχει καν πρόσβαση σε κομπιούτερ. Όμως υπήρχε τρόπος για να μην μένει η πλειοψηφία του λαού στο σκοτάδι, όπως θέλουν οι ελίτ και κατά τεκμήριο και η ηγεσία της ΕΣΗΕΑ. Όπως ιστορικά γινόταν σε παρόμοιες γενικές απεργίες των ΜΜΕ, θα μπορούσε να βγαίνει ένα κοινό φύλλο των απεργών δημοσιογράφων, το οποίο θα ήταν κυρίως ειδησεογραφικό και την αντικειμενικότητα του θα εξασφάλιζε μια επιτροπή των απεργών που θα εξέφραζε όλες τις πολιτικές τάσεις της γενικής τους συνέλευσης, ώστε να μην μένει το κοινό στο σκοτάδι την κρίσιμη αυτή στιγμή. Αντίθετα, με την τακτική που διάλεξε η ΕΣΗΕΑ γρήγορα θα ξεφτίσει η απεργία, ιδιαίτερα αν δοθούν οι μπαλωματικές λύσεις που ανέφερα, αφού και χωρίς αυτές ήδη άρχισε να σπάει η απεργία με τις περισσότερες εφημερίδες να κυκλοφορούν το Σαββατοκύριακο.

Και, φυσικά, οι δημοσιογράφοι της δημόσιας τηλεόρασης φρόντισαν και οι ίδιοι να την απαξιώσουν, κυρίως στα χρόνια της κρίσης, δουλεύοντας αδιαμαρτύρητα σαν φερέφωνα της Χουντικής προπαγάνδας. Έτσι, κάθε φωνή που έθετε την μονομερή άμεση έξοδο από την ΕΕ (όχι απλά την Ευρωζώνη που είναι άλλη μια απάτη!) σαν αναγκαία προϋπόθεση για την έξοδο της χώρας από την καταστροφή, ήταν “κομμένη” από τα πάνελ και τις συνεντεύξεις των δημοσιογράφων της δημόσιας τηλεόρασης, οι οποίοι ποτέ δεν διαμαρτυρήθηκαν γι’ αυτή την άθλια λογοκρισία που προφανώς την θεωρούσαν φυσική. Γι’ αυτό άλλωστε και τώρα η κατειλημμένη ΕΡΤ (που εκπέμπει χάρη στην EBU) προβάλλει τους ίδιους αναλυτές και θέσεις που προέβαλλε και πριν, δίνοντας τους μάλιστα τώρα και «εναλλακτικό» χρώμα, αντί να αρχίσει μια καμπάνια διαφώτισης του λαού για τα πραγματικά αίτια της κρίσης στην ΕΡΤ, που οφείλεται βέβαια στη γενικότερη κρίση στην οποία μας καταδίκασε η ένταξη μας στην ΕΕ. Έτσι δίνουν έναν καθαρά συντεχνιακό χαρακτήρα στον αγώνα τους, όπως ακριβώς θέλει και η ελίτ, δικαιώνοντας και τη Χουντική προπαγάνδα. Από αυτή τη σκοπιά η κατειλημμένη ΕΡΤ σήμερα παίζει τον ρόλο ενός «πολυτεχνείου-μαϊμού», γιατί βέβαια οι φοιτητές τότε δεν αναφερόντουσαν μόνο, η ούτε καν κυρίως, στα φοιτητικά αιτήματα, αλλά στα γενικότερα αιτήματα του λαού –γι’ αυτό και κέρδισαν την λαϊκή εμπιστοσύνη. Όπως αντίστοιχα δεν διαμαρτυρήθηκαν οι ίδιοι δημοσιογράφοι για την κατάφωρη παραβίαση της αρχής της ελευθερίας του Λόγου όταν ένα νόμιμο κόμμα που σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις (VPRC) προσελκύει 13-15% των ψήφων “κόπηκε” για τις απεχθείς απόψεις του. Όμως, με την ίδια λογική, θα μπορούσε αύριο να κοπεί πχ και το ΚΚΕ αν έθετε θέμα άμεσης εξόδου από την ΕΕ! Αλλά, είναι βασική αρχή ότι η ελευθερία του Λόγου ή είναι αδιαίρετη η είναι ανύπαρκτη. Φασιστικές τάσεις μπορούν να κτυπηθούν μόνο με τον δημοκρατικό ορθολογισμό και την ελευθερία του Λόγου, όχι με το φίμωμα, όπως έκανε η Χουντική ΕΡΤ!

Τέλος ίση, αν όχι μεγαλύτερη, ευθύνη φέρνει η κοινοβουλευτική Αριστερά, η οποία δεν τόλμησε να αποχωρήσει από την Βουλή και να καλέσει τον Λαό σε συλλαλητήριο έξω από αυτή μέχρι να ψηφιστεί σε έκτακτη συνεδρίαση η απόρριψη του ψευδο-νόμου που ενέκρινε η κοινοβουλευτική Χούντα και να προκηρυχθούν άμεσες εκλογές που θα έκριναν οριστικά και το θέμα της ένταξης μας στην ΕΕ, (εάν βέβαια η Αριστερά μας τολμούσε να το θέσει σαν κύριο θέμα!) Εάν η Αριστερά δεν τολμήσει ούτε αυτή την ύστατη στιγμή να παίξει τον ρόλο της, και επικρατήσουν πάλι οι απόψεις των πολλών βολεμένων μέσα στην ΕΕ στελεχών της, η αναπόφευκτη συνέπεια είναι ότι θα έχει την τύχη της Ευρωπαϊκής «Αριστεράς»...


* Μια προηγούμενη πρώτη εκδοχή τoυ άρθρου αυτού επρόκειτο να δημοσιευθεί στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία της 16/6/2013 που λόγω της απεργίας των εργαζομένων στα ΜΜΕ δεν κυκλοφόρησε


http://www.inclusivedemocracy.org/fotopoulos/greek/grE/gre2013/2013_06_16.html

http://www.inclusivedemocracy.org/fotopoulos/

http://www.periektikidimokratia.org/

Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις