Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

ΣΠΕΥΔΕ ΒΡΑΔΕΩΣ! ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠ' ΕΞΩ! ΣΙΓΟΥΡΑΝΤΖΑ!


Μετά τις γιορτές οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ


Αυτό το Σαββατοκύριακο ήταν να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου (σ.σ. τελικώς, η σημερινή συνεδρίαση αφορά την υποψηφιότητα Τσίπρα για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής).

Όμως, κάτι ο προϋπολογισμός κάτι, κυρίως, το γεγονός ότι στην Κουμουνδούρου αφενός δεν είναι έτοιμοι για ανακοίνωση (πολλών) ονομάτων και αφετέρου περιμένουν να καθίσει η σκόνη από τη μη ψήφιση του νέου εκλογικού νόμου, η συνεδρίαση αναβλήθηκε για δεύτερη φορά.

Και όπως μαθαίνει η στήλη, προγραμματίζεται για το πρώτο Σαββατοκύριακο μετά τις γιορτές, δηλαδή στις 11 και 12 Ιανουαρίου.

Ε, νομίζει η στήλη, ότι τρίτη αναβολή δεν σηκώνει.

aftodioikisi.gr

Φασισμός ή χρεοκοπία της Αριστεράς;

ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Τα γεγονότα στην Ουκρανία είναι διδακτικά, έστω και αν η ψευδής εικονα που δίνουν τα ΜΜΕ της Υπερεθνικής Ελίτ (Υ/Ε) είναι μιας λαΐκής «επανάστασης» κρετίνων για το δικαίωμα τους να γίνουν υπόδουλοί της μέσα στην ΕΕ, ώστε να λιμοκτονούν όπως ο Ελληνικός λαός! Δεν θα σταθώ όμως εδώ στη νέα στημένη πορτοκαλί «επανάσταση» στη χώρα αυτή από τους δυτικόφιλους αστούς και μικροαστούς του Κιέβου, καθώς και τους προβοκάτορες των υπηρεσιών της Υ/Ε που την οργάνωσαν, αλλά στα δύο βασικά διδάγματά της, τα οποία είναι ιδιαίτερα σημαντικά για όλους τους Ευρωπαϊκούς λαούς και ιδιαίτερα τον Ελληνικό. 

Πρώτον, η Κοινωνική Πάλη στην εποχή της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης δεν μπορεί να είναι μόνο κοινωνικο-απελευθερωτικού χαρακτήρα, αλλά πρέπει να είναι και εθνικο-απελευθερωτική. 

Αυτό δείχνει το γεγονός ότι η ενσωμάτωση στην νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση χωρών που δεν ανήκουν στην Υ/Ε (βασικά, στην «Ομάδα των 7»), σημαίνει απώλεια κάθε ίχνους οικονομικής και συνακόλουθα εθνικής κυριαρχίας. Γι’ αυτό ο αγώνας για την κοινωνική απελευθέρωση, σήμερα, περνά μέσα από την εθνική. Τα κατοχικά στρατεύματα που καταστρέφουν και λεηλατούν την χώρα και τα λαϊκά στρώματα, (με την αγαστή σύμπνοια ενός μικρού τμήματος βολεμένων που ελέγχουν τα ΜΜΕ, τα κόμματα, την αριστερή «ιντελιγκέντσια» κ.λπ.) δεν είναι ένας κανονικός στρατός με στολές και φονικά μέσα φυσικής βίας, αλλά ένας οικονομικός στρατός με κουστουμάκια, που διαθέτει εξίσου φονικά μέσα οικονομικής βίας και μέσα δικαιολόγησης της.

Δεύτερον, ο στόχος της Κοινωνικής Πάλης δεν μπορεί παρά να είναι η νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση, την οποία διαχειρίζεται μια Υ/Ε που φροντίζει ώστε μόνο οι δικές της ψευτό-«επαναστάσεις» να πετυχαίνουν (πορτοκαλί «επαναστάσεις» στην Ανατολική Ευρώπη, ψευτό-εξεγέρσεις στην Λιβύη, Συρία κ.λπ.) ενώ ακόμη και οι απόπειρες εξεγέρσεων των λαών που είναι δεμένοι χεροπόδαρα από αυτήν, όπως του Ελληνικού, καταπνίγονται με τον πιο άγριο τρόπο μόλις εκδηλωθούν. Αντίστοιχα, οι λαοί που αντιστέκονται στην ενσωμάτωση καταδικάζονται σε ανηλεή σφαγή, όπως ο Λιβυκός και ο Συριακός. Παρόλα αυτά, ο θρασύτατος Μπαρόζο δεν δίστασε να μιλήσει για παραβίαση δικαιωμάτων στην Ουκρανία, όταν η αστυνομία τόλμησε να κτυπήσει «διαδηλωτές» που έκαναν επιθέσεις με μπουλντόζες σε κυβερνητικά κτίρια, «ξεχνώντας» ότι ανάλογη πράξη σε άλλη «δημοκρατική» χώρα της ΕΕ θα είχε στείλει πολλούς στο νεκροτομείο!

Αντίθετα, δηλαδή, με την αποπροσανατολιστική προπαγάνδα της εκφυλισμένης «Αριστεράς», η παγκοσμιοποίηση δεν είναι χίμαιρα κ.λπ., αλλά συστημικό φαινόμενο που εύκολα δείχνεται ότι μόνο νεοφιλελεύθερη μπορεί να είναι μέσα στο καπιταλιστικό σύστημα. Αντίστοιχα, ο νεοφιλελευθερισμός δεν είναι δόγμα (του «σοκ» και άλλα παραμύθια) ούτε κακή πολιτική κάποιων «κακών» νεοφιλελεύθερων πολιτικών και οικονομολόγων, αλλά απλώς η ιδεολογία της παγκοσμιοποίησης. Η νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση είναι, δηλαδή, το αναγκαίο θεσμικό πλαίσιο που εξασφαλίζει το απαραίτητο άνοιγμα και απελευθέρωση των αγορών (κεφαλαίου, εμπορευμάτων και εργασίας) για την αποτελεσματική λειτουργία των πολυεθνικών επιχειρήσεων που σήμερα ελέγχουν την παγκοσμιοποιημένη οικονομία.

Δεν είναι, λοιπόν, περίεργο ότι σε ολόκληρη την Ευρώπη έχει φουντώσει σήμερα «από κάτω» ένα πρωτόγνωρο μαζικό κίνημα, το οποίο, άμεσα, στρέφεται κατά της ΕΕ αλλά, έμμεσα, ενάντια στην νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση. Το κίνημα αυτό στηρίζεται βασικά στα θύματα της παγκοσμιοποίησης που οδηγούνται στη μαζική ανεργία και φτώχεια, στους πλειστηριασμούς των σπιτιών τους ή στην αυτοκτονία. Τα λαϊκά αυτά στρώματα, αργά η γρήγορα συνειδητοποιούν την απάτη της εκφυλισμένης «Αριστεράς» που συνειδητά τα αποπροσανατολίζει ότι η σημερινή καταστροφή θα μπορούσε να ξεπεραστεί ακόμη και μέσα στην ΕΕ, παρά την απώλεια της οικονομικής και εθνικής κυριαρχίας. Τότε, αναπόφευκτα, στρέφονται σε εθνικιστικά κινήματα παντός τύπου που είναι τα μόνα που σηκώνουν την αντί-ΕΕ σημαία: από πατριωτικά μέχρι φασιστικά ―ανάλογα με τις τοπικές συνθήκες. Ο εθνικισμός όμως αυτός που καταδικάζει μετά βδελυγμίας η Υ/Ε καθώς και η Σιωνιστική ελίτ (τη στιγμή, μάλιστα, που το ισχυρότερο εθνικιστικό κράτος σήμερα είναι το Σιωνιστικό!) ελάχιστη έχει σχέση με τον προπολεμικό επιθετικό εθνικισμό που είχε οδηγήσει σε δύο παγκόσμιους πολέμους. Πρόκειται περί ενός νέου αμυντικού εθνικισμού που δεν έχει στόχο την κατάκτηση νέου «ζωτικού χώρου» κ.λπ. όπως ο παλαιός αλλά, κυρίως, την «προστασία» της εθνικής κυριαρχίας (εθνική κουλτούρα, εγχώρια εργασία κ.λπ.) που κινδυνεύει από το άνοιγμα και απελευθέρωση των αγορών που επιβάλλει η παγκοσμιοποίηση.
Η βασική αιτία που τα λαϊκά αυτά στρώματα στρέφονται στα εθνικιστικά κινήματα δεν είναι επομένως ότι έγιναν ξαφνικά φασιστικά, αλλά η χρεωκοπία της εκφυλισμένης «Αριστεράς» που αντί να σηκώσει την αντί-ΕΕ σημαία στη θέση των εθνικιστών, σε έναν αγώνα κοινωνικής και εθνικής απελευθέρωσης, κάνει «αντιφασιστικούς» αγώνες μαζί με τους βολεμένους «αριστερούς». Δεν είναι λοιπόν περίεργο ότι η «Αριστερά» αυτή σιωπηρά συναινεί στη ψήφιση αντιρατσιστικών ή «αντιφασιστικών» νόμων, όπως απαιτεί η Υ/Ε μαζί με την Σιωνιστική. Έτσι, ο ΣΥΡΙΖΑ, αντί να ξεκινήσει αγώνα ενάντια στο «αντι-ρατσιστικό» νομοσχέδιο (όπως προς τιμή του έκανε μόνο το ΚΚΕ από την Αριστερά), με το οποίο η Υ/Ε, σε συνεργασία με την Σιωνιστική, επιβάλλει λογοκρισία, απείχε ψηφίζοντας «παρών»! Αυτό σημαίνει ότι εάν π.χ. κάποιος στηρίξει τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα της Συριακής Μπααθικής ηγεσίας κατά της Υ/Ε και των εγκληματιών που παριστάνουν τους επαναστάτες και έχουν καταστρέψει την χώρα, κινδυνεύει να πάει φυλακή ως υποστηρικτής εγκλημάτων πολέμου και κατά της ανθρωπότητας, όπως μόλις απεφάνθη το όργανο της Υ/Ε, η Επιτροπή Δικαιωμάτων του ΟΗΕ. Φυσικά, ούτε η Επιτροπή αυτή, ούτε οι ομογάλακτοί τους στις ΜΚΟ για τα δικαιώματα (Διεθνής Αμνηστία, HRW κ.λπ.) διανοήθηκαν ποτέ να χαρακτηρίσουν ως εγκληματίες πολέμου τους αρχι-εγκληματίες Μπους, Μπλερ κ.ά. που είναι υπεύθυνοι για τον θάνατο εκατομμυρίων ανθρώπων. Παρόλα αυτά, οι άθλιοι πολιτικάντηδες που ψήφισαν αυτόν τον σαφέστατα φασιστικό νόμο τολμούν και μιλούν για δημοκρατία και αγώνα κατά του …φασισμού. Η χρεωκοπία όμως της «Αριστεράς» είναι άλλος ένας βασικός λόγος που επιβάλλει την ανάγκη παλλαϊκού Μετώπου για την οποία θα επανέλθω.

http://inclusivedemocracy.org/fotopoulos/greek/grE/gre2013/2013_12_08.html

http://inclusivedemocracy.org/fotopoulos/
http://www.periektikidimokratia.org/

ΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Ευριπίδης Μπίλλης
Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ
από: http://www.olympia.gr/, 8-12-2013

«Η μη απαίτηση από κανένα, ούτε βουλευτή, ούτε κόμμα, της αντίστοιχης προς τη μείωση των αποδοχών και των προς τις τράπεζες υποχρεώσεων, οδηγεί στο θλιβερό συμπέρασμα ότι όλοι οι εν τη βουλή βουλευτές και τα κόμματα, συναινούν στην εν εξελίξει δήμευση της περιουσίας των Ελλήνων πολιτών»

Κύριε Πρωθυπουργέ και Κύριοι Βουλευτές,

Ως γνωστόν οι μισθοί και οι συντάξεις υπέστησαν άγρια περικοπή με την εσωτερική υποτίμηση. 
Η μείωση ειδικότερα των συντάξεων αποτελεί προφανώς και καθαρή κλοπή.

Αποτελεί περίεργο και θλιβερό γεγονός το ότι, ούτε κόμμα, ούτε βουλευτής υπέβαλε ποτέ πρόταση για αντίστοιχη με τη μείωση μισθών και συντάξεων μείωση και των υποχρεώσεων προς τις τράπεζες.

Αν ότι γίνεται γινόταν χάριν της οικονομίας θα έπρεπε να είχε γίνει σε κάθε ένα μείωση των υποχρεώσεων προς τις τράπεζες αντίστοιχη της μείωσης που υπέστη το εισόδημα του.

Το αντίθετο που συμβαίνει, σημαίνει ότι οι υποστάντες τη μείωση των αποδοχών τους τους χωρίς μείωση των υποχρεώσεων τους οδηγούνται μεθοδικά σε αδυναμία να ανταποκριθούν στις προς τις τράπεζες υποχρεώσεις τους και συνεπώς σε μεθοδευμένη δήμευση της περιουσίας τους.

Η μη απαίτηση από κανένα, ούτε βουλευτή, ούτε κόμμα, της αντίστοιχης μείωσης και των προς τις τράπεζες υποχρεώσεων, οδηγεί στο θλιβερό συμπέρασμα ότι όλοι οι εν τη βουλή βουλευτές και τα κόμματα, συναινούν στην εν εξελίξει δήμευση της περιουσίας των Ελλήνων πολιτών.

Τέλος δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι η εσωτερική υποτίμηση προκάλεσε μεθοδευμένα και τουλάχιστον 2.000.000 ανέργους και χρεωκοπία του κράτους που σκοπό είχε πάντα τη δήμευση του εθνικού και ιδιωτικού πλούτου της Ελλάδας. Και όχι τη σωτηρία της Ελληνικής οικονομίας.

Β.ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ!!!ΞΑΝΑ!!!ΝΑ ΕΛΕΓΧΘΟΥΝ ΤΑ ΚΤΙΡΙΑ!!!Σήμα κινδύνου για "πολλούς νεκρούς" από μεγάλο σεισμό!!!!''ΣΤΟΥ ΚΟΥΦΟΥ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΟΣΟ ΘΕΛΕΙΣ ΒΡΟΝΤΑ''!!!


O καθηγητής σεισμολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαζάχος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και προειδοποιεί ότι, αν δεν ελεγχθούν τα κτίρια και δεν αποκατασταθούν τυχόν βλάβες, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να θρηνήσουμε πολλές ανθρώπινες ζωές σε περίπτωση ενός μεγάλου σεισμού.


Ταυτόχρονα ομολογεί ότι - προφανώς λόγω του Μνημονίου και της οικονομικής δυσπραγίας - η Πολιτεία αδυνατεί να κάνει τους ελέγχους και πρέπει να αναλάβουν οι ιδιώτες και οι δήμοι αυτό το έργο! Αλλά ποιοι δήμοι; Οι χρεοκοπημένοι δήμοι;

Με αφορμή την έντονη φημολογία των τελευταίων ημερών για επικείμενο νέο - ισχυρότερο σεισμό στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης και γενικότερα κατά μήκος του λεγόμενου «Ελληνικού Τόξου», υπογραμμίζει ότι σήμερα δεν είναι δυνατόν να γίνει βραχυπρόθεσμη πρόγνωση ενός σεισμού και τονίζει ότι σεισμολόγοι και άλλοι επιστήμονες σε ολόκληρο τον κόσμο, αναζήτησαν, επί τρεις και πλέον δεκαετίες, μια μέθοδο άμεσης πρόβλεψης των σεισμών, αλλά απέτυχαν.«Από τη στιγμή που η Πολιτεία αδυνατεί, δεν επιτρέπεται να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Τα επιμελητήρια, οι Δήμοι, οι σύλλογοι, άλλοι φορείς, μηχανικοί, ιδιώτες, και άλλοι εμπλεκόμενοι πρέπει να αναλάβουν από μόνοι τους τον προσεισμικό έλεγχο. Τι περιμένουν οι φορείς και οι τοπικοί άρχοντες; να τους δώσει η πολιτεία χρήματα; Αφού δεν υπάρχουν» υπογραμμίζει ο κ. Παπαζάχος.

ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ .... ΟΜΩΣ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΤΡΕΛΟΣ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΠΟΥ ΚAΛΥΨΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ

Κύριε πρόεδρε…

Θα ήθελα να σας πω για την θλίψη μου, για όσα αντίκρισα στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο…

Θλίψη διότι δεν ακούστηκε επί τους ουσίας τίποτα, αυτό που περίσσεψε χθες απλά ήταν η παραδοχή της ανικανότητας τους.

Δικαίωμα του που ανεξαρτητοποιήθηκε ο Μύρωνας Ανδριανάκης, το χθεσινό ξεκατίνιασμα με την θλιβερή εικόνα δημάρχου αλλά και η παραδοχή της αποτυχίας μπροστά στον κόσμο που βρίσκονταν στην αίθουσα, με κάνει να πω κύριε πρόεδρε ΕΕΕΕΕΕ ΜΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝΕ…

Ξεκατίνιασμα Νο2 η υπόθεση της παραπομπής του Σταμάτη Καραμολέγκου, στην Περιφέρεια και ο εκβιασμός που δεν ήταν εκβιασμός αλλά πιέσεις από μέλος της παράταξης του Στάθη.

Για τους χαρακτηρισμούς που ειπώθηκαν εκατέρωθεν, η φράση που ταιριάζει είναι μα φυσικά το είμαστε μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα.

Βέβαια η ατραξιόν της βραδιάς ήταν στην συζήτηση για τον Νέο Οργανισμό, και την παραδοχή για την επέμβαση του δημάρχου στις ΚΡΙΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ….

Σε αυτό το σημείο δια της παρουσίας τους έλαμψαν και οι δήθεν αντιφρονούντες οι οποίοι παρά τον σαματά που έκαναν στο τέλος το ψήφισαν, με βαριά καρδιά…

Κύριε πρόεδρε δεν θα μακρηγορήσω σε αυτή την πρώτη μου Πλατειακή κατάθεση, κράτησα για το τέλος την θλιβερή εικόνα των αντιμνημονιακών δυνάμεων του Δήμου, και την ανεπάρκεια τους σε ζητήματα όπως η εξορία της προέδρου των εργαζομένων...

                                                          Δια το γνήσιον της υπογραφής
                                                                             Σ..Χ. 

ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΣΕ ΚΛΙΜΑ

8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1980 - THE DAY JOHN LENNON DIED