Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019

ΣΥΡΙΖΟΤΡΟΛΙΕΣ: ΔΥΟΜΙΣΗ ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΑΝΕ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝΗ ημερομηνία της πρώτης Κυριακής των Δημοτικών εκλογών αλλά και ο αριθμός των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων στα ψηφοδέλτια είναι λέει ακόμα .... "ανοικτά" θέματα.

Ο πρώτος γύρος των ατοδιοικητικών εκλογών θα γίνει λέει στις 19 Μαϊου αλλά μπρεί να γίνει και στις 26 Μαϊου.

Στα ψηφοδέλτια σήμερα ισχύει ότι μπορούν να μεττέχουν όσοι δημοτικοί σύμβουλοι είναι ο αριθμός των εδρών του κάθε ΔΣ πλέον 30% αλλά ο υπουργός κος Χαρίσης έχει - λέει - συμφωνήσει με την ΚΕΔΕ του κου Πατούλη ότι ΘΑ αλλάξει το νόμο γκαι θα προβλέψει να αυξηθεί σε πλέον 50% αλλά εχθές ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Εσωτερικών είπε ότι σκέφτονται το +40%.

Ντάξει.
Η κολοκυθιά κανονικά δηλαδή. 

Κλείστε τα λοιπόν  μια βδομάδα πριν τις εκλογές, για να τα ξέρουν μόνο οι δικοί σας επίλεκτοι που τους τα έχετε ψιθυρίσει στο αυτάκι.

Αυτές οι μεθοδεύσεις ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ κύριοι σύντροφοι. 

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΠΟΨΕ - Η ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΣΕ ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ


 Προσλήψεις για ..... το 2020, μοίρασμα χρημάτων σε εκδηλώσεις, ακόμα και λεφτά σε αθλητικά σωματεία στα οποία επί πέντε χρόνια έλεγαν όχι σε άλλη μια συνεδρίαση του ΔΣ που γίνεται Παρασκευή βράδυ.

Δυόμιση μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές και ο δήμαρχος κάνει ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ και μοιράζει ΛΕΦΤΑ.

Η ρουσφετολογία του Ρούσσου περνάει σε άλλη διάσταση.

ΠΡΩΤΗΦΟΡΑ ΕΔΩΚΑΙΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ, τόσο απροκάλυπτη προεκλογική συναλλαγή!

Κοκκινίσαμε τα θέματα που πραγματικά ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ!

5η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου σάς καλεί σε συνεδρίαση του σώματος, στο Παλαιό Δημαρχείο (Γρ. Γυφτόπουλου 2), την 1η Μαρτίου 2019, ημέρα Παρασκευή και ώρα 20:00, για συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010:

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1. 1η Υποχρεωτική Αναμόρφωση Προϋπολογισμού και Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος Ο.Ε. 2019.

2. 1η Υποχρεωτική Αναμόρφωση Στοχοθεσίας Οικονομικών αποτελεσμάτων Ο.Ε. 2019.

3. Προγραμματισμός – αίτημα πρόσληψης για Π.Α.γ.Ο. περιόδου 2019-2020.

4. Πρόσληψη Προσωπικού (1) θέση ΠΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ με σχέση Εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου για την πράξη «ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ» του ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «Αττική 2014-2020».

5. Απόφαση αποδοχής συμμετοχής στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι, έγκριση σκοπιμότητας του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΓΩΓΩΝ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ» και έγκριση της επικαιροποιημένης μελέτης.

6. Εξειδίκευση πίστωσης για την προμήθεια με τίτλο: «Προμήθεια αυτοκόλλητων απινίδωσης ενηλίκων και παίδων».

7. Εξειδίκευση πίστωσης σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 203 Ν.4555/18, για την επιχορήγηση του Πολιτιστικού-Επιστημονικού Συλλόγου Χαλανδρίου «Αργώ», ποσού 2.950,00€, για την κάλυψη δαπανών πολιτιστικών εκδηλώσεων.


8. Εξειδίκευση πίστωσης σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 203 Ν.4555/18», για επιχορήγηση του αθλητικού συλλόγου «Φίλιππος Πολυδρόσου Χαλανδρίου».

9. Εξειδίκευση πίστωσης σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 203 Ν.4555/18, για επιχορήγηση του «Γυμναστικού Συλλόγου Χαλανδρίου».


10. Εξειδίκευση πίστωσης σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 203 Ν.4555/18, για τη μετακίνηση - συμμετοχή του Αντιδημάρχου Παιδείας κ. Ε. Κουράση, στο 15ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Προσχολικής Αγωγής & Εκπαίδευσης με θέμα: «Η ανθρωποκεντρική διάσταση της μάθησης στην Προσχολική Αγωγή», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμπάκα στις 29,30 & 31 Μαρτίου 2019».

11. Εξειδίκευση πίστωσης σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 203 Ν.4555/18, για την προμήθεια ειδών τροφοδοσίας (catering), για την πραγματοποίηση ενημερωτικής συνάντησης, των εργαζομένων, οι οποίοι επιμελούνται την καθαριότητα των σχολείων και των λοιπών δημοτικών κτιρίων του.

12. Εξειδίκευση πίστωσης σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 203 Ν.4555/18, για τη διενέργεια δαπανών για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

13. Εξειδίκευση πίστωσης για την πραγματοποίηση θεατρικών παραστάσεων στα δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα, στους Παιδικούς Σταθμούς και στην Παιδική Βιβλιοθήκη.

14. Εξειδίκευση πίστωσης για την πραγματοποίηση της συναυλίας VIVO PER LEI.

15. Εξειδίκευση πίστωσης για την πραγματοποίηση της θεατρικής παράστασης «…έως την ψυχή τα πράγματα του κόσμου…», από το θέατρο ΙΔΙΟΜΕΛΟ.

16. Εξειδίκευση πίστωσης για την πραγματοποίηση συναυλίας «Ο Τάσος Καρακατσάνης μελοποιεί ποιητές».

17. Εξειδίκευση πίστωσης για την πραγματοποίηση συναυλίας «ΑΦΗΓΗΣΗ ΚΑΙ ΠΙΑΝΟ».

18. Εξειδίκευση πίστωσης σύμφωνα με τις διατάξεις του αρ. 203 Ν.4555/18 για την καταβολή του τέλους ανταπόδοσης που προβλέπεται στο αρ. 20 της υπουργικής απόφασης ΥΠΕΝ/ΥΠΡΓ/4812/6983/18 για την έκδοση άδειας κοπής δένδρων από την πολεοδομία.

19. Λήψη απόφασης για την 1η τροποποίηση των ποσοτήτων της υπ’ αρ. πρωτ. 40232/08-11-2018 σύμβασης, της προμήθειας με τίτλο: «Προμήθεια οικοδομικών υλικών» με ΑΜ 111/2018.

20. Έγκριση πρωτοκόλλων παραλαβής προμήθειας σύμφωνα με το άρθρο 208, παρ. 4 του Ν.4412/2016.

21. Έγκριση και παραλαβή της μελέτης «Μελέτες πυροπροστασίας Παιδικών Σταθμών και λοιπών Δημοτικών κτιρίων».

22. Έγκριση υψομετρικών μελετών της οδού Πλαπούτα, κάθετης οδού στη Λεωφ. Δουκ. Πλακεντίας μέχρι τη συμβολή της με την οδό Γαρυττού και του πεζοδρόμου της οδού Ελάτειας.

23. Έγκριση 2ου ΑΠΕ του έργου με τίτλο: «Επισκευές – κατασκευές πεζοδρομίων και εκριζώσεις στο Δήμο Χαλανδρίου» (Α.Μ. 06/2017).

24. Έγκριση παραχώρησης χρήσης κοινόχρηστου χώρου για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων της επιχείρησης με την επωνυμία «Π & Α ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΙ & ΣΙΑ ΟΕ».

ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Η αλήθεια για το θέμα των αγωγών του Δημοσίου κατά ιδιοκτητών ακινήτων εντός και εκτός σχεδίου στο Δήμο Βριλησσίων.

Αφού πέρασαν 15 χρόνια, από τη λειτουργία του κτηματολογίου και 50 χρόνια από τη διαδικασία χορήγησης νόμιμων παραχωρητηρίων σε ιδιοκτήτες, χωρίς να κάνει καμία ενέργεια το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ξαφνικά ανακάλυψε διεκδικήσεις και δικαιώματα του και για το λόγο αυτό, από τα τέλη Αυγούστου μέχρι και τα τέλη Νοεμβρίου 2018, κατέθεσε αγωγές εναντίων ιδιοκτητών ακινήτων σε εντός και εκτός σχεδίου ακίνητα στο Δήμο Βριλησσίων. Μάλιστα, ενώ το Υπουργείο χρειάστηκε δεκάδες χρόνια και το κλείσιμο της διαδικασίας του Κτηματολογίου για να γνωστοποιήσει τις παράλογες απαιτήσεις του, στους ιδιοκτήτες έθεσε προθεσμία μόλις 100 ημερών προκειμένου να ετοιμαστούν για τα δικαστήρια.

Από την πρώτη στιγμή αυτής της γελοιότητας και του κυνισμού του δημοσίου απέναντι σε θυσίες ζωής καθόλα νομίμων ιδιοκτητών, με διαδικασίες απόκτησής των ακινήτων τους σύμφωνες με όσα προβλέπουν οι κείμενες διατάξεις, οι θιγόμενοι ιδιοκτήτες και ο Δήμος Βριλησσίων άρχισαν μαζί τον αγώνα τους.

Η έντονη δημοσιότητα του θέματος, αλλά και η προφανής κοινωνική και νομική αδικία, άνοιξε τις πόρτες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, το οποίο, ενώ στην αρχή δήλωσε άγνοια, μετά από αρκετές συναντήσεις αποδέχθηκε για την επίλυση του θέματος την άμεση κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης οριστικής επίλυσης του ζητήματος.

Πόση υποκρισία όμως: Ο καιρός περνούσε, η κατάθεση της τροπολογίας επίλυσης αργούσε και ξαφνικά, κι ενώ όλα ήταν έτοιμα, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξής ενημερώνει ότι το Υπουργείο Οικονομικών αρνείται τη λύση. Αλήθεια, τόσο καιρό δεν είχαν μιλήσει μεταξύ τους; Και όλες αυτές οι υπεύθυνες πληροφορίες για συντονισμένη δράση όλων των εμπλεκόμενων - υπό το γραφείο του Πρωθυπουργού μάλιστα - τι ήταν; Στάχτη στα μάτια των θιγόμενων ιδιοκτητών που όταν κάποιοι έκαναν γιορτές αυτοί αναζητούσαν χρήματα για να πληρώσουν τα έξοδα των δικαστηρίων, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το παράλογο και ανάλγητο κράτος;

Ύστερα ακολούθησε νέος γύρος διαβουλεύσεων και παραστάσεων, αυτή τη φορά με το Υπουργείο Οικονομικών. Για να αποδειχθεί, όμως, ότι όλα αυτά εξυπηρέτησαν μόνο το ροκάνισμα του χρόνου και τη σκοπιμότητα(;) να εκδικαστούν οι αγωγές του δημοσίου, με όποιο κόστος και αν είχαν αυτές για τους θιγόμενους ιδιοκτήτες.

Απέναντι σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση, η Επιτροπή Αγώνα και ο Δήμος Βριλησσίων δια του δημάρχου του Ξένου Μανιατογιάννη, μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 20/02/2019, αποφάσισαν ομόφωνα:
  • Καταγγέλλουν την ανεύθυνη και υποκριτική στάση όλων των εμπλεκόμενων αρμόδιων φορέων.
  • Ζητούν για τελευταία φορά την άμεση κατάθεση της νομοθετικής ρύθμισης τόσο για τα εντός σχεδίου, όσο και για τα εκτός σχεδίου ακίνητα.
  • Απαιτούν την τελική δικαίωσή τους ώστε να επιστρέψει η κανονικότητα στη ζωή τους και αυτό το αίσχος να μην περάσει.
  • Επιφυλάσσονται για τη χρήση κάθε εθνικού και ευρωπαϊκού νομικού και νόμιμου δικαιώματός τους.
Φτάνει πια!

Δεν είναι η πρώτη φορά που η κοροϊδία και η υποκρισία μιας κυβέρνησης αναστατώνουν άδικα την καθημερινότητα και τις ζωές πολιτών.

Η σημερινή κυβέρνηση, όμως, επιμένοντας στον παραλογισμό να πάρει τα σπίτια και τη γη των θιγόμενων ιδιοκτήτων εάν δεν τα ξανα... πληρώσουν, ενώ έχουν αναμφισβήτητους τίτλους ιδιοκτησίας και έχουν καταβάλει όλους τους προβλεπόμενους φόρους (ΕΝΦΙΑ, τέλη και ό,τι σχετικό), ξεπερνά οποιοδήποτε προηγούμενο, αλλά και οποιοδήποτε λογικό ανθρώπινο όριο ανοχής στην κρατική αυθαιρεσία.

Επιτέλους, ας αρθεί στο ύψος της περίστασης η κυβέρνηση και ας αποδεχτεί, έστω και την ύστατη ώρα, ότι οφείλει να στηρίξει, όχι την τυφλή και φοβική κρατική γραφειοκρατία εις βάρος των νόμιμων ιδιοκτητών αλλά, τον Έλληνα φορολογούμενο και έντιμο πολίτη.
Η Επιτροπή Αγώνα και ο Δήμαρχος Βριλησσίων

ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗ "ΡΕΜΑΤΙΑ" -Διοργανωση: "ΑΡΓΩ" Χαλανδριου και Συλλογος Προστασιας και Περιβαλλοντος Πεντελης-Χαλανδριου


Το «Μπροστά στην τηλεόραση» του Μάκη Τσίτα στο Βιβλιοπωλείο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ στο Χαλάνδρι


Τα Βιβλιοπωλεία ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ (Α. Παπανδρέου 11, Χαλάνδρι) και οι Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ σας προσκαλούν σε μια συνάντηση με τον συγγραφέα Μάκη Τσίτα, με αφορμή το νέο βιβλίο του «Μπροστά στην τηλεόραση», στον χώρο του βιβλιοπωλείου.

Το Σάββατο 2 Μαρτίου, στις 12:00 το μεσημέρι.

Η θεατρολόγος και νηπιαγωγός Ελένη Κουρνέτα μαζί με τον συγγραφέα θα «ζωντανέψουν» τους ήρωες του βιβλίου, και με την βοήθεια όλων των παιδιών, που θα είναι εκεί, θα αφηγηθούν την ιστορία.

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ