Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

ΠΟΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΝΘΕΣΗ ΑΝΑΖΗΤΑ Ο ΣΥΜΕΩΝ?Δεν έχουμε τοποθετηθεί - ακόμα -  για τα όσα έγιναν στην συνεδρίαση για τον προϋπολογισμό.

Περιμένουμε.
Αλλά όχι άπραγοι.
Σε λίγο θα μιλήσουμε και εμείς.
Περιμέναμε να μιλήσει ο Συμεών.

Μίλησε. Και πανηγυρίζει.

Πανηγυρίζει που είχε άνετη πλειοψηφία (21 - 17, τρεις απόντες ένας από κάθε παράταξη του μετώπου της ..... αντιπολίτευσης).

Μιλάει για προσπάθεια μέρους της αντιπολίτευσης να του μπλοκάρει το έργο.

Και μιλάει για υπερψήφιση του προϋπολογισμού από "ευρύτερο φάσμα παρατάξεων και ανεξαρτήτων που αποδεικνύει ότι υπάρχει χώρος για να ΤΕΛΕΣΦΟΡΗΣΕΙ (προσοχή στη λέξη, τελεσφορεί κάτι που είναι σε εξέλιξη) η αναζήτηση συνθέσεων".

Αυτό που οι πιτσιρικάδες λένε "Ο,ΤΙ ΝΑ ΄ΝΑΙ" σε όλο του το μεγαλείο.

Ποιο είναι το "ευρύτερο μέτωπο παρατάξεων και ανεξάρτητων" που υπερψήφισαν τον προϋπολογισμό;

Η μισή Αντίσταση, ο Θ. Βαρδουλάκης που έχει προσχωρήσει στον ΣΥΡΙΖΑ, η Μαρία Λοτσάρη που φεύγει από το πολιτικό παιχνίδι στο Χαλάνδρι και πάει στην Άνδρο , ο Πέτρος Αναστασιάδης και η παράταξη Λαδόπουλου μόνο;

Σε αυτούς αναφέρεται ο Δήμαρχος Χαλανδρίου;

Ή ΜΗΠΩΣ ΜΑΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΕΠΕΙΔΉ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΛΕΥΚΟ και ΟΧΙ ΚΑΤΑ;;;

ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΑΜΕ ΟΡΘΙΟ ΟΤΑΝ ΕΠΕΦΤΕ και δεν είχε στήσει ακόμα η Καρατζά τον καραγκιοζ μπερντέ με τον Πέτρο Αναστασιάδη για να τον σύρει να συνεχίσει να μας αποκλείει;;;

Και ποιοι είναι εκείνοι που θέλανε να του μπλοκάρουν το έργο;
Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης που ψήφισαν ΟΧΙ ή όσοι ψήφισαν λευκό;

ΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ υποτιθέμενοι "κακοί"  - (Ανδρεόπουλος, ΑΝΤΑΡΤΕΣ και ΚΑΡΑΤΖΑ) τον βοήθησαν να περάσει τον προϋπολογισμό. Από τον Ανδρεόπουλο έλειπε ο κ. Πράσσος και από τους Αντάρτες έλειπε ο κ. Τζούρας και η Καρατζά είχε τον Πέτρο Αναστασιάδη στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Και ο - υποτιθέμενος αντίπαλός του- και καλά διεκδικητής του θώκου του-  και βολεμένος του στον ΣΒΑΠ Γ. Κουράση είχε στείλει διακοπές τη Νιώτη.

ΣΕ ΠΟΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ με τους οποίους "θα ΤΕΛΕΣΦΟΡΗΣΕΙ" η προσπάθεια σύνθεσης και ποιους κατηγορεί ως παλιό που θέλει να μπλοκάρει το μεσσιανικό του έργο ο Συμεών?

Είπαμε και στο δημοτικό συμβούλιο, το λέμε και τώρα: Μπήκαμε σε προεκλογική περίοδο και πλέον οι συνθέσεις που δεν έγιναν όταν έπρεπε και δεν υπηρετήθηκαν καν σε αυτή την τελευταία πολιτική ευκαιρία να σηματοδοτηθούν και από την πλευρά της διοίκησης, θα αναζητηθούν ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ και αφού πρώτα ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ, δηλαδή ο λαός θα καθορίσει το νέο συσχετισμό δυνάμεων στο δημοτικό συμβούλιο.

Περισσότερο χρόνο δεν μπορεί να κερδίσει ο Συμεών παριστάνοντας εκείνον που "αναζητάει συνθέσεις".

ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ ΚΑΙ YESMEN ΑΝΑΖΗΤΑΕΙ σαν γνήσιος Σουλτάνος.

Ο συσχετισμός δυνάμεων που θα προκύψει από τις εκλογές του Μαΐου θα καθορίσει τις νέες συμμαχίες που θα γίνουν ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΒΑΣΗ και με ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ και ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ όσων θέλουν να συνεργαστούν.

Μέχρι τότε ο Συμεών ας αναζητάει πρόθυμους σε όλες τις παρατάξεις  για να μην κάνει το αυτονόητο: ΝΑ ΤΗΡΗΣΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΜΙΚΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ και ΤΗΝ ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΟΤΗΤΑ στα όργανα διοίκησης του Δήμου και ιδίως στην ΦΛΥΑ και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.
Αυτό που θα υποχρεωθεί να κάνει έτσι και αλλιώς - ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ (που δεν είναι όσο βέβαιο νομίζουν οι φατσομπουκικοί φρουροί) - ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΜΑΪΟ.

Εμείς ΔΕΙΞΑΜΕ πόσο πιστεύει σε τέτοιες πολιτικές συνθέσεων. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ.

Το μόνο που - ακόμα - μπορεί είναι να μας αποκλείει - τη μόνη παράταξη του ΔΣ - με την βοήθεια των Ανδρεόπουλων και της Καρατζά, παραβιάζοντας την θεσμική λειτουργία των οργάνων διοίκησης και αδιαφορώντας αν θέτει τον δήμο σε μεγάλο κίνδυνο, αφού βέβαια μια απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής που λαμβάνεται με σύνθεση που δεν είναι σύννομη ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ από οποιονδήποτε την προσβάλλει και ζητήσει αποζημιώσεις.

Προς το παρόν μένουμε να του υπενθυμίζουμε ότι το ελπιδοφόρο μέτωπό στο οποίο αναφέρεται ή μεγάλο μέρος του ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

Εδώ θα είναι όμως ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.

ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΝΗΜΗ ΧΡΥΣΌΨΑΡΟΥ και δεν έχει βρεθεί ακόμα ο μάγκας που θα μας δουλέψει για πάνω από μία φορά.

ΣΕ ΛΙΓΟ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ!

ΚΙΤΡΙΝΑ ΓΙΛΕΚΑ: ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ - ΤΟΣΟ ΛΟΓΙΚΑ - ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΑ

 

Δεν ξέρουμε πού και πώς θα καταλήξει το κίνημα των Κίτρινων Γιλέκων στην Γαλλία.
Άλλωστε η εμπειρία μας από τους Αγανακτισμένους είναι πρόσφατη.
Διότι η έκφραση της αγανάκτησης είναι ένα θέμα - και είναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΛΟΓΙΚΟ και ΘΕΜΙΤΟ για τον πολίτη να διαμαρτύρεται, αλλά η εξέλιξη της διαμαρτυρίας σε πολιτική¨πράξη είναι άλλο πράγμα.

Τα Κίτρινα Γιλέκα κατέθεσαν 42 προτάσεις - αιτήματά τους.
Είναι τόσο απλά, τόσο λογικά και βέβαια φαντάζουν τόσο ΑΔΥΝΑΤΑ στην σημερινή ΕΕ που  πραγματικά εντυπωσιάζουν κάθε σκεπτόμενο πολίτη.
Εντυπωσιάζει το πόσο ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ οι λαοί της Ευρώπης - και ιδίως του Νότου της - για το τι θέλουν.
Και εντυπωσιάζουν γιατί δίνουν το μέγεθος της απόστασης της ηγεσίας της Γερμανικής Ευρώπης από τους λαούς της.
Πού θα οδηγήσει αυτό;

Διαβάστε τα αιτήματα των Κίτρινων Γιλέκων:

1. Κανένας άστεγος στον δρόμο.
2. Αύξηση του βασικού μισθού στα 1.300 ευρώ.
3. Επιπλέον αναλογικότητα του φόρου στο εισόδημα.
4. Υιοθέτηση πιο ευνοϊκής πολιτικής για τους μικρομεσαίους εμπόρους. Όριο στη δημιουργία μεγάλων εμπορικών ζωνών γύρω από τις μεγάλες πόλεις, κάτι που «σκοτώνει» τα μικρά μαγαζιά και δωρεάν παρκινγκ στο κέντρο των μεγάλων πόλεων.
5. Σχέδιο ενεργειακής απομόνωσης των κατοικιών για μεγαλύτερη οικονομία των νοικοκυριών και οικολογική πολιτική.
6. Φόροι: Οι «μεγάλοι» ( όπως Google, Amazon,Μc Donalds) να πληρώνουν πολλά και οι «μικροί» λίγα.
7. Το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης να είναι ίδιο για όλους.
8. Το σύστημα συνταξιοδότησης πρέπει να παραμείνει αλληλέγγυο άρα σοσιαλιστικό.
9. Καμία σύνταξη κάτω από 1.200 ευρώ.
10. Πάγωμα των φόρων στα καύσιμα και ακύρωση της επιπλέον επιβάρυνσης στους τεχνικούς ελέγχους.
11. Υιοθέτηση του αναλογικού εκλογικού συστήματος με στόχο τη σωστότερη εκπροσώπηση του γαλλικού λαού στο Κοινοβούλιο.
12. Όλοι οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι θα έχουν δικαίωμα σε έναν μεσαίο μισθό. Τα έξοδα τους θα ελέγχονται και εφόσον δικαιολογούνται θα τους επιστρέφονται τα χρήματα. Θα έχουν δικαίωμα στο «κουπόνια εστιατορίου και στα «τσεκ διακοπών».
13. Οι μισθοί όλων των Γάλλων εργαζομένων και συνταξιούχων, καθώς και τα επιδόματα τους θα πρέπει να είναι προσαρμοσμένα στον πληθωρισμό.
14. Προστασία της γαλλικής βιομηχανίας. Απαγόρευση της μετεγκατάστασης τους. Η προστασία της βιομηχανίας μας είναι η προστασία της τεχνογνωσίας μας, του savoir-faire και των θέσεων εργασίας.
15. Τέλος της αποσπασμένης εργασίας. Είναι αφύσικο για άτομο που εργάζεται σε γαλλικό έδαφος να μην επωφελείται των ίδιων δικαιωμάτων και του ίδιου μισθού. Όλοι οι άνθρωποι έχουν άδεια να εργάζονται στο γαλλικό έδαφος θα πρέπει να είναι ίσοι εργασιακά με τους Γάλλους πολίτες και οι εργοδότες τους να τους αμείβουν με τον ίδιο τρόπο που αμείβουν έναν Γάλλο εργαζόμενο.
16. Επιπλέον περιορισμός του αριθμού των συμβάσεων ορισμένου χρόνου για τις μεγάλες εταιρείες. Θέλουμε περισσότερες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
17. Όχι πια παρακράτηση στην πηγή του εισοδήματος.
18. Τέλος στις προεδρικές αποζημιώσεις εφόρου ζωής.
19. Να ευνοηθεί η μεταφορά των εμπορευμάτων δια μέσου σιδηροδρόμων.
20. Τέλος για το CICE – την έκπτωση φόρου για την απασχόληση και την ανταγωνιστικότητα. Αξιοποίηση αυτών των χρημάτων για το λανσάρισμα της γαλλικής βιομηχανίας αυτοκινήτων υδρογόνου (το οποίο είναι πιο οικολογικό από το ηλεκτρικό αυτοκίνητο).
21. Να τελειώσει η πολιτική λιτότητας. Να πάψουμε να πληρώνουμε τους τόκους φόρων που έχουν κριθεί παράνομοι και να αρχίσουμε να πληρώνουμε το χρέος χωρίς να παίρνουμε τα χρήματα από τους φτωχούς και τους λιγότερο φτωχούς. Να αναζητήσουμε τα 80 δισεκατομμύρια της φοροδιαφυγής.
22. Να αντιμετωπιστούν οι αιτίες της μετανάστευσης.
23. Οι αιτούντες άσυλο να έχουν μια καλή μεταχείριση. Τους οφείλουμε στέγη, ασφάλεια τροφή και παιδεία για τους ανηλίκους. Συνεργασία με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών έτσι ώστε οι χώροι υποδοχής  να είναι ανοιχτοί σε πιο πολλές χώρες του κόσμου ενόσω οι άνθρωποι περιμένουν την απόφαση σχετικά με το αίτημα ασύλου.
24. Να οδηγούνται στις χώρες προέλευσης τους εκείνο που λαμβάνουν αρνητική απάντηση στο αίτημα τους για άσυλο.
25. Να υλοποιηθεί μια πραγματική πολιτική ένταξης. Το να ζει κάποιος στη Γαλλία σημαίνει να γίνεται Γάλλος (μαθήματα γαλλικών, ιστορίας και πολιτικής εκπαίδευσης). Να δίνεται πιστοποιητικό στο τέλος των μαθημάτων.
26. Ο ανώτατος μισθός να οριστεί στα 15.000 ευρώ.
27. Να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας για τους ανέργους.
28. Αύξηση των αναπηρικών επιδομάτων.
29. Μείωση των ενοικίων (ιδίως για τους φοιτητές και τους εργαζόμενους χωρίς σταθερή εργασία).
30.  Να απαγορευθεί η πώληση περιουσίας της Γαλλίας ( π.χ αεροδρόμια).
31. Να πληρώνονται οι υπερωρίες των σωμάτων ασφαλείας ( στρατού και αστυνομίας) αλλά και του δικαστικού σώματος.
32. Τα χρήματα που έχουν εξοικονομηθεί από τα διόδια στους αυτοκινητόδρομους θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για τη συντήρηση των αυτοκινητόδρομων και των δρόμων της Γαλλίας όπως και για την οδική ασφάλεια.
33. Να μειωθεί η τιμή του φυσικού αερίου και του ρεύματος, που αυξήθηκε μετά τις ιδιωτικοποιήσεις. Να γίνουν ξανά δημόσια!
34. Τέλος στα λουκέτα των μικρών ταχυδρομείων, σχολείων και παιδικών σταθμών.
35. Εξασφάλιση ευ ζην για τους ηλικιωμένους. Να μην υπάρχει αισχροκέρδεια από τους ανθρώπους τρίτης ηλικίας.
36. Να φοιτούν μάξιμουμ 25 μαθητές σε κάθε τάξη, από τον παιδικό σταθμό μέχρι το τέλος του σχολείου.
37. Αύξηση των πόρων για την Ψυχιατρική.
38. Διοργάνωση τακτικών δημοψηφισμάτων. Το Λαϊκό Δημοψήφισμα να μπει στο Σύνταγμα.
39. Επιστροφή στη θητεία επτά χρόνων για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (η εκλογή των βουλευτών δυο έτη μετά την εκλογή του Προέδρου θα επιτρέπει την αποστολή ενός σήματος θετικού ή αρνητικού στον Πρόεδρο όσον αφορά στην πολιτική του. Αυτό θα επιτρέπει έτσι να εισακουστεί η φωνή του λαού).
40. Συνταξιοδότηση στα 60 έτη για όλους και στα 55 έτη για τα άτομα που έχουν εργαστεί σε ένα επάγγελμα όπου έχει χρειαστεί να κάνουν χρήση του σώματός τους. Όπως για τους οικοδόμους.
41. Να συνεχιστεί το σύστημα βοήθειας Pajemploi που προσφέρει φύλαξη σε παιδιά μέχρι 10 ετών έτσι ώστε να διευκολύνονται οι εργαζόμενοι γονείς.
42. Νέος φόρος στα ναυτιλιακά καύσιμα και στην κηροζίνη αεροσκαφών.

ΑΣΕΠ -3Κ/2018: Κατατέθηκε η τροπολογία για την παράταση των συμβάσεων (έγγραφο)


Κατατέθηκε στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση, όπως αποκλειστικά είχε γράψει η aftodioikisi.gr, με την οποία παρατείνονται αυτοδίκαια από την ημερομηνία λήξης τους, όσες συμβάσεις ορισμένου χρόνου έχουν συνάψει οι ΟΤΑ α΄βαθμού με προσωπικό που περιλαμβάνεται στους προσωρινούς πίνακες διοριστέων της Προκήρυξης 3Κ/2018.

Η παράταση των συγκεκριμένων συμβάσεων κρίνεται απαραίτητη για την ομαλή λειτουργία των ανταποδοτικών υπηρεσιών καθαριότητας των Δήμων, την προστασία της δημόσιας υγείας και την εύρυθμη λειτουργία των πόλεων.

Η ανακοίνωση των οριστικών αποτελεσμάτων του διαγωνισμού 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ, για 8.166 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα των Δήμων μέχρι το τέλος του χρόνου αποτελεί κεντρική προτεραιότητα για το Υπουργείο Εσωτερικών και την Κυβέρνηση από όλες τις προκηρύξεις που βρίσκονται σε εξέλιξη. Πρόκειται για το μεγαλύτερο διαγωνισμό που έχει γίνει από καταβολής του ελληνικού κράτους και θα καλύψει έναν από τους πιο κρίσιμους τομείς των ΟΤΑ, που στα χρόνια των μνημονίων «αποψιλώθηκαν» κυριολεκτικά και αφορά άμεσα την υγεία και την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Το χρονικό όριο της παράτασης είναι μέχρι την ανάρτηση των οριστικών πινάκων, οπότε και θα πληρωθούν οι 8.166 μόνιμες θέσεις από τους αντίστοιχους διοριστέους. Πλέον όλα τα στελέχη του ΑΣΕΠ με τη συνδρομή υπηρεσιών των υπουργείων Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης δίνουν μάχη με τον χρόνο ώστε οι οριστικοί πίνακες του μεγαλύτερου διαγωνισμού κάλυψης μόνιμων θέσεων στον δημόσιο τομέα από συστάσεως της ανεξάρτητης αρχής, να έχουν δημοσιοποιηθεί έως το τέλος του έτους
Το πρόβλημα είναι ο πολύ μεγάλος φόρτος εργασίας που έχει σωρευθεί στο Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού λόγω των αλλεπάλληλων προκηρύξεων στις οποίες προχωρά η Κυβέρνηση για την κάλυψη των τεράστιων αναγκών που δημιουργήθηκαν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα στη διάρκεια της κρίσης. Στις αλλεπάλληλες συναντήσεις του με τον Πρόεδρο και τα στελέχη του ΑΣΕΠ, ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης του έχει καταστήσει απολύτως σαφές ότι ο διαγωνισμός 3Κ πρέπει να ολοκληρωθεί εντός χρονοδιαγραμμάτων. Οι υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών τέθηκαν στη διάθεση του Συμβουλίου για να συνδράμουν με όποιον τρόπο κρίνει η διοίκησή του, το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης που έχει την εποπτεία του Συμβουλίου έχει εντατικοποιήσει την προσπάθεια και πλέον όλα τα στελέχη του ΑΣΕΠ εργάζονται γι αυτό.

Η τροπολογία κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Τουρισμού «Θεματικός Τουρισμός – Ειδικές μορφές τουρισμού – Ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου στον τομέα του τουρισμού και της τουριστικής εκπαίδευσης – Στήριξη τουριστικής επιχειρηματικότητας και άλλες διατάξεις».

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ


 https://www.aftodioikisi.gr 

ΣΧΟΛΙΟ: Οπότε στο Χαλάνδρι οι 55 θέσεις που έσπευσε ο Συμεών να προκηρύξει θα ΠΡΟΣΤΕΘΟΥΝ σε εκείνους των οποίων η σύμβαση θα παραταθεί όπως σας γράψαμε εχθές εμείς οι κακοί.

ΜΕΚΕΑ: Το φυτίλι της λαϊκής εξέγερσης στη Γαλλία και το… μνημόσυνο στην Ελλάδα

Τα γεγονότα που ξεκίνησαν το πρωί του Σαββάτου στο Παρίσι πήραν πολύ μεγαλύτερη διάσταση από ό,τι θα περίμενε κανείς, σηματοδοτώντας μια γνήσια λαϊκή εξέγερση ενάντια στην εξαθλίωση στην οποία καταδικάζει την πλειοψηφία των ευρωπαϊκών λαών η Νεοφιλελεύθερη Παγκοσμιοποίηση. Τα «κίτρινα γιλέκα», δηλαδή ο Γαλλικός λαός, εξεγέρθηκαν ενάντια στο δυσβάσταχτο κόστος διαβίωσης που προκαλεί η πολιτική του «εκλεκτού» της Υπερεθνικής Ελίτ (Υ/Ε), του άθλιου Μακρόν, ο οποίος είναι το βασικό της εργαλείο στην ΕΕ για την πλήρη κατάργηση των κρατών-εθνών εντός της. Και φυσικά η αύξηση στις τιμές των καυσίμων αποτέλεσε απλώς την αφορμή για τον Γαλλικό λαό, ενώ η αγανάκτηση σιγόβραζε, όπως το ίδιο συμβαίνει σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα, αφού τα λαϊκά στρώματα τόσο στη Γαλλία, όσο και στην Βρετανία, την Ιταλία και αλλού βρίσκονται σε κατάσταση σιωπηλής εξέγερσης, που με το παραμικρό φυτίλι ξεσπάει. Έτσι:
Παρά το γεγονός ότι η «Αριστερά» έκανε το παν για ν’ αποσιωπήσει ή ακόμη και να δυσφημίσει τα γεγονότα αυτά, οι Γάλλοι «ξεβράκωτοι» βγήκαν αποφασισμένοι να σπάσουν το κεφάλι του Μακρόν που με διαταγή των αφεντικών του στην Υ/Ε, ήθελε να συντρίψει την εξέγερση με τη βία. Το αποτέλεσμα ήταν το Παρίσι να ζήσει στιγμές Μάη του ’68, με εκατοντάδες συλληφθέντες και τραυματίες, και ακόμα και αν καταπνίξουν τώρα τα λαϊκά στρώματα με όλη την κρατική βία εναντίον τους, το φυτίλι μπήκε. Τώρα βγήκε, εκ των υστέρων βέβαια και λαχανιασμένος ο Μελανσόν να εκμεταλλευτεί την εξέγερση και να προσπαθήσει να την κομματικοποιήσει καλώντας σε νέες γενικές εκλογές, όπου βέβαια θα επαναλαμβάνονταν η κωμωδία των Προεδρικών εκλογών, όπου αφού διέσπασε το λαϊκό μέτωπο «από τα κάτω» έδωσε την ευκαιρία στον εκλεκτό της Υ/Ε να εκλέγει! (βλ. σχετικό άρθρο του Τ. Φωτόπουλου)
Χαρακτηριστικό των εξεγερθέντων ήταν η αποκέντρωσή τους, πράγμα που έκανε ακόμα πιο δύσκολη τη συντριβή τους, αλλά και που έκανε φανερό ότι δεν ήταν κάποιος κεντρικός οργανισμός (κόμματα, συνδικάτα) από πίσω τους. Ήταν μια γνήσια λαϊκή εξέγερση.
Την ίδια ώρα η επίσημη «Αριστερά» σε όλη την Ευρώπη και Αμερική «κάνει το κορόιδο» και ασχολείται με παρωνυχίδες στη διεθνή σκηνή (παρά βέβαια την τεράστια σημασία τους στην Ελλάδα) όπως οι… ελληνικοί πλειστηριασμοί: Λαπαβίτσες, Τσόμσκιδες κ.λπ. ξεκίνησαν εκστρατεία για τους πλειστηριασμούς, αλλά δεν διανοήθηκαν να πουν φυσικά κουβέντα για την ουσιαστική λαϊκή εξέγερση στη Γαλλία και το πραγματικό νόημά της… Και βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο «πολύς αριστερός» Μελανσόν ήταν αυτός που ουσιαστικά είπε ψηφίζουμε τον παγκοσμιοποιητή Μακρόν, για να μη βγει στην εξουσία η «ακροδεξιά» Λεπέν και τους χαλάσουνε το σχέδιο για την υπερεθνική ΕΕ… ακολουθούμενος στα παρ’ ημίν από σύμπασα την «αριστερά», από τον Έλληνα «Μελανσόν» Λαφαζάνη ή τη Ζωή, μέχρι την γνωστή «αντικαπιταλιστική αριστερά».
Μπροστά σε όλη αυτήν την κατάσταση στις χώρες της ΕΕ, οι επερχόμενες Ευρωεκλογές αποκτούν κρίσιμη σημασία: οι Ευρωπαϊκοί λαοί αποδεικνύουν ότι τα σχέδια της Νέας Διεθνούς Τάξης της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης δεν περνάνε εύκολα. Από το Brexit μέχρι την πλατιά λαϊκή στήριξη στην πατριωτική κυβέρνηση της Ιταλίας, και σήμερα στη Γαλλία, δίνεται το μήνυμα ότι οι λαοί μπορούν να ανατρέψουν την κατάσταση. Στις Ευρωεκλογές δίνεται η ευκαιρία να εκφράσουν μαζικά οι Ευρωπαίοι την αντίθεσή τους στα κόμματα της παγκοσμιοποίησης, όπως αυτό φάνηκε καθαρά και στη Γερμανία με τη μεγάλη πτώση της Μέρκελ και τον καταποντισμό των σοσιαλδημοκρατών. Αλλά δίνεται και η ευκαιρία να στείλουν στον κάλαθο των αχρήστων και τα κόμματα της παγκοσμιοποιητικής «Αριστεράς», που είναι σήμερα ο πολύτιμος συνεργάτης της Υ/Ε στην επιβολή της παγκοσμιοποίησης, διασπώντας παντού την αναγκαία λαϊκή ενότητα στον αγώνα για εθνική και οικονομική κυριαρχία. Αυτό το βλέπουμε καθαρά και στη χώρα μας, όπου η αριστερά αντί να ηγηθεί αυτού του αγώνα για την αποτίναξη της Ευρωκατοχής της Πατρίδας μας, κάνει «αντιφασιστικό αγώνα» ενάντια στους φασίστες… μαθητές που κινητοποιήθηκαν για την απώλεια (και) της εθνικής μας κυριαρχίας ή κάνει μνημόσυνα επί μνημοσύνων για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ και επερωτήσεις στην Κατοχική Βουλή, περιμένοντας την έλευση του Μεσσία, ε… της «σοσιαλιστικής επανάστασης»…

Συμπερασματικά, η Γαλλική εξέγερση, όπως και οι μη βίαιες εξεγέρσεις στη Βρετανία με το Brexit και στην Ιταλία με το μαύρισμα των παραδοσιακών κομμάτων, φανερώνουν ότι οι Ευρωπαϊκοί λαοί δεν είναι πια διατεθειμένοι να είναι το κλοτσοσκούφι των Ευρω-ελίτ που τους κυβερνούν μέσα από την Ευρωχούντα των Βρυξελλών και απαιτούν ριζικές αλλαγές που θα καθιερώσουν την εθνική, οικονομική και πολιτιστική κυριαρχία τους, σαν αναγκαία προϋπόθεση για παραπέρα κοινωνική αλλαγή. Οι αλλαγές αυτές δεν μπορούν βέβαια να πραγματοποιηθούν ούτε μέσα στην ΕΕ, και παρόμοιους οργανισμούς που ελέγχει η Υπερεθνική Ελίτ (ΠΟΕ, ΔΝΤ κλπ) ούτε φυσικά μέσα στο εγκληματικό ΝΑΤΟ, αλλά μέσα από τη συνένωση εθνικά κυρίαρχων κρατών σε ένα νέο διεθνή πόλο που θα εξασφαλίζει την εθνική, οικονομική και πολιτιστική κυριαρχία των λαών.

ΜΕΚΕΑ – ΜΕΤΩΠΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ – 3/12/2018

Γ. Καραμέρος: Το cluster Discover North Athens προσέλκυσε κινεζικές συμμετοχές στο 3ο Olympic Stadium Run


Οι δράσεις του cluster Discover North Athens για τον πολιτισμό και την επιχειρηματικότητα στα βόρεια προάστια συνεχίζονται στις 16 Δεκεμβρίου 2018 με το 3ο Olympic Stadium Run στο Μαρούσι. Ο Αντιπεριφερειάρχης, Γιώργος Καραμέρος, στο πλαίσιο διεθνών επαφών του cluster αλλά και ενίσχυσης του αθλητικού αυτού θεσμού, υποδέχτηκε πολυμελή αντιπροσωπεία Κινέζων αξιωματούχων από την πόλη Ξινγιανγκ με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Σάο που βρίσκονται στην Ελλάδα και προτίθενται να συμμετάσχουν στα δρομικά event του Ολυμπιακού Σταδίου της Αθήνας το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο. Η πόλη Ξινγιανγκ στη Νοτιοανατολική Κίνα με πληθυσμό 6 εκατομμύρια κατοίκους θεωρείται η "μητέρα" του πράσινου τσαγιού και δημιουργεί τελευταία, παράδοση σε διεθνείς αγώνες δρόμου και βαδίσματος. Ο κ. Καραμέρος αφού ευχαρίστησε τον κ. Σάο για το ενδιαφέρον του για τον βόρειο τομέα των Αθηνών δήλωσε σχετικά: "Ενισχύουμε τον πολιτισμό, τον αθλητισμό αλλά και το Brand των βορείων προαστίων με διεθνείς επαφές και ουσιαστικά αποτελέσματα. Οι τρεις απευθείας πτήσεις που γίνονται κάθε εβδομάδα από Πεκίνο προς Αθήνα μπορούν να φέρουν σταδιακά ποιοτικό τουρισμό και επενδυτές. Αυτό που ξεκινήσαμε πριν τέσσερα χρόνια αποδίδει καρπούς. Περιμένουμε και τους Έλληνες δρομείς στο Μαρούσι στις 16 Δεκεμβρίου 2018 για να απολαύσουν το ΟΑΚΑ. Ας διαβάσουν περισσότερα στο olympicstadiumrun.gr για τις συμμετοχές που άνοιξαν ήδη".

ΔΗΜΟΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ - Έναρξη Εργαστηρίων Συνοικιακής Κομποστοποίησης


Ο Δήμος Βριλησσίων έχει εδραιώσει ως προτεραιότητα της διαχείρισης απορριμμάτων τη Διαλογή στην Πηγή, με επίκεντρο το διαχωρισμό των οργανικών υπολειμμάτων των νοικοκυριών και την κατάλληλη φυσική επεξεργασία τους για μετατροπή τους σε κόμποστ (fisikolipasma.gr). Πλέον προχωράμε ένα βήμα πιο μπροστά εμπλέκοντας την κάθε γειτονιά σε αυτή την καθοριστική επιλογή της τοπικής μας κοινωνίας για την αντιμετώπιση του προβλήματος της διαχείρισης απορριμμάτων:

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ιδρύουμε Δίκτυο Συνοικιακής Κομποστοποίησης των ίδιων των δημοτών των Βριλησσίων για να παράγεται άριστης ποιότητας κόμποστ (λίπασμα) για τα πάρκα κάθε συνοικίας των Βριλησσίων.

Τα συγκεκριμένα αποτελέσματα και τα γενικότερα οφέλη τόσο από τη μείωση παραγωγής απορριμμάτων όσο και από την ανάπτυξη κουλτούρας περιβαλλοντικής προστασίας και κοινωνικής συνευθύνης στην πόλη μας αναμένονται εξαιρετικά σημαντικά, αρκεί να συμμετέχουμε όλοι ενεργά στην τοπική διαχείριση των απορριμμάτων της γειτονιάς μας. Όσες περισσότερες οικογένειες και όσοι περισσότεροι δημότες πλαισιώσουμε το νέο δημοτικό Δίκτυο Συνοικιακής Κομποστοποίησης τόσο μεγαλύτερο το θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα του για τον τόπο μας.

Προγραμματισμένες συναντήσεις για την παρουσίαση του ξύλινου συνοικιακού κομποστοποιητή της γειτονιάς σας:
  •  Την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου και ώρα 16:45 στο προαύλιο του 1ου Δημοτικού Σχολείου
  •  Το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου και ώρα 11:30 στο Πάρκο της Παραρεματίου
  •  To Σάββατο 8 Δεκεμβρίου και ώρα 13:15 στο Πάρκο ‘Μ. Θεοδωράκης’ (πρώην ΤΥΠΕΤ)
Στόχος των εργαστηρίων ενημέρωσης είναι να σχηματιστεί ο αρχικός πυρήνας γειτόνων για τη λειτουργία του δημοτικού Δικτύου Συνοικιακής Κομποστοποίησης των αναφερόμενων γειτονιών.

Να είμαστε ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ με συνεργατική διάθεση και ένα πλατύ χαμόγελο αισιοδοξίας.